Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
losiek13
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Piłka nożna
|
|
![]() |
Dodany dnia 09.02.2014 19:21
|
![]() ![]() Pochwały: 13 Postów: 1328 Dom: ![]() Punkty: 29744 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 13.01.13 |
Piłka nożna Sport wszystkim dobrze znany. Za pewne każdy chociaż raz w życiu miał z nim do czynienia. Lubicie grać w nogę? Jesteście fanami tego sportu? Macie jakieś ulubione drużyny? PS. Haha, i jeśli bardzo chcecie możecie w tym temacie możecie również dyskutować o naszej reprezentacji... Ale to raczej nie jest dobry pomysł. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 11.02.2014 13:33
|
![]() ![]() Pochwały: 3 Postów: 539 Dom: ![]() Punkty: 1800 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 21.05.13 |
Dyskusja o naszej reprezentacji to koszmar.... No, więc ja kocham nogę, czy to mróz czy to upał z kolegami gramy prawie codziennie. Nie ma to jak kiwać wszystkich na boisku <3 ahhh jestem jak Ronaldo haHa nawet lepszy ![]() 1. 2. [img]http://darmowa-kasa.pl/wp-content/uploads/2012/09/a6.jpg' style='border:0px' class='forum-img' /> 3. [img]http://c.wrzuta.pl/wi2089/bab574f20002c4d747d268db/ac_milan_logo[/img] <3 A jeśli chodzi o piłkarzy to : 1.Torres , 2.Messi, 3. Ronaldinho " z tobą nie da się nudzić łosiu"
Łapa15 Sir Łosiu David I - Przydomek który nadała mi Sir Łapa Szlachetna "Nic nie daję zapatrzenie się w marzenia i zapominanie o życiu" - A.Dumbledore ![]() Dziekuję Łapsonie ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 11.03.2014 00:49
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 3 Postów: 641 Dom: ![]() Punkty: 4098 Ranga: Sprzedawca prac domowych Data rejestracji: 10.03.14 |
Bez piłki nożnej byłbym człowiekiem nieszczęśliwym, zdesperowanym każdego dnia ( a nie tylko od święta ). Kocham ten sport jak żaden inny. Sam grałem w jednym z lubelskich klubów przez 2 sezony na lewym skrzydle ( potem lewa obrona ). Grać uwielbiałem, i nawet te mordercze treningi ( 12 km biegu bez przerwy w zaspach po kolana ) sprawiały mi przyjemność. Oglądam niemal codziennie jakiś mecz. Byle jaki. Byle obejrzeć. Zawsze. Od 1998 roku mam dwie miłości mego życia : Inter Mediolan ( ostatnio urodzinki ; 106 latek - prezent 1:0 z Torino ) oraz reprezentację Argentyny. ( Nie, nie, nie - nie dlatego, że gra tam Messi ). Zaczynałem im kibicować jak As Barcy miał 11 lat...Pamiętam Lopeza, Verona, Batistutę, Crespo, Simeone...To był tema, ofensywa i gra "z klepki" ponad wszystko, cudne akcje, fantastyczne dryblingi, niesamowite strzały z dystansu. I tak zostało. Potem Copa America, kolejne MŚ, IO ( 2 złote medale ) i już się nie skończy. Umrę pochowany w koszulce Albicelstes. ![]() ![]() Edytowane przez ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 04.05.2014 10:39
|
![]() ![]() Postów: 764 Dom: ![]() Punkty: 9768 Ranga: Praktykant w Św Mungu Data rejestracji: 07.03.14 |
Krótko: Lubię sobie czasem z bratem pograć, choć on już przewyższa mnie umiejętnościami. Tata na mnie wrzeszczy, żebym nie uderzała "z czuba", no ale sorry, inaczej nie umiem. Dlatego lubię bronić. Bramka jest duża i istnieje małe prawdopodobieństwo, że we mnie trafi ![]() MÓJ RUDZIELEC! [img] ![]() [/img] Slytherin górą! ^^ ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 05.05.2014 00:45
|
![]() ![]() Pochwały: 1 Postów: 532 Dom: ![]() Punkty: 10892 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 07.05.13 |
Piłka nożna jest moim zdaniem świetnym sportem. Sama lubię grać i najczęściej robię to z rodziną. Trzeba być ciągle w ruchu, ale sprawia mi to przyjemność. Na bramce nie boję się stać, chociaż dostałam kilka niefortunnych ciosów. Nie mam jakichś ulubionych drużyn, ale lubię czasem pooglądać ten sport w telewizji ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 17.09.2014 22:11
|
![]() ![]() Postów: 128 Dom: ![]() Punkty: 1142 Ranga: Prefekt Naczelny Ravenclawu Data rejestracji: 07.09.14 |
Grać nie umiem... Ale to nie przeszkadza w tym, że lubię sobie czasami pooglądac jakiś dobry mecz. Ulubiona drużyna? Bez dwóch zdań FCBarcelona ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 08.11.2014 22:58
|
![]() ![]() Postów: 12 Dom: ![]() Punkty: 70 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 07.11.14 |
Kocham piłkę nożną, jestem nawet dobra.. ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 05.01.2015 00:49
|
![]() ![]() Postów: 278 Dom: ![]() Punkty: 341 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 03.01.15 |
Piłka nożna...innaczej królowa sportów ![]() ![]() Hogwart : Jese Blanco, ścigający w drużynie Krukonów GTA V : Blanco 6996 Ś.P (*) e-potter (*) lumos. "Nie jestem ideałem, nie próbuje nim być ale nikt nie będzie mówił mi jak i gdzie mam iść..." "Nie szukam ani realności, ani nierealności, ale raczej nieświadomości...." "Tak, tak! Hasztag - nowy Syzyf! Każdy z nas goni ten blask. Złoty znicz, quidditch." |
|
|
![]() |
Dodany dnia 18.07.2015 12:58
|
![]() ![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: ![]() Punkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Piłkę nożną po prostu uwielbiam. Bez wątpienia jest moim ulubionym sportem. Często grywałem z kolegami na boisku szkolnym, podwórku itp. W wakacje od południa do późnych godzin wieczornych ;p Takim ulubionym piłkarzem z dzieciństwa był u mnie zawsze Portugalczyk (zawodnik Barcelony czy Realu) Luis Figo. Pamiętam, że zawsze byłem pod wielkim wrażeniem jak grał. Szczególnie mile wspominam okres, gdy u jego boku występował Zidane, Beckham, Raul czy Roberto Carlos. To była "galaktyczna ekipa". Jednak kibicuję od jakiegoś czasu innemu klubowi ze stolicy Hiszpanii. Chodzi oczywiście o klub Atletico Madryt. Uważam, że Diego Simeone bardzo dobrze prowadzi ten zespół, i mimo takich gigantów w lidze jak Barcelona czy Real właśnie nawiązuje z nimi wyrównaną walkę. Nie ma do dyspozycji tak wielkich gwiazd jak Messi, Ronaldo, Neymar, Bale, Suarez czy James, ale jego podopieczni grają naprawdę przyjemny dla oka futbol. Przede wszystkim ofensywa i skrzydła pracują bez zarzutu. Fernando Torres, Antoine Griezmann, Koke, Gabi, Diego Godin czy Mario Suarez to naprawdę solidni i wartościowi piłkarze. Mam nadzieję, że w nadchodzącym sezonie sięgną po mistrzostwo Hiszpanii, powalczą w Pucharze Króla, a i w Lidze Mistrzów zamieszają ![]() Jeśli chodzi o naszą reprezentację, to jestem pełen podziwu dla selekcjonera Nawałki za to czego już dokonał z naszymi orłami. Nie przegraliśmy bodajże od 11 spotkań z rzędu. Naprawdę świetnie sobie radzimy w eliminacjach do EURO2016, które odbędzie się we Francji. I nie chodzi już nawet o to, że po praz pierwszy pokonaliśmy wreszcie Niemców (obecnych mistrzów świata jakby nie patrzeć), ale o styl gry. Mądry, przemyślany, skuteczny. Z Niemcami nikt nogi nie odstawiał, każdy zostawił na murawie płuca i serce. To nie był przypadek. Tego dnia chyba nikt nie byłby w stanie nas pokonać. Motywacja i wola walki - to zadecydowało o wyniku. Cudowne mecze z Gruzją (2x po 4:0). Zajmujemy cały czas pierwsze miejsce w grupie. Nie wiem jaka katastrofa musiałaby się wydarzyć, żebyśmy na to EURO jednak nie pojechali. I naprawdę trzeba ten wieczny kompleks zetrzeć z nas RAZ NA ZAWSZE. Mamy zawodników na światowym poziomie, którzy występują i pełnią czołową rolę w swoich europejskich klubach. Robert Lewandowski (Bayern Monachium), Kamil Glik (AC Torino), Arkadiusz Milik (Ajax Amsterdam), Wojciech Szczęsny (Arsenal Londyn), Łukasz Piszczek, Jakub Błaszczykowski (obaj Borussia Dortmund), Kamil Grosicki (Stade Rennais), Grzegorz Krychowiak (FC Sevilla)... To są naprawdę fenomenalne zespoły, a nasi piłkarze nie znaleźli się tam przypadkiem. Mało tego. Odgrywają tam znaczące role. Lewy jest 2 strzelcem Bundesligi, Krychowiak został wybrany do 11 sezonu ligi hiszpańskiej! Glik uważany jest za jednego z najlepszych defensorów włoskiej Serie A (ostatnio zainteresował się nim Manchester United). W tej chwili najskuteczniejszy duet napastników w całej Europie tworzą... Robert i Arek (: (łącznie mają najwięcej goli i asyst). To już nie jest zlepek pojedynczych gwiazd a solidna, silna i mogąca grać z każdym jak równy z równym narodowa drużyna. Już we wrześniu wyjazdowy mecz z Niemcami. Będzie ciężko, bo strasznie ich wtedy na Narodowym podrażniliśmy ;p Edytowane przez ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 18.07.2015 13:47
|
![]() ![]() Postów: 19 Dom: ![]() Punkty: 60 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 17.07.15 |
Piłka nożna zawsze spoko jak chce się spędzić czas przy miłej atmosferze z przyjaciółmi Ulubiony klub to FC Barcelona Zawodnik Leo Messi |
|
|
![]() |
Dodany dnia 18.07.2015 13:51
|
![]() ![]() Pochwały: 29 Postów: 3240 Dom: ![]() Punkty: 43981 Ranga: Uzdrowiciel Wypadków Przedmiotowych Data rejestracji: 20.07.14 |
Piłkę nożną oglądałam od małego, bo mój tata jest kibicem. Uwielbiam ten sport za emocje. Uważam, że roztacza też jakąś magię wokół stadionów ![]() Lubię grać w piłkę, ostatnio niestety rzadko... A zwykle stoję na bramce. Lubię też oglądać mecze, zwłaszcza gdy mierzą się dwie mocne drużyny. Kibicuję Barcelonie i nie mogę przeboleć odejścia Xaviego ![]() Ogólnie nie trawię kiboli i ludzi, którzy wyzywają zawodników innego klubu, czy też jego kibiców. No i tego... O reprezentacji naszej wolę nie mówić ![]() ![]() ![]() W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt ważny, ale lubi przypały, prefekt Hogwartu. Na stronie: - prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015) - przewodnicząca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015) - Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci)) - Prefekt Hogwartu (27.08.2017-) ![]() Bo mogę ![]() ![]() Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright ![]() ![]() Magiczna siódemka ![]() Magiczna siódemka part II ![]() Ciekawa liczba punkcików ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 18.07.2015 15:06
|
![]() ![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: ![]() Punkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
O reprezentacji naszej wolę nie mówić No, ale czemu ![]() ![]() Co do kiboli, to u nas wcale nie jest gorzej jak w Bośni (ostatnio zaatakowani kibice Lecha w pucharach europejskich), Serbii, Ukrainie, Rosji, Turcji, nie mówiąc już o Anglii. Myślę, że nie można generalizować, bo w zdecydowanej większości nasi kibice są na poziomie, dobrze zorganizowani, uczestniczą w wielu inicjatywach społecznych czy akacjach charytatywnych (pomoc w Domach Dziecka, zbiórki żywnościowe i z ubraniami dla Polaków na Kresach, oddawanie krwi itp.). Tego jednak w TV się nie uświadczy. No a jeżeli już chodzi o polską piłkę klubową, to sercem jestem za Górnikiem Łęczna. Kibicuję im już dobrych kilka lat, jeżdżę na mecze w miarę możliwości, dopinguję, jestem na bieżąco. Dziś gramy z Ruchem Chorzów (niestety nie mogę być na meczu, ale kciuki trzymam z całych sił). Mam nadzieję, że wygramy! ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 25.02.2018 17:47
|
![]() ![]() Pochwały: 29 Postów: 3240 Dom: ![]() Punkty: 43981 Ranga: Uzdrowiciel Wypadków Przedmiotowych Data rejestracji: 20.07.14 |
Naszły mnie przemyślenia, to napiszę, może uda się, że nie będzie za bardzo chaotycznie. Jak już pisałam wyżej, ten sport towarzyszy mi od dzieciństwa. Radość zawsze sprawiało mi kopanie piłki, nie miałam problemu z nauką nowych rzeczy. Wzięłam się za poważniejsze granie w halową jak poszłam na studia (to było pierwsze, co sprawdziłam po zapisaniu się na uczelnię). No i jak pewnie wiecie, nie wyszło mi to na zdrowie, dość poważna kontuzja. Póki siedziałam i nie chodziłam na uczelnię miałam rozkminy, czy nie zrezygnować, nie odpuścić, bo taki uraz to się może odnowić, bo inne kontuzje też się zdarzały, bo kończę w czerwcu, a u obecnego trenera na tej uczelni nie zagram już na pewno. Ale poszłam na jedne zajęcia na hali i sama siebie nie ogarniałam, jak zobaczyłam bramkę to miałam ochotę tam podejść, jak to zwykle, ubrać rękawice i zagrać. Nie wiem, dlaczego, ale nadal ciągnie mnie do tego sportu, chociaż patrząc realnie nie powinnam się za niego brać z powodu problemu ze stawami. W momencie, gdy chłopaki zaczęli grać, miałam ochotę się rozpłakać. A jak widziałam, jak kaleczą akcje to już w ogóle ;-; Wiem, że takie myślenie teraz, gdy ciągle się leczę i sama jeszcze nawet nie chodzę bez wspomagania kulami jest śmieszne i niedorzeczne, ale sama nawet nie wiem dlaczego tak ciągnie mnie do tego sportu. Od jakiegoś czasu nie śledzę poczynań klubów w ligach, a zajmuję się raczej ogarnianiem tego, co się dzieje w mojej okolicy w tym temacie. Cóż, chyba potrzebuję jakiegoś kopa, żeby realnie popatrzeć na sprawę, a nie przekombinować i wrócić. Chociaż nie mogę przeboleć, że opanowałam rzucanie się, wyrzucanie piłki i kilka "padów", bo uważam, że szło mi dość dobrze. Jakiś głos rozsądku? :< ![]() ![]() W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt ważny, ale lubi przypały, prefekt Hogwartu. Na stronie: - prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015) - przewodnicząca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015) - Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci)) - Prefekt Hogwartu (27.08.2017-) ![]() Bo mogę ![]() ![]() Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright ![]() ![]() Magiczna siódemka ![]() Magiczna siódemka part II ![]() Ciekawa liczba punkcików ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 11.02.2019 19:32
|
![]() ![]() Postów: 11 Dom: ![]() Punkty: 27 Ranga: Charłak Data rejestracji: 11.02.19 |
Gram, ale mogę tylko dla przyjemności (kontuzja sprzed lat zablokowała marzenia i grę zawodową). Kiedyś jakoś o wiele częściej, zawsze jak wychodziłem na dwór i przechodziłem koło jednego z wielu boisk które mam w swojej okolicy to był ktoś, do kogo można się było przyłączyć. Teraz jakoś mniej, więc odbijam sobie oglądając praktycznie każdy mecz jaki mogę, zarówno polską ligę jak i zagraniczne. Moje ulubione drużyny to: Legia, Barcelona, Juventus, Manchester United, ADO Deen Haag |
|
|
![]() |
Dodany dnia 15.09.2019 22:31
|
![]() ![]() Postów: 7 Dom: ![]() Punkty: 14 Ranga: Mugol Data rejestracji: 23.12.18 |
Kiedys grałem, teraz tylko oglądam. Tylko Barcelona! |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przejdź do forum: |