Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Karty Postaci
|
|
wild_child |
Dodany dnia 02.05.2014 12:15
|
![]() Postów: 41 Dom: SlytherinPunkty: 3773 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 12.04.14 |
Imiê i Nazwisko: Ynes Gallardo Pseudonim: Wild Data urodzenia: 14 pa¼dziernik 1994 Miejsce zamieszkania: Saragossa, pó³nocna Hiszpania Czysto¶æ krwi: pó³krwi Rodzeñstwo: 3 starsi bracia, 2 siostry Historia Rodziny: Ojciec mugol, matka czarodziejka zmar³a przy porodzie ostatniego dziecka. Dom: Slytherin Przynale¿no¶æ: -- Status w zwi±zku: w zwi±zku Patronus: puma Ulubiony przedmiot : eliksiry, transmutacja Wygl±d: d³ugonoga brunetka, krêcone w³osy, ciemna skóra, zielone oczy Znaki szczególne: blizna w kszta³cie pó³ksiê¿yca na lewym barku Ró¿d¿ka: 3 i pó³ cala, giêtka, wierzba i pióro feniksa Posiada: sowê - Mili Edytowane przez wild_child dnia 02.05.2014 16:25
"Kto czyta ksi±¿ki, ten ¿yje podwójnie " Umberto Eco ![]() "Ale¿ oczywi¶cie to dzieje siê w twojej g³owie, Harry, tylko sk±d, u licha, wniosek, ¿e wobec tego nie dzieje siê to naprawdê?" - Albus Dumbledore J. K. Rowling - "Harry Potter i Insygnia ¦mierci" ![]() "Nie zrobi± mi krzywdy, bo nie grozi mi to, co wam. Nie zosta³ ju¿ nikt, kogo bym kocha³a" - Johanna Mason "W pier¶cieniu ognia" Suzanne Colinns ![]() "Okres dzieciñstwa nie trwa od momentu narodzin do chwili osi±gniêcia pewnego wieku. Nie jest tak, ¿e dziecko dorasta i odk³ada na bok swoje dzieciêce sprawy. Dzieciñstwo to królestwo, w którym nikt nie umiera." ![]() "Gwa³townych uciech i koniec gwa³towny; S± one na kszta³t prochu zatlonego, Co wystrzeliwszy ga¶nie. Miód jest s³odki, Lecz slodycz jego graniczy z ckliwo¶ci± I zabytkiem smaku zabija apetyt. Kochaj wiêc umiarkowanie; zbyt skwapliwy Tak samo spó¼nia siê jak zbyt leniwy." William Szekspir - "Romeo i Julia" ![]() |
|
|
|
_raven_ |
Dodany dnia 08.05.2014 00:32
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 2 Postów: 432 Dom: HufflepuffPunkty: 3314 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 11.04.13 |
Imiê i nazwisko: Anna Raven Pseudonim: Raven, Rav, R-13? W sumie to chyba nie mam pseudonimu. Urodzona: 13.01. Miejsce zamieszkania: Tannheim, Badenia-Wirtembergia, Niemcy Czysto¶æ krwi: Prawdopodobnie pó³krwi. Matka mugolka, a ojciec zmar³, nie ujawniwszy przed ¿on± swojej magicznej mocy. Rodzeñstwo: Starsza siostra, absolwentka Hogwartu, szczê¶liwie trafi³a do Ravenclawu ![]() Historia rodziny: ? Dom: Hufflepuff. Allah, dammit! ![]() Przynale¿no¶æ: Ekhm? Wszystko co wykracza poza zwyk³e obowi±zki szkolne jest strat± czasu i energii. Chyba. Status zwi±zku: W zwi±zku z mugolskim sportowcem Bjoernem Einarem Romoerenem. Ulubiony przedmiot: Zaklêcia i transmutacja. Patronus: Wilk. Ulubione zaklêcie: Obliviate. Hobby: Jedzenie, spanie i mugolska muzyka. Wygl±d: Nic szczególnego. ¦redni wzrost, ¶rednia waga... (chcia³oby siê zanuciæ Nosowsk±: dziêkujê, Panie, ¿e mieszczê siê w standardzie, ¿e nie wystajê za nawias... ) Znaki szczególne: Hê? Ró¿d¿ka: Grusza, w³os erklinga szwarcwaldzkiego, 10 i 3/4 cala. Posiada: Zestaw komiksów z Garfieldem, 3 kostki do gitary marki Dunlop, schizofreniê paranoidaln±, notatnik, dziêki któremu mo¿na prowadziæ pisemn± rozmowê z posiadaczem drugiego zeszytu z kompletu, fobiê spo³eczn±, sowê - uszatkê zwyczajn± o imieniu Vegard. Edytowane przez _raven_ dnia 18.05.2014 04:14
![]() #FinoAllaFine *** But I'm a creep, I'm a weirdo. What the hell am I doing here? I don't belong here. *** ![]() ![]() ![]() WAVE GOODBYE, WISH ME WELL I've become something else Something else, something else, it's just this world |
|
|
|
LucySangre |
Dodany dnia 08.05.2014 21:43
|
![]() Postów: 12 Dom: RavenclawPunkty: 54 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 08.05.14 |
Imiê i nazwisko: Lucinda Sangre Pseudonim: Lucy Urodzona: 14 stycznia Miejsce zamieszkania: Salerno (W³ochy) Czysto¶æ krwi: Czysta Rodzeñstwo: Brat Archer, uczêszcza do Durmstrangu Historia rodziny: Matka Izabella jest z pochodzenia W³oszk±, od zawsze fascynowa³y j± eliksiry. Swoj± pasj± próbowa³a zaraziæ córkê. Pracuje w Aptece Slug & Jiggers- magiczne sk³adniki do eliksirów na ulicy Pok±tnej. Ojciec Josuke jest z pochodzenia Japoñczykiem, urodzi³ siê w miejscowo¶ci Kumamoto. Jest bardzo dobrym ojcem, którego Lucy bardzo ceni. Pracuje w Departamencie Miêdzynarodowej Wspó³pracy Czarodziejów. Dom: Ravenclaw Status zwi±zku: Wolna Ulubiony przedmiot: Eliksiry i Zielarstwo Patronus: Smok Hobby: Taniec, muzyka, smoki Wygl±d: Jasna cera, ciemne w³osy, b³êkitne oczy, oliwkowa skóra, ró¿any odcieñ ust Ró¿d¿ka: 10 cali, wierzba, w³ókno ze smoczego serca Posiada: Kota Figaro |
|
|
|
Cordiale Graymist |
Dodany dnia 09.05.2014 22:31
|
![]() Postów: 8 Dom: SlytherinPunkty: 20 Ranga: Mugol Data rejestracji: 28.04.14 |
Imiê i Nazwisko: Cordiale Graymist Pseudonim: Cordi, Mist Data urodzenia: 31.12 Miejsce zamieszkania: Dworek w ¶rodku lasu, w Londynie. Czysto¶æ krwi: Pó³krwi Rodzeñstwo: Jedynaczka Historia Rodziny: Mama Cordiale umar³a zaraz po jej urodzeniu, z nieznanych jej powodów, prawdopodobnie w wypadku. By³a czarodziejk± i wysz³a za m±¿ za mugola. Ojciec jest pisarzem i czêsto wyje¿d¿a. Dom: Slytherin Przynale¿no¶æ: Klub pojedynków Status w zwi±zku: wolna Patronus: Feniks Ulubiony przedmiot: zaklêcia, eliksiry Ulubione zaklêcie: Sectumsempra, Obliviate Hobby: Czytanie i pisanie, w³óczenie siê po zamku, taniec. Wygl±d: Cordiale jest szczup³± dziewczyn± z bardzo blad± skór±. Ma niemal¿e czarne oczy i kruczoczarne w³osy. Znaki szczególne: Zawsze ma na rêku swoj± ulubion± bransoletkê (po mamie). Jej rêce s± najczê¶ciej poplamione atramentem. Wiecznie zamy¶lana dziewczyna zaszywa siê gdzie¶ z ksi±¿k± lub notesem do bazgrolenia. Ró¿d¿ka: Czarny bez, w³ókno ze smoczego serca, 13¼ cala, sztywna Posiada: Czarodziejski aparat fotograficzny, zmieniacz czasu i pelerynê niewidkê. Edytowane przez Cordiale Graymist dnia 09.05.2014 23:11
|
|
|
|
Elena-Jinx |
Dodany dnia 10.05.2014 15:22
|
![]() Postów: 2 Dom: SlytherinPunkty: 5 Ranga: Mugol Data rejestracji: 10.05.14 |
Imiê i nazwisko: Elena Jinx Pseudonim: Wiêkszo¶æ mówi do mnie po nazwisku. Urodzona: 26 kwiecieñ Miejsce zamieszkania: Skien, Norwegia Czysto¶æ krwi: Czysta jak ca³y ród od setek lat. Rodzeñstwo: Brat bli¼niak, Scott, ale nie chodzi do Hogwartu, uczêszcza do szko³y magii w Norwegii. Historia rodziny: Jak wpajano mi od dziecka: "Najczystszy ród w historii magii na równi z samymi Slytherinami i Malfoyami czy Blackami, b±d¼ dumna, ¿e nie mamy ¿adnych szlam w rodzinie!" Dom: Slytherin Przynale¿no¶æ: Szukaj±cy w dru¿ynie Slytherinu, dumny, przysz³y ¦miercio¿erca oraz od niedawna niezarejestrowany animag. Status zwi±zku: Singielka, która czeka na szczê¶liwy traf. Ulubiony przedmiot: Eliksiry Patronus: Pantera Ulubione zaklêcie: Auresia animalis - zaklêcie opracowane wraz z bratem w rodzinnej bibliotece, je¶li nim w kogo¶ trafisz, otrzymuje charakterystyczne cechy wygl±du swojego patronusa, np. kot - uszy, w±sy i ogon. Gwarantujê ¶wietn± zabawê na rodzinnych obiadach. Hobby: Rysowanie Wygl±d: W³osy bia³e jak ¶nieg siêgaj±ce do ramion, jeszcze ja¶niejsza blada skóra, du¿e, szaro-zielone oczy. Znaki szczególne: Tatua¿ za prawym uchem (magiczny): biegn±ca pantera. Ró¿d¿ka: 14 cali, heban, w³os z ogona testrala. Posiada: Niez³e wp³ywy w barach, co skutkuje tanim piwem kremowym przemycanym do dormitorium. Czarnego kota - Marshalla Historyczny medalion rodu Jinx, jego magiczn± zdolno¶ci± jest przynoszenie szczê¶cia. (Có¿ za ironia! Jinx - t³um. ang. Pech) |
|
|
|
remusmistrz |
Dodany dnia 15.05.2014 23:39
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 194 Dom: RavenclawPunkty: 835 Ranga: Alfa i Omega Data rejestracji: 13.05.14 |
Imiê :Eddard Lupin Pseudonim: Ponurak Miejsce zamieszkania:Anglia ,Londyn Czysto¶æ krwi: pó³krwi ; Ojciec czarodziej czystej krwi ,matka mugolka Rodzina:kuzyn Remusa Lupina ,zagin±³ ok.1990 Historia rodziny:Ojciec auror ,Matka pracuje jako nauczyciel mugoloznawstwa w ma³o znanej szkole czarodziejstwa . Rodzeñstwo:m³odszy brat Dom:Ravenclav Przynale¿no¶æ:Klub pojedynków , aurorzy,szukaj±cy ravenclavu , niezarejestrowany animag(zamienia siê w or³a) Patronus:Lew Status zwi±zku:samotny Ulubiony przedmiot:obrona przed czarn± magi± Hobby : Pojedynki czarodziejów ,quditch ,latanie na miotle i jako animag Wygl±d:180 cm wzrostu lekka nadwaga,br±zowe/blond krótkie/¶redniej d³ugo¶ci w³osy ,nieuczesane Znaki szczególne:z³amany nos ,blizna (uko¶n± krzywa linia na lewej stronie twarzy Ró¿d¿ka : 12 cali ,g³óg i smocza ³uska Posiada: miot³a "Ghost 2000",ma³a szara sowa ,puchar mistrza pojedynków,mapa która prowadzi tam gdzie siê najbardziej pragnie. |
|
|
|
luna-magic |
Dodany dnia 16.05.2014 20:30
|
![]() Postów: 1 Dom: GryffindorPunkty: 93 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 15.05.14 |
Imiê i nazwisko: ³una magicks Pseudonim: luna magic Urodzony: 18 czerwca Miejsce zamieszkania: Grimmauld Place 25 Czysto¶æ krwi: pó³ krwi matka mugolka ojciec czarodziej pó³ krwi Rodzeñstwo: jak u nas w tradycji od pokoleñ starszy o 2 lata brat Historia rodziny: moja rodzina od samego pocz±tku jest pó³ krwi. ka¿dy z mê¿czyzna musi po¶lubiæ mugolke i mieæ dwójkê dzieci syna i m³odsz± o 2 lata córkê. jednak nikogo nie obchodzi za kogo wyjdzie córka. oczywi¶cie ka¿de dziecko uczêszcza do hogwardu. Dom: mój dom mie¶ci 3 pokolenia synów z ich ¿onami mugolkami oraz naprzeciwko córki z ich mê¿ami. Przynale¿no¶æ:- Status zwi±zku: singielka. oczywi¶cie. Ulubiony przedmiot:yyy... no mo¿e obrona przed czarn± magi± i opieka nad magicznymi stworzeniami. Patronus: wilk Ulubione zaklêcie: DRÊTWOTA Hobby: Zwiedzanie hogwardu oraz przechadzanie siê do zakazanego lasu oczywi¶ciê kolekcjonuje karty z czekoladowych ¿ab. Wygl±d: zrost oko³o 165. d³ugie br±zowe w³osy.du¿e niebieskie oczy. jasna cera.bardzo czerwone usta. Znaki szczególne:nag³e napady ¶miechu Ró¿d¿ka: orzech z piórem feniksa 10 i pó³ cala Posiada: wiern± sowê dusiê oraz wielofuncyjny zegarek na rêkê (w nim jest wszystko i on siê zamienia w wszystko mi potrzebne) siema
|
|
|
|
ania potter |
Dodany dnia 17.05.2014 13:46
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 1163 Dom: SlytherinPunkty: 10153 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 17.04.14 |
Imie i nazwisko: Ania Potter-Welian Pseudonim: Ania Urodzna: 1 wrze¶nia Miejsce zamieszkania: Dolina Godryka Czysto¶æ krwi: Czystokrwista. Rodzeñstwo: siostra Historia rodziny:Rodzina Welian to stara rodzina czarodziejów.Spokrewniona ze wszystkimi starymi rodami czarodziejów np. Blackami,Malfoyami,Lesengerami itp.Ca³a rodzina czystokrwista.Wszyscy trafili do Slytherinu.Nikt nie by³,ani nie bêdzie ¶mircio¿erc±.Ja ju¿ oto zadbam. Dom: Slyterin Przynale¿no¶æ: Aurorzy,Slytherin,Klub ksi±¿ki Status zwi±zku: singielka Ulubiony przedmiot: Transmultacja Patronus: Królik Ulubione zaklêcie:Ridikulus Hobby: rysowanie Wygl±d: wzrost 149 cm d³ugie br±zowe w³osy(prawda) Znaki szczególne: zielone oczy duuuu¿o piegów.(prawda) Ró¿d¿ka: Cis z w³óknem serca smoka 11 cali giêtka Posiada: -Sowê p³omykówkê-Kirki -B³yskawicê -Pelerynê-niewidkê -Z³oty medalion z wielkim ozdobnym szmaragdowym S -Fio³kê Veritaserum -Fio³kê Felix Felicis -W domu mojego bia³ego królika-Kicka -Fio³kê eliksiru wielosokowego Edytowane przez ania potter dnia 10.06.2014 14:34
lights will guide you home and ignite your bones and i will try to fix you w Hogwarcie mo¿ecie mnie znale¼æ jako Anne Leishale ![]() ![]() |
|
|
|
mrozo |
Dodany dnia 17.05.2014 23:36
|
![]() Postów: 2 Dom: RavenclawPunkty: 9 Ranga: Mugol Data rejestracji: 16.05.14 |
Imiê i nazwisko: Mrozo Laughter Pseudonim: Mrozo (nie odmienia siê), Mro¿on Urodzony: 14 grudnia Miejsce zamieszkania: Wspania³a wie¶ po³o¿ona w Polsce Czysto¶æ krwi: nie wiadomo, rodzice zginêli, a dziadkowie nigdy nie powiedzieli o nich ca³ej prawdy. Rodzeñstwo: Dwie m³odsze siostry Historia rodziny: O Laughterach nie wiadomo zbyt wiele. Prapradziadek by³ bardzo szanowanym czarodziejem (aurorem). Dom: Ravenclaw Przynale¿no¶æ: Klub Pojedynków Status zwi±zku: wolny Ulubiony przedmiot: Zaklêcia Patronus: kucyk Ulubione zaklêcie: Zaklêcie patronusa Hobby: Latanie na miotle, poznawanie nowych zaklêæ Wygl±d: Do¶æ wysoki szatyn o niebieskich oczach, które, gdy nie s± zamy¶lone, ¶miej± siê do wszystkich. Znaki szczególne: w³osy w wieczym nie³adzie Ró¿d¿ka: d±b, w³ókno smoczego serca, 11 cali, giêtka Posiada: sowê Agnieszkê |
|
|
|
Pomyluniaczek |
Dodany dnia 19.05.2014 18:46
|
![]() Postów: 1 Dom: HufflepuffPunkty: 56 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 13.05.14 |
Imiê i nazwisko: Lena Astrellé Urodzona: 28 pa¼dziernik Miejsce zamieszkania: Londyn, Tulipe Road 6 Czysto¶æ krwi: Pó³krwi czarownica Rodzeñstwo: M³odsza siostra Marisa Historia rodziny: Matka- Isabella Astrellé z domu Evenlake, mugolaczka, redaguje artyku³y dla Proroka Codziennego; Ojciec- Jacqués Astrellé, pracuje w Departamencie Praw Czarodziejów; Babcia Francuzka. W wieku dwóch lat Lena wraz z rodzicami i babci± przeprowadzi³a siê z Pary¿a do Londynu, gdzie urodzi³a siê Marisa. Dom: Hufflepuff Przynale¿no¶æ: - Status zwi±zku: Wolna, jak ptak Ulubiony przedmiot: Zaklêcia Patronus: Ma³y tygrysek Ulubione zaklêcie: Avis, Orchideus, Accio Hobby: Latanie na miotle, czytanie Wygl±d: W³osy do ramion w kolorze jasnoblond, szczup³a, do¶æ wysoka, ma bardzo ³adne, jasnoniebieskie oczy. Zwykle ma rozpuszczone w³osy. Kiedy tylko mo¿e, chodzi w jeansach i nosi lu¼ne bransoletki. Znaki szczególne: Mówi biegle po francusku i angielsku. Jest zwinna i szybka, ma dobry refleks. Ma bliznê na lewym ramieniu po ugryzieniu przez Smoka Lawendowego. Ró¿d¿ka: Akacja, w³os z ogona jednoro¿ca, 11 i pó³ cala, odpowiednio giêtka Posiada: Kolczyki w kszta³cie wie¿y Eiffla, które dosta³a od swojej babci; miot³ê Burzê 1500; sowê p³omykówkê- Venus. "Jestem pie¶ni±, która ¶piewa ptaka.
Jestem li¶ciem, który stwarza las. Jestem przyp³ywem, co ¶ci±ga ksiê¿yc. Jestem nurtem, co ujarzmia piach. Jestem chmur± tchn±c± wiatru powiew; ziemi±, która daje s³oñcu blask; jestem iskr±, która krzesze kamieñ. D¿wiêkiem, który kszta³t formuje r±k. S³owem, co cz³owieka wypowiada." Charles Causley, "Jestem Pie¶ni±" |
|
|
|
Laurie |
Dodany dnia 20.05.2014 19:43
|
![]() Postów: 3 Dom: HufflepuffPunkty: 11 Ranga: Mugol Data rejestracji: 20.05.14 |
Imiê i nazwisko: Laurie Brennan Data urodzin: 22 listopada Pseudonim: Lau Miejsce zamieszkania: Wiejski domek na skraju lasu (Szwecja) Czysto¶æ krwi: Czarodziejka pó³krwi (po matce czarodziejce) Rodzeñstwo: M³odszy brat Ernie Historia rodziny: Matka zajmuje siê zielarstwem oraz pracuje w ksiêgarni, a ojciec jest lekarzem Dom: Hufflepuff Przynale¿no¶æ: Kó³ko zielarskie, klub szachowy Status zwi±zku: Singielka Patronus: Sarna Ulubione zaklêcia: Aquamenti, Expecto Patronum Ulubiony przedmiot: Zielarstwo, opieka nad magicznymi stworzeniami Hobby: Czytanie ksi±¿ek Wygl±d: Jaskraworuda, ¶redniego wzrostu dziewczyna o zielonych oczach, przyjacielska i gadatliwa Znaki szczególne: Piegi na ca³ej twarzy oraz trochê na d³oniach i ramionach Ró¿d¿ka: 11 i pó³ cala, cis, w³os jednoro¿ca, do¶æ giêtka Posiada: Pamiêtnik, oraz ma³±, br±zow± sówkê, Dinky'ego |
|
|
|
Astrid Lilo |
Dodany dnia 30.05.2014 16:43
|
![]() Postów: 116 Dom: RavenclawPunkty: 465 Ranga: Chodz±ca biblioteka Data rejestracji: 05.05.14 |
Imiê i Nazwisko: Astrid Lilo Pseudonim: Astrid, Lilo, Lilu¶ Urodzona: 13 stycznia Miejsce zamieszkania: Layworld - ma³a miejscowo¶æ w Szkocji ko³o zamku Czysto¶æ krwi: Czystej krwi Rodzeñstwo: Jedynaczka marz±ca o starszym bracie Historia rodziny: Mieszkali¶my w Anglii, ale nasza rodzina nie akceptowa³a nas, poniewa¿ nie uznawali¶my podzia³u na czysto¶æ krwi. Z tego powodu przeprowadzili¶my siê do Szkocji. Mama jest pisark±. Natomiast tata prowadzi do¶wiadczenia magiczne. Dom: Ravenclaw Przynale¿no¶æ: Szkolne Ko³o Astronomii oraz Szkolna Dru¿yna Szalonych Naukowców Statu zwi±zku: niedostêpna singielka Ulubiony przedmiot: Astronomia Patronus: Sokó³ Ulubione zaklêcie: Worfantya Hobby: Malowanie obrazów oraz poszukiwanie nowych zaklêæ Wygl±d: Blondynka z d³ugimi rzêsami, która wiecznie siê u¶miecha Znaki szczególne: Wypalone pióro na prawej d³oni - d³uga historia Ró¿d¿ka: ¦wierk, feniks, giêtka, dziesiêæ i pó³ cala Posiada: Czarne pióro soko³a ze z³ota stalówk± "Pamiêtasz kim by³e¶, zanim ¶wiat powiedzia³ Ci kim powiniene¶ byæ?"
![]() "Nie bój siê, trzeba czego¶ wiêcej ni¿ ludzki krzyk, ¿eby obudziæ umar³ych." |
|
|
|
Dominiki123 |
Dodany dnia 01.06.2014 18:56
|
![]() Postów: 3 Dom: HufflepuffPunkty: 9 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.06.14 |
Imiê i nazwisko: Dominic Olcha Pseudonim: Urodzona: 17.08 Miejsce zamieszkania: Rzeczyce wie¶ w Polsce . Moja mama dosta³a w spadku ten dom po babci. Czysto¶æ krwi: Mama nauczycielka w pobliskiej szkole . Tata czarodziej - robi eliksiry. Rodzeñstwo: Jedynak Historia rodziny: Praprapradziadek mojego taty by³ nauczycielem w Hogwarcie w Latach 1847-1890. Mój kuzyn ze strony ojca uczy³ siê robiæ ró¿d¿ki u Olivandera . Jeste¶my mistrzami w jednej dziedzinie . Dom: Huffelpuf Przynale¿no¶æ: Szkolne grono kujonów . Status zwi±zku: Singiel Ulubiony przedmiot: Eliksiry Patronus: Chomik Ulubione zaklêcie: Experiarmus Hobby: Kolekcjonuje proporczyki dru¿yn pi³karskich mam 402. Wygl±d: ¦redniego wzrostu brunet i trochê gruby Znaki szczególne: Tata kiedy¶ zaprowadzi³ mnie do swojego laboratorium eliksirów i co¶ wybuch³o mam bliznê po szkle na lewej rêce. Ró¿d¿ka: Twardy d±b. 15 cali Posiada: 2 Gaelony w kieszeni . 3 ksi±¿ki o eliksirach. Menzurka. Edytowane przez Dominiki123 dnia 02.06.2014 19:15
|
|
|
|
Mistkey250 |
Dodany dnia 03.06.2014 14:19
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 334 Dom: SlytherinPunkty: 4354 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 31.05.14 |
Imiê i nazwisko: Mist Snape Pseudonim: MistKey Urodzony: 3 dzieñ sierpnia Miejsce zamieszkania: Hogsmeade, Dwór Snape'ów Czysto¶æ krwi: Czysta Rodzeñstwo: Jedynak Historia rodziny: Rodzina Snape'ów od zawsze jest kojarzona z wielk± potêg±. Ka¿dy z nas ma w krwi potêgê i moc. Rodzina Snape'ów od zawsze w Slytherin'ie darzona jest równie¿ wielkim respektem. Podsumowuj±c lepiej z tym wielkim rodem nie zadzieraæ, je¶li nie jest siê samobójc±. Dom: SLYTHERIN! Przynale¿no¶æ: Mroczny Znak na moim ciele widnieje od urodzenia. Czêsto widuje siê mnie na spotkaniach z Czarn± Magi±. Bêdê ubiegaæ siê o miejsce w dru¿ynie quiditcha. Status zwi±zku: singiel Ulubiony przedmiot: Obrona Przed Czarn± Magi± Patronus: W±¿ Ulubione zaklêcie: Crucio Hobby: Quiditch, czyli plakaty, bilety na mecze, miot³y itp. Wygl±d: W³osy czarne, ¶redni wzrost, strasznie chudy, oczy piwne, strasznie ciemne. Znaki szczególne: Starsznie blady odcieñ skóry, Mroczny Znak na prawym ramieniu. Ró¿d¿ka: W³ókno ze smoczego serca, 12 cali, giêtka Posiada: Wszystkie przybory do Czarnej Magii. Malutkie zdjêcie mojego nie¿yj±cego, potê¿nego dziadka Alastora Snape. |
|
|
|
Hermiona Jean Granger |
Dodany dnia 05.06.2014 17:03
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 9 Dom: RavenclawPunkty: 6345 Ranga: Praktykant w Ministerstwie Magii Data rejestracji: 28.10.12 |
Imiê i nazwisko: Courtney Hetwynde Pseudonim: Court Urodzona: 06.05 Miejsce zamieszkania: Stony Brook w Connecticut Czysto¶æ krwi: Czysta krew Rodzeñstwo: --- Historia rodziny: Matka: potê¿na czarownica imieniem Loor, pracuj±ca jako aurorka, ojciec: Bobby Hetwynde, szef biura aurorów. Wszyscy w rodzinie zawsze byli na wysokich stanowiskach w MM. Dom: Ravenclaw Przynale¿no¶æ: Najm³odszy cz³onek Zakonu Feniksa Status zwi±zku: Szanuj±ca siebie singielka Ulubiony przedmiot: Obrona Przed Czarn± Magi± i Zaklêcia Patronus: wilk Ulubione zaklêcie: Expelliarmus Hobby: Pisanie wierszy i opowiadañ Wygl±d: Br±zowe, nieco puszyste w³osy pocieniowane i ¶ciête krótko na karku, a z przodu siêgaj±ce do podbródka. Bez grzywki. Zielone oczy ukryte pod ciemnymi rzêsami. Jasna twarz z dwoma rumieñcami. Na nosie widaæ kilka jasnych plamek, oznaka uczulenia na zbyt mocn± opaleniznê, której zreszt± ju¿ dawno nie mia³a. Wysoka i chuda. 172 cm. wzrostu. Znaki szczególne: Zamy¶lenie widoczne na twarzy Ró¿d¿ka: Wierzba, w³os z ogona jednoro¿ca, 13,5 cala, twarda Posiada: sowê ¶nie¿n± imieniem Kat, ukochan± gitarê, ró¿owy notes i takie samo charakterystyczne pióro. ![]() |
|
|
|
Drulie |
Dodany dnia 05.06.2014 21:17
|
![]() Postów: 2 Dom: SlytherinPunkty: 1222 Ranga: Doros³y czarodziej Data rejestracji: 24.03.14 |
Imiê i Nazwisko: Julie Bloom Pseudonim: Drulie Urodzona: 19 stycznia Miejsce zamieszkania: Nienanoszalna, najbardziej wysuniêta na po³udnie wyspa Szkocji Czysto¶æ krwi: Pó³krwi Rodzeñstwo: Brak Historia rodziny: Od kilku pokoleñ ród Bloom stale siê bogaci. Obecnie nale¿± do szanowanej, zam±¿nej rodziny. Dom: Slytherin Przynale¿no¶æ: Dom Slytherinu, mi³o¶nicy Eliksirów Status zwi±zku: Singielka, cieszy siê ¿yciem Ulubiony przedmiot: Eliksiry Patronus: Nied¼wied¼ Polarny Ulubione zaklêcie: Lumos Hobby: Czytanie, spêdzanie czasu z przyjació³mi Wygl±d: Ciemno br±zowe, lekko krêcone w³osy. Zielone oczy. Wysoka i szczup³a Znaki szczególne: znamiê pomiêdzy ³opatkami Ró¿d¿ka: Czarny d±b, 11 1/2 cala, w³ukno ze smoczego serca, twarda Posiada: Bia³ego, puszystego kota, my¶lodsiewniê i zmieniacz czasu |
|
|
|
Pottermaniaczka9876 |
Dodany dnia 05.06.2014 21:30
|
![]() Postów: 12 Dom: SlytherinPunkty: 243 Ranga: Postrach pierwszaków Data rejestracji: 26.04.14 |
Imiê i nazwisko: Coral Concertino Pseudonim: Cor Urodzona: 01.06 Miejsce zamieszkania: Londyn Czysto¶æ krwi: Pó³krwi czarownica Rodzeñstwo: M³odszy brat Rodzice: Tata nie ¿yje. Mama pracuje jako szef Departamentu Magicznych Gier i Sportów Dom: Slytherin Przynale¿no¶æ: Kadra Narodowa Anglii, Quidittcha Status zwi±zku: zajêta, ale nie mê¿atka Ulubiony przedmiot: Quiditch, Staro¿ytne runy i Obrona przed czarn± magi± Patronus: Koñ Ulubione zaklêcie: Levicorpus Hobby: Latanie na miotle, a w ¶wiecie mugoli jazda konna Wygl±d: Wysoka i szczup³a. Rude, krêcone w³osy. Bez grzywki. Zielone oczy i krótki, zadarty nosek. Blada skóra. Znaki szczególne: Gwiazdka na prawym ramieniu. Ró¿d¿ka: Brzoza, pióro z ogona feniksa, 13 cali, do¶æ giêtka. Posiada: B£YSKAWICÊ, w³asnego konia( Hermesa ) i kochaj±c± rodzinê. |
|
|
|
imjulie |
Dodany dnia 07.06.2014 19:42
|
![]() Postów: 1 Dom: GryffindorPunkty: 3 Ranga: Mugol Data rejestracji: 07.06.14 |
Imiê i nazwisko: Julia Blackbird Pseudonim: po prostu Julia Urodzona: 16 kwietnia Miejsce zamieszkania: Ma³y dom na obrze¿ach Liverpool'u Czysto¶æ krwi: Czarownica czystej krwi Rodzeñstwo: Starsza siostra Carmen ukoñczy³a Hogwart i pracuje jako uzdrowicielka Historia rodziny: Ojciec (Jacob) pozna³ matkê (Cathy) w Hogwarcie. Matka pracuje w "¯onglerze" a ojciec zajmuje siê leczeniem Magicznych Stworzeñ. Dom: Gryffindor Przynale¿no¶æ: Animag Status zwi±zku: Wolna Ulubiony przedmiot: Transmutacja Patronus: Kos (ptak) Ulubione zaklêcie: Lumos, Relashio, Expecto Patronum, Reparo Hobby: Wylegiwanie siê na b³oniach ze swoim kotem, czytanie, rozmy¶lanie Wygl±d: Dosyæ wysoka, szczup³a - wiecznie nosz±ca swoje wyblak³e czarne trampki. Ma niebiesko-¿ó³te oczy, d³ugie z³otawe loki. Znaki szczególne: Cienka blizna po lewej stronie twarzy od skroni do ko¶ci policzkowej i d³ugie ciemne znamiê wzd³u¿ obojczyków. Ró¿d¿ka: Jarzêbina, w³os z ogona jednoro¿ca, 13 i 3/4 cala, dosyæ giêtka Posiada: Naszyjnik z czarnym kosem, który dosta³a od babci (ma dla niej bardzo wielkie znaczenie); kota Rothena, który jest bardzo m±dry, ma srebrzystoszary kolor oraz du¿e ciemnoniebieskie oczy |
|
|
|
Lotta |
Dodany dnia 09.06.2014 21:16
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 48 Dom: GryffindorPunkty: 1401 Ranga: Doros³y czarodziej Data rejestracji: 02.05.14 |
Imiê i nazwisko: Margolotta Elliot Pseudonim: Lotta Urodzona: 8 stycznia Miejsce zamieszkania: Aberdeen, Szkocja Czysto¶æ krwi: Pó³ na pó³. Ojciec mugol, matka czarownica. Rodzeñstwo: Starsza siostra (w Ravenclawie) Historia rodziny: Matka pochodzi z rodziny, w której w ostatnich pokoleniach byli niemal wy³±cznie czarodzieje. Jednak jej krewniacy nie s± i nigdy nie byli szczególnie przewra¿liwieni na punkcie czysto¶ci krwi. Margaret (mama Lotty) jest t³umaczem jêzyka goblideguckiego i pracuje dla Ministerstwa Magii, pasjonuje siê tak¿e nowo¿ytnymi jêzykami mugolskimi. Swojego mê¿a pozna³a na jednym z sympozjów, a po³±czy³o ich wspólne zainteresowanie egzotycznymi jêzykami, przede wszystkim mandaryñskim i polskim. Obie ich córki do 11. roku ¿ycia uczêszcza³y do mugolskich szkó³ (choæ ju¿ od ich najwcze¶niejszych lat nie miano w±tpliwo¶ci, ¿e w odpowiednim czasie trafi± do szko³y czarodziejów - tak wyra¼nie przejawia³y posiadanie zdolno¶ci magicznych). Dom: Gryffindor Przynale¿no¶æ: Klub Pojedynków; sekretarz Ogólno¶wiatowego Fanclubu Wiktora Kruma Status zwi±zku: Wolna Ulubiony przedmiot: Staro¿ytne runy, zaklêcia, numerologia, historia magii Patronus: Jaskó³ka Ulubione zaklêcie: Salvio Hexia, Zaklêcie Kameleona Hobby: Potajemna nauka legilimencji Wygl±d: Ciemnow³osa i ciemnooka Znaki szczególne: Z wygl±du jest raczej niepozorna, za to lubi ubieraæ siê w szaty o wyrazistych kolorach. Czêsto ich barwê dobiera do swojego aktualnego nastroju (co bywa du¿ym u³atwieniem dla jej znajomych, wiedz± kiedy nie podchodziæ) Ró¿d¿ka: Czarny orzech, rdzeñ: pióro feniksa, 14 i pó³ cala, sztywna Posiada: Puchacza Atticusa, otrzymany od dziadka zmieniacz czasu (o którego istnieniu Ministerstwo nie ma pojêcia), kartê sta³ego klienta w ksiêgarni Esy i Floresy Tego, co ty widzisz, nikt inny nie widzi. Choæby widzia³ du¿o wiêcej. W. My¶liwski ![]() K. Kie¶lowski, Gadaj±ce g³owy |
|
|
|
Alicia |
Dodany dnia 10.06.2014 22:17
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 60 Dom: HufflepuffPunkty: 298 Ranga: Ulubieniec nauczycieli Data rejestracji: 30.05.14 |
Imie i Nazwisko: Alice Nicole Greene Pseudonim: Alicia Miejsce zamieszkania: Dom jednorodzinny w Glasgow, Anglia Czysto¶æ krwi: Pó³ krwi Rodzeñstwo: Mam starszego ode mnie o dwa lata brata Theo Historia rodziny: Tata, nazywa siê Stark i jest mugolskim aktorem. Mama, nazywa siê Jade i jest czarownic± i piosenkark±. Wiedz± o ¶wiecie magii i s± dumni, ¿e ich dzieci dosta³y siê do Hogwartu. Dom: Hufflepuff Przynale¿no¶æ: - Status zwi±zku: Zajêta Patronus: Smok Ulubiony przedmiot: Obrona przed Czarn± Magi±, Eliksiry. Hobby: Quidditch Wygl±d: ¦redniego wzrostu, szczup³a, br±zowo-zielono-¿ó³te oczy. Znaki szczególne: Czerwone w³osy ;33 Ró¿d¿ka: 11 i pó³ cala, drzewo: Wierzba, rdzeñ: W³os z ogona testrala, giêtka Posiada: Sowê Tarjê |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Christina

Slytherin

Hufflepuff

Ravenclaw
Gryffindor