Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Pad zamiast klawiatury
|
|
yersinia |
Dodany dnia 04.02.2014 16:01
|
![]() Pochwa³y: 4 Postów: 328 Dom: GryffindorPunkty: 3481 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 29.07.11 |
Piszê, bo ju¿ jestem w desperacji i cierpliwo¶æ mi siê skoñczy³a. Gry Insygnia ¦mieci, zarówno 1 jak i 2, maj± w opcjach mo¿liwo¶æ sterowania kontrolerem. Mam ¶wie¿o kupiony pad i chcia³am go wypróbowaæ na którym¶ Potterze, niestety z sobie tylko znanych powodów obie gry odmówi³y wspó³pracy w tej kwestii. Komputer widzi pod³±czonego pada, wiêc to nie z nim jest problem, a z gr± (albo jeszcze z czym¶ innym). S± tu jakie¶ osoby, które gra³y w potterowe gry u¿ywaj±c kontrolera? A mo¿e jakie¶ pomys³y co zrobiæ, ¿eby wreszcie ³askawie zadzia³a³o? Edytowane przez Christina dnia 04.02.2014 19:28
|
|
|
|
A. |
Dodany dnia 04.02.2014 16:03
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 5 Postów: 2386 Dom: SlytherinPunkty: 43682 Ranga: Ten, Którego Konta Nie Mo¿na Wyszukaæ Data rejestracji: 29.12.07 |
Odmówi³y wspó³pracy, ale pada widz± czy nie? |
|
|
|
yersinia |
Dodany dnia 04.02.2014 16:08
|
![]() Pochwa³y: 4 Postów: 328 Dom: GryffindorPunkty: 3481 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 29.07.11 |
Gry w ogóle nie widz± pada. Nie mogê pos³ugiwaæ siê nim nawet w menu. Niektóre gry maj± mo¿liwo¶æ wybrania w ustawieniach sprzêt, którego bêdzie siê u¿ywa³o, a w tych nie ma - wygl±da, jakby dzia³a³o na zasadzie "co pod³±czysz, to bêdzie". Tyle ¿e pod³±czam pada i nic. Próbowa³am ju¿ nawet odinstalowaæ grê, zainstalowaæ z pod³±czonym kontrolerem (podobno istniej± gry, które tylko takie rozwi±zanie uznaj±) i dalej nic. Nie mam ju¿ pomys³ów. A w internecie nie znalaz³am rozwi±zañ, co najwy¿ej kilka osób, które maj± ten sam problem, a ¿adnej z tych osób nikt nie odpisa³ co maj± robiæ. Edytowane przez yersinia dnia 04.02.2014 16:18
|
|
|
|
Bluecube |
Dodany dnia 04.02.2014 18:06
|
![]() Postów: 292 Dom: SlytherinPunkty: 1369 Ranga: Doros³y czarodziej Data rejestracji: 21.01.14 |
A wiêc zacznijmy od tego, ¿e nowsze gry mog± nie obs³ugiwaæ "zwyk³ych" padów. Niektóre (a w³a¶ciwie wiêkszo¶æ) obs³uguje pady od xboxa 360 lub/i ps3/4. Proponuje na pocz±tku (je¶li masz mo¿liwo¶æ) sprawdziæ czy gra widzi pada od której¶ z tych konsol. A pó¼niej mo¿na dopiero kombinowaæ. ps. pad MUSI byæ oryginalny. |
|
|
|
Expecto_Patronum |
Dodany dnia 28.07.2015 23:58
|
![]() Postów: 17 Dom: RavenclawPunkty: 358 Ranga: Chodz±ca biblioteka Data rejestracji: 06.06.15 |
Tak jak napisa³ kolega Bluecube w grach " Harry Potter i Insygnia ¦mierci " zwyk³y pad nie zadzia³a.Musi nim byæ oryginalny pad od konsoli Xbox 360.Poza tym w men jest te¿ wykaz klawiszy dla kontrolera konsoli Xbox 360. |
|
|
|
yersinia |
Dodany dnia 29.07.2015 08:50
|
Dziêkujê, ju¿ sobie poradzi³am Macie racjê, gry potterowe ogarniaj± tylko pady do konsoli Xbox 360. Okazuje siê jednak, ¿e owszem, da siê obej¶æ ten problem - trzeba po prostu pobawiæ siê trochê z emulatorem, wprowadziæ odpowiednie funkcje i da siê graæ na zwyk³ym padzie za 13 z³ Jednak bez tego - tak jak mówicie - zwyk³y pad nie ruszy.
|
|
|
|
NYAhatelpaus |
Dodany dnia 29.07.2015 09:26
|
![]() Postów: 6 Dom: HufflepuffPunkty: 52 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 26.07.15 |
Ja próbowa³am graæ w te gry urzywaj±nc innych padów ale te¿ nie zadzia³a³o.![]() co to znaczy ¿e mnie obserwujesz |
|
|
|
yersinia |
Dodany dnia 30.07.2015 18:02
|
NYAhatelpaus spróbuj z tym filmikiem: https://www.youtu...mw4xrk3aZw Ch³opak bardzo fajnie t³umaczy jak mo¿na sobie z tym poradziæ. Mi pomog³o, polecam Zrobi³am wszystko wg instrukcji tego ch³opaka, a u¿ywam zwyk³ego pada za 13 z³. Czyli da siê
|
|
|
|
RazorBMW |
Dodany dnia 30.07.2015 18:13
|
![]() Pochwa³y: 7 Postów: 561 Dom: HufflepuffPunkty: 3368 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 30.08.07 |
Xpadder do tego. A poza tym, to kupta se te pady od x360 i bêdziecie mieli ¶wiêty spokój, ew. jak macie fuksa to nawet i Logitech Chillstream. Bo dzi¶ ka¿da gra ju¿ tylko z X'a korzysta. I powodzenia w graniu w fifkê przy u¿yciu pada od PS2. ![]() ![]() ![]() ![]() Miko³aj ¦wiêty wielu przyjació³ posiada³ Wielu walniêtych, jednego wiernego mia³ Skrzata wspania³ego, zawsze zaufanego Zgryzika onego, zaiste rozrywkowego Umilacza czasu, pracownika wybitnego Co zawsze w potrzebie rozweseli... A i pomo¿e na Pomorzu, równie¿ tym po k±dzieli. The enemy is among us The enemy is among us And nobody is doing anything about it They don't care So we had to take matters into our own hands A WORLD NOT OF MY MAKING YET A WORLD OF MY DESIGN SO STRANGE AND SO FAMILIAR BUT NO MATTER HOW DISTANT IN TIME OR SPACE ONE CONSTANT REMAINS CHAOS |
|
|
|
yersinia |
Dodany dnia 31.07.2015 13:13
|
I powodzenia w graniu w fifkê przy u¿yciu pada od PS2. Piszemy o grach hp, nie o fifie. I nie ka¿dy mo¿e wydaæ stówê lekk± rêk±, s± inne, wa¿niejsze wydatki, na które mo¿na te pieni±dze przeznaczyæ. |
|
|
|
RazorBMW |
Dodany dnia 31.07.2015 13:29
|
![]() Pochwa³y: 7 Postów: 561 Dom: HufflepuffPunkty: 3368 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 30.08.07 |
yersinia napisa³(a): I powodzenia w graniu w fifkê przy u¿yciu pada od PS2. Piszemy o grach hp, nie o fifie. Które S¡ oparte na Xinput ju¿ od 2006/7 roku, czy siê to komu¶ podoba, czy nie. I nie ka¿dy mo¿e wydaæ stówê lekk± rêk±, s± inne, wa¿niejsze wydatki, na które mo¿na te pieni±dze przeznaczyæ. A na pad siê znalaz³o... no tak. : D Mo¿na pu¶ciæ na allegro, bo do dzi¶ s± ludziska które odsprzedaj± pady z PS2/X360 na allegro. ![]() ![]() ![]() ![]() Miko³aj ¦wiêty wielu przyjació³ posiada³ Wielu walniêtych, jednego wiernego mia³ Skrzata wspania³ego, zawsze zaufanego Zgryzika onego, zaiste rozrywkowego Umilacza czasu, pracownika wybitnego Co zawsze w potrzebie rozweseli... A i pomo¿e na Pomorzu, równie¿ tym po k±dzieli. The enemy is among us The enemy is among us And nobody is doing anything about it They don't care So we had to take matters into our own hands A WORLD NOT OF MY MAKING YET A WORLD OF MY DESIGN SO STRANGE AND SO FAMILIAR BUT NO MATTER HOW DISTANT IN TIME OR SPACE ONE CONSTANT REMAINS CHAOS |
|
|
|
yersinia |
Dodany dnia 03.08.2015 11:36
|
Które S¡ oparte na Xinput ju¿ od 2006/7 roku, czy siê to komu¶ podoba, czy nie. Eeee... a co ma piernik do wiatraka? A na pad siê znalaz³o... no tak. : D Przecie¿ dopiero pisa³am, ¿e na pad siê NIE znalaz³o, dlatego szuka siê pada taniego do 20 z³ i emulatorem robi siê z niego pada do xboxa. Rozwi±zanie znacznie tañsze, ale skuteczne. |
|
|
|
RazorBMW |
Dodany dnia 03.08.2015 11:41
|
yersinia napisa³(a): Które S¡ oparte na Xinput ju¿ od 2006/7 roku, czy siê to komu¶ podoba, czy nie. Eeee... a co ma piernik do wiatraka? To ma, ¿e teraz na si³ê trza kombinowaæ z xpadderem/sztucznym Xinput bo pady od PS2 nie zadzia³aj± ot tak. Ale pretensje o to ju¿ do twórców gier, bo ja im siê nie dziwiê. Zwyk³a oszczêdno¶æ czasu przy pisaniu kodu. A na pad siê znalaz³o... no tak. : D Przecie¿ dopiero pisa³am, ¿e na pad siê NIE znalaz³o, dlatego szuka siê pada taniego do 20 z³ i emulatorem robi siê z niego pada do xboxa. Rozwi±zanie znacznie tañsze, ale skuteczne. Albo zbiera siê ziarnko do ziarnka i kupuje od xpud³a : D Prosto, przyjemnie, bez sterowników i wszystko gotowe oraz trwa³e, hehe. No, chyba ¿e kto¶ gra w bijatyki, bo do tego pad od x siê nie nadaje przez kretyñski krzy¿ak ;d ![]() ![]() ![]() ![]() Miko³aj ¦wiêty wielu przyjació³ posiada³ Wielu walniêtych, jednego wiernego mia³ Skrzata wspania³ego, zawsze zaufanego Zgryzika onego, zaiste rozrywkowego Umilacza czasu, pracownika wybitnego Co zawsze w potrzebie rozweseli... A i pomo¿e na Pomorzu, równie¿ tym po k±dzieli. The enemy is among us The enemy is among us And nobody is doing anything about it They don't care So we had to take matters into our own hands A WORLD NOT OF MY MAKING YET A WORLD OF MY DESIGN SO STRANGE AND SO FAMILIAR BUT NO MATTER HOW DISTANT IN TIME OR SPACE ONE CONSTANT REMAINS CHAOS |
|
|
|
yersinia |
Dodany dnia 03.08.2015 11:49
|
To ma, ¿e teraz na si³ê trza kombinowaæ z xpadderem/sztucznym Xinput bo pady od PS2 nie zadzia³aj± ot tak. Nic nie trzeba na si³ê kombinowaæ, 10 minut zabawy z emulatorem i siê ma. Albo zbiera siê ziarnko do ziarnka i kupuje od xpud³a : D Prosto, przyjemnie, bez sterowników i wszystko gotowe oraz trwa³e, hehe. Je¶li kto¶ du¿o gra w gry, to takie rozwi±zanie jak najbardziej jest dobre. Natomiast je¶li kto¶ gra raz na ruski rok i potrzebuje pada do trzech gier na krzy¿, to nie bêdzie wywala³ takiej kasy na pó³ godziny przyjemno¶ci raz na kilka miesiêcy. |
|
|
|
RazorBMW |
Dodany dnia 03.08.2015 13:29
|
W g³upiutkim HP. Powodzenia w graniu w fifkê/¶ciga³ki na padzie bez triggera. Je¶li kto¶ du¿o gra w gry, to takie rozwi±zanie jak najbardziej jest dobre. Natomiast je¶li kto¶ gra raz na ruski rok i potrzebuje pada do trzech gier na krzy¿, to nie bêdzie wywala³ takiej kasy na pó³ godziny przyjemno¶ci raz na kilka miesiêcy. Raz na ruski rok, to sobie kupi, bo zauwa¿y, ¿e podejrzana wiêkszo¶æ gierek ma obs³ugê padów z 360 a nie zdech³ego PS2. Tak ja mam, zbiera³em hajs, problemów nie ma a do tego pobawiê siê w tdu2/magicke2. Raz na ruski rok, bo nie mam czasu na granie. Z 2 strony Jak kto¶ gra raz na ruski rok to pada i tak nie kupi, bo co, do fifki na 2 meczyki? do pottera ze zwalonym sterowaniem lol : D Inna sprawa ¿e wybór jest na tyle ograniczony, ¿e taki Logitech ma w swojej ofercie 2 pady, nawet rumblepada nie ma lol ![]() ![]() ![]() ![]() Miko³aj ¦wiêty wielu przyjació³ posiada³ Wielu walniêtych, jednego wiernego mia³ Skrzata wspania³ego, zawsze zaufanego Zgryzika onego, zaiste rozrywkowego Umilacza czasu, pracownika wybitnego Co zawsze w potrzebie rozweseli... A i pomo¿e na Pomorzu, równie¿ tym po k±dzieli. The enemy is among us The enemy is among us And nobody is doing anything about it They don't care So we had to take matters into our own hands A WORLD NOT OF MY MAKING YET A WORLD OF MY DESIGN SO STRANGE AND SO FAMILIAR BUT NO MATTER HOW DISTANT IN TIME OR SPACE ONE CONSTANT REMAINS CHAOS |
|
|
|
yersinia |
Dodany dnia 03.08.2015 18:43
|
Powodzenia w graniu w fifkê/¶ciga³ki na padzie bez triggera. Czy ja gadam sama do siebie? o.O No to zacytujê sam± siebie w takim razie: Piszemy o grach hp, nie o fifie. A ¿eby znów nie by³o w±tpliwo¶ci, to rozwinê my¶l. Co mnie obchodzi fifa, skoro potrzebowa³am emulowaæ pada tylko i wy³±cznie do pottera? Raz na ruski rok, to sobie kupi, bo zauwa¿y, ¿e podejrzana wiêkszo¶æ gierek ma obs³ugê padów z 360 a nie zdech³ego PS2. Nie, nie kupi. Nie mogê mówiæ za wszystkich, wiêc powiem za siebie: do grania raz na ruski rok w potterow± grê nie bêdê wywalaæ zarobionej przez siebie kasy na wypasionego pada (xboxa nawet nie posiadam, to po co mi taki pad?), skoro mogê wydaæ tylko 13 z³ i po¶wiêciæ 10 minut na emulowanie. Z 2 strony Jak kto¶ gra raz na ruski rok to pada i tak nie kupi, Ja kupi³am. do pottera ze zwalonym sterowaniem Gdzie ma zwalone sterowanie, bo nie zauwa¿y³am? |
|
|
|
RazorBMW |
Dodany dnia 03.08.2015 18:57
|
A ¿eby znów nie by³o w±tpliwo¶ci, to rozwinê my¶l. Co mnie obchodzi fifa, skoro potrzebowa³am emulowaæ pada tylko i wy³±cznie do pottera? A no taki, ¿e w Potterka sobie mo¿na bezproblemowo na klawce graæ. I to jest problem - kupowanie pada tylko do Pottera to wywalony hajs. Jest mo¿liwy do przej¶cia na klawie - nie, jak Devil May Cry 3 ![]() Nie, nie kupi. Kupi bo jest casualem, a ten zazwyczaj nie bawi siê w emulacjê - ma dzia³aæ - out of box. (xboxa nawet nie posiadam, to po co mi taki pad?) Przewodówka oraz Chillstream bezproblemowo pod³±czane s± do USB, na Vi¶cie/7 i pó¼niejszych nawet sterowników nie wymagaj±. + xinput czyli automatyka ustawianie buttonów pod te, które s± na xpudle. skoro mogê wydaæ tylko 13 z³ i po¶wiêciæ 10 minut na emulowanie. A potem przyjdzie ochota na granie w co¶ innego to plum, vide fifka czy ¶ciga³ki w³a¶nie. Ja kupi³am. Tylko do Pottera, mam rozumieæ? Gdzie ma zwalone sterowanie, bo nie zauwa¿y³am? Konsolowa bezw³adno¶æ, obecna gdzie¶ od 200~5/6 w grach. G³ównie po to, by ³atwiej by³o operowaæ ga³kami, które s± teraz wiêksze w X ni¿ w PS3 oraz by ³atwiej mo¿na by³o siê rozgl±daæ. Potem w efekcie mamy np. pseudofilmowosæ, rozmycia, rozb³yski na ekranie czy kretyñski model jazdy a'la Need for speed. Wszystko to pod pady w³a¶nie robione. ![]() ![]() ![]() ![]() Miko³aj ¦wiêty wielu przyjació³ posiada³ Wielu walniêtych, jednego wiernego mia³ Skrzata wspania³ego, zawsze zaufanego Zgryzika onego, zaiste rozrywkowego Umilacza czasu, pracownika wybitnego Co zawsze w potrzebie rozweseli... A i pomo¿e na Pomorzu, równie¿ tym po k±dzieli. The enemy is among us The enemy is among us And nobody is doing anything about it They don't care So we had to take matters into our own hands A WORLD NOT OF MY MAKING YET A WORLD OF MY DESIGN SO STRANGE AND SO FAMILIAR BUT NO MATTER HOW DISTANT IN TIME OR SPACE ONE CONSTANT REMAINS CHAOS |
|
|
|
yersinia |
Dodany dnia 04.08.2015 10:14
|
Tylko do Pottera, mam rozumieæ? Pad by³ pierwotnie do czego innego, ale nie wysz³o, wiêc tak, tylko do pottera i w zupe³no¶ci wystarcza, dlatego nie rozumiem po co ta ca³a dyskusja o fifach, skoro mój temat zosta³ za³o¿ony tylko i wy³±cznie z my¶l± o Potterze. Pytanie by³o co zrobiæ, ¿eby mi potter na padzie ruszy³, nic wiêcej mnie nie interesowa³o. A na sterowanie nie narzekam, wszystko mi fajnie chodzi. |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Gryffindor
Christina
Slytherin
Ravenclaw
Macie racjê, gry potterowe ogarniaj± tylko pady do konsoli Xbox 360. Okazuje siê jednak, ¿e owszem, da siê obej¶æ ten problem - trzeba po prostu pobawiæ siê trochê z emulatorem, wprowadziæ odpowiednie funkcje i da siê graæ na zwyk³ym padzie za 13 z³
Jednak bez tego - tak jak mówicie - zwyk³y pad nie ruszy.
Hufflepuff