Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
|
Jakiego przedmiotu szkolnego nie znosisz?
|
|
Jadis |
Dodany dnia 16.07.2015 10:16
|
![]() Postów: 9 Dom: RavenclawPunkty: 33 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 16.07.15 |
Moim zdaniem najgorszym przedmiotem jest Wychowanie Fizyczne. Pamiêtam jak w podstawówce i gimnazjum nie znosi³am tego przedmiotu. Ogó³em jeszcze nauczycielka siê mnie czepia³a, ale to chyba jest rodzinne bo moje siostry te¿ tak maj±. Drugim najgorszym przedmiotem jest moim zdaniem Chemia. Ja jestem co prawda i humanistk± i ¶cis³owcem, ale jako¶ do ¿ycia mi siê nie przyda³a, bo bêdê nauczycielk± jêzyka angielskiego. Oczywi¶cie rozumiem, ¶cis³owcy szalej± za matematyk±, fizyk± i oczywi¶cie chemi±, jednak uwa¿am, ¿e te dwa ostatnie przedmioty powinny byæ dla chêtnych. A czemu siê przyczepi³am do chemii to nie wiem sama. Pewnie dlatego, ¿e w gimnazjum nauczycielka postawi³a mi 4 i by³a to jedna z moich dwóch czwórek, bo reszta to by³y pi±tki i szóstki.. |
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 17.07.2015 12:40
|
![]() Postów: 697 Dom: GryffindorPunkty: 1813 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Jadis - w zupe³no¶ci siê z Tob± zgadzam co do WFu. Te¿ nienawidzi³am tego przedmiotu, co wynika³o g³ównie z tego, ¿e sobie na nim nie radzi³am. Mam wadê serca, wiêc wielu æwiczeñ po prostu nie mog³am wykonywaæ (np. biegania), przez co by³am s³absza od swoich rówie¶ników, a to z kolei, dawa³o im powód ¿eby siê ze mnie nabijaæ. Poza tym, lekcje te nie rozwija³y zainteresowañ, mnie zniechêci³y do jakiejkolwiek aktywno¶ci fizycznej. Dopiero teraz mi przechodzi ta niechêæ, a szko³ê skoñczy³am 3 lata temu... Ale jest przedmiot, którego nie lubi³am jeszcze bardziej ni¿ wfu - religii. Uwa¿am, ¿e powinna znikn±æ ze szkó³, kiedy¶ nauczano jej w ko¶ciele/kaplicy i tak by³oby lepiej. Po pierwsze, z tych lekcji nic siê nie wynosi, marnuje siê tylko czas, który mo¿na by po¶wiêciæ na rozwijanie w³asnych zainteresowañ czy przedmioty dodatkowe. U mnie w szkole na lekcjach religii katechetka wymy¶li³a sobie, ¿e ka¿dy po kolei ma odmawiaæ modlitwê (co lekcja inna osoba), kiedy przysz³a moja kolej, odmówi³am, przez co wezwa³a moj± mamê do szko³y i kaza³a jej wypisaæ "tego antychrysta" z religii. Skaka³am ze szczê¶cia . Fakt, ¿e jestem ateistk± w zasadzie od zawsze to jedno, ale sposób w jaki s± prowadzone te lekcje oraz to kto je prowadzi, zniechêci³o wiele osób wierz±cych. Mi mama postawi³a ultimatum - idziesz do bierzmowania, a w liceum wypiszê Ciê z religii i nie musisz chodziæ do ko¶cio³a, tak te¿ siê sta³o. W liceum, kiedy skoñczyli¶my te 18 lat i mogli¶my sami siê wypisaæ, na religii zosta³o 10 osób z 32, z czego po³owa nie mia³a jeszcze skoñczonej 18-stki i tylko dlatego chodzi³a... Dla mnie lekcje religii w klasach 1-3 by³y istnym dramatem. Mieli¶my tak± por±ban± katechetkê, która nie do¶æ, ¿e ci±gle gada³a o seksie (7-letnim dzieciom i mi 6-letniej ), to jeszcze poni¿a³a niektórych uczniów, w tym mnie. Dlaczego? Dlatego, ¿e wychowywa³am siê tylko z mam± i dziadkami, bez ojca, przez co katechetka uznawa³a mnie za gorsz±, a moj± mamê nazwa³a "puszczalsk±" i stwierdzi³a, ¿e pewnie nawet nie wie, kto jest moim ojcem. Moja mama posz³a do niej to wyja¶niæ i powiedzia³a, ¿e wychowujê siê bez ojca, bo jestem adoptowana, a ona nigdy mê¿a nie mia³a. To by³ b³±d, bo potem z kolei mówi³a, ¿e jestem gorsza, bo jestem adoptowana i ¿e pewnie jestem chora, bo rodzice mnie nie chcieli... Dramat. Taki sam los spotka³ kolegê z klasy oraz kole¿ankê, której ojciec zgin±³ w wypadku... "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 17.07.2015 12:57
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Ja nie cierpia³em matematyki i fizyki. To by³ dla mnie istny koszmar! A na nauczycieli te¿ trafi³em bardzo wymagaj±cych i, ¿e tak to okre¶lê bezkompromisowych. Do dzi¶ siê zastanawiam jakim cudem w ogóle udawa³o siê przechodziæ z klasy do klasy . Na szczê¶cie mam ju¿ to piek³o za sob±. Mia³em te¿ trochê problemów z chemii, ale jak siê przy³o¿y³em, to i 4+ ze sprawdzianu nawet wpad³o;p ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
BlueAri |
Dodany dnia 02.09.2015 18:01
|
![]() Postów: 83 Dom: RavenclawPunkty: 417 Ranga: Chodz±ca biblioteka Data rejestracji: 16.08.15 |
Ogólnie ja lubiê chemiê, lubiê fizykê, nawet geografia ujdzie. Ale jest taka lekcja... Niemiecki. Po pierwsze, nie ogarniam jêzyków obcych, bo mi siê miesza wszystko. Po drugie, naszej nauczycielki nie da siê darzyæ wielk± sympati±. ![]() Jeszcze nie przepada³am za plastyk± (teraz ju¿ nie mam tego przedmiotu) i technik±, bo nad tymi pracami d³ugo musia³am siedzieæ, a matma by³a gotowa w 10 minut. No i jeszcze WFu nie lubiê, bo nie przepadam za bieganiem i takimi tam. Najbardziej lubiê gimnastykê [center]Przysiêgam uroczy¶cie, ¿e knujê co¶ niedobrego A mo¿e w Ravenclawie Zamieszkaæ wam wypadnie Tam p³onie lampa wiedzy, Tam mêdrcem bêdziesz snadnie. ![]() ![]() ![]() Id¼ tam, gdzie prowadzi ciê serce, inaczej utracisz wszystko ![]() Bo to tak jest, ¿e dla siebie, owszem, mo¿na co¶ tam zrobiæ, ale la drugiego cz³owieka to ju¿ mo¿na co¶ niesamowicie piêknego zrobiæ, wszystko. Wszystko. Kto czyta ksi±¿ki, ¿yje podwójnie. Koniec psot [/center] |
|
|
|
Liliana2194 |
Dodany dnia 02.09.2015 19:23
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 20 Postów: 1283 Dom: HufflepuffPunkty: 20246 Ranga: O choinka! Data rejestracji: 18.06.14 |
Ja najbardziej nie cierpiê w-fu. Ten przedmiot to dla mnie istna tortura, bo jestem najgorsza w klasie. Tak naprawdê to nie jestem a¿ taka z³a, jak siê innym wydaje - lubiê biegaæ (nie na wy¶cigi, bo jestem do¶æ wolna), gimnastyka te¿ nie jest najgorsza. No i lubiê rzucaæ pi³kê do kosza. Ale ze ¶wiec± szukaæ kogo¶, kto gorzej sobie radzi w grach zespo³owych. W szkole jestem indywidualistk± (ze wzglêdu na moj± nie¶mia³o¶æ), wiêc wszystko, co robi siê w grupach mnie przera¿a i odrzuca. Wszyscy zawsze wybieraj± mnie do dru¿yny jako ostatni±, bo podczas gry w siatkê stojê z za³o¿onymi rêkami i niemal trzêsê siê ze strachu. A gdyby nie otaczali mnie ludzie, których siê wrêcz bojê, z pewno¶ci± chocia¿ bym siê stara³a.W gimnazjum jest lepiej ni¿ w podstawówce, bo tam by³y tzw. zawody, które polega³y na ¶ciganiu siê na ró¿ne sposoby. Nie mogê sobie wyobraziæ gorszego zajêcia dla mnie. No i by³a taka jedna dziewczyna, która non stop siê ze mnie nabija³a. Rozumiem, ¿e uczniowie ma³o siê ruszaj± i w ogóle, ale tego typu zajêcia s± dla mnie niezwykle upokarzaj±ce i denerwuje mnie, ¿e wiêkszo¶æ nauczycieli ci±gle zmusza nas do gry w siatkówkê. Gdy ju¿ skoñczy³am swoje tyrady na temat w-fu, mogê dodaæ, ¿e nie cierpiê równie¿ matematyki i fizyki, z których ledwo udaje mi siê zdaæ. Nie radzê sobie z przedmiotami ¶cis³ymi. :/ ![]() ![]() - - W Hogwarcie: - - 2) Valerie Adams 2.06.2019 - ![]() ![]() ![]() Karta postaci: tutaj1) Liliana Williams 18.06.2014 - 31.05.2019 ~ moja ulubienica spo¶ród tej dwójki ~ ![]() ![]() ![]() Karta postaci: 1. Lijka2. Poboczne - - Za 2017/2018: - - ![]() - - INBJN - - Ten little Indian Boys went out to dine One choked his little self and then there were nine. ![]() Nine little Indian Boys sat up very late One overslept himself and then there were eight. Eight little Indian Boys travelling in Devon One said he'd stay there and then there were seven. Seven little Indian Boys chopping up sticks One chopped himself in halves and then there were six. ![]() Six little Indian Boys playing with a hive A bumblebee stung one and then there were five. Five little Indian Boys going in for law One got in Chancery and then there were four. Four little Indian Boys going out to sea A red herring swallowed one and then there were three. Three little Indian Boys walking in the zoo A big bear hugged one and then there were two. Two little Indian Boys sitting in the sun One got frizzled up and then there was one. One little Indian Boy left all alone He went out and hanged himself and then there were none. ![]() ![]() - - - - ![]() |
|
|
|
Flappy |
Dodany dnia 05.09.2015 22:30
|
![]() Postów: 16 Dom: GryffindorPunkty: 810 Ranga: Bohater Hogwartu Data rejestracji: 28.07.15 |
Na szczê¶cie od ponad roku nie mam w±tpliwej przyjemno¶ci chodzenia na lekcje takie jak fizyka i chemia. Zamiast tego kochane ministerstwo edukacji wrzuci³o mi przyrodê, która w³a¶ciwie jest fizyk±, bo uczy jej fizyk! Nie cierpiê tych lekcji! Na co humanowi (rozszerzona historia i wos) wiedza o budowie i dzia³aniu silnika odrzutowego?! Kto¶ mo¿e mi to wyja¶niæ? Poza tym nie cierpiê hiszpañskiego, ale nie z powodu niechêci do jêzyka, ale beznadziejnej nauczycielki. |
|
|
|
Cookie |
Dodany dnia 06.09.2015 12:01
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 739 Dom: RavenclawPunkty: 3722 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 01.10.14 |
Nienawidzê matmetatyki i niemieckiego. W gimnazjum radzi³am sobie z matematyk± bardzo dobrze, w szkole ¶redniej siê to zmieni³o, g³ówn ie przez sposób nauczania mojej nauczycielki... nie lubiê jej jako nauczyciela. Je¿eli chodzi o niemiecki to nie cierpiê tego jêzyka, jednak zrobi³am b³±d w pierwszej klasie. Powiedzia³am jawnie, i¿ ten przedmiot jest mi zbêdny i nie bêdê siê go uczyæ - zaczê³o siê piek³o. Ci¶nie mnie od tamtej pory, ale w koñcu co¶ tam umiem. Podchodzi indywidualnie do ka¿dego ucznia (jak teraz mamy 13 osób w klasie to dopiero bêdzie nie zabawnie). Co siê jeszcze tyczy nielubianych przedmiotów to spokojnie mogê tam umie¶ciæ chemiê i geografiê (rozszerzenie z gegry, tak bardzo). Z zawodowych nie przepadam za ro¶linami ozdobnymi, mimo ¿e lubiê swoj± nauczycielkê/wychowawczyni. Po prostu nie mam pamiêci do ³aciñskich nazw i innych dupereli, trudno to spamiêtaæ. |
|
|
|
Fantha Ameria |
Dodany dnia 20.09.2015 19:25
|
![]() Postów: 52 Dom: SlytherinPunkty: 159 Ranga: Postrach pierwszaków Data rejestracji: 21.08.15 |
Muzyka-babeczka tak nudzi,¿e to wrêcz niedorzeczne.Poza tym-kto wymy¶li³ ¶piewanie pod tablic±? Matematyka-same rozwi±zywanie zadañ lubiê.Potrafiê siê odprê¿yæ pomiêdzy lekcjami.Ale sprawdziany,kartkówki-E-e. Zmora w¶ród najwiêkszych zmór-FIZYKA Totalna,czarna magia.Nie ogarnê,choæbym nie wiem jak siê stara³a. Od cnót Gryfonów kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-w³asnej-wszechwiedzy Krukonów chroñ nas Slytherinie!
Harry to fajny ch³opczyk, troche niedorozwiniêty umys³owo. Posiada wiele przyjació³, wrogów, adidasów, fanek i w³osów(na g³owie). Lubi machaæ do kamery i karmiæ gumoch³ony. ![]() |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
Strona 2 z 2: 12
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Ravenclaw
Gryffindor
. Fakt, ¿e jestem ateistk± w zasadzie od zawsze to jedno, ale sposób w jaki s± prowadzone te lekcje oraz to kto je prowadzi, zniechêci³o wiele osób wierz±cych. Mi mama postawi³a ultimatum - idziesz do bierzmowania, a w liceum wypiszê Ciê z religii i nie musisz chodziæ do ko¶cio³a, tak te¿ siê sta³o. W liceum, kiedy skoñczyli¶my te 18 lat i mogli¶my sami siê wypisaæ, na religii zosta³o 10 osób z 32, z czego po³owa nie mia³a jeszcze skoñczonej 18-stki i tylko dlatego chodzi³a... 
. Na szczê¶cie mam ju¿ to piek³o za sob±. Mia³em te¿ trochê problemów z chemii, ale jak siê przy³o¿y³em, to i 4+ ze sprawdzianu nawet wpad³o;p 

Hufflepuff

Fantha Ameria
Slytherin