Logowanie
Instagram
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
monciakund
7)
ania919
8)
ulka_black_potter
9)
losiek13
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
Seria książek o Cormoranie Strike'u autorstwa J.K. Rowling
|
|
![]() |
Dodany dnia 03.02.2016 17:13
|
![]() ![]() Pochwały: 35 Postów: 3673 Dom: ![]() Punkty: 44578 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 09.04.15 |
Ja też się zastanawiam czemu to czytam. Ani to mój ulubiony gatunek, ani fabuła nie powala i nie szokuje. Chyba mój mózg zakodowal, że jak to Jo napisała to powinno mi się podobać. Pewnie też przeczytam jak Fuerte i dziękuję za ten spoiler. Naprawdę je lubię ![]() ![]() ![]() ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 25.03.2016 23:36
|
![]() ![]() Postów: 2 Dom: ![]() Punkty: 3597 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 22.04.14 |
A ja mam kompletnie odmienne zdanie niż fuerte. Każda kolejna książka jest w mojej opinii lepsza i ciekawsza. Pierwszy tom "Wołanie kukułki" był w porządku - nie rzucił mnie na kolana, ale też nie zniechęcił do dalszej lektury, ot, taka tam historia kryminalna (choć zakończenie zaskoczyło mnie na plus). "Jedwabnik" podobał mi się ze względu na postać pisarza - kwiczałam ze śmiechu na fragmentach jego książek i w ogóle sam pomysł takiego morderstwa był intrygujący. "Żniwa zła" natomiast uwielbiam. Strasznie podobało mi się opisanie niektórych scen z perspektywy psychopaty (pięknie ukazany szowinizm i bardzo niepokojący obraz tego, co siedzi człowiekowi w głowie). Część ta jest dodatkowo jeszcze bardziej odważna i mroczna od poprzedniej. Są wzmianki o gwałcie, dziwkach, brudnym seksie, znęcaniu się, okaleczaniu, pedofilii, dewiacjach... Nie spodziewałam się, że Rowling potrafi pisać o rzeczach, które dla tak wielu innych są kompletnym tabu, jak np.: o masturbowaniu się, na dodatek podczas trzymania obciętego kobiecego cycka ![]() Bardzo lubię duet Strike i Robin (i tak, nazwałabym ją "likeable" ). Kompletnie nie rozumiem zastrzeżeń, że jest humorzasta czy stroi fochy. Dla mnie jest po prostu realna. Z tego, co pamiętam, nie lubiła matki Matthew, więc wcale nie musiała chcieć jechać na pogrzeb. Wielu ludzi przychodzi właśnie z obowiązku. Podoba mi się, że jest tak silną kobietą, szczególnie po tym co ją spotkało podczas studiów. W żadnym stopniu nie ustępuje mężczyznom, co też bardzo mi się podoba. Co do rozwiązywania zagadek - fakt, że w każdej części widnieje pewien schemat (policja jest bezradna lub nie chce słuchać i Strike pod wpływem ostatecznego olśnienia ratuje sytuację pod koniec książki), ale mi to szczególnie nie przeszkadza. Dobrze się bawię nawet z tym. Zresztą w Harrym Potterze też istniał stały schemat - zauważyliście, że Voldemort zawsze przypierał atak pod koniec roku szkolnego? Co za miły czarny charakter - czekał, aż uczniowie skończą edukację ![]() Edytowane przez ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 28.08.2018 23:16
|
![]() ![]() Postów: 58 Dom: ![]() Punkty: 160 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 28.08.18 |
Ja chciałem przeczytać tę książkę, jak głupi. Przeczytałem i nie zamierzam czytać kontynuacji. W tej książce nic mi się nie podobało. Główny bohater był dziwny, autorka pisała zupełnie innym stylem, moim zdaniem dennym. Wiele razy opisywała nieinteresujące rzeczy, tylko po to, aby książka miała o parę stron więcej. Ogólnie trudno było mi znaleźć tutaj jakiś logiczny ciąg wydarzeń, sprawa tej aktorki strasznie się ciągnęła. Przeczytałem więcej, niż pół książki, a bohaterowie nadal nic nie mieli. Lubię kryminały, ale najwidoczniej nie angielskie. Książka niech sobie stoi na półce. Drugi raz po nią nie sięgnę. Weź sobie ciasteczko, Potter. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 29.11.2018 09:38
|
![]() ![]() Pochwały: 3 Postów: 626 Dom: ![]() Punkty: 6059 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 07.12.16 |
Z początku myślałem tak: książkę napisała Rowling, trzeba sprawdzić. Potem przeczytałem recenzję na LubimyCzytać, były i złe i dobre, wychodziło tak po środku. Po przeczytaniu waszych opinii już wiem, że po nie nie sięgnę ![]() ![]() MorfinGaunt
![]() ![]() Jeśli ktoś ci mówi, że czuje się benowo, albo do bena z takim życiem, to wiedz, że to nie przelewki i trzeba takiej osobie natychmiast pomóc! Bo z Benem nie ma żartów! ![]() ![]() ![]() |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Strona 2 z 2: 12
Przejdź do forum: |