Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
The Politician - Wybory Paytona Hobarta
|
|
monciakund |
Dodany dnia 20.06.2020 12:12
|
![]() Pochwa³y: 31 Postów: 2334 Dom: GryffindorPunkty: 43236 Ranga: halo, regulamin! Data rejestracji: 11.03.13 |
![]() Payton Hobart (Ben Platt), dobrze sytuowany uczeñ z Santa Barbara w Kalifornii, ju¿ w wieku siedmiu lat mia³ sprecyzowane plany na przysz³o¶æ - stanowisko prezydenta Stanów Zjednoczonych. Po drodze do tego ambitnego celu Payton musi jednak przebrn±æ przez najbardziej grz±skie bagno w historii polityki - liceum Saint Sebastian. Aby wygraæ wybory na przewodnicz±cego samorz±du szkolnego, zapewniæ sobie miejsce na Harvardzie i przybli¿yæ siê do wymarzonego celu, Payton bêdzie musia³ przechytrzyæ swoich cwanych kolegów, nie nara¿aj±c na szwank w³asnych zasad moralnych i mozolnie wypracowanego wizerunku. Ogl±dacie? Macie zamiar? Zapraszam do dyskusji, proszê o oznaczanie ewentualnych spojlerów. ![]() - - - The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die. - - - ![]() - - - Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are. - - - ![]() --- Nad przepa¶ci±, tego¿ roku ¯yraf masa siê w amoku Rodzi. Pamiêæ ludzka jest Zawodna, mimo tego fiest Tysi±ce, z tej okazji, Ku jej chwale od Abchazji A¿ po Nordkapp wspominacie. "Czyjej chwale?", siê spytacie. Jak to czyjej? Monci* naszej. Gryfa córce, redakcyjnej Na tym ¶wiecie ambitniejszej Od niej nie ma. Tu rysunek, Tam malunek i do tego Social media. Wizerunek Hp-neta tam kreuje, ego Strony reperuje. Szczerze, Bardzo, bardzo szczerze mówi±c Cz³ek orkiestra, ¿ywa gwiazda. ¯yj nam wiecznie, twórz i kreuj. Koniec, basta - taki mus i ¯yraf pasta. --- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
CoSieDzieje |
Dodany dnia 20.06.2020 13:07
|
![]() Pochwa³y: 6 Postów: 1033 Dom: HufflepuffPunkty: 30039 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 20.08.17 |
Nie ogl±dam i nie ogl±da³em, ale je¿eli polecisz to chêtnie zajrzê. Mo¿e nie zniechêci mnie ¶cie¿k± d¼wiêkow± po 5 minutach jak w "G³êbi lasu". Tak siê rozwodzê, ¿eby by³y trzy linijki, ale wci±¿ nie zada³em wa¿nego pytania - ogl±dasz i polecasz? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wcze¶niejszych nie mogê znale¼æ i dobrze "¯ycie jak tandetny jarmark" - z³ota kryj± siê nawet w szkolnych notatkach |
|
|
|
monciakund |
Dodany dnia 20.06.2020 13:20
|
![]() Pochwa³y: 31 Postów: 2334 Dom: GryffindorPunkty: 43236 Ranga: halo, regulamin! Data rejestracji: 11.03.13 |
Ogl±dam i polecam - g³ównie ze wzglêdu na bardzo dobr± obsadê (a przede wszystkim moj± mi³o¶æ do Bena Platta i Laury Dreyfuss). Co prawda ma trochê absurdalny humor i przekoloryzowane postacie, ale ten ca³y (zamierzony) kicz dodaje temu serialowi charakteru. Polecam zapoznaæ siê ze zwiastunem, bo bardzo du¿o mówi o tym, czego mo¿na siê spodziewaæ. No i serial mia³ cudowne plakaty promocyjne ![]() - - - The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die. - - - ![]() - - - Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are. - - - ![]() --- Nad przepa¶ci±, tego¿ roku ¯yraf masa siê w amoku Rodzi. Pamiêæ ludzka jest Zawodna, mimo tego fiest Tysi±ce, z tej okazji, Ku jej chwale od Abchazji A¿ po Nordkapp wspominacie. "Czyjej chwale?", siê spytacie. Jak to czyjej? Monci* naszej. Gryfa córce, redakcyjnej Na tym ¶wiecie ambitniejszej Od niej nie ma. Tu rysunek, Tam malunek i do tego Social media. Wizerunek Hp-neta tam kreuje, ego Strony reperuje. Szczerze, Bardzo, bardzo szczerze mówi±c Cz³ek orkiestra, ¿ywa gwiazda. ¯yj nam wiecznie, twórz i kreuj. Koniec, basta - taki mus i ¯yraf pasta. --- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
CoSieDzieje |
Dodany dnia 20.06.2020 21:05
|
![]() Pochwa³y: 6 Postów: 1033 Dom: HufflepuffPunkty: 30039 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 20.08.17 |
Mówi³em, ¿e odpiszê za chwilê no i czego by nie powiedzieæ odpisujê. Tylko ta chwila taka nieco d³u¿sza. No wiêc tak - sprawdzi³em na filmwebie i moje przeczucie, ¿e nie kojarzy³em tych aktorów okaza³o siê s³uszne. Podchodzê wiêc do tematu bez ¿adnych uprzedzeñ i za³o¿eñ i liczê, ¿e siê nie zawiodê. Obejrzê pierwszy odcinek dzisiaj albo jutro i zobaczymy jaki bêdzie efekt. Co do przekoloryzowania i absurdów - jedynym serialem, który obejrza³em w ostatnich miesi±cach i o którym, nie do¶æ, ¿e pamiêtam, to na dodatek mi siê podoba³ jest "Outer Banks". Po tamtejszym jechaniu po realizmie jestem gotowy na ró¿ne dziwactwa. Obejrza³em zwiastun - oni na pewno s± nastolatkami? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wcze¶niejszych nie mogê znale¼æ i dobrze "¯ycie jak tandetny jarmark" - z³ota kryj± siê nawet w szkolnych notatkach |
|
|
|
Ginny Evans |
Dodany dnia 21.06.2020 12:11
|
![]() Pochwa³y: 4 Postów: 10 Dom: GryffindorPunkty: 3673 Ranga: O choinka! Data rejestracji: 24.02.08 |
O, akurat skoñczy³am wczoraj ogl±daæ nowy sezon. Generalnie wra¿enia pozytywne. Tak jak zosta³o to wspomniane wy¿ej, serial ma specyficzn± konwencjê i jest pe³en absurdów. Ju¿ dosz³am do takiego etapu, ¿e nawet nie próbujê kwestionowaæ tego co tam siê dzieje. Z takich ciekawszych w±tków podoba³o mi siê jak zosta³a przedstawiona potrzeba zmiany pokoleniowej w polityce. To jak priorytety ró¿nych pokoleñ s± zupe³nie inne, a szczególnie starszym pokoleniom czêsto brakuje samorefleksji. W±tek z matk± i córk± by³ cudny. Nie podoba³o mi siê to, ¿e Ben Platt ¶piewa³ dopiero w ostatnim odcinku. To¿ to skandal! Minispojler: Spoiler :: A, i totalnie g³osowa³abym na Georginê <3 ![]() I love you, April. I always have. I love everything about you, even the things I don't like, I love. And I want you with me. I love you and I think that you love me too. Do you? ![]() |
|
|
|
CoSieDzieje |
Dodany dnia 23.06.2020 13:36
|
Mia³em tutaj napisaæ po dwóch odcinkach, a potem o pierwszym sezonie, ale nie wysz³o i obejrza³em ca³o¶æ. Je¿eli mia³bym opisaæ ten serial jednym s³owem to by³oby to s³owo "nierówny". W sumie to dotyczy obu sezonów - pierwszy zacz±³ siê bardzo obiecuj±co, ale dosta³ zadyszki w odcinku o wyborcy i pierwszym o zamachu. Drugi sezon by³ trochê s³abszy z ni¿szym stê¿eniem absurdu (szkoda), ale ca³o¶æ siê bardzo dobrze broni. Jak dla mnie warto obejrzeæ zw³aszcza dla ¶piewania i parskniêæ, które niestety staj± siê coraz rzadsze. Pierwszy sezon to takie 7,5/10 a drugi 6,5/10 - mam nadziejê, ¿e trzeciego nie popsuj± ![]() ps. Ile lat mia³a Infinity w pierwszym sezonie? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wcze¶niejszych nie mogê znale¼æ i dobrze "¯ycie jak tandetny jarmark" - z³ota kryj± siê nawet w szkolnych notatkach |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 23.06.2020 20:39
|
![]() Pochwa³y: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 15.07.07 |
Drugi sezon faktycznie s³abszy. Mam w ogóle wra¿enie, ¿e s³abym punktem tego serialu jest zakoñczenie - i odnoszê to wra¿enie w odniesieniu do obydwu sezonów. Pocz±tki zawsze s± mocne, fajne, czuæ, ¿e co¶ siê dzieje, ale te fina³y s± jakie¶ takie, mia³kie. Mam w ogóle wra¿enie, ¿e fina³ drugiego sezonu móg³by byæ po prostu fina³em ca³ego serialu. W sensie wiem, ¿e mamy docelowo dotrzeæ do prezydentury - plz Payton, come to Poland - ale ten fina³owy obrazek - poza koñcówk± - pasowa³by na zakoñczenie historii. To co jednak lubiê w tym serialu, to genialnie dobrana obsada. A ogl±danie Judith Light i Bette Midler to w ogóle wisienka na torcie. Gwyneth Paltrow by³a idealna ju¿ w pierwszym sezonie, ale teraz te jej pokopane pomys³y w kampanii wyborczej utwierdzi³y mnie w przekonaniu, ¿e nie mo¿na by³o wybraæ lepszej aktorki do tej roli. A¿ mi siê od razu przypomina jej pomys³ ¶wieczek o zapachu waginy. Tak samo normalny jak niepodleg³o¶æ Kalifornii postulowana przez Georginê w serii. Ogólnie uwa¿am, ¿e serial jest wart obejrzenia. Za czarnym humorem jest ukryte do¶æ pouczaj±ce przes³anie, wiêc na pewno czas nie pójdzie na marne. No i aktorsko naprawdê sztos. No i wszyscy s± piêkni, maj± super ubrania i fajnie siê na nich patrzy. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Gryffindor

Hufflepuff

Ravenclaw