Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
26.07.2026 20:12
Jako tako, nawet mi siê sb dzi¶ ¶ni³o xD

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Snape...
katrix
a ja uwielbiam Snape'a od pocz±tku i od pocz±tku wiedzia³am, ¿e on nie jest z³y... po 6 tomie wiedzia³am, ze nie zabi³ Albusa...

to jedna z najlepszych postaci w ksi±¿ce... te¿ rycza³am jak czyta³am rozdzia³ "Opowie¶c Ksiêcia"... w±tek Lily&Severus przecudowny... wszystko tak jak sobie wyobra¿a³am... Snape kocha³ siê w Lily przez ca³e ¿ycie :(:(:(
Morning sadness
So we meet again
Pack your bags 'cause we're leaving
Tonight

Cherem
osob¶cie nale¿a³am do Ligii Ufaj±cych Snape`owi. Aczkolwiek mi³o¶æ do Lilly by³a pój¶ciem po najmniejszej linii oporu... jednak cieszê siê z rehabilitacji tej postaci, jest z psychologicznego punktu widzenia najbardziej z³o¿ona i chyba najciekawsza
"W ¿yciu liczy sie tylko wódka, prostytutka i nastrój" (W.Berent)

http://harrrypotterfanfic.blog.onet.pl/
korcia23
Po przeczytaniu 6 cz. mia³am mêtlik w g³owie je¶li chodzi o Snape'a. Mroczna natura idealnie do niego pasowa³a, ale czu³am, ¿e Rowling co¶ jeszcze namiesza :D:D po 7 cz. po prostu go uwielbiam!!! To niesamowite ile zrobi³ z powodu mi³o¶ci do Lily mimo, ¿e Harry'ego przecie¿ nienawidzi³. Ale je¶li chodzi o w±tek Lily-Sev to jako¶ zawsze wiedzia³am, ¿e on chyba co¶ do niej czu³... jako¶ mi to do niego pasowa³o... :D:D
korcia

agatqa92
W±tek z ich mi³osci± podoba mi sie bardzo, ale nie zrobi³ na mnie wielkiego wra¿enia, poniewa¿ od dwana to podejrzewa³am :)
zawsze go lubi³am.. mo¿e dlatego, ze bylo mi go ¿al..?
'Nie wiem czego szukam, ale jestem pewna, ¿e to znajdê'

Ginny_Potter_07
Rzeczywi¶cie szkoda ich przyja¼ni, ale jako¶ nie wyobra¿am sobie Snape'a jako ulubionego wujaszka Harry'ego. Przez wszystkie 6 czê¶ci my¶la³am, ¿e to po prostu palant, ale jak widaæ mia³ w tym swój cel. I wiadomo dlaczego nienawidzia³ Harry'ego... Ale i tak móg³ byæ dla niego lepszy skoro Harry by³ synem jego ukochanej Lily...

Prefix u¿ytkownikaNatalka184
Zazwyczaj bardzo lubiê czarne charaktery, jednak Snape nie bardzo przypad³ mi do gustu. Od pocz±tku uwa¿a³am go za tego z³ego, oko³o IV tomu zmieni³am zdanie, gdy¿ Dumbledore tak bardzo upiera³ siê przy tym, ¿e mu ufa. Po "Ksiêciu Pó³krwi" kompletnie go przekre¶li³am, bo tak jak wiêkszo¶æ da³am siê nabraæ na morderstwo Albusa. Jednak po siódmej czê¶ci jest on przeze mnie ca³kowicie oczyszczony z wszystkich zarzutów. My¶lê, ¿e Rowling doskonale poradzi³a sobie z wyt³umaczeniem jego postêpowania, mo¿e z wyjatkiem mi³o¶ci do Lilly, bo to jest trochê naci±gane:@
"I've got some skeletons in my closet too.
One of them wears a dress."

Best serial ever:

img211.imageshack.us/img211/9669/middleug3.jpg

Lilianne_
To by³o dziwne- zakochany Sev;) WOW on mia³ ludzkie uczucia;p Po 6 zwatpi³am w niego i za³uje teraz bo okaza³ prawdziwa odwage i wierno¶æ. A Harrego nie znosi³ z oczywistego powodu- mia³ oczy Lily.
Kiedy patrzymy na ¶mieræ lub ciemno¶æ, boimy siê tylko nieznanego, niczego wiêcej...

Lily713
Ja my¶la³am ze Snape jest dobry tylko ze ta sprawa z Jamesem... w 6 czê¶ci go znienawidzi³am a w 7...wow JKR powinna pracowaæ w klinice plastycznej gdzie CA£KOWICIE zmieniaj± ludzi... Jednak przyznam siê z pocz±tku my¶lalam ¿e Snape jest z³y bo nikt go nie kocha... w sumie po czê¶ci to siê sprawdzi³o :D a jak przeczyta³am ¿e kocha³ Lily to spad³am z krzes³ajezyk seriojezyk A ta ³ania...sama nie wiem co my¶la³am ¿e to jaki¶ znak od Lily czy co¶. Snape'a nie podejrzewa³am. Mo¿e dlatego ¿e ³ania jest trochê za_³agodna jak na wredny charakterek Sevka. Ale dziwi mnie jedno jak on mia³ czelno¶æ na¶miewaæ sie w 6 czê¶ci ze Tonks ma patronusa tego kogo kocha??? A on to co? niewini±tko???hehe i kto to mówi... No no... Ale wzdrygam siê gdy pomy¶le o tytule:HARRY SNAPE I KAMIEÑ FILOZOFICZNY... Brrr... straszne nie?

I jeszcze co¶.Wiem ze ta teoria jest trochê naci±gana ale...
Snape gdy czyta³ w my¶lach wygrzebuj±c niecne plany uczniaków najczê¶ciej ,,przes³uchiwa³'' Harry'go. czy gdzie¶ pisze: Patrzy³ swymi czarnymi oczami w oczy hermiony??? nie. A do oklumencji potrzeba kontaktu wzrokowego. A mo¿ne tak czêsto czyta³ w my¶lach Harry'emu bo LUBI£ patrzeæ w jego oczy oczy Lily...Jego Liluni.

W pierwszym po¶cie jeszcze chcia³o mi siê kolorowaæ brak polskich w znaków, w drugim ju¿ straci³am si³y. Po pierwsze, wszystko piszemy w jednym po¶cie, je¶li najdzie Ciê nagle zmiana my¶li to mo¿na taki post EDYTOWAÆ. Po drugie, ten brak polskich znaków jest efektem s³abej klawiatury czy braku lenistwa? - Szakal

Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaBumSzakalaka dnia 20.05.2016 14:25
WIELKI POWRÓT PO DWÓCH LATAAAACH!!!!!!!!!! O_O

Animag: Biala Pantera

Lara
Takiego ''czegos'' po Severusie siê w ogole nie spodziewalam ;] Jestem mile zaskoczona. Gdy nie przeczytalam jeszcze 7 czesci zawsze myslalam, ze to Harry go zabije, za smierc Dumbledora. A wiec mimo przedstawianie go az do 6 czesci w zlym swietle, w rzeczywistosci byl dobrym czlowiekiem. Wydaje mi, ze on tak jakby chodzil w masce, ze wstydzil sie okazywac uczuc i dlatego byl taki ''niemily''. No coz nie dziwie sie, ze nienawidzil James'a. Mial mu co zazdroscic. Odebral mu Lily, byl popularny, mial przyjaciol, wszyscy go lubili, a Snape? Mial tylko Czarna Magia po utracie Lily i tych ''przyjaciol'' (smierciozercow). Nie wiedzialam, ze Voldemort jest az taki okrutny, zeby zabic swojego ''najwierniejszego'' sluge, ktory zawsze byl przydatny i powierzone zadania zawsze wykonywal. Moj stosunek do Snape'a zmienil sie po przeczytaniu jego wspomnien ;]

b1ala.znajomi.interia.pl
qapka
ja jak czytalam ostatnie 6 rozdzialow to sie poryczalam... Strasznie mi sie nie podoba to, ze Lily najpierw mowila Snape'owi ze nie lubi pottera, a potem jakby na zlosc Severusowi sie z nim zwiazala.

goblin
Jak dla mnie Snape jest najlepszy z wszystkich bohaterow... przy nim nawet dumbledore wymiekka ale zauwazcie tez fakt ze dumbledore byl madry i okazywal to przez cale zycie i wedlug mnie on wiedzial ze harry nie idzie na pewna smierc ... powiedzial Snapowi ze wysyla Harrego na pewna smierc bo Harry mial zobaczyc te mysli i napewno nie zadziala by magia ochronna gdyby dobrowlonie nie oddal sie w rece voldemorta on musial myslec ze musi umrzec... mial umrzec za przyjaciol i to mialo tak zadzialac i dumbledore dobrze o tym wiedzial ze to tak bedzie ... przeciez mowil ze zna ta stara magie bardzo dobrze
Goblin :D

volta
z tym 'look at me'...
to bylo jedyne zdanie, ktore Sev wypowiedzial do Harrego bez sarkazmu, zlosci, ironii i uszczypliwo¶ci.
by³o to bardzo poruszaj±ce.
wreszcie dostrzeg³ w harrym jego samego, a nie jamesa, którego tak bardzo nienawidzi³.

a mo¿e po prostu chcia³ siê podlizaæ, ¿eby harry wzi±³ od niego my¶li i przekaza³ ¶wiatu udowadniaj±c, ¿e jednak nie by³ mend± :D
i belong to here where
no-one cares and no-one loves

a place called hate
the city of fear

Prefix u¿ytkownikaDezerterka
Co chce powiedzieæ... Snape'a lubi³am - od zawsze. Postaæ nadzwyczaj ciekawa, inna ni¿ wszystkie szlachetne i wykrystalizowane 'potterowe' charaktery. Od pocz±tku jednak wiedzia³am, ¿e jest po 'dobrej stronie', a mojego stanowiska nie zmieni³a nawet ¶mieræ Dumbledore'a - po prostu wiedzia³am. Natomiast poczu³am siê nieprzyjemnie zaskoczona, po przeczytaniu 7 czê¶ci, kiedy okaza³o siê, ¿e Rowling chyba naczyta³a siê za du¿o tandetnych FanFiction i w³a¶nie z nich bra³a pomys³y do zakoñczenia serii. Pomys³ ze Snape'm zakochanym w Lily jest tak niedorzecznie, wrêcz nieprzyzwoicie kiczowaty tak, ¿e rêce opadaj±, a oczy odmawiaj± pos³uszeñstwa do dalszego czytania.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaDezerterka dnia 30.08.2007 01:32
fuck you very much.

_Syriusz_Harry_Remus_
Snape'a lubi³em od zawsze :D i wiedzia³em ze od poczatku jest po stronie dobra. I ¯al mi go:D zabito go w okrutny sposób:DAle przeciez on wcale nie musia³ umrzec :D tak jak Harry , te¿ zosta³ uk±szony przez Nagini ale ¿yje:D a przeciez Harry sta³ tam , bodajze z Hermion± . Ona by co¶ poradzi³a, A tak to umar³

_Syriusz_Harry_Remus_

http://www.smolarek-ebi-7.aaf.pl/news.php -moja stronka

img.userbars.pl/57/11388.png
img.userbars.pl/116/23123.png
img.userbars.pl/104/20678.png
img.userbars.pl/6/1061.jpg
img.userbars.pl/126/25029.gif
img.userbars.pl/74/14684.jpg
img.userbars.pl/2/382.jpg
img.userbars.pl/2/383.jpg
img.userbars.pl/112/22375.png

Wchod¼cie: http://world3.monstersgame.pl/?ac=vid&vid=167015702

Jestem 4642 u¿ytkownikiem tej strony:
http://www.harry-potter.net.pl/profile.php?lookup=4642

www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszê poprawnie po polsku.

img239.imageshack.us/img239/9158/yaoifan34vh.gif

My Elite is
Fucking Elite

Niektóre z moich ulubionych fan ficków o Harrym Potterze:

- Harry Potter i Odzyskana nadzieja - http://hpion.blog.onet.pl/
- Harry Potter, zabójca doskona³y - http://hp-zd.blog.onet.pl/
- HP i Amulet ¦mierci - http://hp-i-as.blog.onet.pl/2,ID116990333,index.html
- HP i Anio³ ¦mierci - http://hpianiolsmierci.blog.onet.pl/
- HP i Wyrocznia cienie/ Kariera Zawodowa - Blog Aniki - http://anika6.blog.onet.pl
- Harry Potter i Wybrañcy Zniszczenia - http://hp-i-wz.blog.onet.pl/
- Strona Selen- fan fick : HP i ¯ród³o Mocy, Skradzione Chwile - http://www.selen.friko.pl/

Bowiem najtrudniej na ¶wiecie
Zwyciê¿aæ po¶ród milczenia
I cieszyæ siê z tego w sekrecie

W.B.Yeats

Ebi i Pepsi:

www.ebismolarek.com/pub/galeria_glowna/midi/20080320_LG35.jpg
Powrót do Muehlheim po meczu z Portugali± :
foto.m.onet.pl/_m/cd04fdff24695a72bd9b7d1f9792d7c5,14,19,0.jpg
BVB: Borussia Dortmund :
foto.m.onet.pl/_m/75463e81d53347f5dc813e4b6c4f0d03,14,19,0.jpg
Ebi w Racingu Santander:
foto.m.onet.pl/_m/37739f186dd52086a0870c4ddd3fd0b2,14,19,0.jpg
A tu w reprezentacjii Polski:
republika.pl/blog_ty_939118/1873689/sz/comy.jpg

www.syriuszblacklapa.prv.pl
LunaMadness
przed przeczytaniem Deathly Hallows czyta³±m fanfiction o romantycznych zwi±zkach Severusa z uczennicami: on jest taki z³y, nie zrozumiany, a¿ chce siê go przytuliæ, ale teraz gdy wiadomo o jego g³êbokiej i szczerej mi³o¶ci, to odbieram jakiekolwiek insynuacje na temat jego erotycznych fascynacji jako profanacjê jego "¶wiêtej" pamiêci,
marzy³am aby okaza³ siê dobry, to taki romantyczny bohater i ten jego gotycki wygl±d, po prostu czu³am od pocz±tku co siê kroi i by³am zawiedziona w szóstej czê¶ci, ¿e siê tak pomyli³am, a jednak moja ksi±¿kowa bratnia dusza z któr± siê uto¿samia³am od pierwszych tomów nie zawiod³a mnie

Snape girl
Zawsze wierzy³am w Severusa! Mia³ przeciez tyle okazji, ¿eby zabiæ Harrego, a przeciez zawsze go ratowa³. Mimo to kiedy wysz³o na jaw, ¿e by³ naprawde dobry nie mog³am siê nie pop³akaæ (choæ mys³a³am, ze czytajac po angielsku to nie mozliwe). Bardzo ¿al mi Snapa. By³ bohaterem tragicznym, a Dumbek:) go poprostu wykorzysta³!! Wykorzysta³ jego mi³o¶æ do Lili i zmarnowa³ mu zycie:( Biedny nieszacze¶liwy, przystojny Severus..
Chcesz mojego eliksiru??

Flowerpower
Snape by³ jedna z najlepszych postaci, jakie uda³o siê Rowling wykreowaæ, taki mi³y kontra¶cik do tych p³askich, krystalicznych jak ³za bohaterów. I p³aka³am, kiedy umiera³, co mnie sama zaskoczy³o. Ale w±tek jego gor±cej mi³o¶ci do Lilly tr±ca trochê jeleniami na rykowisku. Naci±gane to i nieprzekonuj±ce, przynajmniej dla mnie.
Let me take you down 'cause I'm going to strawberry fields.

psz
wierzylam od poczatku ze Snape jest dobry. Staralam sie tez przekonac wiele osob do tego lecz nikt mi nie wierzyl.. A o milosci Severusa do Lilly.. ech.. podejrzewa³am to.. Sama nie wiem dlaczego. Po prostu bylam tego pewna choc nic na ten temat nie czytalam. wiem ze to dziwne. Szkoda ze Snape jednak zginal. Lubilam go choc nie tak bardzo jak Syriusza. Nagini.. bede ja przeklinac do konca zycia. zreszta tak jak Bellatrix tego smierciozerce co zabil Remusa Voldemorta i Petera
Edytowane przez psz dnia 02.09.2007 15:26
Wielka fanka Syriusza. Bez niego dla mnie nie ma HP.

Animag- Bernenski Pies Pasterski
Patronus - wilk
Bogin - hmm.. nie znam
Cz³onek Zakonu. Jesli mam zgin±c to w misji Zakonu, lecz predzej chcialabym zabic Bellatrix, Doho³owa i Petera. Pomscic Syriusza, Remusa i Potter'ow

Serpensortia
Prince's Tale to jeden z moich ulubionych rozdzia³ów w DH... A moja fangirlowa dusza wzrusza³a siê czytaj±c wspomnienia Sevcia...
Lubi³am go od samego pocz±tku za t± wredno¶æ, sarkazm i wszêdobylskie aluzje... Moja sympatnia do niego ros³a wraz z antypati± do Harry'ego. I tak oto jego ¶mieræ bardzo mnie dotknê³a...
Snape x Lily forever! T___T
¦lizgonka, Snaperka, Lupinistka, Malfoy'istka.

* Totally obsessed Snupin fangirl! *

'The right song can turn an emperor into a laughing stock, can bring down dynasties. A song can last long after the events and people in it are dust and dreams are gone.'

HermionaBlack
mnie tez sie podobal watek z zakochanym Severusem,strasznie mi go szkoda :(
a co do wypowiedzi roit_girl to jestem przekonana,ze Lily kochala Jamesa, Snape byl jej przyjacielem...

-To bardzo wzruszaj±ce, Severusie -powiedzia³ z powag± Dumbledore. -A wiêc w koñcu dojrza³e¶ do tego, by przejmowaæ siê losem tego ch³opca?
-Jego losem? -wykrzykn±³ Snape. -Expecto patronum! [...]
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze...

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: