Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
10.08.2026 14:25
Oho widze ze polskie znaki tez juz opuszczaja HPneta :v

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Czyja ¶mieræ by³a dla was najwiêkszym szokiem?
Panna Bella Fist
Zdecydowanie Remusa i Tonks. Za ka¿dym razem, jak wyobra¿ê sobie tê scenê... Dwa martwe cia³a ludzi, którzy kochali siê i do koñca byli razem... M³ode ma³¿eñstwo, które osieroci³o malutkiego synka... Nic, tylko p³akaæ :(
"ewentualnie trochê bardziej j± lubi³, albo mniej nienawidzi³ ni¿ innych.... "

www.wszystko-inaczej.mylog.pl
MarlenQa
Ja najbardziej nie chcia³am, ¿eby umar³ Fred :( No i szkoda mi te¿ Remusa, Tonks i Zgredka. A w ostatniej czê¶ci polubi³am te¿ Snape'a. W sumie to on dla Harry'ego tyle zrobi³.. ehh.. szkoda, ¿e tyle osób umar³o, ale z drugiej strony, by³a to bitwa z najpotê¿niejszym czarnoksiê¿nikiem, wiêc kto¶ umrzeæ musia³.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 13.02.2014 16:03
''W Gryffndorze kwitnie mêstwa cnota, króluje odwaga i do wyczynów ochota'' :)

hogsmeade.pl/button/gryffindor.jpg

hogsmeade.pl/button/userbar-gryffindor.jpg

karola1992_92
Mnie osobi¶cie zaskoczy³o to, ¿e zginêli Nimfadora i Remus. Czytaj±c o tym ¿al mi siê zrobi³o Teda.
Swoj± droga historia lubi siê powtarzaæ. Podzieli³ on los swojego ojca chrzestnego (Harry'ego) i tak samo jak on straci³ rodziców przez Voldemorta w tak m³odym wieku. Nie
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 13.02.2014 16:03
Karola

Ellaverka
Jak dla mnie to najgorsz± strat± by³ Fred. Niepotrzebne to wszystko. Wystarczaj±co Rowling porani³a Weasley'ów, po co jeszcze to? Oprócz tego Hedwiga - cudowna sowa, chocia¿ je¶liby Harry z ni± siê wyprawi³ w podró¿ to mog³oby mu byæ ³atwiej. Ale oczywi¶cie tak byæ nie mog³o.
No i to chyba wszystko. Aha, szkoda te¿ Lupinów. Fajne postacie, które zginê³y w tak m³odym wieku.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 13.02.2014 16:04

Bossik
Hmm .. my¶lê, ¿e najbardziej wzruszy³a mnie ¶mieræ Zgredka
Szkoda mi by³o te¿ :
- Fred'a
- Lupin'a
- Tonks
- Snape'a
i oczywi¶cie
- Hedwigi

Prefix u¿ytkownikaSiwann
By³am lekko zaszokowana ¶mierci± Szalonookiego, zw³aszcza, ¿e zgin±³ tak wcze¶nie. Spodziewa³am siê tego, ale my¶la³am, ¿e jednak jak zginie to pó¼niej, chocia¿by w bitwie o Hogwart. Co do Freda to tego siê nie spodziewa³am i równie¿ ta ¶mieræ mnie zaszokowa³a. Je¶li chodzi o Snapa i Lupina to jako¶ nie zdziwi³am siê zbytnio, co nie znaczy ¿e nie chcia³abym ¿eby prze¿yli.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 13.02.2014 16:04
img.photobucket.com/albums/v378/creamtheory13/HPBanner15.png

http://siwann.tumblr.com/
izka_cz
Dla mnie najbardziej szokuj±ca by³a chyba ¶mieræ Snape'a, bo kiedy czyta³am ksi±¿kê drugi (a potem i trzeci:smilewinkgrin:) raz to ¿al mi go by³o. Po ¶mierci Dumbledore'a nikt ju¿ mu nie ufa³, zosta³ sam na ³asce Voldemorta, a on od pocz±tku do koñca stara³ siê pomóc Harry'emu. Jak umiera³ to siê porycza³am :(
"Pasja jest przewodnikiem do najwiêkszych tajemnic."

Pasja nr.1 - strzelanie:

imageshack.us/photo/my-images/705/pict0674t.jpg

"Wa¿ne jest tak zwane skupienie, czyli jak blisko siebie padaj± kolejne strza³y. A celno¶æ i opanowanie r±k to kwestia treningu."

Pasja nr.2 - taniec:

img111.imageshack.us/img111/6960/z18430080771sk1.jpg

"Muzyka jest niewidzialnym tañcem, a taniec nies³yszaln± muzyk±."

"Taniec jest najwznio¶lejsz±, najbardziej wzruszaj±c±, najpiêkniejsz± ze wszystkich sztuk, bo nie jest tylko prost± interpretacj± czy wyobra¿eniem ¿ycia; jest samym ¿yciem."
Havelock Ellis

Pasja nr.3 - przyroda:

"Im bli¿ej natury jeste¶my, tym wiêcej czujemy w sobie Boga."

img175.imageshack.us/img175/160/obraz047ud0.jpg

"Najcenniejszym przymiotem natury jest jej rozmaito¶æ."
Aleksander ¦wiêtochowski

img175.imageshack.us/img175/4695/obraz041gb9.jpg

Monotonia jest prawem natury. Zobacz, w jaki monotonny sposób wschodzi s³oñce.

img142.imageshack.us/img142/6043/2001071hj4.jpg

"¯aden promieñ s³oñca nie ginie, lecz zieleñ, któr± on budzi, potrzebuje czasu, aby wzrosn±æ."
Albert Schweitzer

"Nic siê nie spe³ni, je¶li nie jest wpierw marzeniem."
Carl Sandburg

img111.imageshack.us/img111/1791/rx9n974142139l1xe4.jpg

'Ostatecznie, dla nale¿ycie zorganizowanego umys³u, ¶mieræ to tylko pocz±tek nowej wielkiej przygody.'
A.P.W.B.Dumbledore

img142.imageshack.us/img142/1069/arkadiuszgolas7806971ab4.jpg

Wielka fanka Manchesteru United!!!

img232.imageshack.us/img232/1351/manchesterunitedmf0.jpg

Wielka fanka Wayne'a Rooney'a!!!

img232.imageshack.us/img232/1646/wayneroonebz7.jpg

A Cristiano Ronaldo niech siê kopnie w zadek :D

img211.imageshack.us/img211/772/manutdcristianoronaldosx2.jpg

Przepraszam wszystkich fanów Ronaldo.

KONIEC

Rozalie
Hmm... ¯al mi Freda.. Przecie¿ to by³a zawsze taka weso³a postaæ!
Szczerze? Nie spodziewa³am siê ¶mierci Moodyego i to chyba jego najbardziej mi szkoda.. Zawsze by³ taki mocny i gotowy do ataku! :(
¯al mi te¿ Snape'a, bo by³ mimo wszystko dobrym i odwa¿nym cz³owiekiem.
A Hedwiga to by³a niezast±piona sowa.

Zreszt± ka¿dej postaci, która umar³a w siódemce jest mi ¿al. Bo sama ¶mieræ cz³owieka jest szokuj±ca i z³a. Ka¿demu kto zmar³ powinni¶my oddaæ honor.. :uhoh:
Edytowane przez Rozalie dnia 02.08.2008 21:11

Snivellus
Chyba Snape'a - najbardziej tajemnicza postaæ, a tak¿e najbardziej nieszczê¶liwa, bardzo mi by³o ¿al, tym bardziej czytaj±c jego "opowie¶æ"... Mój ulubiony rozdzia³ w ksi±¿ce
oczywi¶cie te¿ ¶mieræ Freda - a¿ trudno sobie wyobraziæ rozdzielenie tych bli¼niaków, a jednak..
No i Lupin - tak¿e jedna z moich ulubionych postaci..
Ale z drugiej strony dziwne by by³o, gdyby wszyscy prze¿yli tê bitwê - kogo¶ niestety musia³a u¶mierciæ :(

Liluchna
Mi szkoda Freda, bo zawsze rozbawia³ mnie do ³ez. Szkoda mi Tonks i Lupina by³a z nich naprawdê fajna parka i umieli nie¼le czarowaæ.
Szkoda mi Hedwigi by³a to ³adna i pos³uszna sowa i bardzo o ni± dbano.
Szkoda mi Moodyego i Seva (chocia¿ go nie lubi³am)
i jeszcze innych osób.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 13.02.2014 16:05

Son Goku Potter
Moim zdaniem w tej ksi±¿ce za du¿o osób zginê³o A w ogóle siê nie spodziewa³am ¶mierci Freda i Szalonookiego te dwie by³y najwiêkszym szokiem. Rowling mówi³a, ¿e mia³a te¿ u¶mierciæ ojca Rona, ale z tego zrezygnowa³a i u¶mierci³a kogo¶ innego, co¶ mi siê wydaje ¿e to by³a w³a¶nie Tonks .
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 13.02.2014 16:06
Najpe³niejsza wdziêku jest nie¶mia³o¶æ @---

Ksi±¿ka Rowling pojawi³a siê w momencie, gdy krytycy og³osili koniec gatunku literatury m³odzie¿owej. Sukces HP obali³ ten pogl±d!! - Gazeta Wyb. 29.07.2000

Magdalena
Mnie najbardziej szkoda:

1. Freda
2. Lupina z Tonks
3. Hedwigi i Zgredka

To chyba wszyscy których mi szkoda, ¿e zginêli.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 13.02.2014 15:36
Madzia Potter

www.interia.pl
Prefix u¿ytkownikaKerle
Fajny temat, szkoda, ¿e jest, bo wola³abym, aby go nie by³o, ¿eby nikt nie zgin±³.

Wszystkich mi jest szkoda, za wszystkimi têsknie. Najwiêksza strata jak dla mnie to Tonks - po moim avatarze mo¿na zobaczyæ, ¿e jestem z ni± bardzo zwi±zana. Ta postaæ by³a dla mnie wyj±tkowa.
Fred - drugi na mojej li¶cie. Wspaniale rozwesela³ tre¶æ ksi±¿ki, nie raz zwala³ mnie z nóg.
A co do "zwierz±t" to ¿al mi Hedwigi, bo przecie¿ to ona by³a pierwszym bliskim przyjacielem Harry'ego z tego nowego ¶wiata. No i oczywi¶cie Zgredka, by³ fantastycznym skrzatem.
Oczywi¶cie to tylko niektórzy, tak¿e szkoda wszystkich innych poleg³ych w bitwie o dobro.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 13.02.2014 15:37
Pami±tka ze strony:
Zarejestrowanych: 14,781
Najnowszy U¿ytkownik: Kerle
2.bp.blogspot.com/-NKhJ7KKU1sU/Th0TCPR3sNI/AAAAAAAAEX4/ibecEAdAFsM/s1600/Tumblr-images-harry-potter-15941631-500-281.jpg

I love her...

www.media-courses.com/blog/wp-content/uploads/2011/01/helena-bonham-carter-083.jpg

... and her...

i2.listal.com/image/486750/600full-sandra-oh.jpg

...and him!

www.sirlin.net/storage/post-images/dr_house_65.jpg

SO MUCH <3

"W wieku sze¶ciu lat chcia³em zostaæ kuchark±. Gdy mia³em siedem - Napoleonem. Odt±d moja ambicja nie przestawa³a rosn±æ, podobnie jak moja mania wielko¶ci." - Salvador Dali

"Magia nie zmienia zbytnio ¶wiata. W³a¶ciwie jeszcze bardziej go komplikuje. " - Joanne Kathleen Rowling

"¯ycie jest niewiele warte, ale nic nie jest warte ¿ycia." - Andre Malraux

"Pamiêtasz ten moment, kiedy jako dziecko, w wieku ko³o siedmiu lat, malujesz obrazek i niebo to niebieski pasek u góry kartki? I wtedy przychodzi ten moment rozczarowania, kiedy nauczyciel mówi ci, ¿e tak naprawdê niebo zajmuje ca³a woln± przestrzeñ na rysunku. I to jest ta chwila, kiedy ¿ycie zaczyna byæ coraz bardziej skomplikowane i nieco nudniejsze, poniewa¿ zamalowywanie kartki na niebiesko jest raczej nu¿±cym zajêciem." - Alan Rickman

"Zawsze udawaj g³upiego."- Terry Pratchett

"Mówienie jest rzecz± g³upców, milczenie - tchórzy, a s³uchanie rzecz± mêdrców."
- Carlos Ruíz Zafón

"Codziennie patrz na ¶wiat, jakby¶ ogl±da³ go po raz pierwszy." - Éric-Emmanuel Schmitt

"Je¿eli moja teoria wzglêdno¶ci oka¿e siê s³uszna, Niemcy powiedz±, ¿e jestem Niemcem, a Francuzi, ¿e obywatelem ¶wiata. Je¶liby mia³a siê okazaæ b³êdna, Francja o¶wiadczy³aby, ¿e jestem Niemcem, a Niemcy, ¿e jestem ¯ydem. "- Albert Einstein

"Nie pragnij byæ lepszym od innych, najpierw b±d¼ samym sob±." - Fiodor Dostojewski

"To co oczywiste, przeczytaj jeszcze raz." - Piotr Szreniawski

"K³opot z ¿yciem polega na tym, ¿e nie ma okazji go przeæwiczyæ i od razu robi siê to na powa¿nie." - Terry Pratchett

"Nie ma pokoju bez sprawiedliwo¶ci, nie ma sprawiedliwo¶ci bez przebaczenia." - Jan Pawe³ II (Karol Wojty³a)

"Patrz±c na ciemno¶æ lub ¶mieræ boimy siê nieznanego - niczego wiêcej." - Joanne Kathleen Rowling

Prefix u¿ytkownikaHarry Potter 33
Zaszkowa³y mnie ¶mierci: Wszystkie, oprócz Toma Riddle'a (Voldemorta). Nie spodziewa³em siê, ¿e Rowling u¶mierci TYLE i TAKIE osoby! Ale ¶mieræ Riddle'a ³atwo by³o przewidzieæ.
Najbardziej mi ¿al ¶mierci: Wszystkich ¶mierci jest mi bardzo ¿al, ka¿da mnie dotknê³a. Dzielnego Zgredka, Lupina i Tonks, Freda Weasleya czy Moody'ego... Ka¿da sprawi³a mi ból. Wyj±tkami w tej kategorii s± jedynie Voldemort i Bellatriks oraz ¶miercio¿ercy. To nie znaczy, ¿e podczas ¶mierci Voldemorta ¿adne uczucie mn± nie targnê³o. Owszem, ale nie takie, jakie np. po ¶mierci Freda... Tyle ¿e o dziwo, ¶mieræ Crabbe'a, którego nie lubi³am, te¿ sprawi³a mi na swój sposób ból...
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 13.02.2014 15:40

www.pilkarz.ad2.pl
danielharry
Nie wiem czemu, ale jako¶ tak siê spodziewa³am, ¿e Tonks i Lupin zgin± i Harry bêdzie opiekunem Teda i takim chrzestnym jak dla niego by³ Syriusz... Strasznie mi by³o smutno jak umar³ Fred:( (jak mo¿na u¶mierciæ jednego bli¼niaka? Zosta³a nam tylko po³ówka Georga, bo Rowling zabra³a po³owê jego duszy i poczucia humoru) i my¶la³am, ¿e Zgredek prze¿yje, ¿e go uratuj± czy co¶.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 13.02.2014 15:41

Prefix u¿ytkownikahermionka12
Dla mnie najwiêkszym szokiem by³a ¶mieræ Tonks i Lupina, bo bardzo ich lubi³am i nie spodziewa³am siê, ¿e Rowling ich u¶mierci. Tak, samo jak zszokowa³a mnie ¶mieræ Zgrerdka i Snape'a .
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 13.02.2014 15:42
Hermionka

Prefix u¿ytkownikaMartysHP
Ja p³aka³am gdy Zgredek umiera³, by³o mi go strasznie szkoda. Uwa¿am, ¿e by³ idealnym przyjacielem. Smutno mi siê bardzo zrobi³o te¿, gdy Hedwiga dosta³a ¶miertelnym zaklêciem. Ale tak szczerze by³o mi szkoda wszystkich, nawet Snape'a, którego nie lubi³am.

Prefix u¿ytkownikayersinia
¦mieræ Hedwigi. Nie, to nie jest znieczulica z mojej strony. Temat brzmi która ¶mieræ by³a najwiêkszym szokiem, a ¿e ju¿ wcze¶niej wiedzia³am (jak ka¿dy), ¿e w Insygniach bêdzie mnóstwo trupów, wiêc mniej wiêcej by³am przygotowana na ró¿ne ewentualno¶ci, za to ¶mierci ulubionego zwierzaka w ogóle nie wziê³am pod uwagê.

Prefix u¿ytkownikaSann
Hm, chyba najwiêkszym szokiem by³a dla mnie ¶mieræ Freda - pamiêtam, ¿e a¿ jêknê³am z rozpaczy (mo¿e to za wiele powiedziane, ale tak siê w³a¶nie wtedy czu³am). Nie spodziewa³am siê, ¿e mo¿na rozdzieliæ bli¼niaków Weasley! A poza tym, to chyba ¶mieræ Syriusza i Moody'ego wstrz±snê³y mn± bardziej, ni¿ inne.

British English & The Lord of the Rings - moje dwie najwiêksze mi³o¶ci <3

"All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

From the ashes fire shall be woken,
A light from the shadows shall spring;
Renewed shall be blade that was broken,
The crownless again shall be king."

~ J.R.R. Tolkien

"All we have to decide is what to do with the time that is given to us..."

3.bp.blogspot.com/-ynB9BQxOzH4/UatMRezYTkI/AAAAAAAACVc/slDAqbAfQ90/s640/w%C5%82adca5.jpg

"T³umaczenia s± jak kobiety: te wierne nie s± piêkne, a te piêkne nie s± wierne."

"Moja Mistrzyni T³umaczeñ"
~ £o¶ :*

"Moja Guru angielskiego"
~ Sef :*

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najlepszy_tlumacz.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najlepszy_newsman.png

"Kasia zosta³a rozjechana walcem na drodze, czy jej rodzinie przys³uguje roszczenie o naprawienie szkody?" - czyli jak wyt³umaczyæ laikowi, co to s± kazusy.
~ Alette :*

Do Heleny

"Przebiegasz palcami po stronach,
Co nios± o¶wiaty kaganek.
Spoczynek Ci obcy jest noc±,
Twój wieczór to dla innych ranek.

Bole¶nie odrywasz g³owê,
Znad ksi±g w poz³acanych ramach.
I wiesz, ¿e jest jedna odpowiedz,
Na wszystko co masz dzi¶ w planach.

I chocia¿ chcesz siê zatrzymaæ,
Nie mo¿esz, gdy ju¿ go posiadasz,
I chocia¿ stroisz nim g³owê,
Na nic nie odpowiadasz.

Czy mo¿esz byæ lepsza od innych?
Jak dorównaæ idea³owi?
Dlaczego nikt nie dostrzega,
Tego rodzaju niedoli?

Jak masz siê czuæ dumna,
Gdy czujesz siê gorsza lub inna.
Jak dusza Twa du¿o s³absza,
Ma zostaæ ci±gle niewinna?

Czy mo¿na Ci wybaczyæ
¯e kochasz to co nie Twoje?
Choæ masz ogromn± urodê
Nie ni± chcesz czyniæ podboje.

S³abo¶æ do przedmiotów,
Tak dobrze wszystkim jest znana.
Lecz ci±gle nosi piêtno,
Dla wielu jest zakazana.

Porzuæ wiêc swoje marzenia,
Gdy jeszcze nie jest za pó¼no.
Kochaj to co masz od losu,
Nikt nie da³ Ci nic na pró¿no."

~ Anciol z dedykacj± dla mnie <3

media2.giphy.com/media/NTY1kHmcLsCsg/giphy.gif

Prefix u¿ytkownikalosiek13
Oj, trochê tych sytuacji zaskoczenia jest, bo trudno by³o przewidzieæ kogo Jo u¶mierci. Na pewno nie spodziewa³em siê ¶mierci Hedwigi, dla mnie to by³o strasznym szokiem, smutno mi siê zrobi³o, zw³aszcza, ¿e Harry nie zd±¿y³ zareagowaæ i z³apaæ jej klatki, a pó¼niej musia³ jeszcze j± wysadziæ w powietrze. Lekko drastyczne. ¦mieræ Moody'ego nie by³a dla mnie zbytnio zaskakuj±ca, gdy¿ tego, ¿e kto¶ zgin± w trakcie przenoszenia Pottera by³em pewien. Ponownie, sposób w jaki zgin±³ by³ bardziej zaskakuj±cy, bo nie móg³ siê nawet obroniæ.

Kolejnym wstrz±sem by³a ¶mieræ Freda. To by³o tak nag³e, ¿e chyba ze 3 razy cofa³em siê o stronê do ty³u i czyta³em dok³adnie o co chodzi. Po prostu to wydawa³o mi siê niemo¿liwe.

Najwiêkszy szok to ¶mieræ Tonks i Lupina (którego nie lubi³em). Nie dociera³o do mnie, ¿e oboje zginêli i zostawili swojego synka samego.

Nie mogê powiedzieæ, ¿e nie spodziewa³em siê ¶mierci Bellatrix, ale ¿e to Molly j± wykoñczy³a by³o zaskakuj±ce. Tyle.
zapodaj.net/images/edba268d6e942.png

Always

zapodaj.net/images/c4ff56e394964.jpg

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: