Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
26.07.2026 20:12
Jako tako, nawet mi siê sb dzi¶ ¶ni³o xD

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Czy Harry Potter jest g³upi?
Bubi
erghm.... ??? (To by³o pierwsze co mi siê nasunê³o po tym jak przeczyta³em te posty).
Limonko jak my¶lisz powinni¶my dalej ci±gn±æ t± sektê... znaczy stronê??? :lol:
Trzeba uwa¿aæ bo zegzorcyzmuj± nam serwery, a u¿ytkownikom przy¶l± kanistry wody ¶wiêconej.
Ja tam by unikn±æ wiecznego potêpienia zniszczy³em ju¿ o³tarzyk ze zdjêciami szatañskiego, plugawego i bezwstydnego Pottera i le¿a³em przez godzinê krzy¿em na pod³odze (wij±c siê ze ¶miechu ale to chyba nieistotny szczegó³).

Szczerze mówi±c mam do¶æ tego waszego wyimaginowanego fikcyjnego ¶wiata. Tak, Harry Potter to fikcja literacka, ALE jest to fikcja robi±ca wodê z mózgu. Popatrzcie na siebie, wejd¼cie na stronê g³ówna, poczytajcie komentarze. Wy ¿yjecie Harrym Potterem, jest on dla was fikcj±, ale jednak tworzycie ta stronê i robicie wszystko aby sta³ siê on rzeczywisto¶ci±.

Zauwa¿, ¿e nasza fikcja jest fikcj± w miarê bezpieczn±. Gorzej kiedy fikcja powoduje pobicie niemieckich reporterów, czy te¿ reporterów TVNu. Jeszcze gorzej, kiedy fikcja bierze górê nad umys³em, powoduj±c irracjonalne wierzenia w mo¿liwo¶æ latania czy chodzenia po wodzie.
W teletubisiach i w³adcy pier¶cieni wystêpuj± postacie w±tpliwej orientacji... Tinkiego ju¿ chcieli zamkn±æ :D. "Zadzwoñ pod numer 666potter i zg³o¶ niebezpieczn± tre¶æ ksi±¿ki. Dla pierwszych 3 osób mamy darmowe niepisz±ce d³ugopisy, ¿eby czasem nie napisa³y jakiej¶ plugawej i szatañskiej ksi±¿ki"

a poniewa¿ nie jestem jakim¶ szurniêtym

A mówi±, ¿e tylko winni siê t³umacz±...

¯yczê Wam sto lat ¿ycia aby¶cie mieli czas zm±drzeæ.

Kto by chcia³ ¿yæ d³ugo, skoro ju¿ nigdy nie przeczytamy nowych przygód naszego Pottera??? 2 lata na zapamiêtanie ksi±¿ek co do kropki i my¶lê, ¿e targnê siê na swoje beznadziejne ¿ycie w b³ocie i bezeceñstwie...

Mimo to przyjemno¶æ sprawia³o mi odpisywanie na Wasze posty, a satysfakcjê przynosi³o wytykanie Wam b³êdów i wskazywanie prawid³owego toku my¶lenia.

A ty co? Monopol na prawdê masz? Skoro WYTYKANIE (nie poprawianie czy pokazywanie) sprawia ci przyjemno¶æ to jeste¶ do¶æ egocentrycznym cz³owiekiem (no i ten monopol na prawdê)

Pisz± tu tak¿e m±drzy ludzie ( jetinajt, syriusz, Miss Bagwell, Paladyn ) chocia¿ muszê przyznaæ, ¿e odradzam im tej praktyki.

Ej... a ja??? No tak, nie by³em widaæ wystarczaj±cym obroñc± jedynej s³usznej wiary (jetinajt... to nie do ciebie).

Radzê Wam skoñczyæ a ta fars±. S± ciekawsze fora. Niestety reszta uczestników czê¶ciowo, a kilku nawet w ca³o¶ci spe³nia moje oczekiwania co do inteligencji ludzi pisz±cych na tym forum.

Masz jaki¶ kompleks dotycz±cy inteligencji? Do MENSY ciê nie przyjêli czy co???

Limonka, nie dopisuj do tego postu ¿adnych z³o¶liwych, czy g³upich komentarzy, bo przy odrobinie szczê¶cia nigdy ich nie przeczytam, a pisanie ich ¶wiadczyæ mo¿e o ¶lepej chêci afirmacji w³asnych czterech liter, braku gustu, smaku i honoru lub po prostu, ¿e nie do koñca przeczyta³a¶ mój post.

I znowu czujê siê pominiêty... czemu tylko Limonka zgarnia wszystkie pochwa³y???
Co do cytatu... radze zajrzeæ do s³ownika i potrenowaæ u¿ycie w tek¶cie s³ów: afirmacja, smak, honor.
Poza tym: "de gustibus non disputandum est".

Ja osobi¶cie wolê nasz piêkny, realny ¶wiat pe³en mi³o¶ci i Boga, od bzdurnej rzeczywisto¶ci, w której liczy siê tylko prywata i to, kto pierwszy wyci±gnie ró¿d¿kê.

To w koñcu kto z nas ¿yje w fikcyjnym ¶wiecie?

I machaj±c rêka do wszystkich innych, coraz g³êbiej brn±cych w to bagno nienawi¶ci i bezwstydu

Chcia³em zdecydowanie zaprzeczyæ pog³oskom, jakoby¶my s³uchali Radia Maryja...

¯yczê szczê¶cia i rozumu

I vice versa... g³ównie tego drugiego. Mo¿e jeszcze poczucia humoru :D

Miss Bagwell
Chcia³em zdecydowanie zaprzeczyæ pog³oskom, jakoby¶my s³uchali Radia Maryja...

O wypraszam sobie: ja uwielbiam RM kiedy puszczaj± Mazurka o pó³nocy! xD

Có¿ Paladyn b±d¼ te¿ jedyny wyg³osi³ zai¶cie piêkn± i merytoryczn± mowê po¿egnaln± tote¿ wstajê z mojego niewygodne krzes³a i bijê brawo!B)
Mnie w tym wszystkim interesuje powód jego odej¶cia... Bo jakby nie patrzeæ to go cholera nie poda³. xD

Durnie, którzy wierz± nie wiadomo w co nie dadz± siê przekonaæ nikomu i niczemu. Radzê Wam skoñczyæ a ta fars±. S± ciekawsze fora. Niestety reszta uczestników czê¶ciowo, a kilku nawet w ca³o¶ci spe³nia moje oczekiwania co do inteligencji ludzi pisz±cych na tym forum.

No wiesz na ka¿dej stronie znajd± sie i dzieci Neo jaki tak zwana ''inteligencja'' (nie kojarzyæ z inteligencja wed³ug definicji Kaczyñskiego!)

Chcia³bym równie¿ zauwa¿yæ pewna bezsensowno¶æ tego forum ( pewnych tematów ). Np.: temat chrze¶cijañstwo (Ksi±¿ki). Napisa³em m±dry post, udowodni³em bzdurno¶æ za³o¿eñ u¿ytkowniczki Serea ( sorry, ale nazwa taka, ¿e nawet nie wiadomo jak to odmieniæ), potem pouczy³em Goszk± co do sensu pisania postów i cisza. Temat traci sens. Odzyska go dopiero za kilka dni, kiedy to fanatyczny mi³o¶nik HP, posiadaj±cy idiotyczna nazwê wynikaj±c± ze zmiany, zdrobnienia itp. imienia jednego z bohaterów, napisze: Magia pasuje / nie pasuje do chrze¶cijañstwa., czyli to, co powtarza siê w kó³ko setki razy. Po co taki cyrk? Jak chcecie wiedzieæ takie rzeczy, to zróbcie ankietê, a tak, to ci±gle pisz± to samo.

A kto powiedzia³ , ¿e magia i Potter wykluczaj± mo¿no¶æ bycia wierz±cym!?! Przecie¿ to tylko ksi±¿ki!! Gdyby ludzie tak mieli patrzeæ to pó³ ¶wiata by³oby atestami z powodu sympatii do ksi±¿ki i jej tytu³owego bohatera :rol:

Nie chce mi siê ju¿ cytowaæ dalej jego z³otych my¶li, aczkolwiek uwa¿am, ze trochê ciê (lub was) ponios³o. Za³o¿y³e¶ , ¿e wszyscy fani powie¶ci Rowling to cz³onkowie sekty ,którzy spotykaj± siê podczas sabatu i omawiaj± strategie zlikwidowania mugoli... Nie lubiê takie generalizowania i wk³adania wszystkich do jednego wora. W±tpiê czy ktokolwiek to lubi.

O jeszcze to: (naj¶mieszniejsze)

Pisz± tu tak¿e m±drzy ludzie ( jetinajt, syriusz, Miss Bagwell, Paladyn ) chocia¿ muszê przyznaæ, ¿e odradzam im tej praktyki.

Hehe , stary no to ju¿ jest przegiêcie. :lol:

Mam o³tarzyk z Potterem i Malfoyem! xD Nie ³ud¼ siê- jestem ich pani± na ka¿da zawo³anie B)

P.S. Wiesz, mnie te¿ jeszcze do niedawna os³abia³y niektóre posty z tego forum , ale siê trzymam jak rzep psiego ogona . A nadal mnie nie zbanowali mimo moich herezji . G³upi ma szczê¶cie. B)
Edytowane przez Miss Bagwell dnia 07.03.2008 17:22
Bjork

www.totalmusicmagazine.com/interviews/bjork_1.jpg

All Is Full Of Love

You'll be given love
you'll be taken care of
you'll be given love
you have to trust it

maybe not from the sources
you've poured yours
into
maybe not
from the directions
you are
staring at

twist your head around
it's all around you
all is full of love
all around you

all is full of love
you just ain't receiving...

Siobhan Donaghy

3.bp.blogspot.com/_vGxu95Ycrow/R1KrsnBY_jI/AAAAAAAAASo/DBetTxwp2DY/s320/ghostsalbum300.jpg

Ghost

Full mug my friends certainly familiar
Ah, hear that glitch say search the orbs

Tree-ann said it his seize the circus
Ram's wool that cause way a cricus

Full mug my friends certainly familiar
Warmy funny Anna say say maluska

Sworn under an oath to war

Phwoar so spirit smother me in
Ah, hear that glitch fought and ought

Fuel full fat her glass of milk
Warm sitting here, sitting in bed

Fever Ray

If I Hard A Heart

This will never end cause I want more
More give me more give me more
This will never end cause I want more

If I had a heart I could love you
If I had a voice I would sing
After the night when I wake up
Ir17;ll se what tomorrow brings

Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah

Dangling feet from window frame
Will they ever ever reach the floor

Cushion filled with all I found
Underneath and inside just to come around

Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah
Ah ah ah ah ah ah ah

www.thelineofbestfit.com/wp-content/media/2010/01/TheKnife.jpg

The Knife - Heartbeats

One night to be confused
One night to speed up truth
We had a promise made
Four hands and then away

Both under influense
We had demons in
To know what to say
Mind is a razorblade

To call for hands of above
To lean on
Wouldn't be good enough
For me, no

One night of magic rush
The start of simple touch
One night to push and scream
And make believes.

Ten days of perfect tunes
The colors red and blue
We had a promise made
We were in love

syrjusz
kinga1994
no tak twój post ¶wiadczy o doskona³ej dojrza³o¶ci, inteligencji i akceptacji innych. Bo zasada ,,ja to lobiê je¶li kto¶ siê ze mn± nie zgadza jest g³upi,, jest niezwykle m±dra. Powinna¶ siê zastanowiæ czy twoja opinia zawsze jest jedyn± s³uszn±!!!We¼ pod uwagê fakt, ¿e ró¿ni ludzie, w zale¿no¶ci od ró¿nych czynników, mog± ro¿nie postrzegaæ ¶wiat.

Hermiona1334
Syriusz jak uwazasz ze ta ksi±¿ka nic ci nie daje to jeje nie czytaj i nie loguj siê na stronach jej po¶wiêconych:rip:Ja te¿ przeczyta³am wszystkie tomy i obejrza³am filmy uwazam,¿e ta ksiazka jest super:D.Coza beznadziejny temat

www.huncwots-world.blog.onet.pl
Prefix u¿ytkownikaOLCIA
Ja wrêcz uwielbiam ksi±¿ki HP! a w 100% zgadzam siê z kole¿ank± powy¿ej po co siê rejestrowaæ skoro tak uwa¿acie? Dla mnie Harry nie jest ani g³upi mo¿e troszkê jest przem±drza³y ale tylko tak sytwierdzam na podstawie paru sytuacji! jednak nadal go podziwiam, szanujê ....Styl ksi±¿ki mo¿e jest i prosty ale czysto, g³adko siê je czyta dla mnie bombaTak
Szczê¶liwy cz³owiek jest wtedy, kiedy przestaje narzekaæ na problemy które ma, a zaczyna doceniaæ jak wiele ma ich za sob±

Prefix u¿ytkownikaNibilus
Widze ¿e niektórym nie podoba siê temat ale mi pasuje i zaraz odpowiem na pytanie
ju¿ nie moge siê doczekaæ nie bêde dalej pisa³ bo...

Harry nie jest g³upi ale lubi³em go kiedy¶ bardziej ale jak siê dowiedzia³em ¿e by³taki upity ¿e policja do domu musia³a go prowadziæ ale jako aktor jest spoko:)

Katara
syrjusz napisa³/a:
Przeczyta³am wszystkie czê¶ci Harrego Pottera i zastanawiam siê czy nie s± to po prostu ¶rednio inteligentne ksi±¿ki, których jedyn± zalet± jest szybka, ciekawa akcja?? Piszcie, co my¶licie na ten temat, czy te ksi±¿ki wnosz± co¶ nowego do naszego spo³eczeñstwa, czy co¶ nam daj±??
Czekam na wasze komentarze:)

rozwijaj± nam wyobra¼niê, syrjuszu.
wzbogacaj± nas umy¶lnie.

chocia¿ nie s± to ksi±¿ki, jak "Ksiêga Labiryntu", nad których sensem siê zastanawiam

Prefix u¿ytkownikaLily050
Harry Potter to ¶wietna ksi±¿ka. Po co kto¶, kto jej nie lubi zak³ada konto na stronie dla tych, co j± lubi±?! Harry'ego ³atwo i przyjemnie siê czyta. Czyli wed³ug niektórych to, ¿e ksi±¿kê czyta siê ³atwo to ¼le. -_-
To nie s± jakie¶ super m±dre, ale nudne ksi±¿ki historyczne. Harry nie by³by skierowany g³ównie do dzieci, gdyby by³ trudny do czytania. Czêsto zabawne fragmenty i to, ¿e bohater nie jest bardzo m±dry, tylko jest zwyczajnym cz³owiekiem ze swoimi wadami tylko dodaj± powie¶ci uroku. Harry nie daje nam jakiej¶ wiedzy na okre¶lony temat (poza rozwijaniem wyobra¼ni), jego siê czyta dla przyjemno¶ci. Bez urazy Paladyn, ale skoro nie podoba ci siê banalny styl ksi±¿ki, to czemu jeste¶ na tej stronie? ??
Rozumiem, ¿e wyra¿asz swoje zdanie, ale gdybym ja nie lubi³a stylu pisania Rowling nie by³abym na tej stronie... W HP nie ma d³ugich opisów przyrody, jak we "W³adcy pier¶cieni", nie ma trudnego stylu pisania, jak we "Starej Ba¶ni". Harry jest po prostu bardzo wci±gaj±cy, interesuj±cy, a akcja jest p³ynna i ³atwa do zrozumienia... Podejrzewam, ¿e kto¶, kto ma podobne przekonania do Paladyna za chwilê zostawi pod moim komentarzem posta, który obrazi to co powiedzia³am, skrytykuje HP itp.Niektórzy ludzie mogliby byæ milsi... Za t± wypowied¼ pewnie te¿ mi siê dostanie. xD

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: