Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
26.07.2026 20:12
Jako tako, nawet mi siê sb dzi¶ ¶ni³o xD

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Zobacz temat
Drukuj temat
13 reasons why
Prefix u¿ytkownikaSarahis
Mam wra¿enie, ¿e to Tyler postrzeli³ Alexa, ale nie wykluczam, ¿e po prostu u¿yczy³ mu broni albo Alex sam siê postrzeli³.

No to jest takie dwuznaczne. Bo Sam Alex jest przedstawiony jako postaæ niezwykle wra¿liwa i nachodzi my¶l, ¿e by³by sk³onny do samobójstwa w zwi±zku z tymi konkretnymi wydarzeniami z serialu. A z drugiej strony przed sam± akcj± (o ile ogarnê³am) Taylor zdejmuje jego zdjêcie w ciemni, jakby mia³o to byæ jakie¶ trofeum. W ka¿dym razie nie mogê siê doczekaæ drugiej serii, która wychodzi niebawem (18 maja) i jestem mega wdziêczna netflixowi, ¿e nie bêdzie karmi³ widzów odcinkiem co tydzieñ, tylko udostêpni± ca³y sezon za jednym zamachem. Wow.

>>>*<<<

66.media.tumblr.com/1d42d09131d8d71cafbee63f044368e7/tumblr_oukgjqSPGu1ukld20o4_640.png

~~*~~

66.media.tumblr.com/b7dce6f4a8eaff8a995dbf5f8cfc1cec/tumblr_oukgjqSPGu1ukld20o5_640.png

~~*~~

66.media.tumblr.com/6f1f5dc3e260beb42dadeb04c6e15902/tumblr_oukgjqSPGu1ukld20o1_640.png

~~*~~

66.media.tumblr.com/b11e2eb6e8bfa6bce3f8301f39685e40/tumblr_oukgjqSPGu1ukld20o6_640.png

~~*~~

66.media.tumblr.com/063bb7066e4e38e248da610a8e49e1ad/tumblr_oukgjqSPGu1ukld20o3_640.png

~~*~~

this world is a school

no one expects to stay in school forever

>>>*<<<
78.media.tumblr.com/775ebb82085ee128133cb573033c7888/tumblr_inline_onlmcmkN1H1ts9x2a_540.gif

>>>*<<<

data.whicdn.com/images/241071402/original.gif

78.media.tumblr.com/43c3f6cb80688fffc89b4d017dbeea45/tumblr_nvs2z09uuH1siohmeo1_500.gif

media.giphy.com/media/12fgztS23saCVa/giphy.gif

>>>*<<<

data.whicdn.com/images/187528943/original.gif

>>>*<<<

data.whicdn.com/images/101292005/original.gif

>>>*<<<

i.gifer.com/c28.gif

>>>*<<<

media.giphy.com/media/kdYhNomVFvgfC/giphy.gif

>>>*<<<

24.media.tumblr.com/ea98170b338630aa6c997ba637966a44/tumblr_mli99lsGay1qd7lyko1_400.gif

>>>*<<<

66.media.tumblr.com/591048ab9fa8e6dd1fe207d863379d7d/tumblr_oqdakqraui1vz54q7o1_r1_500.gif

66.media.tumblr.com/546f0f7fc90e4a7a2fd70ab8d714d6d5/tumblr_inline_p0vbscWj591tg9fg6_250.gif

>>>*<<<

I just decided by the grace of the God Poseidon

that you're so dead to me I dug a hole for you to lie in

>>>*<<<

whatever feeds your fear is closer than you think

i.gifer.com/12qG.gif

>>>*<<<

media.giphy.com/media/9U1eND52C37S8/source.gif

>>>*<<<

66.media.tumblr.com/5bea28b680dda6347611519e29514b3a/tumblr_o7e29wmyX31v2xrtuo1_400.gif

>>>*<<<

<3

;___;

i.gifer.com/YLdp.gif

66.media.tumblr.com/546f0f7fc90e4a7a2fd70ab8d714d6d5/tumblr_inline_p0vbscWj591tg9fg6_250.gif

Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter
A mnie siê wydawa³o, ¿e Tyler odpu¶ci³ Alexowi, bo w sumie ten w jaki¶ tam sposób kiedy¶ mu pomóg³. Tylko takie wra¿enie wtedy odebra³am. Nawet do g³owy mi nie wpad³o, ¿e on móg³ go postrzeliæ. Po drugim obejrzeniu serialu, stwierdzi³am jednak, ¿e to mog³a byc próba samobójcza...

Cieszê siê, ¿e kolejny sezon tu¿, tu¿, ale nie wiem kiedy bêdê mog³a go obejrzeæ:<

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.
i.pinimg.com/originals/02/0b/07/020b0757879bbd8cc21454799bff6f55.gif

Bo liczy siê to, co masz w ¶rodku.
cdn.junglecreations.com/wp/junglecms/2017/12/Christian-Bale-Resized.jpg

Ale czasami warto za³o¿yæ maskê.
pa1.narvii.com/6412/37cb60531dd1e8002b7ec87c8da0ba734a67f9f3_hq.gif

"ja generalnie ten tekst klasyfikujê jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB"
"zmiennokanoniczne"
"piszê fanficka ducha, ¿e tak to ujmê, czyli takiego, którego nie ma"
"po czê¶ci trudny jêzyk wynika z za³o¿eñ p³omieñ odwagi i specyfiki tekstu"

by Cantaris

Ula urzêdniczka
Zarejestruje ci chomiczka
Da mu zielona kartê
I marchewki starte
<muza>

by fuer

Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce
W³a¶nie skoñczy³am sezon 2 i mam o wiele wiêcej uczuæ ni¿ po pierwszym. Pierwszy sezon wywo³a³ we mnie ogólnie roztargnienie, jaki¶ tam smutek, ale nie czu³am przywi±zania do wiêkszo¶ci postaci. Ten sezon zacz±³ siê tak, ¿e pierwsze dwa odc mia³am w g³owie "nope" ale od trzeciego siedzia³am jak zahipnotyzowana i ogl±da³am dalej.

Nowe fakty jakie wysz³y na jaw wzbudzi³y we mnie wiele mieszanych uczuæ. Od sympatii do postaci, których nie s±dzi³am, ¿e polubiê, po wku*wienie na zakoñczenia niektórych w±tków, po smutek ze wzglêdu na inny, poprzez u¶miech i wzruszenie na widok zakoñczenie innych w±tków a¿ po roztargnienie.

No ale mo¿e od pocz±tku.
Spoiler :: Poka¿
Kurka wodna, nie spodziewa³am siê, ¿e mogê shippowaæ Hannah z kim¶ innym ni¿ Clay'dem (nie wiem jak to siê odmienia) - ju¿ pomijam fakt shippowania kogo¶ z martw± osob±, ale chodzi mi o historiê - jednak ona i Zach wygl±dali razem po prostu wspaniale i mieli niesamowit± chemiê. Szkoda, wielka szkoda, ¿e on okaza³ siê byæ takim tchórzem w tamtym czasie, bo wygl±da³o jakby naprawdê by³ szczê¶liwy i mu na niej zale¿a³o. Scena, w której czytali co¶ tam i dotykali siê stopami, albo ta na pomo¶cie jak siê przytulali i robili sobie zdjêcia... no po prostu siedzia³am i patrzy³am na nich jak zahipnotyzowana. Pokocha³am ich ca³ym sercem.

Bardzo polubi³am tak¿e Justina, ale zawiód³ mnie na koñcu, kiedy okaza³o siê ¿e nadal bierze :/ no kurde...

Jessica te¿ bardzo siê zmieni³a, ale przyznam siê ¿e wkurzy³o mnie jej spikniêcie siê z Justinem na balu, mimo i¿ gdzie¶ w serduszku g³êboko chcia³am ich zej¶cia i nie widzia³am chemii miêdzy ni± i Alexem. Jednak post±pi³a okropnie w stosunku do Alexa, z którym sama zgodzi³a siê byæ. Je¿eli ju¿ chcia³a byæ z J. to powinna najpierw rozwi±zaæ sprawê z A. a nie robiæ to w ten sposób.

Clay - co do niego to ciê¿ko mi powiedzieæ w sumie czy go lubiê czy nie. Ch³opak mia³ pretensje do H. o ka¿dego innego faceta, tak jakby byli par±. A prawda jest taka, ¿e to wygl±da³o tak jakby ona tak naprawdê widzia³a w nim tylko przyjaciela, ale te¿ trochê z jego winy. G³ównie dlatego, co wiemy z s1, ¿e ci±gle robi³ uniki, co ona mog³a odebraæ jako brak zainteresowania. Ale podoba mi siê to co zrobi³ dla Justina. Wiêc ma pluski.

Tyler - my¶la³am, ¿e trochê jedna postrzela, choæ liczy³am na to, ¿e jak ju¿ to zrobi to oberwie siê tylko tym co na to zas³u¿yli. To jak ten kumpel B. go potraktowa³ w fina³owym odcinku, kiedy on naprawdê stara³ siê nad sob± zapanowaæ...

To sympatie, choæ pewnie pominê³am kilka osób (Tony'ego celowo bo go lubi³am ju¿ w s1 xD )

Teraz wku...
có¿ po pierwsze wyrok. Uwa¿am, ¿e zeznanie psychologa powinno przes±dziæ sprawê. Jasno da³ do zrozumienia i¿ uwa¿a³, ¿e w szkole da³ cia³a. ¯e jako pracownik szko³y da³ dupy w sprawie Hanny.
Po drugie wyrok w sprawie gwa³tu. Serio kurka 3 miesi±ce w zawieszeniu? Albo wyrok uniewinniaj±cy - co by da³o znak, ¿e sêdzia nie uwierzy³ J. albo skoro uwierzy³, bo wyrok by³ skazuj±cy, jaka¶ dotkliwa kara. A nie "ok, wiemy ¿e zgwa³ci³e¶, ale ogólnie to spoko z ciebie dziecka wiêc b±d¼ grzeczny to bêdzie luzik"
Po trzecie fakt, ¿e nic siê w tej szkole nie zmieni³o. Wystarczy zobaczyæ z jak± ³atwo¶ci± 3 sportowców dorwa³a w toalecie swoj± dawn± ofiarê. Ten kole¶ do tych wszystkich numerów powinien wylecieæ ze szko³y albo byæ pod sta³± kontrol±.

Smutno mi by³o na fakt, ¿e Justin nadal bierze, ¿e Jessica zdradza Alexa, z powodu tego co sta³o siê Tylerowi w finale, Bryce nie zosta³ odpowiednio ukarany...

Wzrusza³am siê na scenach przyja¼ni, wspó³pracy, ale przyznam siê ¿e najbardziej na scenie malutkich Justine i Bryce... jedny jak z tego s³odkiego ch³opczyka mog³o wyrosn±æ CO¦ takiego? Jak? I te¿ nie wierzê do koñca w to, ¿e on nie traktowa³ Justina nigdy jak przyjaciela, tak samo reszty ch³opaków. Wydaje mi siê po prostu, ¿e w pewnym momencie zosta³ spaczony przez rodziców, których nigdy nie by³o, a którzy pozwalali mu na wszystko. Ani trochê go nie usprawiedliwiam, bo wyrós³ na potwora, którego powinno siê zamkn±æ w pudel z jakim¶ zbokami, którzy robili by mu to co on tym wszystkim dziewczynom, chodzi mi o to, ¿e jednostronnie, w stosunku do facetów, mia³ jaki¶ tam swój system warto¶ci opieraj±cy siê na tym czego nie mia³ w domu - na wsparciu i zaufaniu. Mieszane uczucia budzi³y we mnie jego prawdziwe wspomnienia o H. Wydaje mi siê, ¿e on czu³ do niej co¶ wiêcej i chyba mu zale¿a³o na pocz±tku. W sensie to zabranie j± nad ten most, potem ta rozmowa po meczu w Klubie. By³o jasne, ¿e to co jej powiedzia³ (na temat rodziców) nie by³o czym¶ na co zarywa³ laski. Ale jak na spaczonego potwora przysta³o, kiedy nie dosta³ tego czego chcia³ po dobroci to wzi±³ to si³±.

Smutne jest te¿ to, ¿e zanim (w s1) wysz³a sprawa z kaset± z gwa³tem na Jess, potem na Hannah, to uwa¿a³am go za takiego... lekko prostackiego, ale przyjaznego kolesia, lekko g³upka, ale ogólnie spoko go¶cia. By³am nim bardziej rozczarowana ni¿ Justinem, w takim znaczeniu, ¿e J. mia³am od pocz±tku za dupka, a B. za nieogara, ale ogólnie spoko. Du¿ym plusem zarówno dla aktora jak i twórców serialu, by³o stworzenie takiej postaci, która potrafi³a w taki sposób kreowaæ swoj± osobowo¶æ, ¿e nabiera³a przy pierwszym wra¿eniu.

Jeszcze jedno mega mnie zasmuci³o. Fakt, ¿e zeznaj±c, wspominaj±, wszyscy, nawet B. (chodzi mi o te prawdziwe wspomnienia), poza Marcusem, który dla mnie jest zerem równie wielkim jak B., wspominali H. jako kogo¶ kogo naprawdê lubili, a ona lubi³a ich. Pomaga³a im w potrzebie, by³a dobr± przyjació³k±, a i tam tylko j± odtr±cali. To smutne.

Ucieszy³am, siê ¿e Alex prze¿y³, choæ nie powiem, jak odkry³am, ¿e wiedzia³ o gwa³cie na H. i móg³ o tym powiedzieæ wcze¶niej... rozczarowa³ mnie.

Jednak, jako i¿ Zach i Hannah nie wypalili ( :( ) nic mnie tak nie ucieszy³o jako nowy zwi±zek Tony'ego. Ten jego ch³opta¶ w s1 by³ dziwny i nie przypad³ mi do gustu, ale tego naprawdê polubi³am i po prostu serduszko mi siê radowa³o jak ich razem widzia³am.

Podsumowuj±c sezon oceniam lepiej ni¿ s1, o wiele lepiej. Mimo pocz±tkowej niechêci. Nie mniej jednak zakoñczenie jasno wskazuje na s3, a tutaj ju¿ mam powa¿ne obawy. Do sprawy H. wola³abym by nic wiêcej nie wnosili, ale czy da siê ci±gn±æ ten serial bez jej historii?
Hannah mia³a wiele tajemnic, o których nie wspomnia³a, ale chyba to w tym sezonie poczu³am do niej sympatiê, której nie mog³am w sobie w pe³ni wykrzesaæ w s1 (dopiero po zobaczeniu ca³o¶ci gdzie¶ tam mia³am do niej zrozumienie, ale pojedyncze odc s1 mnie do niej zniechêca³y).
BTW, czy kaseta Zacha nie powinna opieraæ siê bardziej na tym, ¿e wstydzi³ siê ich zwi±zku po tym jak siê parzyli jak króliki a nie jakie¶ tam karteczki?

No i ten sezon polubi³am ju¿ na 3 odcinku, a s1 dopiero ca³o¶ciowo (i s³owo polubi³am to by³o za du¿o, doceni³am jego przes³anie - lepiej oddaje moje uczucia po s1).
Moja chrisowa TOP5 Love
1. Always&Forever Chris Wood
i.imgur.com/y6jpCsU.gif

2. Chris Hemsworth
i.imgur.com/8WsQeui.gif

3. Chris Evans
i.imgur.com/j1wiwO2.gif

4. Chris Pratt
i.imgur.com/HnITXik.gif

5. Chris Pine
i.imgur.com/hq2Slb8.gif

Maybe, you don't know Katherine at all.
Did it ever occur to you that you have no idea who I really am?

i.imgur.com/VgiX9PY.gif i.imgur.com/qBg6eY4.gif

florenceandthemachine.pl/wordpress/wp-content/uploads/2014/06/separator.png[/center]

i.imgur.com/jKG5o7X.jpg

Mam talenty ró¿ne, lecz nie nale¿y do nich poezja
staram siê kleciæ s³owa aby by³a w tym finezja.
Obietnice z³o¿y³am, wiêc spe³niæ j± nale¿y
admin co nie dotrzymuje s³owa? Kto mu uwierzy?
Z przeprosinami do Ciebie Kath pêdze
aby nie popa¶æ w wieczna nêdzê.
Kiedy Mafia siê z wielk± pomp± rozpoczê³±,
nie chcia³am aby osoba z miasta zginê³a.
Choæ pocz±tkowo w mych oczach by³a¶ podejrzana,
wymówka z brakiem czasu, zdawa³a siê odgrzewana.
Gdy za¶ ufaæ zaczê³am w twe piêkne s³owa,
mafia nie pozwoli³a, by lekka sta³a siê ma g³owa.
Rozkazali g³osowaæ wbrew mojej woli,
musia³am siê pilnowaæ aby nie wyj¶æ z roli.
Swojego s³owa broniæ mia³am zaciêcie,
najlepiej tak aby w¶ród innych mia³o ono wziêcie.
Przepraszam najszczerzej, lecz nie ca³a moja jest wina,
g³osu bym na Ciebie nie odda³a, gdyby nie mafii kpina.
Gra³a¶ zacnie, choæ nie ka¿dy to potrafi³ doceniæ,
szkoda, ¿e losów miasta nie uda³o nam siê zmieniæ.

Z najszerszymi przeprosinami, Tako.

Có¿ to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa
I z dupy ³zy ¶miechu rozlewaj±c rzêsiste
Wci±¿ sunie w dó³ si³± ty³ków rozpêdzone
Ciemno¶æ nag³± powitaæ co siê jej nie spodziewa

To z trzech czê¶ci ca³o¶æ misternie z³o¿ona
Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi
I bucha wci±¿ gdy w dó³ tak pokracznie z³azi
Zielonym d³ugim poddupcem po³±czona

A ka¿dy cz³on tego przedziwnego bytu
Nie przez Boga do ¿ycia powo³anego
Lecz przez wyobra¼nie chore i ³yki p³ynu czystego
Zdaje siê niczym wobec wspania³o¶ci swego odbytu

Bo piêkny on niczym moszna na niebosk³onie
M±dry jak ¿adna ze stóp co na ¶wiat zrodzona
A zabawna tak, ¿e a¿ strach
Oto jest Kath

Gne - Twoje przedty³cze <3

O³tarzyk uwielbienia Chrisa

i.imgur.com/BaZgQJY.jpg
Autorstwa piêknej i utalentowanej Gne <3

i.imgur.com/FYC58AY.gif i.imgur.com/ItxKXYK.gif

Chris to dupa jakich wiele,
Mêski facet w fajnym ciele,
Serial o nim Kath ogl±da,
Lecz na ty³ek wci±¿ spogl±da.
Na nic próby oderwania
Wzroku od s³odkiego drania,
U¶miech jego mówi wiele
A¿ mam ciarki na ca³ym ciele!

By Sam Quest

i.imgur.com/oRNUlDF.gif

i.imgur.com/yYIWd7f.gif

i.imgur.com/nZLkFvK.gif

i.imgur.com/bkpMkhj.gif

i.imgur.com/bNMFy91.gif

i.imgur.com/zjAUjeo.gif i.imgur.com/RxeMExN.gif

The wasted years, the wasted youth
The pretty lies, the ugly truth
And the day has come where I have died
Only to find, I've come alive

~Teen idle

i.imgur.com/1jQBv6y.png

I was angry with my friend;
I told my wrath, my wrath did end.
I was angry with my foe:
I told it not, my wrath did grow.

And I waterd it in fears,
Night & morning with my tears:
And I sunned it with smiles,
And with soft deceitful wiles.

And it grew both day and night.
Till it bore an apple bright.
And my foe beheld it shine,
And he knew that it was mine.

And into my garden stole,
When the night had veild the pole;
In the morning glad I see;
My foe outstretched beneath the tree.

Do hymnu!
Katherine jak ten kwiat wykwit³a na stronie,
Katherine zostanie z nami po wsze czas.
Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwa³a,
bo serce jej ogromne niczym g³owa Andrzeja.

Refren:
Chwa³a Ci nasza, Katherino!
Filmowcu najlepszy, kochana userko!
Znajomo¶æ TVD najwiêksz± masz!
Chwa³a Ci, nasz pierniczku!

Twa s³awa siê ci±gnie za Tob± niczym smród.
Lecz nie martw siê tym, bo oznacza on Twój trud.
Ka¿dy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia.
Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Ciê kto¶!

Refren.

Upija³a¶ siê w Karczmie, szala³a¶ w Hogwarcie,
lecz by³a¶ w stanie pokonaæ Parchatego Trolla.
Dzielnie walczy³a¶ w konkursie literackim,
w redakcji Proroka zasiad³a¶ niczym król.

Refren x2
~ Pszemek - ³osiek <3

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najmar20202.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydarzenieroku1.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najmarudakath.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admin_gadula.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_gadua.png

i.imgur.com/MMUs8xt.png

i.imgur.com/wSAFrPI.png

i.imgur.com/wcX950I.png

i.imgur.com/ahcM1ve.png

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najsympatyczniejszy_uzytkownik.png

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najwiekszy_gawedziarz.png

i.imgur.com/ZWQLEsq.jpg

https://www.youtube.com/channel/UClbnb5X3J_Gh8r-AT
Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter
Na pocz±tku chcia³abym zaznaczyæ, ¿e wola³abym ¿eby ten sezon by³ ostatnim. ¯eby ju¿ nie wymy¶lano nic na si³ê, bo historia Hannah dobrze siê spisa³a w tych dwóch sezonach i my¶lê, ¿e przedostatni odcinek by³by dobrym zakoñczeniem.

Ca³y drugi seson rzeczywi¶cie wywo³a³ we mnie o wiele wiêcej emocji ni¿ poprzedni, gdzie w sumie p³aka³am tylko na ¶mierci g³ównej bohaterki. Tutaj poruszy³o mnie cierpienie Alexa i Jessici, trochê te¿ Justina no i Claya.
Szkoda jednak, ¿e wszystko wysz³o nie tak jak by¶my siê tego spodziewali. Oba procesy zakoñczy³y siê idiotycznie. Nie wiem jak to wygl±da w rzeczywisto¶ci, ale je¶li za gwa³t dostaje siê 3 miechy w zawieszeniu w Stanach to pozdro. Nie rozumiem dyrektora szko³y i tego pieprzniêtego wufisty. Oni dobrze wiedzieli co siê ¶wiêci, co kto zrobi³ i nic, totalnie nic z tym nie zrobili, a uwziêli siê na resztê, która by³a ofiarami, totalny szok.

Nie czajê te¿ zachowania tej Tiny(?). Dlaczego spali³a wszystkie zdjêcia? Rozumiem, ¿e nie chcia³a, ¿eby jej historia wysz³a na jaw, spoko. Zabierasz swoje zdjêcie i nara. Ale nie, ¿eby by³o dramatyczniej ona musia³a spaliæ wszystkie foty.

No i moja ulubiona czê¶æ amerykañskich seriali z nastolatkami w roli g³ównej. Ka¿dy zdradza ka¿dego bo inaczej to nie ma sensu. Albo, co miesi±c zako****esz siê w kim¶ innym bo to jest cool. I jeszcze to nic takiego chodziæ 7 razy w roku na randki za ka¿dym razem z kim¶ innym. Np. Hannah - Justin, Zach, Marcus, Clay. Jesiica Alexh, Justin, Alex, Justin, przypadkowy kole¶ z którym trzeba siê ca³owaæ na pierwszym spotkaniu. Tony ( jeny jaka on mial okropn± fryzurê) u niego te¿ przewinê³o siê trzech albo czterech kolesi. Nie licz±c ju¿ tych sportowców, którzy mieli dziewczyny na ka¿de zawo³anie. Justin przecie¿ siê chwali³, ¿e z wielonma spa³. Nie potrafiê tego poj±æ, tego braku szacunku do siebie, do drugiej osoby, czêsto braku jakiejkolwiek przyzwoito¶ci.

A teraz odniose siê do posta Kath:
Kurka wodna, nie spodziewa³am siê, ¿e mogê shippowaæ Hannah z kim¶ innym ni¿ Clay'dem (nie wiem jak to siê odmienia) - ju¿ pomijam fakt shippowania kogo¶ z martw± osob±, ale chodzi mi o historiê - jednak ona i Zach wygl±dali razem po prostu wspaniale i mieli niesamowit± chemiê. Szkoda, wielka szkoda, ¿e on okaza³ siê byæ takim tchórzem w tamtym czasie, bo wygl±da³o jakby naprawdê by³ szczê¶liwy i mu na niej zale¿a³o. Scena, w której czytali co¶ tam i dotykali siê stopami, albo ta na pomo¶cie jak siê przytulali i robili sobie zdjêcia... no po prostu siedzia³am i patrzy³am na nich jak zahipnotyzowana. Pokocha³am ich ca³ym sercem.
Zach to w ogóle jakas kosmiczna postaæ i nie czajê co ma tchórzostwo to bycia z dzieczyn±, któr± sie kocha.

Tyler - my¶la³am, ¿e trochê jedna postrzela, choæ liczy³am na to, ¿e jak ju¿ to zrobi to oberwie siê tylko tym co na to zas³u¿yli. To jak ten kumpel B. go potraktowa³ w fina³owym odcinku, kiedy on naprawdê stara³ siê nad sob± zapanowaæ...

O matko, Kath, serio? My¶la³a¶, ¿e jednak trochê postrzela? Ja wiem, ¿e to tylko serial, fikcja, ale w dobie tych ci±g³ych strzelanin, gdzie ci±gle gin± niewinni ludzie, trochê to s³abe. Jak dla mnie nikt nie zas³uguje na smieræ, od tego sa wiêzienia, gdzie powinni trafiæ Bryce i jego paczka.

Wzrusza³am siê na scenach przyja¼ni, wspó³pracy, ale przyznam siê ¿e najbardziej na scenie malutkich Justine i Bryce... jedny jak z tego s³odkiego ch³opczyka mog³o wyrosn±æ CO¦ takiego? Jak? I te¿ nie wierzê do koñca w to, ¿e on nie traktowa³ Justina nigdy jak przyjaciela, tak samo reszty ch³opaków.

Dla mnie to nie by³o s³odkie. Podszed³ sobie do jakiego¶ innego dziecka i zabra³ mu ciastka. Okazuje siê, ¿e zawsze by³ mend±.

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.
i.pinimg.com/originals/02/0b/07/020b0757879bbd8cc21454799bff6f55.gif

Bo liczy siê to, co masz w ¶rodku.
cdn.junglecreations.com/wp/junglecms/2017/12/Christian-Bale-Resized.jpg

Ale czasami warto za³o¿yæ maskê.
pa1.narvii.com/6412/37cb60531dd1e8002b7ec87c8da0ba734a67f9f3_hq.gif

"ja generalnie ten tekst klasyfikujê jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB"
"zmiennokanoniczne"
"piszê fanficka ducha, ¿e tak to ujmê, czyli takiego, którego nie ma"
"po czê¶ci trudny jêzyk wynika z za³o¿eñ p³omieñ odwagi i specyfiki tekstu"

by Cantaris

Ula urzêdniczka
Zarejestruje ci chomiczka
Da mu zielona kartê
I marchewki starte
<muza>

by fuer

Ulka, liczy³am, ¿e
"trochê sobie postrzela, w³a¶nie dlatego, ¿e to fikcja, a jego postaæ po prostu by³a jak bomba z opó¼nionym zap³onem i czeka³am na wybuch. Na jakie¶ konkretne dzia³anie. No i nie przepada³am za jego postaci± (mimo i¿ by³o mi go mega ¿al w finale) i liczy³am, ¿e zrobi w koñcu co¶ za co go zamkn±. No i strzelaniny w amerykañskich szko³ach to tak ciê¿ki i czêsty temat, ¿e nie zdziwi³by mnie to, gdyby ten w±tek pojawi³ siê w tym serialu.

Zach to ch³opak, który by³ wychowywany w domu, gdzie panowa³a zasada zakazu mówienia o emocjach. Dlatego nie dziwi mnie, ¿e mia³ takie problemy z ich okazywaniem, ¿e ba³ siê ich okazywaæ. Wydaje mi siê, ¿e on równie¿ my¶la³, ¿e milczeniem
chroni Hannê przed docinkami jego kumpli.

G³upie, puste, ale tak by³ wychowywany i ciê¿ko zmieniæ my¶lenie wpajane przez kilka lat w kilka tygodni.

Moja chrisowa TOP5 Love
i.imgur.com/y6jpCsU.gif

2. Chris Hemsworth
i.imgur.com/8WsQeui.gif

3. Chris Evans
i.imgur.com/j1wiwO2.gif

4. Chris Pratt
i.imgur.com/HnITXik.gif

5. Chris Pine
i.imgur.com/hq2Slb8.gif

florenceandthemachine.pl/wordpress/wp-content/uploads/2014/06/separator.png[/center]

i.imgur.com/jKG5o7X.jpg

Oto jest Kath

i.imgur.com/BaZgQJY.jpg

Na nic próby oderwania
U¶miech jego mówi wiele

By Sam Quest

i.imgur.com/oRNUlDF.gif

i.imgur.com/yYIWd7f.gif

i.imgur.com/nZLkFvK.gif

i.imgur.com/bkpMkhj.gif

i.imgur.com/bNMFy91.gif

~Teen idle

i.imgur.com/1jQBv6y.png

I was angry with my foe:

Do hymnu!

Refren:

Refren.

Refren x2
~ Pszemek - ³osiek <3

i.imgur.com/MMUs8xt.png

i.imgur.com/wSAFrPI.png

i.imgur.com/wcX950I.png

i.imgur.com/ahcM1ve.png

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najsympatyczniejszy_uzytkownik.png

i.imgur.com/ZWQLEsq.jpg

Zacznê od tego, ¿e jestem ¶wie¿o po seansie. I jestem do¶æ mocno wkurzona i rozczarowana. Sezon 2 ogl±da³o mi siê du¿o gorzej ni¿ pierwszy. Mo¿e to kwestia tego, ¿e poprzednio to by³o takie "¶wie¿e"? Tutaj ju¿ momentami wia³o nud± i nast±pi³o wpychanie w±tków kompletnie niepotrzebnych i jakby "doklejonych" do fabu³y na si³ê.

Odnosz±c siê do waszych postów.. [SPOILER ALERT] :D

Ucieszy³am, siê ¿e Alex prze¿y³, choæ nie powiem, jak odkry³am, ¿e wiedzia³ o gwa³cie na H. i móg³ o tym powiedzieæ wcze¶niej... rozczarowa³ mnie.

Nie wiedzia³. On tylko s³ysza³, ¿e Bryce uprawia z kim¶ seks, nie wiedzia³, ¿e Hanna by³a wtedy gwa³cona. Obwinia³ siebie o to, ¿e tego nie sprawdzi³.

BTW, czy kaseta Zacha nie powinna opieraæ siê bardziej na tym, ¿e wstydzi³ siê ich zwi±zku po tym jak siê parzyli jak króliki a nie jakie¶ tam karteczki?

No i w³a¶nie to by³o takie nieprzemy¶lane, tzn. tu pierwszy sezon gryzie siê z drugim i wygl±da to jak w±tek wlepiony na si³ê.

Nie czajê te¿ zachowania tej Tiny(?). Dlaczego spali³a wszystkie zdjêcia? Rozumiem, ¿e nie chcia³a, ¿eby jej historia wysz³a na jaw, spoko. Zabierasz swoje zdjêcie i nara. Ale nie, ¿eby by³o dramatyczniej ona musia³a spaliæ wszystkie foty.

My¶lê, ¿e spali³a wszystkie, a nie tylko swoje, bo wiedzia³a, ¿e gdyby inne dziewczyny ze zdjêæ zaczê³y zeznawaæ, to nast±pi³aby reakcja ³añcuchowa i kto¶ w koñcu by do niej dotar³. A jak mo¿emy siê domy¶laæ, ona kompletnie nie poradzi³a sobie ze swoj± tragedi± i wstydzi³a siê bycia ofiar±. A czemu akurat taki sposób na pozbycie siê dowodu? Có¿, my¶lê ¿e nie do¶æ, ¿e jest ³atwy i skuteczny, to mo¿liwe, ¿e dla niej by³ to te¿ taki rytua³ oczyszczenia. Mia³am ziomków, którzy na zakoñczenie roku szkolnego rytualnie palili ksi±¿ki od niemieckiego, tak¿e co kto lubi ;v.

Oba procesy zakoñczy³y siê idiotycznie. Nie wiem jak to wygl±da w rzeczywisto¶ci, ale je¶li za gwa³t dostaje siê 3 miechy w zawieszeniu w Stanach to pozdro. Nie rozumiem dyrektora szko³y i tego pieprzniêtego wufisty. Oni dobrze wiedzieli co siê ¶wiêci, co kto zrobi³ i nic, totalnie nic z tym nie zrobili, a uwziêli siê na resztê, która by³a ofiarami, totalny szok.

A by³a przecie¿ taka g³o¶nia sprawa kilka lat temu, ¿e student zgwa³ci³ dziewczynê i jaki¶ taki ¶mieszny wyrok te¿ dosta³. Okoliczno¶ci podobne, zastanawia³am siê nawet, czy trochê siê nie wzorowali (kole¶ niby 'czysty', laska by³a wstawiona - chyba nieprzytomna w³a¶nie, nie pamiêtam szczegó³ów, obrona te¿ wyci±gnê³a argument, ¿e kole¶ GWA£CICIEL te¿ jest poszkodowany, bo traci stypendium, reputacje, hurr durr, biedaczek). I te¿ kwestia tego, co ten sêdzia powiedzia³, ¿e w tym ich stanie osoba niekarana mo¿e dostaæ za to przestêpstwo wyrok w zawieszeniu. I taki te¿ zosta³ wydany, decyzja sêdziego. A czemu Justin wiêcej? Dla mnie to beka trochê, bo mimo i¿ mo¿emy siê podeprzeæ argumentem, ¿e Bryce mia³ lepszego adwokata, a jego ojciec by³ wp³ywowym cz³owiekiem (co na pewno te¿ mia³o znaczenie) to jednak nie byli s±dzeni za to samo. Justin nie dopu¶ci³ siê gwa³tu, tylko nie pomóg³ Jess - czyli jak to okre¶lili wspó³udzia³, ale nie dopu¶ci³ siê aktu samego w sobie. Wiêc te¿ trochê nie ogarniam.

Co do wyroku w sprawie szko³y - tylko taki móg³ zapa¶æ. Ostatecznie Hanna nie poprosi³a wprost o pomoc, a jednemu psychologowi jest ciê¿ko ogarn±æ parê set osób na kampusie.

trochê sobie postrzela, w³a¶nie dlatego, ¿e to fikcja, a jego postaæ po prostu by³a jak bomba z opó¼nionym zap³onem i czeka³am na wybuch. Na jakie¶ konkretne dzia³anie. No i nie przepada³am za jego postaci± (mimo i¿ by³o mi go mega ¿al w finale) i liczy³am, ¿e zrobi w koñcu co¶ za co go zamkn±. No i strzelaniny w amerykañskich szko³ach to tak ciê¿ki i czêsty temat, ¿e nie zdziwi³by mnie to, gdyby ten w±tek pojawi³ siê w tym serialu.

To to jest w ogóle jaka¶ farsa! Ca³y sezon liczy³am na to, ¿e Tyler W KOÑCU wybuchnie. Chocia¿ z drugiej strony po tych wszystkich scenach z broni± uzna³am to za zbyt oczywiste. Ale koñcówka by³a beznadziejna, szczególnie ten Clay zgrywaj±cy bohatera, trzymaj±cy broñ do czasu przyjazdu policji xD Wtf co to mia³o byæ? Przecie¿ móg³ wrzuciæ tego ka³acha czy co to tam by³o do samochodu razem z Tylerem, on i tak mia³ przy sobie wiêcej broni, której musia³ siê pozbyæ, wiêc jaka to ró¿nica?

Kolejna sprawa. To nawi±zanie w ost. odcinkach do g³o¶nej akcji me too... Niepotrzebne wed³ug mnie. Przeciwko samej akcji nic nie mam, cieszê siê, ¿e czasy siê zmieniaj± i kobiety przestaj± siê baæ, ale to te¿ by³o takie na si³ê wci¶niête. Zaa duuuu¿o. Serio. Przesyt problemów spo³ecznych. To tak jakby scenarzy¶ci zrobili sobie meeting przed tworzeniem historii (tak, wiem, ¿e po czê¶ci jest oparta na powie¶ci) i do jednego worka powrzucali najbardziej kontrowersyjne (wed³ug nich, mnie nic nie rusza) kwestie spo³eczne. I tak o to mamy:
- azjatkê lesbijkê wychowywan± przez parê gejów, która ostatecznie zaczyna siê spotykaæ z murzynk± lesbijk±
- latynosa geja, w zwi±zku z murzynem, a jak
- dramatyczny w±tek Chloe, która jest w ci±¿y z gwa³cicielem
- dziewczyny regularnie gwa³cone na kampusie
- zagubiony ch³opak æpun, którego matk± równie¿ daje sobie w ¿y³ê
etc etc...
W drugim sezonie to zosta³o jako¶ tak wyolbrzymione, ¿e seans mi bardziej przypomina³ jaki¶ film edukacyjny do moralizowania m³odzie¿y ni¿ porz±dne kino.

By³ jeden taki moment, na którym siê wzruszy³am, a mianowicie jak lecia³a piosenka Hannah na balu i Clay siê rozklei³, a reszta przysz³a go przytuliæ. U mnie te¿ niektóre utwory budz± takie emocje, ¿e nie mogê ich s³uchaæ :D. Wiêc wiem jak to jest.

Reasumuj±c pierwszy sezon ma u mnie mocne 8/10, drugi takie s³abe 7/10, albo raczej mocne 6.
Zapowiada siê, ¿e bêdzie trzeci. Tylko o czym? Mogliby ju¿ skoñczyæ z t± Hannah i skupiæ siê na reszcie, ale wtedy by³aby to zwyk³a highschool drama, tak¿e mam mieszane uczucia.

>>>*<<<

66.media.tumblr.com/1d42d09131d8d71cafbee63f044368e7/tumblr_oukgjqSPGu1ukld20o4_640.png

~~*~~

66.media.tumblr.com/b7dce6f4a8eaff8a995dbf5f8cfc1cec/tumblr_oukgjqSPGu1ukld20o5_640.png

~~*~~

66.media.tumblr.com/6f1f5dc3e260beb42dadeb04c6e15902/tumblr_oukgjqSPGu1ukld20o1_640.png

~~*~~

66.media.tumblr.com/b11e2eb6e8bfa6bce3f8301f39685e40/tumblr_oukgjqSPGu1ukld20o6_640.png

~~*~~

66.media.tumblr.com/063bb7066e4e38e248da610a8e49e1ad/tumblr_oukgjqSPGu1ukld20o3_640.png

~~*~~

this world is a school

>>>*<<<
78.media.tumblr.com/775ebb82085ee128133cb573033c7888/tumblr_inline_onlmcmkN1H1ts9x2a_540.gif

>>>*<<<

78.media.tumblr.com/43c3f6cb80688fffc89b4d017dbeea45/tumblr_nvs2z09uuH1siohmeo1_500.gif

>>>*<<<

>>>*<<<

>>>*<<<

i.gifer.com/c28.gif

>>>*<<<

>>>*<<<

24.media.tumblr.com/ea98170b338630aa6c997ba637966a44/tumblr_mli99lsGay1qd7lyko1_400.gif

>>>*<<<

66.media.tumblr.com/591048ab9fa8e6dd1fe207d863379d7d/tumblr_oqdakqraui1vz54q7o1_r1_500.gif

>>>*<<<

>>>*<<<

i.gifer.com/12qG.gif

>>>*<<<

>>>*<<<

66.media.tumblr.com/5bea28b680dda6347611519e29514b3a/tumblr_o7e29wmyX31v2xrtuo1_400.gif

>>>*<<<

<3

;___;

i.gifer.com/YLdp.gif

Prefix u¿ytkownikaAneta02
W³a¶nie skoñczy³am pierwszy sezon i stwierdzi³am, ¿e chcê siê wypowiedzieæ ;)
Niestety nie przeczyta³am ksi±¿ki, wiêc nie mam porównania, ale...

W ksi±¿ce Clay przes³ucha³ kasety w ci±gu doby.
Naprawdê? W sumie wydaje mi siê to lepszym pomys³em, bo w filmie wszystko mi siê ci±gnê³o a¿ zaczyna³o robiæ siê nudne. Zdajê sobie sprawê, ¿e to musia³o byæ ciê¿kie prze¿ycie, ale tyle czasu s³uchaæ g³upich 13 kaset..? Dopiero pod koniec pierwszego sezonu zauwa¿y³am zwielokrotnione tempo ods³uchiwania, wszystko dzia³o siê niemal jednego dnia i to bardzo mi siê podoba³o.
Sama tematyka i sytuacja, w jakiej znajdowali siê bohaterowie jest pouczaj±ca i daje do zrozumienia. Nie powinni¶my opuszczaæ nikogo w potrzebie, albo tym bardziej (jak ten g³upi psycholog!!!) powiedzieæ, ¿e po prostu trzeba ¿yæ dalej... W tamtym momencie mia³am ochotê jako¶ magicznie wskoczyæ do akcji i wydrapaæ mu oczy, albo ewentualnie rzuciæ Avad±.
Scena samobójstwa bardzo mnie poruszy³a, a jej realizm sprawia³, ¿e mia³am ciarki na ca³ym ciele. Trzeba przyznaæ, ¿e aktorce uda³o siê bardzo dok³adnie i przera¿aj±co odegraæ rolê...

Niechc±cy us³ysza³am ma³y spojler, ¿e w nastêpnym sezonie Cleya bêdzie nawiedza³ duch Hannah i nie wiem, czy mi siê to podoba... Jakie macie odczucia po obejrzeniu drugiego sezonu?

Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaAneta02 dnia 29.05.2018 16:26
i.pinimg.com/originals/b0/de/82/b0de82da6d68b257040b5c632f9bb88c.gif

W ezoteryce Wunjo wskazuje na szczê¶cie, które osi±gamy szczerymi intencjami, ¿yczliwo¶ci± i zdrowymi relacjami. To dobra karma, która wraca w najlepszym dla nas momencie. Aby dzia³aæ zgodnie z energi± runy, dobrze jest otaczaæ siê dobrymi lud¼mi, którzy wznosz± nas do góry, zamiast ¶ci±gaæ na dó³. Szczê¶cie i rado¶æ mno¿y siê, kiedy siê je dzieli, dlatego dbaj o relacje i dziel siê dobrymi wibracjami z tymi, których kochasz.

Chlubne i niechlubne osi±gniêcia

i.ibb.co/VDvT8Ym/2021-komentator.png

i.ibb.co/MGBXgg3/zaginionyaneta.jpg

https://www.wattpad.com/user/Lavender_Potter
Spojler oznacz spojlerem, mo¿e kto¶ nie widzia³ jeszcze :D. A ja wgl o tym zapomnia³am, tak bardzo mi siê to nie podoba³o

Niechc±cy us³ysza³am ma³y spojler, ¿e w nastêpnym sezonie Cleya bêdzie nawiedza³ duch Hannah i nie wiem, czy mi siê to podoba...

Tylko czy to na pewno by³ duch? Ten "byt" wypowiada³ siê jak Hannah i wygl±da³ jak Hannah, ale nie powiedzia³ Clayowi nic, czego on ju¿ nie wiedzia³, a wrêcz cytowa³ nagrania - czyli bazowa³ na jego wspomnieniach, czyli dalej w domy¶le - to nie by³ duch, a jego "schiza", "omam" czy whatever, zobrazowanie poczucia winy i z³o¶ci - które mija po pogrzebie, gdy w koñcu wyg³asza mowê i wyrzuca z siebie te uczucia.
I w³a¶nie dla mnie to by³o ¶rednio potrzebne, a ju¿ na pewno nie w takiej czêstotliwo¶ci, ale rozumiem, ¿e trzeba by³o gdzie¶ t± Hannah wrzuciæ do serialu ;d

>>>*<<<

~~*~~

~~*~~

~~*~~

~~*~~

~~*~~

this world is a school

>>>*<<<

>>>*<<<

>>>*<<<

>>>*<<<

>>>*<<<

i.gifer.com/c28.gif

>>>*<<<

>>>*<<<

>>>*<<<

>>>*<<<

>>>*<<<

i.gifer.com/12qG.gif

>>>*<<<

>>>*<<<

>>>*<<<

<3

;___;

i.gifer.com/YLdp.gif

Prefix u¿ytkownikayersinia
To mo¿e te¿ dorzucê od siebie trzy grosze, ale z góry proszê o wybaczenie, je¶li co¶ przekrêcê, bo serial widzia³am jakie¶ pó³ roku temu i mogê nie pamiêtaæ wielu rzeczy. Drugiego sezonu jeszcze nie widzia³am.

Mnie te¿ wkurza³a g³ówna bohaterka, ale z innego powodu - denerwowa³a mnie jej hipokryzja. Przez wszystkie ta¶my u¿ala³a siê nad sob± i wygarnia³a innym to, ¿e nie potrafili w danym momencie stan±æ na wysoko¶ci zadania. Natomiast kiedy sama znalaz³a siê w prawie identycznej sytuacji, co jedna z osób na ta¶mach - dla siebie ju¿ znalaz³a usprawiedliwienie.

Nigdy nie posunê siê do twierdzenia, ¿e samobójstwo jest "tchórzostwem" czy te¿ "g³upie". Niepotrzebne - tak, ale nie "g³upie". Mówi±c o tym, ¿e jest g³upie, sugerujemy, ¿e osoba, która je pope³nia, jest g³upia - a taka osoba z regu³y bardzo cierpi i nie potrafi sobie poradziæ ze swoimi uczuciami i emocjami. Czuje tak du¿y ból, ¿e tak drastyczny krok wydaje jej siê sensownym wyj¶ciem z jej sytuacji. Taka decyzja rzadko pope³niana jest spontanicznie (zdarza siê, ale rzadko), raczej jest to wynik d³ugotrwa³ego cierpienia, w pewnym momencie jaka¶ sytuacja bêdzie zapalnikiem, przez który dana osoba po prostu wybuchnie, bo nie jest w stanie d³u¿ej tego znie¶æ. Bardzo wspó³czujê osobom, które znalaz³y siê w takiej sytuacji i mam nadziejê, ¿e w krytycznym momencie znajdzie siê obok nich kto¶, kto da im nadziejê, ¿e z takiego stanu mo¿na wyj¶æ, oczywi¶cie z w³a¶ciw± pomoc± i nie od razu. Mam wra¿enie, ¿e zbyt ³atwe ocenianie takich osób (lub te¿ takiego czynu) wi±¿e siê z niezrozumieniem tego, przez co musz± one przechodziæ.

Ze swojej strony polecam obejrzenie odcinka specjalnego, w którym wypowiadaj± siê psychologowie/psychiatrzy (nie pamiêtam kto dok³adnie) i twórcy serialu z aktorami - wyja¶niaj± wiele kwestii i daj± lepszy pogl±d na sprawê. Szczególnie podoba³a mi siê wypowied¼ pani psycholog - nie zacytujê, bo musia³abym ostro zaspojlerowaæ, ale wytr±ci³a mi z rêki jeden argument przeciwko serialowi. Argument brzmia³ "nieee, przecie¿ to niemo¿liwe, ¿eby taka rzecz w ogóle mog³a siê wydarzyæ, to jaki¶ dziwny pomys³ scenarzysty...", natomiast pani psycholog niestety o¶wieci³a mnie, ¿e nie do¶æ, ¿e mo¿liwe, to jeszcze zdarza siê czê¶ciej, ni¿ sobie to wyobra¿amy. Przera¿aj±ce.

Czê¶ciowo - ale tylko czê¶ciowo - zgadzam siê z pogl±dem, ¿e serial mo¿e promowaæ samobójstwo. Sam serial tak, ale w po³±czeniu z odcinkiem specjalnym ju¿ nie. Trochê obawiam siê, ¿e mog³yby znale¼æ siê s³absze psychicznie osoby, które postanowi³yby swoj± ¶mierci± "ukaraæ" ludzi, którzy w jaki¶ sposób sprawili im przykro¶æ. Mam nadziejê, ¿e to tylko moja nadintepretacja. Niemniej jednak serial porusza bardzo wa¿ne kwestie - nie tylko samobójstwa, ale te¿ akceptacji w grupie, szykanowanie itp. Warto, ¿eby m³odzie¿ zaznajomi³a siê z nim, ale sytuacj± idealn± by³aby np. pogadanka z kim¶ do¶wiadczonym na temat odcinków.

Mo¿e nie jestem a¿ tak zachwycona tym serialem, jak wielu ludzi, ale spowodowa³, ¿e postanowi³am dowiedzieæ siê czego¶ wiêcej o psychologii osób ze sk³onno¶ciami samobójczymi. Dla zainteresowanych, polecam ksi±¿kê "Noc szybko nadchodzi" - Kay Redfield Jamison. Autorka wie o czym pisze, bo sama przez to przechodzi³a.
Swoj± drog±, wystraszy³am moich rodziców, jak zobaczyli co wypo¿yczy³am ;)
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikayersinia dnia 30.05.2018 18:52

Prefix u¿ytkownikafuerte
Obejrza³am w koñcu drugi sezon. Po pierwsze, mam to samo zdanie co Ulka, ¿e powinni spasowaæ i ju¿ daæ spokój z kolejnym sezonem. Z drugiej strony rozumiem, ¿e chodzi chyba o pokazanie tego, ¿e tak naprawdê nawet po takiej tragedii, procesie, nic siê nie zmienia.

Nic siê nie zmienia, bo wraca Tyler i gwa³c± go w szkolnej toalecie. Inni uczniowie. Gwa³cicielowi pozwalaj± dokoñczyæ semestr, przyj¶æ na bal. Nikt nie protestuje, nikt nic nie robi. Wszystko zostaje takie samo.

Po drugie, gdzie¶ czyta³am, ¿e kolejny sezon ma mieæ 15 odcinków. Dla mnie 13 w tym sezonie, to ju¿ by³o za du¿o. Jasne, ¿e wiêcej rzeczy siê wyja¶ni³o, mieli¶my wgl±d w historie innych bohaterów, opowiedzianych z ich perspektywy, nie tylko w punktu widzenia Hanny i jej ta¶m. Ale nie wiem, czego¶ mi zabrak³o, za bardzo to wszystko siê d³u¿y³o. Nie by³o odcinka, którego bym trochê nie przewija³a, serio.

Dalej, mam problem z tym serialem, bo mam wra¿enie, ¿e tam ¿adna postaæ nie da siê lubiæ. Komu¶ siê tam wspó³czuje, kogo¶ nie znosi, Clay ma straszne w³osy i nie mo¿na na niego patrzeæ, kto¶ znowu jest bez wyrazu. Serio, nie ma tam ani jednej postaci, któr± bym darzy³a po prostu sympati±, bez jakich¶ innych pobocznych emocji temu towarzysz±cych.

No i na koniec:

W±tek Tylera. Mam wra¿enie, ¿e strasznie g³upio to rozwi±zali, bo niby co zrobi±? Clay nie we¼mie na siebie bohatersko winy, bo ca³a szko³a wie, ¿e Tyler mia³ plan ich wszystkich rozwaliæ. Toni, który ma przesrane i robi³ ca³y sezon wszystko, ¿eby unikn±æ poprawczaka, wywozi go¶cia, który chcia³ pozabijaæ uczniów. No przecie¿ LUDZIE.

A i jeszcze. Widzia³am, ¿e kto¶ wy¿ej pisa³ o tym, ¿e za du¿o ró¿norodno¶ci i rasowej i je¶li chodzi o orientacje seksualn± i w ogóle. No nie wiem. My sobie siedzimy w Polsce, gdzie obcokrajowców spotyka siê w sumie tylko w du¿ych miastach i zwyczajnie ich nie widaæ. Stany to zupe³nie inne podwórko ni¿ nasza ma³a, konserwatywna i ksenofobiczna Polska. Bez sensu by³oby pokazywaæ tak± ró¿norodno¶æ w jakim¶ polskim serialu, ale w amerykañskim? To chyba nie powinno nikogo dziwiæ.

zapodaj.net/images/d147bde5b4314.png

media.giphy.com/media/WS6ABEVwTwWew89CHo/giphy.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzab2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najart2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladrym2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnewsfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladcarymowfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzabawniejfuer.jpg

http://lastfm.pl/user/justyskag
Powstanie 3 sezon, premiera zapowiedziana na 2019 rok.

https://www.faceb...g0NzUxNDM/
Moja chrisowa TOP5 Love
i.imgur.com/y6jpCsU.gif

2. Chris Hemsworth
i.imgur.com/8WsQeui.gif

3. Chris Evans
i.imgur.com/j1wiwO2.gif

4. Chris Pratt
i.imgur.com/HnITXik.gif

5. Chris Pine
i.imgur.com/hq2Slb8.gif

i.imgur.com/jKG5o7X.jpg

Oto jest Kath

i.imgur.com/BaZgQJY.jpg

Na nic próby oderwania
U¶miech jego mówi wiele

By Sam Quest

i.imgur.com/oRNUlDF.gif

i.imgur.com/yYIWd7f.gif

i.imgur.com/nZLkFvK.gif

i.imgur.com/bkpMkhj.gif

i.imgur.com/bNMFy91.gif

~Teen idle

i.imgur.com/1jQBv6y.png

I was angry with my foe:

Do hymnu!

Refren:

Refren.

Refren x2
~ Pszemek - ³osiek <3

i.imgur.com/MMUs8xt.png

i.imgur.com/wSAFrPI.png

i.imgur.com/wcX950I.png

i.imgur.com/ahcM1ve.png

i.imgur.com/ZWQLEsq.jpg

Widzia³am, ¿e kto¶ wy¿ej pisa³ o tym, ¿e za du¿o ró¿norodno¶ci i rasowej i je¶li chodzi o orientacje seksualn± i w ogóle. No nie wiem. My sobie siedzimy w Polsce, gdzie obcokrajowców spotyka siê w sumie tylko w du¿ych miastach i zwyczajnie ich nie widaæ. Stany to zupe³nie inne podwórko ni¿ nasza ma³a, konserwatywna i ksenofobiczna Polska. Bez sensu by³oby pokazywaæ tak± ró¿norodno¶æ w jakim¶ polskim serialu, ale w amerykañskim? To chyba nie powinno nikogo dziwiæ.

Nie to mia³am na my¶li, daleko mi do bycia rasist± czy homofobem. Chodzi³o mi raczej o to, jakie jest prawdopodobieñstwo, ¿e w grupie znajomych znajdziemy WSZYSTKIE orientacje i (niemal) wszystkie rasy? To tak jak boysbandy, gdzie ka¿dy ziomek by³ inny po to, by podobaæ siê konkretnej grupie odbiorców. Trochê sztucznie, to wszystko.

Powstanie 3 sezon, premiera zapowiedziana na 2019 rok.

No tak jak my¶la³am po tym zakoñczeniu ;d. Meh.

Dalej, mam problem z tym serialem, bo mam wra¿enie, ¿e tam ¿adna postaæ nie da siê lubiæ.

Ja lubi³am Alexa i Tony'ego ;c.

Swoj± drog± powiem, ¿e mimo tego ogólnego rozczarowania nowymi odcinkami, to np mojemu ch³opakowi bardziej siê podoba³ sezon 2 ni¿ 1 xD. Mo¿e ze wzglêdu na to, ¿e 1. by³ opowiedziany z perspektywy dziewczyny i za bardzo do niego nie trafia³ ;v. Albo ma suaby gust :x.

>>>*<<<

~~*~~

~~*~~

~~*~~

~~*~~

~~*~~

this world is a school

>>>*<<<

>>>*<<<

>>>*<<<

>>>*<<<

>>>*<<<

i.gifer.com/c28.gif

>>>*<<<

>>>*<<<

>>>*<<<

>>>*<<<

>>>*<<<

i.gifer.com/12qG.gif

>>>*<<<

>>>*<<<

>>>*<<<

<3

;___;

i.gifer.com/YLdp.gif

Zachêcili¶cie mnie do obejrzenia drugiego sezonu, wiêc postanowi³am najpierw przypomnieæ sobie ca³y pierwszy, ¿eby lepiej ogarniaæ co siê dzieje.

Chcia³abym obgadaæ z kim¶ temat samej postaci Hanny, fajnie, jakby kto¶ w³±czy³ siê ze swoimi argumentami (b±d¼ kontrargumentami). Pisa³am ju¿ wcze¶niej, ¿e jej nie polubi³am, ale w zwi±zku z tym, ¿e nie by³am na bie¿±co, to nie pamiêta³am konkretnych powodów; jestem w po³owie sezonu, przypomnia³o mi siê, wiêc teraz mogê.

Po pierwsze: uwa¿am, ¿e ta¶ma z Zackiem w ogóle nie powinna powstaæ. Ch³opak by³ w porz±dku, zachowa³ siê naprawdê po mistrzowsku, kiedy jeden z jego kolegów potraktowa³ Hannê poni¿ej wszelkiego poziomu. Ich pierwsza k³ótnia, od której wszystko siê zaczê³o, by³a ewidentnie win± Hanny - dziewczyna mia³a gorszy okres i wy³adowa³a siê na Zacku. Co samo w sobie siê zdarza i nie jest niczym niezwyk³ym, ale wkurzy³o mnie co innego: kiedy ch³opakowi w pewnym momencie pu¶ci³y ju¿ nerwy, ona wypomnia³a mu to w ta¶mie (oraz to, ¿e potem w ramach zemsty zabiera³ jej kartki) - przecie¿ w tym przypadku to ona powinna go przeprosiæ za to, jak siê zachowa³a. Jasne, ¿e on te¿ nie by³ do koñca w porz±dku i powinien by³ odpu¶ciæ, ale zrzucanie ca³ej winy na niego i robienie o tym ta¶my jest czyst± hipokryzj±. W tym odcinku tylko u¿ala³a siê nad sob± i robi³a z siebie ofiarê, podczas gdy tak naprawdê to ona by³a powodem czyjej¶ przykro¶ci.

Druga sprawa. W relacjach z Clayem by³a po prostu chamska. Mia³am ci±gle wra¿enie, ¿e traktowa³a go z góry. Krytykowa³a to, co on je, jak± ma fryzurê, jak siê ubiera, ¿e ma ma³o popularne zainteresowania itd. Albo... zaraz, jak to sz³o? "Powiniene¶ siê opatentowaæ" - co to w ogóle za tekst? Wiem, ¿e w relacjach z ró¿nymi lud¼mi pozwalamy sobie na ró¿ne odzywki, ale oni nie byli dobrymi przyjació³mi, ¿ebym mog³a to usprawiedliwiæ (jak np. z Alexem, w przypadku którego nie przeszkadza³oby mi to tak, bior±c pod uwagê ich wcze¶niejsz± przyja¼ñ). Clay radzi³ sobie z tym bardzo dobrze, nie rusza³o go to, traktowa³ to jak ¿art - i dobrze, bo to niby by³ ¿art, a ona na pewno nie chcia³a go uraziæ, ale takie teksty moim zdaniem s± przegiêciem i demonstracj± lekcewa¿±cego stosunku do drugiego cz³owieka.

Tyle na razie. Zachêcam do dyskusji, jestem ciekawa czy zgadzacie siê, czy wrêcz przeciwnie.

EDIT: Aha, no i jeszcze jednej motyw. Na Zacka strzeli³a focha, ¿e chocia¿ wiedzia³ czyj± kartkê odczytano na lekcji (tê o osobie, która cierpi), nikomu nie powiedzia³, ¿e to kartka Hanny. A na kolegê-poetê (nie pamiêtam imienia) strzeli³a focha, bo opublikowa³ jej wiersz, chocia¿ wcale nie zamie¶ci³ autora.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikayersinia dnia 14.06.2018 18:44

Prefix u¿ytkownikaScarllet
To ja poruszê temat Clay'a. Czy tylko mnie ta postaæ w tym serialu tak dzia³a na nerwy? Czasami mam wra¿enie, ¿e on ma co¶ z g³ow± xD W pierwszym sezonie denerwowa³ mnie jak nie wiem i w drugim równie¿. Widzia³ b³êdy innych a nie widzia³ swoich. No i.. on sam by³ taki.. no nie wiem. Denerwowa³ mnie jego sposób mówienia, poruszania siê i mo¿e zabrzmi to p³ytko ale jego wygl±d te¿ mnie denerwuje. Wygl±da jak taka ofiara losu i dok³adnie taki sam jest w tym serialu. Ze wszystkich postaci jakie graj± w 13 powodach on denerwuje mnie najbardziej, a zaraz po nim stoi matka Hanny xD
''A ja Ciebie zaklnê w ¿ywy kamieñ! I bêd± Ciê czciæ w Republice Nowego Przyl±dka.''
-Zireael 2020 Serce

img.besty.pl/images/401/33/4013343.jpg

i.imgur.com/cFE02Q9.png

W Hogwarcie Corinne Laurientis

Clay mia³ parê momentów, w których mnie irytowa³, ale ogólnie lubi³am go. Podoba³a mi siê jego postawa wobec krzywdy, jak± dozna³a Jessica, jak zapewnia³ j± o swoim wsparciu (chocia¿ przecie¿ siê nie przyja¼nili) i jak zale¿a³o mu na tym, ¿eby ten, który j± skrzywdzi³, zosta³ ukarany - on jeden chcia³ co¶ zrobiæ w tej kwestii.
Zwróci³abym jednak uwagê na inn± rzecz, a konkretnie na jego "zemstê" na fotografie. Je¶li chodzi o pomys³ zemsty, to chyba wybra³ najlepszy - nie gro¼by, nie wrobienie go, tylko oko za oko. Cz³owiek by pomy¶la³, ¿e tamten sobie na to zas³u¿y³ - no w³a¶nie, czy na pewno? Z pewno¶ci± da³o mu nauczkê i jaki¶ pogl±d na to, jak czu³a siê w takiej sytuacji sama Hannah, ale zauwa¿cie, ¿e nakrêci³o to now± falê przemocy, zmieni³a siê tylko ofiara. Przecie¿ to nie jest sposób na rozwi±zanie problemu, bo problemem jest tu przemoc w szkole - psychiczna i fizyczna - a Clay w ten sposób tylko nakierowa³ cel na innego ucznia i da³ innym przyzwolenie na gnêbienie go. Niby chcia³ dobrze, bo fotograf powinien ponie¶æ konsekwencje, ale równie dobrze Clay móg³ przyczyniæ siê w ten sposób do kolejnego samobójstwa - bo na pewno przyczyni³ siê ju¿ do nadu¿yæ seksualnych wobec tego ch³opaka.

Prefix u¿ytkownikaScarllet
Skoñczy³am w³a¶nie ca³kowicie 2 sezon.. I powiem wam, ¿e wyroki s±du mnie wbi³y. Mo¿e nie tyle ten o uniewinnienie szko³y co ten o zawieszeniu Bryce ( czy jak to siê tam pisze xD ) na 3 miesi±ce! Osobi¶cie znam dziewczyna, która by³a molestowana i tylko albo A¯ takie co¶ wp³ywa na psychikê i zostaje do koñca ¿ycia. Dlatego powiem szczerze, by³am w¶ciek³a i rozczarowana tym.
Druga sprawa to.. fotograf. Ch³opak dzia³a³ mi na nerwy ca³y czas i ale to co mu zrobili by³o.. zbyt ostre i zabola³o i mnie ;-;. Mimo to.. ukazanie tego, ¿e dzieciaki w moim wieku czy m³odsze s± wobec siebie bezwzglêdne. Pierwszy sezon nie wp³yn±³ mnie a¿ tak. Powiem szczerze, ¿e drugi ogl±da³o mi siê o wiele przyjemniej i lepiej. Ale oba ³±cznie da³y mi du¿o do my¶lenia. Podoba mi siê w tym filmie ukazanie homoseksualizmu jako rzeczy ca³kowicie normalnej i to jest na du¿y plus, poniewa¿ w polsce niestety czêsto odtr±ca siê ludzi o innej orientacji.
Kolejne. Chloe. Uwa¿am, ¿e by³a ¶lepo zapatrzona w tego popaprañca i kiedy mia³a okazje mu dokopaæ co zrobi³ jej i innym dziewczyn± w tym Jess i Hannie to po prostu stchórzy³a.

No i na koniec dodam, ¿e fajnie by³o zobaczyæ perspektywê tych innych uczniów.
Uwa¿am, ¿e ten serial jest na prawdê wielkim plusem i to co przedstawia i jak wiele daje do my¶lenia szczególnie m³odej spo³eczno¶ci. Wydaje siê, ¿e nas to niby nie dotyczy ale gdyby siê tak rozejrzeæ.. ¿yjemy w podobnym ¶wiecie. Po obejrzeniu dwóch sezonów zaczê³am siê mocno zastanawiaæ nad sob± i w pewnym stopniu zauwa¿y³am swoje b³êdy i wady. No i mam cich± nadzieje, ¿e znajd± siê równie¿ tacy co odkryj±, ¿e ¼le postêpuj± i spróbuj± co¶ zmieniæ..

PS. Czekam na sezon 3 jak nie wiem!!
''A ja Ciebie zaklnê w ¿ywy kamieñ! I bêd± Ciê czciæ w Republice Nowego Przyl±dka.''
-Zireael 2020 Serce

img.besty.pl/images/401/33/4013343.jpg

i.imgur.com/cFE02Q9.png

W Hogwarcie Corinne Laurientis

Prefix u¿ytkownikaMerci
Wiedzia³am, ¿e tu znajdê co¶ dla siebie! jezyk

Zaraz po Riverdale to mój ulubiony serial! Wiêc i ja wypowiem siê o swoich odczuciach.

Po pierwszym sezonie by³am wow. Doskonale rozumia³am co przechodzi³a dziewczyna poniewa¿ w gimnazjum mia³am to samo. Mimo wszystko uwa¿am, ¿e nagranie kasety Zacka by³o bez sensu. Z nich wszystkim on by³ najbardziej spoko. Co do ca³o¶ci.. moim zdaniem to wykonali kupê dobrej roboty nagrywaj±c taki serial. Dobrze u¶wiadomiæ ludziom co siê dzieje w szko³ach. I serial daje do my¶lenia. Drugi sezon podoba³ mi siê bardziej, wydawa³o mi siê ¿e dzia³o siê wiêcej i lepiej do mnie przemówi³.

Na YT mo¿emy obejrzeæ ju¿ trailer 3 sezonu!!!
Co s±dzicie o motywie przewodnim? Zainteresowani? Bêdziecie ogl±daæ?

Ze wzglêdu na osoby, które nie chc± spoilerów mo¿e g³ówne rzeczy piszmy w "spoiler" :D

A trailer ³apcie tutaj: ¦wistoKLIK
Moja chrisowa TOP5 Love
i.imgur.com/y6jpCsU.gif

2. Chris Hemsworth
i.imgur.com/8WsQeui.gif

3. Chris Evans
i.imgur.com/j1wiwO2.gif

4. Chris Pratt
i.imgur.com/HnITXik.gif

5. Chris Pine
i.imgur.com/hq2Slb8.gif

i.imgur.com/jKG5o7X.jpg

Oto jest Kath

i.imgur.com/BaZgQJY.jpg

Na nic próby oderwania
U¶miech jego mówi wiele

By Sam Quest

i.imgur.com/oRNUlDF.gif

i.imgur.com/yYIWd7f.gif

i.imgur.com/nZLkFvK.gif

i.imgur.com/bkpMkhj.gif

i.imgur.com/bNMFy91.gif

~Teen idle

i.imgur.com/1jQBv6y.png

I was angry with my foe:

Do hymnu!

Refren:

Refren.

Refren x2
~ Pszemek - ³osiek <3

i.imgur.com/MMUs8xt.png

i.imgur.com/wSAFrPI.png

i.imgur.com/wcX950I.png

i.imgur.com/ahcM1ve.png

i.imgur.com/ZWQLEsq.jpg

Prefix u¿ytkownikaSam Quest
Ledwo przebrnê³am przez sezon 2, ale ten wygl±da intryguj±co, na pewno obejrzê. Szczerze mówi±c w drugim sezonie nu¿y³ mnie w±tek wa³kowania na nowo historii Hany, tak¿e fajnie, ¿e teraz bêdzie co¶ nowego i to nie byle co.

Zaczynam czuæ hype, tak¿e czekam, czekam :D
i.imgur.com/T8lLRQU.png

¦ciana uznania i mi³o¶ci

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_59/d5.png

Daniel Radclffe to mój crush
Nie k³am, ¿e go nie znasz
Harry'ego Pottera zagra³
niektórych nawet nabra³,
¿e ma oczy koloru zielonego
a tak naprawdê s± niebieskiego
"Tak jak Ron" - wo³a Ulica
dziewczyna piêknego lica.
Potteromaniak z niej na schwa³
i nie jest to ¿aden wa³.

Daniel Radcliffe to mój crush
Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz
Z zarostem mu do twarzy
O takim Danie ka¿da Samica marzy.

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_59/3_t2_2.jpg

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Czy to s³oñce, czy to deszcz
W moich my¶lach on wci±¿ jest
My¶lê o nim nieustannie
Nawet gdy siê k±piê w wannie

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Nie wiem jak siê to zaczê³o
Lecz gdy serce moje drgnê³o
Ca³a by³am zakochana
I tak kocham tego Dana

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Nigdy o nim nie zapomnê
Nawet je¶li spotkam bombê
Jest to mi³o¶æ jednostronna
Ale ¼le to nie wygl±da

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

wiersz by Elizabeth_

i.gifer.com/5lP2.gif

media1.giphy.com/media/Cw4JIAsQHweeQ/source.gif

¦ciana chwa³y

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-redaktor.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-materialy.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-prorok.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkom20202.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/admlen20201.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydpro2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/adminlenkrico.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/wydanieprorokaroku.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_najzabawniejszy.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/auor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najlepszy_newsman.png
zapodaj.net/images/5e3ae3d9098f9.jpg

No ja muszê przyznaæ, ¿e bardzo zaintrygowa³ mnie w±tek pokazany w zwiastunie. Na pewno obejrzê s3, i co¶ czujê ¿e mo¿e byæ moim ulubionym :D

PS. mi siê s 2 podoba³, wiêc nie wiem o co chodzi Sam (musia³am co¶ dopisaæ do 3 linijek)
Moja chrisowa TOP5 Love
i.imgur.com/y6jpCsU.gif

2. Chris Hemsworth
i.imgur.com/8WsQeui.gif

3. Chris Evans
i.imgur.com/j1wiwO2.gif

4. Chris Pratt
i.imgur.com/HnITXik.gif

5. Chris Pine
i.imgur.com/hq2Slb8.gif

i.imgur.com/jKG5o7X.jpg

Oto jest Kath

i.imgur.com/BaZgQJY.jpg

Na nic próby oderwania
U¶miech jego mówi wiele

By Sam Quest

i.imgur.com/oRNUlDF.gif

i.imgur.com/yYIWd7f.gif

i.imgur.com/nZLkFvK.gif

i.imgur.com/bkpMkhj.gif

i.imgur.com/bNMFy91.gif

~Teen idle

i.imgur.com/1jQBv6y.png

I was angry with my foe:

Do hymnu!

Refren:

Refren.

Refren x2
~ Pszemek - ³osiek <3

i.imgur.com/MMUs8xt.png

i.imgur.com/wSAFrPI.png

i.imgur.com/wcX950I.png

i.imgur.com/ahcM1ve.png

i.imgur.com/ZWQLEsq.jpg

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: