Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
26.07.2026 20:12
Jako tako, nawet mi siê sb dzi¶ ¶ni³o xD

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Harry Potter i Komnata Tajemnic
Takoizu
ManiaLovegood napisa³(a):

Co do Lockharta to tak sobie my¶lê, ¿e skoro w tej czê¶ci nauczyciel OPCM nie odgrywa jakiej¶ istotnej roli to JKR pozwoli³a sobie na wprowadzenie postaci ¶miesznej, karykaturalnej wersji nauczyciela, który ma zmiêkczyæ do¶æ mroczn± (z perspektywy dziecka) fabu³ê drugiej czê¶ci.

W sumie nigdy nie patrzy³am na jego postaæ jak na swego rodzaju z³agodzenie mrocznych wydarzeñ w ksi±¿ce, ale faktycznie on wprowadza trochê koloru i ¶miechu w dosyæ smutnej i mrocznej fabule.
33.media.tumblr.com/4389ee5493c85321bd37937172d5c1a0/tumblr_n2hmj3ZZNl1tqs1heo1_250.gif

Prefix u¿ytkownikaManiaLovegood
Takoizu napisa³(a):

ManiaLovegood napisa³(a):

Co do Lockharta to tak sobie my¶lê, ¿e skoro w tej czê¶ci nauczyciel OPCM nie odgrywa jakiej¶ istotnej roli to JKR pozwoli³a sobie na wprowadzenie postaci ¶miesznej, karykaturalnej wersji nauczyciela, który ma zmiêkczyæ do¶æ mroczn± (z perspektywy dziecka) fabu³ê drugiej czê¶ci.

W sumie nigdy nie patrzy³am na jego postaæ jak na swego rodzaju z³agodzenie mrocznych wydarzeñ w ksi±¿ce, ale faktycznie on wprowadza trochê koloru i ¶miechu w dosyæ smutnej i mrocznej fabule.

Wszystko zalezy w jakim wieku siê czyta :D Ale akurat KT czyta³am w wieku co¶ ko³o 12 lat (tak siê fajnie z³o¿y³o, ¿e zaczê³am czytaæ HP mniej wiecej w wieku w którym idzie siê do Hogwartu :D ) i dla mnie by³a trochê straszna ale fragmenty z Lockhartem mnie roz¶miesza³y. Za to mimo, ¿e CO czyta³am pierwszy raz w wieku co¶ ko³o lat 14 to i tak czytaj±c fragment o odrodzeniu Voldemorta robi³am w gacie ze strachu hehe :D
culturallydisoriented.files.wordpress.com/2012/07/tumblr_m7dk9xvcdk1rys4czo2_400.gif

sd.keepcalm-o-matic.co.uk/i/hogwarts-is-my-home-2.png

Mam prawie 30 lat a wci±¿ czekam na list z Hogwartu...
Wiedzma Hedwiga

Moje dzieci zamiast dobranocki bêd± ogl±da³y Harrego Pottera
Harry

Takoizu
Ja niestety nie pamiêtam czy siê ba³am czy noe czytaj±c poszczególne czê¶ci, a skoñczy³am czytaæ wszystko gdzie¶ w 5 klasie podstawówki, bo pamiêtam to oczekiwanie na I¦ i zagadkê jaki bêdzie tytu³ xD
Prawdopodobne jest to, ¿e mia³am podobne odczucia. Lokhart by³ tak± odskoczni±.
33.media.tumblr.com/4389ee5493c85321bd37937172d5c1a0/tumblr_n2hmj3ZZNl1tqs1heo1_250.gif

Prefix u¿ytkownikaManiaLovegood
Takoizu napisa³(a):

Ja niestety nie pamiêtam czy siê ba³am czy noe czytaj±c poszczególne czê¶ci, a skoñczy³am czytaæ wszystko gdzie¶ w 5 klasie podstawówki, bo pamiêtam to oczekiwanie na I¦ i zagadkê jaki bêdzie tytu³ xD
Prawdopodobne jest to, ¿e mia³am podobne odczucia. Lokhart by³ tak± odskoczni±.

A ja siê tak ba³am, ¿e pamiêtam to do dzi¶ hehe Tym bardziej, ¿e czyta³am ten fragment w nocy pod ko³dra (rodzice ograniczali mi czytanie bo inaczej bym nie jad³a i nie spa³a:) ) Ja tak oczekiwa³a na KP i oczywi¶cie I¦ te¿ :)

A tak z innej beczki: zauwazyli¶cie, ¿e Prorok Codzienny w kolejnych czê¶ciach tanieje? W KF, gdy sowa przylatuje z gazet± do chatki na morzu Hagrid prosi Harry'ego ¿eby wlozyl jej do sakiewki 3 knuty potem w dalszych czê¶ciach gdy Hermona prenumeruje Proroka p³aci za niego tylko knuta.
culturallydisoriented.files.wordpress.com/2012/07/tumblr_m7dk9xvcdk1rys4czo2_400.gif

sd.keepcalm-o-matic.co.uk/i/hogwarts-is-my-home-2.png

Mam prawie 30 lat a wci±¿ czekam na list z Hogwartu...
Wiedzma Hedwiga

Moje dzieci zamiast dobranocki bêd± ogl±da³y Harrego Pottera
Harry

Prefix u¿ytkownikaLiliana2194
Niepopularna opinia: to jedna z moich ulubionych czê¶ci :D Bardzo interesuj±ca i klimatyczna, jako wielbicielka krymina³ów przepadam za jej fabu³±. Naci±gane, ¿e ¿adna z ofiar nie spojrza³a bazyliszkowi w oczy, ale lepsze takie rozwi±zanie ni¿ masowe zgony w ksi±¿ce, która jest skierowana przede wszystkim do dzieci.

W±tek Ginny by³ ciekawy i jej postaæ nie irytowa³a mnie a¿ tak jak w pó¼niejszych czê¶ciach. Lockhart kiedy¶ za bardzo mnie dra¿ni³, teraz, choæ nie mogê powiedzieæ, ¿e go lubiê, powoli zaczynam go doceniaæ ;d
www.harry-potter.net.pl/images/articles/maniakhogliliana.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/hogwart.jpg

- - W Hogwarcie: - -

2) Valerie Adams
2.06.2019 -

1.bp.blogspot.com/-f6fn3825Rzg/XYoz2x_dXHI/AAAAAAAAAR4/U1Y3euTkpT43y5p-PzE3sOQUfVacTTDSgCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B4.png1.bp.blogspot.com/-Zt_p7ufiG7Y/XYpLUrPHdYI/AAAAAAAAASE/nWcAY3gPZdsKeHF_BgLud7iBasVSvJ96ACLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B2.png1.bp.blogspot.com/-HKWCp81dwBg/XYpLY6y0M3I/AAAAAAAAASI/Fq-O29kpGyY-why2RTfwu4MiQoKaXz0LwCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B3.png

www.harry-potter.net.pl/images/smiley/it_s_all_about_magic_by_leogomes91.gif Karta postaci: tutaj

1) Liliana Williams
18.06.2014 - 31.05.2019

~ moja ulubienica spo¶ród tej dwójki ~

1.bp.blogspot.com/-q33F5-l7z8g/XYotFEOYb9I/AAAAAAAAARQ/VUrs-_XIhyoKJu9-MM_2dZ_CPYx0_qQ8wCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B5.png1.bp.blogspot.com/-mBVG84cJUbY/XYowhPqZ9XI/AAAAAAAAARk/B5LZeE8-XIoPOaPZl2s8ZZtF5wRiD1rngCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B7.png1.bp.blogspot.com/-t25RlOp8RvQ/XYow9oCKVCI/AAAAAAAAARs/4wgSpZgFBM40x3mCffKZE0UIHujdlr4cQCLcBGAsYHQ/s1600/Ostatni%2B8.png

www.harry-potter.net.pl/images/smiley/it_s_all_about_magic_by_leogomes91.gif Karta postaci: 1. Lijka
2. Poboczne

- - Za 2017/2018: - -

www.harry-potter.net.pl/images/articles/humor.png

- - INBJN - -

Ten little Indian Boys went out to dine
One choked his little self and then there were nine.

68.media.tumblr.com/37a766bdee65f9dd103179e474f9a484/tumblr_o12brp9Qyv1qcffyto9_540.gif

Nine little Indian Boys sat up very late
One overslept himself and then there were eight.

Eight little Indian Boys travelling in Devon
One said he'd stay there and then there were seven.

Seven little Indian Boys chopping up sticks
One chopped himself in halves and then there were six.

49.media.tumblr.com/1ba28d7561830ce3ca69cf6dc1fefd68/tumblr_o1h4vyoU8Q1rpfvalo2_540.gif

Six little Indian Boys playing with a hive
A bumblebee stung one and then there were five.

Five little Indian Boys going in for law
One got in Chancery and then there were four.

Four little Indian Boys going out to sea
A red herring swallowed one and then there were three.

Three little Indian Boys walking in the zoo
A big bear hugged one and then there were two.

Two little Indian Boys sitting in the sun
One got frizzled up and then there was one.

One little Indian Boy left all alone
He went out and hanged himself and then there were none.

68.media.tumblr.com/bc978621ce1b3c07e887fb332616a035/tumblr_o15s27VgQV1unz0ero4_r1_500.gif

orig14.deviantart.net/3cce/f/2007/344/b/6/_raincloud__rvmp_by_bad_blood.gif

- - - -

66.media.tumblr.com/3c390d626aef57a973918bf2e130b093/tumblr_put2dopQgR1rm48goo1_500.png

Adam32123
W³a¶nie czytam swoj± pierwsz± ksi±¿kê o Harym potterze i zakocha³am sie w tej serii. nie wiem czemu wcze¶niej nie rzeczyta³am jej

Paul59
ludzie, ta druga czê¶æ Harry'ego Pottera w Hogwarcie to jest prawdziwe szaleñstwo! Mimo, ¿e jaki¶ skrzat ostrzega³ Harry'ego, ¿e co¶ lipnego bêdzie, to on i tak siê znowu pakuje do tego Hogwartu. I co? Ataki na uczniów zaczynaj± siê zaraz po tym. Dobra, wiadomo, ¿e to za spraw± Komnaty Tajemnic, co¶ o co¶ tam, tylko potomek Slytherina mo¿e j± otworzyæ. I kto¶ to robi, no kurczê!

Harry musi rozwi±zaæ tê zagadkê, bo inaczej to siê nie skoñczy dobrze. A jeszcze Voldemort, czyli Tom Riddle, jest jakim¶ wspomnieniem w pamiêtniku. Widaæ, ¿e ten go¶æ zawsze musi psociæ. A¿ w finale wychodzi na jaw, ¿e to Dziedzic Slytherina to on, a w Komnacie Tajemnic mieszka jaki¶ Bazyliszek. Horror! A Harry znowu musi wzi±æ sprawy w swoje rêce i jako¶ ogarn±æ tê sytuacjê. Ale spoko, to Harry Potter, przecie¿ on zawsze jako¶ sobie radzi! 🧙r05;a94;a039;d24;
Pozdrawiam, Paul 😊

Prefix u¿ytkownikaSam Quest
Przeczyta³am sobie co kiedy¶ napisa³am o tej czê¶ci i teraz po powtórce ksi±¿ki, my¶lê, ¿e wspomnienia z ksi±¿ki wymiesza³y siê z filmem.

Podoba³a mi siê bardziej ni¿ KF, Lockhart by³ bardzo spoko, a¿ dziw, ¿e kiedy¶ nie lubi³am jego ksi±¿kowej wersji. Zgredek irytowa³ mnie jak poprzednio. No i teraz ju¿ nie dziwi± mnie plotki o Harrym jako Dziedzicu, no jakby faktycznie by³o to podejrzane. Widaæ jednak, ¿e to dosyæ dziecinna ksi±¿ka, w mojej pamiêci ta fabu³a by³a bardziej skomplikowana xD
i.imgur.com/T8lLRQU.png

¦ciana uznania i mi³o¶ci

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_59/d5.png

Daniel Radclffe to mój crush
Nie k³am, ¿e go nie znasz
Harry'ego Pottera zagra³
niektórych nawet nabra³,
¿e ma oczy koloru zielonego
a tak naprawdê s± niebieskiego
"Tak jak Ron" - wo³a Ulica
dziewczyna piêknego lica.
Potteromaniak z niej na schwa³
i nie jest to ¿aden wa³.

Daniel Radcliffe to mój crush
Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz
Z zarostem mu do twarzy
O takim Danie ka¿da Samica marzy.

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_59/3_t2_2.jpg

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Czy to s³oñce, czy to deszcz
W moich my¶lach on wci±¿ jest
My¶lê o nim nieustannie
Nawet gdy siê k±piê w wannie

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Nie wiem jak siê to zaczê³o
Lecz gdy serce moje drgnê³o
Ca³a by³am zakochana
I tak kocham tego Dana

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Nigdy o nim nie zapomnê
Nawet je¶li spotkam bombê
Jest to mi³o¶æ jednostronna
Ale ¼le to nie wygl±da

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

wiersz by Elizabeth_

i.gifer.com/5lP2.gif

media1.giphy.com/media/Cw4JIAsQHweeQ/source.gif

¦ciana chwa³y

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-redaktor.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-materialy.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-prorok.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkom20202.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/admlen20201.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydpro2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/adminlenkrico.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/wydanieprorokaroku.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_najzabawniejszy.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/auor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najlepszy_newsman.png
zapodaj.net/images/5e3ae3d9098f9.jpg

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: