Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
26.07.2026 20:12
Jako tako, nawet mi siê sb dzi¶ ¶ni³o xD

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Instrumenty
Prefix u¿ytkownikaInga Clinton
Czy gracie na jaki¶ instrumentach muzycznych? Czy uczêszczacie do Szko³y Muzycznej? Dla ciekawskich ja gram na skrzypcach i w szkole muz. jestem w 6 klasie pierwszego stopnia. A wy??
naforum.zapodaj.net/thumbs/9274c9d6c552.jpg

imageshack.com/a/img923/3857/utQs1H.gif

#TeamMafia
Valkyrie

Prefix u¿ytkownikaAstrid Lilo
Nie mam kompletnie s³uchu, ale zawsze marzy³am, ¿eby graæ na fortepianie i wszystkich klawiszowych instrumentach, w szczególno¶ci na organach Czarodziej Na razie uczê siê graæ na tablecie. Chcê sprawdziæ swoj± cierpliwo¶æ. Je¶li uda mi siê nauczyæ graæ utwory z Hobbita, to mo¿e spróbujê ze szko³± muzyczn± ;) Mo¿e mi siê uda... jezyk
"Pamiêtasz kim by³e¶, zanim ¶wiat powiedzia³ Ci kim powiniene¶ byæ?"

i.pinger.pl/pgr33/586332b5000f98284fb3b00e/piekny-elf.gif

"Nie bój siê, trzeba czego¶ wiêcej ni¿ ludzki krzyk, ¿eby obudziæ umar³ych."

Prefix u¿ytkownikaLumos123
Mi siê zawsze podoba³y skrzypce i chcia³abym na nich graæ. W ogóle chcia³abym graæ na jakim¶ instrumencie. No, ale niestety nie gram :( podoba mi siê równie¿ fortepian, czy tam pianino, zawsze zapominam które jest którym xD. Tak wiêc zazdroszczê gry na skrzypcach ;)
A mo¿e w Hufflepuffie,
Gdzie sami prawi mieszkaj±,
Gdzie wierni s± sprawiedliwi
Hogwartu szko³y s± chwa³±.

fc02.deviantart.net/fs70/i/2013/253/5/e/hufflepuff_crest_by_jimiyo-d6lrsvu.jpg

Wiersz o mnie xD Love:
Lumos nasza jest kochana
M±dra, zdolna, uwielbiana
A przynajmniej tak my¶li...
Có¿, nie widzi nienawi¶ci
Zadaje wredne zadania w butelce
I co my¶li? Ja piszê wiersze?
Mimo tego pewien respekt -
Mimo, ¿e ona nie prefekt
¦wietny medal dla kluch stworzy³a
Najlepszym, oczywi¶cie, go wrêczy³a
To mia³a byæ mi³a rymowanka,
Lecz niech bêdzie niespodzianka! ;D

i58.tinypic.com/kbrfyo.jpg

To, ¿e twoja wra¿liwo¶æ uczuciowa mie¶ci siê w ³y¿eczce od herbaty, nie ¶wiadczy o tym, ¿e wszyscy s± tak upo¶ledzeni.

38.media.tumblr.com/e5dec366dd231bd5f82abfee6e56694c/tumblr_mw5qn1te9g1slbe69o1_500.gif

- Diabelskie sid³a, diabelskie sid³a... Co mówi³a profesor Sprout?... ¯e to lubi ciemno¶æ i wilgoæ... - Wiêc zapal co¶! - wykrztusi³ Harry. - Tak... no jasne... ale tu nie ma drewna! - krzyknê³a Hermiona, wykrêcaj±c sobie rêce. - CZY TY ZWARIOWA£A¦? - zawy³ Ron. - JESTE¦ CZARODZIEJK¡ CZY NIE?

-Brat Zachariasz- powiedzia³a Isabelle. -Ciacho wszystkich miesiêcy od stycznia do grudnia w kalendarzu Cichych Braci. Co on tu robi?
-A istnieje kalendarz Cichych Braci? - zainteresowa³ siê Alec. -Sprzedaj± go?

41.media.tumblr.com/7aa4a076695b47686b27d56db7dad768/tumblr_n342deie1H1slbe69o1_500.jpg

- Och, jeste¶ prefektem, Percy? - zdziwi³ siê jeden z bli¼niaków. - Dlaczego nam nie powiedzia³e¶? Nie mieli¶my pojêcia. - Daj spokój, przecie¿ pamiêtam, ¿e co¶ o tym wspomina³ - powiedzia³ drugi bli¼niak. - Raz... - Albo dwa... - Chwilê temu... - Przez ca³e lato...

-Lubiê kaczki - wtr±ci³ dyplomatycznie Jem. - Zw³aszcza te z Hyde Parku. - Zerkn±³ z ukosa na przyjaciela. Obaj siedzieli na brzegu wysokiego sto³u, z nogami zwieszonymi nad pod³og±. - Pamiêtasz, jak próbowa³e¶ kiedy¶ mnie namówiæ, ¿ebym rzuci³ im piróg nadziewany miêsem, bo chcia³e¶ sprawdziæ, czy uda siê wyhodowaæ rasê kaczek kanibali?
-I zjad³y go - przypomnia³ Will. - Krwio¿ercze ma³e bestie. Nigdy nie ufaj kaczkom.

Prefix u¿ytkownikafullmoon
Odk±d rok temu us³ysza³am na youtube Lindsey Stirling (któr± to mam od niedawna na profilowym :D) zapragnê³am umieæ graæ na skrzypcach :) Jak na razie jest to do¶æ odleg³e marzenie, które kiedy¶ mam nadziejê spe³niæ :D
~ W Hogwarcie ~
Elizabeth Robertson
pani Prefekt Naczelna i pa³karka dry¿yny Gryfonów

www.thenug.com/sites/default/pub/031315/thenug-tl2dA1QqpQ.gif

25.media.tumblr.com/b3ac60b0f7b120c4ed9c7690b5780c06/tumblr_mzrs0lMz8q1se9fcoo4_500.gif

Prefix u¿ytkownikaSixth Gun
Od dziecka by³am zakochana w skrzypcach, ale mój s³omiany zapa³ nie pozwala mi cokolwiek zrobiæ w kierunku nauki gry na nich. Dodatkowo nie jestem w stanie nawet zagraæ najprostszych partii na flecie mimo licznych prób wiêc wierzê, ¿e kariera muzyka nie jest mi pisana...
Glanek, jopro - jak zwa³, tak zawa³

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najoryginalniejszy_nick.png

Je¿eli jeste¶ amatorem (lub amatork±) twórczo¶ci Borszewicza, to mo¿emy siê o¿eniæ

Prefix u¿ytkownikaNessa Laime
Ja bardzo chcia³abym zapisaæ siê do szko³y muzycznej na fortepian (podobno mam dobry s³uch muzyczny i szybko zapamiêtujê melodie), ale kompletnie nie umiem ¶piewaæ. A przy komisji egzaminacyjnej nie wydusi³abym pewnie z siebie ¿adnego d¼wiêku. :/
Naprawdê wrêcz kocham fortepian i kiedy¶ próbowa³am sama na nim graæ, ale nie odwa¿ê siê na pewno na szko³ê muzyczn±, dopóki trzeba ¶piewaæ.
fc01.deviantart.net/fs19/f/2007/226/2/f/_cloud__by_jimmyjets.giffc01.deviantart.net/fs16/f/2007/146/f/3/Jumping_love_by_iTop_edition.gif fc01.deviantart.net/fs19/f/2007/226/2/f/_cloud__by_jimmyjets.gif

www.emeryci-sg.org.pl/wazne_sprawy/images/klepsydra_kreska.png

Kto ma olej w g³owie, temu do¶æ po s³owie.

W Ravenclawie tylko ci,
których umys³ piêknem l¶ni.

i42.tinypic.com/2dhicyf_th.jpg

hogsmeade.pl/images/hat/ravenclawf.gif

Harry jest jak... na przyk³ad czekolada. Je¶li spróbowa³o siê czekolady, nigdy siê nie zapomina jej smaku. Tak samo z Harrym. Nigdy siê nie zapomni magii, która z niego p³ynie, magii, która ciê zaczarowa³a. ~ania potter

- Ginny, nie nazywaj Rona palantem, nie jeste¶ kapitanem dru¿yny...
- No wiesz, tak czêsto sam nazywa³e¶ go palantem, ¿e chcia³am ciê wyrêczyæ.

Kto ci podbi³ oko, Granger? Chcê mu pos³aæ kwiaty.

Irytek odlecia³ rechocz±c i wrzeszcz±c:
- Pottu¶ kocha Pomulun±!
- To mi³e, ¿e nikomu o tym nie powiesz - mrukn±³ Harry.

- Tak, Quirrell to by³ ¶wietny nauczyciel -powiedzia³ g³o¶no Harry. - Mia³ tylko jedna wadê: z tylu g³owy wystawa³ mu Lord Voldemort.

- Granger, odejmujê Gryffindorowi piêæ punktów za chamskie wyra¿anie siê o naszej nowej dyrektor... Macmillan te¿ piêæ, bo mi siê sprzeciwiasz... Potter piêæ, bo ciê nie lubiê... Weasley, koszulka ci wy³azi za to te¿ piêæ punktów...

Dajcie mi znaæ, jak ju¿ pokonacie Voldemorta, dobrze?

- Wiesz co, Weasley, to bardzo dobry pomys³ - rzek³ Lockhart. - Powinienem pój¶æ przygotowaæ siê do mojej nastêpnej lekcji.
I odszed³ szybkim krokiem.
- Przygotowaæ siê do lekcji- prychn±³ za nim Ron. - Raczej zakrêciæ sobie loki.

- Nie s±dzê, by to mia³o jakie¶ znaczenie- o¶wiadczy³a ch³odno profesor McGonagall - chyba ¿e za drzwiami czeka jaki¶ szaleniec z siekier±, ¿eby zamordowaæ pierwsz± osobê która wyjdzie z Wielkiej Sali.

- Pó¼niej go poszukam, na pewno znajdê go gdzie¶ na górze, wyp³akuj±cego sobie oczy nad starymi pantoflami mojej matki albo nad czym¶ podobnym. Oczywi¶cie, móg³ te¿ wczo³gaæ siê do szybu wentylacyjnego i tam zdechn±æ, ale to chyba z³udna nadzieja.

- Gdyby mózg by³ ze z³ota, by³by¶ biedniejszy nawet od Weasleya.

- Mo¿e jest chory! - szepn±³ Ron z nadziej±.
- Mo¿e sam odszed³ - mrukn±³ Harry - bo znowu nie dali mu obrony przed czarn± magi±!
- Albo mo¿e go wylali! - zawo³a³ Ron. - Przecie¿ nikt go nie znosi, wiêc...
- A mo¿e - rozleg³ siê lodowaty g³os tu¿ za nimi - czeka, ¿eby us³yszeæ, dlaczego wy dwaj nie przyjechali¶cie poci±giem razem z innymi.

Znasz swoj± matkê, Malfoy, prawda? - powiedzia³ Harry. - Ma minê, jakby jej kto¶ podsun±³ ³ajno pod nos... Czy ona zawsze ma taki wyraz twarz, czy mo¿e tylko wtedy, kiedy ty jeste¶ w pobli¿u?

A co bêdzie, je¶li machnê ró¿d¿k± i nic siê nie stanie?
Ja wiem? Mo¿e j± rzucisz i r±bniesz go w nos - zaproponowa³ Ron.

- Na co oni tak siê gapi±? - zapyta³ Albus, który razem z Rose wystawi³ g³owê przez okno przedzia³u.
- Nie przejmuj siê - odrzek³ Ron. - Na mnie. Jestem bardzo s³awny.

Prefix u¿ytkownikaLapa15
Temat muzyki i instrumentów nie jest mi obcy, poniewa¿ w³a¶ciwie ca³kiem sporo najbli¿szych osób z rodziny mamy, umie graæ na jakim¶ instrumencie. Ja ci±gnê to dalej, równie¿ gram. Aktualnie moim instrumentem jest pianino/fortepian/keyboard- obojêtnie, prawie wszystko takie samo.
Gram na pianinie od lat najm³odszych, ale ostatnio by³a wielka zapa¶æ w moim graniu i nie gra³am co najmniej 4 lata. Jako, i¿ teraz my¶lê trochê inaczej, postanowi³am do grania powróciæ. Na razie oczywi¶cie pomalutku - jakie¶ utworki na szkolne apele, æwiczonka, mo¿e w wakacje zajmê siê powa¿nie jakim¶ utworem...
Próbowa³am z gitar±, ale przez brak czasu nie wysz³o.
Oprócz tego, zawsze chcia³am graæ na skrzypcach, saksofonie i perkusji. Mo¿e kiedy¶ co¶ z tego wyjdzie... d;
media.giphy.com/media/R6DRohtmrCf9m/giphy.gif

Moje wewnêtrzne oko tu cierpi

i66.tinypic.com/2d0kx0l.png

Prefix u¿ytkownikayersinia
Keyboard, gitara, djembe, harmonijka (to siê w sumie nie liczy...), uczê siê na perkusji. Na klawisze chodzi³am do szko³y muzycznej przez cztery lata (ale prywatnej, wiêc nie by³o stopni), reszta to wynik samozaparcia, bo uczy³am siê sama, ewentualnie kto¶ mi co¶ pokaza³. Tak jak £apa, z klawiszami mia³am kilkuletni zastój, teraz staram siê do tego wróciæ i w³a¶nie mêczê jedn± piosenkê.
W nastêpnej kolejno¶ci, jak ju¿ nauczê siê graæ na perkusji w sposób mnie zadowalaj±cy, to wezmê siê za gitarê basow±, ewentualnie za skrzypce, jak mnie najdzie (ale to ju¿ na samym koñcu).

Naj¶mieszniejsze w tym wszystkim jest to, ¿e nie ogarniam fletu prostego za 5 z³ z Kauflandu jezyk Harmonijka by³a prostsza.

Prefix u¿ytkownikaSherlocked
W g³owie pe³no pomys³ów ale lenistwo i brak czasu robi± swoje. Mia³am mo¿liwo¶æ ( i jakby siê uprzeæ nadal mam ) gry na instrumencie dêtym - tañczy³am 4 lata w grupie tanecznej przy orkiestrze dêtej, wiec mo¿na powiedzieæ mam wtyki. Dlatego zawsze marzy³ mi siê saksofon. Jaki¶ czas temu pokocha³am jeszcze djembe. Mój znajomy, który gra w zespole reggae utworzy³ grupê dla kilku osób i tak w mi³ej atmosferze uczyli¶my siê gry na tych cudownych bêbnach , niestety teraz nie mam na to kompletnie czasu. Nauka, nauka i jeszcze raz nauka. :(
s-media-cache-ec0.pinimg.com/originals/79/be/3b/79be3b5ca2781e8e43363235d0f02e02.jpg

b1.pinger.pl/9580810455ebc2a81c716cfde3b31d0d/Fred-and-George-harry-potter-2012.gif

"-Jak siê czujesz Georgie? - szepnê³a pani Weasley.
Pomaca³ sobie g³owê.
-Jak uduchowiony - wymamrota³.
-Co mu siê sta³o? - wychrypia³ Fred z przera¿on± min±. - Mózg ma uszkodzony?
-Jak uduchowiony - powtórzy³ George, otwieraj±c oczy i patrz±c na brata. - Widzisz.. jestem trochê uduchowiony. ODUCHOWIONY, Fred, ³apiesz teraz?"

27.media.tumblr.com/tumblr_luz3z6BEIc1r5hctgo1_500.gif

38.media.tumblr.com/833192c30f0e2277dbb93513a9be14ec/tumblr_n9pbqwRs961tia3zvo2_500.gif

stream1.gifsoup.com/view2/2399402/friends-theme-o.gif

24.media.tumblr.com/tumblr_lqcf1hhlk21r10kbco1_500.gif

emilychance.com/wp-content/uploads/2014/01/Kiss.gif

Prefix u¿ytkownikaErudieth
Gram na gitarze, ju¿ pi±ty rok. Uwielbiam graæ, chocia¿ czasami mam ochotê cisn±æ gitar± za okno i zaj±æ siê czym¶ powa¿nym. xDZaczê³am od klasycznej, w tamtym roku dokona³am zakupu elektrycznej - Squier Stratocaster Classic Vibe 50s Fiesta Red. Takie cudo. Love
medias.audiofanzine.com/images/normal/squier-classic-vibe-stratocaster-50s-fiesta-red-maple-342531.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/eru.png

Squier Stratocaster Classic Vibe 50s Fiesta Red.

Hehe zawsze mnie dziwi³o, ¿e ludzie pamiêtaj±/znaj± model swoich gitar. Ja o swojej mogê co najwy¿ej powiedzieæ, ¿e jest "czarna podpalana" ;) (nie wiem jak siê ten kolor fachowo nazywa, ale kojarzy mi siê z sier¶ci± owczarka niemieckiego). Wiem tylko tyle, ¿e jaki¶ Stagg. Nie znam siê na markach, gram dla przyjemno¶ci, ale z mojej jestem zadowolona.
Moja wygl±da mniej wiêcej tak, ale nie wiem czy to ten sam model:
http://hurtowniam...0x1200.jpg

Prefix u¿ytkownikaErudieth
yersinia napisa³(a):

Squier Stratocaster Classic Vibe 50s Fiesta Red.

Hehe zawsze mnie dziwi³o, ¿e ludzie pamiêtaj±/znaj± model swoich gitar. Ja o swojej mogê co najwy¿ej powiedzieæ, ¿e jest "czarna podpalana" ;) (nie wiem jak siê ten kolor fachowo nazywa, ale kojarzy mi siê z sier¶ci± owczarka niemieckiego). Wiem tylko tyle, ¿e jaki¶ Stagg. Nie znam siê na markach, gram dla przyjemno¶ci, ale z mojej jestem zadowolona.
Moja wygl±da mniej wiêcej tak, ale nie wiem czy to ten sam model:
http://hurtowniam...0x1200.jpg

Ja tam mam pamiêæ do ró¿nych dziwnych rzeczy. xD Co do Twojej, to taka podobna do Stratocastera. Tylko g³ówkê ma inn±. No i raczej trochê ró¿ni siê uk³adem elektrycznym. Jak dla mnie znanie modelu swojej gitary jest wa¿ne. A firmy to ju¿ szczególnie. Jeszcze ludzie pomy¶l±, ¿e gram na Les Paulu... Markê warto znaæ, ale i tak liczy siê tylko brzmienie i wygoda gry.
www.harry-potter.net.pl/images/articles/eru.png

Prefix u¿ytkownikaMorigan
Ja chodzê do 4 klasy 1 stopnia na wiolonczele. Gram w orkiestrze i w zespole kameralnym. Bardzo siê cieszê ¿e posz³am do szko³y muzycznej. :)
Morigan..

Prefix u¿ytkownikaBellatrix L
Ja przez 3 lata uczy³am siê graæ na fortepianie u mojej babci. Niestety z powodu pewnych problemów, ju¿ siê u niej nie uczê. Pozosta³o mi graæ sobie samej :( Umiem ju¿ na tyle du¿o, ¿e nie potrzebujê chodziæ na ¿adne dodatkowe lekcje. Teraz po prostu uczê siê utworów dla siebie. Oczywi¶cie musia³am sobie kupiæ keyboard, bo wcze¶niej nie by³ mi potrzebny, bo codziennie lata³am do babci na fortepian. Bardzo, ale to bardzo ¿a³ujê tego zakupu, bo keyboard to jednak nie to samo, co pianino czy te¿ fortepian. Zamiast uzbieraæ na pianino, przez mój ból d**y, kupi³am sobie keyboard. Gra mi siê bardzo ¼le. Klawisze lekko chodz±, co nie jest dobre. A po za tym (moja najwiêksza zmora), zazwyczaj przy piêknych utworach (gram g³ównie klasykê) brakuje mi klawiatury! Nic tylko zabiæ!!!
Co do szko³y muzycznej, oczywi¶cie bardzo bym chcia³a chodziæ, ale problemem s± moi rodzice, którzy w ogóle tego nie czaj±, i mój wiek. Jestem ju¿ trochê za stara, aby i¶æ na fortepian do I stopnia, a do II st. nie mogê i¶æ, bo przecie¿ nie mam przygotowania. Moja babcia nie jest ¿adn± nauczycielk±. Umiem tylko czytaæ nuty i ca³kiem spoko graæ, ale z interwa³ami, akordami nie mia³am styczno¶ci. Oczywi¶cie babcia mia³a ksi±¿ki z gamami, akordami itd., ale kto by siê tam tym przejmowa³.
Oczywi¶cie teraz mam mo¿liwo¶æ uczêszczania do szko³y muzycznej, ale na flet poprzeczny, ale, jak ju¿ wspomnia³am, problemem s± rodzice, którzy nie bêd± wydawaæ tysiêcy na instrument ;(
ღ ღ ღ

media.tenor.com/images/08c10a421fe8817e02a2cdcebcf5944a/tenor.gif

ღ ღ ღ

media.giphy.com/media/tFDWhOyUlTaw0/giphy.gif

ღ ღ ღ

W Hogwarcie Ellen Ripley.
Od 27.07.2015 (14. edycja) dumna pani prefekt Ravenclawu

Redaktorka w 3. numerze Proroka Niecodziennego, wakacje 2015
Korektor w 13. numerze Proroka Niecodziennego, wakacje 2017

Bellatrix, je¶li ju¿ umiesz graæ na fortepianie, to nie dotykaj keyboarda ;) Rzeczywi¶cie gra siê zupe³nie inaczej, szkoda zmarnowaæ to, co uda³o Ci siê uzyskaæ. Ja z kolei zawsze mówiê, ¿e nie umiem graæ na pianinie, chocia¿ umiem graæ na keyboardzie - wiêkszo¶æ ludzi tego nie rozumie, bo po prostu nie wie jak bardzo technika gry na obu ró¿ni siê od siebie.
W ogóle nie mia³a¶ styczno¶ci z akordami czy umiesz podstawowe?

Bella, moim zdaniem najlepiej by³oby pój¶æ z rodzicami do Szko³y Muzycznej i w sekretariacie podpytaæ, co i jak. Z tego co wiem, w niektórych SM jest mo¿liwo¶æ wypo¿yczenia danego instrumentu (ok. 150 z³ za ca³y rok szkolny) Ogólnie taka szko³a nie jest droga, w mojej miejscowo¶ci p³aci siê tylko 15 z³ co miesi±c na Radê Rodziców.

Ja na twoim miejscu próbowa³abym zdawaæ do I stopnia na fortepian, bo umiesz ju¿ graæ i czytaæ z nut, a to ju¿ bardzo du¿o. My¶lê, ¿e mogliby nawet pomy¶leæ nad przeniesieniem ciê do wy¿szej klasy. A w razie czego zawsze mo¿esz próbowaæ zdawaæ na flet poprzeczny, to te¿ ¶wietny instrument. W 3 klasie cyklu 4letniego i tak mia³aby¶ lekcje fortepianu ;)
fc01.deviantart.net/fs19/f/2007/226/2/f/_cloud__by_jimmyjets.giffc01.deviantart.net/fs16/f/2007/146/f/3/Jumping_love_by_iTop_edition.gif fc01.deviantart.net/fs19/f/2007/226/2/f/_cloud__by_jimmyjets.gif

W Ravenclawie tylko ci,

Harry jest jak... na przyk³ad czekolada. Je¶li spróbowa³o siê czekolady, nigdy siê nie zapomina jej smaku. Tak samo z Harrym. Nigdy siê nie zapomni magii, która z niego p³ynie, magii, która ciê zaczarowa³a. ~ania potter

- Pottu¶ kocha Pomulun±!

- Tak, Quirrell to by³ ¶wietny nauczyciel -powiedzia³ g³o¶no Harry. - Mia³ tylko jedna wadê: z tylu g³owy wystawa³ mu Lord Voldemort.

- Granger, odejmujê Gryffindorowi piêæ punktów za chamskie wyra¿anie siê o naszej nowej dyrektor... Macmillan te¿ piêæ, bo mi siê sprzeciwiasz... Potter piêæ, bo ciê nie lubiê... Weasley, koszulka ci wy³azi za to te¿ piêæ punktów...

- Wiesz co, Weasley, to bardzo dobry pomys³ - rzek³ Lockhart. - Powinienem pój¶æ przygotowaæ siê do mojej nastêpnej lekcji.

- Nie s±dzê, by to mia³o jakie¶ znaczenie- o¶wiadczy³a ch³odno profesor McGonagall - chyba ¿e za drzwiami czeka jaki¶ szaleniec z siekier±, ¿eby zamordowaæ pierwsz± osobê która wyjdzie z Wielkiej Sali.

- Pó¼niej go poszukam, na pewno znajdê go gdzie¶ na górze, wyp³akuj±cego sobie oczy nad starymi pantoflami mojej matki albo nad czym¶ podobnym. Oczywi¶cie, móg³ te¿ wczo³gaæ siê do szybu wentylacyjnego i tam zdechn±æ, ale to chyba z³udna nadzieja.

- Mo¿e sam odszed³ - mrukn±³ Harry - bo znowu nie dali mu obrony przed czarn± magi±!
- A mo¿e - rozleg³ siê lodowaty g³os tu¿ za nimi - czeka, ¿eby us³yszeæ, dlaczego wy dwaj nie przyjechali¶cie poci±giem razem z innymi.

Znasz swoj± matkê, Malfoy, prawda? - powiedzia³ Harry. - Ma minê, jakby jej kto¶ podsun±³ ³ajno pod nos... Czy ona zawsze ma taki wyraz twarz, czy mo¿e tylko wtedy, kiedy ty jeste¶ w pobli¿u?

- Na co oni tak siê gapi±? - zapyta³ Albus, który razem z Rose wystawi³ g³owê przez okno przedzia³u.

Prefix u¿ytkownikaInga Clinton
Widzê, ¿e poniektórzy to siê naprawdê znaj±. Nessa tyle ¿e fortepianu siê nie wypo¿ycza xD. Je¶li Bella chce i¶æ na flet to od razu o wszystkich instrumentach. Koszt wypo¿yczenia od 150 z³:)
naforum.zapodaj.net/thumbs/9274c9d6c552.jpg

imageshack.com/a/img923/3857/utQs1H.gif

#TeamMafia
Valkyrie

Ginny, no wiem, by³oby doosyæ ciê¿ko przenie¶æ fortepian ze szko³y do domu, haha. Z tym wypo¿yczaniem to my¶la³am bardziej o flecie poprzecznym, bo Bella o nim na koñcu wspomina³a ;>

W Ravenclawie tylko ci,

- Pottu¶ kocha Pomulun±!

Prefix u¿ytkownikaBellatrix L
yersinia napisa³(a):
W ogóle nie mia³a¶ styczno¶ci z akordami czy umiesz podstawowe?

Znam podstawowe (ju¿), ale gdy uczy³am siê u babci, to w ogóle tego nie rusza³y¶my. Dopiero w II klasie gimnazjum na muzyce siê nauczy³am. Chocia¿ tworzenia akordów nadal nie ogarniam. Umiem tylko podstawowe :)
ღ ღ ღ

media.tenor.com/images/08c10a421fe8817e02a2cdcebcf5944a/tenor.gif

ღ ღ ღ

media.giphy.com/media/tFDWhOyUlTaw0/giphy.gif

ღ ღ ღ

W Hogwarcie Ellen Ripley.
Od 27.07.2015 (14. edycja) dumna pani prefekt Ravenclawu

Redaktorka w 3. numerze Proroka Niecodziennego, wakacje 2015
Korektor w 13. numerze Proroka Niecodziennego, wakacje 2017

Chocia¿ tworzenia akordów nadal nie ogarniam. Umiem tylko podstawowe

Ja umiem stworzyæ tylko podstawowe ;) O ¿adnych sus7 czy add-co¶tam nie ma mowy.

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: