Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
10.08.2026 14:25
Oho widze ze polskie znaki tez juz opuszczaja HPneta :v

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Czyja ¶mieræ by³a dla was najwiêkszym szokiem?
carolinca92
Najbardziej przykro by³o mi po ¶mierci Freda. Ogólnie bardzo lubiê bli¼niaków, wiêc ¶mieræ jednego z nich by³a dla mnie wielk± strat±. ¯al by³o mi te¿ Szalonookiego. Zgin±³ w nieciekawy sposób i w dodatku nie znale¼li jego cia³a. Warto te¿ wspomnieæ o Hedwidze, poniewa¿ towarzyszy³a Harry'emu prawie od samego pocz±tku HP, dlatego te¿ po jej ¶mierci, równie¿ ³ezka w oku siê zakrêci³a.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 13.02.2014 16:16
Carolinca

Asiula
Najbardziej?
Snape, Fred, Moody, Zgredek, Lupin, Tonks...
Najpierw jak zgin±³ Moody, to mnie zatka³o, siedzia³am wpatrzona w jeden punkt, rêka ze szklank± zawis³a mi w powietrzu i tak siedzia³am a¿ siê ocknê³am... Bardzo przykra by³a ¶mieræ Zgredka, razem z t± otoczk±, z tym co czu³ Harry...

klaudunia114
Och... P³aka³am jak g³upia, jak zgin±³ FRED :( Jak se wyobrazi³am Go. No mo¿e go uto¿samia³am z Fredem z filmach o HP i ¿artach bli¼niaków i jak my¶la³am, ¿e ju¿ wiêcej go nie bêdzie to... eh.. :( No i po przeczytaniu Wspomnieñ Snape to te¿ siê pop³aka³am. P³aka³am te¿, gdy zginêli Tonks i Lupin. Tacy szczê¶liwi byli i mieli synka :( Nie chce ju¿ o tym my¶leæ :(
hogsmeade.pl/button/gryffindor.jpg

Laurelome
¦mieræ Dumbledore'a zaskoczy³a mnie najbardziej z ca³ej serii. Ale z ostatniej czê¶ci... hmm, no chyba Szalonookiego. Bez sensu zupe³nie, Moody by³ bardzo ciekaw± postaci±. I ¶mieræ Crabbe'a - równie¿ zaskakuj±ca. Natomiast ¶mieræ wszystkich uczestników ostatniej bitwy nie zaskoczy³a mnie w ogóle. Tak my¶la³am, ¿e Rowling u¶mierci ich... masowo... i to nie tych bezimiennych.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 13.02.2014 16:15
Nolite iudicare, et non iudicabimini.

hogsmeade.pl/button/userbar-gryffindor.jpg

__Cameron__
Mi to tam szkoda wszystkich, ale pierwszy najwa¿niejszy, Fred. Super postaæ, podobnie jak jego brat - bli¼niak George. Po drugie, Snape. Nie przepada³am za nim, ale po przeczytaniu siódemki, wszystko siê wyja¶ni³o, i Severusa by³o mi naprawdê szkoda.
Lupin i Tonks, szkoda ¿e osierocili Teda. Te¿ mi by³o szkoda. Szalonoki - mniej, ale te¿.
Aha, no i Zgredek. Nie by³am jako¶ bardzo przywi±zana do tej postaci, np. jak do Freda, ale on umar³ tak najbardziej wzruszaj±co jak dla mnie.
Ale jednak najbardziej szkoda mi Freda...
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 13.02.2014 16:15

Ginny363
Z ca³ej sagi najbardziej odczu³am brak Syriusz. Wiem ¿e on zgina³ w 5 czê¶ci jednak zawsze mi go brakowa³o. By³ tak jakby i dla mnie ojcem chrzestnym....
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 13.02.2014 16:14
Nigdy Nie Pozwól By Strach Przed Dzia³aniem Wykluczy³ Ciê Z Gry...

by_Potter
Osobi¶cie uwa¿am, ¿e ¶mieræ Freda Wesleya, a dlaczego? Otó¿ zachowanie Bellatriks Lestrange by³o po prostu perfidne w stosunku do cia³a Freda, na szczê¶cie pani Wesley j± zabi³a, ale brakowa³o ju¿ tego ¿artownisia.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 13.02.2014 16:14

Hermiona1334
No tak. Ka¿da w jakim¶ stopniu mnie zszokowa³a. Ale najbardziej ¶mieræ Lupina Tonks i Moddy'ego. Ale có¿ tak mia³o byæ. Ksi±¿ka jest extra! :D
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 13.02.2014 16:13

www.huncwots-world.blog.onet.pl
Verity
Nie chcia³am siê zgodziæ ze ¶mierci± Hedwigi. Musia³am przeczytaæ to dwa razy by sprawdziæ czy me oczy widz± dobrze. A kiedy zmarli Lupinowie samotne ³zy wydosta³y siê z moich oczu. I elf33 nie bli¼niaków, a BLI¬NIAKA!
Edytowane przez Verity dnia 22.04.2008 09:10
Chcecie wiedzieæ kim jestem?? To proste.

Jestem architektem: budujê solidne fundamenty i ka¿dego roku, który spêdzam w szkole, dodajê do nich kolejne piêtra m±dro¶ci i wiedzy.

www.meble-sklepowe.pl/gfx/sidebar_img_architektura_sklepu.jpg

Jestem rze¼biarzem: kszta³tujê swoj± moralno¶æ i filozofiê ¿ycia, a moj± glina s± kanony dobra i z³a.

www.bwakielce.wici.info/wystawy/micek.jpg

Jestem malarzem: wraz z ka¿d± now± ide±, któr± wyra¿am, malujê tez nowy odcieñ w wielobarwnym ¶wiecie kolorów.

www.va1.sk/obrazky/motyl.jpg

Jestem naukowcem: ka¿dego dnia zbieram nowe dane, dokonujê wa¿nych obserwacji i eksperymentów z nowymi pomys³ami i ideami.

republika.pl/blog_ca_4006583/5351497/tr/group_318_bcae6e_huge.jpg

Jestem astrologiem: czytam i analizujê linie ¿ycia ka¿dej osoby, któr± spotkam.

www.kwarc.eu/images/horoskop.jpg

Jestem astronaut±: stale badam i poszerzam swoje horyzonty.

www.zsrio.reszel.iap.pl/strony/fizyka/astronauta.jpg

Jestem lekarzem: leczê tych, którzy zwracaj± siê do mnie po poradê, i niosê witalno¶æ tym. którzy s± bez ¿ycia.

www.klub-zdrowia.pl/gfx/lekarz-kieszen-stetoskop-dlugopisy.jpg

Jestem prawnikiem: nie bojê siê stan±æ wobec nieuniknionych, podstawowych praw dotycz±cych mknie i innych.

www.biegli.net.pl/top.jpg

Jestem policjantem: zawsze dbam o dobro innych i broniê pokoju.

www.tuchola.kujawsko-pomorska.policja.gov.pl/innova/assets/policjant.jpg

Jestem nauczycielem: swoim przyk³adem uczê determinacji, po¶wiêcenia i ciê¿kiej pracy.

www.wrotamalopolski.pl/NR/rdonlyres/275566F7-BA64-4581-9FA4-74CFB5E7CC9B/327407/klasa.jpg

Jestem matematykiem: upewniam siê, czy problemy, które przezwyciê¿y³em, maj± w³a¶ciwe rozwi±zanie.

www.univ.gda.pl/pl/info_dla_kand/kierunki/druk/wmfi/matematyka.jpg

Jestem detektywem: szukam tajemnic ¿ycia.

www.drukpol.com/obr2/ksiazka-lupa.jpg

Jestem sêdzi±: oceniam innych tylko wtedy, gdy znam i rozumiem ich ca³± historiê.

www.kataga.pl/p_akta.gif

Jestem bankierem: inni ludzie obdarzaj± mnie zaufaniem i tym co dla nich wa¿ne, i nigdy nie trac±.

zplasteliny.ovh.org/Images/LittlePrince/13a.gif

Jestem hokeista:
unikam tych co chc± mnie zablokowaæ.

sklephokejowy.com/data/include/img/news/1150183099.jpg

Jestem maratoñczykiem: jestem pe³en energii, zawsze idê do przodu i jestem gotowy na nastêpne wyzwanie.

www.multipress.pl/images/news/maratoncracovia01.jpg

Jestem akrobata: ostro¿nie kroczê po krêtych ¶cie¿kach ¿ycia, lecz zawsze bezpiecznie docieram do celi.

naklejkiscienne.pl/files/produkty/06-2008/421_akrobata_d.png

Jestem milionerem: posiadam mnóstwo mi³o¶ci, szczero¶ci i wspó³czucia. Moim bogactwem jest wiedza, m±dro¶æ, do¶wiadczenie i bezcenna intuicja.

www.gniazdko.com/wp-content/uploads/2008/04/willa-na-st-barts-karaiby-5.jpg

A NAJWA¯NIEJSZE - JESTEM SOB¡!!!!!!!!

http://byverity.blog.onet.pl/1,AR3_2008-08_2008-08-01_2008-08-31,index.html
Caner
Mnie najbardziej poruszy³a ¶mieræ Zgredka, prawie siê pop³aka³am, uwa¿am ,¿e by³a bezsensowna i niepotrzebna. Zasmuci³a mnie te¿ ¶mieræ Tonka i Lupina, zastanawia³am siê co siê stanie z ich synem.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 13.02.2014 16:11

AlterEgo
Najwiêkszy szok i ¿al prze¿y³em po ¶mierci Zgredka :(
W drugiej kolejno¶ci Alastor Moody :(
Jako trzecia ¶mieræ - Albusa Dumbledore'a i Syriusa Blacka :(:(

A dalej wszystkich tych, którzy przeciwstawiali siê Czarnemu Panu.

Prefix u¿ytkownikaMarauder
Chyba najbardziej prze¿y³am ¶mieræ Zgredka i Freda...
Czytaj±c moment ¶mierci Zgredka przypomnia³o mi siê co Harry powiedzia³ w czwartym tomie "Zgredku nie ratuj mi ju¿ nigdy ¿ycia" czy jako¶ tak sz³o... To jako¶ spowodowa³o, ¿e tama, któr± mia³am w sobie jako¶ tak nagle runê³a...
¦mieræ Freda... Oj becza³am... Mo¿e gdyby tak Percy tego tak nie prze¿ywa³ to jako¶ by to minê³o... I jeszcze ten u¶miech na twarzy Freda...

Zapraszam! :)
http://www.margonem.pl/?r=3783441

"a babbling bumbling band of baboons" xD

Stop and stare I think I'm moving, but I go nowhere...

Never go back on your word and never give up no matter how bad it gets.

When I look at the sky, I see the stars twinkling...

Jaskier! Nie ¶pij w siodle!
Ja nie ¶piê. Ja twórczo my¶lê!

*Andrzej Sapkowski "Wie¿a Jaskó³ki"

www.huncwoci-lilyevans.blog.onet.pl
misia5000
Wiem, ¿e to nie na temat ale je¶li chodzi o wszystkie czê¶ci to nie mog³am uwierzyæ w ¶mieræ Syriusza i do ostatniej strony 7 czê¶ci mia³am nadzieje na jakie¶ cudowne zmartwychwstanie, ale je¶li chodzi o 7 czêæ¶ to chyba najbardziej ¿al mi Freda. Bardzo te¿ mi szkoda Lupina... zero Huncwotów. Wszyscy zostali zabici. Ale za tego Syriusza to normalnie tak siê na Rowling wkurzy³am....
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 13.02.2014 16:09
Pamiêtaj o ¶mierci- ostatnim swym celu, gdzie nie chce i¶æ nikt- a dochodzi wielu

Aga_Black
Lupina i Freda... Choæ, gdy dowiedzia³am siê o tych wspomnieniach Severusa to siê pop³aka³am.
A je¶li chodzi o wszystkie czê¶ci to najbardziej p³aka³am jak zgin±³ Syriusz. O matko... Ile jak wtedy ³ez wyla³am.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 13.02.2014 15:57
Nie ma idea³ów, s± Anio³y, które spotyka siê raz w ¿yciu.
;**
Mogê mieæ ¶wiat u stóp. Ja nie przypuszczam, ja to wiem. Mogê mieæ takie ¿ycie, jak inni maj± sen.
;**
Odnale¼æ szczê¶cia smak...
;**

Lewa na górze, to ¿e damy radê, to le¿y w naszej naturze! x)

Grzeczne dziewczynki id± do nieba..
Niegrzeczne maj± raj na ziemii. ; D

Trzeba siê ¶miaæ, wariatkê graæ, weso³ym byæ i z ¿ycia drwiæ !

Naæpana s³oñcem goniê wiatr. xDD

¦miercio¿erca... Avada Kedavra, o. xD

Na zawsze oddana ¦lizgonka...

Arry
¦mieræ Freda, to by³ szok. Pó¼niej Tonks i Lupina, tak nagle. Harry idzie i le¿y Tonks i Lupin, sama po prostu siê tego nie spodziewa³am. To chyba takim zaskoczeniem. A wcze¶niej zanim nie czyta³am szóstej to fakt, ¿e umrze Dumbledore.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 13.02.2014 16:01
[Obrazek usuniêty przez administratora.
Maksymalna szeroko¶æ obrazków: 400px.]

Jestem dziewczyn±, aby nikogo nie zmyli³ mój nick.
Dziêkuje.

Hermiona1123
Szczerze mówi±c tak samo ¿a³ujê wszystkich umar³ych i ka¿dego z osobna (którzy opowiedzieli siê po stronie dobra, oczywi¶cie), dlatego trudno by mi by³o wybraæ czyja ¶mieræ wzruszy³a, zasmuci³a mnie najbardziej...
Wiem, ¿e mój nick jest idiotyczny, wiêc jakby co, to w Internecie jestem Afr± lub Est±.

"U¶miech siê
Policz dobra czas
Z³y duch mieszka tak daleko stad!"

img229.imageshack.us/img229/2541/636az2.jpg

"Spróbuj choæ raz ods³oniæ twarz
I spojrzeæ prosto w s³oñce
Zachwyciæ siê po prostu tak
I wzruszyæ jak najmocniej
Nie bój siê baæ, gdy chcesz to p³acz
Id¼ szukaæ wiatru w polu
Poca³uj noc, najwy¿sz± z gwiazd
Zapomnij siê i...tañcz!"

____

"Wierzê, ¿e wyobra¼nia jest mocniejsza ni¿ wiedza, ¿e mit jest mocniejszy ni¿ historia,
(...)¿e nadzieja zawsze triumfuje nad do¶wiadczeniem, ¿e ¶miech jest jedynym lekarstwem na cierpienie. Wierzê te¿, ¿e mi³o¶æ jest mocniejsza ni¿ ¶mieræ."

____

Jeden u¶miech-
i ju¿ jeste¶ piêkniejszy."

img90.imageshack.us/img90/6606/8gh2q0hwa6.jpg

"Istniej± jeszcze na tym ¶wiecie anio³y.
S± nimi i, którzy w ciemne ¿ycie innych
wznosz± promieñ s³oñca, iskierkê rado¶ci z raju"

____

"Ludzie s± jak wiatr. Jedni lekko przelec± przez ¿ycie i nic po nich nie zostanie, drudzy dm± jak wichry, wiêc zostaj± po nich serca z³amane, jak jakie¶ drzewa po huraganie. A inni wiej± jak trzeba Tyle, ¿eby wszystko na czas mog³o kwitn±æ i owocowaæ. I po tych zostaje piêkno naszego ¶wiata..."
Krystyna Siesicka

img135.imageshack.us/img135/4851/5929cv4.jpg

[color=white]"Rozpaczliwie usi³uj±c odci±gn±æ uwagê krewnych od swojego stanu cywilnego, zdoby³a siê w ostatnim odruchu obronnym na zainteresowanie kondycj± proboszczowskiego kurnika.
-To... osobiste?- zapyta³a, trzymaj±c pó³misek jaj i patrz±c w poczciwe oblicze kuzyna.
Cisza pog³êbi³a siê.
-No nie, osobiste to raczej nie...-chrz±kn±³ niewyra¼nie ksi±dz Wojtek.
Cholera, cholera!-jêknê³a w duchu Gra¿ynka.-Tych jaj tam jest z piêtna¶cie".
Kocham twojego wujka, Ewa Janczewska

img231.imageshack.us/img231/7217/3734rj1.jpg

http://o-krok-od-nieba.blog.onet.pl/
mysska
Nie mog³abym wymieniæ tu jednej osoby :(!! Przykro mi by³o jak zgi±³ Fred (by³o to dla mnie szokiem)! Równie¿ szkoda ¿e zginêli Tonks i Lupin! A poza tym tomem wstrz±snê³a mnie ¶mieræ Dambledora :( jak czyta³am ten rozdzia³ p³aka³am.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 13.02.2014 16:02

Serpensortia
Bez dwóch zdañ: Severus Snape, Remus Lupin - g³ówna dwójka, której nigdy nie od¿a³ujê, nie zapomnê i nie wybaczê Rowling *murdererrrr* xD Kocha³am ich, kocham i kochaæ bêdê *fangirl mode on*. Bo bohaterowie ¿yj± wiecznie! Mio ho ho!
A ¶mieræ, która okaza³a siê najwiêkszym zaskoczeniem w DH, to Fred... Jak mo¿na by³o tak brutalnie rozdzieliæ bli¼niaków! Nie podejrzewa³am Pani Rowling o takie okrucieñstwo...
¦lizgonka, Snaperka, Lupinistka, Malfoy'istka.

* Totally obsessed Snupin fangirl! *

'The right song can turn an emperor into a laughing stock, can bring down dynasties. A song can last long after the events and people in it are dust and dreams are gone.'

Wielki Inkwizytor Hogwartu
Mnie najbardziej zszokowa³a ¶mieræ Zgredka... p³aka³am chyba z godzinê. A oprócz tego to ¶mieræ Freda, Tonks i Lupina. A Snape mi wcale nie szkoda bo wiem, ¿e nienawidzi³ Jamesa, a kocha³ Lily ale nie musia³ siê przecie¿ za to wy¿ywaæ na Harrym przez te wszystkie lata.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 13.02.2014 16:02

Serpensortia
Ja jestem zupe³nie innego zdania :) Za Snapem p³aka³am chyba przez kilka dni, je¶li dodaæ opatrzone lekk± depresyjk± i melancholi± tygodnie, to efekt utrzymuje siê do tej pory ^^ Jak dla mnie by³ on jedn± z kluczowych postaci serii, a g³upawy Harry chyba w koñcu zrozumia³ jakim bohaterem by³ Severus, by w koñcu nazwaæ jego imieniem jedno z dzieci w (po¿al siê Bo¿e) epilogu...
¦lizgonka, Snaperka, Lupinistka, Malfoy'istka.

* Totally obsessed Snupin fangirl! *

'The right song can turn an emperor into a laughing stock, can bring down dynasties. A song can last long after the events and people in it are dust and dreams are gone.'

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: