Logowanie
Instagram
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
monciakund
7)
ania919
8)
ulka_black_potter
9)
losiek13
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Czy podoba Ci się pomysł Samicy? | ||||||||||||||||||||
|
HPnetowy klub książki
|
|
![]() |
Dodany dnia 04.01.2022 20:11
|
![]() ![]() Pochwały: 35 Postów: 3673 Dom: ![]() Punkty: 44578 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 09.04.15 |
Hej! Mam kryzys czytania i to mocny. Pomyślałam, że może HPnetowy klub książki pomoże mi wrócić do regularnego czytania. Jakby to miało wyglądać? Nie wiem, nigdy nie byłam w klubie książkowym, czy jak to się zwie. Ale wyobrażam to sobie tak, że wybieramy jakimś magicznym sposobem książkę, mamy 2(?) tygodnie na jej przeczytanie i wtedy w trzecim tygodniu rusza żywa dyskusja o tej pozycji. Myślę, że gusta są różne, a przy zróżnicowaniu tytułów mogłyby wyniknąć z tego dyskusje lub peany zachwytu. Dajcie znać czy propsujecie i jak by to mogło według Was wyglądać. ![]() Edytowane przez ![]() ![]() ![]() ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 04.01.2022 20:28
|
![]() ![]() Pochwały: 6 Postów: 293 Dom: ![]() Punkty: 7974 Ranga: Pracownik departamentu Data rejestracji: 11.04.20 |
Zawsze mnie intrygowało to wyzwanie 52 książki w 52 tygodnie i mam marzenie, że kiedyś mi się to uda. Pożyjemy, zobaczymy. Do klubu książki dołączyłam raz i byłam na dwóch spotkaniach. Potem okazało się, że nie mam w sobie tyle zacięcia, żeby czytać na czas i to, co akurat ma być poddane dyskusji. Mimo wszystko, chciałabym spróbować. Nie wiem na ile będę w stanie się zaangażować, ale choć parę razy bym się pewnie włączyła w dyskusje takiego klubu książki. ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 04.01.2022 21:04
|
![]() ![]() Pochwały: 6 Postów: 1029 Dom: ![]() Punkty: 29969 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 20.08.17 |
Ja nie ukrywam, że pomysł brzmi ciekawie ![]() ![]() A wybieranie książki to naprawdę będzie magiczne, chociaż proponowałbym coś miłego i przyjemnego, np. jakiś nie za długi kryminał. Kryminały są super. No albo jakiś reportaż z wydawnictwa Czarne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wcześniejszych nie mogę znaleźć i dobrze "Życie jak tandetny jarmark" - złota kryją się nawet w szkolnych notatkach |
|
|
Syriusz32 |
Dodany dnia 04.01.2022 21:07
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 17 Postów: 1110 Dom: ![]() Punkty: 14735 Ranga: Potęga Krwistego Steka! Data rejestracji: 30.06.14 |
Wydaje mi się, że jeśli miałoby to ruszyć to trzeba by było zacząć z małego kalibru, jakieś jednostrzały na 100-300 stron. Ewentualnie rozszerzyć to do klubu książki i filmu ![]() Ale sam pomysł brzmi ciekawie, o ile znajdą się chętni do dyskusji ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Syriusz przejmujesz się mniej swoją maturą niż ślizgoni wygraniem Pucharu, a to jest jakieś osiągnięcie ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 04.01.2022 21:25
|
![]() ![]() Pochwały: 6 Postów: 293 Dom: ![]() Punkty: 7974 Ranga: Pracownik departamentu Data rejestracji: 11.04.20 |
W ogóle co do czytania, ale nie książek, to można by zrobić jakiś klub czytania fanficków, żeby o nich też podyskutować. Ale to tak tylko rzucam, można oprócz książek, można też wcale tego nie robić. Nie wszyscy lubią fanficki, ale takie grupowe czytanie mogłoby przy okazji ożywić dział FF, który ostatnio i tak nieźle żyje. ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 05.01.2022 01:04
|
![]() ![]() Pochwały: 14 Postów: 1882 Dom: ![]() Punkty: 28020 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 12.03.18 |
Też mam spory kryzys czytania, więc super inicjatywa! Chętnie wezmę udział, chociaż mam do przeczytania jeszcze tylko 22 lektury do maja, ale jakoś to będzie ![]() Ewentualnie nie trzeba rzucać tylko całych tomów, ale również jakieś dłuższe i ciekawsze fragmenty ![]() ![]() W ezoteryce Wunjo wskazuje na szczęście, które osiągamy szczerymi intencjami, życzliwością i zdrowymi relacjami. To dobra karma, która wraca w najlepszym dla nas momencie. Aby działać zgodnie z energią runy, dobrze jest otaczać się dobrymi ludźmi, którzy wznoszą nas do góry, zamiast ściągać na dół. Szczęście i radość mnoży się, kiedy się je dzieli, dlatego dbaj o relacje i dziel się dobrymi wibracjami z tymi, których kochasz. Chlubne i niechlubne osiągnięcia ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 06.01.2022 13:44
|
![]() ![]() Pochwały: 2 Postów: 25 Dom: ![]() Punkty: 2850 Ranga: Sprzedawca prac domowych Data rejestracji: 05.04.21 |
Pomysł jest niesamowicie ciekawy! Aż mnie wkręciło w fotel ![]() ![]() ![]() ![]() W każdym bądź razie jestem na TAK! Zwariowany mól książkowy! Gdy czytam książkę bez kija nie podchodź! Nom! jak już czujesz się ostrzeżony, to zapraszam do poznania z bliska mej zarąbiaszczej osoby
![]() Ogólnie uwielbiam uniwersum Harrego Pottera jak i jego fandomy ![]() Uwielbiam też anime!!! To Druga rzecz zaraz po HP i Książkach którą kocham!! Moim Love jest -Tales of Zestiria! Jak każda czarująca młoda adeptka magii mam specjalizację! Mianowicie? Quilling! I inne wyroby ręczne takie jak rysowanie i malowanie ![]() ![]() Część moich wyrobów możecie obserwować na HPnetowym Discordzie! Często się chwalę w trakcie sklejania i kompletowania! Jeżeli są związane z uniwersum HP oczywiście trafiają na stronkę jako FanArt ![]() P.S. Dużo osób zna/ło, mnie pod Puchońskim kolorkiem jako CharlottePotter! Suprise!! Prawda? Niezbadane są moce HPneta, co stworzy potrafi też zniknąć! Konta nie należą do wyjątków najwidoczniej... Wię HPnet uznając że jest za nudno, sprawił mi niesamowitą niespodziankę urodzinową! Zniknął moje konto! ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 07.01.2022 21:18
|
![]() ![]() Pochwały: 35 Postów: 3673 Dom: ![]() Punkty: 44578 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 09.04.15 |
Okej, to może spróbujmy. Nie wiem jak wybrać książkę, więc może podsyłajcie do mnie tytuły do końca niedzieli i wtedy na drodze losowania/głosowania wybierzemy pierwszą pozycję? Chyba, że ktoś ma lepszy pomysł, albo jest jakiś generator tytułów, czy coś. ![]() Może niech wymaganiem będzie to, by tytuł nie był mocno niszowy (typu 10 egzemplarzy na Polskę) i do 200 stron? ![]() ![]() ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 07.01.2022 21:30
|
![]() ![]() Pochwały: 2 Postów: 25 Dom: ![]() Punkty: 2850 Ranga: Sprzedawca prac domowych Data rejestracji: 05.04.21 |
Hmmm ok, zawsze jakiś początek ![]() ![]() ![]() ![]() Zwariowany mól książkowy! Gdy czytam książkę bez kija nie podchodź! Nom! jak już czujesz się ostrzeżony, to zapraszam do poznania z bliska mej zarąbiaszczej osoby
![]() Ogólnie uwielbiam uniwersum Harrego Pottera jak i jego fandomy ![]() Uwielbiam też anime!!! To Druga rzecz zaraz po HP i Książkach którą kocham!! Moim Love jest -Tales of Zestiria! Jak każda czarująca młoda adeptka magii mam specjalizację! Mianowicie? Quilling! I inne wyroby ręczne takie jak rysowanie i malowanie ![]() ![]() Część moich wyrobów możecie obserwować na HPnetowym Discordzie! Często się chwalę w trakcie sklejania i kompletowania! Jeżeli są związane z uniwersum HP oczywiście trafiają na stronkę jako FanArt ![]() P.S. Dużo osób zna/ło, mnie pod Puchońskim kolorkiem jako CharlottePotter! Suprise!! Prawda? Niezbadane są moce HPneta, co stworzy potrafi też zniknąć! Konta nie należą do wyjątków najwidoczniej... Wię HPnet uznając że jest za nudno, sprawił mi niesamowitą niespodziankę urodzinową! Zniknął moje konto! ![]() ![]() |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przejdź do forum: |