Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Strona 1 z 2: 12
|
|
Instrumenty
|
|
Inga Clinton |
Dodany dnia 18.02.2015 18:10
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 6 Postów: 835 Dom: SlytherinPunkty: 7802 Ranga: ¯ywy worek treningowy Data rejestracji: 08.02.15 |
Czy gracie na jaki¶ instrumentach muzycznych? Czy uczêszczacie do Szko³y Muzycznej? Dla ciekawskich ja gram na skrzypcach i w szkole muz. jestem w 6 klasie pierwszego stopnia. A wy?? |
|
|
|
Astrid Lilo |
Dodany dnia 18.02.2015 18:20
|
![]() Postów: 116 Dom: RavenclawPunkty: 465 Ranga: Chodz±ca biblioteka Data rejestracji: 05.05.14 |
Nie mam kompletnie s³uchu, ale zawsze marzy³am, ¿eby graæ na fortepianie i wszystkich klawiszowych instrumentach, w szczególno¶ci na organach Na razie uczê siê graæ na tablecie. Chcê sprawdziæ swoj± cierpliwo¶æ. Je¶li uda mi siê nauczyæ graæ utwory z Hobbita, to mo¿e spróbujê ze szko³± muzyczn± Mo¿e mi siê uda... "Pamiêtasz kim by³e¶, zanim ¶wiat powiedzia³ Ci kim powiniene¶ byæ?"
![]() "Nie bój siê, trzeba czego¶ wiêcej ni¿ ludzki krzyk, ¿eby obudziæ umar³ych." |
|
|
|
Lumos123 |
Dodany dnia 18.02.2015 18:55
|
![]() Postów: 203 Dom: HufflepuffPunkty: 3008 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 18.10.14 |
Mi siê zawsze podoba³y skrzypce i chcia³abym na nich graæ. W ogóle chcia³abym graæ na jakim¶ instrumencie. No, ale niestety nie gram podoba mi siê równie¿ fortepian, czy tam pianino, zawsze zapominam które jest którym . Tak wiêc zazdroszczê gry na skrzypcach A mo¿e w Hufflepuffie,
Gdzie sami prawi mieszkaj±, Gdzie wierni s± sprawiedliwi Hogwartu szko³y s± chwa³±. ![]() Wiersz o mnie :Lumos nasza jest kochana M±dra, zdolna, uwielbiana A przynajmniej tak my¶li... Có¿, nie widzi nienawi¶ci Zadaje wredne zadania w butelce I co my¶li? Ja piszê wiersze? Mimo tego pewien respekt - Mimo, ¿e ona nie prefekt ¦wietny medal dla kluch stworzy³a Najlepszym, oczywi¶cie, go wrêczy³a To mia³a byæ mi³a rymowanka, Lecz niech bêdzie niespodzianka! ;D ![]() To, ¿e twoja wra¿liwo¶æ uczuciowa mie¶ci siê w ³y¿eczce od herbaty, nie ¶wiadczy o tym, ¿e wszyscy s± tak upo¶ledzeni. ![]() - Diabelskie sid³a, diabelskie sid³a... Co mówi³a profesor Sprout?... ¯e to lubi ciemno¶æ i wilgoæ... - Wiêc zapal co¶! - wykrztusi³ Harry. - Tak... no jasne... ale tu nie ma drewna! - krzyknê³a Hermiona, wykrêcaj±c sobie rêce. - CZY TY ZWARIOWA£A¦? - zawy³ Ron. - JESTE¦ CZARODZIEJK¡ CZY NIE? -Brat Zachariasz- powiedzia³a Isabelle. -Ciacho wszystkich miesiêcy od stycznia do grudnia w kalendarzu Cichych Braci. Co on tu robi? -A istnieje kalendarz Cichych Braci? - zainteresowa³ siê Alec. -Sprzedaj± go? - Och, jeste¶ prefektem, Percy? - zdziwi³ siê jeden z bli¼niaków. - Dlaczego nam nie powiedzia³e¶? Nie mieli¶my pojêcia. - Daj spokój, przecie¿ pamiêtam, ¿e co¶ o tym wspomina³ - powiedzia³ drugi bli¼niak. - Raz... - Albo dwa... - Chwilê temu... - Przez ca³e lato... -Lubiê kaczki - wtr±ci³ dyplomatycznie Jem. - Zw³aszcza te z Hyde Parku. - Zerkn±³ z ukosa na przyjaciela. Obaj siedzieli na brzegu wysokiego sto³u, z nogami zwieszonymi nad pod³og±. - Pamiêtasz, jak próbowa³e¶ kiedy¶ mnie namówiæ, ¿ebym rzuci³ im piróg nadziewany miêsem, bo chcia³e¶ sprawdziæ, czy uda siê wyhodowaæ rasê kaczek kanibali? -I zjad³y go - przypomnia³ Will. - Krwio¿ercze ma³e bestie. Nigdy nie ufaj kaczkom. |
|
|
|
fullmoon |
Dodany dnia 18.02.2015 20:40
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Pochwa³y: 3 Postów: 692 Dom: GryffindorPunkty: 12854 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 26.11.14 |
Odk±d rok temu us³ysza³am na youtube Lindsey Stirling (któr± to mam od niedawna na profilowym ) zapragnê³am umieæ graæ na skrzypcach Jak na razie jest to do¶æ odleg³e marzenie, które kiedy¶ mam nadziejê spe³niæ ~ W Hogwarcie ~ Elizabeth Robertson pani Prefekt Naczelna i pa³karka dry¿yny Gryfonów ![]() ![]() |
|
|
|
Sixth Gun |
Dodany dnia 13.03.2015 20:25
|
![]() Pochwa³y: 5 Postów: 1071 Dom: RavenclawPunkty: 15461 Ranga: ¯ywa legenda Data rejestracji: 24.07.13 |
Od dziecka by³am zakochana w skrzypcach, ale mój s³omiany zapa³ nie pozwala mi cokolwiek zrobiæ w kierunku nauki gry na nich. Dodatkowo nie jestem w stanie nawet zagraæ najprostszych partii na flecie mimo licznych prób wiêc wierzê, ¿e kariera muzyka nie jest mi pisana... Glanek, jopro - jak zwa³, tak zawa³ ![]() Je¿eli jeste¶ amatorem (lub amatork±) twórczo¶ci Borszewicza, to mo¿emy siê o¿eniæ |
|
|
|
Nessa Laime |
Dodany dnia 13.03.2015 21:35
|
![]() Postów: 292 Dom: RavenclawPunkty: 3116 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 21.08.14 |
Ja bardzo chcia³abym zapisaæ siê do szko³y muzycznej na fortepian (podobno mam dobry s³uch muzyczny i szybko zapamiêtujê melodie), ale kompletnie nie umiem ¶piewaæ. A przy komisji egzaminacyjnej nie wydusi³abym pewnie z siebie ¿adnego d¼wiêku. :/ Naprawdê wrêcz kocham fortepian i kiedy¶ próbowa³am sama na nim graæ, ale nie odwa¿ê siê na pewno na szko³ê muzyczn±, dopóki trzeba ¶piewaæ. ![]() ![]() ![]() Kto ma olej w g³owie, temu do¶æ po s³owie. W Ravenclawie tylko ci, których umys³ piêknem l¶ni. ![]() ![]() ![]() ![]() Harry jest jak... na przyk³ad czekolada. Je¶li spróbowa³o siê czekolady, nigdy siê nie zapomina jej smaku. Tak samo z Harrym. Nigdy siê nie zapomni magii, która z niego p³ynie, magii, która ciê zaczarowa³a. ~ania potter ![]() - Ginny, nie nazywaj Rona palantem, nie jeste¶ kapitanem dru¿yny... - No wiesz, tak czêsto sam nazywa³e¶ go palantem, ¿e chcia³am ciê wyrêczyæ. Kto ci podbi³ oko, Granger? Chcê mu pos³aæ kwiaty. Irytek odlecia³ rechocz±c i wrzeszcz±c: - Pottu¶ kocha Pomulun±! - To mi³e, ¿e nikomu o tym nie powiesz - mrukn±³ Harry. - Tak, Quirrell to by³ ¶wietny nauczyciel -powiedzia³ g³o¶no Harry. - Mia³ tylko jedna wadê: z tylu g³owy wystawa³ mu Lord Voldemort. - Granger, odejmujê Gryffindorowi piêæ punktów za chamskie wyra¿anie siê o naszej nowej dyrektor... Macmillan te¿ piêæ, bo mi siê sprzeciwiasz... Potter piêæ, bo ciê nie lubiê... Weasley, koszulka ci wy³azi za to te¿ piêæ punktów... Dajcie mi znaæ, jak ju¿ pokonacie Voldemorta, dobrze? - Wiesz co, Weasley, to bardzo dobry pomys³ - rzek³ Lockhart. - Powinienem pój¶æ przygotowaæ siê do mojej nastêpnej lekcji. I odszed³ szybkim krokiem. - Przygotowaæ siê do lekcji- prychn±³ za nim Ron. - Raczej zakrêciæ sobie loki. - Nie s±dzê, by to mia³o jakie¶ znaczenie- o¶wiadczy³a ch³odno profesor McGonagall - chyba ¿e za drzwiami czeka jaki¶ szaleniec z siekier±, ¿eby zamordowaæ pierwsz± osobê która wyjdzie z Wielkiej Sali. - Pó¼niej go poszukam, na pewno znajdê go gdzie¶ na górze, wyp³akuj±cego sobie oczy nad starymi pantoflami mojej matki albo nad czym¶ podobnym. Oczywi¶cie, móg³ te¿ wczo³gaæ siê do szybu wentylacyjnego i tam zdechn±æ, ale to chyba z³udna nadzieja. - Gdyby mózg by³ ze z³ota, by³by¶ biedniejszy nawet od Weasleya. - Mo¿e jest chory! - szepn±³ Ron z nadziej±. - Mo¿e sam odszed³ - mrukn±³ Harry - bo znowu nie dali mu obrony przed czarn± magi±! - Albo mo¿e go wylali! - zawo³a³ Ron. - Przecie¿ nikt go nie znosi, wiêc... - A mo¿e - rozleg³ siê lodowaty g³os tu¿ za nimi - czeka, ¿eby us³yszeæ, dlaczego wy dwaj nie przyjechali¶cie poci±giem razem z innymi. Znasz swoj± matkê, Malfoy, prawda? - powiedzia³ Harry. - Ma minê, jakby jej kto¶ podsun±³ ³ajno pod nos... Czy ona zawsze ma taki wyraz twarz, czy mo¿e tylko wtedy, kiedy ty jeste¶ w pobli¿u? A co bêdzie, je¶li machnê ró¿d¿k± i nic siê nie stanie? Ja wiem? Mo¿e j± rzucisz i r±bniesz go w nos - zaproponowa³ Ron. - Na co oni tak siê gapi±? - zapyta³ Albus, który razem z Rose wystawi³ g³owê przez okno przedzia³u. - Nie przejmuj siê - odrzek³ Ron. - Na mnie. Jestem bardzo s³awny. ![]() |
|
|
|
Lapa15 |
Dodany dnia 13.03.2015 22:33
|
![]() Pochwa³y: 19 Postów: 2670 Dom: GryffindorPunkty: 20150 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 01.12.12 |
Temat muzyki i instrumentów nie jest mi obcy, poniewa¿ w³a¶ciwie ca³kiem sporo najbli¿szych osób z rodziny mamy, umie graæ na jakim¶ instrumencie. Ja ci±gnê to dalej, równie¿ gram. Aktualnie moim instrumentem jest pianino/fortepian/keyboard- obojêtnie, prawie wszystko takie samo. Gram na pianinie od lat najm³odszych, ale ostatnio by³a wielka zapa¶æ w moim graniu i nie gra³am co najmniej 4 lata. Jako, i¿ teraz my¶lê trochê inaczej, postanowi³am do grania powróciæ. Na razie oczywi¶cie pomalutku - jakie¶ utworki na szkolne apele, æwiczonka, mo¿e w wakacje zajmê siê powa¿nie jakim¶ utworem... Próbowa³am z gitar±, ale przez brak czasu nie wysz³o. Oprócz tego, zawsze chcia³am graæ na skrzypcach, saksofonie i perkusji. Mo¿e kiedy¶ co¶ z tego wyjdzie... d; ![]() *** Moje wewnêtrzne oko tu cierpi *** |
|
|
|
yersinia |
Dodany dnia 16.03.2015 10:22
|
![]() Pochwa³y: 4 Postów: 328 Dom: GryffindorPunkty: 3481 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 29.07.11 |
Keyboard, gitara, djembe, harmonijka (to siê w sumie nie liczy...), uczê siê na perkusji. Na klawisze chodzi³am do szko³y muzycznej przez cztery lata (ale prywatnej, wiêc nie by³o stopni), reszta to wynik samozaparcia, bo uczy³am siê sama, ewentualnie kto¶ mi co¶ pokaza³. Tak jak £apa, z klawiszami mia³am kilkuletni zastój, teraz staram siê do tego wróciæ i w³a¶nie mêczê jedn± piosenkê. W nastêpnej kolejno¶ci, jak ju¿ nauczê siê graæ na perkusji w sposób mnie zadowalaj±cy, to wezmê siê za gitarê basow±, ewentualnie za skrzypce, jak mnie najdzie (ale to ju¿ na samym koñcu). Naj¶mieszniejsze w tym wszystkim jest to, ¿e nie ogarniam fletu prostego za 5 z³ z Kauflandu Harmonijka by³a prostsza.
|
|
|
|
Sherlocked |
Dodany dnia 16.03.2015 14:33
|
![]() Postów: 149 Dom: GryffindorPunkty: 759 Ranga: Bohater Hogwartu Data rejestracji: 17.09.14 |
W g³owie pe³no pomys³ów ale lenistwo i brak czasu robi± swoje. Mia³am mo¿liwo¶æ ( i jakby siê uprzeæ nadal mam ) gry na instrumencie dêtym - tañczy³am 4 lata w grupie tanecznej przy orkiestrze dêtej, wiec mo¿na powiedzieæ mam wtyki. Dlatego zawsze marzy³ mi siê saksofon. Jaki¶ czas temu pokocha³am jeszcze djembe. Mój znajomy, który gra w zespole reggae utworzy³ grupê dla kilku osób i tak w mi³ej atmosferze uczyli¶my siê gry na tych cudownych bêbnach , niestety teraz nie mam na to kompletnie czasu. Nauka, nauka i jeszcze raz nauka. ![]() ![]() "-Jak siê czujesz Georgie? - szepnê³a pani Weasley. Pomaca³ sobie g³owê. -Jak uduchowiony - wymamrota³. -Co mu siê sta³o? - wychrypia³ Fred z przera¿on± min±. - Mózg ma uszkodzony? -Jak uduchowiony - powtórzy³ George, otwieraj±c oczy i patrz±c na brata. - Widzisz.. jestem trochê uduchowiony. ODUCHOWIONY, Fred, ³apiesz teraz?" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Erudieth |
Dodany dnia 16.03.2015 16:17
|
![]() Pochwa³y: 4 Postów: 1317 Dom: GryffindorPunkty: 14924 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 29.12.14 |
Gram na gitarze, ju¿ pi±ty rok. Uwielbiam graæ, chocia¿ czasami mam ochotê cisn±æ gitar± za okno i zaj±æ siê czym¶ powa¿nym. Zaczê³am od klasycznej, w tamtym roku dokona³am zakupu elektrycznej - Squier Stratocaster Classic Vibe 50s Fiesta Red. Takie cudo. ![]() ![]() |
|
|
|
yersinia |
Dodany dnia 16.03.2015 22:40
|
![]() Pochwa³y: 4 Postów: 328 Dom: GryffindorPunkty: 3481 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 29.07.11 |
Squier Stratocaster Classic Vibe 50s Fiesta Red. Hehe zawsze mnie dziwi³o, ¿e ludzie pamiêtaj±/znaj± model swoich gitar. Ja o swojej mogê co najwy¿ej powiedzieæ, ¿e jest "czarna podpalana" (nie wiem jak siê ten kolor fachowo nazywa, ale kojarzy mi siê z sier¶ci± owczarka niemieckiego). Wiem tylko tyle, ¿e jaki¶ Stagg. Nie znam siê na markach, gram dla przyjemno¶ci, ale z mojej jestem zadowolona. Moja wygl±da mniej wiêcej tak, ale nie wiem czy to ten sam model: http://hurtowniam...0x1200.jpg |
|
|
|
Erudieth |
Dodany dnia 20.05.2015 19:45
|
![]() Pochwa³y: 4 Postów: 1317 Dom: GryffindorPunkty: 14924 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 29.12.14 |
yersinia napisa³(a): Squier Stratocaster Classic Vibe 50s Fiesta Red. Hehe zawsze mnie dziwi³o, ¿e ludzie pamiêtaj±/znaj± model swoich gitar. Ja o swojej mogê co najwy¿ej powiedzieæ, ¿e jest "czarna podpalana" (nie wiem jak siê ten kolor fachowo nazywa, ale kojarzy mi siê z sier¶ci± owczarka niemieckiego). Wiem tylko tyle, ¿e jaki¶ Stagg. Nie znam siê na markach, gram dla przyjemno¶ci, ale z mojej jestem zadowolona. Moja wygl±da mniej wiêcej tak, ale nie wiem czy to ten sam model: http://hurtowniam...0x1200.jpg Ja tam mam pamiêæ do ró¿nych dziwnych rzeczy. Co do Twojej, to taka podobna do Stratocastera. Tylko g³ówkê ma inn±. No i raczej trochê ró¿ni siê uk³adem elektrycznym. Jak dla mnie znanie modelu swojej gitary jest wa¿ne. A firmy to ju¿ szczególnie. Jeszcze ludzie pomy¶l±, ¿e gram na Les Paulu... Markê warto znaæ, ale i tak liczy siê tylko brzmienie i wygoda gry. ![]() |
|
|
|
Morigan |
Dodany dnia 18.06.2015 13:14
|
![]() Postów: 5 Dom: HufflepuffPunkty: 119 Ranga: Pomocna d³oñ Data rejestracji: 21.05.15 |
Ja chodzê do 4 klasy 1 stopnia na wiolonczele. Gram w orkiestrze i w zespole kameralnym. Bardzo siê cieszê ¿e posz³am do szko³y muzycznej. Morigan..
|
|
|
|
Bellatrix L |
Dodany dnia 18.06.2015 15:15
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 299 Dom: RavenclawPunkty: 7101 Ranga: Morderca Paj±ków Data rejestracji: 18.04.15 |
Ja przez 3 lata uczy³am siê graæ na fortepianie u mojej babci. Niestety z powodu pewnych problemów, ju¿ siê u niej nie uczê. Pozosta³o mi graæ sobie samej Umiem ju¿ na tyle du¿o, ¿e nie potrzebujê chodziæ na ¿adne dodatkowe lekcje. Teraz po prostu uczê siê utworów dla siebie. Oczywi¶cie musia³am sobie kupiæ keyboard, bo wcze¶niej nie by³ mi potrzebny, bo codziennie lata³am do babci na fortepian. Bardzo, ale to bardzo ¿a³ujê tego zakupu, bo keyboard to jednak nie to samo, co pianino czy te¿ fortepian. Zamiast uzbieraæ na pianino, przez mój ból d**y, kupi³am sobie keyboard. Gra mi siê bardzo ¼le. Klawisze lekko chodz±, co nie jest dobre. A po za tym (moja najwiêksza zmora), zazwyczaj przy piêknych utworach (gram g³ównie klasykê) brakuje mi klawiatury! Nic tylko zabiæ!!!Co do szko³y muzycznej, oczywi¶cie bardzo bym chcia³a chodziæ, ale problemem s± moi rodzice, którzy w ogóle tego nie czaj±, i mój wiek. Jestem ju¿ trochê za stara, aby i¶æ na fortepian do I stopnia, a do II st. nie mogê i¶æ, bo przecie¿ nie mam przygotowania. Moja babcia nie jest ¿adn± nauczycielk±. Umiem tylko czytaæ nuty i ca³kiem spoko graæ, ale z interwa³ami, akordami nie mia³am styczno¶ci. Oczywi¶cie babcia mia³a ksi±¿ki z gamami, akordami itd., ale kto by siê tam tym przejmowa³. Oczywi¶cie teraz mam mo¿liwo¶æ uczêszczania do szko³y muzycznej, ale na flet poprzeczny, ale, jak ju¿ wspomnia³am, problemem s± rodzice, którzy nie bêd± wydawaæ tysiêcy na instrument ღ ღ ღ ![]() ღ ღ ღ ![]() ღ ღ ღ W Hogwarcie Ellen Ripley. Od 27.07.2015 (14. edycja) dumna pani prefekt Ravenclawu Redaktorka w 3. numerze Proroka Niecodziennego, wakacje 2015 Korektor w 13. numerze Proroka Niecodziennego, wakacje 2017 |
|
|
|
yersinia |
Dodany dnia 19.06.2015 10:20
|
Bellatrix, je¶li ju¿ umiesz graæ na fortepianie, to nie dotykaj keyboarda Rzeczywi¶cie gra siê zupe³nie inaczej, szkoda zmarnowaæ to, co uda³o Ci siê uzyskaæ. Ja z kolei zawsze mówiê, ¿e nie umiem graæ na pianinie, chocia¿ umiem graæ na keyboardzie - wiêkszo¶æ ludzi tego nie rozumie, bo po prostu nie wie jak bardzo technika gry na obu ró¿ni siê od siebie.W ogóle nie mia³a¶ styczno¶ci z akordami czy umiesz podstawowe? |
|
|
|
Nessa Laime |
Dodany dnia 19.06.2015 16:17
|
![]() Postów: 292 Dom: RavenclawPunkty: 3116 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 21.08.14 |
Bella, moim zdaniem najlepiej by³oby pój¶æ z rodzicami do Szko³y Muzycznej i w sekretariacie podpytaæ, co i jak. Z tego co wiem, w niektórych SM jest mo¿liwo¶æ wypo¿yczenia danego instrumentu (ok. 150 z³ za ca³y rok szkolny) Ogólnie taka szko³a nie jest droga, w mojej miejscowo¶ci p³aci siê tylko 15 z³ co miesi±c na Radê Rodziców. Ja na twoim miejscu próbowa³abym zdawaæ do I stopnia na fortepian, bo umiesz ju¿ graæ i czytaæ z nut, a to ju¿ bardzo du¿o. My¶lê, ¿e mogliby nawet pomy¶leæ nad przeniesieniem ciê do wy¿szej klasy. A w razie czego zawsze mo¿esz próbowaæ zdawaæ na flet poprzeczny, to te¿ ¶wietny instrument. W 3 klasie cyklu 4letniego i tak mia³aby¶ lekcje fortepianu ![]() ![]() ![]() Kto ma olej w g³owie, temu do¶æ po s³owie. W Ravenclawie tylko ci, których umys³ piêknem l¶ni. ![]() ![]() ![]() ![]() Harry jest jak... na przyk³ad czekolada. Je¶li spróbowa³o siê czekolady, nigdy siê nie zapomina jej smaku. Tak samo z Harrym. Nigdy siê nie zapomni magii, która z niego p³ynie, magii, która ciê zaczarowa³a. ~ania potter ![]() - Ginny, nie nazywaj Rona palantem, nie jeste¶ kapitanem dru¿yny... - No wiesz, tak czêsto sam nazywa³e¶ go palantem, ¿e chcia³am ciê wyrêczyæ. Kto ci podbi³ oko, Granger? Chcê mu pos³aæ kwiaty. Irytek odlecia³ rechocz±c i wrzeszcz±c: - Pottu¶ kocha Pomulun±! - To mi³e, ¿e nikomu o tym nie powiesz - mrukn±³ Harry. - Tak, Quirrell to by³ ¶wietny nauczyciel -powiedzia³ g³o¶no Harry. - Mia³ tylko jedna wadê: z tylu g³owy wystawa³ mu Lord Voldemort. - Granger, odejmujê Gryffindorowi piêæ punktów za chamskie wyra¿anie siê o naszej nowej dyrektor... Macmillan te¿ piêæ, bo mi siê sprzeciwiasz... Potter piêæ, bo ciê nie lubiê... Weasley, koszulka ci wy³azi za to te¿ piêæ punktów... Dajcie mi znaæ, jak ju¿ pokonacie Voldemorta, dobrze? - Wiesz co, Weasley, to bardzo dobry pomys³ - rzek³ Lockhart. - Powinienem pój¶æ przygotowaæ siê do mojej nastêpnej lekcji. I odszed³ szybkim krokiem. - Przygotowaæ siê do lekcji- prychn±³ za nim Ron. - Raczej zakrêciæ sobie loki. - Nie s±dzê, by to mia³o jakie¶ znaczenie- o¶wiadczy³a ch³odno profesor McGonagall - chyba ¿e za drzwiami czeka jaki¶ szaleniec z siekier±, ¿eby zamordowaæ pierwsz± osobê która wyjdzie z Wielkiej Sali. - Pó¼niej go poszukam, na pewno znajdê go gdzie¶ na górze, wyp³akuj±cego sobie oczy nad starymi pantoflami mojej matki albo nad czym¶ podobnym. Oczywi¶cie, móg³ te¿ wczo³gaæ siê do szybu wentylacyjnego i tam zdechn±æ, ale to chyba z³udna nadzieja. - Gdyby mózg by³ ze z³ota, by³by¶ biedniejszy nawet od Weasleya. - Mo¿e jest chory! - szepn±³ Ron z nadziej±. - Mo¿e sam odszed³ - mrukn±³ Harry - bo znowu nie dali mu obrony przed czarn± magi±! - Albo mo¿e go wylali! - zawo³a³ Ron. - Przecie¿ nikt go nie znosi, wiêc... - A mo¿e - rozleg³ siê lodowaty g³os tu¿ za nimi - czeka, ¿eby us³yszeæ, dlaczego wy dwaj nie przyjechali¶cie poci±giem razem z innymi. Znasz swoj± matkê, Malfoy, prawda? - powiedzia³ Harry. - Ma minê, jakby jej kto¶ podsun±³ ³ajno pod nos... Czy ona zawsze ma taki wyraz twarz, czy mo¿e tylko wtedy, kiedy ty jeste¶ w pobli¿u? A co bêdzie, je¶li machnê ró¿d¿k± i nic siê nie stanie? Ja wiem? Mo¿e j± rzucisz i r±bniesz go w nos - zaproponowa³ Ron. - Na co oni tak siê gapi±? - zapyta³ Albus, który razem z Rose wystawi³ g³owê przez okno przedzia³u. - Nie przejmuj siê - odrzek³ Ron. - Na mnie. Jestem bardzo s³awny. ![]() |
|
|
|
Inga Clinton |
Dodany dnia 19.06.2015 16:38
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 6 Postów: 835 Dom: SlytherinPunkty: 7802 Ranga: ¯ywy worek treningowy Data rejestracji: 08.02.15 |
Widzê, ¿e poniektórzy to siê naprawdê znaj±. Nessa tyle ¿e fortepianu siê nie wypo¿ycza . Je¶li Bella chce i¶æ na flet to od razu o wszystkich instrumentach. Koszt wypo¿yczenia od 150 z³ |
|
|
|
Nessa Laime |
Dodany dnia 19.06.2015 16:49
|
Ginny, no wiem, by³oby doosyæ ciê¿ko przenie¶æ fortepian ze szko³y do domu, haha. Z tym wypo¿yczaniem to my¶la³am bardziej o flecie poprzecznym, bo Bella o nim na koñcu wspomina³a ;> ![]() ![]() ![]() Kto ma olej w g³owie, temu do¶æ po s³owie. W Ravenclawie tylko ci, których umys³ piêknem l¶ni. ![]() ![]() ![]() ![]() Harry jest jak... na przyk³ad czekolada. Je¶li spróbowa³o siê czekolady, nigdy siê nie zapomina jej smaku. Tak samo z Harrym. Nigdy siê nie zapomni magii, która z niego p³ynie, magii, która ciê zaczarowa³a. ~ania potter ![]() - Ginny, nie nazywaj Rona palantem, nie jeste¶ kapitanem dru¿yny... - No wiesz, tak czêsto sam nazywa³e¶ go palantem, ¿e chcia³am ciê wyrêczyæ. Kto ci podbi³ oko, Granger? Chcê mu pos³aæ kwiaty. Irytek odlecia³ rechocz±c i wrzeszcz±c: - Pottu¶ kocha Pomulun±! - To mi³e, ¿e nikomu o tym nie powiesz - mrukn±³ Harry. - Tak, Quirrell to by³ ¶wietny nauczyciel -powiedzia³ g³o¶no Harry. - Mia³ tylko jedna wadê: z tylu g³owy wystawa³ mu Lord Voldemort. - Granger, odejmujê Gryffindorowi piêæ punktów za chamskie wyra¿anie siê o naszej nowej dyrektor... Macmillan te¿ piêæ, bo mi siê sprzeciwiasz... Potter piêæ, bo ciê nie lubiê... Weasley, koszulka ci wy³azi za to te¿ piêæ punktów... Dajcie mi znaæ, jak ju¿ pokonacie Voldemorta, dobrze? - Wiesz co, Weasley, to bardzo dobry pomys³ - rzek³ Lockhart. - Powinienem pój¶æ przygotowaæ siê do mojej nastêpnej lekcji. I odszed³ szybkim krokiem. - Przygotowaæ siê do lekcji- prychn±³ za nim Ron. - Raczej zakrêciæ sobie loki. - Nie s±dzê, by to mia³o jakie¶ znaczenie- o¶wiadczy³a ch³odno profesor McGonagall - chyba ¿e za drzwiami czeka jaki¶ szaleniec z siekier±, ¿eby zamordowaæ pierwsz± osobê która wyjdzie z Wielkiej Sali. - Pó¼niej go poszukam, na pewno znajdê go gdzie¶ na górze, wyp³akuj±cego sobie oczy nad starymi pantoflami mojej matki albo nad czym¶ podobnym. Oczywi¶cie, móg³ te¿ wczo³gaæ siê do szybu wentylacyjnego i tam zdechn±æ, ale to chyba z³udna nadzieja. - Gdyby mózg by³ ze z³ota, by³by¶ biedniejszy nawet od Weasleya. - Mo¿e jest chory! - szepn±³ Ron z nadziej±. - Mo¿e sam odszed³ - mrukn±³ Harry - bo znowu nie dali mu obrony przed czarn± magi±! - Albo mo¿e go wylali! - zawo³a³ Ron. - Przecie¿ nikt go nie znosi, wiêc... - A mo¿e - rozleg³ siê lodowaty g³os tu¿ za nimi - czeka, ¿eby us³yszeæ, dlaczego wy dwaj nie przyjechali¶cie poci±giem razem z innymi. Znasz swoj± matkê, Malfoy, prawda? - powiedzia³ Harry. - Ma minê, jakby jej kto¶ podsun±³ ³ajno pod nos... Czy ona zawsze ma taki wyraz twarz, czy mo¿e tylko wtedy, kiedy ty jeste¶ w pobli¿u? A co bêdzie, je¶li machnê ró¿d¿k± i nic siê nie stanie? Ja wiem? Mo¿e j± rzucisz i r±bniesz go w nos - zaproponowa³ Ron. - Na co oni tak siê gapi±? - zapyta³ Albus, który razem z Rose wystawi³ g³owê przez okno przedzia³u. - Nie przejmuj siê - odrzek³ Ron. - Na mnie. Jestem bardzo s³awny. ![]() |
|
|
|
Bellatrix L |
Dodany dnia 24.06.2015 18:47
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 299 Dom: RavenclawPunkty: 7101 Ranga: Morderca Paj±ków Data rejestracji: 18.04.15 |
yersinia napisa³(a): W ogóle nie mia³a¶ styczno¶ci z akordami czy umiesz podstawowe? Znam podstawowe (ju¿), ale gdy uczy³am siê u babci, to w ogóle tego nie rusza³y¶my. Dopiero w II klasie gimnazjum na muzyce siê nauczy³am. Chocia¿ tworzenia akordów nadal nie ogarniam. Umiem tylko podstawowe ღ ღ ღ ![]() ღ ღ ღ ![]() ღ ღ ღ W Hogwarcie Ellen Ripley. Od 27.07.2015 (14. edycja) dumna pani prefekt Ravenclawu Redaktorka w 3. numerze Proroka Niecodziennego, wakacje 2015 Korektor w 13. numerze Proroka Niecodziennego, wakacje 2017 |
|
|
|
yersinia |
Dodany dnia 25.06.2015 20:48
|
Chocia¿ tworzenia akordów nadal nie ogarniam. Umiem tylko podstawowe Ja umiem stworzyæ tylko podstawowe O ¿adnych sus7 czy add-co¶tam nie ma mowy.
|
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
Strona 1 z 2: 12
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Inga Clinton

Slytherin

Ravenclaw
Na razie uczê siê graæ na tablecie. Chcê sprawdziæ swoj± cierpliwo¶æ. Je¶li uda mi siê nauczyæ graæ utwory z Hobbita, to mo¿e spróbujê ze szko³± muzyczn±
Mo¿e mi siê uda...

Hufflepuff
podoba mi siê równie¿ fortepian, czy tam pianino, zawsze zapominam które jest którym 

Gryffindor
) zapragnê³am umieæ graæ na skrzypcach
Jak na razie jest to do¶æ odleg³e marzenie, które kiedy¶ mam nadziejê spe³niæ