Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Czyja ¶mieræ by³a dla was najwiêkszym szokiem?
|
|
| carolinca92 |
Dodany dnia 27.03.2008 16:12
|
![]() Postów: 9 Dom: Brak przydzia³u Punkty: -18 Ranga: Irytek Data rejestracji: 26.03.08 |
Najbardziej przykro by³o mi po ¶mierci Freda. Ogólnie bardzo lubiê bli¼niaków, wiêc ¶mieræ jednego z nich by³a dla mnie wielk± strat±. ¯al by³o mi te¿ Szalonookiego. Zgin±³ w nieciekawy sposób i w dodatku nie znale¼li jego cia³a. Warto te¿ wspomnieæ o Hedwidze, poniewa¿ towarzyszy³a Harry'emu prawie od samego pocz±tku HP, dlatego te¿ po jej ¶mierci, równie¿ ³ezka w oku siê zakrêci³a. Edytowane przez Christina dnia 13.02.2014 16:16
Carolinca
|
|
|
|
| Asiula |
Dodany dnia 30.03.2008 13:47
|
![]() Postów: 217 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1097 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 06.01.07 |
Najbardziej? Snape, Fred, Moody, Zgredek, Lupin, Tonks... Najpierw jak zgin±³ Moody, to mnie zatka³o, siedzia³am wpatrzona w jeden punkt, rêka ze szklank± zawis³a mi w powietrzu i tak siedzia³am a¿ siê ocknê³am... Bardzo przykra by³a ¶mieræ Zgredka, razem z t± otoczk±, z tym co czu³ Harry... |
|
|
|
| klaudunia114 |
Dodany dnia 30.03.2008 17:04
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 155 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 254 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 18.03.08 |
Och... P³aka³am jak g³upia, jak zgin±³ FRED Jak se wyobrazi³am Go. No mo¿e go uto¿samia³am z Fredem z filmach o HP i ¿artach bli¼niaków i jak my¶la³am, ¿e ju¿ wiêcej go nie bêdzie to... eh.. No i po przeczytaniu Wspomnieñ Snape to te¿ siê pop³aka³am. P³aka³am te¿, gdy zginêli Tonks i Lupin. Tacy szczê¶liwi byli i mieli synka Nie chce ju¿ o tym my¶leæ |
|
|
|
| Laurelome |
Dodany dnia 30.03.2008 18:53
|
![]() Postów: 9 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 15 Ranga: Mugol Data rejestracji: 30.03.08 |
¦mieræ Dumbledore'a zaskoczy³a mnie najbardziej z ca³ej serii. Ale z ostatniej czê¶ci... hmm, no chyba Szalonookiego. Bez sensu zupe³nie, Moody by³ bardzo ciekaw± postaci±. I ¶mieræ Crabbe'a - równie¿ zaskakuj±ca. Natomiast ¶mieræ wszystkich uczestników ostatniej bitwy nie zaskoczy³a mnie w ogóle. Tak my¶la³am, ¿e Rowling u¶mierci ich... masowo... i to nie tych bezimiennych. Edytowane przez Christina dnia 13.02.2014 16:15
|
|
|
|
| __Cameron__ |
Dodany dnia 31.03.2008 16:15
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 303 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 401 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 15.03.08 |
Mi to tam szkoda wszystkich, ale pierwszy najwa¿niejszy, Fred. Super postaæ, podobnie jak jego brat - bli¼niak George. Po drugie, Snape. Nie przepada³am za nim, ale po przeczytaniu siódemki, wszystko siê wyja¶ni³o, i Severusa by³o mi naprawdê szkoda. Lupin i Tonks, szkoda ¿e osierocili Teda. Te¿ mi by³o szkoda. Szalonoki - mniej, ale te¿. Aha, no i Zgredek. Nie by³am jako¶ bardzo przywi±zana do tej postaci, np. jak do Freda, ale on umar³ tak najbardziej wzruszaj±co jak dla mnie. Ale jednak najbardziej szkoda mi Freda... Edytowane przez Christina dnia 13.02.2014 16:15
|
|
|
|
| Ginny363 |
Dodany dnia 21.04.2008 14:20
|
![]() Postów: 30 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 103 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 20.05.07 |
Z ca³ej sagi najbardziej odczu³am brak Syriusz. Wiem ¿e on zgina³ w 5 czê¶ci jednak zawsze mi go brakowa³o. By³ tak jakby i dla mnie ojcem chrzestnym.... Edytowane przez Christina dnia 13.02.2014 16:14
Nigdy Nie Pozwól By Strach Przed Dzia³aniem Wykluczy³ Ciê Z Gry...
|
|
|
|
| by_Potter |
Dodany dnia 21.04.2008 15:14
|
![]() Postów: 3 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 4 Ranga: Mugol Data rejestracji: 21.04.08 |
Osobi¶cie uwa¿am, ¿e ¶mieræ Freda Wesleya, a dlaczego? Otó¿ zachowanie Bellatriks Lestrange by³o po prostu perfidne w stosunku do cia³a Freda, na szczê¶cie pani Wesley j± zabi³a, ale brakowa³o ju¿ tego ¿artownisia. Edytowane przez Christina dnia 13.02.2014 16:14
|
|
|
|
| Hermiona1334 |
Dodany dnia 21.04.2008 15:30
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 77 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 787 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 09.03.08 |
No tak. Ka¿da w jakim¶ stopniu mnie zszokowa³a. Ale najbardziej ¶mieræ Lupina Tonks i Moddy'ego. Ale có¿ tak mia³o byæ. Ksi±¿ka jest extra! Edytowane przez Christina dnia 13.02.2014 16:13
|
|
|
|
| Verity |
Dodany dnia 22.04.2008 09:07
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 163 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 415 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 03.04.08 |
Nie chcia³am siê zgodziæ ze ¶mierci± Hedwigi. Musia³am przeczytaæ to dwa razy by sprawdziæ czy me oczy widz± dobrze. A kiedy zmarli Lupinowie samotne ³zy wydosta³y siê z moich oczu. I elf33 nie bli¼niaków, a BLI¬NIAKA! Edytowane przez Verity dnia 22.04.2008 09:10 Chcecie wiedzieæ kim jestem?? To proste. Jestem architektem: budujê solidne fundamenty i ka¿dego roku, który spêdzam w szkole, dodajê do nich kolejne piêtra m±dro¶ci i wiedzy. ![]() Jestem rze¼biarzem: kszta³tujê swoj± moralno¶æ i filozofiê ¿ycia, a moj± glina s± kanony dobra i z³a. ![]() Jestem malarzem: wraz z ka¿d± now± ide±, któr± wyra¿am, malujê tez nowy odcieñ w wielobarwnym ¶wiecie kolorów. ![]() Jestem naukowcem: ka¿dego dnia zbieram nowe dane, dokonujê wa¿nych obserwacji i eksperymentów z nowymi pomys³ami i ideami. ![]() Jestem astrologiem: czytam i analizujê linie ¿ycia ka¿dej osoby, któr± spotkam. ![]() Jestem astronaut±: stale badam i poszerzam swoje horyzonty. ![]() Jestem lekarzem: leczê tych, którzy zwracaj± siê do mnie po poradê, i niosê witalno¶æ tym. którzy s± bez ¿ycia. ![]() Jestem prawnikiem: nie bojê siê stan±æ wobec nieuniknionych, podstawowych praw dotycz±cych mknie i innych. ![]() Jestem policjantem: zawsze dbam o dobro innych i broniê pokoju. ![]() Jestem nauczycielem: swoim przyk³adem uczê determinacji, po¶wiêcenia i ciê¿kiej pracy. ![]() Jestem matematykiem: upewniam siê, czy problemy, które przezwyciê¿y³em, maj± w³a¶ciwe rozwi±zanie. ![]() Jestem detektywem: szukam tajemnic ¿ycia. ![]() Jestem sêdzi±: oceniam innych tylko wtedy, gdy znam i rozumiem ich ca³± historiê. ![]() Jestem bankierem: inni ludzie obdarzaj± mnie zaufaniem i tym co dla nich wa¿ne, i nigdy nie trac±. ![]() Jestem hokeista: unikam tych co chc± mnie zablokowaæ. ![]() Jestem maratoñczykiem: jestem pe³en energii, zawsze idê do przodu i jestem gotowy na nastêpne wyzwanie. ![]() Jestem akrobata: ostro¿nie kroczê po krêtych ¶cie¿kach ¿ycia, lecz zawsze bezpiecznie docieram do celi. ![]() Jestem milionerem: posiadam mnóstwo mi³o¶ci, szczero¶ci i wspó³czucia. Moim bogactwem jest wiedza, m±dro¶æ, do¶wiadczenie i bezcenna intuicja. ![]() A NAJWA¯NIEJSZE - JESTEM SOB¡!!!!!!!! |
|
|
|
| Caner |
Dodany dnia 23.04.2008 22:00
|
![]() Postów: 3 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 52 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 21.04.08 |
Mnie najbardziej poruszy³a ¶mieræ Zgredka, prawie siê pop³aka³am, uwa¿am ,¿e by³a bezsensowna i niepotrzebna. Zasmuci³a mnie te¿ ¶mieræ Tonka i Lupina, zastanawia³am siê co siê stanie z ich synem. Edytowane przez Christina dnia 13.02.2014 16:11
|
|
|
|
| AlterEgo |
Dodany dnia 29.04.2008 00:45
|
![]() Postów: 14 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 17 Ranga: Mugol Data rejestracji: 28.04.08 |
Najwiêkszy szok i ¿al prze¿y³em po ¶mierci Zgredka ![]() W drugiej kolejno¶ci Alastor Moody ![]() Jako trzecia ¶mieræ - Albusa Dumbledore'a i Syriusa Blacka ![]() ![]() A dalej wszystkich tych, którzy przeciwstawiali siê Czarnemu Panu. |
|
|
|
Marauder |
Dodany dnia 29.04.2008 16:18
|
![]() Postów: 28 Dom: HufflepuffPunkty: 244 Ranga: Pomocna d³oñ Data rejestracji: 05.12.07 |
Chyba najbardziej prze¿y³am ¶mieræ Zgredka i Freda... Czytaj±c moment ¶mierci Zgredka przypomnia³o mi siê co Harry powiedzia³ w czwartym tomie "Zgredku nie ratuj mi ju¿ nigdy ¿ycia" czy jako¶ tak sz³o... To jako¶ spowodowa³o, ¿e tama, któr± mia³am w sobie jako¶ tak nagle runê³a... ¦mieræ Freda... Oj becza³am... Mo¿e gdyby tak Percy tego tak nie prze¿ywa³ to jako¶ by to minê³o... I jeszcze ten u¶miech na twarzy Freda... Zapraszam!
![]() http://www.margonem.pl/?r=3783441 "a babbling bumbling band of baboons" ![]() Stop and stare I think I'm moving, but I go nowhere... Never go back on your word and never give up no matter how bad it gets. When I look at the sky, I see the stars twinkling... Jaskier! Nie ¶pij w siodle! Ja nie ¶piê. Ja twórczo my¶lê! *Andrzej Sapkowski "Wie¿a Jaskó³ki" |
|
|
|
| misia5000 |
Dodany dnia 04.05.2008 16:10
|
![]() Postów: 10 Dom: Brak przydzia³u Punkty: -88 Ranga: Wiêzieñ Azkabanu Data rejestracji: 02.07.07 |
Wiem, ¿e to nie na temat ale je¶li chodzi o wszystkie czê¶ci to nie mog³am uwierzyæ w ¶mieræ Syriusza i do ostatniej strony 7 czê¶ci mia³am nadzieje na jakie¶ cudowne zmartwychwstanie, ale je¶li chodzi o 7 czêæ¶ to chyba najbardziej ¿al mi Freda. Bardzo te¿ mi szkoda Lupina... zero Huncwotów. Wszyscy zostali zabici. Ale za tego Syriusza to normalnie tak siê na Rowling wkurzy³am.... Edytowane przez Christina dnia 13.02.2014 16:09
Pamiêtaj o ¶mierci- ostatnim swym celu, gdzie nie chce i¶æ nikt- a dochodzi wielu
|
|
|
|
| Aga_Black |
Dodany dnia 05.05.2008 20:49
|
![]() Postów: 831 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1069 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 14.04.08 |
Lupina i Freda... Choæ, gdy dowiedzia³am siê o tych wspomnieniach Severusa to siê pop³aka³am. A je¶li chodzi o wszystkie czê¶ci to najbardziej p³aka³am jak zgin±³ Syriusz. O matko... Ile jak wtedy ³ez wyla³am. Edytowane przez Christina dnia 13.02.2014 15:57
Nie ma idea³ów, s± Anio³y, które spotyka siê raz w ¿yciu. ;** Mogê mieæ ¶wiat u stóp. Ja nie przypuszczam, ja to wiem. Mogê mieæ takie ¿ycie, jak inni maj± sen. ;** Odnale¼æ szczê¶cia smak... ;** Lewa na górze, to ¿e damy radê, to le¿y w naszej naturze! x) Grzeczne dziewczynki id± do nieba.. Niegrzeczne maj± raj na ziemii. ; D Trzeba siê ¶miaæ, wariatkê graæ, weso³ym byæ i z ¿ycia drwiæ ! Naæpana s³oñcem goniê wiatr. D¦miercio¿erca... Avada Kedavra, o. ![]() Na zawsze oddana ¦lizgonka... |
|
|
|
| Arry |
Dodany dnia 07.07.2008 19:40
|
![]() Postów: 36 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 468 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 05.06.08 |
¦mieræ Freda, to by³ szok. Pó¼niej Tonks i Lupina, tak nagle. Harry idzie i le¿y Tonks i Lupin, sama po prostu siê tego nie spodziewa³am. To chyba takim zaskoczeniem. A wcze¶niej zanim nie czyta³am szóstej to fakt, ¿e umrze Dumbledore. Edytowane przez Christina dnia 13.02.2014 16:01
[Obrazek usuniêty przez administratora.
Maksymalna szeroko¶æ obrazków: 400px.] Jestem dziewczyn±, aby nikogo nie zmyli³ mój nick. Dziêkuje. |
|
|
|
| Hermiona1123 |
Dodany dnia 09.07.2008 17:08
|
![]() Postów: 92 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 164 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 13.07.07 |
Szczerze mówi±c tak samo ¿a³ujê wszystkich umar³ych i ka¿dego z osobna (którzy opowiedzieli siê po stronie dobra, oczywi¶cie), dlatego trudno by mi by³o wybraæ czyja ¶mieræ wzruszy³a, zasmuci³a mnie najbardziej... Wiem, ¿e mój nick jest idiotyczny, wiêc jakby co, to w Internecie jestem Afr± lub Est±.
"U¶miech siê Policz dobra czas Z³y duch mieszka tak daleko stad!" ![]() "Spróbuj choæ raz ods³oniæ twarz I spojrzeæ prosto w s³oñce Zachwyciæ siê po prostu tak I wzruszyæ jak najmocniej Nie bój siê baæ, gdy chcesz to p³acz Id¼ szukaæ wiatru w polu Poca³uj noc, najwy¿sz± z gwiazd Zapomnij siê i...tañcz!" ____ "Wierzê, ¿e wyobra¼nia jest mocniejsza ni¿ wiedza, ¿e mit jest mocniejszy ni¿ historia, (...)¿e nadzieja zawsze triumfuje nad do¶wiadczeniem, ¿e ¶miech jest jedynym lekarstwem na cierpienie. Wierzê te¿, ¿e mi³o¶æ jest mocniejsza ni¿ ¶mieræ." ____ Jeden u¶miech- i ju¿ jeste¶ piêkniejszy." ![]() "Istniej± jeszcze na tym ¶wiecie anio³y. S± nimi i, którzy w ciemne ¿ycie innych wznosz± promieñ s³oñca, iskierkê rado¶ci z raju" ____ "Ludzie s± jak wiatr. Jedni lekko przelec± przez ¿ycie i nic po nich nie zostanie, drudzy dm± jak wichry, wiêc zostaj± po nich serca z³amane, jak jakie¶ drzewa po huraganie. A inni wiej± jak trzeba Tyle, ¿eby wszystko na czas mog³o kwitn±æ i owocowaæ. I po tych zostaje piêkno naszego ¶wiata..." Krystyna Siesicka ![]() [color=white]"Rozpaczliwie usi³uj±c odci±gn±æ uwagê krewnych od swojego stanu cywilnego, zdoby³a siê w ostatnim odruchu obronnym na zainteresowanie kondycj± proboszczowskiego kurnika. -To... osobiste?- zapyta³a, trzymaj±c pó³misek jaj i patrz±c w poczciwe oblicze kuzyna. Cisza pog³êbi³a siê. -No nie, osobiste to raczej nie...-chrz±kn±³ niewyra¼nie ksi±dz Wojtek. Cholera, cholera!-jêknê³a w duchu Gra¿ynka.-Tych jaj tam jest z piêtna¶cie". Kocham twojego wujka, Ewa Janczewska ![]() |
|
|
|
| mysska |
Dodany dnia 12.07.2008 16:15
|
![]() Postów: 3 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 9 Ranga: Mugol Data rejestracji: 23.03.08 |
Nie mog³abym wymieniæ tu jednej osoby !! Przykro mi by³o jak zgi±³ Fred (by³o to dla mnie szokiem)! Równie¿ szkoda ¿e zginêli Tonks i Lupin! A poza tym tomem wstrz±snê³a mnie ¶mieræ Dambledora jak czyta³am ten rozdzia³ p³aka³am. Edytowane przez Christina dnia 13.02.2014 16:02
|
|
|
|
| Serpensortia |
Dodany dnia 16.07.2008 15:25
|
![]() Postów: 42 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1198 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 24.09.07 |
Bez dwóch zdañ: Severus Snape, Remus Lupin - g³ówna dwójka, której nigdy nie od¿a³ujê, nie zapomnê i nie wybaczê Rowling *murdererrrr* Kocha³am ich, kocham i kochaæ bêdê *fangirl mode on*. Bo bohaterowie ¿yj± wiecznie! Mio ho ho!A ¶mieræ, która okaza³a siê najwiêkszym zaskoczeniem w DH, to Fred... Jak mo¿na by³o tak brutalnie rozdzieliæ bli¼niaków! Nie podejrzewa³am Pani Rowling o takie okrucieñstwo... ¦lizgonka, Snaperka, Lupinistka, Malfoy'istka.
* Totally obsessed Snupin fangirl! * 'The right song can turn an emperor into a laughing stock, can bring down dynasties. A song can last long after the events and people in it are dust and dreams are gone.' |
|
|
|
| Wielki Inkwizytor Hogwartu |
Dodany dnia 16.07.2008 20:04
|
![]() Postów: 9 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 100 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 11.07.08 |
Mnie najbardziej zszokowa³a ¶mieræ Zgredka... p³aka³am chyba z godzinê. A oprócz tego to ¶mieræ Freda, Tonks i Lupina. A Snape mi wcale nie szkoda bo wiem, ¿e nienawidzi³ Jamesa, a kocha³ Lily ale nie musia³ siê przecie¿ za to wy¿ywaæ na Harrym przez te wszystkie lata. Edytowane przez Christina dnia 13.02.2014 16:02
|
|
|
|
| Serpensortia |
Dodany dnia 16.07.2008 22:42
|
![]() Postów: 42 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1198 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 24.09.07 |
Ja jestem zupe³nie innego zdania Za Snapem p³aka³am chyba przez kilka dni, je¶li dodaæ opatrzone lekk± depresyjk± i melancholi± tygodnie, to efekt utrzymuje siê do tej pory ^^ Jak dla mnie by³ on jedn± z kluczowych postaci serii, a g³upawy Harry chyba w koñcu zrozumia³ jakim bohaterem by³ Severus, by w koñcu nazwaæ jego imieniem jedno z dzieci w (po¿al siê Bo¿e) epilogu... ¦lizgonka, Snaperka, Lupinistka, Malfoy'istka.
* Totally obsessed Snupin fangirl! * 'The right song can turn an emperor into a laughing stock, can bring down dynasties. A song can last long after the events and people in it are dust and dreams are gone.' |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Christina
Jak se wyobrazi³am Go. No mo¿e go uto¿samia³am z Fredem z filmach o HP i ¿artach bli¼niaków i jak my¶la³am, ¿e ju¿ wiêcej go nie bêdzie to... eh.. 

Hufflepuff