Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
10.08.2026 14:25
Oho widze ze polskie znaki tez juz opuszczaja HPneta :v

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Jak zaczê³a siê Wasza przygoda z HP?
Liluchna
Ja w listopadzie, tamtego roku, posz³am sobie do szkolnej biblioteki. B³±dzi³am po ró¿nych dzia³ach, a¿ do koñca przerwy. W koñcu zdecydowa³am siê na Komnatê Tajemnic. Gdy przynios³am j± do klasy podbieg³a do mnie przyjació³ka. Mówi³a, ¿e to takie krwawe i w ogóle. A co ona mo¿e o tym wiedzieæ? Ogl±da³a tylko filmy. Ja kiedy¶ te¿ ogl±da³am. Zawsze uwa¿a³am, ¿e ten Harry Potter to jaki¶ g³upiec i nie wiem co oni (czyli my - potteromaniacy) w tym widz±. Przekona³am siê gdy czyta³am KT. Czyta³am jaki¶ tydzieñ, mo¿e dwa i skoñczy³am jak zacz±³ siê grudzieñ. Wypo¿yczy³am inne tomy, ale jak na z³o¶æ nie by³o KF. Gdzie¶ ko³o marca tego roku skoñczy³am czytaæ czê¶ci 1-6 i ci±gle prosi³am mamê, by mi kupi³a DH. No i dosta³am j± na urodziny i teraz zbieram ksi±¿ki Hp i Filmy i gry. W grudniu 2007 pokocha³am Hp i ten miesi±c odmieni³ moje ¿ycie na bardziej magiczne (wcze¶niej lubi³am Czarodziejki Witch, ale to jest ju¿ naprawdê g³upie!!)
I tak zaczê³a siê moja magiczna przygoda z HP....
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 12.02.2014 13:30

Agnesss
Ja dopiero w tym roku w ¶wiêta Wielkanocne zobaczy³am pierwsze trzy czê¶ci i mnie wci±gnê³o, po ¶wiêtach od razu wypo¿yczy³am nastêpne dwie. Ostatnio sobie kupi³am sobie nawet wszystkie filmy na dvd, a teraz zbieram ksi±¿ki, które te¿ mnie wci±gnê³y. S± super. :)
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 12.02.2014 13:31

Tonks10
Trzy lata temu jak zwykle posz³am do szkolnej biblioteki. Nudzi³o mi siê wiêc "lata³am" po rega³ach. I moj± uwagê przyku³ HP. Le¿a³ tam sobie spokojnie i emanowa³ tak± energi±. Oczywi¶cie wypo¿yczy³am i przez cztery ostatnie lekcje niem mog³am siê doczekaæ, a¿ wrócê do domu. No i tak zlecia³a mi moje pierwsza noc z Harrym ;] od tego momentu zakocha³am siê w HP i ¶wiecie, który kreowa³a Rowling. :D
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 12.02.2014 13:32
Zmiany zachodz± tylko wtedy, gdy idziemy pod pr±d, kiedy robimy co¶ ca³kowicie wbrew wszystkiemu, do czego przywykli¶my.

izka_cz
Ze mn± to taka do¶æ dziwna historia. Najpierw Pottera czyta³a mi moja siostra, a ja siê pyta³am "A co to jest zgredek?", "A kto to by³ Malfoy?" i nic z tego nie jarzy³am :D Dopiero jak obejrza³am w kinie KF to siê na dobre wci±gnê³am, a na Komuniê dosta³am pierwsze cztery czê¶ci i ca³y dzieñ siedzia³am czytaj±c :) (ma³o mnie obchodzi³o, ¿e to moja Komunia :D). A teraz to moja siostra pyta siê mnie "A o czym by³ KP?", "A kto to by³ ten Malfoy?" :) Ostatnio nawet widz±c pewnego pi³karza, przypominaj±cego trochê Rona powiedzia³a "Patrz, on wygl±da jak Neville" :D
"Pasja jest przewodnikiem do najwiêkszych tajemnic."

Pasja nr.1 - strzelanie:

imageshack.us/photo/my-images/705/pict0674t.jpg

"Wa¿ne jest tak zwane skupienie, czyli jak blisko siebie padaj± kolejne strza³y. A celno¶æ i opanowanie r±k to kwestia treningu."

Pasja nr.2 - taniec:

img111.imageshack.us/img111/6960/z18430080771sk1.jpg

"Muzyka jest niewidzialnym tañcem, a taniec nies³yszaln± muzyk±."

"Taniec jest najwznio¶lejsz±, najbardziej wzruszaj±c±, najpiêkniejsz± ze wszystkich sztuk, bo nie jest tylko prost± interpretacj± czy wyobra¿eniem ¿ycia; jest samym ¿yciem."
Havelock Ellis

Pasja nr.3 - przyroda:

"Im bli¿ej natury jeste¶my, tym wiêcej czujemy w sobie Boga."

img175.imageshack.us/img175/160/obraz047ud0.jpg

"Najcenniejszym przymiotem natury jest jej rozmaito¶æ."
Aleksander ¦wiêtochowski

img175.imageshack.us/img175/4695/obraz041gb9.jpg

Monotonia jest prawem natury. Zobacz, w jaki monotonny sposób wschodzi s³oñce.

img142.imageshack.us/img142/6043/2001071hj4.jpg

"¯aden promieñ s³oñca nie ginie, lecz zieleñ, któr± on budzi, potrzebuje czasu, aby wzrosn±æ."
Albert Schweitzer

"Nic siê nie spe³ni, je¶li nie jest wpierw marzeniem."
Carl Sandburg

img111.imageshack.us/img111/1791/rx9n974142139l1xe4.jpg

'Ostatecznie, dla nale¿ycie zorganizowanego umys³u, ¶mieræ to tylko pocz±tek nowej wielkiej przygody.'
A.P.W.B.Dumbledore

img142.imageshack.us/img142/1069/arkadiuszgolas7806971ab4.jpg

Wielka fanka Manchesteru United!!!

img232.imageshack.us/img232/1351/manchesterunitedmf0.jpg

Wielka fanka Wayne'a Rooney'a!!!

img232.imageshack.us/img232/1646/wayneroonebz7.jpg

A Cristiano Ronaldo niech siê kopnie w zadek :D

img211.imageshack.us/img211/772/manutdcristianoronaldosx2.jpg

Przepraszam wszystkich fanów Ronaldo.

KONIEC

Cophotis
Hm, czytaj±c wybrane posty z jakichkolwiek w±tków, czujê ¿e zawy¿am ¶redni± wieku ;p Niewa¿ne.

Moja przygoda z HP. Tego nie zapomnê nigdy, bo to by³o 7-8 lat temu kiedy le¿a³am w szpitalu. ;-) Mia³am wtedy 11-12 lat i b. wybuja³± wyobra¼nie. No, ale... Potwornie nudz±c siê w tym cholernym szpitalnym ³ó¿ku, odwiedzi³a mnie s±siadka rok m³odsza ode mnie i przynios³a mi HPiKF. S³ysz±c wcze¶niej o tej ksi±¿ce, jako¶ nie by³am do niej za bardzo przekonana. Wybieraj±c miêdzy czytaniem po raz dziesi±ty tej samej gazety, a ca³kowit± nowo¶ci± pod postaci± Pottera, wybra³am oczywi¶cie to drugie. Nie wci±gnê³o mnie na pocz±tku, pierwsze trzy rozdzia³y mnie potwornie nudzi³y, ale brnê³am dalej. ;-) Dochodz±c do rozdzia³u czwartego, co¶ zaczê³o siê dziaæ. Pó¼niej polecia³o jak z bicza strzeli³. Pi±ty, siódmy, dziesi±ty... I koniec ksi±¿ki. By³am strasznie zawiedziona, ale zaraz po wyj¶ciu ze szpitala pogna³am do tej s±siadki po HPiKT. I dalej to samo, chocia¿ to moja najmniej ulubiona czê¶æ. No i tak siê ci±gnie do dzi¶. Maj±c prawie 20 lat na karku [prawie :D] nieustannie zaczytuje sie w kolejnych czê¶ciach (mimo, ¿e prawie znam je na pamiêæ). Wczoraj, robi±c sobie przerwê od ludzi wyci±gnê³am z szafy pierwszy tom i przeczyta³am go w parê godzin czuj±c niedosyt. Na odmianê chyba wygrzebiê dzi¶ HPiZF. Albo Ksiêcia Pó³krwi.
Nic mi siê nie chce
Ci±gle bym tylko spa³
Seks mnie nie ³echce
Nic mi siê nie chce - jestem sam

Pudelsi - Jestem sam

Magdalena
Moja przygoda z HP zaczê³a siê 4 lata temu i ju¿ do tej pory siê przy tym trzymam i nie mam zamiaru przerywaæ, a dok³adnie zaczê³o siê to z obejrzeniem Kamienia Filozoficznego w telewizji, a potem chcia³am ksi±¿kê i tak zosta³o.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 12.02.2014 13:33
Madzia Potter

www.interia.pl
kamilx98
Moja siostra mówi³a, ¿e film jest fajny wiêc najpierw obejrza³em 1 i 2. Spodoba³o mi siê potem obejrza³em 3 i 4, wiêc w koñcu kupi³em ksi±¿ki i jeszcze bardziej mi siê spodoba³o. Teraz czekam na film.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 12.02.2014 13:34
bez tytu³u

madzia14
U mnie zaczê³o siê tak, ¿e by³am na wakacjach w Grecji z cioci± i kuzynk±. W po³udnie musia³y¶my siedzieæ w pokoju bo by³ za du¿y upa³. Ciocia wziê³a sobie HP i Ksi±¿ê Pó³krwi i jak skoñczy³a czytaæ, to z nudów wziê³am j± i zaczê³am czytaæ. Strasznie mnie wci±gnê³a i jak wróci³am do domu zaraz pojecha³am do biblioteki po pierwsz± czê¶æ HP:).
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 12.02.2014 13:35

Prefix u¿ytkownikamimid
Byæ mo¿e wcze¶niej pisa³am w tym temacie, ale nie chce mi siê przegl±daæ tych wszystkich stron...^^

Moja przygoda z Harrym? Nie pamiêtam dok³adnie, mogê pomyliæ kolejno¶æ i lata ale zaczê³o siê chyba w pierwszej klasie. Obejrza³am film, bardzo mi siê spodoba³ i chcia³am ksi±¿kê przeczytaæ. Mama po jakim¶ czasie mi kupi³a i tyle. Potem z utêsknieniem czeka³am na nastêpne czê¶ci^^.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 12.02.2014 13:36

Son Goku Potter
U mnie to wszystko siê sta³o jak poogl±da³am trzy pierwsze filmy. Wtedy postanowi³am siêgn±æ po ksi±¿kê i przeczyta³am pó³ rozdzia³u Kamienia Filozoficznego. Stwierdzi³am, ¿e jest to najg³upsza ksi±¿ka jak± mia³am w rêkach i j± od³o¿y³am, ale po pó³ roku mój brat le¿a³ chory i mnie poprosi³ ¿ebym mu poczyta³a Harego Pottera. I gdy mnie ju¿ przekona³ to zaczê³am z wielk± niechêci± mu czytaæ. I w³a¶nie dopiero wtedy zauwa¿y³am, ¿e jest to ¶wietna ksi±¿ka i kupi³am resztê czê¶æ potem filmy i inne rzeczy zwi±zane z HP.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 12.02.2014 13:37
Najpe³niejsza wdziêku jest nie¶mia³o¶æ @---

Ksi±¿ka Rowling pojawi³a siê w momencie, gdy krytycy og³osili koniec gatunku literatury m³odzie¿owej. Sukces HP obali³ ten pogl±d!! - Gazeta Wyb. 29.07.2000

-_-ginny-_-
Mama najpierw wszystkie czê¶ci przeczyta³a. Wziê³am do rêki i zaczê³am czytaæ. Na pocz±tku w ogóle mi siê nie podoba³o, ale od 2 rozdzia³u 1 czê¶ci sta³am siê potteromaniakiem:D
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 12.02.2014 13:39

Love and hate
Hmm.... swoja pierwsz± ksi±¿ê o HP przeczyta³em, gdy mia³em zaledwie 7 lat :) Tak jako¶ nigdy nie lubi³em czytaæ. HP to by³y moje pierwsze ksi±¿ki. No a teraz mogê powiedzieæ, ¿e gdyby nie one to nadal uwa¿a³ bym je za bezu¿yteczne (mowa o ksi±¿kach. Nie tylko HP). Teraz doceniam po¿ytek z ksi±¿ek i to jak du¿o mog± mi daæ rado¶ci. jezyk
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 12.02.2014 13:42
"Dedykacja Tej Ksi±¿ki jest Rozszczepiona na 7 czê¶ci..."

"...i Dla Ciebie Je¶li Wytrwa³e¶ z Harrym A¿ Do Koñca". :)

Prefix u¿ytkownikaMosag
Moja przygoda z HP zaczê³a siê dwa lata temu, kiedy to na j.polskim pod koniec IV kl. nauczycielka poda³a nam listê lektur do kl. V. I na tej li¶cie by³ "Harry Potter i Komnata Tajemnic". Z ciekawo¶ci po¿yczy³am sobie tê cz. od siostry ciotecznej i zaczê³am czytaæ. Kiedy skoñczy³am II cz., po¿yczy³am I, potem III i IV. W trakcie czytania tomu V, posz³am do ksiêgarni (z przecenionymi ksi±¿kami na szczê¶cie) i tam kupi³am pierwsze sze¶æ tomów (bo oczywi¶cie jeszcze VII nie by³o xD). Potem w szkole dostawa³am przy omawianiu lektury najlepsze oceny, bo w czasie wakacji przeczyta³am seriê ze dwa razy. No i tak tê¿ zaczê³a siê moja przygoda z fantastyk±, pó¼niej siêgnê³am po "W³adcê Pier¶cieni", "Eragona", a teraz czytam "Wied¼mina" xD.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 12.02.2014 13:43
Kto jest ¦miercio¿erc±? Ja! Kto¶ o tym wie? Mo¿e rzucê na niego Avada Kedavra?

Prefix u¿ytkownikaIskra98
Ogl±dnê³am "Wiê¼nia Azkabanu" i zafascynowa³a mnie scena z wilko³akiem. Bardzo chcia³am siê przekonaæ, jak ona zosta³a opisana w ksi±¿ce, wiêc j± wypo¿yczy³am, nie bacz±c na to, ¿e nie czyta³am pozosta³ych czê¶ci. To by³ najwiêkszy b³±d mojego ¿ycia. Od tej pory jestem uzale¿niona od Harry'ego Pottera.
img52.imageshack.us/img52/8223/nagini.gif

,,- Sen jest dobry. - stwierdzi³. - Ale ksi±¿ki s± lepsze."

Prefix u¿ytkownikalimsina
W szkole podstawowej wiele osób czyta³o Harry'ego i ci±gle o nim rozmawia³o. Wtedy by³ wielki sza³ na t± ksi±¿kê. By³y chyba nawet gumy z naklejkami i specjalny album do zbierania. By³am ciekawa o co w tym wszystkim chodzi i wypo¿yczy³am ksi±¿kê z biblioteki. Bardzo mi siê spodoba³a, ale nie przeczyta³am wszystkich dostêpnych czê¶ci na raz.
farm3.static.flickr.com/2215/2188738366_c05a35ae8d.jpg

Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter
Ja najpierw widzia³am filmy 1-4. Ju¿ wtedy wiedzia³am, ¿e to fajna seria, ale nie wci±gnê³am siê jako¶ mocno. Dopiero jak kole¿anka przeczyta³a ZF i siê nim podnieca³a ca³y czas to ja te¿ postanowi³am. No i wtedy bum! Nic innego poza Harrym nie widzia³am. Mama mi nie chcia³a ksi±¿ek kupiæ, chocia¿ prosi³am i b³aga³am. W koñcu jako¶ tak wysz³o, ¿e w szpitalu wyl±dowa³am i wszystkim z rodziny szkoda siê mnie zrobi³o i kupili mi wszystkie czê¶ci:D
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 27.03.2013 14:44

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.
i.pinimg.com/originals/02/0b/07/020b0757879bbd8cc21454799bff6f55.gif

Bo liczy siê to, co masz w ¶rodku.
cdn.junglecreations.com/wp/junglecms/2017/12/Christian-Bale-Resized.jpg

Ale czasami warto za³o¿yæ maskê.
pa1.narvii.com/6412/37cb60531dd1e8002b7ec87c8da0ba734a67f9f3_hq.gif

"ja generalnie ten tekst klasyfikujê jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB"
"zmiennokanoniczne"
"piszê fanficka ducha, ¿e tak to ujmê, czyli takiego, którego nie ma"
"po czê¶ci trudny jêzyk wynika z za³o¿eñ p³omieñ odwagi i specyfiki tekstu"

by Cantaris

Ula urzêdniczka
Zarejestruje ci chomiczka
Da mu zielona kartê
I marchewki starte
<muza>

by fuer

Prefix u¿ytkownikamarie90
Mnie do przeczytania zachêci³ film, co raczej winno byæ odwrotnie. A pamiêtam, ¿e obejrza³am jako pierwszy "Komnatê Tajemnic" i to za namow± m³odszego brata. S±dzê, ¿e to jemu zawdziêczam to, ¿e teraz tutaj jestem. : )
24.media.tumblr.com/tumblr_m4c90rFsiF1qcor0oo3_250.gif

25.media.tumblr.com/tumblr_m24bnmmI0z1qbfdtto1_r4_250.gif

Prefix u¿ytkownikaTHECardio255
Zaczê³a siê na koñcu stycznia tego roku. Musia³em wypo¿yczyæ lekturê i pani z biblioteki kaza³a mi jeszcze co¶ wypo¿yczyæ szybko zobaczy³em HPiKF i go wypo¿yczy³em. Pojecha³em na ferie. Przewa¿nie nie mogê zasn±æ przed 1 w nocy i tak trzema wieczorami czyta³em HP i go przeczyta³em. Wczoraj skoñczy³em Harry Potter i Ksi±¿ê Pó³krwi. Pozdrawiam :hej:

Dumbledore w naszych sercach.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 12.02.2014 12:20

Prefix u¿ytkownikaplump_ginewra_17
Do przeczytania Harry'ego Pottera namawia³y mnie kole¿anki ju¿ od podstawówki, ale ja jako¶ nie odnosi³am siê entuzjastycznie co do tej wizji. Teraz jestem ju¿ w liceum i jedna dziewczyna z mojej klasy wypo¿ycza³a Pottera z biblioteki, powiedzia³a, ¿e bêdzie go czytaæ ju¿ z pi±ty raz. Spyta³am jej co ona w nim widzi. Kiedy odpowiedzia³a mi, ¿e dziêki ksi±¿kom J.K. Rowling mo¿e siê odci±æ od ¶wiata i zatraciæ w zupe³nie magicznym ¶wiecie nie zawaha³am siê ani na chwilê. Wypo¿yczy³am od razu dwie czê¶ci (to by³o na ¶wiêta Bo¿ego Narodzenia). Po Nowym Roku wszystkie czê¶ci by³y ju¿ przeczytane. Wci±¿ by³o mi ma³o wiêc obejrza³am wszystkie czê¶ci filmów i wci±¿ mam niedosyt. Dlatego jestem tutaj :)
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 12.02.2014 12:21
Zbyt ona piêkna, zbyt m±dra zarazem, zbyt m±drze piêkna, st±d is­tnym jest g³azem.

Prefix u¿ytkownikaCordiale
U mnie by³o do¶æ dziwnie z pocz±tkiem mi³o¶ci do Harry'ego Potter'a. Ksi±¿ka w domu le¿a³a w sumie odk±d pamiêtam. Nigdy jednak nie interesowa³o mnie czytanie wiêc nawet nie zawraca³am sobie g³owy tym "innym ¶wiatem". Przeczyta³am sagê "Zmierzch" i obieca³am, ¿e nigdy nie przeczytam Potter'a skoro jest mniej wiêcej na tej samej linii co "Przed ¦witem" Czy "Ksiê¿yc w nowiu". Jednak nudzi³o mi siê a po raz trzeci nie chcia³am czytaæ tego samego no to wziê³am do rêki ksi±¿ki o Ch³opcu Który Prze¿y³ i.. Zakocha³am siê! Przeczyta³am wszystkie czê¶ci ju¿ 2 razy i mam zamiar jeszcze kolejny. Nie umiem z tego zrezygnowaæ, Harry sta³ siê moj± mi³o¶ci± :]
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 12.02.2014 12:21
"Dobra, marudo, nie marud¼ ju¿ tak, bo zamarudzisz mnie na ¶mieræ."

31.media.tumblr.com/a4680331a0e696af3a51b345db3fc2b3/tumblr_mfvcyqBCrE1ra5xmxo1_500.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=dLhFDYQHDQY

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: