Logowanie
Instagram
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
monciakund
7)
ania919
8)
ulka_black_potter
9)
losiek13
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Ikabog
|
|
![]() |
Dodany dnia 10.11.2020 13:13
|
![]() ![]() Pochwały: 31 Postów: 2329 Dom: ![]() Punkty: 42665 Ranga: halo, regulamin Data rejestracji: 11.03.13 |
![]() Nadchodzi Ikabog! Przez tego legendarnego potwora królestwo znajdzie się w niebezpieczeństwie, a dwoje dzieci będzie musiało wykazać się nie lada odwagą. Poznaj historię o mocy nadziei i przyjaźni opowiedzianą przez jedną z najlepszych pisarek na świecie. Coniemiara była niegdyś najszczęśliwszym królestwem. Nie brakowało tam bowiem złota, król miał najpiękniejsze wąsy na świecie, a specjały serwowane przez rzeźników, cukierników i serowarów to było niebo w gębie! Wszystko w tym pięknym kraju było idealne r11; wszystko poza mglistymi Błotami na północy. Legenda głosiła, że mieszka tam potworny ikabog. Każdy rozsądny człowiek wiedział jednak, że ikabog nie istnieje, a wymyślono go tylko po to, by straszyć nim niegrzeczne dzieci. Z legendami tak jednak bywa, że czasami zaczynają żyć własnym życiem. Czy legenda może pozbawić tronu uwielbianego króla? Albo doprowadzić do upadku szczęśliwy kraj? Czy legenda może nieoczekiwanie rzucić dwoje dzieci w sam środek przygody? Dowiesz się tego ze stronic tej książki, jeśli tylko nie zabraknie ci odwagir30; Ikabog J.K. Rowling to pięknie wydana baśń i idealny prezent nie tylko dla dzieci. Dodatkową atrakcją są 34 kolorowe ilustracje autorstwa dzieci wyłonione w Konkursie na Ilustracje Ikabog. źródło: mediarodzina Nowa książka od Rowling, już dostępna w przedsprzedaży (do sprzedaży regularnej trafi 25 listopada). Zamierzacie kupić (albo już kupiliście) tę książkę? ![]() - - - The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die. - - - ![]() - - - Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are. - - - ![]() --- Nad przepaścią, tegoż roku Żyraf masa się w amoku Rodzi. Pamięć ludzka jest Zawodna, mimo tego fiest Tysiące, z tej okazji, Ku jej chwale od Abchazji Aż po Nordkapp wspominacie. "Czyjej chwale?", się spytacie. Jak to czyjej? Monci* naszej. Gryfa córce, redakcyjnej Na tym świecie ambitniejszej Od niej nie ma. Tu rysunek, Tam malunek i do tego Social media. Wizerunek Hp-neta tam kreuje, ego Strony reperuje. Szczerze, Bardzo, bardzo szczerze mówiąc Człek orkiestra, żywa gwiazda. Żyj nam wiecznie, twórz i kreuj. Koniec, basta - taki mus i Żyraf pasta. --- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 10.11.2020 16:59
|
![]() ![]() Pochwały: 6 Postów: 1029 Dom: ![]() Punkty: 29969 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 20.08.17 |
1) To dostało polski przekład? 2) Ale dlaczego przetłumaczyli tytuł? 3) No ale po co... 4) Czytałem to sobie w myślach jako "Ićkabok" dochodząc do wniosku, że brzmi tak kretyńsko, że aż trzeba 5) Tyle pytań... 6) A tak mało odpowiedzi Przeczytałem rozdział czy dwa, jak Rowling je udostępniała w maju w internecie. Całkiem spoko to wspominam, naprawdę. Mam nadzieję, że tłumaczenie nie zabiło klimatu tej książki (o ile ten klimat nie umarł po tych dwóch rozdziałach i nie był tylko moim wrażeniem). monciak, jak czytałaś to się podziel wrażeniami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wcześniejszych nie mogę znaleźć i dobrze "Życie jak tandetny jarmark" - złota kryją się nawet w szkolnych notatkach |
|
|
![]() |
Dodany dnia 18.12.2020 08:42
|
![]() ![]() Pochwały: 35 Postów: 3673 Dom: ![]() Punkty: 44578 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 09.04.15 |
O, widziałam ją w Empiku z dwa dni temu i zastanawiałam się o co chodzi, bo jakoś mnie ominęła informacja, że Rowling wydaje coś pod swoim nazwiskiem. Ogólnie nie poczułam się zainteresowana bo zraziła mnie do siebie Cormoranem, ale może ktoś ją czytał? Polecacie, jakieś wrażenia? A może chcecie kupić i podzielić się powodem dlaczego chcecie ją sprawdzić? ![]() ![]() ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 18.12.2020 22:44
|
![]() ![]() Pochwały: 6 Postów: 293 Dom: ![]() Punkty: 7974 Ranga: Pracownik departamentu Data rejestracji: 11.04.20 |
Ja tej książki jeszcze nie widziałam na żywo, ale może dlatego, że dawno nie byłam w księgarni (kupiłam sobie za to kilka używanych książek na olxie). To chyba faktycznie pierwsza książka Rowling od czasu Trafnego wyboru, którą wydała pod swoim nazwiskiem, choć nie śledziłam jakoś szczególnie jej kariery jako autorki kryminałów. Czy przeczytam? Nie wiem, nie sądzę, poza Harry'm nie czytałam nic innego, co napisała Rowling (no dobra, jeszcze Fantastyczne zwierzęta i Qudditch przez wieki, ale to wciąż to samo uniwersum). Niespecjalnie czuję się zainteresowana tą książką, może jak kiedyś przypadkiem na nią trafię to przeczytam, specjalnie raczej nie będę jej szukać. A sam tytuł Ikabog to kojarzy mi się jakby to była nazwa jakiegoś norweskiego miasteczka. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 19.12.2020 04:58
|
![]() ![]() Postów: 14 Dom: ![]() Punkty: 31 Ranga: Charłak Data rejestracji: 28.05.20 |
Ja kupiłam tę książkę, ale jeszcze nie czytałam - zostawiam sobie na Święta ![]() Wydanie jest piękne - twarda okładka, złocone napisy, piękne ilustracje. Wizualnie prezentuje się naprawdę dobrze, zobaczymy jak z treścią ![]() |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przejdź do forum: |