Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Strona 1 z 2: 12
|
|
Wasze ulubione magiczne zwierzê
|
|
| Crimson |
Dodany dnia 03.03.2008 17:53
|
![]() Postów: 4 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 13 Ranga: Mugol Data rejestracji: 02.03.08 |
W tym temacie mo¿ecie siê wypowiadaæ jakie jest wasze ulubione zwierzê magiczne. Na pewno, nie wszyscy mieli okazjê przeczytaæ "Fantastyczne zwierzêta i jak je znale¼æ", ale w serii te¿ jest wymienione ca³kiem sporo magicznych istot. Moim ulubionym jest... SZPICZAK!! Nie wiem czemu, ale strasznie go lubiê. Chyba chodzi o tê bosko brzmi±c± nazwê. ^^ Podoba mi siê w nim te¿ to, ¿e mugole daj± mu mleko, a on rozwala im ogródek. Wspania³e zwierzê...
|
|
|
|
Enid |
Dodany dnia 04.03.2008 17:53
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 1065 Dom: SlytherinPunkty: 1597 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 01.02.08 |
Uznacie mnie za dziwaczke ale mnie fascynuje bazyliszek, a w³a¶ciwie jego potenga, jest nawet taki fragment w ksi±¿ce "Co zaatakowa³o ducha? Có¿ za straszliwa potenga mog³a skrzywdziæ, kogo¶ kto by³ ju¿ martwy" przy starciu z bazyliszkiem nikt nie mia³ szans (no mo¿e prawie nikt) w karzdym razie ja najbardziej lubie bazyliszka. Always... |
|
|
|
| Herma95 |
Dodany dnia 18.03.2008 17:48
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 35 Dom: Brak przydzia³u Punkty: -2 Ranga: Irytek Data rejestracji: 27.05.07 |
Czytaj±c Fantastyczne zwierzêta i jak je znale¼æ ju¿ na wstêpie przypad³o mi do gustu pewne zwierz±tko o nazwie Wozak. Cytujê ...Nie schowa³a siê ona, ani nie uciek³a, jak na fretkê przysta³o, lecz skoczy³a na mnie, a obaliwszy na ziemiê, krzyknê³a z niezwyk³± w¶ciek³o¶ci± "Wyno¶ siê z t±d, ³ysolu!" Po czym ugryz³a mnie w nos tak z³o¶liwie, ¿e krwawi³ przez kilka godzin... Rozbroi³o mnie to Edytowane przez Herma95 dnia 18.03.2008 17:48 |
|
|
|
| Fidelisa |
Dodany dnia 20.03.2008 22:03
|
![]() Postów: 278 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 511 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 23.02.08 |
A ja uwielbiam jednoro¿ce, bo to piêkne i dumne stworzenia, które nie ufaj± byle komu i... u cz³owieka okre¶li³abym to zwrotem "znaj± swoj± warto¶æ". Bardzo ciekawi± mnie memortek, czyli malutki, niebieski, cêtkowany ptaszek, który ¿ywi siê ma³ymi owadami. Przez ca³e ¿ycie jest niemy, a tu¿ przed ¶mierci± wydaje d³ugi krzyk sk³adaj±cy siê ze wszystkich d¼wiêków, jakie s³ysza³ w ¿yciu, wy¶piewanych w odwrotnej kolejno¶ci. Pióra memortka wchodz± w sklad veritaserum i eliksirów wspomagaj±cyh pamiêæ. (Newt Skamander- Fantastyczne zwierzêta i jak je znale¼æ) No i oczywi¶cie wilko³aki... Niektóre... Edytowane przez Fidelisa dnia 20.03.2008 22:04 Puchonka przydzielona do Slytherinu
![]() ![]() ![]() ![]() *** Slytherin przyjmuje takich, Co maj± czyst± krew, Co maj± wiêcej sprytu Od uczniów domów trzech. *** A mo¿e w Hufflepuffie, Gdzie sami prawi mieszkaj±, Gdzie wierni i sprawiedliwi Hogwarta szko³y s± chwa³±. *** Dom: Slytherin Ró¿d¿ka: leszczyna, 12 1/4 cala, od³amek smoczego k³a Ulubiony przedmiot: Obrona przed czarna magi± Ulubiony nauczyciel: prof. Remus Lupin Patronus: Lis Animag: Wilczyca Metamorfomag *** Cz³onkini FunClubu Remusa Lupina ![]() *** ![]() *** Kilka s³ów wyja¶nienia, co do mojego ¶lizgoñstwa: Po pierwsze- to, ¿e kto¶ jest ¦lizgonk± i fank± swojego domu nie znaczy wcale, ¿e wielbi Draco Malfoya. Po drugie-to, ¿e jestem ¦lizgonk± nie znaczy, ¿e mam aspiracje na jadka Po trzecie i najwa¿niejsze- jestem Puchonk± o ¶lizgoñskich zachowaniach, takie przypadki te¿ siê zdarzaj±, wiêc nie wyobra¿ajcie sobie, ¿e jestem niewiadomo jak "z³a" (albo, ¿e siê za tak± uwa¿am)... Koniec wywodu, dziêkujê za uwagê *** Gdzie skarb Wasz, tam i serce Wasze... *** Things we lose have a way of coming back to us in the end. If not always in the way we expect... *** Pochylê siê nad ró¿±, choæby na moich oczach mial sp³on±æ las... Bo wszystko jest niczym, a co¶ mo¿e byæ wszystkim... Zawsze inna, zawsze taka sama... |
|
|
|
| Gizmolina |
Dodany dnia 14.05.2008 20:44
|
![]() Postów: 181 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1629 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 20.02.08 |
Oj, du¿o tego... :1) Feniks (bo jest piekny, jest wiernym towarzyszem i leczy rany) 2) Jednoro¿ec (jest cudny i p³ochliwy, wiêc i tajemniczy...) 3) Pufek (nie mam pojêcia dlaczego) 4) Psidwak (ogólnie nie lubiê psów, ale to jest pies magiczny, wiêc chyba trochê fajniejszy, no i jest ¶mieszny) WWW.VERITASERUM.CBA.PL
|
|
|
|
| Expecto Patronum |
Dodany dnia 24.05.2008 21:00
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Postów: 852 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1455 Ranga: Doros³y czarodziej Data rejestracji: 18.09.07 |
Nie jest ich za wiele bo akurat zwierz±tkami siê nie interesujê ( nawet tymi magicznymi ) : 1. Smoki - ka¿dy wie ¿e s± one fascynuj±ce i niektóre nawet ''piêkne'' odnosz±c siê do koloru ich skóry 2. Gryfy - pomy¶lmy... raczej od tego ¿e ''Gryf'' wzi±³ siê od ''Gryffindora'', albo ''Gryffindor'' od ''gryfa''... sam nie wiem. 3. Tygrysy - po prostu puszyste i lubiê zwierzêta w paski czy w cêtki... ups to nie ten temat... tutaj s± magiczne... no ale pomyliæ siê ka¿dy mo¿e no nie ? ![]() ¦miercio¿erca Auuuu wilko³aczki auuuu ! DCiemny loch Gor±cy proch Trochê krwi W oddali drzwi ![]() |
|
|
|
| HermionaBlack |
Dodany dnia 26.05.2008 21:39
|
![]() Postów: 135 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1859 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 23.09.07 |
Moje ulubione zwierzeta ,magiczne oczywiscie,to: - Feniks -za odradzanie sie z popilow-symbol nowego zycia; za spiew,przepiekny spiew; za lzy-uzdrawiajace,przynoszace ukojenie; za przywiazanie i wiernosc; za piekna zewnetrzne i wewnetrzne; -Jednorozec-za niewinnosc, czystosc, tajemniczosc, spokoj, madrosc; -Hipogryf-za dume,sile,przywiazanie; -Testrale-za umiejetnosc trafiania do celu, sile, lagodnosc, -Sowa oczywiscie(w szczegolnosci Hedwiga), w zasadzie to jak najbardziej stworzenie realne,ale odgrywajace wielka role w swiecie magicznym- za przynoszenie dlugo wyczekiwanych wiadomosci, za umozliwienie kontaktu pomiedzy czarodzijami i czarownicami, za oddanie, wiernosc. *** -To bardzo wzruszaj±ce, Severusie -powiedzia³ z powag± Dumbledore. -A wiêc w koñcu dojrza³e¶ do tego, by przejmowaæ siê losem tego ch³opca? -Jego losem? -wykrzykn±³ Snape. -Expecto patronum! [...] -Przez te wszystkie lata?... -Zawsze... |
|
|
|
| Hermiona2909 |
Dodany dnia 17.06.2008 11:21
|
![]() Postów: 405 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 636 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 09.06.08 |
Moim ulubionym magicznym zwierzêciem jest trójg³owy pies - PUSZEK... jest gro¼ny, a jednocze¶nie zwyk³a muzyka pozwala go okie³znaæ aaa i uwielbiam feniksy - to ich odradzanie z popio³ów jest super :smilewinkgrin: ...::Najwa¿niejsze jest niewidoczne dla oczu, dobrze widzi siê tylko sercem::...
"Us³ysza³ triumfalny krzyk Bellatriks. Nie przej±³ siê nim - przecie¿ Syriusz tylko wpad³ za zas³onê, zaraz siê pojawi po drugiej stronie... Ale Syriusz siê nie pojawi³" |
|
|
|
| madzia14 |
Dodany dnia 19.06.2008 20:14
|
![]() Postów: 6 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 37 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 19.06.08 |
Moje ulubione zwierzaki to smoki, feniksy, hipogryfy i testrale. W smokach podoba mi sie ta potêga i si³a, feniksy to piêkne, majestatyczne ptaki, w hipogryfach podoba mi siê to ¿e s± niedostêpne dla ludzi chamskich i nie potrafi±cych okazaæ innym szacunku,a testrale s± nadzwyczaj m±dre i maj± ¶wietny zmys³ orientacji - wystarczy im powiedzieæ, dok±d chcemy siê udaæ, a one nas tam dostarcz±. Edytowane przez madzia14 dnia 22.08.2008 13:44 |
|
|
|
| Hermiona1334 |
Dodany dnia 25.06.2008 20:41
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 77 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 787 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 09.03.08 |
Mnie najbardziej podobaj± siê jednoro¿ce i testrale .Jednoro¿ce lubiê,bo s± ¶liczne i tajemnicze(jak wszystko w HP) i za to,¿e ich krew potrafi przywracaæ ¿ycie .Testrale s± super,bo lubiê konie a lataj±ce i niewidzielne to ju¿ wogóle s± supcio . "Wygl±dasz bardzo zdrowo Potter,wiêc wybacz mi,ale nie zwolniê ciê z obowi±zku odrobienia pracy domowej.
Chyba ¿eby¶ umar³,wtedy mo¿esz ¶mia³o czuæ siê zwolniony" "Bêdziemy na tyle silni,na ile bêdziemy zjednoczeni i na tyle s³abi na ile bêdziemy podzieleni" "Co ma byæ to bêdzie a jak ju¿ bêdzie to trzeba siê z tym zmierzyæ" |
|
|
|
miki poter5 |
Dodany dnia 30.05.2013 13:16
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Postów: 58 Dom: HufflepuffPunkty: 232 Ranga: Pomocna d³oñ Data rejestracji: 21.06.08 |
Tak jak Patryk McKinnon na 1. miejscu u mnie jest feniks a na 2. Hipogryf. Poza tym fascynuj± mnie zwierzêta ze ¶wiata magii. Hcia³bym mieæ ksi±¿kê "Fantastyczne zwierzêta i jak je znale¼d¼" tylko szkoda ¿e nie wiem gdzie j± kupiæ. Cze¶æ! Jestem miki (Miko³@j). Uwielbi@m ksi±¿ki o H@rry'ym Potterze!
|
|
|
|
yersinia |
Dodany dnia 30.05.2013 14:49
|
![]() Pochwa³y: 4 Postów: 328 Dom: GryffindorPunkty: 3481 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 29.07.11 |
Na moim pierwszym miejscu ewidentnie i niezaprzeczalnie znajduje siê niuchacz. Jest tak przes³odki, ¿e na pewno mia³abym takiego, gdybym znajdowa³a siê w czarodziejskim ¶wiecie. Uwielbiam czytaæ fragment o lekcji opieki nad magicznymi stworzeniami, w którym wystêpuj± niuchacze, to taka mi³a odmiana po tych wszystkich potworach, które mieli na lekcjach. Oczywi¶cie sowa te¿ znajduje siê na li¶cie ulubionych. Nie do¶æ, ¿e zaniesie list, to jeszcze jest ciekawym zwierzêciem "towarzysz±cym" (trochê dziwnie to brzmi, skoro w naszym ¶wiecie na towarzysz±cego siê nie nadaje). |
|
|
|
Barlom |
Dodany dnia 30.05.2013 19:32
|
![]() Pochwa³y: 9 Postów: 1037 Dom: HufflepuffPunkty: 15578 Ranga: ¯ywa legenda Data rejestracji: 16.07.11 |
Ja wybieram trzy: - feniks - my¶lê ¿e komentarz jest zbêdny, gdy¿ jest idea³em pod wszystkimi wzglêdami. - hipokamp - po³±czenie konia z ryb±, mo¿na na nich p³ywaæ i s± równie przyjazne ludziom co delfiny ![]() - znikacz - pierwowzór z³otego znicza, ma³y z³oty ptaszek
|
|
|
|
Cordiale |
Dodany dnia 31.05.2013 03:55
|
![]() Pochwa³y: 9 Postów: 1254 Dom: SlytherinPunkty: 9381 Ranga: Dystrybutor s³odyczy Weasleyów Data rejestracji: 11.04.13 |
Nie mia³am okazji przeczytaæ "Fantastyczne zwierzêta i jak je znale¼æ", ale podoba mi siê strasznie kilka zwierz±t wspomnianych w "Harry'm Potterze". Tak czêsto wymieniany tu Feniks. Ptak o magicznych zdolno¶ciach, które potrafi± wyleczyæ rany. Odradza siê po spaleniu z w³asnych popio³ów. Jest niezwyk³y. Równie¿ wzbudza we mnie podziw Testral. Gdy czarodziej powie mu gdzie musi siê znale¼æ, ten wie gdzie ma lecieæ, jest niezwyk³y pod tym wzglêdem, ¿e nie wszyscy je widz±... "Dobra, marudo, nie marud¼ ju¿ tak, bo zamarudzisz mnie na ¶mieræ." ![]() http://www.youtube.com/watch?v=dLhFDYQHDQY |
|
|
|
Xeri |
Dodany dnia 31.05.2013 09:50
|
![]() Pochwa³y: 9 Postów: 1380 Dom: SlytherinPunkty: 9223 Ranga: Dystrybutor s³odyczy Weasleyów Data rejestracji: 26.05.13 |
Równie¿ nie czyta³am Fantastycznych zwierz±t ale czyta³am dok³adnie HP, wiêc mogê siê na ten temat wypowiedzieæ. Moimi ulubionymi zwierzêtami s± hipogryfy, które poznali¶my na lekcji Opieki Nad Magicznymi Stworzeniami. S± to pó³ lwy, pó³ or³y, dziêki czemu potrafi± chodziæ na czterech nogach i lataæ. Na lekcji o nich Malfoy sprowokowa³ jednego z nich, Hardzodzioba (pó¼niej K³êbolota) przez co odniós³ obra¿enienia, a Hagrid niema³e konsekwencje Drugimi zwierzêtami, które przypad³y mi do gustu s± puszki pigmejskie. S± ma³ymi, w³ochatymi zwierz±tkami wyjadaj±cymi ludziom smarki z nosa. Blee. Jednego z nich mia³a Ginny. ![]() Czy chcesz, czy chcesz pod drzewem skryæ siê? Tu zawis³ ten, co troje zginê³o z jego mocy. Dziwnie ju¿ tutaj bywa³o, nie dziwniej wiêc by siê sta³o, gdyby¶my siê spotkali pod wisielców drzewem o pó³nocy. Czy chcesz, czy chcesz pod drzewem skryæ siê? Choæ trup ze mnie ju¿, uwolniê ciê od przemocy. Dziwnie ju¿ tutaj bywa³o, nie dziwniej wiêc by siê sta³o, gdyby¶my siê spotkali pod wisielców drzewem o pó³nocy. Czy chcesz, czy chcesz pod drzewem skryæ siê? Tu do mnie mia³a¶ zbiec, ¿eby unikn±æ przemocy. Dziwnie ju¿ tutaj bywa³o, nie dziwniej wiêc by siê sta³o, gdyby¶my siê spotkali pod wisielców drzewem o pó³nocy. Czy chcesz, czy chcesz pod drzewem skryæ siê te¿? W naszyjniku ze sznura u boku mego nie czekaj pomocy. Dziwnie ju¿ tutaj bywa³o, nie dziwniej wiêc by siê sta³o, gdyby¶my siê spotkali pod wisielców drzewem o pó³nocy. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Ana_Black |
Dodany dnia 01.01.2014 14:07
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 8 Postów: 4391 Dom: GryffindorPunkty: 24016 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 06.02.10 |
Sowa (chyba mo¿na j± zaliczyæ do magicznych zwierz±t) - mo¿na wysy³aæ listy. Feniks - jego ³zy uzdrawiaj±, przenosi ciê¿ary i odradza siê z popio³u. do tego jest piêkny (je¶li akurat nie jest pisklakiem). Hipogryf - ach, polecieæ na hipogryfie... Puszek pigmejski - uroczy i mo¿na siê nim bawiæ jak pi³eczk±. ![]() Loki: Do¶æ tego! Wszyscy stoicie ni¿ej ode mnie! Patrzysz na boga, szkaradny stworze! I nie godzê siê, aby pomiata³ mn±... Hulk: Wielki mi bóg. ![]() ![]() Hulk ziewaæ ~ £apa ![]() Uwielbiam te¿ jak dostajesz sza³u i zamieniasz siê w tê wielk± zielon± bestiê.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zdradzê ci moj± tajemnicê. Zawsze jestem z³y. ![]() ![]() Nie¼le. Chc± mnie zamkn±æ w metalowym pudle i zanurzyæ w wodzie. Nie. Jest gorzej ni¿ my¶la³em. ![]() No bo czym jeste¶my? Zespo³em? Nie, nie, nie. Mieszank± wybuchow± nios±c± chaos. *** ![]() Nie b±d¼ jeleñ, nie fikaj. ![]() Matka wie ¿e ukrad³e¶ jej szaty? ![]() - Jarvis, znasz przypowie¶æ o Jonaszu? - Traktowa³bym j± raczej jako metaforê. - Thor walczy na 6. - Nie zaprosi³ mnie? ![]() Co, stawali¶cie na siusiu? ![]() Niech wyskakuje z ciuchów. Przenoszê imprezê do was. ![]() We¼ mnie nie strasz. Co to by³o, robi³ mi usta usta? ![]() Phil? Ale on ma na imiê Agent! ![]() J.A.R.V.I.S: Dostêpne 400% mocy. Iron-Man: Dziêki. ![]() Nie gniewam siê, p±czuszku. Masz niez³y prosty. ![]() Ta wied¼ma miesza ci w g³owie. Jeste¶ od niej silniejszy, m±drzejszy. Jeste¶ Banner. ![]() On jest szefem. Ja tylko za wszystko p³acê, wszystko budujê i dbam ¿eby¶my byli cool. ![]() Stark! Potrzebny jest plan ataku! Mam plan: atakowaæ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() - Ja bym sobie odpu¶ci³a, to faceci nie z tego ¶wiata, bogowe czy co¶. - Bóg jest tylko jeden! I g³owê dam, ¿e tak siê nie ubiera. ![]() - No jasne. Z³oty ch³opiec w z³otej zbroi. Co zostanie jak j± zdejmiesz? - Geniusz, miliarder, playboy, filantrop. A co? (...) A kto jest [prawdziwym bohaterem]? Ty? Jeste¶ wynikiem eksperymentów na ludziach. Tyle w tobie bohatera, ile zmie¶ci³o siê do probówki. *** Zabijesz mnie? Ustaw siê w kolejce. ![]() Kto znajdzie ten m³ot i oka¿e siê go godny posi±dzie moc Thora. ![]() Thor: Loki mo¿e i jest nieobliczalny, ale jest Asgardczykiem i moim bratem. Natasha: Zabi³ 80 ludzi w ci±gu dwóch dni. Thor: By³ adoptowany. - Nie bêdê z tob± walczy³ bracie. - Nie jeste¶my braæmi. ![]() Piek³o rozbrzmiewa jêkami jego ofiar. ![]() - O, kontratakuj±. - No wiesz, m³odzi s±. - Do stu piorunów, szanuj mowê ojczyst± - D³ugo mi tego nie wybacz±. ![]() To bardzo, bardzo ciekawa teoria, ale ja mam prostsz±. Nie jeste¶cie godni. ![]() - A jakby wsadziæ m³ot do windy? Uniesie j±. - Winda nie jest godna. ![]() Zobaczy³em co¶ we ¶nie. Muszê to wyja¶niæ. Tutaj siê nie da. ![]() - Jak tam kosmos? - Kosmos ma siê dobrze. ![]() - I my¶lisz, ¿e mo¿esz mi zaufaæ? - Nie ufam ci. Matka ci ufa³a. W przesz³o¶ci. Nawet mimo naszych ci±g³ych sporów. Zawsze mia³a nadziejê, ¿e gdzie¶ w tobie nadal jest iskierka mojego brata. Ta nadzieja ju¿ nie istnieje i ju¿ ciê nie chroni. ![]() Mojego ¿ycia... Tato, nie nadajê siê na króla. Bêdê broniæ Asgardu i innych ¶wiatów do ostatniego tchu... ale nie mogê tego robiæ z tronu. Mimo swego szaleñstwa Loki rozumia³ w³adzê w taki sposób, jakiego ja nigdy nie osi±gnê. *** ![]() O nie, bêdê ¿y³ wiecznie i bêdê ca³y z plastiku. ![]() ![]() Kto oka¿e siê godzien moc m³ota posi±dzie. Bez jaj, stary, to sztuczka. ![]() Rekalibracja kognitywna... Zdzieli³am ciê w czaszkê ![]() Mam go spowolniæ? Czy wy¶lesz mu wiêcej sparingpartnerów? ![]() Lepiej wydaj rozkaz, bo zaczynam mu kibicowaæ. ![]() Have you ever had someone take your brain and play? Pull you out and stuff something else in? Do you know what it's like to be unmade? ![]() Przerabia³em hipnozê. Nie lubiê. *** Stoimy w obliczu globalnej katastrofy. ![]() Hej malutki. S³onko ju¿ zachodzi. ![]() Cicho blaszak, ja nie mam rakiety w ty³ku. ![]() - Steve nie lubi takiego s³ownictwa. - A kopn±æ ciê w t±... ![]() Nie jest taki z³y, tylko trochê nerwus. Drugiego takiego nie ma na ca³ym ¶wiecie. Wszyscy lubi± wygrywaæ, a ten mój facet robi co mo¿e by walki unikn±æ, bo wie ¿e walkê wygra. ![]() - Co ci siê ¶ni³o? - ¯e jestem Avengersem, ¿e jestem kim¶ wiêcej ni¿ tylko pos³uszn± maszynk± do zabijania. ![]() Kocha to siê dzieci, ja mam u niego d³ug. *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Wst±p do T.A.R.C.Z.Y, poznaj dalekie kraje, niezwyk³ych ludzi... i zabij ich. ![]() ![]() Ja siê nie pocê. Ja b³yszczê. ![]() Thor móg³by choæ raz przys³aæ boga sprz±tania po sobie. Na pewno ma jak±¶ magiczn± miot³ê. ![]() ![]() Zawsze nosisz whisky? ![]() Ten dom mia³ wytrzymaæ si³ê Hulka. ![]() - Jak nas znale¼li? - Zaprosi³em ich. ![]() Nie poddam siê. Odzyskam Skye i T.A.R.C.Z.Ê, ale jeep od Eddiego to za ma³o. ![]() Nasza kiepska opcja. Grant Ward. *** ![]() Bez ciebie nie ma T.A.R.C.Z.Y. ![]() - S³u¿ysz Coulsonowi czy T.A.R.C.Z.Y? - To to samo. ![]() Kogo jak kogo, ale Coulsona nie zlikwidujesz. ![]() Dyrektor T.A.R.C.Z.Y zawsze ma tajemnice. *** Nie wierzê w strach. Wierzê w zaufanie. ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() I was able to hack S.H.I.E.L.D. from my van. You're gonna show me something new. ![]() Nie by³am w waszym durnym "S.H.I.E.L.D. Hogwarcie". ![]() ![]() *** ![]() ![]() Nie jestem dobrym cz³owiekiem, Skye. ![]() Long time to see. ![]() Jestem Agent Grant Ward. ![]() *** ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Je¶li to jeszcze aktualne, to poproszê tego drinka. ![]() - ¯o³nierzyk. Postaæ nie z tej epoki. Ale za to z tej planety. ![]() Nigdy nie chcia³em tronu. Chcia³em byæ równym tobie. ![]() - A ty co? B³yskawic siê boisz? - Nie darzê mi³o¶ci± tego, co zwiastuj±. - Chcesz zabraæ mi ukochan± planetê w odwecie za rzekom± zniewagê? Nie. Sprawujê nad ni± opiekê. - No rzeczywi¶cie, wspaniale siê ni± opiekujesz. Ludzie wy¿ynaj± siê milionami, a ty palcem nie kiwniesz. Zaprowadzê tu porz±dek. Kto mnie powstrzyma? ![]() - Jeste¶ potworem. - O nie. Potwór jest w¶ród was. - A, Banner. To twój plan. ![]() ¯e urodzi³em siê by zostaæ królem. ![]() No dobrze. To mo¿e wolisz kogo¶ ze swoich nowych przyjació³? Wydaje siê, ¿e jeste¶ do nich podobny. No i to jest o wiele lepsze! Mój strój jest taki sobie. Ale ile niesie ze sob± cnót! Jaki¿ to wielki zaszczyt! Czujê, ¿e a¿ szalejê od sprawiedliwo¶ci. Chcesz us³yszeæ mowê o prawdzie, honorze i patrioty¼mie? Bo¿e chroñ Amer... Zaufaj mojemu gniewowi. Nie zrobi³em tego dla niego. Uuuu. A by³a ju¿ na wyci±gniêcie rêki. Dziêki Tesseractowi mogli¶cie mieæ w³adzê, nieograniczon± moc. A wy co? Ciep³o i ¶wiat³o dla wszystkich ludzi? Dopiero przekonacie siê, co znaczy prawdziwa w³adza. ![]() Przynoszê wam dobr± nowinê. Czeka was wyzwolenie. *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Nie mia³em prawa ciê winiæ. Wiem, ¿e chcia³e¶ mi pomóc, chroniæ mnie. Od tego s± przyjaciele. Mo¿emy ¿yæ z godno¶ci± - nie mo¿emy z ni± umrzeæ. Cz³owiek jest najgorszym ¼ród³em prawdy o sobie. Wszystko siê zmienia. To nie znaczy, ¿e na lepsze. Trzeba sprawiæ, by by³o lepiej. Nie mo¿na tylko gadaæ i mieæ nadziejê, ¿e samo siê poprawi. |
|
|
|
Upadly Aniol |
Dodany dnia 20.05.2014 22:29
|
![]() Ostrze¿enia: 3 Postów: 641 Dom: HufflepuffPunkty: 4098 Ranga: Sprzedawca prac domowych Data rejestracji: 10.03.14 |
Ja zacznê nietypowo, ale naprawdê trudno znale¼æ bardziej urocze, s³odkie, rozumne i takie duuuu¿e stworzenie...O kim mowa ? ARAGOG ! No jasne, ¿e ko najbardziej lubiê. Kocham paj±ki, i uwa¿am je za naprawdê fascynuj±ce stworzenia. A co dopiero akromantule ;p Ale jak co¶ mniejszego, to puffki pigmejskie mog³yby byæ. No, w ostateczno¶ci nie pogardzi³bym kilkoma gnomami w ogrodzie ;p ![]() ![]() |
|
|
|
ania potter |
Dodany dnia 24.05.2014 08:06
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 1163 Dom: SlytherinPunkty: 10153 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 17.04.14 |
1 Psidwak 2.Jednoro¿ec 3.Niuchacz 4.Feniks Tak mniej wiêcej.............. lights will guide you home and ignite your bones and i will try to fix you w Hogwarcie mo¿ecie mnie znale¼æ jako Anne Leishale ![]() ![]() |
|
|
|
pandi887 |
Dodany dnia 26.01.2015 15:36
|
![]() Postów: 46 Dom: SlytherinPunkty: 261 Ranga: Najsprytniejszy wsród ¦lizgonów Data rejestracji: 23.12.14 |
No to tak: 1. Feniks <3 2. Sowa 3. Hipogryf 4. Testrale ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Wiêc bez lêku, do dzie³a! Na g³owy mnie wk³adajcie, Jam jest My¶l±ca Tiara, Los wam wyznaczê na starcie! ![]() Loki is beyond reason, but he is of Asgard, and he's my brother. He killed eighty people in two days. He's adopted. |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 19.07.2015 19:51
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Mi bardzo podoba³y siê hipogryfy. Mia³y swój honor, dumê, potrafi³y byæ nieco wynios³e, ale równie¿ lojalne i przyjazne. Hardodziob wymiata ;p. Bardzo lubi³em te¿ Hedwigê, i w ogóle magiczne sowy. Zawsze te¿ pasjonowa³y mnie kuguhary (chyba tak to siê pisze). Zawsze mi siê z tak± dziksz± wersj± kota kojarzy³y. A na koniec niech bêd± pufki pigmejskie . Z tego co pamiêtam, to pojawi³y siê w VI tomie, i Ginny jednego kupi³a u braci. To takie jakie¶ kulki potulne ;p ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
Strona 1 z 2: 12
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Enid
Slytherin

:

.Jednoro¿ce lubiê,bo s± ¶liczne i tajemnicze(jak wszystko w HP) i za to,¿e ich krew potrafi przywracaæ ¿ycie
Hufflepuff
Gryffindor