Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Jakie Insygnium by¶cie wybrali?
|
|
Anciol |
Dodany dnia 02.02.2014 01:32
|
![]() Pochwa³y: 10 Postów: 1288 Dom: RavenclawPunkty: 21527 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 11.08.13 |
Chcia³abym byæ super m±dra i wybrac pelerynê. Obawiam siê jednak, ¿e bior±c pod uwagê, i¿ jestem mn± to by³aby to czarna ró¿d¿ka. Nie mog³abym siê nie oprzeæ byciu jeszcze bardziej doskona³± hahaha Jeg elsker Seferyn fordi han også elsker norsk ^^ <3 Wiersz autorstwa ³o¶ka <3 Anciolu, piêkny i wspania³y, kim¿e ja przy Tobie jestem, taki niedojrza³y... Spójrz w oczy me, jak lekki wiatr, pieszcz± Ciê. Odpowiedz na to pytanie, czy ¿ycie razem nam dane? Oddaj mnie rentê swê*, a szepnê Ci do ucha, Kocham Ciê! *rentê swê - u¿yte tu celowo ,,Twój artyku³ zosta³ odrzucony przez administratora Sann dnia 22.01.2014 16:43. Powód odrzucenia: Nie bêdê tego sprawdzaæ. I ch*j! ;D" ![]() ![]() |
|
|
|
Zukachi |
Dodany dnia 24.07.2014 19:22
|
![]() Postów: 11 Dom: RavenclawPunkty: 32 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 23.07.14 |
Gdybym mia³ do wyboru jeden z trzech insygniów, wybra³ bym czarn± ró¿d¿kê. Oczywi¶cie nie chwali³ bym siê ni± poniewa¿ ka¿dy by chcia³ j± mieæ co oznacza³oby pewn± ¶mieræ. Ludzie którzy by nie wiedzieli o jej istnieniu my¶leli by po prostu ¿e posiadam du¿± moc magiczn± ( tak przypuszczam )
|
|
|
|
UsagiTsukino |
Dodany dnia 24.07.2014 20:04
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 221 Dom: GryffindorPunkty: 4515 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 02.07.14 |
Fajnie by³oby mieæ kamieñ wskrzeszenia... mo¿na po¿egnaæ siê z tymi, z którymi nie zd±¿y³am przed ¶mierci±, porozmawiaæ z idolem którego ju¿ nie ma w¶ród ¿ywych... Minusem jest to ¿e znów wracaj± bolesne wspomnienia. Wiêc sk³aniam siê do wybrania peleryny-niewidki. Przydatna, jak chcesz pobyæ sama, zarzucasz tak± pelerynê i znikasz. Ahhh... Mo¿e w Gryffindorze, Gdzie kwitnie mêstwa cnota, Gdzie króluje odwaga I do wyczynów ochota. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Ponuraczka |
Dodany dnia 24.07.2014 20:18
|
![]() Postów: 6 Dom: RavenclawPunkty: 12 Ranga: Mugol Data rejestracji: 24.07.14 |
Ka¿de z nich to du¿a odpowiedzialno¶æ, jednak my¶lê, i¿ wybra³a bym pelerynê. Jest najmniej niebezpieczna, no i ka¿demy czasem przyda siê bycie niewidzialnym co czêsto udowadnia³ nam sam Harry
|
|
|
|
ania potter |
Dodany dnia 28.07.2014 09:58
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 1163 Dom: SlytherinPunkty: 10153 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 17.04.14 |
Zdecydowanie peleryna niewidka.Nie wiem po co mi kamieñ który mia³ wzywaæ umar³ych.A jakbym mia³a Czarn± ró¿d¿kê to za bardzo bym siê ba³a ¿e kto¶ przyjdzie i mnie zabije ¿eby mieæ te ró¿d¿kê a peleryna jest najbezpieczniejsza. lights will guide you home and ignite your bones and i will try to fix you w Hogwarcie mo¿ecie mnie znale¼æ jako Anne Leishale ![]() ![]() |
|
|
|
unicorn |
Dodany dnia 29.07.2014 10:05
|
![]() Postów: 24 Dom: RavenclawPunkty: 161 Ranga: Mol ksi±¿kowy Data rejestracji: 14.07.14 |
Ró¿d¿ka nie, po prostu ba³abym siê tak wielkiej mocy. Kamieñ wskrzeszenia te¿ odpada i tak by to nie przywróci³o tych których chcia³abym wskrzesiæ. Zostajê peleryna i w³a¶nie j± bym wybra³a. No bo kto by nie chcia³ bym niewidzialnym A mo¿e w Ravenclawie Zamieszkaæ wam wypadnie Tam p³onie lampa wiedzy, Tam mêdrcem bêdziesz snadnie. ![]() |
|
|
|
olciam111 |
Dodany dnia 15.08.2014 15:04
|
![]() Postów: 13 Dom: RavenclawPunkty: 281 Ranga: Chodz±ca biblioteka Data rejestracji: 03.08.14 |
Kamieñ? Byæ mo¿e, ale po co wracaæ do przesz³o¶ci? Ró¿d¿ka? Nie.. ¯eby kto¶ ciê zabi³ albo pokona³? Nie.. Peleryna? Tak. Kto ma olej w g³owie, temu do¶æ po s³owie.
W Ravenclawie tylko ci, których umys³ piêknem l¶ni. |
|
|
|
Nessa Laime |
Dodany dnia 23.08.2014 19:05
|
![]() Postów: 292 Dom: RavenclawPunkty: 3116 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 21.08.14 |
Czarna ró¿d¿ka odpada, bo nie zale¿y mi na potêdze, jakiej pragn±³ Lord Voldemort. Kamieñ wskrzeszenia... zdecydowanie nie. Dla mnie ¶mieræ nie jest z³a, w koñcu znajdziemy siê po niej w lepszym ¶wiecie. Po co by mi by³o wzywanie umar³ych zza grobu, którzy zapewne s± ju¿ szczê¶liwi po drugiej stronie? Zdecydowanie najbardziej chcia³abym posiadaæ pelerynê-niewidkê. G³ównie dlatego, ¿e przekona³am siê podczas czytania HP, jak bardzo jest po¿yteczna w niektórych sytuacjach. A poza tym zawsze mo¿na kogo¶ nastraszyæ ![]() ![]() ![]() Kto ma olej w g³owie, temu do¶æ po s³owie. W Ravenclawie tylko ci, których umys³ piêknem l¶ni. ![]() ![]() ![]() ![]() Harry jest jak... na przyk³ad czekolada. Je¶li spróbowa³o siê czekolady, nigdy siê nie zapomina jej smaku. Tak samo z Harrym. Nigdy siê nie zapomni magii, która z niego p³ynie, magii, która ciê zaczarowa³a. ~ania potter ![]() - Ginny, nie nazywaj Rona palantem, nie jeste¶ kapitanem dru¿yny... - No wiesz, tak czêsto sam nazywa³e¶ go palantem, ¿e chcia³am ciê wyrêczyæ. Kto ci podbi³ oko, Granger? Chcê mu pos³aæ kwiaty. Irytek odlecia³ rechocz±c i wrzeszcz±c: - Pottu¶ kocha Pomulun±! - To mi³e, ¿e nikomu o tym nie powiesz - mrukn±³ Harry. - Tak, Quirrell to by³ ¶wietny nauczyciel -powiedzia³ g³o¶no Harry. - Mia³ tylko jedna wadê: z tylu g³owy wystawa³ mu Lord Voldemort. - Granger, odejmujê Gryffindorowi piêæ punktów za chamskie wyra¿anie siê o naszej nowej dyrektor... Macmillan te¿ piêæ, bo mi siê sprzeciwiasz... Potter piêæ, bo ciê nie lubiê... Weasley, koszulka ci wy³azi za to te¿ piêæ punktów... Dajcie mi znaæ, jak ju¿ pokonacie Voldemorta, dobrze? - Wiesz co, Weasley, to bardzo dobry pomys³ - rzek³ Lockhart. - Powinienem pój¶æ przygotowaæ siê do mojej nastêpnej lekcji. I odszed³ szybkim krokiem. - Przygotowaæ siê do lekcji- prychn±³ za nim Ron. - Raczej zakrêciæ sobie loki. - Nie s±dzê, by to mia³o jakie¶ znaczenie- o¶wiadczy³a ch³odno profesor McGonagall - chyba ¿e za drzwiami czeka jaki¶ szaleniec z siekier±, ¿eby zamordowaæ pierwsz± osobê która wyjdzie z Wielkiej Sali. - Pó¼niej go poszukam, na pewno znajdê go gdzie¶ na górze, wyp³akuj±cego sobie oczy nad starymi pantoflami mojej matki albo nad czym¶ podobnym. Oczywi¶cie, móg³ te¿ wczo³gaæ siê do szybu wentylacyjnego i tam zdechn±æ, ale to chyba z³udna nadzieja. - Gdyby mózg by³ ze z³ota, by³by¶ biedniejszy nawet od Weasleya. - Mo¿e jest chory! - szepn±³ Ron z nadziej±. - Mo¿e sam odszed³ - mrukn±³ Harry - bo znowu nie dali mu obrony przed czarn± magi±! - Albo mo¿e go wylali! - zawo³a³ Ron. - Przecie¿ nikt go nie znosi, wiêc... - A mo¿e - rozleg³ siê lodowaty g³os tu¿ za nimi - czeka, ¿eby us³yszeæ, dlaczego wy dwaj nie przyjechali¶cie poci±giem razem z innymi. Znasz swoj± matkê, Malfoy, prawda? - powiedzia³ Harry. - Ma minê, jakby jej kto¶ podsun±³ ³ajno pod nos... Czy ona zawsze ma taki wyraz twarz, czy mo¿e tylko wtedy, kiedy ty jeste¶ w pobli¿u? A co bêdzie, je¶li machnê ró¿d¿k± i nic siê nie stanie? Ja wiem? Mo¿e j± rzucisz i r±bniesz go w nos - zaproponowa³ Ron. - Na co oni tak siê gapi±? - zapyta³ Albus, który razem z Rose wystawi³ g³owê przez okno przedzia³u. - Nie przejmuj siê - odrzek³ Ron. - Na mnie. Jestem bardzo s³awny. ![]() |
|
|
|
Summer Malfoy |
Dodany dnia 23.08.2014 19:10
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 4 Dom: SlytherinPunkty: 43 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 06.07.14 |
Kamieñ Wskrzeszenia odpada, nie zale¿y mi na wskrzeszaniu umar³ych. Po ¶mierci jest siê w lepszym ¶wiecie, co nie? ![]() Czarna Ró¿d¿ka... Hm.. Sama nie wiem, ale raczej nie, bo nie zale¿y mi na potêdze ![]() Zdecydowanie Peleryna-Niewidka najbardziej mi siê podoba i to j± bym wybra³a "To oznacza, ¿e boisz siê samego strachu.
To bardzo m±dre." ~Remus Lupin |
|
|
|
Animag37 |
Dodany dnia 20.07.2015 08:02
|
![]() Postów: 212 Dom: RavenclawPunkty: 3149 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 22.04.15 |
Na pewno chcia³bym pelerynê - niewidkê. Inne insygnia uwa¿am dla siebie za niepotrzebne. Czarna ró¿d¿ka - bezu¿yteczna bo po co mi taka ró¿d¿ka co ma jak±¶ wiêksz± moc skoro wystarczy ta ze sklepu Ollivandera lub innego sprzedawcy. Kamieñ Wskrzeszenia - nie mam ochoty wskrzeszaæ martwych. Pod peleryn± móg³bym chodziæ w ró¿ne miejsca i w ogóle robiæ ciekawe rzeczy. Edytowane przez Animag37 dnia 20.07.2015 08:08
|
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 20.07.2015 09:29
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Pelerynê - niewidkê bez dwóch zdañ. Czarna Ró¿d¿ka czy Kamieñ Wskrzeszenia do niczego nie by³yby mi potrzebne. Natomiast pod pelerynk± mo¿na by sobie jako niewidzialny cz³ek pochodziæ po ró¿nych ciekawych miejscach. Np. po Pa³acu Prezydenckim, Parlamencie, centrum handlowym po jego zamkniêciu No i mo¿na by dowiedzieæ siê ciekawych rzeczy o sobie, i nie tylko. Zawsze niewidzialno¶æ mnie rajcowa³a. Takim "¿ywym duchem" bym sobie by³ ;p ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
AnaBlack |
Dodany dnia 20.07.2015 12:13
|
![]() Postów: 14 Dom: RavenclawPunkty: 481 Ranga: Chodz±ca biblioteka Data rejestracji: 29.06.15 |
Jasne, ¿e Niewidkê! Kamieñ Wskrzeszenia odpada, nie zmar³ mi nikt bliski. A nawet je¶li, nie chcia³abym komu¶ bliskiemu zak³ócaæ spokoju B) No i sama bym siê ba³a, ¿e, tak jak jego w³a¶ciciel, pope³ni³abym samobójstwo :/ Co do Czarnej Ró¿d¿ki, wg mnie nadaje siê tylko do tego, co zrobiono z ni± w filmie: do z³amania! Nie mog³abym spaæ w nocy wiedz±c, ¿e w ka¿dej chwili kto¶ mo¿e mnie zamordowaæ tylko po to, aby j± zdobyæ. Zreszt± nie zale¿y mi na potêdze - lubiê ¿yæ w cieniu, a peleryna-niewidka na pewno mi to umo¿liwi. A po za tym, kto nie chcia³by pow³óczyæ siê noc± po Hogwarcie, niczym Harry czy Huncwoci ~ Happiness Can Be Found Even In The Darkest Of Times If One Only Remembers To Turn On The Light ~ *** ~ The Last Enemy That Shall Be Destroyed Is Death ~ *** |
|
|
|
Nevil11 |
Dodany dnia 22.07.2015 12:19
|
![]() Postów: 62 Dom: GryffindorPunkty: 168 Ranga: Pogromca chochlików Data rejestracji: 20.07.15 |
Zdecydowanie chcia³bym posiadaæ pelerynê-niewidkê. G³ównie dlatego, ¿e przekona³em siê podczas czytania HP, jak bardzo jest po¿yteczna w niektórych sytuacjach. A poza tym zawsze mo¿na by by³o pochodzic po ciekawych miejscach zeby nikt nie widzia³ i postraszyæ ![]()
|
|
|
|
Lumos123 |
Dodany dnia 22.07.2015 16:45
|
![]() Postów: 203 Dom: HufflepuffPunkty: 3008 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 18.10.14 |
Z ca³± pewno¶ci± wybra³bym pelerynê niewidkê. Reszta mnie jako¶ nie zachêca. Kamieñ wskrzeszenia - przywo³ywa³ tylko widma, poza tym nie mia³abym kogo nawet przywo³aæ Czarna ró¿d¿ka jest za to jak dla mnie zbyt niebezpieczna. Za to peleryna jest przydatna u bezpieczna. A mo¿e w Hufflepuffie,
Gdzie sami prawi mieszkaj±, Gdzie wierni s± sprawiedliwi Hogwartu szko³y s± chwa³±. ![]() Wiersz o mnie :Lumos nasza jest kochana M±dra, zdolna, uwielbiana A przynajmniej tak my¶li... Có¿, nie widzi nienawi¶ci Zadaje wredne zadania w butelce I co my¶li? Ja piszê wiersze? Mimo tego pewien respekt - Mimo, ¿e ona nie prefekt ¦wietny medal dla kluch stworzy³a Najlepszym, oczywi¶cie, go wrêczy³a To mia³a byæ mi³a rymowanka, Lecz niech bêdzie niespodzianka! ;D ![]() To, ¿e twoja wra¿liwo¶æ uczuciowa mie¶ci siê w ³y¿eczce od herbaty, nie ¶wiadczy o tym, ¿e wszyscy s± tak upo¶ledzeni. ![]() - Diabelskie sid³a, diabelskie sid³a... Co mówi³a profesor Sprout?... ¯e to lubi ciemno¶æ i wilgoæ... - Wiêc zapal co¶! - wykrztusi³ Harry. - Tak... no jasne... ale tu nie ma drewna! - krzyknê³a Hermiona, wykrêcaj±c sobie rêce. - CZY TY ZWARIOWA£A¦? - zawy³ Ron. - JESTE¦ CZARODZIEJK¡ CZY NIE? -Brat Zachariasz- powiedzia³a Isabelle. -Ciacho wszystkich miesiêcy od stycznia do grudnia w kalendarzu Cichych Braci. Co on tu robi? -A istnieje kalendarz Cichych Braci? - zainteresowa³ siê Alec. -Sprzedaj± go? - Och, jeste¶ prefektem, Percy? - zdziwi³ siê jeden z bli¼niaków. - Dlaczego nam nie powiedzia³e¶? Nie mieli¶my pojêcia. - Daj spokój, przecie¿ pamiêtam, ¿e co¶ o tym wspomina³ - powiedzia³ drugi bli¼niak. - Raz... - Albo dwa... - Chwilê temu... - Przez ca³e lato... -Lubiê kaczki - wtr±ci³ dyplomatycznie Jem. - Zw³aszcza te z Hyde Parku. - Zerkn±³ z ukosa na przyjaciela. Obaj siedzieli na brzegu wysokiego sto³u, z nogami zwieszonymi nad pod³og±. - Pamiêtasz, jak próbowa³e¶ kiedy¶ mnie namówiæ, ¿ebym rzuci³ im piróg nadziewany miêsem, bo chcia³e¶ sprawdziæ, czy uda siê wyhodowaæ rasê kaczek kanibali? -I zjad³y go - przypomnia³ Will. - Krwio¿ercze ma³e bestie. Nigdy nie ufaj kaczkom. |
|
|
|
Cookie |
Dodany dnia 22.07.2015 22:00
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 739 Dom: RavenclawPunkty: 3722 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 01.10.14 |
Nie bede jako¶ specjalnie oryginalna i od razu wybiorê pelerynê niewidkê. Czarnej ró¿d¿ki nie chce, bo sie jej boje. Nie chce takiej potêgi. Kamieñ wskrzeszenia... Nie, widaæ, ze ten kamieñ ma na celu nie sama rozmowê z umar³ym, co po prostu w pewnym momencie os³abia cz³owieka przez têsknotê. Odpada. Peleryn± jest przydatna, nawet bardzo. |
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 24.07.2015 16:31
|
![]() Postów: 697 Dom: GryffindorPunkty: 1813 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
A ja bym siê waha³a miêdzy peleryn±-niewidk± a czarn± ró¿d¿k±... Peleryna, poniewa¿ mog³abym byæ niewidzialna, zakra¶æ siê gdzie¶, co¶ pods³uchaæ, wymkn±æ siê niepostrze¿enie. Ale czarna ró¿d¿ka... da³aby mi potêgê, niesamowit± moc, mo¿e nieco przera¿aj±c±, ale jednak. Sama nie wiem, co by mi bardziej odpowiada³o . "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 25.07.2015 11:14
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 525 Dom: RavenclawPunkty: 10701 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 13.12.14 |
Raczej ¿adne. "Kamieñ" mo¿e, by siê przyda³, aby przez chwilê porozmawiaæ, jednak nie chcia³ bym zak³ócaæ spokoju, tym którzy nale¿± do innego ¶wiata. Peleryna te¿ nie, bo istniej± zaklêcia zwodz±ce. Albus i Voldemort z powodzeniem ich u¿ywali. Ró¿d¿ka, Voldemort przecie¿ dokona³ tylu strasznych rzeczy, przy u¿yciu swojej w³asnej. Gdyby nie bli¼niacze rdzenie, to nawet by jej nie zacz±³ szukaæ. Edytowane przez blad logiczny dnia 25.07.2015 15:33
B³±d mam zawsze przed sob±.
Wszelkie b³êdy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubiê kuzynów. Uwa¿am, ¿e nale¿y wypêdziæ b³endy z pustymi do puszczy. |
|
|
|
szymon2423 |
Dodany dnia 25.07.2015 15:05
|
![]() Postów: 19 Dom: SlytherinPunkty: 60 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 17.07.15 |
Zdecydowanie peleryna niewidka. Najbardziej wed³ug mnie po¿yteczne. Czarnej ró¿d¿ki wszyscy by mi zazdro¶cili co doprowadzi³oby do strachu o siebie i o ni± a kamieñ nie jest mi potrzebny bo ci co umarli to nie wróc±. Peleryna da³aby niewidzialno¶æ co znacznie u³atwi³oby wiele rzeczy. |
|
|
|
Lillyy |
Dodany dnia 25.07.2015 16:23
|
![]() Postów: 2 Dom: GryffindorPunkty: 4 Ranga: Mugol Data rejestracji: 19.07.15 |
Ja te¿ wybra³abym pelerynê niewidkê Na pewno nie chcia³abym kamienia wskrzeszenia, a co chodzi o czarn± ró¿d¿kê to sama nie wiem bo chyba jest za bardzo niebezpieczna. Potê¿na i niesamowita ale jednak bardzo niebezpieczna.
|
|
|
|
love-lapa241 |
Dodany dnia 25.07.2015 19:00
|
![]() Postów: 15 Dom: RavenclawPunkty: 145 Ranga: Mol ksi±¿kowy Data rejestracji: 29.06.15 |
Powiem szczerze, ¿e mnie osobi¶cie nie nêci w najmniejszym stopniu ¿adne Insygnium, bo wedle mojej bzdurnej teorii ka¿de uosabia jak±¶ ludzk± wadê (Czarna Ró¿d¿ka pychê, Kamieñ Wskrzeszenia egoizm, a Peleryna Niewidka tchórzostwo) i oznacza same k³opoty. Jednak gdybym stanê³a przed wyborem (oddalabym ca³± swoj± forsê, ¿eby do tego nie dopu¶ciæ), to chyba wybra³abym Pelerynê Niewidkê - z trojga z³ego jest najmniej niebezpieczna, je¶li wiecie o co mi chodzi. |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Ravenclaw

)

Gryffindor

ania potter
Slytherin