Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
|
Jakie s± wasze ulubione miejsca w Hogwarcie?
|
|
Elena-Jinx |
Dodany dnia 11.05.2014 19:02
|
![]() Postów: 2 Dom: SlytherinPunkty: 5 Ranga: Mugol Data rejestracji: 10.05.14 |
Po pierwsze: Komnata Tajemnic *-*, pokój wspólny Slytherinu, chocia¿ chcia³abym wiedzieæ jak wygl±daj± te innych domów, Pokój ¯yczeñ, biblioteka, lochy, wie¿a astronomiczna, Wielka Sala, b³onia, Zakazany Las, kuchnia... Ogó³em ca³y Hogwart :3 "Slytherin przyjmuje takich, Co maj± czyst± krew, Co maj± wiêcej sprytu, Od uczniów domów trzech" ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Nessa Laime |
Dodany dnia 26.08.2014 13:45
|
![]() Postów: 292 Dom: RavenclawPunkty: 3116 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 21.08.14 |
Tak, te¿ chcia³abym odwiedziæ Wie¿ê Astronomiczn± noc±, najlepiej nie sama (bez skojarzeñ oczywi¶cie, gimbusy ). Pó¼niej jeszcze Pokój ¯yczeñ, wie¿ê Gryffindoru i bibliotekê. O tak, bibliotekê zdecydowanie... ![]() ![]() ![]() Kto ma olej w g³owie, temu do¶æ po s³owie. W Ravenclawie tylko ci, których umys³ piêknem l¶ni. ![]() ![]() ![]() ![]() Harry jest jak... na przyk³ad czekolada. Je¶li spróbowa³o siê czekolady, nigdy siê nie zapomina jej smaku. Tak samo z Harrym. Nigdy siê nie zapomni magii, która z niego p³ynie, magii, która ciê zaczarowa³a. ~ania potter ![]() - Ginny, nie nazywaj Rona palantem, nie jeste¶ kapitanem dru¿yny... - No wiesz, tak czêsto sam nazywa³e¶ go palantem, ¿e chcia³am ciê wyrêczyæ. Kto ci podbi³ oko, Granger? Chcê mu pos³aæ kwiaty. Irytek odlecia³ rechocz±c i wrzeszcz±c: - Pottu¶ kocha Pomulun±! - To mi³e, ¿e nikomu o tym nie powiesz - mrukn±³ Harry. - Tak, Quirrell to by³ ¶wietny nauczyciel -powiedzia³ g³o¶no Harry. - Mia³ tylko jedna wadê: z tylu g³owy wystawa³ mu Lord Voldemort. - Granger, odejmujê Gryffindorowi piêæ punktów za chamskie wyra¿anie siê o naszej nowej dyrektor... Macmillan te¿ piêæ, bo mi siê sprzeciwiasz... Potter piêæ, bo ciê nie lubiê... Weasley, koszulka ci wy³azi za to te¿ piêæ punktów... Dajcie mi znaæ, jak ju¿ pokonacie Voldemorta, dobrze? - Wiesz co, Weasley, to bardzo dobry pomys³ - rzek³ Lockhart. - Powinienem pój¶æ przygotowaæ siê do mojej nastêpnej lekcji. I odszed³ szybkim krokiem. - Przygotowaæ siê do lekcji- prychn±³ za nim Ron. - Raczej zakrêciæ sobie loki. - Nie s±dzê, by to mia³o jakie¶ znaczenie- o¶wiadczy³a ch³odno profesor McGonagall - chyba ¿e za drzwiami czeka jaki¶ szaleniec z siekier±, ¿eby zamordowaæ pierwsz± osobê która wyjdzie z Wielkiej Sali. - Pó¼niej go poszukam, na pewno znajdê go gdzie¶ na górze, wyp³akuj±cego sobie oczy nad starymi pantoflami mojej matki albo nad czym¶ podobnym. Oczywi¶cie, móg³ te¿ wczo³gaæ siê do szybu wentylacyjnego i tam zdechn±æ, ale to chyba z³udna nadzieja. - Gdyby mózg by³ ze z³ota, by³by¶ biedniejszy nawet od Weasleya. - Mo¿e jest chory! - szepn±³ Ron z nadziej±. - Mo¿e sam odszed³ - mrukn±³ Harry - bo znowu nie dali mu obrony przed czarn± magi±! - Albo mo¿e go wylali! - zawo³a³ Ron. - Przecie¿ nikt go nie znosi, wiêc... - A mo¿e - rozleg³ siê lodowaty g³os tu¿ za nimi - czeka, ¿eby us³yszeæ, dlaczego wy dwaj nie przyjechali¶cie poci±giem razem z innymi. Znasz swoj± matkê, Malfoy, prawda? - powiedzia³ Harry. - Ma minê, jakby jej kto¶ podsun±³ ³ajno pod nos... Czy ona zawsze ma taki wyraz twarz, czy mo¿e tylko wtedy, kiedy ty jeste¶ w pobli¿u? A co bêdzie, je¶li machnê ró¿d¿k± i nic siê nie stanie? Ja wiem? Mo¿e j± rzucisz i r±bniesz go w nos - zaproponowa³ Ron. - Na co oni tak siê gapi±? - zapyta³ Albus, który razem z Rose wystawi³ g³owê przez okno przedzia³u. - Nie przejmuj siê - odrzek³ Ron. - Na mnie. Jestem bardzo s³awny. ![]() |
|
|
|
Katherine_Pierce |
Dodany dnia 04.11.2014 19:41
|
![]() Pochwa³y: 29 Postów: 5926 Dom: GryffindorPunkty: 47342 Ranga: Cz³onek Rady Strachu Data rejestracji: 31.10.14 |
-Pokój ¯yczeñ -Kuchnia -Biblioteka -pokój wspólny Gryfonów -£azienka Jêcz±cej Marty (a co mi tam )-sk³adzik wo¼nego (zawsze mo¿na by co¶ zwêdziæ jak F&G Mapê )-Gabinet Dumbledore Moja chrisowa TOP5 ![]() 1. Always&Forever Chris Wood ![]() 2. Chris Hemsworth ![]() 3. Chris Evans ![]() 4. Chris Pratt ![]() 5. Chris Pine ![]() Maybe, you don't know Katherine at all. Did it ever occur to you that you have no idea who I really am? [/center]![]() Mam talenty ró¿ne, lecz nie nale¿y do nich poezja staram siê kleciæ s³owa aby by³a w tym finezja. Obietnice z³o¿y³am, wiêc spe³niæ j± nale¿y admin co nie dotrzymuje s³owa? Kto mu uwierzy? Z przeprosinami do Ciebie Kath pêdze aby nie popa¶æ w wieczna nêdzê. Kiedy Mafia siê z wielk± pomp± rozpoczê³±, nie chcia³am aby osoba z miasta zginê³a. Choæ pocz±tkowo w mych oczach by³a¶ podejrzana, wymówka z brakiem czasu, zdawa³a siê odgrzewana. Gdy za¶ ufaæ zaczê³am w twe piêkne s³owa, mafia nie pozwoli³a, by lekka sta³a siê ma g³owa. Rozkazali g³osowaæ wbrew mojej woli, musia³am siê pilnowaæ aby nie wyj¶æ z roli. Swojego s³owa broniæ mia³am zaciêcie, najlepiej tak aby w¶ród innych mia³o ono wziêcie. Przepraszam najszczerzej, lecz nie ca³a moja jest wina, g³osu bym na Ciebie nie odda³a, gdyby nie mafii kpina. Gra³a¶ zacnie, choæ nie ka¿dy to potrafi³ doceniæ, szkoda, ¿e losów miasta nie uda³o nam siê zmieniæ. Z najszerszymi przeprosinami, Tako. Có¿ to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa I z dupy ³zy ¶miechu rozlewaj±c rzêsiste Wci±¿ sunie w dó³ si³± ty³ków rozpêdzone Ciemno¶æ nag³± powitaæ co siê jej nie spodziewa To z trzech czê¶ci ca³o¶æ misternie z³o¿ona Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi I bucha wci±¿ gdy w dó³ tak pokracznie z³azi Zielonym d³ugim poddupcem po³±czona A ka¿dy cz³on tego przedziwnego bytu Nie przez Boga do ¿ycia powo³anego Lecz przez wyobra¼nie chore i ³yki p³ynu czystego Zdaje siê niczym wobec wspania³o¶ci swego odbytu Bo piêkny on niczym moszna na niebosk³onie M±dry jak ¿adna ze stóp co na ¶wiat zrodzona A zabawna tak, ¿e a¿ strach Oto jest Kath Gne - Twoje przedty³cze <3 O³tarzyk uwielbienia Chrisa ![]() Autorstwa piêknej i utalentowanej Gne <3 Chris to dupa jakich wiele, Mêski facet w fajnym ciele, Serial o nim Kath ogl±da, Lecz na ty³ek wci±¿ spogl±da. Na nic próby oderwania Wzroku od s³odkiego drania, U¶miech jego mówi wiele A¿ mam ciarki na ca³ym ciele! By Sam Quest ![]() The wasted years, the wasted youth The pretty lies, the ugly truth And the day has come where I have died Only to find, I've come alive ~Teen idle ![]() I was angry with my friend; I told my wrath, my wrath did end. I was angry with my foe: I told it not, my wrath did grow. And I waterd it in fears, Night & morning with my tears: And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. And it grew both day and night. Till it bore an apple bright. And my foe beheld it shine, And he knew that it was mine. And into my garden stole, When the night had veild the pole; In the morning glad I see; My foe outstretched beneath the tree. Do hymnu! Katherine jak ten kwiat wykwit³a na stronie, Katherine zostanie z nami po wsze czas. Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwa³a, bo serce jej ogromne niczym g³owa Andrzeja. Refren: Chwa³a Ci nasza, Katherino! Filmowcu najlepszy, kochana userko! Znajomo¶æ TVD najwiêksz± masz! Chwa³a Ci, nasz pierniczku! Twa s³awa siê ci±gnie za Tob± niczym smród. Lecz nie martw siê tym, bo oznacza on Twój trud. Ka¿dy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia. Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Ciê kto¶! Refren. Upija³a¶ siê w Karczmie, szala³a¶ w Hogwarcie, lecz by³a¶ w stanie pokonaæ Parchatego Trolla. Dzielnie walczy³a¶ w konkursie literackim, w redakcji Proroka zasiad³a¶ niczym król. Refren x2 ~ Pszemek - ³osiek <3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Liliana2194 |
Dodany dnia 06.12.2014 18:41
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 20 Postów: 1283 Dom: HufflepuffPunkty: 20246 Ranga: O choinka! Data rejestracji: 18.06.14 |
Ka¿de miejsce chêtnie bym odwiedzi³a, ale najbardziej ucieszy³abym mnie wizyta w: 1. Bibliotece - ach, tyle ksi±¿ek - to prawdziwy raj! 2. Pokój ¯yczeñ - to chyba nikogo nie zdziwi 3. Pokój Wspólny Hufflepuffu - ka¿da szanuj±ca siê kluska chcia³aby siê tam znale¼æ 4. Wielka Sala - tyle dobrego jedzenia... wiêc czemu nie? Przynajmniej wreszcie mog³abym przytyæ i nie by³abym ju¿ tak± chudzin± 5. Kuchnia - tam skrzaty zaserwowa³yby mi jak±¶ smakowit± przek±skê ![]() 6. Stadion Quidditcha - w celu poogl±dania meczu 7. £azienka Prefektow Edytowane przez Liliana2194 dnia 11.07.2018 18:17
![]() ![]() - - W Hogwarcie: - - 2) Valerie Adams 2.06.2019 - ![]() ![]() ![]() Karta postaci: tutaj1) Liliana Williams 18.06.2014 - 31.05.2019 ~ moja ulubienica spo¶ród tej dwójki ~ ![]() ![]() ![]() Karta postaci: 1. Lijka2. Poboczne - - Za 2017/2018: - - ![]() - - INBJN - - Ten little Indian Boys went out to dine One choked his little self and then there were nine. ![]() Nine little Indian Boys sat up very late One overslept himself and then there were eight. Eight little Indian Boys travelling in Devon One said he'd stay there and then there were seven. Seven little Indian Boys chopping up sticks One chopped himself in halves and then there were six. ![]() Six little Indian Boys playing with a hive A bumblebee stung one and then there were five. Five little Indian Boys going in for law One got in Chancery and then there were four. Four little Indian Boys going out to sea A red herring swallowed one and then there were three. Three little Indian Boys walking in the zoo A big bear hugged one and then there were two. Two little Indian Boys sitting in the sun One got frizzled up and then there was one. One little Indian Boy left all alone He went out and hanged himself and then there were none. ![]() ![]() - - - - ![]() |
|
|
|
pandi887 |
Dodany dnia 25.01.2015 11:51
|
![]() Postów: 46 Dom: SlytherinPunkty: 261 Ranga: Najsprytniejszy wsród ¦lizgonów Data rejestracji: 23.12.14 |
Najlepsze miejsca przynajmniej dla mnie to: - Pokój wspólny Gyfonów - Wielka Sala - gabinet Snape - pokój ¿yczeñ - Wie¿a Astronomiczna ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Wiêc bez lêku, do dzie³a! Na g³owy mnie wk³adajcie, Jam jest My¶l±ca Tiara, Los wam wyznaczê na starcie! ![]() Loki is beyond reason, but he is of Asgard, and he's my brother. He killed eighty people in two days. He's adopted. |
|
|
|
konfacela7 |
Dodany dnia 25.01.2015 12:28
|
![]() Postów: 2 Dom: GryffindorPunkty: 42 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 25.01.15 |
-pokój wspólny Gryfonów -kuchnia -pokój ¿yczeñ - ka¿dy zrozumie ![]() -boisko Quidditcha -komnata tajemnic i oczywi¶cie wielka sala |
|
|
|
Herma_22 |
Dodany dnia 25.01.2015 13:32
|
![]() Postów: 31 Dom: RavenclawPunkty: 2803 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 23.11.08 |
Moje ulubione i najbardziej magiczne miejsce Biblioteka oraz choæ mieæ choæ chwilê na to by rzuciæ okiem na dzia³ ksi±g zakazanych. Drugim miejscem, które bym chcia³a zobaczyæ to Wie¿a Astronomiczna w nocy - staæ i patrzeæ w gwiazdy, sama przyjemno¶æ. Do tych miejsc zaliczam równie¿ Chatkê Hagrida, Dormitorium Gryfonów, boisko do Quidditcha. A na zakoñczenie oczywi¶cie, ¿e Wielka Sala. |
|
|
|
askaeddie |
Dodany dnia 25.01.2015 14:37
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 3 Postów: 1058 Dom: SlytherinPunkty: 6070 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 10.01.15 |
Pokój ¯yczeñ, B³onia, Jezioro, Las Zakazany, Biblioteka i Lochy/Wie¿e poszczególnym Domów z naciskiem na Loch Slytherinu. ![]() Heh chocia¿ klasy, korytarze i ca³a masa innych pomieszczeñ te¿ by³y super, w Hogwarce wszystkie miejsca by³y zaje.biste. ![]() |
|
|
|
Mateusz Squarepants |
Dodany dnia 27.04.2015 13:57
|
![]() Postów: 9 Dom: GryffindorPunkty: 33 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 22.03.15 |
Najbardziej chyba chcia³ bym siê znale¶æ w: -Bibliotece, bo móg³ bym poczytaæ -Pokój wspólny Gryffindoru, bo jest taki utulny -Wielka sala, bo spotkamy siê wszyscy -A tak¿e chatka Hagrida, poprostu fajna "Mo¿e w Gryffindorze,
Gdzie kwitnie mêstwa cnota, Gdzie króluje odwaga I do wyczynów ochota." |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 17.07.2015 17:51
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Tych miejsc jest kilka. Mo¿e zacznê od samego Hogwartu. Mo¿e za ogólnie, ale ca³y zamek uwa¿am za fascynuj±cy, pe³en tajemnic, zagadek, ukrytych przej¶æ. Szczególnie chcia³bym odwiedziæ salê do OPCM i Pokój Wspólny Slytherinu. Nie pogardzi³bym tak¿e wypraw± do pubu Madame Rosmerty czy Miodowego Królestwa. No i rzecz jasna sklep bli¼niaków. Gdybym mia³ sporo galeonów, to trochê wynalazków bym z pewno¶ci± zakupi³. No i na sam koniec ulica ¦miertelnego Nokturnu. Lubiê nieco mrok, dreszcze, emocje. Tam siê nudziæ by nie da³o. ; ) ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Ewa Potter |
Dodany dnia 18.07.2015 01:29
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 510 Dom: GryffindorPunkty: 10267 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 17.07.15 |
Hogwart to niezwykle urokliwe miejsce, pe³ne nieodkrytych tajemnic... Jest du¿o miejsc, które warte s± uwagi, ciê¿ko nawet wybraæ, które chcia³oby siê najbardziej zobaczyæ -zakazany las -pokój ¿yczeñ -komnata tajemnic -pokój Gryffindoru -stadion Quidditch'a -pokój Dumbledora -Wie¿a Astronomiczna |
|
|
|
Mooony |
Dodany dnia 18.07.2015 11:18
|
![]() Postów: 17 Dom: RavenclawPunkty: 184 Ranga: Mol ksi±¿kowy Data rejestracji: 15.07.15 |
Tak jak wiêkszo¶æ chcia³abym zobaczyæ bibliotekê oraz Wie¿ê Astronomiczn± , boisko Quidditch'a , lochy , gabinet Dumbledore'a , b³onia , Wrzeszcz±c± Chatê a poza Hogwartem najchêtniej odwiedzi³abym sklep Ollivandera i Miodowe Królestwo -Does it hurt?" The childish question had escaped Harry's lips before he could stop it.
-"Dying? Not at all," said Sirius. "Quicker and easier than falling asleep. " ![]() |
|
|
|
wikol8787 |
Dodany dnia 28.09.2016 21:18
|
![]() Postów: 5 Dom: SlytherinPunkty: 13 Ranga: Mugol Data rejestracji: 27.09.16 |
najbardziej chcia³abym sie znale¶æ w okoju ¿yczeñ , komnacie tajemnic , w bibliotece w dziale ksi±g zakazanych mog³abym tam znale¶æ du¿o interesuj±cych ksi±¿ek , w pokoju wspólnym slytherinu , i w gabinecie Dumeldora
|
|
|
|
Catherine Black |
Dodany dnia 29.09.2016 17:24
|
![]() Postów: 97 Dom: HufflepuffPunkty: 2194 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 11.08.16 |
pokój ¿yczeñ (ale to chyba powszechne marzenie) pokoje wspólne - chcia³abym zobaczyæ wszystkie i porównaæ zwierciad³o Ain eingarp - to nie miejsce, ale w tej komancie z nim, jestm strasznie ciekawa czego pragnê najbardziej boisko do quiddicha gabinet Dumbledoora chatka Hagrida |
|
|
|
YodaZgredek |
Dodany dnia 18.10.2016 06:44
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Postów: 121 Dom: SlytherinPunkty: 63 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 10.10.15 |
Moje Komnata Tajemnic za ten mroczny i budz±cy grozê klimat. Zawsze jak ogl±dam t± czê¶æ to mi siê ¶ni to miejsce. Dolina Godryka <3 za to ¿e to jest miejsce narodzin samego Gryffindora Hogsmade rzecz jasna i wrzeszcz±ca chata oczywi¶cie. Ulubiona scena z teasera trailera Star Wars The Last Jedi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Kornelie_1999 |
Dodany dnia 31.10.2016 12:48
|
![]() Pochwa³y: 4 Postów: 98 Dom: GryffindorPunkty: 859 Ranga: Bohater Hogwartu Data rejestracji: 12.10.16 |
W sumie to... napewno wielka sala. Chcia³abym bardzo zobaczyæ to sklepienie. Zawsze mnie fascynowa³ gabinet dyrektora wiêc tam napewno Dalej to wie¿a astronomiczna, bo widoki pewnie nieziemskie i pokój wspólny Gryffów ![]() Istniej± dwa sposoby ucieczki od prozy ¿ycia: muzyka i koty. - Albert Schweitzer ![]() Ka¿dy kot to czarodziej, w którego g³owie dzieje siê wiêcej ni¿ mo¿emy sobie wyobraziæ. ![]() Ja mam pana boga w futrze. - Halina Po¶wiatowska ![]() Koty prowokuj± cz³owieka do nieustannych wyznañ mi³o¶ci. - Christopher Sandt ![]() W Hogwarcie Cornelia Rose De La Luca ![]() |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
Strona 2 z 2: 12
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Elena-Jinx

Slytherin

Ravenclaw

Gryffindor
)

Hufflepuff

okoju ¿yczeñ , komnacie tajemnic , w bibliotece w dziale ksi±g zakazanych mog³abym tam znale¶æ du¿o interesuj±cych ksi±¿ek , w pokoju wspólnym slytherinu , i w gabinecie Dumeldora