Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Czyja ¶mieræ by³a dla was najwiêkszym szokiem?
|
|
mk |
Dodany dnia 11.02.2008 21:03
|
![]() Postów: 47 Dom: HufflepuffPunkty: 386 Ranga: Ulubieniec nauczycieli Data rejestracji: 24.01.07 |
Cyja ¶mieræ by³a dla was szokujaca? Kogo wam by³o najbardziej szkoda? Dla mnie zaskoczeniem by³o jak zgine³a Hedwiga wiem ¿e to g³upie bo to zwyk³a sowa ale jednak to HEDWIGA!! Drugiej takiej sowy nie bêdzie. Zawsze p³akaæ mi siê chcia³o jak w filmie lub w ksi±¿ce umieraj± zwierzeta. Edytowane przez Alette dnia 28.02.2013 21:12
Trzeba sie ¶miaæ,
Wariatkê graæ, Szalonym byæ I z ¿ycia drwiæ!!! |
|
|
|
| DarekMarkowski |
Dodany dnia 11.02.2008 21:28
|
![]() Postów: 13 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 30 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 24.08.07 |
Bezsensowna ¶mieræ by³a bli¼niaka. Szkoda ¿e zgin±³. Tonks i Lupin te¿ niepotrzebnie osierocili dziecko. Syriusza nie lubi³em, ale po tym jak zosta³ rozgrzeszony to mi go szkoda. Edytowane przez Christina dnia 13.02.2014 16:35
Lubie historie Harrego Pottera
|
|
|
|
| malinka_09 |
Dodany dnia 12.02.2008 01:23
|
![]() Postów: 62 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 184 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 08.11.07 |
Darkowi chodzi³o chyba o Snape'a, a nie o Syriusza... Mn± najbardziej wstrz±snê³a ¶mieræ Freda. By³a tak nag³a i... bezsensowna? To jak zgin±³ Snape te¿ mn± poruszy³o. Spodziewa³am siê, ¿e umrze, ale w taki sposób? Wyobra¿a³am sobie, ¿e zostanie zabity w pojedynku, jak bohater. Nie zas³u¿y³ sobie na tak± ¶mieræ...uk±szony przez wê¿a. Smutne... Edytowane przez malinka_09 dnia 12.02.2008 01:23 |
|
|
|
gne |
Dodany dnia 12.02.2008 10:52
|
![]() Pochwa³y: 24 Postów: 3001 Dom: RavenclawPunkty: 23582 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 29.08.07 |
Ja te¿ siê spodziewa³am, ¿e Snape umrze bardziej bohatersko... By³am bardzo rozczarowana sposobem w jaki go JO u¶mierci³a, ale dosz³am do wniosku, ¿e ta ¶mieræ by³a bardzo bohaterska i ju¿ nie mam jej tego za z³e. Do koñca chroni³ Harry'ego. Tak jak postanowi³, nigdy nie zdradzi³ planów Dumbledore'a ani Harrego... Ta ¶mieræ by³a taka straszna i szybka ![]() Najbardziej zaszokowa³a mnie ¶mieræ Zgredka. Taka niespodziewana... Edytowane przez Christina dnia 13.02.2014 16:36
|
|
|
|
| Kristel |
Dodany dnia 12.02.2008 11:47
|
![]() Postów: 25 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1204 Ranga: Doros³y czarodziej Data rejestracji: 05.06.07 |
Dla mnie najwiêkszym szokiem by³a ¶mieræ... Hedwigi Wtedy mia³am ³zy w oczach, ale pó¼niej te¿ na pogrzebie Zgredka... Zszokowa³a mnie te¿ ¶mieræ Lupina i Tonks Ich dziecko jeszcze przecie¿ roczku nie mia³o... To by³o okrutne:| Edytowane przez Christina dnia 13.02.2014 16:36
Niezarejestrowany animag: sokó³
Patronus: lew |
|
|
|
| martafun |
Dodany dnia 12.02.2008 13:20
|
![]() Postów: 18 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 20 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.01.08 |
Dla mnie ¶mieræ Szalonookiego by³a mocna, Hedwiga te¿ mnie zaszokowa³a, trochê szkoda mi Zgredka. Pó¼niej jak umar³ Fred to by³o straszne i Lupin i Tonks szkoda mi ich bardzo Edytowane przez Christina dnia 13.02.2014 16:37
By³y dwie siostry - Noc i ¶mieræ, ¶mieræ wiêksza a Noc mniejsza, Noc by³a piêkna jak sen, a ¶mieræ... ¶mieræ by³a jeszcze piêkniejsza.
|
|
|
|
| Mares |
Dodany dnia 12.02.2008 15:41
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 15 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 38 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 05.02.08 |
Lupin i Tonks, szkoda mi siê zrobi³o Teddy'ego. Ale równie¿ ¶mieræ Zgredka i Freda. Nie potrzebnie Jo u¶mierci³a Moody'ego bo uwa¿am ¿e w Bitwie o Hogwart dzielnie by walczy³. Edytowane przez Christina dnia 13.02.2014 16:37
|
|
|
|
| GosiaM |
Dodany dnia 12.02.2008 18:06
|
![]() Postów: 6 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 17 Ranga: Mugol Data rejestracji: 10.02.08 |
Szczerze mówi±c a¿ tak du¿o ofiar nie by³o w tej czê¶ci tak jak siê spodziewa³am, ale wszystkie zrobi³y na mnie du¿e wra¿enie. Wszystkich szkoda... no mo¿e ¶mierci Szalonookiego tak bardzo nie prze¿y³am... Edytowane przez Christina dnia 13.02.2014 16:38
|
|
|
|
| nimfadora21 |
Dodany dnia 12.02.2008 18:22
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Postów: 85 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 348 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 27.12.07 |
Najbardziej prze¿y³am ¶mieræ Nimfadory Tonks. To by³a taka zabawna postaæ. Zaraz pó¼niej jest Fred, bardzo lubi³am jego ¿arty i poczucie humoru w ka¿dej sytuacji. Moody'ego te¿ mi trochê ¿al. szkoda, ¿e Rowling u¶mierci³a tyle osób, no ale có¿ taka jest jej rola. Hedwigi te¿ mi brakuje, ale najbardziej siê ba³am, ¿e Harry umrze. Bardzo siê przestraszy³am jak umiera³, my¶la³am, ¿e to ju¿ koniec! Edytowane przez Christina dnia 13.02.2014 16:39
moje ulubione powiedzonko:
"NIE MÓW DO MNIE NIMFADORA":-) [img] http://hogsmeade.pl/button/gryffindor.jpg[/img] Ulubiony przedmiot: Transmutacja, Obrona przed Czarn± Magi± Ulubiony aktor: Rupert Grint Ulubiona aktorka: Emma Watson Wymarzona miot³a: Piorunx ![]() Ró¿d¿ka: 8 cali, kawa³ek klapy od sedesu, kawa³ek klamki Ulubiony nauczyciel: McGonagall Patronus: Kot Animag: Sarna Dom: Gryffindor Ulubiony kolor: niebieski, z³oty ![]() ![]() ![]() Mój nick jest do¶æ d³ugi, wiêc, aby go ca³ego nie pisaæ mo¿ecie pisaæ nimfa. £atwij i pro¶ciej! |
|
|
|
| Luna_9 |
Dodany dnia 12.02.2008 20:41
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 297 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 545 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 02.12.07 |
Ja najbardziej zmartwi³am siê ¿e zmar³ Fred. Bardzo lubiê tych bli¼niaków s± super! Zaraz pó¼niej Tonks bo równie¿ by³a extra i zostawi³a ma³ego Teda. Bardzo prze¿y³am ¶mieræ zgredka, to by³ taki mi³y skrzat. Edytowane przez Christina dnia 13.02.2014 16:39
Je¶li bêdziesz pogr±¿aæ siê w smutku 1 minute stracisz a¿ 60 sekund szczê¶cia
|
|
|
|
| franiakluska |
Dodany dnia 12.02.2008 21:12
|
![]() Postów: 21 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 505 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 01.06.07 |
Jej. Mi siê smutno zrobi³o jak przeczyta³am o Tonks i Lupinie. Nie s±dzi³am, ¿e Rowling zostawi ma³ego Teda tak jak Nevilla. A o Fredzie to nawet nie wspomn± - nie wiem jak to prze¿yje George. Edytowane przez Christina dnia 13.02.2014 16:40
ron & hermione
www.harry-potter-zdjecia.blog.onet.pl |
|
|
|
| Lily06011 |
Dodany dnia 13.02.2008 19:01
|
![]() Postów: 10 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 26 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 09.02.08 |
Jak dla mnie to ka¿da ¶mieræ by³a szokiem. Bardzo du¿o osób zginê³o w 7 czê¶ci ![]() Najbardziej mi szkoda Freda, Tonks, Lupina, Zgredka i Szalonookiego no i nawet Snapa chocia¿ przed przeczytaniem 7 czê¶ci go nienawidzi³am. Nie szkoda mi tylko ¶miercio¿erców i Voldemorta Edytowane przez Christina dnia 13.02.2014 16:40
|
|
|
|
| Rufus Scrimgeour |
Dodany dnia 14.02.2008 21:59
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 2 Ranga: Mugol Data rejestracji: 14.02.08 |
Voldemort wcale nie musia³ umieraæ, bo s± rzeczy gorsze od ¶mierci, wg Albusa Dumbledora. Bardziej moralizatorskie dla czytelników by³oby IMO umieszczenie Voldemorta w stanie ''zawiesiny'' , jeszcze s³abszego ni¿ po pierwszej utracie mocy, ¿eby b³±ka³ siê po ¶wiecie przez wieki bez mo¿liwo¶ci powrotu. Z pozytywnych postaci najbardziej ¿al mi nie osoby która umar³a, lecz która zosta³a sama po ¶mierci bliskich (prawie). Próbujê wyobraziæ sobie (bezskutecznie), w jakiej sytuacji po zakoñczeniu wojny zosta³a postawiona P. Tonks, która jako jedyna prze¿y³a by opiekowaæ siê ma³ym Teddym. Rowling czasami przesadza. :| Edytowane przez Christina dnia 13.02.2014 16:41
|
|
|
|
| Adziorra |
Dodany dnia 15.02.2008 16:42
|
![]() Postów: 10 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 38 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 15.02.08 |
Ciê¿ko by³oby Harry'emu paradowaæ z sow± pod peleryn± niewidk±:lol:. Rowling musia³a co¶ z tym zrobiæ. ¦mieræ Zgredka mn± wstrz±snê³a. Tak uwielbia³ Harry'ego, by³ mu wierny, chocia¿ Harry nie by³ jego panem. Edytowane przez Christina dnia 13.02.2014 16:41
Nie ma sytuacji bez wyj¶cia.
![]() |
|
|
|
| Marigold |
Dodany dnia 15.02.2008 20:21
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 18 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 179 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 24.08.07 |
Mnie zaszokowa³a najbardziej ¶mieræ Tonks i Lupina. W ogóle nie spodziewa³am siê, ¿e ci ¶wie¿o upieczeni rodzice zgin±. A co w³a¶ciwie siê sta³o z Szalonokim ? Edytowane przez Christina dnia 13.02.2014 16:41
"Legendy siê nie zabija"
|
|
|
|
| Rufus Scrimgeour |
Dodany dnia 15.02.2008 21:05
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 2 Ranga: Mugol Data rejestracji: 14.02.08 |
Cia³a nie odnaleziono, a przynajmniej nie odnale¼li go cz³onkowie Zakonu. Skoro jednak oko Szalonookiego spoczywa³o w drzwiach do gabinetu Dolores Umbridge, mo¿na siê domy¶leæ, ¿e wpad³o w rêce tych z³ych. Edytowane przez Christina dnia 13.02.2014 16:42
"To by³a g³upota, Tom, przychodziæ tutaj dzi¶ w nocy..."
- Albus Dumbledore |
|
|
|
| Klaudia@Harry Potter |
Dodany dnia 16.02.2008 22:21
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 636 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1840 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 13.02.08 |
Dla mnie Tonks i Remusa, ¿al mi by³o Teddy'ego ¿e nie bêdzie mia³ rodziców. Straszn± strat± by³ te¿ Fred, on by³ super. A najbardziej zagadkow± ¶mierci± by³a ¶mieræ Snape, szkoda mi go by³o ¿e nie móg³ ca³ej prawdy opowiedzieæ Harry'emu osobi¶cie! Edytowane przez Christina dnia 13.02.2014 16:43
|
|
|
|
| martafun |
Dodany dnia 18.02.2008 19:47
|
![]() Postów: 18 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 20 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.01.08 |
W³a¶nie skoñczy³am czytaæ po raz trzeci i siê nawet zdziwi³am poniewa¿ p³aka³am gdy Neville zabi³ Nagini... ja ju¿ siê tutaj wypowiada³am oprócz tego co ostatnio, zapomnia³am chyba o Snape... ¿al mi go chocia¿ nie wyobra¿am sobie tej rozmowy w której Snepe powiedzia³by wszystko Harry'emu.. Edytowane przez Christina dnia 13.02.2014 16:43
By³y dwie siostry - Noc i ¶mieræ, ¶mieræ wiêksza a Noc mniejsza, Noc by³a piêkna jak sen, a ¶mieræ... ¶mieræ by³a jeszcze piêkniejsza.
|
|
|
|
| Aberrant |
Dodany dnia 19.02.2008 12:13
|
![]() Postów: 872 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1047 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 09.01.08 |
Ja siê ogólnie wszystkich ¶mierci± przejê³am. P³akaæ mi siê chcia³o wtedy kiedy Zgredek umiera³. To by³o straszne. Zaraz siê pop³acze. Szczególnie przykra jeszcze by³a ¶mieræ Snape'a. Te dwie mnie najbardziej zszokowa³y. I jako¶ tak jeszcze Remus i Tonks. Och...i jeszcze Fred ! Pod koniec nawet samego Voldiego mi by³o szkoda. Ale to by³o przewidzenia ¿e mu siê umrze ![]() Najgorsze by by³o gdyby to by³ Hagrid... Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-w³asnej-wszechwiedzy Krukonów, chroñ nas Slytherinie!
*** Kiedy my¶lê i nic nie wymy¶lê to sobie my¶lê po co ja tyle my¶la³em aby nic nie wymy¶liæ. Przecie¿ mog³em nic nie my¶leæ i tyle samo bym wymy¶li³. Gdyby mê¿czyzna nawet potrafi³ zrozumieæ co my¶li kobieta i tak by w to nie uwierzy³. [Dorothy Parker] Dzi¶ mê¿czyzna uchodzi ju¿ za d¿entelmena, kiedy wyjmuje papierosa z ust, zanim poca³uje kobietê. [Barbara Streisand] Je¶li potrafisz ¶miaæ siê z siebie - to najlepszy dowód, ze masz poczucie humoru. [Molier] Nic tak nie odm³adza, jak prawdziwie niedorzeczny kawa³. W³a¶nie najg³upsze prawa natury s± najbardziej smakowite. [Witold Gombrowicz] Je¶li czasem Polka siê Panu Bogu uda, to ju¿ mówi±c po prostu, klêkajcie narody! [Henryk Sienkiewicz] Dzieñ, w którym siê nie ¶mia³e¶, jest dniem straconym. [Phil Bosmans] *** ![]() Naj, naj: Norie-14 le¶niczówka, terrorystka ![]() Mój grzybek^^ Jest niepowtarzalna, uwielbiam z ni± rozmawiaæ (szczególnie o lesie ). Ma wspania³e poczucie humoru ;]Draco i tak jest mój ![]() Ania 95 Za nasze skojarzenia^^ Jest po prostu niemo¿liwa ![]() Ma ¶wietne poczucie humoru, uwielbiam z ni± rozmawiaæ... I w ogóle... Jest jedn± z najlepszych... Kochana Anix ;* Najlepszy tekst: "A Rudy je gumki" ( inne na koñcu podpisu^^) miszel14 Szelka ![]() Ma ¶wietne poczucie humoru, uwielbiam z ni± rozmawiaæ. Ma fajnego (?) s±siada ![]() Myszaaa ;* pocisk Obojniaczka taka sama jak ja. Klub Obojniaków ![]() Ma du¿e poczucie humoru ;] Qin Terrorystka, zabawka ![]() Fajnie siê z ni± gada, mo¿na z ni± po¿artowaæ ( bez skojarzeñ )Kochana Fiszka ;* ;] Evi-Lyn Hmm... Jest mi³a, sympatyczna Sama nie wiem za co j± lubiê. KaputDraconis Za jej troske o moje w³osy...^^ Ha! Jest powalona...^^ I dobrze DMateusz Dumbledore Za genialne teksty, przez które umieram ![]() Esey Za poczucie humoru, ¶wietne teksty, mi³e rozmowy^^ inne nie znaczy gorsze, inne znaczy zboczone lesniczowki smiley Nacia1234 Za to, ¿e zawsze mówi to co my¶li, jest ¶lizgonk±, fajnie siê z ni± gada^^. Lubie j± DKarolcia_potteromaniaczka Za mi³e rozmowy, poczucie humoru... ;* Uwielbiam z ni± rozmawiaæ Utilisateur Utilek^^ Jest mi³y, mo¿na z nim po¿artowaæ. ^^ Klaudia@Harry Potter Fajnie siê z ni± rozmawia... I... w ogóle jest super d*** By Ania 95 ! D Proszê nie umieraæ...Abi i Nori by³y w lesie! W nocy... w domku... A tu: Domek z piernika! Abi i Norie oblewa³y Dzieñ Kobiet na swój sposób... W domku z piernika -Abi kocha las. Las kocha Abi. A Abi i Norie s± w lesie! Rudy=Gumkopo¿eracz Ja: ja pieje.... DAnia: Kogut! kura jajko p³ód nowe ¿ycie "Psze pani, psze pani, bo on je gumki"... buhha Znaczy siê gumy... "A sk±d ten wytrysk?" "Util, nie wiem dlaczego ale twoj avek kojarzy mi sie z pedofilem, ktory chce komus to zrobic przez ekran..." Zgon... zgony... zgoñ go, zgoñ... Dobrze, ¿e nie powiedzia³am "zgol go, zgol"... buahah "A Abi bedzie ogladac Norie" "Ty nie wiesz co to sa gumki?" "Ty pedofilu, nie jedz tego dywanu!" Do Teletubisia - królika)Abi, od dzisiaj nazywasz sie "Gumeczka" |
|
|
|
| miszel14 |
Dodany dnia 19.02.2008 13:24
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Pochwa³y: 1 Postów: 1324 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1169 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 05.09.07 |
Mi, ale tak najbardziej by³o szkoda Severusa w³a¶nie tylko w tym momencie jak on umar³ trochê siê wzruszy³am i mo¿e ³za mi kapnê³a inni jak umierali to nic nie czu³am uwa¿am, ¿e Rowling nie powinna zabijaæ Severusa, choæ tak¿e my¶lê, ¿e za du¿o osób zginê³o Edytowane przez Christina dnia 13.02.2014 16:43
![]() ,,Zmierzch" - Stephenie Meyer - A to dopiero - mrukn±³ Edward.- Lew zakocha³ siê w jagniêciu. - Spu¶ci³am wzrok, dr¿±c z ekscytacj± na d¼wiêk tego najcudowniejszego ze s³ów. - Biedne g³upiê jagniê - westchne³am. - Chory na umy¶le lew masochista. - Przez d³u¿sz± chwilê wpatrywa³am siê w ciemn± ¶cianê lasu. By³am absolutnie pewna kilku rzeczy. Po pierwsze, Edward pochodzi³ z rodziny wampirów. Po drugie, drêczy³o go pragnienie - na ile by³ je w stanie pochamowaæ, tego nie wiedzia³am - pragnienie, by posmakowaæ mojej krwi. Po trzecie wreszcie, by³am w tym wampirze bezwarunkowo i nieodwo³alnie zakochana. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Hufflepuff
Christina
Ravenclaw

, jeszcze s³abszego ni¿ po pierwszej utracie mocy, ¿eby b³±ka³ siê po ¶wiecie przez wieki bez mo¿liwo¶ci powrotu. Z pozytywnych postaci najbardziej ¿al mi nie osoby która umar³a, lecz która zosta³a sama po ¶mierci bliskich (prawie). Próbujê wyobraziæ sobie (bezskutecznie), w jakiej sytuacji po zakoñczeniu wojny zosta³a postawiona P. Tonks, która jako jedyna prze¿y³a by opiekowaæ siê ma³ym Teddym. Rowling czasami przesadza. :|