Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
| Jaka szko³ê najchêtniej by¶ wybra³/a? | ||||||||||||||||
|
||||||||||||||||
|
Wybór szko³y
|
|
_Kamyk_ |
Dodany dnia 18.09.2015 23:24
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 314 Dom: HufflepuffPunkty: 4043 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 23.07.13 |
Mo¿liwe, ¿e jest taki temat, ale ja go nie znalaz³em. Je¶li jest to trudno, bêdzie on usuniêty. Wiem, ¿e du¿o osób z rocznika 2000 przesiaduje na tej stronie i jest to ich ostatni rok w gimnazjum. Od przysz³ego roku bêdzie ju¿ pewnie d³ugo wyczekiwana przez was, szko³a ponadgimnazjalna. Wybranie szko³y to powa¿na sprawa. Najprawdopodobniej pierwsza bardzo wa¿na decyzja nastolatka, która zmieni jego dotychczasowe ¿ycie. Liceum, Technikum czy Zawodówka? Ka¿da szko³a daje co innego. Moim zdaniem, aby wybraæ najlepsz± szko³ê, trzeba wiedzieæ kim chce siê byæ na pewno w przysz³o¶ci. No bo jednak, po co przysz³y mechanik ma siê uczyæ jak licealista i odwrotnie? To tak samo jak z domami Hogwartu, nieprawda¿.? Ja jako Puchon, nie czu³ bym siê dobrze np: w Slytherinie. Trzeba znaæ swoj± warto¶æ, cechy, umiejêtno¶ci, ambicje, i przede wszystkim: "powo³anie". (Nie myliæ z ko¶cio³em) Chodzi mi bardziej o powo³anie jak o wenê. Chêci prawdziwego robienia tego, co siê lubi. Temat specjalny dla trzecioklasistów gimnazjum. Wiem, ¿e to wrzesieñ dopiero, ale to ju¿ dzwonek do refleksji, do przemy¶leñ nad swoim przysz³ym ¿yciem. Lepiej teraz na spokojnie, ni¿ pod koniec w presji i na szybko. Nie mam racji? Ju¿ nied³ugo nasi przyszli absolwenci gimnazjum, pytaniem kierujê siê do was: Wiecie mo¿e ju¿ jak± szko³ê wybierzecie? A mo¿e starsi u¿ytkownicy mogli by co¶ doradziæ? OTO NAJPRZYSTOJNIEJSZY HPNETOWICZ ![]() CUD! Toph? ![]() ![]() ![]() W Hufflepuffie mo¿esz byæ kim chcesz, A nie kim musisz byæ. ![]() jestem Puchonem, wiêc jestem tylko sob±. Tyle w temacie. Czy to z³e? ¯e jestem sob±? ¯e nikogo nie udajê? Jestem sob±, a to sztuka. ![]() ![]() "I got my feet kicked up and it's a quarter to four Nothin' to do so I just stare at the floor Well maybe I will try to sneak into the Ravenclaws' place for once 'Cause it seems like such fun and they're just so uptight and I could make excuses But the truth is they'd all probably just blow 'Cause after all I'm just a Hufflepuff, Just a Hufflepuff I try to keep a low profile during the war I'll leave the fighting up to the Gryffindors 'Cause man they sure like to be heroes But not me, you see 'Cause it don't seem like fun and it just seems crazy man, I could make excuses But the truth is they'd all probably just blow 'Cause after all I'm just a Hufflepuff Just a Hufflepuff It's hard to be the outside lookin' in through glass When everyone is praisin somebody else, some other class. And even though I may not have the brains or the brawn I'm loyal to the ones that matter to me, 'cause it's just the right thing and, it's just how I am and I won't make excuses, 'cause the truth is that I'll do just enough, 'cause after all I'm just a Hufflepuff. I am just a Hufflepuff" I nie mówcie jakiej jeste¶cie p³ci kiedy nie chcecie pokazaæ swojej mordy ~ ulka_black_potterKurde...No co¶ na pewno umiesz UMIESZ NIC NIE UMIEÆ! ~ Mist_Kamyk_, chyba Ci zakosze zdjêcie z podpisu (do w³asnego podpisu :3)~ Syriusz32BLANCO, CHCÊ BYÆ MINISTRANTEM, ciul z tego, ¿e jestem niewierz±ca. ~ Cookie Wykorzystywanie ch³opca w ³azience jest nie na miejscu ;< ~Alette [center]Kamyk = Amber Hufflepuff(¿ó³æ w godle)=Gold ~ Blanco _Kamyk_, szkoda mi Ciê Przepraszam Mam podobno serce z kamienia, ale mi tak smutno :< Ale mo¿e to dlatego, ¿e z kamienia^^~ gne Jestem dumny, ¿e jestem Puchonem. You might belong in Hufflepuff, where they are just and loyal, those patient Hufflepuffs are true and unafraid of toil. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ziemia, Ogieñ, Powietrze, Woda ![]() "Ka¿dy ma jak±¶ fobie." Hufflepuff <3 ![]() |
|
|
|
Fantha Ameria |
Dodany dnia 19.09.2015 00:11
|
![]() Postów: 52 Dom: SlytherinPunkty: 159 Ranga: Postrach pierwszaków Data rejestracji: 21.08.15 |
Ja najprawdopodobniej za dwa lata (2 kl. Gimbazjum) wybiorê Technikum,dok³adniej hodowli koni.Dlaczego?Bo to moja pasja.Chcê robiæ to co kocham,nawet je¶li mia³abym je¶æ suchy chleb ; ) Po ukoñczeniu albo pójdê na studia na weterynariê (dzia³ zwierz±t wiêkszych->konie),albo,po prostu kupiê kawa³ek ziemi i za³o¿ê w³asn± stajniê. Mam nadziejê ¿e siê uda. Od cnót Gryfonów kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-w³asnej-wszechwiedzy Krukonów chroñ nas Slytherinie!
Harry to fajny ch³opczyk, troche niedorozwiniêty umys³owo. Posiada wiele przyjació³, wrogów, adidasów, fanek i w³osów(na g³owie). Lubi machaæ do kamery i karmiæ gumoch³ony. ![]() |
|
|
|
Nedelle |
Dodany dnia 19.09.2015 00:21
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Pochwa³y: 2 Postów: 1086 Dom: HufflepuffPunkty: 11317 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 26.08.14 |
Haha, to ja mam totalny mêtlik w g³owie i nie wiem, co mam wybraæ ;D Na szczê¶cie mam jeszcze nieca³e 2 lata. To znaczy plan na ¿ycie ju¿ sobie powoli uk³adam, jak na razie chcê byæ projektantk± wnêtrz, która bêdzie pisa³a ksi±¿ki, by³a cukiernikiem/ kucharzem no i dorabia³a jako pedagog. Zastanawiam siê w³a¶nie do której szko³y pój¶æ. Bo albo a) pójdê tam gdzie brat, czyli do liceum; b) wybiorê tak± sam± drogê jak kole¿anka i postanowiê pój¶æ do zawodówki; c) pójdê za koleg± to technikum. Totalnie nie wiem, gdzie bêdê siê uczyæ za dwa lata... Hic sunt leones "Z pokojem wspólnym Ravenclaw by³a taka fanowska teoria, ¿e uczniowie starszych roczników maj± tak bardzo gdzie¶ te zagadki (bo chc± po prostu wej¶æ do siebie, czy po co¶ jak mówili¶cie), ¿e odpowiadaj± na nie na olewkê. Przyk³adowo: - Co ma wspólnego budzik i wios³o? - Obu tych rzeczy nie powinno siê wsadzaæ sobie w du... - No.... w sumie racja. A pierwszoroczni patrz± wtedy na nich ze zgroz± i traktuj± jak bohaterów "Jeste¶my winni Szeregowemu przeprosiny. Szkoda, ¿e nie pieni±dze! Co to jest? B³yszczy i jest niepokoj±co du¿e! Na pierwszy rzut oka to krystaliczny wêgiel. Wynik oddzia³ywania ci¶nienia i wysokiej temperatury. Kowalski! W prostych ¿o³nierskich s³owach! Inaczej najlepszy przyjaciel kobiety. Paralizator? Life's a piece of shit When you look at it Life's a laugh and death's a joke, it's true You'll see it's all a show Keep 'em laughin' as you go Just remember that the last laugh is on you ![]() Có¿ za draka, jaka farsa Knedel nam odwala dansa Sznejp a¿ oczy swe przeciera. gdy do niego ta dociera. Kluska bierze Sznejpa w tany Slughorn ca³y uhahahany Zaraz z nimi tañczyæ chce a to wszystko sen, hehe - SQ <3 ![]() Knedlu! Orêdowniku Klusek! ty jeste¶ jak zdrowie. Ile Ciê trzeba wielbiæ, ta Kluska siê dowie, Co w Tw± nie³askê wpadnie. Dzi¶ wielko¶æ Tw± i chwa³ê Widzê i opisujê, bo mam nadziejê, ¿e literkê dostanê! |
|
|
|
losiek13 |
Dodany dnia 19.09.2015 00:25
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Pochwa³y: 33 Postów: 2832 Dom: RavenclawPunkty: 34217 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 19.06.08 |
Ja swoj± ¶cie¿kê edukacji wybra³em w ostatniej chwili. Zawsze mówi³em, ¿e pójdê do liceum, jednak mi siê odmieni³o, bo wydawa³o mi siê, ¿e sobie nie poradzê. Teraz, z jednej strony ¿a³ujê, ¿e tego nie zrobi³em, a z drugiej siê cieszê, bo skoñczy³em technikum i nawet je¶li mi siê studia nie udadz±, to mam w rêku jaki¶ tam zawód i znalezienie pracy, nie powinno stanowiæ problemu. Najwa¿niejsze przy wyborze szko³y powinno byæ to, co siê chce robiæ w przysz³o¶ci. Co prawda, to mi siê w miêdzyczasie te¿ zmieni³o, ale có¿, tak to ju¿ w ¿yciu bywa i nigdy nie ma tej pewno¶ci... ![]() Always ![]() |
|
|
|
Blanco |
Dodany dnia 19.09.2015 11:11
|
![]() Postów: 278 Dom: RavenclawPunkty: 341 Ranga: Chodz±ca biblioteka Data rejestracji: 03.01.15 |
Je¶li masz konkretny pomys³ na to co chcesz robiæ wybierz technikum lub zawodówkê. Ja chcia³e¶ i¶æ w stronê handlu i wyl±dowa³em w technikum. Gdy nie masz pomys³u na swoj± przysz³o¶æ i chcesz mieæ jeszcze trochê czasu namys³u to w tym wypadku liceum jest dobrym wyborem. Napiszesz maturê i na studia. Hogwart : Jese Blanco, ¶cigaj±cy w dru¿ynie Krukonów GTA V : Blanco 6996 ¦.P (*) e-potter (*) lumos. "Nie jestem idea³em, nie próbuje nim byæ ale nikt nie bêdzie mówi³ mi jak i gdzie mam i¶æ..." "Nie szukam ani realno¶ci, ani nierealno¶ci, ale raczej nie¶wiadomo¶ci...." "Tak, tak! Hasztag - nowy Syzyf! Ka¿dy z nas goni ten blask. Z³oty znicz, quidditch." |
|
|
|
Cookie |
Dodany dnia 19.09.2015 11:12
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 739 Dom: RavenclawPunkty: 3722 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 01.10.14 |
Jako, ¿e Polskie pañstwo zamierza/zamierza³o wyeliminowaæ zawodówki i zostawiæ licea oraz technika (nie wiem jak to teraz wygl±da), a szko³y specjalne chcia³o/chce po³±czyæ z tymi normalnymi, to powinni¶my siê cieszyæ, ¿e jeszcze mo¿emy wybraæ, Wybra³am technikum, poniewa¿ od pocz±tku s±dzi³am, ¿e po liceum nic nie bêdê mieæ... Doje¿d¿am do szko³y daleko, jednak jest ona wymagaj±ca i nie ¿a³ujê. |
|
|
|
fullmoon |
Dodany dnia 19.09.2015 12:52
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Pochwa³y: 3 Postów: 692 Dom: GryffindorPunkty: 12854 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 26.11.14 |
Na dzieñ dzisiejszy wybra³abym liceum, profil humanistyczny (gorzej siê nie da³o). Szczerze, to do niczego innego siê nie nadajê. My¶lê sobie, ¿e mo¿e kiedy¶ zosta³abym dziennikark± lub co¶ w tym rodzaju... Waham siê miêdzy dwoma szko³ami i paroma profilami. Pomy¶li siê, w koñcu mam jeszcze te parê miesiêcy ~ W Hogwarcie ~ Elizabeth Robertson pani Prefekt Naczelna i pa³karka dry¿yny Gryfonów ![]() ![]() |
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 07.10.2015 22:06
|
![]() Postów: 697 Dom: GryffindorPunkty: 1813 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Szko³ê ju¿ skoñczy³am co prawda, ale z perspektywy czasu ¿a³ujê swojego wyboru, a raczej wyboru mojej mamy, która nie chcia³a pozwoliæ mi i¶æ do technikum. Upar³a siê, ¿e mam i¶æ do liceum, bo lepszy poziom i ¿e na studia potem pójdê i bla bla bla. Posz³am do liceum, skoñczy³am je, posz³am na studia, z których po 6 miesi±cach zrezygnowa³am, pó¼niej zaczê³am inne studia, równie¿ z nich zrezygnowa³am. Obecnie koñczê naukê w szkole policealnej na kierunku Technik Us³ug Kosmetycznych oraz zaczynam naukê na kierunku Technik Weterynarii. Technikum jest o tyle dobre, ¿e daje zawód oraz przygotowuje do matury, wiêc nie przekre¶la mo¿liwo¶ci pój¶cia na studia. My¶lê sobie, ¿e w dzisiejszych czasach dobrze mieæ w rêkach pewny zawód, a wiêc tytu³ technika i ewentualnie siê dokszta³caæ, albo i nie. "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
|
remusmistrz |
Dodany dnia 22.11.2015 19:34
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 194 Dom: RavenclawPunkty: 835 Ranga: Alfa i Omega Data rejestracji: 13.05.14 |
Mój wybór szko³y to by³a jedna wielka pora¿ka albo wybór profilu.Matma w gimnazjum powinna byæ trudniejsza, aby potem ludzie nie podejmowali g³upich wyborów tak jak ja.Zorientowa³em siê o tym niestety dopiero w 3 klasie.Powinienem by³ i¶æ do technikum/zawodówki. |
|
|
|
Pomyloony |
Dodany dnia 22.11.2015 19:55
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 120 Dom: RavenclawPunkty: 6308 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 10.01.15 |
Ja równie¿ nie wiedzia³am do koñca, gdzie chcê siê znale¼æ (by³am natomiast pewna co do tego, ¿e chcê uczêszczaæ do liceum) - a¿ do oddania papieru rekrutacyjnego siê zastanawia³am. Tak naprawdê nastawia³am siê na profil medyczny, pod koniec zmieni³am na profil politechniczny i jestem bardzo zadowolona z tego wyboru. ![]() Chocia¿ dalej nie mam pojêcia, co zrobiæ ze swoim ¿yciem. ![]() A dla gimnazjalistów mam nastêpuj±c± radê - je¶li interesuje was atmosfera w szkole, to do zawodówki/technikum najczê¶ciej id± uczniowie, którzy nie lubi± siê za bardzo wysilaæ. Nie mówiê, która szko³a jest lepsza, a która gorsza, jednak jak posz³am do liceum to by³am w szoku, jaka tutaj panuje kultura! Wszyscy dla wszystkich s± mili, uprzejmi, sympatyczni i wyrozumiali. Po trzech latach w moim gimnazjum to jest naprawdê mi³a odmiana. Do zawodówek/techników z kolei id± czêsto wszyscy Ci, przez których w gimnazjum by³a taka niemi³a atmosfera. ![]() "Lunatykujê, dlatego ¶piê w butach." ![]() "Zawsze uwa¿a³em, ¿e my z Fredem powinni¶my dostaæ ze wszystkiego P, bo sam fakt, ¿e pojawili¶my siê na egzaminach, by³ powy¿ej oczekiwañ" ![]() "Mo¿e jest, a mo¿e go nie ma, ale pozostaje faktem, ¿e potrafi siê poruszaæ szybciej ni¿ Severus Snape, gdy mu siê zagrozi szamponem" ![]() 'Wit beyond measure is man's greatest treasure' "[...] bezinteresowno¶æ i odwaga nie tak bardzo siê ró¿ni±." ![]() |
|
|
|
monciakund |
Dodany dnia 25.03.2021 13:38
|
![]() Pochwa³y: 31 Postów: 2334 Dom: GryffindorPunkty: 43236 Ranga: halo, regulamin! Data rejestracji: 11.03.13 |
Je¶li wybiera siê technikum na szko³ê ¶redni± to trzeba przede wszystkim liczyæ siê z tym ¿e s± tam przedmioty ¶cis³e na poziomie rozszerzonym takie jak matma czy fizyka. To zale¿y od profilu w technikum. Równie¿ skoñczy³am ten typ szko³y, a nie mia³am rozszerzeñ ¶cis³ych ![]() Ja nie wiedzia³am zupe³nie co chcê robiæ po gimazjum. Niestety nie istniej± ju¿ typowe ogólniaki, wszêdzie s± klasy z narzuconymi profilami (a przynajmniej tak by³o w moim mie¶cie), co znacz±co utrudnia³o mój wybór. Nigdy nie by³am typowym humanem czy umys³em ¶cis³ym, wiêc my¶lê, ¿e trudno by³oby mi siê odnale¼æ w liceum. Wybra³am wiêc technikum (trochê z [polecenia jednego z u¿ytkowników, z którym pó¼niej chodzi³am dwa lata do szko³y - pozdrawaim Sefa!) i wielokrotnie ¿a³owa³am swojej decyzji. Szko³a jak szko³a, edukacjê mo¿na zdobyæ wszêdzie. Problemem u mnie byli ludzie, których po prostu nie znosi³am. Na szczê¶cie uda³o mi siê przetrwaæ te cztery lata, a dyplom technika mo¿e kiedy¶ mi siê w przysz³o¶ci przyda ![]() A, i gdybym by³a w sytuacji aktualnych uczniów podstawówki, to bym nie wybra³a technikum. 5 lat w jednej szkole to ju¿ jak dla mnie zdecydowanie za du¿o ![]() - - - The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die. - - - ![]() - - - Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are. - - - ![]() --- Nad przepa¶ci±, tego¿ roku ¯yraf masa siê w amoku Rodzi. Pamiêæ ludzka jest Zawodna, mimo tego fiest Tysi±ce, z tej okazji, Ku jej chwale od Abchazji A¿ po Nordkapp wspominacie. "Czyjej chwale?", siê spytacie. Jak to czyjej? Monci* naszej. Gryfa córce, redakcyjnej Na tym ¶wiecie ambitniejszej Od niej nie ma. Tu rysunek, Tam malunek i do tego Social media. Wizerunek Hp-neta tam kreuje, ego Strony reperuje. Szczerze, Bardzo, bardzo szczerze mówi±c Cz³ek orkiestra, ¿ywa gwiazda. ¯yj nam wiecznie, twórz i kreuj. Koniec, basta - taki mus i ¯yraf pasta. --- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Hanix082 |
Dodany dnia 25.03.2021 19:31
|
![]() Postów: 51 Dom: SlytherinPunkty: 368 Ranga: Najsprytniejszy wsród ¦lizgonów Data rejestracji: 24.03.21 |
Dobrze poruszy³a¶ ten temat. M±dry napisa³a¶ artyku³. Ja jestem w podstawówce i ju¿ mam cel co chcê robiæ w ¿yciu (chodzi o szko³ê, pracê i moje pasje). Moj± pasj± jest rysowanie, szkicowanie, malowanie siê (z tym malowaniem siê chodzi o makija¿e) i chcê mieæ z tymi pasjami powi±zan± szko³ê, pracê. Wam polecam tak samo robiæ, jak co¶ kochacie robiæ to to róbcie, jak macie swoje pasje to je róbcie i mo¿ecie wi±zaæ je ze swoim ¿yciem. Moj± wymarzona szko³a (tu¿ po podstawówce) to Technikum kosmetologiczne, poniewa¿ siê tym interesujê i mam nadziejê ¿e siê tam dostanê. Pamiêtajcie id¼cie za marzeniami.
|
|
|
|
| Anastazja Schubert |
Dodany dnia 29.03.2021 12:42
|
![]() Pochwa³y: 6 Postów: 342 Dom: RavenclawPunkty: 9789 Ranga: Pracownik departamentu Data rejestracji: 11.04.20 |
W podstawówce moje plany ¿yciowe zmienia³y siê z bycia lekarzem, aktork± na pilota my¶liwca i to ca³kiem normalne, ¿e to siê zmienia jeszcze wiele razy (swoj± drog±, do tego bycia pilotem mam sentyment. D³ugo ze mn± to siedzia³o i do tej pory mam marzenie - nie do spe³nienia - ¿eby siê przelecieæ my¶liwcem). Tak¿e super, ¿e masz teraz pasje i chcesz t± drog±, ale je¶li Ci siê zmieni w miêdzyczasie to siê nie przejmuj - nie zawsze jest tak, ¿e siê ca³e ¿ycie wie, co chce siê robiæ. Ja swoj± szko³ê ¶redni± wybiera³am ostatniego dnia sk³adania podañ i jeszcze dzwoni³am do taty, który wyszed³ wcze¶niej z pracy, ¿eby przyjechaæ do mnie do sekretariatu i podpisaæ, ¿e siê zgadza na tê zmianê (jak za wiele innych rzeczy, tak i za to do dzi¶ jestem mu wdziêczna). Posz³am na rozszerzony angielski, niemiecki i geografiê, dodatkowo mia³am hiszpañski od zera. Nie czu³am siê dobrze w przedmiotach ¶cis³ych, ale typowy profil humanistyczny to by³o dla mnie za ma³o. Rozszerzony polski i tak zdawa³am na maturze i bez 3 lat przygotowañ mia³am 100% (o dziwo mój najlepszy wynik z jakiejkolwiek matury, w³a¶nie mimo braku rozszerzenia), je¶li chodzi o historiê to i tak rozwija³am tê wiedzê sama w domu (czy raczej z tat±-pasjonat±). Mia³am do szko³y 20 kilometrów i zanim zrobi³am prawo jazdy musia³am je¼dziæ autobusem ponad godzinê w jedn± stronê. To by³o mêcz±ce, ale jestem zadowolona, ¿e tak± szko³ê sobie wybra³am. Je¶li mia³abym cofn±æ siê w czasie i wybraæ jeszcze raz to wci±¿ by³by to ten sam profil
|
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 30.03.2021 21:17
|
![]() Pochwa³y: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 14.05.09 |
A ja nie mia³am zbyt wielkiego wyboru, wybór mojej szko³y ponadgimnazjalnej ogranicza³ siê do jednego ma³ego miasta i chyba pod¶wiadomie wiedzia³am, ¿e ka¿dy inny wybór ni¿ najlepsze liceum w tej mie¶cinie bêdzie lekk± pora¿k±. Na szczê¶cie dosta³am siê do tego liceum i wspominam je cudownie. My¶le, ¿e mogê ten okres nauki zaliczyæ do najlepszego okresu w moim ¿yciu. Mia³am wspania³ych znajomych i fajnych nauczycieli. Je¶li mia³abym wybieraæ jaki¶ okres ¿ycia, do którego chcia³abym wróciæ, by³oby to zdecydowanie liceum! ![]() Christian. ![]() Bo liczy siê to, co masz w ¶rodku. ![]() Ale czasami warto za³o¿yæ maskê. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikujê jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszê fanficka ducha, ¿e tak to ujmê, czyli takiego, którego nie ma" "po czê¶ci trudny jêzyk wynika z za³o¿eñ p³omieñ odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzêdniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartê I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
kkinga123 |
Dodany dnia 30.03.2021 21:58
|
![]() Pochwa³y: 15 Postów: 546 Dom: RavenclawPunkty: 17957 Ranga: ¯ywa legenda Data rejestracji: 02.07.09 |
Moim zdaniem, aby wybraæ najlepsz± szko³ê, trzeba wiedzieæ kim chce siê byæ na pewno w przysz³o¶ci. Ja tam uwa¿am ¿e wybór szko³y nie jest taki super wa¿ny, zw³aszcza teraz jak jest tylko podstawówka i liceum no bo w wieku 14 lat wiedzieæ cokolwiek o tym co siê chce robiæ? zreszt± pó¼niej te¿ Zmienia³am profil w liceum dwa razy, zmienia³am studia, my¶lê ¿e ani profile w liceum nie by³y powi±zane ze sob±, ani pó¼niejszymi studiami. Tak¿e moja rada to chyba i¶æ tam gdzie masz w danej chwili ochotê i¶æ, a jak zechcesz zmieniæ to siê nie przejmowaæ absolutnie "straconymi latami", zdaniem rodziców czy znajomych i zmieniæ, szukaæ a¿ siê bêdziesz czuæ dobrze, a nawet jak to siê nie uda, to pamiêtaæ ¿e mo¿na zdawaæ matury nie powi±zane z kierunkiem, mo¿na zrobiæ kursy nie powi±zane ze szko³± itp... Zawsze jest jaka¶ przestrzeñ do zmiany I guess? Last letter of Sehzade Mustafa to Sultan Suleiman Hunkarim, you will most likely never get the opportunity to read this letter that I will be carrying on my heart. I am writing this letter on the off chance that I fall into a fate that I hope will never happen. This is my wish. But if my wish does not happen, and this letter does indeed reach your hands, that would mean that you have executed me. Oh Hunkarim, oh my dear father. Since you are reading these sentences, you have cut out your own heart, and I have passed away from this planet of lies. Please know that your hands have been mixed with blood, and know that you have taken an innocent life. We made a promise to each other. I promised you that I would never rebel against you. And you swore that you would not execute me. I kept my promise, father, and I definitely did not rebel against you. I swear on my son Mehmet life, and I swear on my daughter Nergizsah life that I did not betray you! I will never. However, you, you went back on your word. You did the thing that you said you would never do! I am leaving this cruel worlld in where a father can kill his own son. Instead of living like an oppresor who, for the sake of his good fortune and for the power that the throne brings, has targeted his father's life, I would rather die like someone who was wronged and appressed. Maybe my name won't be written into the golden pages of history and nobody will speak of my victories, nor will I have a throne to preside over. Furthermore, people will write that i was a Sehzade who was a traitor. So be it. Let them write things that way. Let them hide the truth that Allah knows. One day will come where the stories of the oppressed will also be told... Maybe in a few years, or maybe in a hundreds of years, someone will tell my story. Someone will hear me and will learn the truth. And on that day justice will return to the oppressed. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

DziecinnyRysownik

Hufflepuff

Slytherin

"

Ravenclaw