Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Hit czy Shit vol 2.
|
|
Nedelle |
Dodany dnia 12.11.2020 21:40
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Pochwa³y: 2 Postów: 1086 Dom: HufflepuffPunkty: 11317 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 26.08.14 |
Oj tak, ale¿ teraz dobr± nutê zarzuci³a¶, monciu! Naprawdê wpad³a mi w ucho, bardzo przyjemna jest. Tekst te¿ bardzo fajny, g³os tej laski ma fajn± "chrypkê". Pierwszy raz to s³ucha³am, ale co¶ czujê, ¿e do tego jeszcze wrócê, tak¿e hit, jak najbardziej. A ja tak z przymru¿eniem oka, bo osatnio mam zami³owanie do cRPGów... https://www.youtu...FDXdBCdnWE Hic sunt leones "Z pokojem wspólnym Ravenclaw by³a taka fanowska teoria, ¿e uczniowie starszych roczników maj± tak bardzo gdzie¶ te zagadki (bo chc± po prostu wej¶æ do siebie, czy po co¶ jak mówili¶cie), ¿e odpowiadaj± na nie na olewkê. Przyk³adowo: - Co ma wspólnego budzik i wios³o? - Obu tych rzeczy nie powinno siê wsadzaæ sobie w du... - No.... w sumie racja. A pierwszoroczni patrz± wtedy na nich ze zgroz± i traktuj± jak bohaterów "Jeste¶my winni Szeregowemu przeprosiny. Szkoda, ¿e nie pieni±dze! Co to jest? B³yszczy i jest niepokoj±co du¿e! Na pierwszy rzut oka to krystaliczny wêgiel. Wynik oddzia³ywania ci¶nienia i wysokiej temperatury. Kowalski! W prostych ¿o³nierskich s³owach! Inaczej najlepszy przyjaciel kobiety. Paralizator? Life's a piece of shit When you look at it Life's a laugh and death's a joke, it's true You'll see it's all a show Keep 'em laughin' as you go Just remember that the last laugh is on you ![]() Có¿ za draka, jaka farsa Knedel nam odwala dansa Sznejp a¿ oczy swe przeciera. gdy do niego ta dociera. Kluska bierze Sznejpa w tany Slughorn ca³y uhahahany Zaraz z nimi tañczyæ chce a to wszystko sen, hehe - SQ <3 ![]() Knedlu! Orêdowniku Klusek! ty jeste¶ jak zdrowie. Ile Ciê trzeba wielbiæ, ta Kluska siê dowie, Co w Tw± nie³askê wpadnie. Dzi¶ wielko¶æ Tw± i chwa³ê Widzê i opisujê, bo mam nadziejê, ¿e literkê dostanê! |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 01.12.2020 13:52
|
![]() Pochwa³y: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzeda¿y Data rejestracji: 09.04.15 |
Mo¿e jak kto¶ w tym siedzi to bardziej docenia, dla mnie to jedna z wielu tego typów przeróbek i ¶rednio jestem w stanie oceniæ to w kontek¶cie piosenki. Takie ca³kiem zabawne co¶ do pos³uchania na imprezie jak siê zna kontekst i tyle. Dla mnie raczej shit i takie 3/10 To ja zarzucam smutasem od Justina Justin Bieber & benny blanco - Lonely https://www.youtu...QOO2xGQ1Pc ![]() ¦ciana uznania i mi³o¶ci ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie k³am, ¿e go nie znasz Harry'ego Pottera zagra³ niektórych nawet nabra³, ¿e ma oczy koloru zielonego a tak naprawdê s± niebieskiego "Tak jak Ron" - wo³a Ulica dziewczyna piêknego lica. Potteromaniak z niej na schwa³ i nie jest to ¿aden wa³. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie ka¿da Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to s³oñce, czy to deszcz W moich my¶lach on wci±¿ jest My¶lê o nim nieustannie Nawet gdy siê k±piê w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak siê to zaczê³o Lecz gdy serce moje drgnê³o Ca³a by³am zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnê Nawet je¶li spotkam bombê Jest to mi³o¶æ jednostronna Ale ¼le to nie wygl±da Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() ¦ciana chwa³y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
monciakund |
Dodany dnia 06.12.2020 10:23
|
![]() Pochwa³y: 31 Postów: 2334 Dom: GryffindorPunkty: 43236 Ranga: halo, regulamin! Data rejestracji: 11.03.13 |
Hmmm, nigdy nie by³am fank± Justina i to siê chyba nigdy nie zmieni. Po prostu nie odpowiada mi jego g³os. Jednak¿e muszê przyznaæ, ¿e ten utwór jest ca³kiem przyzwoity. Osobi¶cie teledysk bardziej podoba³ mi siê od faktycznej muzyki, ale dam HIT. Ode mnie trochê energii Dolly Parton - 9 To 5 ![]() - - - The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die. - - - ![]() - - - Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are. - - - ![]() --- Nad przepa¶ci±, tego¿ roku ¯yraf masa siê w amoku Rodzi. Pamiêæ ludzka jest Zawodna, mimo tego fiest Tysi±ce, z tej okazji, Ku jej chwale od Abchazji A¿ po Nordkapp wspominacie. "Czyjej chwale?", siê spytacie. Jak to czyjej? Monci* naszej. Gryfa córce, redakcyjnej Na tym ¶wiecie ambitniejszej Od niej nie ma. Tu rysunek, Tam malunek i do tego Social media. Wizerunek Hp-neta tam kreuje, ego Strony reperuje. Szczerze, Bardzo, bardzo szczerze mówi±c Cz³ek orkiestra, ¿ywa gwiazda. ¯yj nam wiecznie, twórz i kreuj. Koniec, basta - taki mus i ¯yraf pasta. --- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 10.12.2020 12:38
|
![]() Pochwa³y: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzeda¿y Data rejestracji: 09.04.15 |
Lubiê Dolly Parton, ma ona NIESAMOWITY g³os, a do tego czêsto ¶piewa tak bardzo z serducha, ¿e a¿ dech zapiera. Teledysk jest superowy, a ta piosenka bardzo mi siê kojarzy z jak±¶ star± kaset±, która jako jedyna dzia³a³a w aucie, którym kiedy¶ przeje¼dzi³am ca³y rok, mo¿liwe, ¿e tam by³a ta piosenka. Na pewno dodam j± sobie do listy s³uchanej muzy, bo nie zna³am jej wcze¶niej. Mocny HIT i 9/10 Ja zarzucê czym¶ z podsumowania muzycznego tego roku: Krzysztof Zalewski - Zabawa https://www.youtu...K880zIHw7c ![]() ¦ciana uznania i mi³o¶ci ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie k³am, ¿e go nie znasz Harry'ego Pottera zagra³ niektórych nawet nabra³, ¿e ma oczy koloru zielonego a tak naprawdê s± niebieskiego "Tak jak Ron" - wo³a Ulica dziewczyna piêknego lica. Potteromaniak z niej na schwa³ i nie jest to ¿aden wa³. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie ka¿da Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to s³oñce, czy to deszcz W moich my¶lach on wci±¿ jest My¶lê o nim nieustannie Nawet gdy siê k±piê w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak siê to zaczê³o Lecz gdy serce moje drgnê³o Ca³a by³am zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnê Nawet je¶li spotkam bombê Jest to mi³o¶æ jednostronna Ale ¼le to nie wygl±da Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() ¦ciana chwa³y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 20.12.2020 11:38
|
![]() Pochwa³y: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 15.07.07 |
Nie przes³ucha³am jeszcze nowej p³yty Krzysia, ale bardzo go lubiê, wiêc spodziewam siê, ¿e bêdzie dobrze. Co do tego utworu, to zaczyna siê dobrze (piszê to w trakcie jak leci, haha). Te wstawki "zza mg³y" przypominaj± mi trochê piosenki Nosowskiej. Ogólnie ca³kiem spoko utwór, taki ¿eby siê pobujaæ na mie¶cie. HIT! Lea Porcelain - Choirs To Heaven ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Anastazja Schubert |
Dodany dnia 21.12.2020 11:48
|
![]() Pochwa³y: 6 Postów: 342 Dom: RavenclawPunkty: 9789 Ranga: Pracownik departamentu Data rejestracji: 11.04.20 |
Nie zna³am tego zespo³u. Dziêkujê, ¿e mi go pokaza³a¶. Wci±ga mnie ten klimat, jest w jaki¶ sposób poruszaj±cy moje wnêtrze, teledysk te¿ niesamowicie intryguj±cy. HIT! Tymczasem pode¶lê tu co¶ starego, w zupe³nie innym klimacie, ale ostatnio s³ucham muzyki z lat 60 i Marie Laforêt by³a wa¿nym jej elementem. Och, naprawdê, nie tylko w Stanach powstawa³a wtedy dobra muzyka. Marie Laforêt - Ciccerenella |
|
|
|
monciakund |
Dodany dnia 18.01.2021 20:15
|
![]() Pochwa³y: 31 Postów: 2334 Dom: GryffindorPunkty: 43236 Ranga: halo, regulamin! Data rejestracji: 11.03.13 |
Zabiera³am siê do tego utworu wielokrotnie z nadziej±, ¿e kiedy¶ przypadnie mi do gustu, ale niestety to nie nast±pi³o. Muzyka z lat 60. , i to w dodatku francuska, zdecydowanie nie jest dla mnie. Nie ma tragedii, jednak¿e ten flet (flecik) wszystko tam psu³. O wiele milej mi siê ogl±da³o t± artystkê bez d¼wiêku - ma fajn± ekspresjê sceniczn±. Dla mnie to takie 4/10, wiêc hit&shit w jednym. Ode mnie nowo¶æ: Olivia Rodrigo - drivers license ![]() - - - The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die. - - - ![]() - - - Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are. - - - ![]() --- Nad przepa¶ci±, tego¿ roku ¯yraf masa siê w amoku Rodzi. Pamiêæ ludzka jest Zawodna, mimo tego fiest Tysi±ce, z tej okazji, Ku jej chwale od Abchazji A¿ po Nordkapp wspominacie. "Czyjej chwale?", siê spytacie. Jak to czyjej? Monci* naszej. Gryfa córce, redakcyjnej Na tym ¶wiecie ambitniejszej Od niej nie ma. Tu rysunek, Tam malunek i do tego Social media. Wizerunek Hp-neta tam kreuje, ego Strony reperuje. Szczerze, Bardzo, bardzo szczerze mówi±c Cz³ek orkiestra, ¿ywa gwiazda. ¯yj nam wiecznie, twórz i kreuj. Koniec, basta - taki mus i ¯yraf pasta. --- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Anastazja Schubert |
Dodany dnia 18.01.2021 22:35
|
![]() Pochwa³y: 6 Postów: 342 Dom: RavenclawPunkty: 9789 Ranga: Pracownik departamentu Data rejestracji: 11.04.20 |
Piosenka ³adna i smutna. Teraz nie do koñca trafi³a w mój gust, ale to dlatego, ¿e mam dobry humor. Zas³uchu jê (¶mieszne, ¿e bez spacji nawet takie s³owo jest ocenzurowane) siê w takich kawa³kach jak szalona, kiedy czujê siê ¼le. Tak¿e dziêki, ju¿ wiem co wjedzie do mojej smêtnej playlisty. I nie, to nie obelga, absolutnie, chyba ka¿dy przecie¿ dopasowuje sobie piosenki do humoru. Póki co nie pos³ucham jej drugi raz, poczekam na jaki¶ swój gorszy dzieñ, ale i tak dajê hit. Klimat piosenki monci skojarzy³ mi siê z tym, co teraz sama wrzucê: The Lumineers - Cleopatra |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 19.01.2021 17:54
|
![]() Pochwa³y: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 15.07.07 |
Mam z tym zespo³em problem, to znaczy lubiê chyba jedn± ich piosenkê - tê, która ich wypromowa³a, a reszta jest dla mnie taka mocno ¶rednia. To znaczy nie mogê tego nazwaæ shitem, bo jest to zdecydowanie lepsze od wiêkszo¶ci rzeczy, które puszczaj± w radio, ale no oprócz tego, ¿e melodie s± przyjemne, to zawsze jest w nich co¶, co mnie trochê denerwuje. Nie potrafiê tego do koñca wyt³umaczyæ. Ale gdybym mia³a wybraæ pomiêdzy, no to jednak HIT. Sizarr - I may have lied to you ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
CoSieDzieje |
Dodany dnia 19.01.2021 18:55
|
![]() Pochwa³y: 6 Postów: 1033 Dom: HufflepuffPunkty: 30039 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 20.08.17 |
Muszê szczerze powiedzieæ, ¿e absolutnie nie wiem co s±dzisz o tej piosence. G³ównie dlatego, ¿e pocz±tkowo nieco siê skrzywi³em, ale pó¼niej zacz±³em robiæ jakie¶ szkolne rzeczy i youtube pu¶ci³ mi kolejne utwory z tej samej p³yty. I co do nich mam bardzo pozytywny odczucia, a¿ doda³em zespó³ do obserwowanych na Spotify Ogólnie to chyba HIT, ale jednak "Baggade Man" podoba mi siê du¿o bardziej. Natalia Kukulska - Czu³e struny [Polonez As-dur] ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wcze¶niejszych nie mogê znale¼æ i dobrze "¯ycie jak tandetny jarmark" - z³ota kryj± siê nawet w szkolnych notatkach |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 20.01.2021 19:18
|
S³ysza³am o tym projekcie Natalii Kukulskiej, ale nie s³ysza³am, ¿adnego utworu i muszê powiedzieæ, ¿e jestem zachwycona. Na pewno sprawdzê pozosta³e piosenki z tej p³yty. Brzmi trochê jak z jakiego¶ Kopciuszka, czy Królewnej ¦nie¿ki, bo w tych starszych bajkach, w³a¶nie takimi wy¿szymi g³osami ¶piewa³y, nie tak popowo jak teraz. Bardzo mi siê podoba, a ta aran¿acja muzyczna jest cudowna! Hit i 9/10 Sorry Boys - Absolutnie, absolutnie https://www.youtu..._JjrcAGW4o ![]() ¦ciana uznania i mi³o¶ci ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie k³am, ¿e go nie znasz Harry'ego Pottera zagra³ niektórych nawet nabra³, ¿e ma oczy koloru zielonego a tak naprawdê s± niebieskiego "Tak jak Ron" - wo³a Ulica dziewczyna piêknego lica. Potteromaniak z niej na schwa³ i nie jest to ¿aden wa³. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie ka¿da Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to s³oñce, czy to deszcz W moich my¶lach on wci±¿ jest My¶lê o nim nieustannie Nawet gdy siê k±piê w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak siê to zaczê³o Lecz gdy serce moje drgnê³o Ca³a by³am zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnê Nawet je¶li spotkam bombê Jest to mi³o¶æ jednostronna Ale ¼le to nie wygl±da Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() ¦ciana chwa³y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 23.01.2021 07:27
|
Lubiê ten kawa³ek. W ogóle uwa¿am, ze ca³a p³yta jest dobra i czasem do niej wracam. Natomiast Sorry Boys to tez zespó³, którego bardzo szybko mam przesyt, chyba ze wzgledu na g³os wokalistki. Ale tak czy siak, kawa³ek hit, bardzo romantyczny, bardzo ach. Ghost Funk Orchestra - Walk like a mother****er ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
monciakund |
Dodany dnia 31.01.2021 10:31
|
Ca³kiem przyjemna nuta, taka podró¿nicza. Oczyma wyobra¼ni widzê siebie jad±c± autostrad± (jak ju¿ kiedy¶ zrobiê), a w radiu leci ten utwór - i wszystko jest jak scena z filmu, szerokie ujêcie na moj± multiplê. Wyczuwam równie¿ tutaj klimat starych czasów. Cud, miód, wiêc zdecydowanie HIT. Gabrielle Aplin - My Mistake ![]() - - - The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die. - - - ![]() - - - Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are. - - - ![]() --- Nad przepa¶ci±, tego¿ roku ¯yraf masa siê w amoku Rodzi. Pamiêæ ludzka jest Zawodna, mimo tego fiest Tysi±ce, z tej okazji, Ku jej chwale od Abchazji A¿ po Nordkapp wspominacie. "Czyjej chwale?", siê spytacie. Jak to czyjej? Monci* naszej. Gryfa córce, redakcyjnej Na tym ¶wiecie ambitniejszej Od niej nie ma. Tu rysunek, Tam malunek i do tego Social media. Wizerunek Hp-neta tam kreuje, ego Strony reperuje. Szczerze, Bardzo, bardzo szczerze mówi±c Cz³ek orkiestra, ¿ywa gwiazda. ¯yj nam wiecznie, twórz i kreuj. Koniec, basta - taki mus i ¯yraf pasta. --- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 09.02.2021 15:16
|
Znam t± wokalistkê z innej piosenki, tej jeszcze nie s³ysza³am. Ogólnie jestem pozytywnie nastawiona. Podoba mi siê jej g³os, jest taki delikatny i przyjemny, teledysk te¿ jest przyjemny do ogl±dania, chyba w³a¶nie przez t± lekko¶æ z g³osu, który przeszed³ do aury teledysku. Piosenka tekstowo mo¿e nie jest odkrywcza, ale bardzo mi³o mi siê jej s³ucha³o, wiêc HIT i mocne 8/10 Matthew Wilder - Break My Stride ![]() ¦ciana uznania i mi³o¶ci ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie k³am, ¿e go nie znasz Harry'ego Pottera zagra³ niektórych nawet nabra³, ¿e ma oczy koloru zielonego a tak naprawdê s± niebieskiego "Tak jak Ron" - wo³a Ulica dziewczyna piêknego lica. Potteromaniak z niej na schwa³ i nie jest to ¿aden wa³. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie ka¿da Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to s³oñce, czy to deszcz W moich my¶lach on wci±¿ jest My¶lê o nim nieustannie Nawet gdy siê k±piê w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak siê to zaczê³o Lecz gdy serce moje drgnê³o Ca³a by³am zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnê Nawet je¶li spotkam bombê Jest to mi³o¶æ jednostronna Ale ¼le to nie wygl±da Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() ¦ciana chwa³y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 09.02.2021 16:09
|
Oooo.. znam to, to. Nie pozna³am po tytule, ¿e to jest to. Lubiê to, bo jest to piosenka stara jak ¶wiat i kilka razy siê w ¿yciu do tego buja³am. Kojarzy mi siê ona te¿ z reklamami. Zawsze jak to s³yszê to siê zastanawiam, czy to ta dziewczyna to ¶piewa, czy jak, bo jest to na pewno oryginalny g³os i taki dosyæ charakterystyczny. Lubiê, mi³o by³o wróciæ. 7/10 i HIT. To teraz nowo¶æ: Kwiat Jab³oni - Buka ![]() ¦ciana uznania i mi³o¶ci ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie k³am, ¿e go nie znasz Harry'ego Pottera zagra³ niektórych nawet nabra³, ¿e ma oczy koloru zielonego a tak naprawdê s± niebieskiego "Tak jak Ron" - wo³a Ulica dziewczyna piêknego lica. Potteromaniak z niej na schwa³ i nie jest to ¿aden wa³. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie ka¿da Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to s³oñce, czy to deszcz W moich my¶lach on wci±¿ jest My¶lê o nim nieustannie Nawet gdy siê k±piê w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak siê to zaczê³o Lecz gdy serce moje drgnê³o Ca³a by³am zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnê Nawet je¶li spotkam bombê Jest to mi³o¶æ jednostronna Ale ¼le to nie wygl±da Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() ¦ciana chwa³y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Anastazja Schubert |
Dodany dnia 16.02.2021 01:16
|
Kwiat Jab³oni? No oczywi¶cie, ¿e HIT. W pierwszych nutach utworu jako¶ pomy¶la³am, ¿e nie bêdzie to moja ich ulubiona piosenka (w³a¶nie pos³ucha³am jej po raz pierwszy), ale z ka¿d± sekund± coraz bardziej siê do niej przekonywa³am. Nie umiem stwierdziæ czy bêdzie moim osobistym numerem jeden, chyba na zawsze ju¿ pozostanie nim niezast±pione Dzi¶ pó¼no pójdê spaæ (có¿, nawet patrz±c po godzinie pisania tego posta sugerujê, ¿e to mój osobisty hymn). Tak czy inaczej, hit, hit, hit. Teledysk te¿ ¶wietny. Kwiat Jab³oni piêknie gra i ¶piewa, a wizualnie tworz± krótkometra¿owe dzie³a. Ode mnie zupe³nie inny klimat. Piosenka, któr± wielu zna, jako¶ tak wysz³o, ¿e do mnie przyczepi³a siê w wersji angielskiej Mulan - I'll make a man out of you |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 16.02.2021 08:41
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Tak szczerze, to nigdy nie rozumia³em na czym polega fenomen tej piosenki. Piosenki z bajek bywaj± naprawdê fajne, dobre do pos³uchania, ale jako¶ tak... jest ich du¿o, a wszêdzie pe³no zachwytów jest akurat nad t±... A z Disneya ja jako¶ tak lubiê s³uchaæ tych piosenek w takiej wersji jêzykowej, o jakich krajach siê tutaj mówi, wiêc najlepiej by by³o pokazaæ tê piosenkê po chiñsku ![]() Szwagierkolaska - Apaszem Stasiek by³ Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
| Anastazja Schubert |
Dodany dnia 17.02.2021 01:20
|
Muszê siê przyznaæ, ¿e choæ to stara piosenka, to nigdy jej nie s³ysza³am. Jako¶ nawet nie wiedzia³am, ¿e Muniek ¶piewa³ gdzie¶ poza T.Love... Podoba mi siê przede wszystkim to, ¿e tekst jest znacz±cy, przedstawia konkretn± historiê i nie jest - jak wiele piosenek - o niczym. Sama melodia nie jest najcudowniejsz±, jak± s³ysza³am, ale ma w sobie co¶ nostalgicznego, chocia¿ to przecie¿ nie s± czasy, które ja mog³abym pamiêtaæ. Ostatecznie dajê HIT. Ode mnie znów co¶ zagranicznego. Polecam z teledyskiem. The Hatters, a tytu³u nie dodam, bo cyrylicê niestety wyrzuca |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 19.02.2021 12:23
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
O jaaa... Muzyka zza naszej wschodniej granicy nie jest zbyt dobrze znana w naszym kraju (to chyba rosyjski, ale nie jestem pewien, a nie chcê strzeliæ gafy, bo w sumie po³owa jêzyków s³owiañskich u¿ywa cyrylicy...), wiêc ciekawie by³o czego¶ takiego pos³uchaæ. Niespecjalnie mi siê podoba sama piosenka, ale o teledysku mogê powiedzieæ, ¿e jest ca³kiem... zabawny Zw³aszcza to synchroniczne stepowanie pod koniec mi siê podoba³o. Spodziewa³em siê trochê innego zakoñczenia, my¶la³em, ¿e tamci kolesie na koñcu odp³ac± siê temu chadowi piêknym za nadobne, no ale có¿... ![]() To teraz fiñski folk... Loituma: Ievan Polkka Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
monciakund |
Dodany dnia 22.02.2021 11:38
|
Nigdy nie by³am wielk± fank± Nirvany, lecz od czasu do czasu mo¿e sobie polecieæ w tle podczas sprz±tania czy gotowania. Doceniam jednak ich gitarowe solówki oraz teledysk, który w swoich czasach (czyli te prawie 30 lat temu) na pewno robi³ furorê. Nie mój gust, ale jest to zdecydowanie ¶wiatowy HIT. Carole King - You've Got a Friend ![]() - - - The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die. - - - ![]() - - - Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are. - - - ![]() --- Nad przepa¶ci±, tego¿ roku ¯yraf masa siê w amoku Rodzi. Pamiêæ ludzka jest Zawodna, mimo tego fiest Tysi±ce, z tej okazji, Ku jej chwale od Abchazji A¿ po Nordkapp wspominacie. "Czyjej chwale?", siê spytacie. Jak to czyjej? Monci* naszej. Gryfa córce, redakcyjnej Na tym ¶wiecie ambitniejszej Od niej nie ma. Tu rysunek, Tam malunek i do tego Social media. Wizerunek Hp-neta tam kreuje, ego Strony reperuje. Szczerze, Bardzo, bardzo szczerze mówi±c Cz³ek orkiestra, ¿ywa gwiazda. ¯yj nam wiecznie, twórz i kreuj. Koniec, basta - taki mus i ¯yraf pasta. --- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Hufflepuff
"

Ravenclaw

Gryffindor

gordian119