Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Zakon Feniksa
|
|
Ginny_Weasley12 |
Dodany dnia 02.03.2007 19:35
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 5671 Dom: SlytherinPunkty: 7696 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 13.02.07 |
Kwatera G³owna Zakonu Feniksa mie¶ci siê na Grimmlaud Place 12 (jak ¼le co¶ napisa³am to wybaczcie). Jest to dom Syriusza (pó¼niej Harry'ego). Dla mnie najlepszy tekst to: "uwa¿aj, bo mo¿esz co¶ obudziæ". PS. nie cierpiê Stworka. To jedyna wada tego domu (no, mo¿e z wyj±tkiem matki Syriusza). Edytowane przez Limonka dnia 08.12.2007 17:25 ![]() Draco&Hermiona - mówiê NIE! Do³±cz. Byæ mo¿e istniej± czasy piêkniejsze, Ale te s± nasze. Ci±g dalszy w profilu. Jestem fank± Kurzego Wylotu oraz Brudnego Odbytu. Wiedzcie, ¿e to jedna i ta sama osoba. ;D [O]ld [G]ood [S]tyle of H-P.net *Angela *Angelina *Mimid *Christina *¦mierciojadek *Lestrange *Essi *Adzilla *Wera *Lenne *Hemcia *Nacia *filis ![]() Od cnót Gryfonów, Kretynizmu Puchonów, Wiedzy-o-wlasnej-wszechwiedzy Krukonów, chroñ nas Slytherinie! ![]() ¦miercio¿erca ![]() Trzeba ¿yæ, a nie tylko istnieæ. ![]() Mój ulubieniec, a siatkówka to moje ¿ycie! |
|
|
|
Moony Alex |
Dodany dnia 02.03.2007 19:53
|
![]() Postów: 1059 Dom: HufflepuffPunkty: 3278 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 24.02.07 |
Oj, chcia³abym znale¼æ siê w takim domu. Mimo wszystko. Zawsze go sobie wyobra¿a³am jako taki wielki, ¿e mo¿na by³o siê pogubiæ. Trochê przypominaj±cy dom mojego dalszego wuja, u którego by³am w wakacje 2006. Zdarza³o siê, ¿e gubi³am siê w drodze z pokoju do pokoju . Poza tym te wszystkie magiczne tajemnice ^^. I nawet chêtnie bym sprz±ta³a w tym domu! Ciekawa jestem, co mamu¶ka Syriusza powiedzia³aby, jakby dowiedzia³a siê, ¿e przebywam w jej by³ym domku ^^. Zapewne "Plugawa szlama, beszczeszcz±ca progi mojego cudownego pa³acu...". Edytowane przez Moony Alex dnia 02.03.2007 19:54
|
|
|
|
| Peeves |
Dodany dnia 03.03.2007 00:37
|
![]() Postów: 5424 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 8978 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 06.02.07 |
Czy ja wiem, w±tpiê by Harry chcia³ w nim zamieszkaæ, wystarczy sobie przypomnieæ jego gorycz jak siê dowiedzia³, ¿e to do niego teraz nale¿y... Poza tym przypomina³oby to mu ból Syriusza i jego ¶mieræ. Edytowane przez Limonka dnia 08.12.2007 17:33 "Aggressive, tough and defiant may describe me, but that leaves the impression I'm mean and I'm not. People expect me to have fangs."
Joann Jett |
|
|
|
Moony Alex |
Dodany dnia 03.03.2007 11:28
|
![]() Postów: 1059 Dom: HufflepuffPunkty: 3278 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 24.02.07 |
LadyGray napisa³/a: Moony Alex napisa³/a: Oj, chcia³abym znale¼æ siê w takim domu. Mimo wszystko. Zawsze go sobie wyobra¿a³am jako taki wielki, ¿e mo¿na by³o siê pogubiæ. Trochê przypominaj±cy dom mojego dalszego wuja, u którego by³am w wakacje 2006. Zdarza³o siê, ¿e gubi³am siê w drodze z pokoju do pokoju . Poza tym te wszystkie magiczne tajemnice ^^. I nawet chêtnie bym sprz±ta³a w tym domu! Ciekawa jestem, co mamu¶ka Syriusza powiedzia³aby, jakby dowiedzia³a siê, ¿e przebywam w jej by³ym domku ^^. Zapewne "Plugawa szlama, beszczeszcz±ca progi mojego cudownego pa³acu...". Nie szlama tylko mugol ![]() jeste¶ czardziejk±?![]() No jasne ^^. Przejawiam magiczne zdolno¶ci, np takie jak.... eeee... no, no w³a¶nie. Przejawiam takie jak uwielbienie do Harry'ego Pottera ^^, a tak¿e dziwn± bezsenno¶æ w nocy, szczególnie w czasie pe³ni ksiê¿yca , wgapianie siê w czarne psy oraz hodowanie kotów ^^. Poza tym wszelacy mugole (czyli moje kole¿anki, które nie czytaj± HP) uwa¿aj± ¿e jestem nie do koñca normalna ^^. No przecie, to by³a taka przeno¶nia ^^. Powi±zana z uwielbieniem do HP. W koñcu to taka magia... Przepraszam za offtop ^^. |
|
|
|
| Peeves |
Dodany dnia 25.03.2007 13:52
|
![]() Postów: 5424 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 8978 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 06.02.07 |
Jak sobie czasem pomy¶le o tym, co mówi³ o tych wszystkich wieprzlejach, szlamie i g³upotterze to wspominam go mi³o.... potem jednak przypominam sobie ¿e ten debil przyczyni³ siê do ¶mierci Syriusza, wtedy ju¿ nie jest tak weso³o. :( Edytowane przez Limonka dnia 08.12.2007 17:37 "Aggressive, tough and defiant may describe me, but that leaves the impression I'm mean and I'm not. People expect me to have fangs."
Joann Jett |
|
|
|
| lunka94 |
Dodany dnia 22.03.2008 20:27
|
![]() Postów: 9 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 19 Ranga: Mugol Data rejestracji: 22.03.08 |
Ginny, nie chcê byæ niemi³a, ale po co ten temat? Opisa³a¶ Kwaterê G³ówn± Zakonu, tak. I nie napisa³a¶, co dalej. Nie da³a¶ ¿adnego zapytania, nic. Na szczê¶cie LadyGray wwmy¶li³a, co mog³aby napisaæ, i dalej jako¶ posz³o. No, ale gdyby nie ona... Je¶li zak³adasz jaki¶ temat, to w konkretnym celu. A je¶li go masz, to nale¿ go wyt³umaczyæ. Tylko nie my¶l sobie, ¿e chcê siê przyczepiæ czy co¶. |
|
|
|
NavHeera |
Dodany dnia 16.05.2008 19:23
|
![]() Postów: 137 Dom: HufflepuffPunkty: 221 Ranga: Pomocna d³oñ Data rejestracji: 14.05.08 |
Tak, dom na Grimmauld by³ naprawdê tajemniczy. Nigdy nie by³o pewno¶ci, ¿e zaraz co¶ siê na ciebie nie rzuci. skrywa³ wiele tajemnic, a ze Stworkiem mo¿na by³o sie dogadaæ, ale trzeba by³o podej¶æ do tego psychologicznie. |
|
|
|
| Expecto Patronum |
Dodany dnia 24.05.2008 20:52
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Postów: 852 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1455 Ranga: Doros³y czarodziej Data rejestracji: 18.09.07 |
Tak ka¿dy by chcia³ w takim domu siê znale¶æ je¶li by³oby to mo¿liwe. A mo¿e jest to mo¿liwe? No có¿ je¿eli nie macie nic do roboty w ciep³e popo³udnia weekendu to wybierzcie siê na poszukiwania sekretnego domu. Mo¿e uda wam siê znale¶æ domy z numerami 11 i 13 po³ó¿onymi obok siebie z lekk± szczelink± pomiêdzy nimi? A wracaj±c do tematu to Stworek tak naprawdê by³ po prostu ''wierny''. Nie by³ z³y ( no dobra by³ brzydki i zapewne nie¼le cuchn±³m ) ani z³ó¶liwy ( mo¿ecie mieæ co do tej z³o¶liwo¶ci mieszane uczucia) tylko kocha³ Blacków a nie inne rodziny. ![]() ¦miercio¿erca Auuuu wilko³aczki auuuu ! DCiemny loch Gor±cy proch Trochê krwi W oddali drzwi ![]() |
|
|
|
| Remus1179 |
Dodany dnia 06.06.2008 07:36
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 30 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 04.06.08 |
No i stworek by³ faktycznie super, bez niego dom przy Grmmauld Place by³by jaki¶ taki inny, nie magiczny mo¿e pomijaj±c portret mamuski Syriusza A swoj± drog± tez chcia³bym wstapic do Zakonu i przebywaæ w tym domu
|
|
|
|
Ana_Black |
Dodany dnia 03.01.2014 22:42
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 8 Postów: 4391 Dom: GryffindorPunkty: 24016 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 06.02.10 |
Chcia³abym wst±piæ do Zakonu i przebywaæ na Grimmauld Place, ale dobrze by by³o pomalowaæ go na jakie¶ cieplejsze kolory, ¿eby by³o bardziej przytulnie. No i pozbyæ siê g³ów skrzatów, tego okropnego gobelinu z drzewem genealogicznym Blacków, no i wrzeszcz±cy portret matki Syriusza. Stworek móg³by zostaæ, ale oczywi¶cie ten po przemianie. ![]() Loki: Do¶æ tego! Wszyscy stoicie ni¿ej ode mnie! Patrzysz na boga, szkaradny stworze! I nie godzê siê, aby pomiata³ mn±... Hulk: Wielki mi bóg. ![]() ![]() Hulk ziewaæ ~ £apa ![]() Uwielbiam te¿ jak dostajesz sza³u i zamieniasz siê w tê wielk± zielon± bestiê.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zdradzê ci moj± tajemnicê. Zawsze jestem z³y. ![]() ![]() Nie¼le. Chc± mnie zamkn±æ w metalowym pudle i zanurzyæ w wodzie. Nie. Jest gorzej ni¿ my¶la³em. ![]() No bo czym jeste¶my? Zespo³em? Nie, nie, nie. Mieszank± wybuchow± nios±c± chaos. *** ![]() Nie b±d¼ jeleñ, nie fikaj. ![]() Matka wie ¿e ukrad³e¶ jej szaty? ![]() - Jarvis, znasz przypowie¶æ o Jonaszu? - Traktowa³bym j± raczej jako metaforê. - Thor walczy na 6. - Nie zaprosi³ mnie? ![]() Co, stawali¶cie na siusiu? ![]() Niech wyskakuje z ciuchów. Przenoszê imprezê do was. ![]() We¼ mnie nie strasz. Co to by³o, robi³ mi usta usta? ![]() Phil? Ale on ma na imiê Agent! ![]() J.A.R.V.I.S: Dostêpne 400% mocy. Iron-Man: Dziêki. ![]() Nie gniewam siê, p±czuszku. Masz niez³y prosty. ![]() Ta wied¼ma miesza ci w g³owie. Jeste¶ od niej silniejszy, m±drzejszy. Jeste¶ Banner. ![]() On jest szefem. Ja tylko za wszystko p³acê, wszystko budujê i dbam ¿eby¶my byli cool. ![]() Stark! Potrzebny jest plan ataku! Mam plan: atakowaæ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() - Ja bym sobie odpu¶ci³a, to faceci nie z tego ¶wiata, bogowe czy co¶. - Bóg jest tylko jeden! I g³owê dam, ¿e tak siê nie ubiera. ![]() - No jasne. Z³oty ch³opiec w z³otej zbroi. Co zostanie jak j± zdejmiesz? - Geniusz, miliarder, playboy, filantrop. A co? (...) A kto jest [prawdziwym bohaterem]? Ty? Jeste¶ wynikiem eksperymentów na ludziach. Tyle w tobie bohatera, ile zmie¶ci³o siê do probówki. *** Zabijesz mnie? Ustaw siê w kolejce. ![]() Kto znajdzie ten m³ot i oka¿e siê go godny posi±dzie moc Thora. ![]() Thor: Loki mo¿e i jest nieobliczalny, ale jest Asgardczykiem i moim bratem. Natasha: Zabi³ 80 ludzi w ci±gu dwóch dni. Thor: By³ adoptowany. - Nie bêdê z tob± walczy³ bracie. - Nie jeste¶my braæmi. ![]() Piek³o rozbrzmiewa jêkami jego ofiar. ![]() - O, kontratakuj±. - No wiesz, m³odzi s±. - Do stu piorunów, szanuj mowê ojczyst± - D³ugo mi tego nie wybacz±. ![]() To bardzo, bardzo ciekawa teoria, ale ja mam prostsz±. Nie jeste¶cie godni. ![]() - A jakby wsadziæ m³ot do windy? Uniesie j±. - Winda nie jest godna. ![]() Zobaczy³em co¶ we ¶nie. Muszê to wyja¶niæ. Tutaj siê nie da. ![]() - Jak tam kosmos? - Kosmos ma siê dobrze. ![]() - I my¶lisz, ¿e mo¿esz mi zaufaæ? - Nie ufam ci. Matka ci ufa³a. W przesz³o¶ci. Nawet mimo naszych ci±g³ych sporów. Zawsze mia³a nadziejê, ¿e gdzie¶ w tobie nadal jest iskierka mojego brata. Ta nadzieja ju¿ nie istnieje i ju¿ ciê nie chroni. ![]() Mojego ¿ycia... Tato, nie nadajê siê na króla. Bêdê broniæ Asgardu i innych ¶wiatów do ostatniego tchu... ale nie mogê tego robiæ z tronu. Mimo swego szaleñstwa Loki rozumia³ w³adzê w taki sposób, jakiego ja nigdy nie osi±gnê. *** ![]() O nie, bêdê ¿y³ wiecznie i bêdê ca³y z plastiku. ![]() ![]() Kto oka¿e siê godzien moc m³ota posi±dzie. Bez jaj, stary, to sztuczka. ![]() Rekalibracja kognitywna... Zdzieli³am ciê w czaszkê ![]() Mam go spowolniæ? Czy wy¶lesz mu wiêcej sparingpartnerów? ![]() Lepiej wydaj rozkaz, bo zaczynam mu kibicowaæ. ![]() Have you ever had someone take your brain and play? Pull you out and stuff something else in? Do you know what it's like to be unmade? ![]() Przerabia³em hipnozê. Nie lubiê. *** Stoimy w obliczu globalnej katastrofy. ![]() Hej malutki. S³onko ju¿ zachodzi. ![]() Cicho blaszak, ja nie mam rakiety w ty³ku. ![]() - Steve nie lubi takiego s³ownictwa. - A kopn±æ ciê w t±... ![]() Nie jest taki z³y, tylko trochê nerwus. Drugiego takiego nie ma na ca³ym ¶wiecie. Wszyscy lubi± wygrywaæ, a ten mój facet robi co mo¿e by walki unikn±æ, bo wie ¿e walkê wygra. ![]() - Co ci siê ¶ni³o? - ¯e jestem Avengersem, ¿e jestem kim¶ wiêcej ni¿ tylko pos³uszn± maszynk± do zabijania. ![]() Kocha to siê dzieci, ja mam u niego d³ug. *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Wst±p do T.A.R.C.Z.Y, poznaj dalekie kraje, niezwyk³ych ludzi... i zabij ich. ![]() ![]() Ja siê nie pocê. Ja b³yszczê. ![]() Thor móg³by choæ raz przys³aæ boga sprz±tania po sobie. Na pewno ma jak±¶ magiczn± miot³ê. ![]() ![]() Zawsze nosisz whisky? ![]() Ten dom mia³ wytrzymaæ si³ê Hulka. ![]() - Jak nas znale¼li? - Zaprosi³em ich. ![]() Nie poddam siê. Odzyskam Skye i T.A.R.C.Z.Ê, ale jeep od Eddiego to za ma³o. ![]() Nasza kiepska opcja. Grant Ward. *** ![]() Bez ciebie nie ma T.A.R.C.Z.Y. ![]() - S³u¿ysz Coulsonowi czy T.A.R.C.Z.Y? - To to samo. ![]() Kogo jak kogo, ale Coulsona nie zlikwidujesz. ![]() Dyrektor T.A.R.C.Z.Y zawsze ma tajemnice. *** Nie wierzê w strach. Wierzê w zaufanie. ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() I was able to hack S.H.I.E.L.D. from my van. You're gonna show me something new. ![]() Nie by³am w waszym durnym "S.H.I.E.L.D. Hogwarcie". ![]() ![]() *** ![]() ![]() Nie jestem dobrym cz³owiekiem, Skye. ![]() Long time to see. ![]() Jestem Agent Grant Ward. ![]() *** ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Je¶li to jeszcze aktualne, to poproszê tego drinka. ![]() - ¯o³nierzyk. Postaæ nie z tej epoki. Ale za to z tej planety. ![]() Nigdy nie chcia³em tronu. Chcia³em byæ równym tobie. ![]() - A ty co? B³yskawic siê boisz? - Nie darzê mi³o¶ci± tego, co zwiastuj±. - Chcesz zabraæ mi ukochan± planetê w odwecie za rzekom± zniewagê? Nie. Sprawujê nad ni± opiekê. - No rzeczywi¶cie, wspaniale siê ni± opiekujesz. Ludzie wy¿ynaj± siê milionami, a ty palcem nie kiwniesz. Zaprowadzê tu porz±dek. Kto mnie powstrzyma? ![]() - Jeste¶ potworem. - O nie. Potwór jest w¶ród was. - A, Banner. To twój plan. ![]() ¯e urodzi³em siê by zostaæ królem. ![]() No dobrze. To mo¿e wolisz kogo¶ ze swoich nowych przyjació³? Wydaje siê, ¿e jeste¶ do nich podobny. No i to jest o wiele lepsze! Mój strój jest taki sobie. Ale ile niesie ze sob± cnót! Jaki¿ to wielki zaszczyt! Czujê, ¿e a¿ szalejê od sprawiedliwo¶ci. Chcesz us³yszeæ mowê o prawdzie, honorze i patrioty¼mie? Bo¿e chroñ Amer... Zaufaj mojemu gniewowi. Nie zrobi³em tego dla niego. Uuuu. A by³a ju¿ na wyci±gniêcie rêki. Dziêki Tesseractowi mogli¶cie mieæ w³adzê, nieograniczon± moc. A wy co? Ciep³o i ¶wiat³o dla wszystkich ludzi? Dopiero przekonacie siê, co znaczy prawdziwa w³adza. ![]() Przynoszê wam dobr± nowinê. Czeka was wyzwolenie. *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Nie mia³em prawa ciê winiæ. Wiem, ¿e chcia³e¶ mi pomóc, chroniæ mnie. Od tego s± przyjaciele. Mo¿emy ¿yæ z godno¶ci± - nie mo¿emy z ni± umrzeæ. Cz³owiek jest najgorszym ¼ród³em prawdy o sobie. Wszystko siê zmienia. To nie znaczy, ¿e na lepsze. Trzeba sprawiæ, by by³o lepiej. Nie mo¿na tylko gadaæ i mieæ nadziejê, ¿e samo siê poprawi. |
|
|
|
Upadly Aniol |
Dodany dnia 08.05.2014 18:55
|
![]() Ostrze¿enia: 3 Postów: 641 Dom: HufflepuffPunkty: 4098 Ranga: Sprzedawca prac domowych Data rejestracji: 10.03.14 |
Nie, stanowczo nie. Ten dom oddzia³ywa³by na mnie bardzo niepokoj±co, ¼le. Pesymizm jak siê patrzy. W dodatku wrzeszcz±cy portret matki Blacka, szkaradny skrzat, paj±ki w kredensach niczym spodki, jakie¶ czarnomagiczne przedmioty, niebezpieczne, wrogie...Jak tam mo¿na mieszkaæ ? Wola³bym do rodziny Addamsów siê przeprowadziæ. A ju¿ najlepiej do Hagrida ;p ![]() ![]() |
|
|
|
Nessa Laime |
Dodany dnia 26.08.2014 13:41
|
![]() Postów: 292 Dom: RavenclawPunkty: 3116 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 21.08.14 |
Ja bym, mimo wszystko, chcia³a kiedy¶ pozwiedzaæ, poogl±daæ taki dom. By³ tajemniczy, nawet na pierwszy rzut oka. Jedynymi wadami byli Stworek i portret matki Syriusza, ale reszta wydaje mi siê ciekawa ![]() ![]() ![]() Kto ma olej w g³owie, temu do¶æ po s³owie. W Ravenclawie tylko ci, których umys³ piêknem l¶ni. ![]() ![]() ![]() ![]() Harry jest jak... na przyk³ad czekolada. Je¶li spróbowa³o siê czekolady, nigdy siê nie zapomina jej smaku. Tak samo z Harrym. Nigdy siê nie zapomni magii, która z niego p³ynie, magii, która ciê zaczarowa³a. ~ania potter ![]() - Ginny, nie nazywaj Rona palantem, nie jeste¶ kapitanem dru¿yny... - No wiesz, tak czêsto sam nazywa³e¶ go palantem, ¿e chcia³am ciê wyrêczyæ. Kto ci podbi³ oko, Granger? Chcê mu pos³aæ kwiaty. Irytek odlecia³ rechocz±c i wrzeszcz±c: - Pottu¶ kocha Pomulun±! - To mi³e, ¿e nikomu o tym nie powiesz - mrukn±³ Harry. - Tak, Quirrell to by³ ¶wietny nauczyciel -powiedzia³ g³o¶no Harry. - Mia³ tylko jedna wadê: z tylu g³owy wystawa³ mu Lord Voldemort. - Granger, odejmujê Gryffindorowi piêæ punktów za chamskie wyra¿anie siê o naszej nowej dyrektor... Macmillan te¿ piêæ, bo mi siê sprzeciwiasz... Potter piêæ, bo ciê nie lubiê... Weasley, koszulka ci wy³azi za to te¿ piêæ punktów... Dajcie mi znaæ, jak ju¿ pokonacie Voldemorta, dobrze? - Wiesz co, Weasley, to bardzo dobry pomys³ - rzek³ Lockhart. - Powinienem pój¶æ przygotowaæ siê do mojej nastêpnej lekcji. I odszed³ szybkim krokiem. - Przygotowaæ siê do lekcji- prychn±³ za nim Ron. - Raczej zakrêciæ sobie loki. - Nie s±dzê, by to mia³o jakie¶ znaczenie- o¶wiadczy³a ch³odno profesor McGonagall - chyba ¿e za drzwiami czeka jaki¶ szaleniec z siekier±, ¿eby zamordowaæ pierwsz± osobê która wyjdzie z Wielkiej Sali. - Pó¼niej go poszukam, na pewno znajdê go gdzie¶ na górze, wyp³akuj±cego sobie oczy nad starymi pantoflami mojej matki albo nad czym¶ podobnym. Oczywi¶cie, móg³ te¿ wczo³gaæ siê do szybu wentylacyjnego i tam zdechn±æ, ale to chyba z³udna nadzieja. - Gdyby mózg by³ ze z³ota, by³by¶ biedniejszy nawet od Weasleya. - Mo¿e jest chory! - szepn±³ Ron z nadziej±. - Mo¿e sam odszed³ - mrukn±³ Harry - bo znowu nie dali mu obrony przed czarn± magi±! - Albo mo¿e go wylali! - zawo³a³ Ron. - Przecie¿ nikt go nie znosi, wiêc... - A mo¿e - rozleg³ siê lodowaty g³os tu¿ za nimi - czeka, ¿eby us³yszeæ, dlaczego wy dwaj nie przyjechali¶cie poci±giem razem z innymi. Znasz swoj± matkê, Malfoy, prawda? - powiedzia³ Harry. - Ma minê, jakby jej kto¶ podsun±³ ³ajno pod nos... Czy ona zawsze ma taki wyraz twarz, czy mo¿e tylko wtedy, kiedy ty jeste¶ w pobli¿u? A co bêdzie, je¶li machnê ró¿d¿k± i nic siê nie stanie? Ja wiem? Mo¿e j± rzucisz i r±bniesz go w nos - zaproponowa³ Ron. - Na co oni tak siê gapi±? - zapyta³ Albus, który razem z Rose wystawi³ g³owê przez okno przedzia³u. - Nie przejmuj siê - odrzek³ Ron. - Na mnie. Jestem bardzo s³awny. ![]() |
|
|
|
alekskot |
Dodany dnia 11.12.2014 18:51
|
![]() Postów: 161 Dom: RavenclawPunkty: 2812 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 24.06.14 |
Pozwiedzaæ bym mog³a, ale zamieszkaæ nigdy w ¿yciu! Ten dom by³ pe³en czarnej magii i tajemniczych nikczemnych mocy! Poza tym nie chcia³abym mieæ na karku stworka. Ciekawy ten dom jest na pewno, ale nie do zamieszkania! By³y tu literki.
Teraz nie ma literek. |
|
|
|
anessa |
Dodany dnia 19.12.2014 21:56
|
![]() Postów: 20 Dom: RavenclawPunkty: 88 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 15.12.14 |
Dom by³ mroczny jak rodzina Blaków jak dla mnie. Stworek by³ bardzo oddanym cz³onkiem ich rodziny, wiêc i bym dla mnie równie mroczny. Nie wiem czy chcia³abym siê znale¼æ tam, by³ zbyt przygnêbiaj±cy, straszny, smutny i tajemniczy. Ale taki w³a¶nie mia³ byæ. Gdybym jednak go znalaz³a mo¿e bym siê odwa¿y³a wej¶æ. |
|
|
|
askaeddie |
Dodany dnia 21.01.2015 16:38
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 3 Postów: 1058 Dom: SlytherinPunkty: 6070 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 10.01.15 |
Stworek by³ skrzywdzonym przez los skrzatem, pewnie ¿e by³ trudny w obyciu ale to wynika³o z tego jak by³ wychowany, traktowany. Mo¿na by³o siê z nim dogadaæ, ale to wymaga³o czasu i odpowiedniego podej¶cia. Ja bym mog³a mieæ taki dom, nie ¿eby w nim mieszkaæ na sta³e, ale od czasu do czasu... to czemu nie. I plus taki ¿e by³ wy¶mienicie chroniony wiêc by³aby kryjówka tak na wszelki wypadek. ![]() |
|
|
|
Herma_22 |
Dodany dnia 25.01.2015 17:02
|
![]() Postów: 31 Dom: RavenclawPunkty: 2803 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 23.11.08 |
Je¶li patrzeæ z perspektywy samego domu to niez³y metra¿ do wykorzystania, zaadaptowania i odnowienia ³±cznie z zaro¶niêtym ogrodem, a do tego jeszcze nienanaszalno¶æ adresu domu na mapê to marzenie (je¶li nie chcesz to nikt nie trafi pod twój adres). A je¶li chodzi o Stworka to by³ jedn± z niedocenionych i skrzywdzonych istot, ale je¶li mog³abym mu jako¶ pomóc to by mi nawet nie przeszkadza³ i nawet móg³by gotowaæ
|
|
|
|
Marcus Clinton |
Dodany dnia 15.01.2017 23:17
|
![]() Pochwa³y: 23 Postów: 1138 Dom: RavenclawPunkty: 30894 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 14.07.16 |
Mnie jako¶ ten dom nie porywa. Jak dla mnie jest po prostu za du¿y, a powiedzmy sobie szczerze, ¿e ¿aden facet nie lubi sprz±taæ. A co je¶li nie zna³bym magii i musia³bym sobie pomagaæ samymi rêkami. Chyba bym pad³ na wykoñczenie ju¿ przy drugim pokoju, a gdzie tu jeszcze piêtro odkurzaæ. Jednak patrz±c z perspektywy czarodziejów to idealnie nadawa³ siê na Kwaterê G³ówn± Zakonu Feniksa. Pomie¶ci³oby siê tam kilkana¶cie ludzi wiêcej zapewne. Tylko ten wrzeszcz±cy ci±gle obraz pewnie doprowadzi³by mnie do sza³u. Ale to taki ma³y szczególik. Po prostu Marcin Takie cudo dosta³em <3 ![]() Takie mi³e s³owa mnie spotka³y ![]() ![]() Mój ranking najcudowniejszych nóg! 1. Edyta! ![]() 2. Livka! Tu cenzura zdjêcia 3. Scarlett! ![]() https://zapodaj.n...83bd62.jpg Og³aszam wszem i wobec, i¿ GiHP to moja siostra bli¼niaczka. Dedykujê jej tego gifa Edki, bo mi siê podoba i jej te¿ musi siê spodobaæ ![]() Edyta <3 Moja motywatorka! United <3 ¦l±sk! You laugh at me because I'm different, I laugh at you because you're all the same. "¦mieræ bêdzie ostatnim wrogiem, jaki bêdzie pokonany" "Ka¿dy ma fanów, ale ja mam najlepszych fanów, ja to wiem. Tak siê sta³o, ¿e moja muzyka odnalaz³a najpiêkniejsze, najfajniejsze, najbardziej szlachetne i warto¶ciowe serca. " - Edyta Górniak |
|
|
|
Shanti Black |
Dodany dnia 16.01.2017 10:53
|
![]() Pochwa³y: 29 Postów: 3240 Dom: GryffindorPunkty: 44242 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 20.07.14 |
W sumie to mi siê podoba³ opis domu. Lubiê stare domy, bo mo¿na w nich znale¼æ bardzo ciekawe rzeczy i takie rodzinne skarby. Chocia¿ po miejscówie Blacków to ja bym siê ba³a w niektórych miejscach buszowaæ, bo pewnie by mnie co¶ zaatakowa³o Dobrze, ¿e mieli magiê, bo inaczej to Grimmauld Place 12 sprz±taliby do dnia dzisiejszego rêcznie, a to by spowodowa³o minimalne opó¼nienia w fabule ![]() ![]() W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt wa¿ny, ale lubi przypa³y, prefekt Hogwartu. Na stronie: - prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015) - przewodnicz±ca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015) - Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci)) - Prefekt Hogwartu (27.08.2017-) ![]() Bo mogê ![]() ![]() Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright ![]() ![]() Magiczna siódemka ![]() Magiczna siódemka part II ![]() Ciekawa liczba punkcików ![]() ![]() |
|
|
|
ania919 |
Dodany dnia 16.01.2017 11:15
|
![]() Pochwa³y: 11 Postów: 1231 Dom: RavenclawPunkty: 39464 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 09.10.15 |
Mnie te¿ jako¶ nie ci±gnie do tego domu. Du¿y i mroczny, pewnie ba³abym siê tam mieszkaæ. No i jak Marcus napisa³ du¿o sprz±tania , a ja jestem leniem. I ten obraz... ja ceniê sobie spokój, nie wyobra¿am sobie mieszkaæ z takim obrazem co ci±gle wrzeszczy i wszystkich obra¿a. Jako kwatera Zakonu nadaje siê doskonale, ale ¿eby tam mieszkaæ to nie. I jeszcze wiecznie niezadowolony Stworek. Kto ma olej w g³owie, temu do¶æ po s³owie. W Ravenclawie tylko ci, których umys³ piêknem l¶ni. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Christina

Slytherin

Hufflepuff
. 

Gryffindor

Ravenclaw

Dobrze, ¿e mieli magiê, bo inaczej to Grimmauld Place 12 sprz±taliby do dnia dzisiejszego rêcznie, a to by spowodowa³o minimalne opó¼nienia w fabule