Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Herbata
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 15.02.2018 20:21
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Chcia³bym siê was zapytaæ, jak± herbatê najbardziej lubicie piæ. Ja osobi¶cie preferujê czarn± herbatê ¶rednio ciep³± (co by nie poparzyæ sobie pañskiego podniebienia) z dwoma ³y¿eczkami cukru (na z³o¶æ chudzielcom!) i cytryn±. Oczywi¶cie warunek konieczny- pijemy z fili¿anki, trzymamy spodek pod brod±, a ma³y palec lekko odchylamy- obowi±zkowo! A jak wy siê na to zapatrujecie? Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
Klaudia Lind |
Dodany dnia 15.02.2018 20:29
|
![]() Pochwa³y: 13 Postów: 1044 Dom: HufflepuffPunkty: 34220 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 31.01.17 |
Lubiê herbatê zielon±, bez cukru, mo¿e byæ cytrynka![]() Pita ze szklanki, najlepiej cienkiej, póki jest.gor±ca, ale nie zalana wrz±tkiem. Z cukrem pi³am bêd±c dzieckiem i nie trzeba by³o mnie do tego przekonywaæ, a i z fili¿anki chêtnie popija³am bawi±c siê w kawiarenkê ![]() ![]() ![]() O tym zawsze pogadam ![]() *rysowanie*ksi±¿ki*anime*wiedza ezoteryczna*Saga o Ludziach Lodu Znajdziesz mnie na: blogu:https://sagaoludz...gspot.com/ instagramie:http://www.pictam...5597626476 mrauuuu Ulubione anime - Noragami![]() Ulubione filmy - seria Jurrasic ![]() [color=#ffff00]Ukochane bajki ![]() ![]() Dziêki za odwiedziny ^^[/color] |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 15.02.2018 20:32
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Zio³owa? I to bez cukru? Tfu, co Ty tu za herezje g³osisz!? Przecie¿ wszyscy wiemy, ¿e najlepsza herbata na ¶wiecie to ¶rednio ciep³a z dwiema ³y¿eczkami cukru i cytryn±! To¿ to jest napój bogów olimpijskich, im siê tylko wydawa³o ¿e spo¿ywaj± nektar i ambrozjê, a tak naprawdê pili ¶rednio ciep³± herbatê z dwiema ³y¿eczkami cukru i cytryn±!!! Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
Klaudia Lind |
Dodany dnia 15.02.2018 20:36
|
![]() Pochwa³y: 13 Postów: 1044 Dom: HufflepuffPunkty: 34220 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 31.01.17 |
Gordian przekona³e¶ mnie od razu, jutro sobie tak± zrobiê i pije od rana do wieczora! Salut ![]() ![]() ![]() O tym zawsze pogadam ![]() *rysowanie*ksi±¿ki*anime*wiedza ezoteryczna*Saga o Ludziach Lodu Znajdziesz mnie na: blogu:https://sagaoludz...gspot.com/ instagramie:http://www.pictam...5597626476 mrauuuu Ulubione anime - Noragami![]() Ulubione filmy - seria Jurrasic ![]() [color=#ffff00]Ukochane bajki ![]() ![]() Dziêki za odwiedziny ^^[/color] |
|
|
|
ania919 |
Dodany dnia 15.02.2018 20:44
|
![]() Pochwa³y: 11 Postów: 1231 Dom: RavenclawPunkty: 39464 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 09.10.15 |
Z cukrem? Tfu :/ jak herbata to bez cukru, najlepiej zielona lub bia³a, albo melisa, rumianek, pokrzywa lub miêta, koniecznie fusiasta, nie jaka¶ taka z torebki gdzie same najgorsze resztki wrzucaj±. I pita z kubka. I bez ¿adnego wyginania ma³ego palucha. Kto ma olej w g³owie, temu do¶æ po s³owie. W Ravenclawie tylko ci, których umys³ piêknem l¶ni. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 15.02.2018 20:47
|
Jak to bez wyginania palca? Jak to z kubka? To¿ to szczyt chamstwa! No no, pannie z Twojej sfery to nie przystoi! Takim ludziom z wy¿szych klas najlepiej s³u¿y ¶rednio ciep³a herbata z dwiema ³y¿kami cukru i cytryn±! Spróbuj, a natychmiast poczujesz siê lepiej! Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
ania919 |
Dodany dnia 15.02.2018 20:56
|
![]() Pochwa³y: 11 Postów: 1231 Dom: RavenclawPunkty: 39464 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 09.10.15 |
£Y¯KAMI?!?!?! £Y¯KAMI???? Tfu, to strasznie du¿o, nie chdzi³o ci przypadkiem o ³y¿eczki? Wolê jednak bez cytryny i bez cukru i czarnej w ogóle prawie wcale nie pijê. I palucha nie wyginam, po co? To bez sensu.... jeszcze go o co¶ zahaczê i siê z³amie.... o nie. Z tym, ¿e ¶rednio ciep³a to siê zgodzê Kto ma olej w g³owie, temu do¶æ po s³owie. W Ravenclawie tylko ci, których umys³ piêknem l¶ni. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 15.02.2018 21:00
|
dobra, zadanie wykona³em, wiêc temat mo¿na zamkn±æ Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 15.02.2018 22:43
|
![]() Postów: 697 Dom: GryffindorPunkty: 1813 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Uwielbiam herbatê, z przyzwyczajenia najczê¶ciej pijê czarn±, ale uwielbiam te¿ wszelkie smakowe. Jestem równie¿ fank± herbaty czerwonej i bia³ej, za zielon± nie przepadam, ale od biedy wypijê. W mieszkaniu mam ca³± szafkê wype³nion± herbatami ![]() Nie przepadam jednak za herbatami z dodatkam, np. Z imbirem czy syropem, herbaty z alkoholem w ogóle nie znoszê, tak samo jak bawarki (jakby kto¶ zapomnia³ to to herbata z mlekiem). Z dzieciñstwa pamiêtam herbatê z cytryn± i czasami zdarza mi siê tak± wypic (zazwyczaj jak jestem przeziêbiona, bo stawia mnie na nogi). "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 07.01.2021 08:36
|
![]() Pochwa³y: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 14.05.09 |
Ja uwielbiam piæ herbaty, a jak jestem w go¶ciach to nawet zaparzona trawa bêdzie mi smakowaæ. Nie przepadam jedynie za owocowymi. Ostatnio mam fazê na earl greya. Lubiê lekko zaparzone herbaty i takie mocne, ¿e osad zostaje. Nienawidzê herbat z cukrem, nie mam pojêcia jak mog³am je kiedy¶ piæ. Cukier do herbaty przesta³am dodawaæ w liceum chyba. Herba na zimno czy na gor±co jhest zawsze spoko. ![]() Christian. ![]() Bo liczy siê to, co masz w ¶rodku. ![]() Ale czasami warto za³o¿yæ maskê. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikujê jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszê fanficka ducha, ¿e tak to ujmê, czyli takiego, którego nie ma" "po czê¶ci trudny jêzyk wynika z za³o¿eñ p³omieñ odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzêdniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartê I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
monciakund |
Dodany dnia 07.01.2021 09:00
|
![]() Pochwa³y: 31 Postów: 2334 Dom: GryffindorPunkty: 43236 Ranga: halo, regulamin! Data rejestracji: 11.03.13 |
Temat chyba powsta³ na potrzeby jakiej¶ butelki (czy innej podobnej zabawy), ale jest tak cudowny, ¿e a¿ dziw, ¿e nie ma tu jeszcze mojego posta. Kiedy¶ pi³am herbatê z torebek (dobra, przyznajê, teraz te¿ czasami mi siê zdarza), potem przerzuci³am siê na sypane i to zmieni³o moje ¿ycie. Lubiê zwyk³± czarn± (czyli tak naprawdê niebiesk± ... ), ewentualnie z jakimi¶ dodatkami typu cytryna, pomarañcza czy sok malinowy. Kocham melisê. Jednak¿e moj± ulubion± herbat± jest ja¶min. Odkrycie ¿ycia, napój bogów. Zaparzany w odpowiedniej temperaturze jest niesamowity, a jak jeszcze zaparzacz jest piêkny (ostatnio dosta³am taki w kszta³cie kotka <3) to jest w ogóle cudnie. Nienawidzê i nie wypijê niczego z przyprawami korzennymi czy dziwnymi owocami (ananas, liczy czy mango). Po prostu fujka. Herbatkê powinno siê piæ w ogromnych kubkach. Im wiêkszy tym lepszy. Polecam taki 0,7 litra ![]() - - - The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die. - - - ![]() - - - Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are. - - - ![]() --- Nad przepa¶ci±, tego¿ roku ¯yraf masa siê w amoku Rodzi. Pamiêæ ludzka jest Zawodna, mimo tego fiest Tysi±ce, z tej okazji, Ku jej chwale od Abchazji A¿ po Nordkapp wspominacie. "Czyjej chwale?", siê spytacie. Jak to czyjej? Monci* naszej. Gryfa córce, redakcyjnej Na tym ¶wiecie ambitniejszej Od niej nie ma. Tu rysunek, Tam malunek i do tego Social media. Wizerunek Hp-neta tam kreuje, ego Strony reperuje. Szczerze, Bardzo, bardzo szczerze mówi±c Cz³ek orkiestra, ¿ywa gwiazda. ¯yj nam wiecznie, twórz i kreuj. Koniec, basta - taki mus i ¯yraf pasta. --- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 07.01.2021 09:46
|
![]() Pochwa³y: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzeda¿y Data rejestracji: 09.04.15 |
Herbatkê powinno siê piæ w ogromnych kubkach. Im wiêkszy tym lepszy. Polecam taki 0,7 litra ![]() +1 uwielbiam du¿e kubki, bo w ma³ym to zawsze za ma³o mi tej herbaty. Do czerwca pi³am g³ównie zwyk³e herbaty typu saga, minutka, moj± najwiêksz± odskoczni± by³a earl grey, ale w czerwcu przesta³am s³odziæ i to mocno zmieni³o moje podej¶cie do herbat, bo te torebkowe s± imo bez smaku. Zaczê³am piæ li¶ciast± earl grey i obecnie moj± ulubion± jest earl grey z bergamotk± li¶ciasta ( ja j± czasem kupujê w torebkach, ale nadal jest li¶ciasta). Od miesi±ca u mnie w mieszkaniu robimy sobie "herbatkê zimow±", czyli czarn± herbatê z miodem, cytryn±, pomarañcz±, imbirem i go¼dzikami. Z zio³owych pijê tylko rumianek, bo bardzo mi pomaga na md³o¶ci, które mam regularnie co 28 dni Kiedy¶ pi³am herbatê z bratka na cerê, ale jako¶ przesta³am nie wiem czemu. A ten ja¶min to jak parzysz? bo jestem ciekawa i mo¿e bym wypróbowa³a. ![]() Te¿ mam zaparzacz z kotkiem! <3 ![]() ¦ciana uznania i mi³o¶ci ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie k³am, ¿e go nie znasz Harry'ego Pottera zagra³ niektórych nawet nabra³, ¿e ma oczy koloru zielonego a tak naprawdê s± niebieskiego "Tak jak Ron" - wo³a Ulica dziewczyna piêknego lica. Potteromaniak z niej na schwa³ i nie jest to ¿aden wa³. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie ka¿da Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to s³oñce, czy to deszcz W moich my¶lach on wci±¿ jest My¶lê o nim nieustannie Nawet gdy siê k±piê w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak siê to zaczê³o Lecz gdy serce moje drgnê³o Ca³a by³am zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnê Nawet je¶li spotkam bombê Jest to mi³o¶æ jednostronna Ale ¼le to nie wygl±da Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() ¦ciana chwa³y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
ancut |
Dodany dnia 21.05.2021 01:54
|
![]() Postów: 14 Dom: HufflepuffPunkty: 31 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 28.05.20 |
Ja równie¿ uwielbiam herbaty i w chwili najwiêkszej fazy zagospodarowa³am sobie ca³± osobn± szafkê na s³oiczki z sypanymi (kupowane w lokalnym sklepie, na wagê). Teraz mam jeszcze drug± szafkê na herbatê w torebkach, bo trafi³am na ciekawe owocowe smaki na promocji ![]() Moje najulubieñsze to zielona (tylko sencha) lub z ananasem, czerwona, Earl Grey z bergamotk± i p³atkami ró¿y, czarna (jakakolwiek) z cukrem/miodem i imbirem, bia³a o smaku mandarynki, Rooibos z owocami cytrusowymi. Az zió³ to przede wszystkim miêta, bratek, czystek, rumianek - koniecznie bez cukru. Co mnie zaskoczy³o - mieszanki zio³owe totalnie mi nie pasuj±, nawet idealnie dobrane gotowce. ¦mierdz± mi niemi³osiernie Z ulubionych dodatków do herbaty oprócz ewentualnego cukru to chyba p³atki ró¿y i imbir s± u mnie na pierwszym miejscu. Lubiê te¿ dorzuciæ jakie¶ kolorowe p³atki (np. nagietka), które mo¿e smaku nie dodaj±, ale jako¶ tak bardziej kolorowo w kubku. No i mam swój ulubiony kubek do herbaty - w kotki ale jest do¶æ ma³y, wiêc planujê zakup jakiego¶ czajniczka, który d³ugo utrzymuje ciep³o. Mam w domu dwa i z jednego siê leje nie tam gdzie trzeba, a drugi jest mega niestabilny i ma³o pojemny (zaledwie 1,5 kubka!).Mo¿e mi doradzicie? Czy kto¶ ma jaki¶ pomys³ gdzie znajdê wygodny czajnik/dzbanek, któremu po dziobku nie bêdzie ciek³o i który jak najd³u¿ej utrzyma cieplutk± herbatê? Termosy nie s± dla mnie, a czajników ca³a masa i ¿aden jak do tej pory nie wpad³ mi w oko
|
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

gordian119

Slytherin

Hufflepuff

Ravenclaw

No no, pannie z Twojej sfery to nie przystoi! Takim ludziom z wy¿szych klas najlepiej s³u¿y ¶rednio ciep³a herbata z dwiema ³y¿kami cukru i cytryn±! Spróbuj, a natychmiast poczujesz siê lepiej!

Gryffindor

i w chwili najwiêkszej fazy zagospodarowa³am sobie ca³± osobn± szafkê na s³oiczki z sypanymi (kupowane w lokalnym sklepie, na wagê). Teraz mam jeszcze drug± szafkê na herbatê w torebkach, bo trafi³am na ciekawe owocowe smaki na promocji