Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1) Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
losiek13
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Strona 1 z 2: 12
|
Felix, Net i Nika
|
|
dylkaa_emma |
Dodany dnia 30.06.2007 16:21
|
![]() ![]() Postów: 158 Dom: Brak przydziału Punkty: 429 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 12.05.07 |
Felix, Net i Nika. Świetna książka dla młodzieży! Opowiada o przyjaźni i życiu trzech 13-nastolatków (w późniejszych częściach 14-sto). Trójka przyjaciół przeżywa wesołe, ciekawe, ale i zarazem straszne przygody. Bohaterowie tej książki obdarzeni są różnymi umiejętnościami, które w najgorszych momentach zawsze się przydają! Polecam! Edytowane przez ![]() głupol, krętacz, bufon..^^.
kochÓm <3*; uwielbiam <3*; ubÓstwiam <3*; Alan Rickman.<3;* mai low forewer;* Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny. Ja się śmieję z was, bo wszyscy jesteście tacy sami. - Jonathan Davis |
|
|
![]() |
Dodany dnia 03.07.2007 14:11
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 2 Postów: 1391 Dom: ![]() Punkty: 5150 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 19.08.06 |
Chyba przeczytam choć widziałam w księgarni dość droga była jak na książkę - jestem przyzwyczajona np. do 40zł bo zazwcyzaj za tyle kupuję ^^ Kilka dni temu kupiłam inną książkę, ale nieługo na pewno przeczytam ta. Wydaje się być ciekawa. |
|
|
dylkaa_emma |
Dodany dnia 03.07.2007 14:14
|
![]() ![]() Postów: 158 Dom: Brak przydziału Punkty: 429 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 12.05.07 |
Tylko tego sa 3 części .. 1.FNiN oraz Gang Niweidzialnych Ludzi, 2.FNiN oraz Teorycznie Możliwa Katastrofa, 3.FNiN oraz Pałac Snów, Naprawde polecam.. głupol, krętacz, bufon..^^.
kochÓm <3*; uwielbiam <3*; ubÓstwiam <3*; Alan Rickman.<3;* mai low forewer;* Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny. Ja się śmieję z was, bo wszyscy jesteście tacy sami. - Jonathan Davis |
|
|
rose |
Dodany dnia 20.07.2007 10:47
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 12 Dom: Brak przydziału Punkty: 161 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 21.11.06 |
no to naprawde wspaniała książka i też ją polecam...chociaż nie zawsze wszystko rozumiałam(...) hehe to jest superek....fajnie ze na koniec trzeciej części net i nika są razem nie??? Haa.....only in my dreams kochanie!!!
|
|
|
Thonks |
Dodany dnia 25.07.2007 11:21
|
![]() ![]() Postów: 669 Dom: Brak przydziału Punkty: 1252 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 14.06.07 |
Ja też czytałam te książki a właściwie jedną, bo przeczytałam tylko "Pałac Snów" W najbliższym czasie mam jednak zamiar wybrać się do księgarni i kupić te dwie pozostałe! |
|
|
dylkaa_emma |
Dodany dnia 25.07.2007 15:11
|
Nom ,a 4 czesc tego wyjdzie podobno dopiero w listopadzie. Pozostałe czesci tez wychodziły w listopadzie. Szkoda trzeba długo czkeać ,no ale szybciej niz Harry. Pocieszajace ! ![]() głupol, krętacz, bufon..^^.
|
|
kilstrit |
Dodany dnia 17.08.2007 15:18
|
![]() ![]() Postów: 245 Dom: Brak przydziału Punkty: 512 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 08.06.07 |
Czytałem FNiN, wszystkie trzy części, ale dla mnie to za mało mroczne i zbyt duzo tam fantasy i SF. Gdzie polskim nastolatom do latających talerzy i wehikułów czasu?! Książka fajna i polecam, ale nie liczcie na podobne przygody...:lol: babble babble bitch bitch rebel rebel party party sex sex sex and don't forget the violence...
Marilyn Manson |
|
|
Hermiona 84 |
Dodany dnia 24.10.2007 17:52
|
![]() ![]() Postów: 11 Dom: Brak przydziału Punkty: 12 Ranga: Mugol Data rejestracji: 11.06.07 |
Ja też czytałam tą książkę. Ona jest naprawdę supcio! Jedna z moich ulubionych książek. A teksty Neta są przezabawne. Czy ktoś wie jaki będzie tytuł 4 części? "...Harry i Ron podbiegli do niego,roźwścieczeni, ale Hermiona była szybsza.
CHLAST! Trzasnęła go w twarz z całej siły. Malfoy zachwiał się. Harry, Ron, Crabbe i Goyle stali jak sparaliżowani a Hermiona znowu podniosła rękę..." ************************** dom - Gryffindor. animag - gepard |
|
|
dylkaa_emma |
Dodany dnia 24.10.2007 18:50
|
Zdaje mi się ze "FNiN oraz Bardzo Senna Rybka" Ma być to coś w rodzaju kontynuacji poprzendiej części. Tak mi się zdaje. Gdzieś na jakiejś stornce to czytałam. A i ksiazka juz nie długo wychodzi bo w listopadzie bodajrze. Zreszta wejdź na www.felixnetinika.pl tam sa na miary na to zeby kupić ,zeszyty z tymi opowiadaniami. Bo za nim książka wyjdzie tez trzeba czekać ,a ta strona jest z duza iloscia informacji na temat tych ksiazek ,z wyprzedeniem. No a teksty Neta są boskie! Jak coś powie ,to wymiekam. Wogole teksty w tej ksiażce są super. Ja lałam jak była ta akacja w restauracji ,gdzie rodzice Neta powiedzieli ,ze będzie miał rodzeństwo. Z tymi robotami. Lool! głupol, krętacz, bufon..^^.
|
|
hemcia |
Dodany dnia 18.12.2007 15:42
|
![]() ![]() Postów: 1788 Dom: Brak przydziału Punkty: 5216 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 06.08.07 |
Ja tak samo jak Orchidea. Czytałam tylko dwie części. Ale to zupełnie przypadkowo książka wpadła mi w ręce, gdyby nie mama nigdy bym tej wspaniałej książki nie przeczytała. Ach dzieki ci mamo! ![]() Uważam że książka jest super! Dla mnie zajmuje pierwsze miejsce razem z trylogią 'Harrego Pottera' i 'Pamiętnikiem Księżniczki' Pozdrawiam ;** |
|
|
hemcia |
Dodany dnia 27.12.2007 13:29
|
![]() ![]() Postów: 1788 Dom: Brak przydziału Punkty: 5216 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 06.08.07 |
Teraz właśnie co skończyłam czytać ' Felix Net i Nika oraz Pałac Snów'. Super książka...Kurczę....muszę się wybrać do księgarni i kupić sobie 4 część. Nie wie nikt może ile mniej więcej będzie kosztowała? Bo pozostałe na razie to z biblioteki mam xP A 4 w bibliotece nie ma ![]() |
|
|
dylkaa_emma |
Dodany dnia 29.12.2007 13:01
|
Zdaje mi się ,że ok. 30 zł. Może z 33zł. Już nie pamietam. Ja tez jeszcze tej książki nie mam ,a u mnie w ksiegrani takiej nie mają wiec musze poczekac ,aż wybiorę się gdzieś do wiekszego mista i to juz napewno kupie ![]() ![]() Aggaa i jak książka ? ![]() EDIT. Własnie jestem w trakcie czytania 4części. Fajnie jest;] Edytowane przez dylkaa_emma dnia 10.01.2008 21:25 głupol, krętacz, bufon..^^.
|
|
Peeves |
Dodany dnia 28.03.2008 15:18
|
![]() ![]() Postów: 5424 Dom: Brak przydziału Punkty: 8978 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 06.02.07 |
Przeczytałam pierwszą część. Było to ponad rok temu... W sumie czytałam raczej z nudów - byłam chora i koleżanka mi ją pożyczyła, już nie pamiętam tak dokładnie, ale to było raczej z jej niż mojej inicjatywy. Nie spodziewałam się po książce jakiś wysokich lotów, i dobrze bo zresztą ich nie otrzymałam. Miło, lekko i przyjemnie, ale chyba zwyczajnie nie w moim guście. Nie mam zamiaru sięgać po dalsze części cyklu, ale widzę, że jednak cykl cieszy się całkiem sporym zainteresowaniem =) "Aggressive, tough and defiant may describe me, but that leaves the impression I'm mean and I'm not. People expect me to have fangs."
Joann Jett |
|
|
dylkaa_emma |
Dodany dnia 05.04.2008 22:15
|
Ja myślałam ,że ok. trzech. Tak żeby wyszło..do ukonczenia trojki bohaterów..gimnazjum..a tu czytam ze te 4czesci to juz koniec.. więc trudnoo mi stwierdzic.^^ głupol, krętacz, bufon..^^.
|
|
Im_Ginny |
Dodany dnia 06.04.2008 13:47
|
![]() ![]() Postów: 737 Dom: Brak przydziału Punkty: 896 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 21.08.07 |
Dylka - Wydaje mi się że to ostatnia część, no wiesz nie ma już " Do zobaczenia w kolejnej części" ![]() Ale właśnie przeczytałam na jakimś blogu że wyjdzie 5 cz. (najprawdopodobniej w Listopadzie tego roku.) I'm... Im
We don't need no education. We don't need no thought control. No dark sarcasm in the classroom. Teacher, leave those kids alone. Hey, Teacher, leave those kids alone! All in all it's just another brick in the wall. All in all you're just another brick in the wall. [ Pink Floyd - Another brick in the wall (part II)] ![]() *Angel Witch *Saxon *Megadeth *Alice In Chains * Iron Maiden *Radiohead *Dżem *Metallica *Led Zeppelin *Queen *Pink Floyd *Van Halen *W.A.S.P *Mercyful Fate ![]() Alternatywno-rockowa trójca na tej stronie: *mimid *Im *Claire |
|
|
![]() |
Dodany dnia 30.08.2008 18:06
|
![]() ![]() Pochwały: 2 Postów: 37 Dom: ![]() Punkty: 2002 Ranga: Praktykant w Ministerstwie Magii Data rejestracji: 12.06.08 |
Przeczytałam wszystkie części. Te książki są naprawde boskie! Wciągają... Prawie jak Harry Potter (ale prawie roobi wielką różnicę!). Fajna jest Nika, Net ma świetne teksty i poruszające poczucie humoru, a Felix, jak zawsze zaradny w każdej sytuacji. Nie mogę się doczekać piątej części, ciekawa jestem z kim będzie Felix i jak Net przeżyje bratosiostre! Tym co jeszcze nie mieli tej książki w ręku serdecznie ją polecam, jest naprawde świetna! Pamiątka ze strony:
Zarejestrowanych: 14,781 Najnowszy Użytkownik: Kerle ![]() I love her... ![]() ... and her... ![]() ...and him! ![]() SO MUCH <3 *** "W wieku sześciu lat chciałem zostać kucharką. Gdy miałem siedem - Napoleonem. Odtąd moja ambicja nie przestawała rosnąć, podobnie jak moja mania wielkości." - Salvador Dali "Magia nie zmienia zbytnio świata. Właściwie jeszcze bardziej go komplikuje. " - Joanne Kathleen Rowling "Życie jest niewiele warte, ale nic nie jest warte życia." - Andre Malraux "Pamiętasz ten moment, kiedy jako dziecko, w wieku koło siedmiu lat, malujesz obrazek i niebo to niebieski pasek u góry kartki? I wtedy przychodzi ten moment rozczarowania, kiedy nauczyciel mówi ci, że tak naprawdę niebo zajmuje cała wolną przestrzeń na rysunku. I to jest ta chwila, kiedy życie zaczyna być coraz bardziej skomplikowane i nieco nudniejsze, ponieważ zamalowywanie kartki na niebiesko jest raczej nużącym zajęciem." - Alan Rickman "Zawsze udawaj głupiego."- Terry Pratchett "Mówienie jest rzeczą głupców, milczenie - tchórzy, a słuchanie rzeczą mędrców." - Carlos Ruíz Zafón "Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy." - Éric-Emmanuel Schmitt "Jeżeli moja teoria względności okaże się słuszna, Niemcy powiedzą, że jestem Niemcem, a Francuzi, że obywatelem świata. Jeśliby miała się okazać błędna, Francja oświadczyłaby, że jestem Niemcem, a Niemcy, że jestem Żydem. "- Albert Einstein "Nie pragnij być lepszym od innych, najpierw bądź samym sobą." - Fiodor Dostojewski "To co oczywiste, przeczytaj jeszcze raz." - Piotr Szreniawski "Kłopot z życiem polega na tym, że nie ma okazji go przećwiczyć i od razu robi się to na poważnie." - Terry Pratchett "Nie ma pokoju bez sprawiedliwości, nie ma sprawiedliwości bez przebaczenia." - Jan Paweł II (Karol Wojtyła) "Patrząc na ciemność lub śmierć boimy się nieznanego - niczego więcej." - Joanne Kathleen Rowling |
|
|
Graupka |
Dodany dnia 09.06.2009 17:53
|
![]() ![]() Postów: 12 Dom: Brak przydziału Punkty: 74 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 07.06.09 |
hmmm... chyba jednak zajrzę do tej ksiązki, bo jak narazie kojarzy mi się z tym, że moja koleżanka jest w niej całkowicie pochłonięta i wiele rzeczy przez to mnie i ją ominęło, bo ta zawzięcie czyta ![]() mroczny, tajemniczy, nieprzystępny, inteligentny, cyniczny, wredny. : )
![]() |
|
|
![]() |
Dodany dnia 07.04.2013 09:36
|
![]() ![]() Pochwały: 9 Postów: 138 Dom: ![]() Punkty: 1639 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 30.11.12 |
Ta książka jest świetna!! Czytałam wszystkie części i muszę powiedzieć, że polecam wszystkim znajomym jakich spotkam. Już niedługo "Felix, Net i NIka oraz Nadprogramowe Historie" Zbiór takich mini opowiadań. 4 stare oraz 4 nowe. Już wkrótce... "Dorśli nie pamiętają,
jak to jest być dzieckiem. Naprawdę nie pamiętają, wierz mi. Zapomnieli o ile większy wydawał się wtedy świat. Jak trudno było wdrapać się na krzesło. I jak to było zawsze patrzeć do góry. Zapomniel. Już tego nie wiedzą. Ty tez zapomnisz. Czasami dorośli opowiadają, jak to było pięknie być dzieckiem. Nawet marzą o tym, by znów nim być. Ale o czym marzyli będąc dziećmi? Jak myślisz? Sądzę, że marzyli o tym, by w końcu dorosnąć". Koń jest bogiem, Galop nałogiem, kłus podstawą, Skoki zabawą, Upadek zwątpieniem, Jazda pocieszeniem, palcat pomocą, Łydki całą mocą, Ostrogi zbytkiem, siodło nabytkiem, Grzywa uchwytem, Kask jeźdźca bytem. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 30.04.2013 17:49
|
![]() ![]() Ostrzeżenia: 3 Pochwały: 4 Postów: 33 Dom: ![]() Punkty: 40 Ranga: Charłak Data rejestracji: 29.08.12 |
Książki są bardzo dobre, a właściwie były, bo ich poziom zaczął spadać po czwartej, mojej ulubionej, części, nieco podniósł się przy "Trzeciej Kuzynce", ale następne części są raczej średnie. Nie ratuje ich ogromny, a zmarnowany potencjał "Świata Zero", który nie zmienia faktu, że do serii odnoszę się pozytywnie i z sentymentem. Serdecznie też zapraszam do rejestracji w oficjalnym fanklubie. ![]() Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja.
Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo. Dzięki zwycięstwu zrywam łańcuchy. Moc mnie wyzwoli. |
|
|
![]() |
Dodany dnia 16.06.2013 17:32
|
![]() ![]() Pochwały: 9 Postów: 1380 Dom: ![]() Punkty: 9223 Ranga: Dystrybutor słodyczy Weasleyów Data rejestracji: 26.05.13 |
Czytałam wszystkie części aż do Trzeciej Kuzynki, gdyż więcej nie ma w naszej bibliotece. Kupiłabym je sobie, ale według mnie są za drogie. Książki bardzo mi się podobały, były kreatywne i zabawne, co cenię sobie w powieściach. Jednakże czasem autor nieco przedobrzył i były tak dziwne i zwariowane, że aż ciężko się czytało. Ale ogólnie spoko. ![]() Czy chcesz, czy chcesz pod drzewem skryć się? Tu zawisł ten, co troje zginęło z jego mocy. Dziwnie już tutaj bywało, nie dziwniej więc by się stało, gdybyśmy się spotkali pod wisielców drzewem o północy. Czy chcesz, czy chcesz pod drzewem skryć się? Choć trup ze mnie już, uwolnię cię od przemocy. Dziwnie już tutaj bywało, nie dziwniej więc by się stało, gdybyśmy się spotkali pod wisielców drzewem o północy. Czy chcesz, czy chcesz pod drzewem skryć się? Tu do mnie miałaś zbiec, żeby uniknąć przemocy. Dziwnie już tutaj bywało, nie dziwniej więc by się stało, gdybyśmy się spotkali pod wisielców drzewem o północy. Czy chcesz, czy chcesz pod drzewem skryć się też? W naszyjniku ze sznura u boku mego nie czekaj pomocy. Dziwnie już tutaj bywało, nie dziwniej więc by się stało, gdybyśmy się spotkali pod wisielców drzewem o północy. ![]() ![]() ![]() |
|
Podziel się z innymi: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Strona 1 z 2: 12
Przejdź do forum: |