Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Czyja ¶mieræ by³a dla was najwiêkszym szokiem?
|
|
| Panna Bella Fist |
Dodany dnia 18.07.2008 17:39
|
![]() Postów: 7 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 21 Ranga: Mugol Data rejestracji: 18.07.08 |
Zdecydowanie Remusa i Tonks. Za ka¿dym razem, jak wyobra¿ê sobie tê scenê... Dwa martwe cia³a ludzi, którzy kochali siê i do koñca byli razem... M³ode ma³¿eñstwo, które osieroci³o malutkiego synka... Nic, tylko p³akaæ "ewentualnie trochê bardziej j± lubi³, albo mniej nienawidzi³ ni¿ innych.... "
|
|
|
|
| MarlenQa |
Dodany dnia 20.07.2008 22:38
|
![]() Postów: 32 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 687 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 26.02.08 |
Ja najbardziej nie chcia³am, ¿eby umar³ Fred No i szkoda mi te¿ Remusa, Tonks i Zgredka. A w ostatniej czê¶ci polubi³am te¿ Snape'a. W sumie to on dla Harry'ego tyle zrobi³.. ehh.. szkoda, ¿e tyle osób umar³o, ale z drugiej strony, by³a to bitwa z najpotê¿niejszym czarnoksiê¿nikiem, wiêc kto¶ umrzeæ musia³. Edytowane przez Christina dnia 13.02.2014 16:03
|
|
|
|
| karola1992_92 |
Dodany dnia 21.07.2008 01:38
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 125 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 20.07.08 |
Mnie osobi¶cie zaskoczy³o to, ¿e zginêli Nimfadora i Remus. Czytaj±c o tym ¿al mi siê zrobi³o Teda. Swoj± droga historia lubi siê powtarzaæ. Podzieli³ on los swojego ojca chrzestnego (Harry'ego) i tak samo jak on straci³ rodziców przez Voldemorta w tak m³odym wieku. Edytowane przez Christina dnia 13.02.2014 16:03
Karola
|
|
|
|
| Ellaverka |
Dodany dnia 30.07.2008 15:47
|
![]() Postów: 4 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 26 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 28.07.08 |
Jak dla mnie to najgorsz± strat± by³ Fred. Niepotrzebne to wszystko. Wystarczaj±co Rowling porani³a Weasley'ów, po co jeszcze to? Oprócz tego Hedwiga - cudowna sowa, chocia¿ je¶liby Harry z ni± siê wyprawi³ w podró¿ to mog³oby mu byæ ³atwiej. Ale oczywi¶cie tak byæ nie mog³o. No i to chyba wszystko. Aha, szkoda te¿ Lupinów. Fajne postacie, które zginê³y w tak m³odym wieku. Edytowane przez Christina dnia 13.02.2014 16:04
|
|
|
|
| Bossik |
Dodany dnia 31.07.2008 13:34
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1 Ranga: Mugol Data rejestracji: 31.07.08 |
Hmm .. my¶lê, ¿e najbardziej wzruszy³a mnie ¶mieræ Zgredka Szkoda mi by³o te¿ : - Fred'a - Lupin'a - Tonks - Snape'a i oczywi¶cie - Hedwigi |
|
|
|
Siwann |
Dodany dnia 31.07.2008 15:04
|
![]() Postów: 13 Dom: HufflepuffPunkty: 320 Ranga: Ulubieniec nauczycieli Data rejestracji: 31.07.08 |
By³am lekko zaszokowana ¶mierci± Szalonookiego, zw³aszcza, ¿e zgin±³ tak wcze¶nie. Spodziewa³am siê tego, ale my¶la³am, ¿e jednak jak zginie to pó¼niej, chocia¿by w bitwie o Hogwart. Co do Freda to tego siê nie spodziewa³am i równie¿ ta ¶mieræ mnie zaszokowa³a. Je¶li chodzi o Snapa i Lupina to jako¶ nie zdziwi³am siê zbytnio, co nie znaczy ¿e nie chcia³abym ¿eby prze¿yli. Edytowane przez Christina dnia 13.02.2014 16:04
![]() |
|
|
|
| izka_cz |
Dodany dnia 31.07.2008 15:45
|
![]() Postów: 162 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 338 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 30.07.08 |
Dla mnie najbardziej szokuj±ca by³a chyba ¶mieræ Snape'a, bo kiedy czyta³am ksi±¿kê drugi (a potem i trzeci:smilewinkgrin raz to ¿al mi go by³o. Po ¶mierci Dumbledore'a nikt ju¿ mu nie ufa³, zosta³ sam na ³asce Voldemorta, a on od pocz±tku do koñca stara³ siê pomóc Harry'emu. Jak umiera³ to siê porycza³am "Pasja jest przewodnikiem do najwiêkszych tajemnic." Pasja nr.1 - strzelanie: ![]() "Wa¿ne jest tak zwane skupienie, czyli jak blisko siebie padaj± kolejne strza³y. A celno¶æ i opanowanie r±k to kwestia treningu." *** Pasja nr.2 - taniec: ![]() "Muzyka jest niewidzialnym tañcem, a taniec nies³yszaln± muzyk±." *** "Taniec jest najwznio¶lejsz±, najbardziej wzruszaj±c±, najpiêkniejsz± ze wszystkich sztuk, bo nie jest tylko prost± interpretacj± czy wyobra¿eniem ¿ycia; jest samym ¿yciem." Havelock Ellis *** Pasja nr.3 - przyroda: "Im bli¿ej natury jeste¶my, tym wiêcej czujemy w sobie Boga." ![]() "Najcenniejszym przymiotem natury jest jej rozmaito¶æ." Aleksander ¦wiêtochowski ![]() Monotonia jest prawem natury. Zobacz, w jaki monotonny sposób wschodzi s³oñce. ![]() "¯aden promieñ s³oñca nie ginie, lecz zieleñ, któr± on budzi, potrzebuje czasu, aby wzrosn±æ." Albert Schweitzer ******* "Nic siê nie spe³ni, je¶li nie jest wpierw marzeniem." Carl Sandburg ![]() 'Ostatecznie, dla nale¿ycie zorganizowanego umys³u, ¶mieræ to tylko pocz±tek nowej wielkiej przygody.' A.P.W.B.Dumbledore ![]() *** Wielka fanka Manchesteru United!!! ![]() Wielka fanka Wayne'a Rooney'a!!! ![]() A Cristiano Ronaldo niech siê kopnie w zadek ![]() ![]() Przepraszam wszystkich fanów Ronaldo. *** KONIEC |
|
|
|
| Rozalie |
Dodany dnia 02.08.2008 21:09
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 307 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 28.07.08 |
Hmm... ¯al mi Freda.. Przecie¿ to by³a zawsze taka weso³a postaæ! Szczerze? Nie spodziewa³am siê ¶mierci Moodyego i to chyba jego najbardziej mi szkoda.. Zawsze by³ taki mocny i gotowy do ataku! ![]() ¯al mi te¿ Snape'a, bo by³ mimo wszystko dobrym i odwa¿nym cz³owiekiem. A Hedwiga to by³a niezast±piona sowa. Zreszt± ka¿dej postaci, która umar³a w siódemce jest mi ¿al. Bo sama ¶mieræ cz³owieka jest szokuj±ca i z³a. Ka¿demu kto zmar³ powinni¶my oddaæ honor.. :uhoh: Edytowane przez Rozalie dnia 02.08.2008 21:11 |
|
|
|
| Snivellus |
Dodany dnia 05.08.2008 13:32
|
![]() Postów: 16 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 96 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 07.07.08 |
Chyba Snape'a - najbardziej tajemnicza postaæ, a tak¿e najbardziej nieszczê¶liwa, bardzo mi by³o ¿al, tym bardziej czytaj±c jego "opowie¶æ"... Mój ulubiony rozdzia³ w ksi±¿ce oczywi¶cie te¿ ¶mieræ Freda - a¿ trudno sobie wyobraziæ rozdzielenie tych bli¼niaków, a jednak.. No i Lupin - tak¿e jedna z moich ulubionych postaci.. Ale z drugiej strony dziwne by by³o, gdyby wszyscy prze¿yli tê bitwê - kogo¶ niestety musia³a u¶mierciæ
|
|
|
|
| Liluchna |
Dodany dnia 09.08.2008 11:41
|
![]() Postów: 14 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 98 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 09.08.08 |
Mi szkoda Freda, bo zawsze rozbawia³ mnie do ³ez. Szkoda mi Tonks i Lupina by³a z nich naprawdê fajna parka i umieli nie¼le czarowaæ. Szkoda mi Hedwigi by³a to ³adna i pos³uszna sowa i bardzo o ni± dbano. Szkoda mi Moodyego i Seva (chocia¿ go nie lubi³am) i jeszcze innych osób. Edytowane przez Christina dnia 13.02.2014 16:05
|
|
|
|
| Son Goku Potter |
Dodany dnia 19.08.2008 15:17
|
![]() Postów: 5 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 154 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 04.08.08 |
Moim zdaniem w tej ksi±¿ce za du¿o osób zginê³o A w ogóle siê nie spodziewa³am ¶mierci Freda i Szalonookiego te dwie by³y najwiêkszym szokiem. Rowling mówi³a, ¿e mia³a te¿ u¶mierciæ ojca Rona, ale z tego zrezygnowa³a i u¶mierci³a kogo¶ innego, co¶ mi siê wydaje ¿e to by³a w³a¶nie Tonks . Edytowane przez Christina dnia 13.02.2014 16:06
Najpe³niejsza wdziêku jest nie¶mia³o¶æ @---
Ksi±¿ka Rowling pojawi³a siê w momencie, gdy krytycy og³osili koniec gatunku literatury m³odzie¿owej. Sukces HP obali³ ten pogl±d!! - Gazeta Wyb. 29.07.2000 |
|
|
|
| Magdalena |
Dodany dnia 21.08.2008 10:56
|
![]() Postów: 6 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 722 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 22.01.07 |
Mnie najbardziej szkoda: 1. Freda 2. Lupina z Tonks 3. Hedwigi i Zgredka To chyba wszyscy których mi szkoda, ¿e zginêli. Edytowane przez Christina dnia 13.02.2014 15:36
Madzia Potter
|
|
|
|
Kerle |
Dodany dnia 21.08.2008 13:22
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 37 Dom: RavenclawPunkty: 2002 Ranga: Praktykant w Ministerstwie Magii Data rejestracji: 12.06.08 |
Fajny temat, szkoda, ¿e jest, bo wola³abym, aby go nie by³o, ¿eby nikt nie zgin±³. Wszystkich mi jest szkoda, za wszystkimi têsknie. Najwiêksza strata jak dla mnie to Tonks - po moim avatarze mo¿na zobaczyæ, ¿e jestem z ni± bardzo zwi±zana. Ta postaæ by³a dla mnie wyj±tkowa. Fred - drugi na mojej li¶cie. Wspaniale rozwesela³ tre¶æ ksi±¿ki, nie raz zwala³ mnie z nóg. A co do "zwierz±t" to ¿al mi Hedwigi, bo przecie¿ to ona by³a pierwszym bliskim przyjacielem Harry'ego z tego nowego ¶wiata. No i oczywi¶cie Zgredka, by³ fantastycznym skrzatem. Oczywi¶cie to tylko niektórzy, tak¿e szkoda wszystkich innych poleg³ych w bitwie o dobro. Edytowane przez Christina dnia 13.02.2014 15:37
Pami±tka ze strony:
Zarejestrowanych: 14,781 Najnowszy U¿ytkownik: Kerle ![]() I love her... ![]() ... and her... ![]() ...and him! ![]() SO MUCH <3 *** "W wieku sze¶ciu lat chcia³em zostaæ kuchark±. Gdy mia³em siedem - Napoleonem. Odt±d moja ambicja nie przestawa³a rosn±æ, podobnie jak moja mania wielko¶ci." - Salvador Dali "Magia nie zmienia zbytnio ¶wiata. W³a¶ciwie jeszcze bardziej go komplikuje. " - Joanne Kathleen Rowling "¯ycie jest niewiele warte, ale nic nie jest warte ¿ycia." - Andre Malraux "Pamiêtasz ten moment, kiedy jako dziecko, w wieku ko³o siedmiu lat, malujesz obrazek i niebo to niebieski pasek u góry kartki? I wtedy przychodzi ten moment rozczarowania, kiedy nauczyciel mówi ci, ¿e tak naprawdê niebo zajmuje ca³a woln± przestrzeñ na rysunku. I to jest ta chwila, kiedy ¿ycie zaczyna byæ coraz bardziej skomplikowane i nieco nudniejsze, poniewa¿ zamalowywanie kartki na niebiesko jest raczej nu¿±cym zajêciem." - Alan Rickman "Zawsze udawaj g³upiego."- Terry Pratchett "Mówienie jest rzecz± g³upców, milczenie - tchórzy, a s³uchanie rzecz± mêdrców." - Carlos RuÃz Zafón "Codziennie patrz na ¶wiat, jakby¶ ogl±da³ go po raz pierwszy." - Éric-Emmanuel Schmitt "Je¿eli moja teoria wzglêdno¶ci oka¿e siê s³uszna, Niemcy powiedz±, ¿e jestem Niemcem, a Francuzi, ¿e obywatelem ¶wiata. Je¶liby mia³a siê okazaæ b³êdna, Francja o¶wiadczy³aby, ¿e jestem Niemcem, a Niemcy, ¿e jestem ¯ydem. "- Albert Einstein "Nie pragnij byæ lepszym od innych, najpierw b±d¼ samym sob±." - Fiodor Dostojewski "To co oczywiste, przeczytaj jeszcze raz." - Piotr Szreniawski "K³opot z ¿yciem polega na tym, ¿e nie ma okazji go przeæwiczyæ i od razu robi siê to na powa¿nie." - Terry Pratchett "Nie ma pokoju bez sprawiedliwo¶ci, nie ma sprawiedliwo¶ci bez przebaczenia." - Jan Pawe³ II (Karol Wojty³a) "Patrz±c na ciemno¶æ lub ¶mieræ boimy siê nieznanego - niczego wiêcej." - Joanne Kathleen Rowling |
|
|
|
Harry Potter 33 |
Dodany dnia 26.08.2008 10:01
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 39 Dom: RavenclawPunkty: 106 Ranga: Mol ksi±¿kowy Data rejestracji: 07.04.08 |
Zaszkowa³y mnie ¶mierci: Wszystkie, oprócz Toma Riddle'a (Voldemorta). Nie spodziewa³em siê, ¿e Rowling u¶mierci TYLE i TAKIE osoby! Ale ¶mieræ Riddle'a ³atwo by³o przewidzieæ. Najbardziej mi ¿al ¶mierci: Wszystkich ¶mierci jest mi bardzo ¿al, ka¿da mnie dotknê³a. Dzielnego Zgredka, Lupina i Tonks, Freda Weasleya czy Moody'ego... Ka¿da sprawi³a mi ból. Wyj±tkami w tej kategorii s± jedynie Voldemort i Bellatriks oraz ¶miercio¿ercy. To nie znaczy, ¿e podczas ¶mierci Voldemorta ¿adne uczucie mn± nie targnê³o. Owszem, ale nie takie, jakie np. po ¶mierci Freda... Tyle ¿e o dziwo, ¶mieræ Crabbe'a, którego nie lubi³am, te¿ sprawi³a mi na swój sposób ból... Edytowane przez Christina dnia 13.02.2014 15:40
|
|
|
|
| danielharry |
Dodany dnia 08.09.2008 15:53
|
![]() Postów: 4 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 128 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 02.09.08 |
Nie wiem czemu, ale jako¶ tak siê spodziewa³am, ¿e Tonks i Lupin zgin± i Harry bêdzie opiekunem Teda i takim chrzestnym jak dla niego by³ Syriusz... Strasznie mi by³o smutno jak umar³ Fred (jak mo¿na u¶mierciæ jednego bli¼niaka? Zosta³a nam tylko po³ówka Georga, bo Rowling zabra³a po³owê jego duszy i poczucia humoru) i my¶la³am, ¿e Zgredek prze¿yje, ¿e go uratuj± czy co¶. Edytowane przez Christina dnia 13.02.2014 15:41
|
|
|
|
hermionka12 |
Dodany dnia 02.03.2013 13:30
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 1 Postów: 46 Dom: HufflepuffPunkty: 744 Ranga: Prefekt Hufflepuffu Data rejestracji: 18.01.07 |
Dla mnie najwiêkszym szokiem by³a ¶mieræ Tonks i Lupina, bo bardzo ich lubi³am i nie spodziewa³am siê, ¿e Rowling ich u¶mierci. Tak, samo jak zszokowa³a mnie ¶mieræ Zgrerdka i Snape'a . Edytowane przez Christina dnia 13.02.2014 15:42
Hermionka
|
|
|
|
MartysHP |
Dodany dnia 02.03.2013 13:38
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 14 Dom: HufflepuffPunkty: 447 Ranga: Ulubieniec nauczycieli Data rejestracji: 24.02.13 |
Ja p³aka³am gdy Zgredek umiera³, by³o mi go strasznie szkoda. Uwa¿am, ¿e by³ idealnym przyjacielem. Smutno mi siê bardzo zrobi³o te¿, gdy Hedwiga dosta³a ¶miertelnym zaklêciem. Ale tak szczerze by³o mi szkoda wszystkich, nawet Snape'a, którego nie lubi³am. |
|
|
|
yersinia |
Dodany dnia 15.03.2013 19:35
|
![]() Pochwa³y: 4 Postów: 328 Dom: GryffindorPunkty: 3481 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 29.07.11 |
¦mieræ Hedwigi. Nie, to nie jest znieczulica z mojej strony. Temat brzmi która ¶mieræ by³a najwiêkszym szokiem, a ¿e ju¿ wcze¶niej wiedzia³am (jak ka¿dy), ¿e w Insygniach bêdzie mnóstwo trupów, wiêc mniej wiêcej by³am przygotowana na ró¿ne ewentualno¶ci, za to ¶mierci ulubionego zwierzaka w ogóle nie wziê³am pod uwagê. |
|
|
|
Sann |
Dodany dnia 15.03.2013 20:12
|
![]() Pochwa³y: 5 Postów: 843 Dom: RavenclawPunkty: 16701 Ranga: ¯ywa legenda Data rejestracji: 12.11.10 |
Hm, chyba najwiêkszym szokiem by³a dla mnie ¶mieræ Freda - pamiêtam, ¿e a¿ jêknê³am z rozpaczy (mo¿e to za wiele powiedziane, ale tak siê w³a¶nie wtedy czu³am). Nie spodziewa³am siê, ¿e mo¿na rozdzieliæ bli¼niaków Weasley! A poza tym, to chyba ¶mieræ Syriusza i Moody'ego wstrz±snê³y mn± bardziej, ni¿ inne. British English & The Lord of the Rings - moje dwie najwiêksze mi³o¶ci <3 "All that is gold does not glitter, Not all those who wander are lost; The old that is strong does not wither, Deep roots are not reached by the frost. From the ashes fire shall be woken, A light from the shadows shall spring; Renewed shall be blade that was broken, The crownless again shall be king." ~ J.R.R. Tolkien "All we have to decide is what to do with the time that is given to us..." ![]() "T³umaczenia s± jak kobiety: te wierne nie s± piêkne, a te piêkne nie s± wierne." "Moja Mistrzyni T³umaczeñ" ~ £o¶ :* "Moja Guru angielskiego" ~ Sef :* ![]() ![]() "Kasia zosta³a rozjechana walcem na drodze, czy jej rodzinie przys³uguje roszczenie o naprawienie szkody?" - czyli jak wyt³umaczyæ laikowi, co to s± kazusy. ~ Alette :* Do Heleny "Przebiegasz palcami po stronach, Co nios± o¶wiaty kaganek. Spoczynek Ci obcy jest noc±, Twój wieczór to dla innych ranek. Bole¶nie odrywasz g³owê, Znad ksi±g w poz³acanych ramach. I wiesz, ¿e jest jedna odpowiedz, Na wszystko co masz dzi¶ w planach. I chocia¿ chcesz siê zatrzymaæ, Nie mo¿esz, gdy ju¿ go posiadasz, I chocia¿ stroisz nim g³owê, Na nic nie odpowiadasz. Czy mo¿esz byæ lepsza od innych? Jak dorównaæ idea³owi? Dlaczego nikt nie dostrzega, Tego rodzaju niedoli? Jak masz siê czuæ dumna, Gdy czujesz siê gorsza lub inna. Jak dusza Twa du¿o s³absza, Ma zostaæ ci±gle niewinna? Czy mo¿na Ci wybaczyæ ¯e kochasz to co nie Twoje? Choæ masz ogromn± urodê Nie ni± chcesz czyniæ podboje. S³abo¶æ do przedmiotów, Tak dobrze wszystkim jest znana. Lecz ci±gle nosi piêtno, Dla wielu jest zakazana. Porzuæ wiêc swoje marzenia, Gdy jeszcze nie jest za pó¼no. Kochaj to co masz od losu, Nikt nie da³ Ci nic na pró¿no." ~ Anciol z dedykacj± dla mnie <3 ![]() |
|
|
|
losiek13 |
Dodany dnia 15.03.2013 20:36
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Pochwa³y: 33 Postów: 2832 Dom: RavenclawPunkty: 34217 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 19.06.08 |
Oj, trochê tych sytuacji zaskoczenia jest, bo trudno by³o przewidzieæ kogo Jo u¶mierci. Na pewno nie spodziewa³em siê ¶mierci Hedwigi, dla mnie to by³o strasznym szokiem, smutno mi siê zrobi³o, zw³aszcza, ¿e Harry nie zd±¿y³ zareagowaæ i z³apaæ jej klatki, a pó¼niej musia³ jeszcze j± wysadziæ w powietrze. Lekko drastyczne. ¦mieræ Moody'ego nie by³a dla mnie zbytnio zaskakuj±ca, gdy¿ tego, ¿e kto¶ zgin± w trakcie przenoszenia Pottera by³em pewien. Ponownie, sposób w jaki zgin±³ by³ bardziej zaskakuj±cy, bo nie móg³ siê nawet obroniæ. Kolejnym wstrz±sem by³a ¶mieræ Freda. To by³o tak nag³e, ¿e chyba ze 3 razy cofa³em siê o stronê do ty³u i czyta³em dok³adnie o co chodzi. Po prostu to wydawa³o mi siê niemo¿liwe. Najwiêkszy szok to ¶mieræ Tonks i Lupina (którego nie lubi³em). Nie dociera³o do mnie, ¿e oboje zginêli i zostawili swojego synka samego. Nie mogê powiedzieæ, ¿e nie spodziewa³em siê ¶mierci Bellatrix, ale ¿e to Molly j± wykoñczy³a by³o zaskakuj±ce. Tyle. ![]() Always ![]() |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Christina

Hufflepuff

Ravenclaw

Gryffindor