Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Pogadajmy o Hufflepuffie i Ravenclawie
|
|
BumSzakalaka |
Dodany dnia 02.09.2018 11:39
|
![]() Pochwa³y: 9 Postów: 1359 Dom: RavenclawPunkty: 17304 Ranga: Pogromca Parchatego Trolla Data rejestracji: 30.11.15 |
Przecie¿ gdy spojrzysz na Puchar Domów zobaczysz najwiêcej niebieskiego. Nie wygl±da to dobrze dla innych domów. Niestety z naszej drobroduszno¶ci korzystaj± tylko Gryf i Huff (cieplutkie i leniwe kluseczki wygra³y!!), wszyscy tylko nie wy Ju¿ w tej edycji mieli¶cie szanse, ale Gryffindor was prze¶cign±³. 03.01.2019 r. - Pogromca Parchatego Trolla ![]() W Hogwarcie: Madison Dixie ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587. - My name is OLIVER QUEEN. ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem? - Jeste¶ czym¶ wiêcej, Ciri. Czym¶ wiêcej. ![]() _____________________~*~_____________________ BumSzakalaka Przyjació³ko ma najdro¿sza! Pisaæ wiersze sprawa "prosta" W dniu mi³o¶ci co¶ wypada, Prawie g³owa mi odpada... Gdzie¶ zniknê³a¶, takie ¿ycie.. I na pewno nie w Madrycie. Nasz rysunek gdzie¶ zgubi³em, Jestem Ci go jednak winien. Szko³a chyba ciê wykañcza, Jednak lepsza ni¿ szarañcza ;D Kwa¶ne ¿elki mam pod biurkiem, Nie otworze ich wiêc z hukiem, Bo z têsknoty ju¿ usycham I w te k±ty je upycham. Wszêdzie ró¿u, kiczu schy³ki ¯ycie, zabierz Walentynki. Ps. Z tym obrazkiem to serio ![]() XOXO ~ Erynia. Wielkie serducho ![]() |
|
|
|
kospirre |
Dodany dnia 02.09.2018 11:42
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 652 Dom: SlytherinPunkty: 5045 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 18.04.16 |
Nie chwal dnia przed zachodem s³oñca kochana. Jedna przegrana bitwa nie oznacza przegranej wojny! czy jako¶ tak Chcia³am równie¿ wspomnieæ, b³yskotliwe ptaszynki, ¿e Slytherin zgra³ siê dopiero w tej edycji ze wzglêdu na ma³± liczbê u¿ytkowników. K³opcie sobie tam dzióbkami, ale obiecam, ¿e w±¿ prêdzej czy pó¼niej zrówna wasze gniazda z ziemi± :eyebrows2: Tak samo jak lwy i borsuki. Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, je¶li nie wiesz, gdzie jest jego mózg. ![]() ![]() ![]() infj|aquarius|xvii|ravenclaw ~~~ there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life ~~~ ![]() ![]() Natka Potter, Lilyatte Chcia³am równie¿ podziêkowaæ wszystkim kochanym ¦lizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3 ![]() |
|
|
|
| Takoizu |
Dodany dnia 02.09.2018 11:46
|
![]() Pochwa³y: 7 Postów: 1014 Dom: SlytherinPunkty: 9614 Ranga: Praktykant w ¦w Mungu Data rejestracji: 10.11.15 |
Dlaczego powszechna opinia jest taka ¿e to w Rav s± najbardziej inteligentne osoby? Nie przeczê, ze kukoni s± m±drzy ale czym jest inteligencja bez sprytu i ambicji? Sama wiedza nie wystarcza, a w¶ród ¦lizgonów s± inteligentne osoby, które nie ceni± wiedzy ponad inne cechy! Ciê¿ko pracujemy na wynik w Pucharze Bum i mamy tylko jednego realnego przeciwnika i tylko przez masow± produkcjê ff. ![]() |
|
|
|
BumSzakalaka |
Dodany dnia 02.09.2018 12:22
|
![]() Pochwa³y: 9 Postów: 1359 Dom: RavenclawPunkty: 17304 Ranga: Pogromca Parchatego Trolla Data rejestracji: 30.11.15 |
Nie mówiê, ¿e Rav cech*uje siê tylko inteligencj± i wiedz±. Co to to nie. Posiadamy równie¿ cechy takie jak bystro¶æ i kreatywno¶æ. Chcia³am równie¿ wspomnieæ, b³yskotliwe ptaszynki, ¿e Slytherin zgra³ siê dopiero w tej edycji ze wzglêdu na ma³± liczbê u¿ytkowników. A wiêc zacznê od tego, ¿e by³ taki czas, ¿e na naszej stronie konta zak³ada³y same Kruczki, dlatego nasza liczba drastycznie wzrasta³a. Ale Ci co trafili do Ravu, nie byli z tego zadowoleni, bo przecie¿ Harry Potter by³ w Gryfie i on te¿ by chcia³ byæ Gryfonem. Tak niestety to wygl±da, ¿e Huff i Rav to najmniej lubiane domu, poniewa¿ s± te¿ najmniej popularne w ksi±¿ce. Dlatego zapewne po za³o¿eniu konta i na³o¿eniu Tiary na g³owê zasmuceni nie odwiedzali naszej strony (a szkoda, bo przecie¿ mnóstwo trac± ). Nasza liczba jest wiêksza tylko z tego powodu ![]() Na stronie jest tyle samo aktywnych Krukonów co ¦lizgonów, z t± ró¿nic±, ¿e was zrzesza Lily. Sam gordian napisa³, ¿e gdy ona zajê³a siê mafi±, wy "polecieli¶cie" z Pucharem. Tak¿e tak siê sprawy maj± ![]() Ale szczerze wierzê, ¿e zdobêdziecie Puchar Domów w nastêpnej edycji, poniewa¿ by³aby to dla was wielka rado¶æ, a dla reszty zaskoczenie. 03.01.2019 r. - Pogromca Parchatego Trolla ![]() W Hogwarcie: Madison Dixie ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587. - My name is OLIVER QUEEN. ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem? - Jeste¶ czym¶ wiêcej, Ciri. Czym¶ wiêcej. ![]() _____________________~*~_____________________ BumSzakalaka Przyjació³ko ma najdro¿sza! Pisaæ wiersze sprawa "prosta" W dniu mi³o¶ci co¶ wypada, Prawie g³owa mi odpada... Gdzie¶ zniknê³a¶, takie ¿ycie.. I na pewno nie w Madrycie. Nasz rysunek gdzie¶ zgubi³em, Jestem Ci go jednak winien. Szko³a chyba ciê wykañcza, Jednak lepsza ni¿ szarañcza ;D Kwa¶ne ¿elki mam pod biurkiem, Nie otworze ich wiêc z hukiem, Bo z têsknoty ju¿ usycham I w te k±ty je upycham. Wszêdzie ró¿u, kiczu schy³ki ¯ycie, zabierz Walentynki. Ps. Z tym obrazkiem to serio ![]() XOXO ~ Erynia. Wielkie serducho ![]() |
|
|
|
Sarahis |
Dodany dnia 02.09.2018 12:42
|
![]() Pochwa³y: 5 Postów: 1187 Dom: SlytherinPunkty: 5756 Ranga: Szatan w lesie Data rejestracji: 05.01.09 |
Tak niestety to wygl±da, ¿e Huff i Rav to najmniej lubiane domu, poniewa¿ s± te¿ najmniej popularne w ksi±¿ce. Dlatego zapewne po za³o¿eniu konta i na³o¿eniu Tiary na g³owê zasmuceni nie odwiedzali naszej strony Nie dziwiê siê. Heh. Na stronie jest tyle samo aktywnych Krukonów co ¦lizgonów, z t± ró¿nic±, ¿e was zrzesza Lily. Sam gordian napisa³, ¿e gdy ona zajê³a siê mafi±, wy "polecieli¶cie" z Pucharem. Tak¿e tak siê sprawy maj± No tak, nikt z nas nie ukrywa, ¿e Lily zaczê³a ca³± akcjê ze zbieraniem punktów i wszystkich zmotywowa³a. Co w tym z³ego . W³a¶nie super, ¿e spiêli¶my siê bardziej i w sumie te¿ przez to chyba poznali¶my siê te¿ bardziej >>>*<<< ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ this world is a school no one expects to stay in school forever >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() >>>*<<< I just decided by the grace of the God Poseidon that you're so dead to me I dug a hole for you to lie in >>>*<<< whatever feeds your fear is closer than you think ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< <3 ;___; ![]() ![]() |
|
|
|
ania919 |
Dodany dnia 02.09.2018 14:58
|
![]() Pochwa³y: 11 Postów: 1231 Dom: RavenclawPunkty: 39464 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 09.10.15 |
Nie przeczê, ze kukoni s± m±drzy ale czym jest inteligencja bez sprytu i ambicji? to, ¿e jeste¶my inteligentni, nie znaczy, ¿e nie jeste¶my sprytni i ambitni. Inteligencja to cecha, która nas, krukonów, ³±czy. Oprócz tego ka¿dy krukon ma po kilka innych warto¶ciowych cech. Niektórzy s± odwa¿ni jak luna, inni piêkni i czaruj±cy jak Lockhart, jeszcze inni s± ambitni itd. Jednym s³owem jeste¶my najlepsi, jak siê uprzemy to nikt nas niepokona. Ale puchar domów to niejedyny wyznacznik tego kto jest najlepszy i my, inteligentni krukoni, zdajemy sobie z tego sprawê i pozwalamy wam wygraæ, tym bardziej, ¿e tym razem siê zmobilizowali¶cie i wygrana was ucieszy. A my nie jeste¶my samolubni i bêdziemy siê cieszyæ, ¿e wy siê cieszycie. Kto ma olej w g³owie, temu do¶æ po s³owie. W Ravenclawie tylko ci, których umys³ piêknem l¶ni. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Jakub Scamander |
Dodany dnia 02.09.2018 17:03
|
![]() Postów: 58 Dom: RavenclawPunkty: 160 Ranga: Mol ksi±¿kowy Data rejestracji: 28.08.18 |
Przez ca³± seriê nie mia³em du¿o do czynienia zarówno z Ravenclaw, jak i z Hufflepuffem, mimo i¿ poznali¶my takie postacie, jak Cedric Diggory, Cho Chang, czy Luna Lovegood, którzy nale¿eli do tych domów. Hufflepuff zdawa³ mi siê zawsze odizolowany od innych domów. Nikt nie zwraca³ na nich du¿ej uwagi i ci±gle by³o o nich ma³o mowy. Woleli oni siedzieæ z gronie ludzi ze swojego domu. Ja te¿ wolê trzymaæ siê swojej clique, ale w ich przypadku uwa¿am to a¿ trochê smutne. Co do Ravenclaw to uwa¿am, ¿e postrzegaj± siê oni niekiedy jeszcze wy¿ej, ni¿ robi³ to Slytherin. Uwa¿ali siê za m±drych i lepszych, dlatego do dzisiaj ze wszystkich Krukonów lubiê tylko £unê Lovegood. We¼ sobie ciasteczko, Potter. |
|
|
|
kospirre |
Dodany dnia 02.09.2018 18:31
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 652 Dom: SlytherinPunkty: 5045 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 18.04.16 |
O Merlinie. To siê chyba wymyka spod kontroli. edytujê, bo Sam mnie pogryzie wrrr Chcia³am tylko zauwa¿yæ, ¿e w Pucharze idzie nam ca³kiem ca³kiem i nie mamy zamiaru odpuszczaæ, nawet autorce HGSS <3 Edytowane przez kospirre dnia 02.09.2018 21:17
Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, je¶li nie wiesz, gdzie jest jego mózg. ![]() ![]() ![]() infj|aquarius|xvii|ravenclaw ~~~ there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life ~~~ ![]() ![]() Natka Potter, Lilyatte Chcia³am równie¿ podziêkowaæ wszystkim kochanym ¦lizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3 ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 02.09.2018 19:43
|
![]() Pochwa³y: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzeda¿y Data rejestracji: 09.04.15 |
Przypominam, ¿e na forum obowi±zuje zasada trzech linijek. Krótsze posty bêd± usuwane. ![]() ¦ciana uznania i mi³o¶ci ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie k³am, ¿e go nie znasz Harry'ego Pottera zagra³ niektórych nawet nabra³, ¿e ma oczy koloru zielonego a tak naprawdê s± niebieskiego "Tak jak Ron" - wo³a Ulica dziewczyna piêknego lica. Potteromaniak z niej na schwa³ i nie jest to ¿aden wa³. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie ka¿da Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to s³oñce, czy to deszcz W moich my¶lach on wci±¿ jest My¶lê o nim nieustannie Nawet gdy siê k±piê w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak siê to zaczê³o Lecz gdy serce moje drgnê³o Ca³a by³am zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnê Nawet je¶li spotkam bombê Jest to mi³o¶æ jednostronna Ale ¼le to nie wygl±da Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() ¦ciana chwa³y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 02.09.2018 19:52
|
![]() Pochwa³y: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 15.07.07 |
Nie bêdê siê chyba wdawaæ w dyskusjê o tym, kogo tiara przydzieli³a na stronie i dlaczego puchar jest/nie jest wyznacznikiem cech danego domu, bo nie czaje tej debaty . Natomiast ogólnie uwa¿am, ¿e Rowling nieszczególnie siê Krukonami w ksi±¿ce przejê³a. Najpierw og³osi³a, ¿e Krukoni to kujony i w ogóle, ¿e to supermózgi, po czym w³a¶ciwie na ¿adnym bohaterze z tego domu tego nie pokaza³a. U Luny najbardziej wydatn± cech± by³a jej szalona wyobra¼nia, nie zosta³a jednak pokazana jako kujonka. Cho Chang i Marietta - w ich przypadku te¿ ta g³ówna, najbardziej rozpoznawalna cecha Krukonów nie zosta³a uwypuklona. Powiem wiêcej, moim zdaniem najbardziej przem±drza³e osoby w Hogwarcie wcale do Ravenclawu nie nale¿a³y. Mam na my¶li Erniego, Susan czy Zachariasza, którzy byli w Hufflepuffie. Nie mo¿na te¿ zapominaæ o Hermionie, chocia¿ tu wiemy, ¿e tiara waha³a siê, czy nie umie¶ciæ jej w Ravie. My¶lê sobie za to, ¿e na przyk³adzie takiej Luny pokaza³a najlepiej tê z³o¿ono¶æ charakterów i cech. ¯e to nie by³o wszystko czarno-bia³e, ¿e ta (nielubiana przeze mnie) segregacja uczniów nie odbywa³a siê w oparciu o ¶ci¶le ustalone regu³y czy wide³ki. I te¿ nie uwa¿am, ¿eby Krukoni mieli o sobie jakie¶ wysokie mniemanie, jako grupê poznajemy ich w³a¶ciwie tylko w czwartym tomie, kiedy kibicuj± Cedrikowi a nie Harry'emu. Ale ogólnie nie wiemy o nich za du¿o i ja szczerze mówi±c nie widzê w ogóle ich wywy¿szania siê i uwa¿ania za lepszych. Z tym mi siê na wieki bêdzie kojarzy³ Malfoy. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Ravenclaw

kospirre
Slytherin

. W³a¶nie super, ¿e spiêli¶my siê bardziej i w sumie te¿ przez to chyba poznali¶my siê te¿ bardziej