Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Jakie by³oby Twoje najwspanialsze wspomnienie, aby wyczarowaæ patronusa?
|
|
Jadis |
Dodany dnia 22.07.2015 14:12
|
![]() Postów: 9 Dom: RavenclawPunkty: 33 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 16.07.15 |
No w³a¶nie. Jakie by³oby Wasze wspomnienie gdyby¶cie stali przed dementorem? Moim chyba by³ by moment gdy zarêczy³ mi siê ch³opak lub z przed paru tygodni gdy dowiedzia³am siê, ¿e jestem w ci±¿y. A wasze? Edytowane przez Smierciojadek dnia 22.09.2015 13:38 KRUKONKA z powo³ania
KRUKONKAz zami³owania do ksi±¿ek ![]() GRYFONKA z odwagi ![]() ¦LIZGONKA ze sprytu ![]() PUCHONKA ze sprawiedliwo¶ci ![]() POTTERHEAD forever ![]() Ale zawsze KRUKONKA ![]() |
|
|
|
Katherine_Pierce |
Dodany dnia 22.07.2015 14:17
|
![]() Pochwa³y: 29 Postów: 5926 Dom: GryffindorPunkty: 47342 Ranga: Cz³onek Rady Strachu Data rejestracji: 31.10.14 |
hmm zarêczyny pewnie te¿ ale chyba bardziej w pamiêæ zapad³ mi ten moment przej¶cia z przyja¼ni do zwi±zku... nie wiem czemu. Jest te¿ masa wspomnieñ zwi±zanych z przyjació³mi. Mia³abym w czym wybieraæ. ps. gratulujê ci±¿y Moja chrisowa TOP5 ![]() 1. Always&Forever Chris Wood ![]() 2. Chris Hemsworth ![]() 3. Chris Evans ![]() 4. Chris Pratt ![]() 5. Chris Pine ![]() Maybe, you don't know Katherine at all. Did it ever occur to you that you have no idea who I really am? [/center]![]() Mam talenty ró¿ne, lecz nie nale¿y do nich poezja staram siê kleciæ s³owa aby by³a w tym finezja. Obietnice z³o¿y³am, wiêc spe³niæ j± nale¿y admin co nie dotrzymuje s³owa? Kto mu uwierzy? Z przeprosinami do Ciebie Kath pêdze aby nie popa¶æ w wieczna nêdzê. Kiedy Mafia siê z wielk± pomp± rozpoczê³±, nie chcia³am aby osoba z miasta zginê³a. Choæ pocz±tkowo w mych oczach by³a¶ podejrzana, wymówka z brakiem czasu, zdawa³a siê odgrzewana. Gdy za¶ ufaæ zaczê³am w twe piêkne s³owa, mafia nie pozwoli³a, by lekka sta³a siê ma g³owa. Rozkazali g³osowaæ wbrew mojej woli, musia³am siê pilnowaæ aby nie wyj¶æ z roli. Swojego s³owa broniæ mia³am zaciêcie, najlepiej tak aby w¶ród innych mia³o ono wziêcie. Przepraszam najszczerzej, lecz nie ca³a moja jest wina, g³osu bym na Ciebie nie odda³a, gdyby nie mafii kpina. Gra³a¶ zacnie, choæ nie ka¿dy to potrafi³ doceniæ, szkoda, ¿e losów miasta nie uda³o nam siê zmieniæ. Z najszerszymi przeprosinami, Tako. Có¿ to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa I z dupy ³zy ¶miechu rozlewaj±c rzêsiste Wci±¿ sunie w dó³ si³± ty³ków rozpêdzone Ciemno¶æ nag³± powitaæ co siê jej nie spodziewa To z trzech czê¶ci ca³o¶æ misternie z³o¿ona Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi I bucha wci±¿ gdy w dó³ tak pokracznie z³azi Zielonym d³ugim poddupcem po³±czona A ka¿dy cz³on tego przedziwnego bytu Nie przez Boga do ¿ycia powo³anego Lecz przez wyobra¼nie chore i ³yki p³ynu czystego Zdaje siê niczym wobec wspania³o¶ci swego odbytu Bo piêkny on niczym moszna na niebosk³onie M±dry jak ¿adna ze stóp co na ¶wiat zrodzona A zabawna tak, ¿e a¿ strach Oto jest Kath Gne - Twoje przedty³cze <3 O³tarzyk uwielbienia Chrisa ![]() Autorstwa piêknej i utalentowanej Gne <3 Chris to dupa jakich wiele, Mêski facet w fajnym ciele, Serial o nim Kath ogl±da, Lecz na ty³ek wci±¿ spogl±da. Na nic próby oderwania Wzroku od s³odkiego drania, U¶miech jego mówi wiele A¿ mam ciarki na ca³ym ciele! By Sam Quest ![]() The wasted years, the wasted youth The pretty lies, the ugly truth And the day has come where I have died Only to find, I've come alive ~Teen idle ![]() I was angry with my friend; I told my wrath, my wrath did end. I was angry with my foe: I told it not, my wrath did grow. And I waterd it in fears, Night & morning with my tears: And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. And it grew both day and night. Till it bore an apple bright. And my foe beheld it shine, And he knew that it was mine. And into my garden stole, When the night had veild the pole; In the morning glad I see; My foe outstretched beneath the tree. Do hymnu! Katherine jak ten kwiat wykwit³a na stronie, Katherine zostanie z nami po wsze czas. Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwa³a, bo serce jej ogromne niczym g³owa Andrzeja. Refren: Chwa³a Ci nasza, Katherino! Filmowcu najlepszy, kochana userko! Znajomo¶æ TVD najwiêksz± masz! Chwa³a Ci, nasz pierniczku! Twa s³awa siê ci±gnie za Tob± niczym smród. Lecz nie martw siê tym, bo oznacza on Twój trud. Ka¿dy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia. Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Ciê kto¶! Refren. Upija³a¶ siê w Karczmie, szala³a¶ w Hogwarcie, lecz by³a¶ w stanie pokonaæ Parchatego Trolla. Dzielnie walczy³a¶ w konkursie literackim, w redakcji Proroka zasiad³a¶ niczym król. Refren x2 ~ Pszemek - ³osiek <3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Najpoten |
Dodany dnia 22.07.2015 16:08
|
![]() Postów: 222 Dom: HufflepuffPunkty: 1228 Ranga: Doros³y czarodziej Data rejestracji: 25.07.13 |
Ciê¿ko w ogóle powiedzieæ czy uda³o by mi siê znale¼æ na tyle szczê¶liwe wspomnienie. Mo¿e wspomnienia dotycz±ce moich starych przyjació³ z bloku? Albo kiedy kupili¶my naszego ukochanego psa? Albo wakacje za granic±? Ciê¿ko naprawdê stwierdziæ. ![]() Lately I've been, I've been losing sleep Dreaming about the things that we could be But baby I've been, I've been prayin' hard Said no more counting dollars We'll be, we'll be counting stars ![]() Kot z sumieniem to...to jak ¶winka morska - ani ¶winka, ani morska... Warto byæ kotem. Nie tylko masz dziewiêæ ¿yæ, ale i teologia jest du¿o prostsza. |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 22.07.2015 17:16
|
![]() Pochwa³y: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 14.05.09 |
Posiadam du¿o szczêsliwych wspomnieñ ale nie potrafiê w tym momencie wybraæ najlepszego. My¶lê, ¿e jakbym stanê³a przed dementorem to samo by tak jako¶ wysz³o na wierch i wszystko zadzia³a³oby jak nale¿y. ![]() Christian. ![]() Bo liczy siê to, co masz w ¶rodku. ![]() Ale czasami warto za³o¿yæ maskê. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikujê jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszê fanficka ducha, ¿e tak to ujmê, czyli takiego, którego nie ma" "po czê¶ci trudny jêzyk wynika z za³o¿eñ p³omieñ odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzêdniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartê I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 22.07.2015 17:37
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Ja równie¿ nie potrafiê znale¼æ najszczê¶liwszego wspomnienia, ale dlatego, ¿e zbyt wielu ich po prostu nie mam. Nie wiem co to mog³oby byæ... Zdana matura? Bana³, ¿e g³owa ma³a. Wakacje na S³owacji? No, w sumie by³o fajnie, ale chyba starczy³oby na jednego dementora... To niech bêdzie przeja¿d¿ka na Diabelskim M³ynie w Weso³ym Miasteczku ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
emkak1 |
Dodany dnia 22.07.2015 23:54
|
![]() Postów: 104 Dom: HufflepuffPunkty: 1309 Ranga: Doros³y czarodziej Data rejestracji: 18.04.15 |
Ehh... ciê¿ko stwierdziæ. Mam wiele szczê¶liwych wspomnieñ, ale najszczê¶liwszego z nich nie potrafiê wybraæ. Nie wiem nawet, czy by³yby na tyle dobre, ¿eby odstraszyæ chocia¿ jednego dementora . Ja równie¿ nie potrafiê znale¼æ najszczê¶liwszego wspomnienia, ale dlatego, ¿e zbyt wielu ich po prostu nie mam. batalion_88, co to za pesymistyczne podej¶cie ? ![]() |
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 24.07.2015 16:29
|
![]() Postów: 697 Dom: GryffindorPunkty: 1813 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Jadis - gratulacje ![]() Hmm. Nie wiem jakie by³oby moje najszczê¶liwsze wspomnienie. Mo¿e zarêczyny? Mo¿e narodziny synka... Chocia¿ nie, narodziny synka nie kojarz± mi siê z niczym innym ni¿ z bólem i wyczerpaniem. Mo¿e pierwszy raz kiedy wsiad³am na konia, po b³aganiu mamy przez 3 lata ¿eby mi pozwoli³a zapisaæ siê na lekcje jazdy? Sama nie wiem. "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 25.07.2015 11:22
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 525 Dom: RavenclawPunkty: 10701 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 13.12.14 |
Chyba, zdanie wszystkich egzaminów, na zakoñczenie pierwszego roku studiów. Wygl±da³o to niczym sytuacja po zakoñczeniu SUMów, opisana, w HP i Zakon Feniksa. Tylko zamiast jeziora by³ du¿y b³otnisty staw, blisko lasu, ale p³ywa³y po nim dzikie kaczki z m³odymi i rodzina ³abêdzi. Edytowane przez blad logiczny dnia 25.07.2015 15:35
B³±d mam zawsze przed sob±.
Wszelkie b³êdy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubiê kuzynów. Uwa¿am, ¿e nale¿y wypêdziæ b³endy z pustymi do puszczy. |
|
|
|
Inga Clinton |
Dodany dnia 31.07.2015 11:10
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 6 Postów: 835 Dom: SlytherinPunkty: 7802 Ranga: ¯ywy worek treningowy Data rejestracji: 08.02.15 |
No nie wiem... chyba bycie na koncercie Katy Perry nie wiem czy to by by³o do¶æ silne. To mo¿e moja pierwsza wizyta u kole¿anki na noc? Albo tak! Wygranie konkursu skrzypcowego ! Albo wygranie konkursu ¶piewackiego! Ale nadal nie jestem pewna. Dostanie W z Transmutacji! |
|
|
|
Lily_Snape |
Dodany dnia 31.07.2015 13:16
|
![]() Postów: 14 Dom: RavenclawPunkty: 355 Ranga: Chodz±ca biblioteka Data rejestracji: 03.06.15 |
Nie wiem czy posiadam na tyle szczê¶liwe i mocne wspomnienie ¿eby odstraszy³o dementora, ale je¶li ju¿ mia³abym wybieraæ to mo¿e ... przyrzeczenie harcerskie? Albo mój pierwszy obóz... "Do tych, którzy mog± mnie us³yszeæ, mówiê - nie traæcie nadziei. ¬ród³em naszego nieszczê¶cia jest chciwo¶æ, zgorzknia³o¶æ tych, którzy boj± siê postêpu humanizmu. Nienawi¶æ przeminie, dyktatorzy umr±, a w³adza, któr± zaw³aszczyli, powróci do ludzi. Tak d³ugo jak ludzie oddaj± ¿ycie za wolno¶æ, ona nigdy nie zginie. (...) Nie oddawajcie swych dusz tym wynaturzeñcom, ludziom-maszynom o maszynowych umys³ach i maszynowych sercach! Nie jeste¶cie maszynami! Nie jeste¶cie byd³em! Jeste¶cie lud¼mi! Wy, ludzie, posiadacie moc, by uczyniæ to ¿ycie wolnym i piêknym, by by³o ono cudown± przygod± . (...) Pozwólcie u¿yæ nam tej mocy- pozwólcie nam siê zjednoczyæ(...)!
I wzniesiemy siê Ponad mi³o¶æ Ponad nienawi¶æ Przez to ¿elazne niebo, które szybko staje siê naszym umys³em Ponad strach i prosto do wolno¶ci "Iron Sky" Paolo Nutini ![]() |
|
|
|
Liliana2194 |
Dodany dnia 05.08.2015 15:39
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 20 Postów: 1283 Dom: HufflepuffPunkty: 20246 Ranga: O choinka! Data rejestracji: 18.06.14 |
Jakbym zetknê³a siê z dementorem, to by by³o po mnie, bo nie mam pojêcia, co za wspomnienie mog³oby go odstraszyæ... Raczej nie posiadam dostatecznie szczê¶liwego. Mo¿e wesele cioci (dobrze siê bawi³am) albo moment, kiedy dosta³am od znajomej babci ma³ego kotka, ale s³abo to pamiêtam, bo mia³am jakie¶ sze¶æ lat... Ewentualnie wybra³abym moment, w którym po raz pierwszy odwiedzi³ mnie ma³y, rudy kotek s±siadów. Zostaj± jeszcze poprzednie ¶wiêta Bo¿onarodzeniowe, kiedy wysiad³am z poci±gu na dworcu w Warszawie i szala³am z rado¶ci, bo by³am w innym mie¶cie. Wtedy jeszcze nie wiedzia³am, ¿e ciotka a¿ tak mnie zjedzie po ca³o¶ci, tym samym odbieraj±c mi przyjemno¶æ z pierwszej wizyty w innym mie¶cie od wielu, wielu lat.W±tpiê, ¿eby które¶ z tych wspomnieñ odstraszy³o chocia¿ jednego dementora. ;p Edytowane przez Liliana2194 dnia 08.02.2020 12:48
![]() ![]() - - W Hogwarcie: - - 2) Valerie Adams 2.06.2019 - ![]() ![]() ![]() Karta postaci: tutaj1) Liliana Williams 18.06.2014 - 31.05.2019 ~ moja ulubienica spo¶ród tej dwójki ~ ![]() ![]() ![]() Karta postaci: 1. Lijka2. Poboczne - - Za 2017/2018: - - ![]() - - INBJN - - Ten little Indian Boys went out to dine One choked his little self and then there were nine. ![]() Nine little Indian Boys sat up very late One overslept himself and then there were eight. Eight little Indian Boys travelling in Devon One said he'd stay there and then there were seven. Seven little Indian Boys chopping up sticks One chopped himself in halves and then there were six. ![]() Six little Indian Boys playing with a hive A bumblebee stung one and then there were five. Five little Indian Boys going in for law One got in Chancery and then there were four. Four little Indian Boys going out to sea A red herring swallowed one and then there were three. Three little Indian Boys walking in the zoo A big bear hugged one and then there were two. Two little Indian Boys sitting in the sun One got frizzled up and then there was one. One little Indian Boy left all alone He went out and hanged himself and then there were none. ![]() ![]() - - - - ![]() |
|
|
|
BlueAri |
Dodany dnia 30.08.2015 23:07
|
![]() Postów: 83 Dom: RavenclawPunkty: 417 Ranga: Chodz±ca biblioteka Data rejestracji: 16.08.15 |
Obóz literacki albo szkolne przedstawienie. Albo ten moment, kiedy dowiedzia³am siê, ¿e dosz³am do etapu rejonowego z chemii, chocia¿ to graniczy³o z cudem. Ogólnie wspomina³abym moje sukcesy lub wspólne wyg³upy z przyjació³mi - niby zwyk³e chwile, a od razu siê cz³owiek u¶miecha! [center]Przysiêgam uroczy¶cie, ¿e knujê co¶ niedobrego A mo¿e w Ravenclawie Zamieszkaæ wam wypadnie Tam p³onie lampa wiedzy, Tam mêdrcem bêdziesz snadnie. ![]() ![]() ![]() Id¼ tam, gdzie prowadzi ciê serce, inaczej utracisz wszystko ![]() Bo to tak jest, ¿e dla siebie, owszem, mo¿na co¶ tam zrobiæ, ale la drugiego cz³owieka to ju¿ mo¿na co¶ niesamowicie piêknego zrobiæ, wszystko. Wszystko. Kto czyta ksi±¿ki, ¿yje podwójnie. Koniec psot [/center] |
|
|
|
Anciol |
Dodany dnia 30.08.2015 23:40
|
![]() Pochwa³y: 10 Postów: 1288 Dom: RavenclawPunkty: 21527 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 11.08.13 |
Kurczê to troche smutne, ze ktos ma najszczê¶liwsze wspomnienie z konkursu z chemii Mysle, ze wystarczy³oby zebym przypomnia³a sobie twarze mojego faceta i najlepszej przyjació³ki. To nie jest jedni konkretne wspomnienie tylko wszystkie momenty gdy ¿artujemy i sie ¶miejemy. Jesli mia³bym wybrac jedno to moze moment gdy adoptowa³am kotkê ze schroniska to mnie chyba najbardziej ruszylo. Edytowane przez Anciol dnia 31.08.2015 00:13
Jeg elsker Seferyn fordi han også elsker norsk ^^ <3 Wiersz autorstwa ³o¶ka <3 Anciolu, piêkny i wspania³y, kim¿e ja przy Tobie jestem, taki niedojrza³y... Spójrz w oczy me, jak lekki wiatr, pieszcz± Ciê. Odpowiedz na to pytanie, czy ¿ycie razem nam dane? Oddaj mnie rentê swê*, a szepnê Ci do ucha, Kocham Ciê! *rentê swê - u¿yte tu celowo ,,Twój artyku³ zosta³ odrzucony przez administratora Sann dnia 22.01.2014 16:43. Powód odrzucenia: Nie bêdê tego sprawdzaæ. I ch*j! ;D" ![]() ![]() |
|
|
|
Kornelie_1999 |
Dodany dnia 11.11.2016 20:56
|
![]() Pochwa³y: 4 Postów: 98 Dom: GryffindorPunkty: 859 Ranga: Bohater Hogwartu Data rejestracji: 12.10.16 |
Jak tak pomy¶lê, to chyba jednym z najszczê¶liwszych by³o by z dnia kiedy mia³am swój pierwszy wa¿ny wystêp i nie by³ on ogromn± klap±. Albo z drugiej strony ¶wiêta Bo¿ego narodzenia u cioci w Hiszpanii. Du¿o czasu z rodzin±. No i ostatni± opcj± to chyba moment, w którym okaza³o siê, ¿e moja m³odsza siostra jest zdrowa... ![]() Istniej± dwa sposoby ucieczki od prozy ¿ycia: muzyka i koty. - Albert Schweitzer ![]() Ka¿dy kot to czarodziej, w którego g³owie dzieje siê wiêcej ni¿ mo¿emy sobie wyobraziæ. ![]() Ja mam pana boga w futrze. - Halina Po¶wiatowska ![]() Koty prowokuj± cz³owieka do nieustannych wyznañ mi³o¶ci. - Christopher Sandt ![]() W Hogwarcie Cornelia Rose De La Luca ![]() |
|
|
|
potterekking |
Dodany dnia 12.11.2016 19:45
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 95 Dom: GryffindorPunkty: 1395 Ranga: Doros³y czarodziej Data rejestracji: 18.10.16 |
Hmm, chyba jak mama mnie codziennie przytula lub dzieñ, gdy dosta³em nowy telefon, ale to nie najwa¿niejsze, tylko to pierwsze. A je¿eli spotka³bym dementora, to pewnie samo by przysz³o do g³owy.
|
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Christina

Ravenclaw

Gryffindor

Hufflepuff