Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pracownik departamentu
08.06.2023 20:07
Hej! Miało być miło i przyjemnie, dzień wolny, nawet zapowiadanego deszczu nie było, a się pochorowałam i siedzę w domu. Jest super :)

Jak u Was w Boże Ciało?

Naczelna Emotikonka <3
07.06.2023 08:08
Nowe FF!

Pan Śmierci
06.06.2023 23:47
Albus

Niezwyciężony mag
03.06.2023 16:44
Emilywilde, już nie pamiętam dokładnie, ale nie było tam możliwości, że z dysku? Chyba najlepsza opcja.

Mugol
03.06.2023 11:10
Wiecie z jakiej strony mogę dać awatar bo żaden nie chce mi się zapisać?

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Alette

Posiada 59641 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 57119 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45321 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 43981 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 38923 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36755 punktów.

10) Prefix użytkownikalosiek13

Posiada 34144 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Felix, Net i Nika
dylkaa_emma
Felix, Net i Nika. Świetna książka dla młodzieży! Opowiada o przyjaźni i życiu trzech 13-nastolatków (w późniejszych częściach 14-sto). Trójka przyjaciół przeżywa wesołe, ciekawe, ale i zarazem straszne przygody. Bohaterowie tej książki obdarzeni są różnymi umiejętnościami, które w najgorszych momentach zawsze się przydają! Polecam!
Edytowane przez Prefix użytkownikaXeri dnia 21.11.2013 19:34
głupol, krętacz, bufon..^^.

kochÓm <3*;

uwielbiam <3*;

ubÓstwiam <3*;

Alan Rickman.<3;* mai low forewer;*

Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny.
Ja się śmieję z was, bo wszyscy jesteście tacy sami. - Jonathan Davis

Prefix użytkownikaE-Vaire
Chyba przeczytam choć widziałam w księgarni dość droga była jak na książkę - jestem przyzwyczajona np. do 40zł bo zazwcyzaj za tyle kupuję ^^ Kilka dni temu kupiłam inną książkę, ale nieługo na pewno przeczytam ta. Wydaje się być ciekawa.

dylkaa_emma
Tylko tego sa 3 części ..
1.FNiN oraz Gang Niweidzialnych Ludzi,
2.FNiN oraz Teorycznie Możliwa Katastrofa,
3.FNiN oraz Pałac Snów,
Naprawde polecam..

kochÓm <3*;

uwielbiam <3*;

ubÓstwiam <3*;

rose
no to naprawde wspaniała książka i też ją polecam...chociaż nie zawsze wszystko rozumiałam(...) hehe to jest superek....fajnie ze na koniec trzeciej części net i nika są razem nie???
Haa.....only in my dreams kochanie!!!

Thonks
Ja też czytałam te książki a właściwie jedną, bo przeczytałam tylko "Pałac Snów"
W najbliższym czasie mam jednak zamiar wybrać się do księgarni i kupić te dwie pozostałe!

dylkaa_emma
Nom ,a 4 czesc tego wyjdzie podobno dopiero w listopadzie. Pozostałe czesci tez wychodziły w listopadzie. Szkoda trzeba długo czkeać ,no ale szybciej niz Harry. Pocieszajace ! xD

kochÓm <3*;

uwielbiam <3*;

ubÓstwiam <3*;

kilstrit
Czytałem FNiN, wszystkie trzy części, ale dla mnie to za mało mroczne i zbyt duzo tam fantasy i SF. Gdzie polskim nastolatom do latających talerzy i wehikułów czasu?! Książka fajna i polecam, ale nie liczcie na podobne przygody...:lol:
babble babble bitch bitch rebel rebel party party sex sex sex and don't forget the violence...
Marilyn Manson

Hermiona 84
Ja też czytałam tą książkę. Ona jest naprawdę supcio! Jedna z moich ulubionych książek. A teksty Neta są przezabawne. Czy ktoś wie jaki będzie tytuł 4 części?
"...Harry i Ron podbiegli do niego,roźwścieczeni, ale Hermiona była szybsza.
CHLAST!
Trzasnęła go w twarz z całej siły.
Malfoy zachwiał się. Harry, Ron, Crabbe i Goyle stali jak sparaliżowani a Hermiona znowu podniosła rękę..."

dom - Gryffindor.
animag - gepard

dylkaa_emma
Zdaje mi się ze "FNiN oraz Bardzo Senna Rybka" Ma być to coś w rodzaju kontynuacji poprzendiej części. Tak mi się zdaje. Gdzieś na jakiejś stornce to czytałam. A i ksiazka juz nie długo wychodzi bo w listopadzie bodajrze.
Zreszta wejdź na www.felixnetinika.pl tam sa na miary na to zeby kupić ,zeszyty z tymi opowiadaniami. Bo za nim książka wyjdzie tez trzeba czekać ,a ta strona jest z duza iloscia informacji na temat tych ksiazek ,z wyprzedeniem.

No a teksty Neta są boskie! Jak coś powie ,to wymiekam. Wogole teksty w tej ksiażce są super. Ja lałam jak była ta akacja w restauracji ,gdzie rodzice Neta powiedzieli ,ze będzie miał rodzeństwo. Z tymi robotami. Lool!

kochÓm <3*;

uwielbiam <3*;

ubÓstwiam <3*;

hemcia
Ja tak samo jak Orchidea. Czytałam tylko dwie części. Ale to zupełnie przypadkowo książka wpadła mi w ręce, gdyby nie mama nigdy bym tej wspaniałej książki nie przeczytała. Ach dzieki ci mamo! xDD
Uważam że książka jest super!
Dla mnie zajmuje pierwsze miejsce razem z trylogią 'Harrego Pottera' i 'Pamiętnikiem Księżniczki'

Pozdrawiam ;**

hemcia
Teraz właśnie co skończyłam czytać ' Felix Net i Nika oraz Pałac Snów'. Super książka...Kurczę....muszę się wybrać do księgarni i kupić sobie 4 część. Nie wie nikt może ile mniej więcej będzie kosztowała? Bo pozostałe na razie to z biblioteki mam xP A 4 w bibliotece nie ma :(

dylkaa_emma
Zdaje mi się ,że ok. 30 zł. Może z 33zł. Już nie pamietam.
Ja tez jeszcze tej książki nie mam ,a u mnie w ksiegrani takiej nie mają wiec musze poczekac ,aż wybiorę się gdzieś do wiekszego mista i to juz napewno kupiejezykjezyk

Aggaa i jak książka ? :D

EDIT.

Własnie jestem w trakcie czytania 4części. Fajnie jest;]
Edytowane przez dylkaa_emma dnia 10.01.2008 21:25

kochÓm <3*;

uwielbiam <3*;

ubÓstwiam <3*;

Peeves
Przeczytałam pierwszą część. Było to ponad rok temu... W sumie czytałam raczej z nudów - byłam chora i koleżanka mi ją pożyczyła, już nie pamiętam tak dokładnie, ale to było raczej z jej niż mojej inicjatywy. Nie spodziewałam się po książce jakiś wysokich lotów, i dobrze bo zresztą ich nie otrzymałam. Miło, lekko i przyjemnie, ale chyba zwyczajnie nie w moim guście.
Nie mam zamiaru sięgać po dalsze części cyklu, ale widzę, że jednak cykl cieszy się całkiem sporym zainteresowaniem =)
"Aggressive, tough and defiant may describe me, but that leaves the impression I'm mean and I'm not. People expect me to have fangs."
Joann Jett

dylkaa_emma
Ja myślałam ,że ok. trzech. Tak żeby wyszło..do ukonczenia trojki bohaterów..gimnazjum..a tu czytam ze te 4czesci to juz koniec.. więc trudnoo mi stwierdzic.^^

kochÓm <3*;

uwielbiam <3*;

ubÓstwiam <3*;

Im_Ginny
Dylka - Wydaje mi się że to ostatnia część, no wiesz nie ma już " Do zobaczenia w kolejnej części" xD heh.
Ale właśnie przeczytałam na jakimś blogu że wyjdzie 5 cz. (najprawdopodobniej w Listopadzie tego roku.)
I'm... Im

We don't need no education.
We don't need no thought control.
No dark sarcasm in the classroom.
Teacher, leave those kids alone.
Hey, Teacher, leave those kids alone!
All in all it's just another brick in the wall.
All in all you're just another brick in the wall.
[ Pink Floyd - Another brick in the wall (part II)]

img76.imageshack.us/img76/8775/44204mx6.jpg
*Angel Witch
*Saxon
*Megadeth
*Alice In Chains
* Iron Maiden
*Radiohead
*Dżem
*Metallica
*Led Zeppelin
*Queen
*Pink Floyd
*Van Halen
*W.A.S.P
*Mercyful Fate

www1.istockphoto.com/file_thumbview_approve/5610882/2/istockphoto_5610882_electric_guitar.jpg
Alternatywno-rockowa trójca na tej stronie:

*mimid
*Im
*Claire

Prefix użytkownikaKerle
Przeczytałam wszystkie części. Te książki są naprawde boskie! Wciągają... Prawie jak Harry Potter (ale prawie roobi wielką różnicę!). Fajna jest Nika, Net ma świetne teksty i poruszające poczucie humoru, a Felix, jak zawsze zaradny w każdej sytuacji. Nie mogę się doczekać piątej części, ciekawa jestem z kim będzie Felix i jak Net przeżyje bratosiostre!

Tym co jeszcze nie mieli tej książki w ręku serdecznie ją polecam, jest naprawde świetna!
Pamiątka ze strony:
Zarejestrowanych: 14,781
Najnowszy Użytkownik: Kerle
2.bp.blogspot.com/-NKhJ7KKU1sU/Th0TCPR3sNI/AAAAAAAAEX4/ibecEAdAFsM/s1600/Tumblr-images-harry-potter-15941631-500-281.jpg

I love her...

www.media-courses.com/blog/wp-content/uploads/2011/01/helena-bonham-carter-083.jpg

... and her...

i2.listal.com/image/486750/600full-sandra-oh.jpg

...and him!

www.sirlin.net/storage/post-images/dr_house_65.jpg

SO MUCH <3

"W wieku sześciu lat chciałem zostać kucharką. Gdy miałem siedem - Napoleonem. Odtąd moja ambicja nie przestawała rosnąć, podobnie jak moja mania wielkości." - Salvador Dali

"Magia nie zmienia zbytnio świata. Właściwie jeszcze bardziej go komplikuje. " - Joanne Kathleen Rowling

"Życie jest niewiele warte, ale nic nie jest warte życia." - Andre Malraux

"Pamiętasz ten moment, kiedy jako dziecko, w wieku koło siedmiu lat, malujesz obrazek i niebo to niebieski pasek u góry kartki? I wtedy przychodzi ten moment rozczarowania, kiedy nauczyciel mówi ci, że tak naprawdę niebo zajmuje cała wolną przestrzeń na rysunku. I to jest ta chwila, kiedy życie zaczyna być coraz bardziej skomplikowane i nieco nudniejsze, ponieważ zamalowywanie kartki na niebiesko jest raczej nużącym zajęciem." - Alan Rickman

"Zawsze udawaj głupiego."- Terry Pratchett

"Mówienie jest rzeczą głupców, milczenie - tchórzy, a słuchanie rzeczą mędrców."
- Carlos Ruíz Zafón

"Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy." - Éric-Emmanuel Schmitt

"Jeżeli moja teoria względności okaże się słuszna, Niemcy powiedzą, że jestem Niemcem, a Francuzi, że obywatelem świata. Jeśliby miała się okazać błędna, Francja oświadczyłaby, że jestem Niemcem, a Niemcy, że jestem Żydem. "- Albert Einstein

"Nie pragnij być lepszym od innych, najpierw bądź samym sobą." - Fiodor Dostojewski

"To co oczywiste, przeczytaj jeszcze raz." - Piotr Szreniawski

"Kłopot z życiem polega na tym, że nie ma okazji go przećwiczyć i od razu robi się to na poważnie." - Terry Pratchett

"Nie ma pokoju bez sprawiedliwości, nie ma sprawiedliwości bez przebaczenia." - Jan Paweł II (Karol Wojtyła)

"Patrząc na ciemność lub śmierć boimy się nieznanego - niczego więcej." - Joanne Kathleen Rowling

Graupka
hmmm... chyba jednak zajrzę do tej ksiązki, bo jak narazie kojarzy mi się z tym, że moja koleżanka jest w niej całkowicie pochłonięta i wiele rzeczy przez to mnie i ją ominęło, bo ta zawzięcie czyta :D.
mroczny, tajemniczy, nieprzystępny, inteligentny, cyniczny, wredny. : )
www.superkahramanlar.com/harrypotter_avatar/thumb_ad012.jpg

Prefix użytkownikaJMARTA
Ta książka jest świetna!! Czytałam wszystkie części i muszę powiedzieć, że polecam wszystkim znajomym jakich spotkam.

Już niedługo "Felix, Net i NIka oraz Nadprogramowe Historie" Zbiór takich mini opowiadań. 4 stare oraz 4 nowe. Już wkrótce...
"Dorśli nie pamiętają,
jak to jest być dzieckiem.
Naprawdę nie pamiętają, wierz mi.
Zapomnieli o ile większy wydawał się wtedy świat.
Jak trudno było wdrapać się na krzesło.
I jak to było zawsze patrzeć do góry.
Zapomniel.
Już tego nie wiedzą.
Ty tez zapomnisz.
Czasami dorośli opowiadają,
jak to było pięknie być dzieckiem.
Nawet marzą o tym, by znów nim być.
Ale o czym marzyli będąc dziećmi?
Jak myślisz?
Sądzę, że marzyli o tym, by w końcu dorosnąć".

Koń jest bogiem,
Galop nałogiem,
kłus podstawą,
Skoki zabawą,
Upadek zwątpieniem,
Jazda pocieszeniem,
palcat pomocą,
Łydki całą mocą,
Ostrogi zbytkiem,
siodło nabytkiem,
Grzywa uchwytem,
Kask jeźdźca bytem.

Prefix użytkownikakunivers
Książki są bardzo dobre, a właściwie były, bo ich poziom zaczął spadać po czwartej, mojej ulubionej, części, nieco podniósł się przy "Trzeciej Kuzynce", ale następne części są raczej średnie. Nie ratuje ich ogromny, a zmarnowany potencjał "Świata Zero", który nie zmienia faktu, że do serii odnoszę się pozytywnie i z sentymentem. Serdecznie też zapraszam do rejestracji w oficjalnym fanklubie. jezyk
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja.
Dzięki pasji, osiągam siłę.
Dzięki sile, osiągam potęgę.
Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.
Dzięki zwycięstwu zrywam łańcuchy.
Moc mnie wyzwoli.

Prefix użytkownikaXeri
Czytałam wszystkie części aż do Trzeciej Kuzynki, gdyż więcej nie ma w naszej bibliotece. Kupiłabym je sobie, ale według mnie są za drogie. Książki bardzo mi się podobały, były kreatywne i zabawne, co cenię sobie w powieściach. Jednakże czasem autor nieco przedobrzył i były tak dziwne i zwariowane, że aż ciężko się czytało. Ale ogólnie spoko.
i60.tinypic.com/11jyots.gif

Czy chcesz, czy chcesz
pod drzewem skryć się?
Tu zawisł ten,
co troje zginęło z jego mocy.
Dziwnie już tutaj bywało,
nie dziwniej więc by się stało,
gdybyśmy się spotkali
pod wisielców drzewem o północy.

Czy chcesz, czy chcesz
pod drzewem skryć się?
Choć trup ze mnie już,
uwolnię cię od przemocy.
gdybyśmy się spotkali

Czy chcesz, czy chcesz
pod drzewem skryć się?
Tu do mnie miałaś zbiec,
żeby uniknąć przemocy.
gdybyśmy się spotkali

Czy chcesz, czy chcesz
pod drzewem skryć się też?
W naszyjniku ze sznura
u boku mego nie czekaj pomocy.
gdybyśmy się spotkali

24.media.tumblr.com/5e7ea95eb3a66610a04f2ef69c96a95f/tumblr_mzoa4w9n8J1qfx172o5_250.gif

40.media.tumblr.com/db4b3542ad14dcd274e696dc3a7ee172/tumblr_nhs5ru1eXc1s9t61qo1_500.jpg

38.media.tumblr.com/ceac3d6d60bf1a7f26ac63d1c11c6466/tumblr_njkptkSyOh1un5mawo1_250.gif

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: