Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
26.07.2026 20:12
Jako tako, nawet mi siê sb dzi¶ ¶ni³o xD

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Kogo najbardziej nie lubicie?
Prefix u¿ytkownikaunicorn
Jak ja nienawidze Rity Skeeter... Takie wredne babsko. Tak samo Dolores Umbridge...
A mo¿e w Ravenclawie
Zamieszkaæ wam wypadnie
Tam p³onie lampa wiedzy,
Tam mêdrcem bêdziesz snadnie.

s9.favim.com/orig/131111/gif-good-harry-potter-map-Favim.com-1049948.gif

Prefix u¿ytkownikaLiliana2194
unicorn napisa³(a):

Jak ja nienawidze Rity Skeeter... Takie wredne babsko. Tak samo Dolores Umbridge...

No tak, zapomnia³am o Ricie Skeeter. Nie znoszê jej, g³ównie za to, ¿e wypisywa³a k³amstwa na temat Harry'ego, Hermiony i Hagrida. Szpiegowa³a i wszystko koloryzowa³a. Strasznie mnie irytuje ta postaæ, obok Umbridge prawdopodobnie najbardziej.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaLiliana2194 dnia 22.06.2018 20:36
www.harry-potter.net.pl/images/articles/maniakhogliliana.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/hogwart.jpg

- - W Hogwarcie: - -

2) Valerie Adams
2.06.2019 -

1.bp.blogspot.com/-f6fn3825Rzg/XYoz2x_dXHI/AAAAAAAAAR4/U1Y3euTkpT43y5p-PzE3sOQUfVacTTDSgCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B4.png1.bp.blogspot.com/-Zt_p7ufiG7Y/XYpLUrPHdYI/AAAAAAAAASE/nWcAY3gPZdsKeHF_BgLud7iBasVSvJ96ACLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B2.png1.bp.blogspot.com/-HKWCp81dwBg/XYpLY6y0M3I/AAAAAAAAASI/Fq-O29kpGyY-why2RTfwu4MiQoKaXz0LwCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B3.png

www.harry-potter.net.pl/images/smiley/it_s_all_about_magic_by_leogomes91.gif Karta postaci: tutaj

1) Liliana Williams
18.06.2014 - 31.05.2019

~ moja ulubienica spo¶ród tej dwójki ~

1.bp.blogspot.com/-q33F5-l7z8g/XYotFEOYb9I/AAAAAAAAARQ/VUrs-_XIhyoKJu9-MM_2dZ_CPYx0_qQ8wCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B5.png1.bp.blogspot.com/-mBVG84cJUbY/XYowhPqZ9XI/AAAAAAAAARk/B5LZeE8-XIoPOaPZl2s8ZZtF5wRiD1rngCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B7.png1.bp.blogspot.com/-t25RlOp8RvQ/XYow9oCKVCI/AAAAAAAAARs/4wgSpZgFBM40x3mCffKZE0UIHujdlr4cQCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B8.png

www.harry-potter.net.pl/images/smiley/it_s_all_about_magic_by_leogomes91.gif Karta postaci: 1. Lijka
2. Poboczne

- - Za 2017/2018: - -

www.harry-potter.net.pl/images/articles/humor.png

- - INBJN - -

Ten little Indian Boys went out to dine
One choked his little self and then there were nine.

68.media.tumblr.com/37a766bdee65f9dd103179e474f9a484/tumblr_o12brp9Qyv1qcffyto9_540.gif

Nine little Indian Boys sat up very late
One overslept himself and then there were eight.

Eight little Indian Boys travelling in Devon
One said he'd stay there and then there were seven.

Seven little Indian Boys chopping up sticks
One chopped himself in halves and then there were six.

49.media.tumblr.com/1ba28d7561830ce3ca69cf6dc1fefd68/tumblr_o1h4vyoU8Q1rpfvalo2_540.gif

Six little Indian Boys playing with a hive
A bumblebee stung one and then there were five.

Five little Indian Boys going in for law
One got in Chancery and then there were four.

Four little Indian Boys going out to sea
A red herring swallowed one and then there were three.

Three little Indian Boys walking in the zoo
A big bear hugged one and then there were two.

Two little Indian Boys sitting in the sun
One got frizzled up and then there was one.

One little Indian Boy left all alone
He went out and hanged himself and then there were none.

68.media.tumblr.com/bc978621ce1b3c07e887fb332616a035/tumblr_o15s27VgQV1unz0ero4_r1_500.gif

orig14.deviantart.net/3cce/f/2007/344/b/6/_raincloud__rvmp_by_bad_blood.gif

- - - -

66.media.tumblr.com/3c390d626aef57a973918bf2e130b093/tumblr_put2dopQgR1rm48goo1_500.png

Prefix u¿ytkownikaShanti Black
Ja nie lubiê (nienawidzê wrêcz)
Dolores Jane Umbridge, bo jest wredn± ró¿ow± ropuch±. Rity Skeeter te¿ nie lubiê, g³ównie za jej ca³okszta³t.
www.harry-potter.net.pl/images/articles/shantiwielkawojanff.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/shanti.png

W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt wa¿ny, ale lubi przypa³y, prefekt Hogwartu.
Na stronie:
- prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015)
- przewodnicz±ca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015)
- Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci))
- Prefekt Hogwartu (27.08.2017-)

www.harry-potter.net.pl/images/articles/shant.jpg

Bo mogê Cwaniak
i.imgur.com/N9bzzWn.png

Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright Love
i.imgur.com/MbrWM9r.jpg

Magiczna siódemka
i.imgur.com/GRVPG1y.png

Magiczna siódemka part II
i.imgur.com/M0pcH5X.png

Ciekawa liczba punkcików
i.imgur.com/p9aV7MW.pngi.imgur.com/JTHiWfJ.png

Prefix u¿ytkownikaminiczajo
Najbardziej nie lubiê Voldemorta (wiadomo dlaczego) oraz Bellatriks (by³a okropn± psychopatk±, prawie tak± sam± jak jej mistrz). Umbridge te¿ by³a okropna, najbardziej zdenerwowa³o mnie to, ¿e gdy tylko Voldemort przej±³ Ministerstwo, ona z wielk± chêci± bra³a udzia³ w tzw. "têpieniu szlam" i jeszcze k³ama³a, ¿e jest czystej krwi podaj±c jako dowód medalion, który by³ horkruksem Riddle'a i w rzeczywisto¶ci do niej nie nale¿a³.

Prefix u¿ytkownikaolciam111
Nienawidzê Petera za to ¿e zdradzi³ Jamesa i Lily.
Nienawidzê Bellatrix za to, ¿e zabi³a Syriusza i Tonks.
Nienawidzê Lucjusza Malfoya... bo by³ wkurzaj±cy ^.^
Nienawidzê Snape'a za to, ¿e wyda³ s³owa wyroczni Voldkowi.
Nienawidzê Cho Chang za to, ¿e krêci³a siê wokó³ Harryego.
Nienawidzê Dolores za to, ¿e robi³a z Harryego jakiego¶ nienormalnego.
Nienawidzê Voldemorta za to, ¿e zabi³ tych naj! (tu patrz: James, Lily)
Foch Forever na 5 minut na Rowling za to, ¿e u¶mierci³a Freda.
No to tyle. :D
Kto ma olej w g³owie, temu do¶æ po s³owie.

W Ravenclawie tylko ci,
których umys³ piêknem l¶ni.

Prefix u¿ytkownikaPotterhead123
Nie cierpiê Hermiony.... niestety. No i nie lubiê Voldemorta i jego armii ¶miercio¿erców.

Prefix u¿ytkownikaUpadly Aniol
Bella jest najwspanialsza ! Wierna Voldemortowi, fantastyczna, dominuj±ca kobieta, która wie czego chce. Po prostu j± kocham, ubóstwiam, chcia³bym staæ siê JEJ niewolnikiem. Bella...zabójcze oczy, wywy¿szanie siê, charakter, usposobienie, inteligencja ! Kochana Bellatriks ! Pozwól i byæ Twoim podnó¿kiem pod stopy, tak bardzo tego pragnê. Kocham Pani±, Pani Lestrange Serce
24.media.tumblr.com/tumblr_m8xhishKur1qhr8kmo1_400.gifauto.img.v4.skyrock.net/7396/7977396/pics/160621264.gif

Prefix u¿ytkownikaHedwidzia
Có¿ nie lubiê tego ¶miercio¿ercy wilko³aka czy co¶, bo w Lego harry potter tak strasznie siê ¿uca³ na wszystkich, ¿e ju¿ go nie lubiê.Nie lubi³am tego ko¶cia (wszystkie imiona mi wypad³y z g³owy) co uczy³ trochê obrony przed czarn± magi±, ale jak dosz³o co do czego to chcia³ zwiaæ.Jeszcze nie lubi³am Lawender, bo by³a dziwna.
abload.de/img/tumblr_mvyflo1dhe1s472nshq.gif "-Ona my¶li, ¿e jeste¶ wybrañcem..."
"-No, ale ja jestem wybrañcem"
i.imgur.com/ScB9Y.gif Z Gwardi± Dumbledore'a
Poka¿ê na co mnie staæ
Wiêc Voldemorta
Nikt nie musi siê ju¿ baæ. 31.media.tumblr.com/6b9b0ed502369e962cb727e1b5d369c1/tumblr_inline_mq44np9fYy1qz4rgp.gif Legolas i ten jego wiatr we w³osach xD -We¼ sobie ciasteczko Potter.

Prefix u¿ytkownikaNessa Laime
Najbardziej nie lubiana przeze mnie postaæ...
Umbridge. No bo to w koñcu "Wredna, stara, ró¿owa landryna!", jak to trafnie okre¶li³a Hermiona :oczko: Uprzykrza³a ¿ycie wiêkszo¶ci uczniów Hogwartu, dawa³a im nieludzkie szlabany i ogólnie by³a okropna.
Druga postaæ, której nie lubiê to Rita Skeeter. Kolejna wredna i k³amliwa plotkara, która zawsze i wszêdzie musia³a siê wtr±ciæ. Korzysta³a z ka¿dej okazji, ¿eby poni¿yæ w gazetach czy ksi±¿kach Harry'ego, Dumbledore'a, a nawet Hermionê i Rona. My¶lê, ¿e wiêcej nie muszê dodawaæ - w koñcu ka¿dy, kto przeczyta³ HP wie, jaka by³a naprawdê Diabe³
fc01.deviantart.net/fs19/f/2007/226/2/f/_cloud__by_jimmyjets.giffc01.deviantart.net/fs16/f/2007/146/f/3/Jumping_love_by_iTop_edition.gif fc01.deviantart.net/fs19/f/2007/226/2/f/_cloud__by_jimmyjets.gif

www.emeryci-sg.org.pl/wazne_sprawy/images/klepsydra_kreska.png

Kto ma olej w g³owie, temu do¶æ po s³owie.

W Ravenclawie tylko ci,
których umys³ piêknem l¶ni.

i42.tinypic.com/2dhicyf_th.jpg

hogsmeade.pl/images/hat/ravenclawf.gif

Harry jest jak... na przyk³ad czekolada. Je¶li spróbowa³o siê czekolady, nigdy siê nie zapomina jej smaku. Tak samo z Harrym. Nigdy siê nie zapomni magii, która z niego p³ynie, magii, która ciê zaczarowa³a. ~ania potter

- Ginny, nie nazywaj Rona palantem, nie jeste¶ kapitanem dru¿yny...
- No wiesz, tak czêsto sam nazywa³e¶ go palantem, ¿e chcia³am ciê wyrêczyæ.

Kto ci podbi³ oko, Granger? Chcê mu pos³aæ kwiaty.

Irytek odlecia³ rechocz±c i wrzeszcz±c:
- Pottu¶ kocha Pomulun±!
- To mi³e, ¿e nikomu o tym nie powiesz - mrukn±³ Harry.

- Tak, Quirrell to by³ ¶wietny nauczyciel -powiedzia³ g³o¶no Harry. - Mia³ tylko jedna wadê: z tylu g³owy wystawa³ mu Lord Voldemort.

- Granger, odejmujê Gryffindorowi piêæ punktów za chamskie wyra¿anie siê o naszej nowej dyrektor... Macmillan te¿ piêæ, bo mi siê sprzeciwiasz... Potter piêæ, bo ciê nie lubiê... Weasley, koszulka ci wy³azi za to te¿ piêæ punktów...

Dajcie mi znaæ, jak ju¿ pokonacie Voldemorta, dobrze?

- Wiesz co, Weasley, to bardzo dobry pomys³ - rzek³ Lockhart. - Powinienem pój¶æ przygotowaæ siê do mojej nastêpnej lekcji.
I odszed³ szybkim krokiem.
- Przygotowaæ siê do lekcji- prychn±³ za nim Ron. - Raczej zakrêciæ sobie loki.

- Nie s±dzê, by to mia³o jakie¶ znaczenie- o¶wiadczy³a ch³odno profesor McGonagall - chyba ¿e za drzwiami czeka jaki¶ szaleniec z siekier±, ¿eby zamordowaæ pierwsz± osobê która wyjdzie z Wielkiej Sali.

- Pó¼niej go poszukam, na pewno znajdê go gdzie¶ na górze, wyp³akuj±cego sobie oczy nad starymi pantoflami mojej matki albo nad czym¶ podobnym. Oczywi¶cie, móg³ te¿ wczo³gaæ siê do szybu wentylacyjnego i tam zdechn±æ, ale to chyba z³udna nadzieja.

- Gdyby mózg by³ ze z³ota, by³by¶ biedniejszy nawet od Weasleya.

- Mo¿e jest chory! - szepn±³ Ron z nadziej±.
- Mo¿e sam odszed³ - mrukn±³ Harry - bo znowu nie dali mu obrony przed czarn± magi±!
- Albo mo¿e go wylali! - zawo³a³ Ron. - Przecie¿ nikt go nie znosi, wiêc...
- A mo¿e - rozleg³ siê lodowaty g³os tu¿ za nimi - czeka, ¿eby us³yszeæ, dlaczego wy dwaj nie przyjechali¶cie poci±giem razem z innymi.

Znasz swoj± matkê, Malfoy, prawda? - powiedzia³ Harry. - Ma minê, jakby jej kto¶ podsun±³ ³ajno pod nos... Czy ona zawsze ma taki wyraz twarz, czy mo¿e tylko wtedy, kiedy ty jeste¶ w pobli¿u?

A co bêdzie, je¶li machnê ró¿d¿k± i nic siê nie stanie?
Ja wiem? Mo¿e j± rzucisz i r±bniesz go w nos - zaproponowa³ Ron.

- Na co oni tak siê gapi±? - zapyta³ Albus, który razem z Rose wystawi³ g³owê przez okno przedzia³u.
- Nie przejmuj siê - odrzek³ Ron. - Na mnie. Jestem bardzo s³awny.

Prefix u¿ytkownikaBruja
Kogo najbardziej nie lubiê? Ginny, bo jest s³abo napisan± postaci±. Jak ju¿ Rowling planowa³a robiæ z niej dziewczynê Pottera, to mog³a pokazaæ rozwój tej postaci, a nie robiæ z niej bohatera czwartego planu przez wiêkszo¶æ cyklu. To jak przedstawi³a Ginny w 6 czê¶ci te¿ jest kiepskie. Raz, ¿e przedobrzy³a z jej mocnymi stronami (za du¿o grzybków w tym barszczu), dwa, ¿e dowiadujemy siê jak± to Ginny nie jest potê¿n± czarownic±, inteligentn± i m±dr±, oczywi¶cie od innych postaci, w momencie gdy przez ca³y cykl nie zrobi³a nic, ¿eby nas o tym przekonaæ. No chyba, ¿e o jej potêdze ma ¶wiadczyæ to, ¿e zamieni³a Draco we fretkê czy tam galaretkê. Nie przypominam sobie, ¿eby zrobi³a te¿ co¶ co by mia³o wskazywaæ na jej rzekom± inteligencjê. Co do jej m±dro¶ci, nie wiem w czym ona mia³aby siê niby przejawiaæ. Ginny zachowywa³a siê jak wiele nastolatek w jej wieku, pakowa³a siê w zwi±zki, których nie traktowa³a powa¿nie, uprawia³a jaki¶ tam sport, etc. Nic szczególnego w przypadku nastolatki i nic co ¶wiadczy³oby o m±dro¶ci. Gdyby ona NIE pakowa³a siê w zwi±zki z innymi, ¿eby nikogo nie krzywdziæ, nie tworzyæ fa³szywych nadziei, wiedz±c, ¿e do tych ch³opaków nic nie czuje i ¿e ma uczucia wzglêdem innego oraz zajê³a siê czym¶ innym, np. znalaz³a hobby, to ok. Ale chodzenie z kim¶, ¿eby zapomnieæ o drugiej osobie i jako lekarstwo na poprzedni± mi³o¶æ, to durny pomys³.

Nie lepiej by³o Rowling pokazaæ dziewczynê, która d±¿y do jakiego¶ celu, stara siê, pope³nia b³êdy, ale siê na nich uczy, itd., zamiast tworzyæ Mary Sue i wciskaæ czytelnikowi jaka to Ginny wspania³a i cudowna.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaBruja dnia 12.09.2014 11:54

Prefix u¿ytkownikaAna_Black
No chyba, ¿e o jej potêdze ma ¶wiadczyæ to, ¿e zamieni³a Draco we fretkê czy tam galaretkê.

A niby kiedy Ginny zmieni³a Draco w fretkê czy galaretkê? W fretkê zmieni³ go fa³szywy Moody. Ginny rzuci³a Upiorogackiem w Zachariasza Smitha.

Gdyby ona NIE pakowa³a siê w zwi±zki z innymi, ¿eby nikogo nie krzywdziæ, nie tworzyæ fa³szywych nadziei, wiedz±c, ¿e do tych ch³opaków nic nie czuje i ¿e ma uczucia wzglêdem innego oraz zajê³a siê czym¶ innym, np. znalaz³a hobby, to ok.

A kto powiedzia³, ¿e ona zupe³nie nic do Michaela czy Deana nie czu³a? Mo¿e by³o jakie¶ zauroczenia, ale nic z tego nie wysz³o? Przecie¿ nie kocha³a siê w Harrym od pierwszego wejrzenia. Móg³ jej siê podobaæ odk±d go zobaczy³a, ale do mi³o¶ci trzeba dojrzeæ. Nie twierdzê, ¿e mi³o¶æ od pierwszego wejrzenia nie jest mo¿liwa, ale jest to rzadkie. A ju¿ na pewno nie u 10-latki. Poza tym chyba nie wmówisz mi, ¿e jej ch³opacy, maj±cy kilkana¶cie lat, spodziewali siê, ¿e ich zwi±zek z ni± od razu bêdzie czym¶ powa¿niejszym? W takim wieku nie my¶li siê o powa¿nych zwi±zkach. No i to Hermiona poradzi³a Ginny, ¿eby by³a sob± i spotyka³a siê z innymi, ¿eby Harry j± zauwa¿y³. W koñcu bardzo rzadko zdarza siê, ¿eby pierwszy ch³opak/pierwsza dziewczyna by³/a tym/± jedynym/±.
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najwiekszy_potteromaniak_ana_black.png

Loki: Do¶æ tego! Wszyscy stoicie ni¿ej ode mnie! Patrzysz na boga, szkaradny stworze! I nie godzê siê, aby pomiata³ mn±...
Hulk: Wielki mi bóg.

mtv.mtvnimages.com/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/04/Thor-1429558677.gif

33.media.tumblr.com/8caebe0f50235ec3d8997bfacbf114c6/tumblr_n9g5j564Fx1skiebmo1_400.gif

Hulk ziewaæ ~ £apa

25.media.tumblr.com/tumblr_m8z9tyv7qg1rpcea3o3_250.gif

Uwielbiam te¿ jak dostajesz sza³u i zamieniasz siê w tê wielk± zielon± bestiê..

i1217.photobucket.com/albums/dd398/MiyakoHiteya/Tumblr%20pics/thanks.gif

static.tumblr.com/04db463ca2c0ae5f8ab6f1ad512f6aed/adptjxj/OfVmwe80a/tumblr_static_tumblr_mdh7ruogcd1qmccp7o2_r3_250.gif

31.media.tumblr.com/6f73dc5f8974e16664b596cf79053647/tumblr_inline_n7jsc9ns7i1rqfizb.gif

24.media.tumblr.com/tumblr_m835m1wVOX1qk04hlo1_500.gif33.media.tumblr.com/70cd59c666abdc6ae0e12a5fcbbfbe96/tumblr_nm0zn7iBiG1qzxanao1_400.gif

Zdradzê ci moj± tajemnicê. Zawsze jestem z³y.

33.media.tumblr.com/5274675726286bc0a424d856c26df680/tumblr_inline_nnqxmemBsb1rqgtqi_500.gif

33.media.tumblr.com/020ea28e37d4be3b8867fdbd58514a96/tumblr_inline_nnmre4l6ZH1tpfg2f_500.gif

Nie¼le. Chc± mnie zamkn±æ w metalowym pudle i zanurzyæ w wodzie. Nie. Jest gorzej ni¿ my¶la³em.

25.media.tumblr.com/tumblr_m42wevvwnM1qaon7qo2_500.gif

No bo czym jeste¶my? Zespo³em? Nie, nie, nie. Mieszank± wybuchow± nios±c± chaos.

38.media.tumblr.com/cda9ac059ee51a9d1a478f66c1293c31/tumblr_inline_nrcijhheTW1rbyvbg_500.gif

Nie b±d¼ jeleñ, nie fikaj.

media.giphy.com/media/jo43sGvtnNEdO/giphy.gif

Matka wie ¿e ukrad³e¶ jej szaty?

38.media.tumblr.com/tumblr_m5tuqzaljl1rqlfp9.gif

- Jarvis, znasz przypowie¶æ o Jonaszu?
- Traktowa³bym j± raczej jako metaforê.

- Thor walczy na 6.
- Nie zaprosi³ mnie?

24.media.tumblr.com/tumblr_m6rmf3RHqe1qismt6o1_500.gif

Co, stawali¶cie na siusiu?

www.gifmania.pl/Animowane-Gify-Komiks/Obrazki-Animowane-Iron-Man/Iron-Man-64217.gif

Niech wyskakuje z ciuchów. Przenoszê imprezê do was.

static.tumblr.com/2xsmasw/vQqm3rjpb/iron_man.gif

We¼ mnie nie strasz. Co to by³o, robi³ mi usta usta?

i.imgur.com/k75NyyH.gif

Phil? Ale on ma na imiê Agent!

31.media.tumblr.com/tumblr_m4ldk2Fzvu1qci7ofo1_250.gif

J.A.R.V.I.S: Dostêpne 400% mocy.
Iron-Man: Dziêki.

25.media.tumblr.com/tumblr_mcc45djkA11qe8pkxo1_500.gif

Nie gniewam siê, p±czuszku. Masz niez³y prosty.

cdn3.whatculture.com/wp-content/uploads/2014/10/Avengers-Hulk-Buster.gif

Ta wied¼ma miesza ci w g³owie. Jeste¶ od niej silniejszy, m±drzejszy. Jeste¶ Banner.

33.media.tumblr.com/598337ea881bd60b366a9350ecc80373/tumblr_nmq7kewjJN1s3y9slo4_500.gif

On jest szefem. Ja tylko za wszystko p³acê, wszystko budujê i dbam ¿eby¶my byli cool.

mtv.mtvnimages.com/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/04/iron-man-14-1428067620.gif

Stark! Potrzebny jest plan ataku!
Mam plan: atakowaæ!

static.comicvine.com/uploads/original/0/2532/3509642-tumblr_mxs289cxyq1qddteyo1_500.gif

static.tumblr.com/sr7nemf/VyTm9fw51/tony5.gif

38.media.tumblr.com/bab5ebf21d2c082caa6a03346f7c5480/tumblr_mhobkiz5Lx1ra5vgio2_500.gif

rack.3.mshcdn.com/media/ZgkyMDEzLzA1LzAzLzY1LzExLjgzYTJlLmdpZgpwCXRodW1iCTEyMDB4OTYwMD4/db896365/5ab/11.gif

media.giphy.com/media/11dMtvmKPLrwCk/giphy.gif

b1.pinger.pl/5b4fd557bea774512fc3600d1ec2946c/Captain-America-Thor-fight-togeth.gif

- Ja bym sobie odpu¶ci³a, to faceci nie z tego ¶wiata, bogowe czy co¶.
- Bóg jest tylko jeden! I g³owê dam, ¿e tak siê nie ubiera.

i.annihil.us/u/prod/avengersmovie/captainamerica/mainsite/images/grid/animgifs/falcon_pre.gif

- No jasne. Z³oty ch³opiec w z³otej zbroi. Co zostanie jak j± zdejmiesz?
- Geniusz, miliarder, playboy, filantrop. A co? (...) A kto jest [prawdziwym bohaterem]? Ty? Jeste¶ wynikiem eksperymentów na ludziach. Tyle w tobie bohatera, ile zmie¶ci³o siê do probówki.

Zabijesz mnie? Ustaw siê w kolejce.

mtv.mtvnimages.com/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/02/thor-hammer-1424957797.gif

Kto znajdzie ten m³ot
i oka¿e siê go godny
posi±dzie moc Thora.

38.media.tumblr.com/tumblr_m745zkaPTf1ru1wbho2_250.gif

Thor: Loki mo¿e i jest nieobliczalny, ale jest Asgardczykiem i moim bratem.
Natasha: Zabi³ 80 ludzi w ci±gu dwóch dni.
Thor: By³ adoptowany.

- Nie bêdê z tob± walczy³ bracie.
- Nie jeste¶my braæmi.

33.media.tumblr.com/209f4f4410f874b5b0a45a2f302c5cc4/tumblr_inline_namnsenSv51s0g87j.gif

Piek³o rozbrzmiewa jêkami jego ofiar.

i31.photobucket.com/albums/c355/543210-BOOM/THEYMOVEWHENIFLAIL/thorsaysapprovesmashingly.gif

- O, kontratakuj±.
- No wiesz, m³odzi s±.
- Do stu piorunów, szanuj mowê ojczyst±
- D³ugo mi tego nie wybacz±.

33.media.tumblr.com/tumblr_m726hykhNm1rsy50k.gif

To bardzo, bardzo ciekawa teoria, ale ja mam prostsz±. Nie jeste¶cie godni.

moargeek.com/wp-content/uploads/2015/05/avengers-age-of-ultron-not-worthy.gif

- A jakby wsadziæ m³ot do windy? Uniesie j±.
- Winda nie jest godna.

37.media.tumblr.com/32e00153d10200c13549d960c6f4901c/tumblr_n3zy3tiV8g1s00jsao5_500.gif

Zobaczy³em co¶ we ¶nie. Muszê to wyja¶niæ. Tutaj siê nie da.

c3.thejournal.ie/media/2015/07/tumblr_m726xuq0701rsy50k.gif

- Jak tam kosmos?
- Kosmos ma siê dobrze.

24.media.tumblr.com/tumblr_m068saHsv51qjowpro1_500.gif

- I my¶lisz, ¿e mo¿esz mi zaufaæ?
- Nie ufam ci. Matka ci ufa³a. W przesz³o¶ci. Nawet mimo naszych ci±g³ych sporów. Zawsze mia³a nadziejê, ¿e gdzie¶ w tobie nadal jest iskierka mojego brata. Ta nadzieja ju¿ nie istnieje i ju¿ ciê nie chroni.

38.media.tumblr.com/tumblr_m726h5gMYu1rsy50k.gif

Mojego ¿ycia... Tato, nie nadajê siê na króla. Bêdê broniæ Asgardu i innych ¶wiatów do ostatniego tchu... ale nie mogê tego robiæ z tronu. Mimo swego szaleñstwa Loki rozumia³ w³adzê w taki sposób, jakiego ja nigdy nie osi±gnê.

sg.uploads.ru/t/R7Gmd.gif

O nie, bêdê ¿y³ wiecznie i bêdê ca³y z plastiku.

media.tumblr.com/cd46d5daafada989ad40aea7c2c3e434/tumblr_inline_mi34jgE5MN1qz4rgp.gifmedia.tumblr.com/cc910e990f52449283e0d4d0e8f21cde/tumblr_inline_mi34jqIXQ01qz4rgp.gif

Kto oka¿e siê godzien moc m³ota posi±dzie. Bez jaj, stary, to sztuczka.

25.media.tumblr.com/tumblr_m70w64YzEX1qap9q7o4_500.gif

Rekalibracja kognitywna... Zdzieli³am ciê w czaszkê

ic.pics.livejournal.com/swing_set13/12737011/55389/55389_original.gif

Mam go spowolniæ? Czy wy¶lesz mu wiêcej sparingpartnerów?

mtv.mtvnimages.com/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/03/hawkeye-5-1425321334.gif

Lepiej wydaj rozkaz, bo zaczynam mu kibicowaæ.

33.media.tumblr.com/tumblr_m72im12cSA1rsy50k.gif

Have you ever had someone take your brain and play? Pull you out and stuff something else in? Do you know what it's like to be unmade?

img2.wikia.nocookie.net/__cb20130503063353/yakuza-mob-roleplay/images/9/97/Dom12.gif

Przerabia³em hipnozê. Nie lubiê.

Stoimy w obliczu globalnej katastrofy.

38.media.tumblr.com/3b8b9b2d4f7cccded3b74b21640d60d6/tumblr_noesmkmmwK1unm9tpo8_500.gif

Hej malutki. S³onko ju¿ zachodzi.

i.imgur.com/QC8H4.gif

Cicho blaszak, ja nie mam rakiety w ty³ku.

media.tumblr.com/tumblr_m7knw0jsiG1rsy50k.gif

- Steve nie lubi takiego s³ownictwa.
- A kopn±æ ciê w t±...

www.btchflcks.com/wp-content/uploads/2015/05/dirtyenough.gif

Nie jest taki z³y, tylko trochê nerwus. Drugiego takiego nie ma na ca³ym ¶wiecie. Wszyscy lubi± wygrywaæ, a ten mój facet robi co mo¿e by walki unikn±æ, bo wie ¿e walkê wygra.

31.media.tumblr.com/tumblr_m21w9stkuY1qzcnvbo1_500.gif

- Co ci siê ¶ni³o?
- ¯e jestem Avengersem, ¿e jestem kim¶ wiêcej ni¿ tylko pos³uszn± maszynk± do zabijania.

media.tumblr.com/tumblr_m8t9g54ohv1r4z8sp.gif

Kocha to siê dzieci, ja mam u niego d³ug.

imagesmtv-a.akamaihd.net/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/03/tumblr_ndvjpwRlwc1tv7tl2o2_r1_500-1427726593.gif

media.comicbook.com/uploads1/2015/03/whoisthatguy-128089.gif

screencrush.com/files/2015/03/scargif.gif

33.media.tumblr.com/0bf4d02e0594b534906a358fe2f02b38/tumblr_nek98zQdbM1r7gbeko2_r3_500.gif

33.media.tumblr.com/22bbd2537043876693c912e900e12a44/tumblr_no6rv9KAyk1qzo8iho1_500.gif

media.tumblr.com/tumblr_md3e07f3FK1qbqdfc.gif
38.media.tumblr.com/8421e9efc8073ab5c8bdf9c3faeaade6/tumblr_inline_nnpocxNuQz1t6nbgh_500.gif

25.media.tumblr.com/a7f43fdf07ea25a182b8d20740226546/tumblr_mfe2lrjn8H1qf2m9lo1_250.gif

38.media.tumblr.com/ab802d7120eb8e51306a5adf808d78c9/tumblr_inline_myuk6e2PAN1s3776n.gif

24.media.tumblr.com/tumblr_m8yttoyTqS1qm5bjko1_250.gif

24.media.tumblr.com/tumblr_m54ddygy381qjpi22o1_500.gifppss.kr/wp-content/uploads/2015/07/f.gif

33.media.tumblr.com/c0407e20203ddd67bc15db95bb2706b4/tumblr_n5lpkzcZnv1qhktavo10_250.gif

Wst±p do T.A.R.C.Z.Y, poznaj dalekie kraje, niezwyk³ych ludzi... i zabij ich.

www.wired.com/wp-content/uploads/2015/04/CoulsonAvengers.gif

static.tumblr.com/ed25722d40fad1805ab02855f04aa360/elphmmj/Wtvmgpbnd/tumblr_static_i_wear_my_sunglasses_at_night.gif

Ja siê nie pocê. Ja b³yszczê.

31.media.tumblr.com/9dd2a523cef1e34137b5a471094db1d6/tumblr_mmp2h2mHCS1qbbseto1_500.gif

Thor móg³by choæ raz przys³aæ boga sprz±tania po sobie. Na pewno ma jak±¶ magiczn± miot³ê.

37.media.tumblr.com/c2e3d4fdc72dba6261336613f19a30bc/tumblr_n4tlo7dxgF1qb9jcko1_250.gif

33.media.tumblr.com/12b97139bb8b966f9fb41650603166c4/tumblr_inline_no0so47yL71sm8bid_500.gif

Zawsze nosisz whisky?

auto.img.v4.skyrock.net/6087/91026087/pics/3249892288_1_15_d52LXUOb.gif

Ten dom mia³ wytrzymaæ si³ê Hulka.

24.media.tumblr.com/845a6d2d998aa2e4613727c8151247b4/tumblr_n5jnrfXPwm1qe3p9bo1_500.gif

- Jak nas znale¼li?
- Zaprosi³em ich.

jlnelson73.files.wordpress.com/2014/05/tumblr_inline_n10d7gus6a1soew1g.gif

Nie poddam siê. Odzyskam Skye i T.A.R.C.Z.Ê, ale jeep od Eddiego to za ma³o.

37.media.tumblr.com/6310f8400e6138491b9bfc00fc738779/tumblr_n5jnfpk75W1qc80zxo2_250.gif

Nasza kiepska opcja. Grant Ward.

media.tumblr.com/29e7e2bab8256ae80cdeceea5d966683/tumblr_inline_n5bjkjLMTH1qgp297.gif

Bez ciebie nie ma T.A.R.C.Z.Y.

33.media.tumblr.com/f32a1a7b82bf7b4ab15b9b3c1d61a57a/tumblr_mwwxs1tDEI1t0xz7jo1_500.gif

- S³u¿ysz Coulsonowi czy T.A.R.C.Z.Y?
- To to samo.

38.media.tumblr.com/e41aa5eda1d20c19304a141413501cc2/tumblr_ndhppazWXT1qgqr0ho3_500.gif

Kogo jak kogo, ale Coulsona nie zlikwidujesz.

s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/80/2d/df/802ddf8eb51aa2bbf1476a3dc1239415.jpg

Dyrektor T.A.R.C.Z.Y zawsze ma tajemnice.

Nie wierzê w strach. Wierzê w zaufanie.

33.media.tumblr.com/2e004bd58b351590cd67506bed27fd24/tumblr_nrcqtaemyD1uq32vbo1_500.gif

31.media.tumblr.com/30de7b1e7495569e3bfbb5e94fa6cf69/tumblr_n4gtq0mhRB1qea60lo3_250.gif

31.media.tumblr.com/6c8af00d33ef73aa7d922e19aa4ac240/tumblr_mv9simIVX31qko9h3o2_250.gif

25.media.tumblr.com/3c8f088cedb454c18665f8394567eda9/tumblr_mv9simIVX31qko9h3o4_250.gif

media.giphy.com/media/2wYQhcMdUqCdO/giphy.gif

25.media.tumblr.com/0c9d9826babe9ac4483dc683b0a90a58/tumblr_muqn6l7tn01rt5ctno2_250.gif

I was able to hack S.H.I.E.L.D. from my van. You're gonna show me something new.

s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/29/34/a3/2934a3f25256ceb3e9cfec921cae3f8c.jpg

Nie by³am w waszym durnym "S.H.I.E.L.D. Hogwarcie".

overmental.com/wp-content/uploads/2015/01/skye-whattheybecome-gif3-26555.gif

38.media.tumblr.com/6a257e4505f56537505f33cb838b7625/tumblr_nm3xi3OkMp1qllhdno1_500.gif

static.tumblr.com/4203ff72c14d9dfa97d0d4593639af87/rxidj0f/YaCn1jhvg/tumblr_static_grant.gif

2.bp.blogspot.com/-eNovJZT1dcA/VWSf3EPqdzI/AAAAAAAAA3M/9YEBe2PJ6XQ/s400/agent%2Bcoulson.gif

Nie jestem dobrym cz³owiekiem, Skye.

38.media.tumblr.com/0c0bf09a073873c7d92bfe4d03acdbfd/tumblr_n4wh54tCbo1s0gqfgo2_250.gif
.

Long time to see.

media.giphy.com/media/z6EYJDY5kNfxK/giphy.gif

Jestem Agent Grant Ward.

31.media.tumblr.com/6fd59c719f4fad54a2c44eda3d62fadf/tumblr_mto8bjzffS1r8wqbxo1_500.gif

fictionfg.files.wordpress.com/2014/07/tumblr_n4msy4npe61rearvyo3_250.gif

37.media.tumblr.com/5866af3cec36e72245dea883d587848e/tumblr_n2anh0sV9V1t0xz7jo1_250.gif

33.media.tumblr.com/4a50944b27b8516769d1108ce1218ee6/tumblr_n4yt41nUAI1qhaefjo3_250.gif

media0.giphy.com/media/7oNP9r2ufABqg/200.gifmedia2.giphy.com/media/HYkf6aeiMoQQo/200.gif

38.media.tumblr.com/1c632dcd5147fffccaed7b16cce775e9/tumblr_n6sqzxr3wX1r3ud65o1_250.gif

30.media.tumblr.com/53acd9557e266ab537df86f31560fd42/tumblr_n5qilbFp1S1rjh2ymo5_250.gif

38.media.tumblr.com/034bc44c710b3b6fb461015e0ec03f9b/tumblr_n3z608svmK1sjoo39o2_500.gif

Je¶li to jeszcze aktualne, to poproszê tego drinka.

static.tumblr.com/06e31c3fee384da90a7c942b546c2974/wactdjh/E0zmsd6em/tumblr_static_thor__j_arrival.gif

- ¯o³nierzyk. Postaæ nie z tej epoki.
Ale za to z tej planety.

38.media.tumblr.com/tumblr_m3dayw74jm1qapy9o.gif

Nigdy nie chcia³em tronu. Chcia³em byæ równym tobie.

33.media.tumblr.com/0d4eb97a2737d90cd5c8739b99506f35/tumblr_mgwfq32ZEW1ra8x1ao12_r1_500.gif

- A ty co? B³yskawic siê boisz?
- Nie darzê mi³o¶ci± tego, co zwiastuj±.

- Chcesz zabraæ mi ukochan± planetê w odwecie za rzekom± zniewagê? Nie. Sprawujê nad ni± opiekê.
- No rzeczywi¶cie, wspaniale siê ni± opiekujesz. Ludzie wy¿ynaj± siê milionami, a ty palcem nie kiwniesz. Zaprowadzê tu porz±dek. Kto mnie powstrzyma?

thats-normal.com/wp-content/uploads/2013/05/madness01.gif

- Jeste¶ potworem.
- O nie. Potwór jest w¶ród was.
- A, Banner. To twój plan.

media.tumblr.com/tumblr_m9mucrxQ311r1sleg.gif

¯e urodzi³em siê by zostaæ królem.

33.media.tumblr.com/4bfe4e0d17e71f8d0656496a1758b1ce/tumblr_inline_my9xl60oPO1qzu49c.gif

No dobrze. To mo¿e wolisz kogo¶ ze swoich nowych przyjació³? Wydaje siê, ¿e jeste¶ do nich podobny. No i to jest o wiele lepsze! Mój strój jest taki sobie. Ale ile niesie ze sob± cnót! Jaki¿ to wielki zaszczyt! Czujê, ¿e a¿ szalejê od sprawiedliwo¶ci. Chcesz us³yszeæ mowê o prawdzie, honorze i patrioty¼mie? Bo¿e chroñ Amer...

Zaufaj mojemu gniewowi.

Nie zrobi³em tego dla niego.

Uuuu. A by³a ju¿ na wyci±gniêcie rêki. Dziêki Tesseractowi mogli¶cie mieæ w³adzê, nieograniczon± moc. A wy co? Ciep³o i ¶wiat³o dla wszystkich ludzi? Dopiero przekonacie siê, co znaczy prawdziwa w³adza.

25.media.tumblr.com/tumblr_m3qqfxEAxa1r5r8duo2_250.gif

Przynoszê wam dobr± nowinê. Czeka was wyzwolenie.

pobierak.jeja.pl/images/d/0/7/146491_avengersi-tancza-tancza-tancza.gif

orig09.deviantart.net/7874/f/2012/247/8/7/avengers_adorable_eyes__gifs_faster_gif__by_lokigodofmiischief-d5djwoi.gif

38.media.tumblr.com/tumblr_m8rcl1kffW1rqd9vio5_500.gif

38.media.tumblr.com/bc3f0dd2dc0bba787cced4437e1ebea7/tumblr_mxcwx2V3o61qhct03o3_500.gif

cdn.natemat.pl/63aec486743540661bf43b7c41f917fe,981,0,0,0.jpg

Nie mia³em prawa ciê winiæ. Wiem, ¿e chcia³e¶ mi pomóc, chroniæ mnie. Od tego s± przyjaciele.

Mo¿emy ¿yæ z godno¶ci± - nie mo¿emy z ni± umrzeæ.

Cz³owiek jest najgorszym ¼ród³em prawdy o sobie.

Wszystko siê zmienia. To nie znaczy, ¿e na lepsze. Trzeba sprawiæ, by by³o lepiej. Nie mo¿na tylko gadaæ i mieæ nadziejê, ¿e samo siê poprawi.

Prefix u¿ytkownikaBruja

A niby kiedy Ginny zmieni³a Draco w fretkê czy galaretkê? W fretkê zmieni³ go fa³szywy Moody. Ginny rzuci³a Upiorogackiem w Zachariasza Smitha.

Nie pamiêta³am tego dok³adnie, ale to nie ma znaczenia w kogo rzuci³a zaklêcie i jakie dok³adnie by³o to zaklêcie, bo nie jest ono dowodem na jej potêgê, to tylko szkolny wybryk. Chcia³am pokazaæ, ¿e dowiadujemy siê w ksi±¿ce czego¶ o Ginny, s³yszymy jak jest potê¿na, ale nie zostaje to pokazane, ani w ¿aden sposób wykorzystane.

Gdyby ona NIE pakowa³a siê w zwi±zki z innymi, ¿eby nikogo nie krzywdziæ, nie tworzyæ fa³szywych nadziei, wiedz±c, ¿e do tych ch³opaków nic nie czuje i ¿e ma uczucia wzglêdem innego oraz zajê³a siê czym¶ innym, np. znalaz³a hobby, to ok.

A kto powiedzia³, ¿e ona zupe³nie nic do Michaela czy Deana nie czu³a? Mo¿e by³o jakie¶ zauroczenia, ale nic z tego nie wysz³o? Przecie¿ nie kocha³a siê w Harrym od pierwszego wejrzenia. Móg³ jej siê podobaæ odk±d go zobaczy³a, ale do mi³o¶ci trzeba dojrzeæ. Nie twierdzê, ¿e mi³o¶æ od pierwszego wejrzenia nie jest mo¿liwa, ale jest to rzadkie. A ju¿ na pewno nie u 10-latki. Poza tym chyba nie wmówisz mi, ¿e jej ch³opacy, maj±cy kilkana¶cie lat, spodziewali siê, ¿e ich zwi±zek z ni± od razu bêdzie czym¶ powa¿niejszym? W takim wieku nie my¶li siê o powa¿nych zwi±zkach. No i to Hermiona poradzi³a Ginny, ¿eby by³a sob± i spotyka³a siê z innymi, ¿eby Harry j± zauwa¿y³. W koñcu bardzo rzadko zdarza siê, ¿eby pierwszy ch³opak/pierwsza dziewczyna by³/a tym/± jedynym/±.

Wiem, ¿e podkochiwa³a siê w Potterze, a z innymi zaczê³a chodziæ za rad± Hermiony, ¿eby zapomnieæ o Harrym. Nigdzie nie jest napisane, ¿e czuje do nich miête i nic na to nie wskazuje. Pewnie masz racjê, ¿e oni tego zwi±zku z ni± te¿ nie traktowali powa¿nie, ale nawet w takim wieku mo¿na kogo¶ zraniæ wchodz±c w taki zwi±zek, nie wiadomo bowiem, czy druga osoba faktycznie nie zacznie czego¶ czuæ.

Chodzi³o mi o to w tamtym zdaniu, ¿eby pokazaæ w jaki sposób Rowling mog³aby j± przedstawiæ, ¿eby mo¿na by³o uznaæ Ginny za osobê m±dr±.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaBruja dnia 12.09.2014 13:20

Prefix u¿ytkownikaalekskot
Nie lubiê Cho Chang,za bardzo p³aka³a i dramatyzowa³a.Ja rozumiem umar³ jej ch³opak,ale czy to powód by wci±¿ p³akaæ?I nie lubiê jej przyjació³ek,szczególnie Marietty.:tfu:
By³y tu literki.
Teraz nie ma literek.

Prefix u¿ytkownikaNedelle
Cho Chang i jej przyjació³ki - fakt, wszystkie g³upie jak but. Nie przepadam za ¿adn± z postaci w tej sadze...
Najbardziej nie cierpiê Lucjusza Malfoya. Dlaczego? Poniewa¿ by³ beznadziejnym tchórzem i nic nie umia³ porz±dnie zrobiæ. Jego ¿ycie to jeden wielki strach, ot co.
Hic sunt leones

"Z pokojem wspólnym Ravenclaw by³a taka fanowska teoria, ¿e uczniowie starszych roczników maj± tak bardzo gdzie¶ te zagadki (bo chc± po prostu wej¶æ do siebie, czy po co¶ jak mówili¶cie), ¿e odpowiadaj± na nie na olewkê. Przyk³adowo:
- Co ma wspólnego budzik i wios³o?
- Obu tych rzeczy nie powinno siê wsadzaæ sobie w du...
- No.... w sumie racja.
A pierwszoroczni patrz± wtedy na nich ze zgroz± i traktuj± jak bohaterów :D"

Jeste¶my winni Szeregowemu przeprosiny. Szkoda, ¿e nie pieni±dze!

Co to jest? B³yszczy i jest niepokoj±co du¿e!
Na pierwszy rzut oka to krystaliczny wêgiel. Wynik oddzia³ywania ci¶nienia i wysokiej temperatury.
Kowalski! W prostych ¿o³nierskich s³owach!
Inaczej najlepszy przyjaciel kobiety.
Paralizator?

Life's a piece of shit
When you look at it
Life's a laugh and death's a joke, it's true
You'll see it's all a show
Keep 'em laughin' as you go
Just remember that the last laugh is on you

i.pinimg.com/originals/97/35/3f/97353fe4cf71f36b7c09cda9a76458eb.gif

Có¿ za draka, jaka farsa
Knedel nam odwala dansa
Sznejp a¿ oczy swe przeciera.
gdy do niego ta dociera.

Kluska bierze Sznejpa w tany
Slughorn ca³y uhahahany
Zaraz z nimi tañczyæ chce
a to wszystko sen, hehe
- SQ <3

funkyimg.com/i/2vvaP.gif

Knedlu! Orêdowniku Klusek! ty jeste¶ jak zdrowie.
Ile Ciê trzeba wielbiæ, ta Kluska siê dowie,
Co w Tw± nie³askê wpadnie. Dzi¶ wielko¶æ Tw± i chwa³ê
Widzê i opisujê, bo mam nadziejê, ¿e literkê dostanê!

Prefix u¿ytkownikaAna_Black
Nie przepadam za ¿adn± z postaci w tej sadze...

Zacznijmy od tego, ¿e HP to seria, nie saga. Poza tym jak mo¿na lubiæ jak±¶ ksi±¿kê jednocze¶nie nie przepadaj±c za ¿adn± z postaci? Co to za przyjemno¶æ z czytania, je¶li ¿adnej postaci siê nie lubi? Dla mnie to bez sensu. Mo¿e co¶ ¼le zrozumia³am, bo ciê¿ko mi uwierzyæ, ¿e nie masz postaci, któr± lubisz.
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najwiekszy_potteromaniak_ana_black.png

Loki: Do¶æ tego! Wszyscy stoicie ni¿ej ode mnie! Patrzysz na boga, szkaradny stworze! I nie godzê siê, aby pomiata³ mn±...
Hulk: Wielki mi bóg.

mtv.mtvnimages.com/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/04/Thor-1429558677.gif

33.media.tumblr.com/8caebe0f50235ec3d8997bfacbf114c6/tumblr_n9g5j564Fx1skiebmo1_400.gif

Hulk ziewaæ ~ £apa

25.media.tumblr.com/tumblr_m8z9tyv7qg1rpcea3o3_250.gif

Uwielbiam te¿ jak dostajesz sza³u i zamieniasz siê w tê wielk± zielon± bestiê..

i1217.photobucket.com/albums/dd398/MiyakoHiteya/Tumblr%20pics/thanks.gif

static.tumblr.com/04db463ca2c0ae5f8ab6f1ad512f6aed/adptjxj/OfVmwe80a/tumblr_static_tumblr_mdh7ruogcd1qmccp7o2_r3_250.gif

31.media.tumblr.com/6f73dc5f8974e16664b596cf79053647/tumblr_inline_n7jsc9ns7i1rqfizb.gif

24.media.tumblr.com/tumblr_m835m1wVOX1qk04hlo1_500.gif33.media.tumblr.com/70cd59c666abdc6ae0e12a5fcbbfbe96/tumblr_nm0zn7iBiG1qzxanao1_400.gif

Zdradzê ci moj± tajemnicê. Zawsze jestem z³y.

33.media.tumblr.com/5274675726286bc0a424d856c26df680/tumblr_inline_nnqxmemBsb1rqgtqi_500.gif

33.media.tumblr.com/020ea28e37d4be3b8867fdbd58514a96/tumblr_inline_nnmre4l6ZH1tpfg2f_500.gif

Nie¼le. Chc± mnie zamkn±æ w metalowym pudle i zanurzyæ w wodzie. Nie. Jest gorzej ni¿ my¶la³em.

25.media.tumblr.com/tumblr_m42wevvwnM1qaon7qo2_500.gif

No bo czym jeste¶my? Zespo³em? Nie, nie, nie. Mieszank± wybuchow± nios±c± chaos.

38.media.tumblr.com/cda9ac059ee51a9d1a478f66c1293c31/tumblr_inline_nrcijhheTW1rbyvbg_500.gif

Nie b±d¼ jeleñ, nie fikaj.

media.giphy.com/media/jo43sGvtnNEdO/giphy.gif

Matka wie ¿e ukrad³e¶ jej szaty?

38.media.tumblr.com/tumblr_m5tuqzaljl1rqlfp9.gif

- Jarvis, znasz przypowie¶æ o Jonaszu?
- Traktowa³bym j± raczej jako metaforê.

- Thor walczy na 6.
- Nie zaprosi³ mnie?

24.media.tumblr.com/tumblr_m6rmf3RHqe1qismt6o1_500.gif

Co, stawali¶cie na siusiu?

www.gifmania.pl/Animowane-Gify-Komiks/Obrazki-Animowane-Iron-Man/Iron-Man-64217.gif

Niech wyskakuje z ciuchów. Przenoszê imprezê do was.

static.tumblr.com/2xsmasw/vQqm3rjpb/iron_man.gif

We¼ mnie nie strasz. Co to by³o, robi³ mi usta usta?

i.imgur.com/k75NyyH.gif

Phil? Ale on ma na imiê Agent!

31.media.tumblr.com/tumblr_m4ldk2Fzvu1qci7ofo1_250.gif

J.A.R.V.I.S: Dostêpne 400% mocy.
Iron-Man: Dziêki.

25.media.tumblr.com/tumblr_mcc45djkA11qe8pkxo1_500.gif

Nie gniewam siê, p±czuszku. Masz niez³y prosty.

cdn3.whatculture.com/wp-content/uploads/2014/10/Avengers-Hulk-Buster.gif

Ta wied¼ma miesza ci w g³owie. Jeste¶ od niej silniejszy, m±drzejszy. Jeste¶ Banner.

33.media.tumblr.com/598337ea881bd60b366a9350ecc80373/tumblr_nmq7kewjJN1s3y9slo4_500.gif

On jest szefem. Ja tylko za wszystko p³acê, wszystko budujê i dbam ¿eby¶my byli cool.

mtv.mtvnimages.com/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/04/iron-man-14-1428067620.gif

Stark! Potrzebny jest plan ataku!
Mam plan: atakowaæ!

static.comicvine.com/uploads/original/0/2532/3509642-tumblr_mxs289cxyq1qddteyo1_500.gif

static.tumblr.com/sr7nemf/VyTm9fw51/tony5.gif

38.media.tumblr.com/bab5ebf21d2c082caa6a03346f7c5480/tumblr_mhobkiz5Lx1ra5vgio2_500.gif

rack.3.mshcdn.com/media/ZgkyMDEzLzA1LzAzLzY1LzExLjgzYTJlLmdpZgpwCXRodW1iCTEyMDB4OTYwMD4/db896365/5ab/11.gif

media.giphy.com/media/11dMtvmKPLrwCk/giphy.gif

b1.pinger.pl/5b4fd557bea774512fc3600d1ec2946c/Captain-America-Thor-fight-togeth.gif

- Ja bym sobie odpu¶ci³a, to faceci nie z tego ¶wiata, bogowe czy co¶.
- Bóg jest tylko jeden! I g³owê dam, ¿e tak siê nie ubiera.

i.annihil.us/u/prod/avengersmovie/captainamerica/mainsite/images/grid/animgifs/falcon_pre.gif

- No jasne. Z³oty ch³opiec w z³otej zbroi. Co zostanie jak j± zdejmiesz?
- Geniusz, miliarder, playboy, filantrop. A co? (...) A kto jest [prawdziwym bohaterem]? Ty? Jeste¶ wynikiem eksperymentów na ludziach. Tyle w tobie bohatera, ile zmie¶ci³o siê do probówki.

Zabijesz mnie? Ustaw siê w kolejce.

mtv.mtvnimages.com/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/02/thor-hammer-1424957797.gif

Kto znajdzie ten m³ot
i oka¿e siê go godny
posi±dzie moc Thora.

38.media.tumblr.com/tumblr_m745zkaPTf1ru1wbho2_250.gif

Thor: Loki mo¿e i jest nieobliczalny, ale jest Asgardczykiem i moim bratem.
Natasha: Zabi³ 80 ludzi w ci±gu dwóch dni.
Thor: By³ adoptowany.

- Nie bêdê z tob± walczy³ bracie.
- Nie jeste¶my braæmi.

33.media.tumblr.com/209f4f4410f874b5b0a45a2f302c5cc4/tumblr_inline_namnsenSv51s0g87j.gif

Piek³o rozbrzmiewa jêkami jego ofiar.

i31.photobucket.com/albums/c355/543210-BOOM/THEYMOVEWHENIFLAIL/thorsaysapprovesmashingly.gif

- O, kontratakuj±.
- No wiesz, m³odzi s±.
- Do stu piorunów, szanuj mowê ojczyst±
- D³ugo mi tego nie wybacz±.

33.media.tumblr.com/tumblr_m726hykhNm1rsy50k.gif

To bardzo, bardzo ciekawa teoria, ale ja mam prostsz±. Nie jeste¶cie godni.

moargeek.com/wp-content/uploads/2015/05/avengers-age-of-ultron-not-worthy.gif

- A jakby wsadziæ m³ot do windy? Uniesie j±.
- Winda nie jest godna.

37.media.tumblr.com/32e00153d10200c13549d960c6f4901c/tumblr_n3zy3tiV8g1s00jsao5_500.gif

Zobaczy³em co¶ we ¶nie. Muszê to wyja¶niæ. Tutaj siê nie da.

c3.thejournal.ie/media/2015/07/tumblr_m726xuq0701rsy50k.gif

- Jak tam kosmos?
- Kosmos ma siê dobrze.

24.media.tumblr.com/tumblr_m068saHsv51qjowpro1_500.gif

- I my¶lisz, ¿e mo¿esz mi zaufaæ?
- Nie ufam ci. Matka ci ufa³a. W przesz³o¶ci. Nawet mimo naszych ci±g³ych sporów. Zawsze mia³a nadziejê, ¿e gdzie¶ w tobie nadal jest iskierka mojego brata. Ta nadzieja ju¿ nie istnieje i ju¿ ciê nie chroni.

38.media.tumblr.com/tumblr_m726h5gMYu1rsy50k.gif

Mojego ¿ycia... Tato, nie nadajê siê na króla. Bêdê broniæ Asgardu i innych ¶wiatów do ostatniego tchu... ale nie mogê tego robiæ z tronu. Mimo swego szaleñstwa Loki rozumia³ w³adzê w taki sposób, jakiego ja nigdy nie osi±gnê.

sg.uploads.ru/t/R7Gmd.gif

O nie, bêdê ¿y³ wiecznie i bêdê ca³y z plastiku.

media.tumblr.com/cd46d5daafada989ad40aea7c2c3e434/tumblr_inline_mi34jgE5MN1qz4rgp.gifmedia.tumblr.com/cc910e990f52449283e0d4d0e8f21cde/tumblr_inline_mi34jqIXQ01qz4rgp.gif

Kto oka¿e siê godzien moc m³ota posi±dzie. Bez jaj, stary, to sztuczka.

25.media.tumblr.com/tumblr_m70w64YzEX1qap9q7o4_500.gif

Rekalibracja kognitywna... Zdzieli³am ciê w czaszkê

ic.pics.livejournal.com/swing_set13/12737011/55389/55389_original.gif

Mam go spowolniæ? Czy wy¶lesz mu wiêcej sparingpartnerów?

mtv.mtvnimages.com/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/03/hawkeye-5-1425321334.gif

Lepiej wydaj rozkaz, bo zaczynam mu kibicowaæ.

33.media.tumblr.com/tumblr_m72im12cSA1rsy50k.gif

Have you ever had someone take your brain and play? Pull you out and stuff something else in? Do you know what it's like to be unmade?

img2.wikia.nocookie.net/__cb20130503063353/yakuza-mob-roleplay/images/9/97/Dom12.gif

Przerabia³em hipnozê. Nie lubiê.

Stoimy w obliczu globalnej katastrofy.

38.media.tumblr.com/3b8b9b2d4f7cccded3b74b21640d60d6/tumblr_noesmkmmwK1unm9tpo8_500.gif

Hej malutki. S³onko ju¿ zachodzi.

i.imgur.com/QC8H4.gif

Cicho blaszak, ja nie mam rakiety w ty³ku.

media.tumblr.com/tumblr_m7knw0jsiG1rsy50k.gif

- Steve nie lubi takiego s³ownictwa.
- A kopn±æ ciê w t±...

www.btchflcks.com/wp-content/uploads/2015/05/dirtyenough.gif

Nie jest taki z³y, tylko trochê nerwus. Drugiego takiego nie ma na ca³ym ¶wiecie. Wszyscy lubi± wygrywaæ, a ten mój facet robi co mo¿e by walki unikn±æ, bo wie ¿e walkê wygra.

31.media.tumblr.com/tumblr_m21w9stkuY1qzcnvbo1_500.gif

- Co ci siê ¶ni³o?
- ¯e jestem Avengersem, ¿e jestem kim¶ wiêcej ni¿ tylko pos³uszn± maszynk± do zabijania.

media.tumblr.com/tumblr_m8t9g54ohv1r4z8sp.gif

Kocha to siê dzieci, ja mam u niego d³ug.

imagesmtv-a.akamaihd.net/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/03/tumblr_ndvjpwRlwc1tv7tl2o2_r1_500-1427726593.gif

media.comicbook.com/uploads1/2015/03/whoisthatguy-128089.gif

screencrush.com/files/2015/03/scargif.gif

33.media.tumblr.com/0bf4d02e0594b534906a358fe2f02b38/tumblr_nek98zQdbM1r7gbeko2_r3_500.gif

33.media.tumblr.com/22bbd2537043876693c912e900e12a44/tumblr_no6rv9KAyk1qzo8iho1_500.gif

media.tumblr.com/tumblr_md3e07f3FK1qbqdfc.gif
38.media.tumblr.com/8421e9efc8073ab5c8bdf9c3faeaade6/tumblr_inline_nnpocxNuQz1t6nbgh_500.gif

25.media.tumblr.com/a7f43fdf07ea25a182b8d20740226546/tumblr_mfe2lrjn8H1qf2m9lo1_250.gif

38.media.tumblr.com/ab802d7120eb8e51306a5adf808d78c9/tumblr_inline_myuk6e2PAN1s3776n.gif

24.media.tumblr.com/tumblr_m8yttoyTqS1qm5bjko1_250.gif

24.media.tumblr.com/tumblr_m54ddygy381qjpi22o1_500.gifppss.kr/wp-content/uploads/2015/07/f.gif

33.media.tumblr.com/c0407e20203ddd67bc15db95bb2706b4/tumblr_n5lpkzcZnv1qhktavo10_250.gif

Wst±p do T.A.R.C.Z.Y, poznaj dalekie kraje, niezwyk³ych ludzi... i zabij ich.

www.wired.com/wp-content/uploads/2015/04/CoulsonAvengers.gif

static.tumblr.com/ed25722d40fad1805ab02855f04aa360/elphmmj/Wtvmgpbnd/tumblr_static_i_wear_my_sunglasses_at_night.gif

Ja siê nie pocê. Ja b³yszczê.

31.media.tumblr.com/9dd2a523cef1e34137b5a471094db1d6/tumblr_mmp2h2mHCS1qbbseto1_500.gif

Thor móg³by choæ raz przys³aæ boga sprz±tania po sobie. Na pewno ma jak±¶ magiczn± miot³ê.

37.media.tumblr.com/c2e3d4fdc72dba6261336613f19a30bc/tumblr_n4tlo7dxgF1qb9jcko1_250.gif

33.media.tumblr.com/12b97139bb8b966f9fb41650603166c4/tumblr_inline_no0so47yL71sm8bid_500.gif

Zawsze nosisz whisky?

auto.img.v4.skyrock.net/6087/91026087/pics/3249892288_1_15_d52LXUOb.gif

Ten dom mia³ wytrzymaæ si³ê Hulka.

24.media.tumblr.com/845a6d2d998aa2e4613727c8151247b4/tumblr_n5jnrfXPwm1qe3p9bo1_500.gif

- Jak nas znale¼li?
- Zaprosi³em ich.

jlnelson73.files.wordpress.com/2014/05/tumblr_inline_n10d7gus6a1soew1g.gif

Nie poddam siê. Odzyskam Skye i T.A.R.C.Z.Ê, ale jeep od Eddiego to za ma³o.

37.media.tumblr.com/6310f8400e6138491b9bfc00fc738779/tumblr_n5jnfpk75W1qc80zxo2_250.gif

Nasza kiepska opcja. Grant Ward.

media.tumblr.com/29e7e2bab8256ae80cdeceea5d966683/tumblr_inline_n5bjkjLMTH1qgp297.gif

Bez ciebie nie ma T.A.R.C.Z.Y.

33.media.tumblr.com/f32a1a7b82bf7b4ab15b9b3c1d61a57a/tumblr_mwwxs1tDEI1t0xz7jo1_500.gif

- S³u¿ysz Coulsonowi czy T.A.R.C.Z.Y?
- To to samo.

38.media.tumblr.com/e41aa5eda1d20c19304a141413501cc2/tumblr_ndhppazWXT1qgqr0ho3_500.gif

Kogo jak kogo, ale Coulsona nie zlikwidujesz.

s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/80/2d/df/802ddf8eb51aa2bbf1476a3dc1239415.jpg

Dyrektor T.A.R.C.Z.Y zawsze ma tajemnice.

Nie wierzê w strach. Wierzê w zaufanie.

33.media.tumblr.com/2e004bd58b351590cd67506bed27fd24/tumblr_nrcqtaemyD1uq32vbo1_500.gif

31.media.tumblr.com/30de7b1e7495569e3bfbb5e94fa6cf69/tumblr_n4gtq0mhRB1qea60lo3_250.gif

31.media.tumblr.com/6c8af00d33ef73aa7d922e19aa4ac240/tumblr_mv9simIVX31qko9h3o2_250.gif

25.media.tumblr.com/3c8f088cedb454c18665f8394567eda9/tumblr_mv9simIVX31qko9h3o4_250.gif

media.giphy.com/media/2wYQhcMdUqCdO/giphy.gif

25.media.tumblr.com/0c9d9826babe9ac4483dc683b0a90a58/tumblr_muqn6l7tn01rt5ctno2_250.gif

I was able to hack S.H.I.E.L.D. from my van. You're gonna show me something new.

s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/29/34/a3/2934a3f25256ceb3e9cfec921cae3f8c.jpg

Nie by³am w waszym durnym "S.H.I.E.L.D. Hogwarcie".

overmental.com/wp-content/uploads/2015/01/skye-whattheybecome-gif3-26555.gif

38.media.tumblr.com/6a257e4505f56537505f33cb838b7625/tumblr_nm3xi3OkMp1qllhdno1_500.gif

static.tumblr.com/4203ff72c14d9dfa97d0d4593639af87/rxidj0f/YaCn1jhvg/tumblr_static_grant.gif

2.bp.blogspot.com/-eNovJZT1dcA/VWSf3EPqdzI/AAAAAAAAA3M/9YEBe2PJ6XQ/s400/agent%2Bcoulson.gif

Nie jestem dobrym cz³owiekiem, Skye.

38.media.tumblr.com/0c0bf09a073873c7d92bfe4d03acdbfd/tumblr_n4wh54tCbo1s0gqfgo2_250.gif
.

Long time to see.

media.giphy.com/media/z6EYJDY5kNfxK/giphy.gif

Jestem Agent Grant Ward.

31.media.tumblr.com/6fd59c719f4fad54a2c44eda3d62fadf/tumblr_mto8bjzffS1r8wqbxo1_500.gif

fictionfg.files.wordpress.com/2014/07/tumblr_n4msy4npe61rearvyo3_250.gif

37.media.tumblr.com/5866af3cec36e72245dea883d587848e/tumblr_n2anh0sV9V1t0xz7jo1_250.gif

33.media.tumblr.com/4a50944b27b8516769d1108ce1218ee6/tumblr_n4yt41nUAI1qhaefjo3_250.gif

media0.giphy.com/media/7oNP9r2ufABqg/200.gifmedia2.giphy.com/media/HYkf6aeiMoQQo/200.gif

38.media.tumblr.com/1c632dcd5147fffccaed7b16cce775e9/tumblr_n6sqzxr3wX1r3ud65o1_250.gif

30.media.tumblr.com/53acd9557e266ab537df86f31560fd42/tumblr_n5qilbFp1S1rjh2ymo5_250.gif

38.media.tumblr.com/034bc44c710b3b6fb461015e0ec03f9b/tumblr_n3z608svmK1sjoo39o2_500.gif

Je¶li to jeszcze aktualne, to poproszê tego drinka.

static.tumblr.com/06e31c3fee384da90a7c942b546c2974/wactdjh/E0zmsd6em/tumblr_static_thor__j_arrival.gif

- ¯o³nierzyk. Postaæ nie z tej epoki.
Ale za to z tej planety.

38.media.tumblr.com/tumblr_m3dayw74jm1qapy9o.gif

Nigdy nie chcia³em tronu. Chcia³em byæ równym tobie.

33.media.tumblr.com/0d4eb97a2737d90cd5c8739b99506f35/tumblr_mgwfq32ZEW1ra8x1ao12_r1_500.gif

- A ty co? B³yskawic siê boisz?
- Nie darzê mi³o¶ci± tego, co zwiastuj±.

- Chcesz zabraæ mi ukochan± planetê w odwecie za rzekom± zniewagê? Nie. Sprawujê nad ni± opiekê.
- No rzeczywi¶cie, wspaniale siê ni± opiekujesz. Ludzie wy¿ynaj± siê milionami, a ty palcem nie kiwniesz. Zaprowadzê tu porz±dek. Kto mnie powstrzyma?

thats-normal.com/wp-content/uploads/2013/05/madness01.gif

- Jeste¶ potworem.
- O nie. Potwór jest w¶ród was.
- A, Banner. To twój plan.

media.tumblr.com/tumblr_m9mucrxQ311r1sleg.gif

¯e urodzi³em siê by zostaæ królem.

33.media.tumblr.com/4bfe4e0d17e71f8d0656496a1758b1ce/tumblr_inline_my9xl60oPO1qzu49c.gif

No dobrze. To mo¿e wolisz kogo¶ ze swoich nowych przyjació³? Wydaje siê, ¿e jeste¶ do nich podobny. No i to jest o wiele lepsze! Mój strój jest taki sobie. Ale ile niesie ze sob± cnót! Jaki¿ to wielki zaszczyt! Czujê, ¿e a¿ szalejê od sprawiedliwo¶ci. Chcesz us³yszeæ mowê o prawdzie, honorze i patrioty¼mie? Bo¿e chroñ Amer...

Zaufaj mojemu gniewowi.

Nie zrobi³em tego dla niego.

Uuuu. A by³a ju¿ na wyci±gniêcie rêki. Dziêki Tesseractowi mogli¶cie mieæ w³adzê, nieograniczon± moc. A wy co? Ciep³o i ¶wiat³o dla wszystkich ludzi? Dopiero przekonacie siê, co znaczy prawdziwa w³adza.

25.media.tumblr.com/tumblr_m3qqfxEAxa1r5r8duo2_250.gif

Przynoszê wam dobr± nowinê. Czeka was wyzwolenie.

pobierak.jeja.pl/images/d/0/7/146491_avengersi-tancza-tancza-tancza.gif

orig09.deviantart.net/7874/f/2012/247/8/7/avengers_adorable_eyes__gifs_faster_gif__by_lokigodofmiischief-d5djwoi.gif

38.media.tumblr.com/tumblr_m8rcl1kffW1rqd9vio5_500.gif

38.media.tumblr.com/bc3f0dd2dc0bba787cced4437e1ebea7/tumblr_mxcwx2V3o61qhct03o3_500.gif

cdn.natemat.pl/63aec486743540661bf43b7c41f917fe,981,0,0,0.jpg

Nie mia³em prawa ciê winiæ. Wiem, ¿e chcia³e¶ mi pomóc, chroniæ mnie. Od tego s± przyjaciele.

Mo¿emy ¿yæ z godno¶ci± - nie mo¿emy z ni± umrzeæ.

Cz³owiek jest najgorszym ¼ród³em prawdy o sobie.

Wszystko siê zmienia. To nie znaczy, ¿e na lepsze. Trzeba sprawiæ, by by³o lepiej. Nie mo¿na tylko gadaæ i mieæ nadziejê, ¿e samo siê poprawi.

Prefix u¿ytkownikaNanami
Nie lubiê;
- Umbridge
- Lochheart
- Pettigrew
- Skeeter

Te postacie najbardziej mnie irytowa³y, denerwowa³y i w ogóle czasem nie mog³am wytrzymaæ, jak ogl±da³am serie o HP i widzia³am te twarze. Pó¼niej jako¶ siê przyzwyczai³am do Pettigrew'a. A Lochheart jest taki g³upi, ¿e a¿ ¶mieszny. Skeeter - nadal jest wrednym babskiem. O Umbridge nie wspomnê. x)
Je¶li chodzi o z³e charaktery to lubiê. Z³o przecie¿ ma swoje uroki. G³upota ju¿ nie... ;3
"To wci±¿ ten sam
Ci±gn±cy siê ból
¦wiat³o, które zdoby³em - jest pozbawione znaczenia
Oboje wiemy
Jak to siê skoñczy
Ale zrobiê to ponownie."

Prefix u¿ytkownikaNedelle
Ana_Black napisa³(a):

Nie przepadam za ¿adn± z postaci w tej sadze...

Zacznijmy od tego, ¿e HP to seria, nie saga. Poza tym jak mo¿na lubiæ jak±¶ ksi±¿kê jednocze¶nie nie przepadaj±c za ¿adn± z postaci? Co to za przyjemno¶æ z czytania, je¶li ¿adnej postaci siê nie lubi? Dla mnie to bez sensu. Mo¿e co¶ ¼le zrozumia³am, bo ciê¿ko mi uwierzyæ, ¿e nie masz postaci, któr± lubisz.

1. Wybacz, drobna pomy³ka.
2. No dobra. Lubiê Molly Weasley i jej synów, Freda i George'a.
3. Sama nie wiem, czemu tak jest. Mo¿e faktycznie ¼le siê wyrazi³am? Trudno.
4. No tak. Umbrige i Skeeter - zapomnia³am. Wredne babska... Lockhard to najwiêkszy g³upek w ¶wiecie czarodziejów. ( Je¶li znajdziecie g³upszego cz³eka, dajcie znaæ.)
Hic sunt leones

"Z pokojem wspólnym Ravenclaw by³a taka fanowska teoria, ¿e uczniowie starszych roczników maj± tak bardzo gdzie¶ te zagadki (bo chc± po prostu wej¶æ do siebie, czy po co¶ jak mówili¶cie), ¿e odpowiadaj± na nie na olewkê. Przyk³adowo:
- Co ma wspólnego budzik i wios³o?
- Obu tych rzeczy nie powinno siê wsadzaæ sobie w du...
- No.... w sumie racja.
A pierwszoroczni patrz± wtedy na nich ze zgroz± i traktuj± jak bohaterów :D"

Jeste¶my winni Szeregowemu przeprosiny. Szkoda, ¿e nie pieni±dze!

Co to jest? B³yszczy i jest niepokoj±co du¿e!
Na pierwszy rzut oka to krystaliczny wêgiel. Wynik oddzia³ywania ci¶nienia i wysokiej temperatury.
Kowalski! W prostych ¿o³nierskich s³owach!
Inaczej najlepszy przyjaciel kobiety.
Paralizator?

Life's a piece of shit
When you look at it
Life's a laugh and death's a joke, it's true
You'll see it's all a show
Keep 'em laughin' as you go
Just remember that the last laugh is on you

i.pinimg.com/originals/97/35/3f/97353fe4cf71f36b7c09cda9a76458eb.gif

Có¿ za draka, jaka farsa
Knedel nam odwala dansa
Sznejp a¿ oczy swe przeciera.
gdy do niego ta dociera.

Kluska bierze Sznejpa w tany
Slughorn ca³y uhahahany
Zaraz z nimi tañczyæ chce
a to wszystko sen, hehe
- SQ <3

funkyimg.com/i/2vvaP.gif

Knedlu! Orêdowniku Klusek! ty jeste¶ jak zdrowie.
Ile Ciê trzeba wielbiæ, ta Kluska siê dowie,
Co w Tw± nie³askê wpadnie. Dzi¶ wielko¶æ Tw± i chwa³ê
Widzê i opisujê, bo mam nadziejê, ¿e literkê dostanê!

Prefix u¿ytkownikaClara
Dolores? Ciekawa postaæ ale ¿eby nienawidziæ? Ja nie lubiê osób których nie rozumiem np. Nie jestem pewna co do toku rozumowania glizdogona i nie przypad³ mi do gustu lupin to narazie na tyle.Hedwiga

Prefix u¿ytkownikatomparker
Najbardziej wkurza³ mnie zawsze Lucjusz Malfoy, szczególnie w Komnacie Tajemnic. A za co? Za to jak odnosi³ siê do Zgredka i za to, ¿e da³(z premedytacj±)dziennik Toma Riddle'a Ginny. I jeszcze dodam, ¿e Umbridge tez by³a niezno¶na, znêca³a siê nad wszystkimi, mysla³a, ¿e jest lepsza od Dumbelore'a i chcia³a rz±dzic Horwartem, a ponadto nie mia³a szacunku do Hagrida :(
No to, to by by³o na tyle Serce

Prefix u¿ytkownikaIshija
Jako¶ nie zauwa¿y³am ¿eby kto¶ o nim pisa³ wiêc z nadziej±. ¿e nikt mnie nie przeklnie: Ron. Naprawdê nie potrafiê zrozumieæ jak mo¿na postaæ o takim charakterze stworzyæ jako przyjaciela. Jest najbardziej nielojaln± postaci± z jak± siê spotka³am. Patrz±c na to obiektywnym wzrokiem mo¿na zauwa¿yæ, ¿e bardziej pasuje do Slytherinu (oczywi¶cie nie chce uraziæ ¦lizgonów :) ). ¦wietnie radzi sobie w ucieczkach, my¶leniu tylko o sobie i obwinianiu innych za b³êdy, których jest winien. Np. jego zachowaniew tomie 4 podczas turnieju. To zachowanie "Spisek, Potter chce byæ s³awniejszy ode mnie, chcia³ mnie upokorzyæ, blabla i co¶ jeszcze". No i oczywi¶cie 7 czê¶æ pod tytu³em "Ronu¶ jest g³odny, Ronu¶ jest z³y, wszystko to wina Harry'ego, chce mu odebraæ dziewczynê, w której siê podko****e wieczno¶æ, ale potrafi j± tylko obra¿aæ i siê w¶ciekaæ, ¿e ona nie rzuca siê mu w ramiona".Trochê szkoda, ¿e Rowling zrezygnowa³a z u¶miercenia go i w zamian zabi³a Freda (rozdzielenie bli¼niaków to najgorsza rzecz jak± zrobi³a).
Nie zabijcie mnie za moje zdanie, plisss :)

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: