Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
26.07.2026 20:12
Jako tako, nawet mi siê sb dzi¶ ¶ni³o xD

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjêcie
Lady
Doda³: Prefix u¿ytkownikaania919
Zobacz temat
Drukuj temat
Pogadajmy o Hufflepuffie i Ravenclawie
Prefix u¿ytkownikaBumSzakalaka
Przecie¿ gdy spojrzysz na Puchar Domów zobaczysz najwiêcej niebieskiego. Nie wygl±da to dobrze dla innych domów. Niestety z naszej drobroduszno¶ci korzystaj± tylko Gryf i Huff (cieplutkie i leniwe kluseczki wygra³y!!), wszyscy tylko nie wy xD Ju¿ w tej edycji mieli¶cie szanse, ale Gryffindor was prze¶cign±³. Eyebrows

03.01.2019 r. -
Pogromca Parchatego Trolla
www.harry-potter.net.pl/images/articles/bum.png

W Hogwarcie: Madison Dixie
www.harry-potter.net.pl/infusions/hogwart/images/avatars/ao9yo2no.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkombum.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkom20201.jpg

_____________________~*~_____________________

- I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587.
- My name is OLIVER QUEEN.

66.media.tumblr.com/4363f636607b153051dee48f88fc8d96/tumblr_pi5gvmEQ8N1vq3qe1o2_540.gif
data.whicdn.com/images/216550281/original.gif

- Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem?
- Jeste¶ czym¶ wiêcej, Ciri. Czym¶ wiêcej.

i.pinimg.com/originals/77/1c/bf/771cbf249ac2523f149efe9619045a26.gif

BumSzakalaka

Przyjació³ko ma najdro¿sza!
Pisaæ wiersze sprawa "prosta"
W dniu mi³o¶ci co¶ wypada,
Prawie g³owa mi odpada...
Gdzie¶ zniknê³a¶, takie ¿ycie..
I na pewno nie w Madrycie.
Nasz rysunek gdzie¶ zgubi³em,
Jestem Ci go jednak winien.
Szko³a chyba ciê wykañcza,
Jednak lepsza ni¿ szarañcza ;D
Kwa¶ne ¿elki mam pod biurkiem,
Nie otworze ich wiêc z hukiem,
Bo z têsknoty ju¿ usycham
I w te k±ty je upycham.
Wszêdzie ró¿u, kiczu schy³ki
¯ycie, zabierz Walentynki.

Ps. Z tym obrazkiem to serio Wstydni¶
XOXO ~ Erynia.
Wielkie serducho Love

Prefix u¿ytkownikakospirre
Nie chwal dnia przed zachodem s³oñca kochana. Jedna przegrana bitwa nie oznacza przegranej wojny! czy jako¶ tak
Chcia³am równie¿ wspomnieæ, b³yskotliwe ptaszynki, ¿e Slytherin zgra³ siê dopiero w tej edycji ze wzglêdu na ma³± liczbê u¿ytkowników.
K³opcie sobie tam dzióbkami, ale obiecam, ¿e w±¿ prêdzej czy pó¼niej zrówna wasze gniazda z ziemi± :eyebrows2: Tak samo jak lwy i borsuki.

Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, je¶li nie wiesz, gdzie jest jego mózg.

orig00.deviantart.net/56d0/f/2016/049/9/c/output_byfnba_1__by_scourgemangastudios-d9s7qxh.gif

64.media.tumblr.com/63ddd495dff33ec7c8f44e35801573be/tumblr_oxbegt8kbQ1rbud4zo1_500.gif

orig00.deviantart.net/56d0/f/2016/049/9/c/output_byfnba_1__by_scourgemangastudios-d9s7qxh.gif

infj|aquarius|xvii|ravenclaw

~~~
there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life
~~~

64.media.tumblr.com/16e929c292fef1869760e896884cf51c/tumblr_oxbegt8kbQ1rbud4zo2_500.gif

Natka Potter, Lilyatte

Chcia³am równie¿ podziêkowaæ wszystkim kochanym ¦lizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3

Takoizu
Dlaczego powszechna opinia jest taka ¿e to w Rav s± najbardziej inteligentne osoby? Nie przeczê, ze kukoni s± m±drzy ale czym jest inteligencja bez sprytu i ambicji? Sama wiedza nie wystarcza, a w¶ród ¦lizgonów s± inteligentne osoby, które nie ceni± wiedzy ponad inne cechy! Ciê¿ko pracujemy na wynik w Pucharze Bum i mamy tylko jednego realnego przeciwnika i tylko przez masow± produkcjê ff. xD
33.media.tumblr.com/4389ee5493c85321bd37937172d5c1a0/tumblr_n2hmj3ZZNl1tqs1heo1_250.gif

Prefix u¿ytkownikaBumSzakalaka
Nie mówiê, ¿e Rav cech*uje siê tylko inteligencj± i wiedz±. Co to to nie. Posiadamy równie¿ cechy takie jak bystro¶æ i kreatywno¶æ.
Chcia³am równie¿ wspomnieæ, b³yskotliwe ptaszynki, ¿e Slytherin zgra³ siê dopiero w tej edycji ze wzglêdu na ma³± liczbê u¿ytkowników.

A wiêc zacznê od tego, ¿e by³ taki czas, ¿e na naszej stronie konta zak³ada³y same Kruczki, dlatego nasza liczba drastycznie wzrasta³a. Ale Ci co trafili do Ravu, nie byli z tego zadowoleni, bo przecie¿ Harry Potter by³ w Gryfie i on te¿ by chcia³ byæ Gryfonem. Tak niestety to wygl±da, ¿e Huff i Rav to najmniej lubiane domu, poniewa¿ s± te¿ najmniej popularne w ksi±¿ce. Dlatego zapewne po za³o¿eniu konta i na³o¿eniu Tiary na g³owê zasmuceni nie odwiedzali naszej strony (a szkoda, bo przecie¿ mnóstwo trac± ;(). Nasza liczba jest wiêksza tylko z tego powodu Eyebrows
Na stronie jest tyle samo aktywnych Krukonów co ¦lizgonów, z t± ró¿nic±, ¿e was zrzesza Lily. Sam gordian napisa³, ¿e gdy ona zajê³a siê mafi±, wy "polecieli¶cie" z Pucharem. Tak¿e tak siê sprawy maj± xD
Ale szczerze wierzê, ¿e zdobêdziecie Puchar Domów w nastêpnej edycji, poniewa¿ by³aby to dla was wielka rado¶æ, a dla reszty zaskoczenie.

03.01.2019 r. -
Pogromca Parchatego Trolla
www.harry-potter.net.pl/images/articles/bum.png

W Hogwarcie: Madison Dixie
www.harry-potter.net.pl/infusions/hogwart/images/avatars/ao9yo2no.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkombum.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkom20201.jpg

- I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587.
- My name is OLIVER QUEEN.

66.media.tumblr.com/4363f636607b153051dee48f88fc8d96/tumblr_pi5gvmEQ8N1vq3qe1o2_540.gif
data.whicdn.com/images/216550281/original.gif

- Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem?
- Jeste¶ czym¶ wiêcej, Ciri. Czym¶ wiêcej.

i.pinimg.com/originals/77/1c/bf/771cbf249ac2523f149efe9619045a26.gif

BumSzakalaka

Przyjació³ko ma najdro¿sza!
Pisaæ wiersze sprawa "prosta"
W dniu mi³o¶ci co¶ wypada,
Prawie g³owa mi odpada...
Gdzie¶ zniknê³a¶, takie ¿ycie..
I na pewno nie w Madrycie.
Nasz rysunek gdzie¶ zgubi³em,
Jestem Ci go jednak winien.
Szko³a chyba ciê wykañcza,
Jednak lepsza ni¿ szarañcza ;D
Kwa¶ne ¿elki mam pod biurkiem,
Nie otworze ich wiêc z hukiem,
Bo z têsknoty ju¿ usycham
I w te k±ty je upycham.
Wszêdzie ró¿u, kiczu schy³ki
¯ycie, zabierz Walentynki.

Ps. Z tym obrazkiem to serio Wstydni¶
XOXO ~ Erynia.
Wielkie serducho Love

Prefix u¿ytkownikaSarahis
Tak niestety to wygl±da, ¿e Huff i Rav to najmniej lubiane domu, poniewa¿ s± te¿ najmniej popularne w ksi±¿ce. Dlatego zapewne po za³o¿eniu konta i na³o¿eniu Tiary na g³owê zasmuceni nie odwiedzali naszej strony

Nie dziwiê siê. Heh.

Na stronie jest tyle samo aktywnych Krukonów co ¦lizgonów, z t± ró¿nic±, ¿e was zrzesza Lily. Sam gordian napisa³, ¿e gdy ona zajê³a siê mafi±, wy "polecieli¶cie" z Pucharem. Tak¿e tak siê sprawy maj±

No tak, nikt z nas nie ukrywa, ¿e Lily zaczê³a ca³± akcjê ze zbieraniem punktów i wszystkich zmotywowa³a. Co w tym z³ego :D. W³a¶nie super, ¿e spiêli¶my siê bardziej i w sumie te¿ przez to chyba poznali¶my siê te¿ bardziej :D

>>>*<<<

66.media.tumblr.com/1d42d09131d8d71cafbee63f044368e7/tumblr_oukgjqSPGu1ukld20o4_640.png

~~*~~

66.media.tumblr.com/b7dce6f4a8eaff8a995dbf5f8cfc1cec/tumblr_oukgjqSPGu1ukld20o5_640.png

~~*~~

66.media.tumblr.com/6f1f5dc3e260beb42dadeb04c6e15902/tumblr_oukgjqSPGu1ukld20o1_640.png

~~*~~

66.media.tumblr.com/b11e2eb6e8bfa6bce3f8301f39685e40/tumblr_oukgjqSPGu1ukld20o6_640.png

~~*~~

66.media.tumblr.com/063bb7066e4e38e248da610a8e49e1ad/tumblr_oukgjqSPGu1ukld20o3_640.png

~~*~~

this world is a school

no one expects to stay in school forever

>>>*<<<
78.media.tumblr.com/775ebb82085ee128133cb573033c7888/tumblr_inline_onlmcmkN1H1ts9x2a_540.gif

>>>*<<<

data.whicdn.com/images/241071402/original.gif

78.media.tumblr.com/43c3f6cb80688fffc89b4d017dbeea45/tumblr_nvs2z09uuH1siohmeo1_500.gif

media.giphy.com/media/12fgztS23saCVa/giphy.gif

>>>*<<<

data.whicdn.com/images/187528943/original.gif

>>>*<<<

data.whicdn.com/images/101292005/original.gif

>>>*<<<

i.gifer.com/c28.gif

>>>*<<<

media.giphy.com/media/kdYhNomVFvgfC/giphy.gif

>>>*<<<

24.media.tumblr.com/ea98170b338630aa6c997ba637966a44/tumblr_mli99lsGay1qd7lyko1_400.gif

>>>*<<<

66.media.tumblr.com/591048ab9fa8e6dd1fe207d863379d7d/tumblr_oqdakqraui1vz54q7o1_r1_500.gif

66.media.tumblr.com/546f0f7fc90e4a7a2fd70ab8d714d6d5/tumblr_inline_p0vbscWj591tg9fg6_250.gif

>>>*<<<

I just decided by the grace of the God Poseidon

that you're so dead to me I dug a hole for you to lie in

>>>*<<<

whatever feeds your fear is closer than you think

i.gifer.com/12qG.gif

>>>*<<<

media.giphy.com/media/9U1eND52C37S8/source.gif

>>>*<<<

66.media.tumblr.com/5bea28b680dda6347611519e29514b3a/tumblr_o7e29wmyX31v2xrtuo1_400.gif

>>>*<<<

<3

;___;

i.gifer.com/YLdp.gif

66.media.tumblr.com/546f0f7fc90e4a7a2fd70ab8d714d6d5/tumblr_inline_p0vbscWj591tg9fg6_250.gif

Prefix u¿ytkownikaania919
Nie przeczê, ze kukoni s± m±drzy ale czym jest inteligencja bez sprytu i ambicji?
to, ¿e jeste¶my inteligentni, nie znaczy, ¿e nie jeste¶my sprytni i ambitni. Inteligencja to cecha, która nas, krukonów, ³±czy. Oprócz tego ka¿dy krukon ma po kilka innych warto¶ciowych cech. Niektórzy s± odwa¿ni jak luna, inni piêkni i czaruj±cy jak Lockhart, jeszcze inni s± ambitni itd. Jednym s³owem jeste¶my najlepsi, jak siê uprzemy to nikt nas niepokona. Ale puchar domów to niejedyny wyznacznik tego kto jest najlepszy i my, inteligentni krukoni, zdajemy sobie z tego sprawê i pozwalamy wam wygraæ, tym bardziej, ¿e tym razem siê zmobilizowali¶cie i wygrana was ucieszy. A my nie jeste¶my samolubni i bêdziemy siê cieszyæ, ¿e wy siê cieszycie.
Kto ma olej w g³owie, temu do¶æ po s³owie.

W Ravenclawie tylko ci,
których umys³ piêknem l¶ni.

www.harry-potter.net.pl/images/articles/misgal2020.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/mistrzgaleriiania.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/artykul.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/ania.png

i.imgur.com/ZSNVgbV.png

Prefix u¿ytkownikaJakub Scamander
Przez ca³± seriê nie mia³em du¿o do czynienia zarówno z Ravenclaw, jak i z Hufflepuffem, mimo i¿ poznali¶my takie postacie, jak Cedric Diggory, Cho Chang, czy Luna Lovegood, którzy nale¿eli do tych domów.

Hufflepuff zdawa³ mi siê zawsze odizolowany od innych domów. Nikt nie zwraca³ na nich du¿ej uwagi i ci±gle by³o o nich ma³o mowy. Woleli oni siedzieæ z gronie ludzi ze swojego domu. Ja te¿ wolê trzymaæ siê swojej clique, ale w ich przypadku uwa¿am to a¿ trochê smutne.

Co do Ravenclaw to uwa¿am, ¿e postrzegaj± siê oni niekiedy jeszcze wy¿ej, ni¿ robi³ to Slytherin. Uwa¿ali siê za m±drych i lepszych, dlatego do dzisiaj ze wszystkich Krukonów lubiê tylko £unê Lovegood.
We¼ sobie ciasteczko, Potter.

http://pl.harrypotter.wikia.com/wiki/U¿ytkownik:32
Prefix u¿ytkownikakospirre
O Merlinie. To siê chyba wymyka spod kontroli.
edytujê, bo Sam mnie pogryzie wrrr
Chcia³am tylko zauwa¿yæ, ¿e w Pucharze idzie nam ca³kiem ca³kiem i nie mamy zamiaru odpuszczaæ, nawet autorce HGSS <3
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikakospirre dnia 02.09.2018 21:17

Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, je¶li nie wiesz, gdzie jest jego mózg.

64.media.tumblr.com/63ddd495dff33ec7c8f44e35801573be/tumblr_oxbegt8kbQ1rbud4zo1_500.gif

infj|aquarius|xvii|ravenclaw

~~~
there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life
~~~

64.media.tumblr.com/16e929c292fef1869760e896884cf51c/tumblr_oxbegt8kbQ1rbud4zo2_500.gif

Natka Potter, Lilyatte

Chcia³am równie¿ podziêkowaæ wszystkim kochanym ¦lizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3

Prefix u¿ytkownikaSam Quest
Przypominam, ¿e na forum obowi±zuje zasada trzech linijek. Krótsze posty bêd± usuwane.
i.imgur.com/T8lLRQU.png

¦ciana uznania i mi³o¶ci

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_59/d5.png

Daniel Radclffe to mój crush
Nie k³am, ¿e go nie znasz
Harry'ego Pottera zagra³
niektórych nawet nabra³,
¿e ma oczy koloru zielonego
a tak naprawdê s± niebieskiego
"Tak jak Ron" - wo³a Ulica
dziewczyna piêknego lica.
Potteromaniak z niej na schwa³
i nie jest to ¿aden wa³.

Daniel Radcliffe to mój crush
Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz
Z zarostem mu do twarzy
O takim Danie ka¿da Samica marzy.

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_59/3_t2_2.jpg

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Czy to s³oñce, czy to deszcz
W moich my¶lach on wci±¿ jest
My¶lê o nim nieustannie
Nawet gdy siê k±piê w wannie

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Nie wiem jak siê to zaczê³o
Lecz gdy serce moje drgnê³o
Ca³a by³am zakochana
I tak kocham tego Dana

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Nigdy o nim nie zapomnê
Nawet je¶li spotkam bombê
Jest to mi³o¶æ jednostronna
Ale ¼le to nie wygl±da

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

wiersz by Elizabeth_

i.gifer.com/5lP2.gif

media1.giphy.com/media/Cw4JIAsQHweeQ/source.gif

¦ciana chwa³y

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-redaktor.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-materialy.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-prorok.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkom20202.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/admlen20201.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydpro2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/adminlenkrico.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/wydanieprorokaroku.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_najzabawniejszy.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/auor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najlepszy_newsman.png
zapodaj.net/images/5e3ae3d9098f9.jpg

Prefix u¿ytkownikafuerte
Nie bêdê siê chyba wdawaæ w dyskusjê o tym, kogo tiara przydzieli³a na stronie i dlaczego puchar jest/nie jest wyznacznikiem cech danego domu, bo nie czaje tej debaty xD.

Natomiast ogólnie uwa¿am, ¿e Rowling nieszczególnie siê Krukonami w ksi±¿ce przejê³a. Najpierw og³osi³a, ¿e Krukoni to kujony i w ogóle, ¿e to supermózgi, po czym w³a¶ciwie na ¿adnym bohaterze z tego domu tego nie pokaza³a. U Luny najbardziej wydatn± cech± by³a jej szalona wyobra¼nia, nie zosta³a jednak pokazana jako kujonka. Cho Chang i Marietta - w ich przypadku te¿ ta g³ówna, najbardziej rozpoznawalna cecha Krukonów nie zosta³a uwypuklona. Powiem wiêcej, moim zdaniem najbardziej przem±drza³e osoby w Hogwarcie wcale do Ravenclawu nie nale¿a³y. Mam na my¶li Erniego, Susan czy Zachariasza, którzy byli w Hufflepuffie. Nie mo¿na te¿ zapominaæ o Hermionie, chocia¿ tu wiemy, ¿e tiara waha³a siê, czy nie umie¶ciæ jej w Ravie.

My¶lê sobie za to, ¿e na przyk³adzie takiej Luny pokaza³a najlepiej tê z³o¿ono¶æ charakterów i cech. ¯e to nie by³o wszystko czarno-bia³e, ¿e ta (nielubiana przeze mnie) segregacja uczniów nie odbywa³a siê w oparciu o ¶ci¶le ustalone regu³y czy wide³ki.

I te¿ nie uwa¿am, ¿eby Krukoni mieli o sobie jakie¶ wysokie mniemanie, jako grupê poznajemy ich w³a¶ciwie tylko w czwartym tomie, kiedy kibicuj± Cedrikowi a nie Harry'emu. Ale ogólnie nie wiemy o nich za du¿o i ja szczerze mówi±c nie widzê w ogóle ich wywy¿szania siê i uwa¿ania za lepszych. Z tym mi siê na wieki bêdzie kojarzy³ Malfoy.

zapodaj.net/images/d147bde5b4314.png

media.giphy.com/media/WS6ABEVwTwWew89CHo/giphy.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzab2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najart2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladrym2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnewsfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladcarymowfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzabawniejfuer.jpg

http://lastfm.pl/user/justyskag

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: