Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
26.07.2026 20:12
Jako tako, nawet mi siê sb dzi¶ ¶ni³o xD

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Emily w Pary¿u
Prefix u¿ytkownikaCoSieDzieje
fwcdn.pl/fpo/24/25/832425/7930599.3.jpg

Widzia³em trochê marudzenia na shoutboxie, sam mam nieco odmienne zdanie no i jako¶ tak wysz³o, ¿e zak³adam ten temat. Je¿eli kto¶ nie siedzi w tematach Netfixowych to krótkie streszczenie fabu³y (mojego autorstwa):

Jest sobie Emily - pracuj±ca w agencji reklamowej w Chicago autorka kampanii reklamowych szczepionek, nawil¿aczy do pochwy, jakiego¶ wyspiarskiego pañstwa i niezapadaj±cych w pamiêæ firm. Magicznym zbiegiem okoliczo¶ci* trafia do swojego wymarzonego Pary¿a, gdzie ma pracowaæ w tej samej bran¿y. Niestety Emily nieco s³abo mówi po francusku**, wspó³pracownicy jej nie lubi±*** i ma problem z liczeniem piêter. ¯eby nie by³o tak ¼le, to Emily znajduje super psiapsiê i przybywa jej obserwuj±cych na (chyba) Twitterze.

* - fuzja firm albo jakie¶ przejêcie, nie wiem, bo pomin±³em po³owê pierwszego odcinka
** - merci to odpowied¼ na ka¿de pytanie
*** -
Spoiler :: Poka¿
nie romansujcie z kochankiem swojej szefowej, raczej ma³o kulturalne - chyba tak to ujê³a ta super psiapsia

Gdyby¶cie uznali mój opis za niewystarczaj±cy, to wklejam opis z filmwebu:

Emily, ambitna menad¿erka z Chicago, dostaje wymarzone stanowisko w Pary¿u. Zaczyna nowe ¿ycie pe³ne pracy, nowych znajomo¶ci i romansów.

Szczerze? To nie jest dobry serial. Ani ambitny, ani m±dry, ani w jakimkolwiek odkrywczy. Próbuje nawi±zywaæ do rzeczywisto¶ci - czy to przez pojawienie siê pleców Brigitte Macron, czy jakie¶ rozterki o formach mêskich i ¿eñskich. (Chyba) próbuje poruszaæ wa¿ne tematy i (chyba) stara siê opisywaæ Francjê. (Tym razem bez chyba) Ale tak naprawdê to amerykañska wizja Pary¿a, przes³odzona pocztówka z jednego z najbardziej znanych miast Europy.

I tak naprawdê to wszystko nie ma dla mnie znaczenia, bo "Emily" przyjemnie siê ogl±da. Ja wiem, ¿e ilo¶æ zbiegów okoliczno¶ci wybija poza skalê, postaci nie nale¿± do najlepiej wykreowanych, a przede wszystkim to typowy odmó¿d¿acz. Ale mo¿e to w³a¶nie to czego czasami cz³owiek potrzebuje****? :D

**** - nawet nie pytam, czy to mo¿e byæ przyczyna popularno¶ci tego serialu, bo wiem, ¿e sporo ludzi ma ca³kowicie wywalone na jako¶æ ogl±danego serialu i nie ma to zwi±zku z relaksem i odmó¿d¿eniem xD
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-zabawny.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/redniec20201.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnick20201.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najmar20201.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/redaktor.jpg

Wcze¶niejszych nie mogê znale¼æ i dobrze

"¯ycie jak tandetny jarmark" - z³ota kryj± siê nawet w szkolnych notatkach

Prefix u¿ytkownikamonciakund
Mam nadziejê, ¿e moja wypowied¼ w tym temacie wreszcie poruszy tutaj jak±¶ dyskusjê, bo trochê smutno siê na to patrzy.

Zacznê od tego, ¿e obejrza³am trzy (chyba trzy) odcinki tego serialu i najprawdopodobniej na tym skoñczê - no chyba, ¿e naprawdê nie bêdê mia³a czego innego ogl±daæ.

Anton dobrze napisa³, ¿e to nie jest dobry serial. Moim zdaniem postaæ Emily jest niezwykle irytuj±ca, a postaæ g³ówna nie powinna taka byæ. Przyje¿d¿a do Pary¿a nie znaj±c jêzyka (to akurat jeden z nielicznych dobrych aspektów tego serialu - ukazanie ignorancji Amerykanów), ca³y czas próbuje wbiæ typowi do mieszkania (bo jako obywatelka usa nie umie liczyæ piêter, ale mo¿e bêdzie romans z s±siadem, wiêc hehe), pierwsza napotkana nieznajoma jest staje siê jej kumpel± i ogólnie wszystko jej wychodzi.

Nie wiem co chcieli osi±gn±æ twórcy, ale je¿eli ich grup± odbiorcz± s± nastolatki 12-15, to mogê wró¿yæ sukces.

No i tyle ode mnie. Jestem ciekawa czy kto¶ ma inne przemy¶lenia.
confessionsofasomedaysomebody.files.wordpress.com/2015/01/ga-mer-and-christina-dancing.gif

- - -
The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die.
- - -

31.media.tumblr.com/1ca838daf1b7baf7bf54202eafbe7917/tumblr_mr7lzbBN7k1rv3froo1_500.gif

- - -
Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are.
- - -

66.media.tumblr.com/tumblr_l9mktjSej61qaao9mo1_500.gif

---
Nad przepa¶ci±, tego¿ roku
¯yraf masa siê w amoku
Rodzi. Pamiêæ ludzka jest
Zawodna, mimo tego fiest
Tysi±ce, z tej okazji,
Ku jej chwale od Abchazji
A¿ po Nordkapp wspominacie.
"Czyjej chwale?", siê spytacie.
Jak to czyjej? Monci* naszej.
Gryfa córce, redakcyjnej
Na tym ¶wiecie ambitniejszej
Od niej nie ma. Tu rysunek,
Tam malunek i do tego
Social media. Wizerunek
Hp-neta tam kreuje, ego
Strony reperuje. Szczerze,
Bardzo, bardzo szczerze mówi±c
Cz³ek orkiestra, ¿ywa gwiazda.
¯yj nam wiecznie, twórz i kreuj.
Koniec, basta - taki mus i
¯yraf pasta.

---

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_pedzel.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021adminnaj.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-adminpieklo.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021wydarzenie2.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/moncia.jpg

Prefix u¿ytkownikaCoSieDzieje
Zabawa to siê dopiero zaczyna w tych pó¼niejszych odcinkach. Emily poznaje kolejn± psiapsi± (znowu w totalnie randomowych okoliczno¶ciach) i zupe³nym przypadkiem jest ona dziewczyn± s±siada. Rzecz jasna Emily o tym nie wiem, a jak siê dowie to bêdzie smutne "co zrobiæ, by nikomu nie z³amaæ serduszka". Koñczy siê tak, ¿e w sumie to ma to w ty³ku, ale cudownie naiwnym sposobem niczyje serce nie pêka. Jak siê wniknie w szczegó³y to jest ballada absurdu :D

Je¿eli sama bohaterka mnie jako¶ nie irytowa³a (ciê¿ko byæ irytowanym przez kogo¶ tak nierozbudowanego, no serio), to jej zdolno¶æ do rozwi±zania najwiêkszych dramatów w 20 minut (tyle trwa odcinek) jest do¶æ bekowa. Czy to kryzys wizerunkowy firmy, czy przespanie siê z niepe³noletnim bratem psiapsi podczas konsultowania kontraktu (SPOILER, albo nie, niewa¿ne i tak ten w±tek trwa³ 30 sekund), czy zjechanie znanego projektanta - wszystko wychodzi spoko. Ka¿da projekt i ka¿de zadanie jakie ma w firmie trwa jeden odcinek i nigdy nikt do tego nie wraca (tylko projektant wystêpuje jako tako) - kolejna magia tego serialu Wrozka
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-zabawny.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/redniec20201.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnick20201.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najmar20201.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/redaktor.jpg

Wcze¶niejszych nie mogê znale¼æ i dobrze

"¯ycie jak tandetny jarmark" - z³ota kryj± siê nawet w szkolnych notatkach

Prefix u¿ytkownikaGinny Evans
A ja mam trochê inne spojrzenie na ten serial. Zacznê od tego, ¿e to chyba nigdy nie mial byæ jaki¶ wybitny serial, raczej jeden z wielu zapychaczy na netflixie. Niestety czasy, kiedy wszystkie seriale netflixa by³y dobre ju¿ minê³y. Mnie siê go ca³kiem przyjemnie ogl±da³o. Ca³y obejrza³am w jeden dzieñ, idealny, ¿eby chocia¿ na chwilê zapomnieæ o codziennych smutkach. Wszyscy s± piêkni i siê piêknie ubieraj±, piêkne widoczki, problemy rozwi±zywane w mgnieniu oka, czego chcieæ wiêcej od ¿ycia. Takie amerykañskie wyobra¿enie o Pary¿u.

Jedyna rzecz, która mnie irytowa³a to sytuacja z jêzykiem. Absolutnie nie rozumiem sk±d w ludziach przekonanie, ¿e jad±c do jakiego¶ kraju trzeba obowi±zkowo znaæ jêzyk tego kraju. Wykluczymy ciê z grupy, bo nie jeste¶ z naszego kraju, nie zas³u¿y³a¶ na te kwiatki, dam ci te brzydkie, bêdê krytykowaæ twoj± wymowê... Jak kto¶ chce siê dogadaæ to siê dogada nawet bez znajomo¶ci jêzyka, wystarcz± chêci, no i nie wiem, taka ludzka przyzwoito¶æ? A co by nie mówiæ o Emily to dziewczyna siê stara³a, chodzi³a na kurs, próbowa³a u¿ywaæ francuskich s³ów. Generalnie podziwia³am j±, ¿e ci±gle wszyscy byli dla niej niemili, a ona i tak próbowa³a, nie poddawa³a siê. Ja raz jak mia³am niemi³± sytuacjê przy kasie w Holandii to potem chodzi³am tylko do samoobs³ugowej.
i.imgur.com/XCreaFe.gif

I love you, April. I always have. I love everything about you, even the things I don't like, I love. And I want you with me. I love you and I think that you love me too. Do you?

i.imgur.com/jFKHizW.gif

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: