Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
26.07.2026 20:12
Jako tako, nawet mi siê sb dzi¶ ¶ni³o xD

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Drukuj temat
The Politician - Wybory Paytona Hobarta
Prefix u¿ytkownikamonciakund
i.datapremiery.pl/1/000/15/328/wybory-paytona-hobarta-sezon-1-the-politician-season-1-cover-okladka.jpg

Payton Hobart (Ben Platt), dobrze sytuowany uczeñ z Santa Barbara w Kalifornii, ju¿ w wieku siedmiu lat mia³ sprecyzowane plany na przysz³o¶æ - stanowisko prezydenta Stanów Zjednoczonych. Po drodze do tego ambitnego celu Payton musi jednak przebrn±æ przez najbardziej grz±skie bagno w historii polityki - liceum Saint Sebastian. Aby wygraæ wybory na przewodnicz±cego samorz±du szkolnego, zapewniæ sobie miejsce na Harvardzie i przybli¿yæ siê do wymarzonego celu, Payton bêdzie musia³ przechytrzyæ swoich cwanych kolegów, nie nara¿aj±c na szwank w³asnych zasad moralnych i mozolnie wypracowanego wizerunku.

Ogl±dacie? Macie zamiar? Zapraszam do dyskusji, proszê o oznaczanie ewentualnych spojlerów.

confessionsofasomedaysomebody.files.wordpress.com/2015/01/ga-mer-and-christina-dancing.gif

- - -
The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die.
- - -

31.media.tumblr.com/1ca838daf1b7baf7bf54202eafbe7917/tumblr_mr7lzbBN7k1rv3froo1_500.gif

- - -
Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are.
- - -

66.media.tumblr.com/tumblr_l9mktjSej61qaao9mo1_500.gif

---
Nad przepa¶ci±, tego¿ roku
¯yraf masa siê w amoku
Rodzi. Pamiêæ ludzka jest
Zawodna, mimo tego fiest
Tysi±ce, z tej okazji,
Ku jej chwale od Abchazji
A¿ po Nordkapp wspominacie.
"Czyjej chwale?", siê spytacie.
Jak to czyjej? Monci* naszej.
Gryfa córce, redakcyjnej
Na tym ¶wiecie ambitniejszej
Od niej nie ma. Tu rysunek,
Tam malunek i do tego
Social media. Wizerunek
Hp-neta tam kreuje, ego
Strony reperuje. Szczerze,
Bardzo, bardzo szczerze mówi±c
Cz³ek orkiestra, ¿ywa gwiazda.
¯yj nam wiecznie, twórz i kreuj.
Koniec, basta - taki mus i
¯yraf pasta.

---

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_pedzel.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021adminnaj.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-adminpieklo.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021wydarzenie2.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/moncia.jpg

Prefix u¿ytkownikaCoSieDzieje
Nie ogl±dam i nie ogl±da³em, ale je¿eli polecisz to chêtnie zajrzê. Mo¿e nie zniechêci mnie ¶cie¿k± d¼wiêkow± po 5 minutach jak w "G³êbi lasu". Tak siê rozwodzê, ¿eby by³y trzy linijki, ale wci±¿ nie zada³em wa¿nego pytania - ogl±dasz i polecasz? :D
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-zabawny.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/redniec20201.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnick20201.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najmar20201.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/redaktor.jpg

Wcze¶niejszych nie mogê znale¼æ i dobrze

"¯ycie jak tandetny jarmark" - z³ota kryj± siê nawet w szkolnych notatkach

Prefix u¿ytkownikamonciakund
Ogl±dam i polecam - g³ównie ze wzglêdu na bardzo dobr± obsadê (a przede wszystkim moj± mi³o¶æ do Bena Platta i Laury Dreyfuss).

Co prawda ma trochê absurdalny humor i przekoloryzowane postacie, ale ten ca³y (zamierzony) kicz dodaje temu serialowi charakteru. Polecam zapoznaæ siê ze zwiastunem, bo bardzo du¿o mówi o tym, czego mo¿na siê spodziewaæ. No i serial mia³ cudowne plakaty promocyjne Serce
confessionsofasomedaysomebody.files.wordpress.com/2015/01/ga-mer-and-christina-dancing.gif

- - -
The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die.
- - -

31.media.tumblr.com/1ca838daf1b7baf7bf54202eafbe7917/tumblr_mr7lzbBN7k1rv3froo1_500.gif

- - -
Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are.
- - -

66.media.tumblr.com/tumblr_l9mktjSej61qaao9mo1_500.gif

---
Nad przepa¶ci±, tego¿ roku
¯yraf masa siê w amoku
Rodzi. Pamiêæ ludzka jest
Zawodna, mimo tego fiest
Tysi±ce, z tej okazji,
Ku jej chwale od Abchazji
A¿ po Nordkapp wspominacie.
"Czyjej chwale?", siê spytacie.
Jak to czyjej? Monci* naszej.
Gryfa córce, redakcyjnej
Na tym ¶wiecie ambitniejszej
Od niej nie ma. Tu rysunek,
Tam malunek i do tego
Social media. Wizerunek
Hp-neta tam kreuje, ego
Strony reperuje. Szczerze,
Bardzo, bardzo szczerze mówi±c
Cz³ek orkiestra, ¿ywa gwiazda.
¯yj nam wiecznie, twórz i kreuj.
Koniec, basta - taki mus i
¯yraf pasta.

---

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_pedzel.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021adminnaj.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-adminpieklo.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021wydarzenie2.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/moncia.jpg

Mówi³em, ¿e odpiszê za chwilê no i czego by nie powiedzieæ odpisujê. Tylko ta chwila taka nieco d³u¿sza.

No wiêc tak - sprawdzi³em na filmwebie i moje przeczucie, ¿e nie kojarzy³em tych aktorów okaza³o siê s³uszne. Podchodzê wiêc do tematu bez ¿adnych uprzedzeñ i za³o¿eñ i liczê, ¿e siê nie zawiodê. Obejrzê pierwszy odcinek dzisiaj albo jutro i zobaczymy jaki bêdzie efekt.

Co do przekoloryzowania i absurdów - jedynym serialem, który obejrza³em w ostatnich miesi±cach i o którym, nie do¶æ, ¿e pamiêtam, to na dodatek mi siê podoba³ jest "Outer Banks". Po tamtejszym jechaniu po realizmie jestem gotowy na ró¿ne dziwactwa.

Obejrza³em zwiastun - oni na pewno s± nastolatkami?

Prefix u¿ytkownikaGinny Evans
O, akurat skoñczy³am wczoraj ogl±daæ nowy sezon. Generalnie wra¿enia pozytywne. Tak jak zosta³o to wspomniane wy¿ej, serial ma specyficzn± konwencjê i jest pe³en absurdów. Ju¿ dosz³am do takiego etapu, ¿e nawet nie próbujê kwestionowaæ tego co tam siê dzieje. Z takich ciekawszych w±tków podoba³o mi siê jak zosta³a przedstawiona potrzeba zmiany pokoleniowej w polityce. To jak priorytety ró¿nych pokoleñ s± zupe³nie inne, a szczególnie starszym pokoleniom czêsto brakuje samorefleksji. W±tek z matk± i córk± by³ cudny.

Nie podoba³o mi siê to, ¿e Ben Platt ¶piewa³ dopiero w ostatnim odcinku. To¿ to skandal!

Minispojler:
Spoiler :: Poka¿
A, i totalnie g³osowa³abym na Georginê <3

i.imgur.com/XCreaFe.gif

I love you, April. I always have. I love everything about you, even the things I don't like, I love. And I want you with me. I love you and I think that you love me too. Do you?

i.imgur.com/jFKHizW.gif

Mia³em tutaj napisaæ po dwóch odcinkach, a potem o pierwszym sezonie, ale nie wysz³o i obejrza³em ca³o¶æ. Je¿eli mia³bym opisaæ ten serial jednym s³owem to by³oby to s³owo "nierówny".

W sumie to dotyczy obu sezonów - pierwszy zacz±³ siê bardzo obiecuj±co, ale dosta³ zadyszki w odcinku o wyborcy i pierwszym o zamachu. Drugi sezon by³ trochê s³abszy z ni¿szym stê¿eniem absurdu (szkoda), ale ca³o¶æ siê bardzo dobrze broni.

Jak dla mnie warto obejrzeæ zw³aszcza dla ¶piewania i parskniêæ, które niestety staj± siê coraz rzadsze. Pierwszy sezon to takie 7,5/10 a drugi 6,5/10 - mam nadziejê, ¿e trzeciego nie popsuj± :D

ps. Ile lat mia³a Infinity w pierwszym sezonie?

Prefix u¿ytkownikafuerte
Drugi sezon faktycznie s³abszy. Mam w ogóle wra¿enie, ¿e s³abym punktem tego serialu jest zakoñczenie - i odnoszê to wra¿enie w odniesieniu do obydwu sezonów. Pocz±tki zawsze s± mocne, fajne, czuæ, ¿e co¶ siê dzieje, ale te fina³y s± jakie¶ takie, mia³kie. Mam w ogóle wra¿enie, ¿e fina³ drugiego sezonu móg³by byæ po prostu fina³em ca³ego serialu. W sensie wiem, ¿e mamy docelowo dotrzeæ do prezydentury - plz Payton, come to Poland - ale ten fina³owy obrazek - poza koñcówk± - pasowa³by na zakoñczenie historii.

To co jednak lubiê w tym serialu, to genialnie dobrana obsada. A ogl±danie Judith Light i Bette Midler to w ogóle wisienka na torcie. Gwyneth Paltrow by³a idealna ju¿ w pierwszym sezonie, ale teraz te jej pokopane pomys³y w kampanii wyborczej utwierdzi³y mnie w przekonaniu, ¿e nie mo¿na by³o wybraæ lepszej aktorki do tej roli. A¿ mi siê od razu przypomina jej pomys³ ¶wieczek o zapachu waginy. Tak samo normalny jak niepodleg³o¶æ Kalifornii postulowana przez Georginê w serii.

Ogólnie uwa¿am, ¿e serial jest wart obejrzenia. Za czarnym humorem jest ukryte do¶æ pouczaj±ce przes³anie, wiêc na pewno czas nie pójdzie na marne. No i aktorsko naprawdê sztos. No i wszyscy s± piêkni, maj± super ubrania i fajnie siê na nich patrzy.

zapodaj.net/images/d147bde5b4314.png

media.giphy.com/media/WS6ABEVwTwWew89CHo/giphy.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzab2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najart2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladrym2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnewsfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladcarymowfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzabawniejfuer.jpg

http://lastfm.pl/user/justyskag

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: