Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
26.07.2026 20:12
Jako tako, nawet mi siê sb dzi¶ ¶ni³o xD

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Zobacz temat
Harry-Potter.net.pl - Magiczny ¦wiat Harry'ego Pottera » Fantastyczne zwierzêta i jak je znale¼æ » Filmy
Drukuj temat
Fantastyczne Zwierzêta - Tajemnice Dumbledore'a
Prefix u¿ytkownikamonciakund
www.bilety24.pl/media/cache/repertoire_big/https---www.bilety24.pl/public/users/831/o/tajemnice-dumbledorea.jpg

Jest ju¿ po polskiej premierze, wiêc zapraszam do dyskusji ;)

Co Wam siê podoba³o w filmie? A co niekoniecznie? A mo¿e w ogóle nie zamierzacie wybieraæ siê do kina?

Proszê tylko o zaznaczanie spojlerów, by nie psuæ zabawy u¿ytkownikom, którzy jeszcze filmu nie widzieli (najlepiej poprzez opcjê spojlera, wybieraj±c k³ódeczkê z ikonek).
confessionsofasomedaysomebody.files.wordpress.com/2015/01/ga-mer-and-christina-dancing.gif

- - -
The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die.
- - -

31.media.tumblr.com/1ca838daf1b7baf7bf54202eafbe7917/tumblr_mr7lzbBN7k1rv3froo1_500.gif

- - -
Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are.
- - -

66.media.tumblr.com/tumblr_l9mktjSej61qaao9mo1_500.gif

---
Nad przepa¶ci±, tego¿ roku
¯yraf masa siê w amoku
Rodzi. Pamiêæ ludzka jest
Zawodna, mimo tego fiest
Tysi±ce, z tej okazji,
Ku jej chwale od Abchazji
A¿ po Nordkapp wspominacie.
"Czyjej chwale?", siê spytacie.
Jak to czyjej? Monci* naszej.
Gryfa córce, redakcyjnej
Na tym ¶wiecie ambitniejszej
Od niej nie ma. Tu rysunek,
Tam malunek i do tego
Social media. Wizerunek
Hp-neta tam kreuje, ego
Strony reperuje. Szczerze,
Bardzo, bardzo szczerze mówi±c
Cz³ek orkiestra, ¿ywa gwiazda.
¯yj nam wiecznie, twórz i kreuj.
Koniec, basta - taki mus i
¯yraf pasta.

---

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_pedzel.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021adminnaj.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-adminpieklo.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021wydarzenie2.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/moncia.jpg

Prefix u¿ytkownikaMorfinGaunt
Jeszcze nie ogl±da³em, ale ciekawi mnie jedna rzecz: czy s± tam paj±ki? Wszak akcja rozgrywa siê w Brazylii, a tam s± ró¿ne takie... W zwiastunie widzia³em skl±tki tylnowybuchowe, te mi nie przeszkadzaj±, choæ s± obrzydliwe. Mam arachnofobiê i raczej nie chcia³bym podzieliæ losu Jêcz±cej Marty na kinowym fotelu Duszek
MorfinGaunt

i.postimg.cc/gkk79Ch8/rowling.png

i.postimg.cc/15GVmCdR/ornamentline.png

Je¶li kto¶ ci mówi, ¿e czuje siê benowo, albo do bena z takim ¿yciem, to wiedz, ¿e to nie przelewki i trzeba takiej osobie natychmiast pomóc! Bo z Benem nie ma ¿artów!

i.postimg.cc/15GVmCdR/ornamentline.png

i.postimg.cc/yxJC8bjf/poster.png

zapodaj.net/images/f1efe2ea40db3.png

Wszak akcja rozgrywa siê w Brazylii

Tej Brazylii jest tam tyle, ¿e mo¿na nawet nie zauwa¿yæ, ¿e s± w Brazylii xD Paj±ków nie zauwa¿y³am.

By³am wczoraj (pi±tek, 8.04) na filmie z kole¿ankami. Wszystkie podekscytowane, bo ostatni zwiastun by³ naprawdê niez³y. I niestety, w moim odczuciu, zwiastun okaza³ siê byæ o niebo lepszy od filmu.

Spoiler :: Poka¿
W moim odczuciu film jest po prostu zlepkiem niewiele maj±cych ze sob± wspólnego scen. Przeszkadza³o mi ci±g³e skakanie miêdzy lokalizacjami, bo liczy³am na wiêcej akcji w Brazylii - szczególnie ¿e tak bardzo j± zapowiadali przed premier± filmu, te kilka lat temu.
Rozczarowa³ mnie równie¿ Grindelwald Madsa. O wiele bardziej podoba³a mi siê ta postaæ odgrywana przez Deppa, mia³a wiêcej koloru i osobowo¶ci. Jak dla mnie Mads zagra³ tutaj dok³adnie tak samo jak w "Na Rauszu". Dodatkowo myli³ siê z postaci± Vogla (czy jak tam nazywa³ siê ten Niemiec), nie wiem, czy by³ to celowy zabieg producentów.
Ca³y film jest oderwany od rzeczywisto¶ci. Odnios³am wra¿enie, ¿e nakrêcili wiêcej, ale potem powycinali sceny, przez co mamy co mamy. O, w wyborach wygra³ Grindelwald? Super. O, kilka minut pó¼niej okazuje siê, ¿e Grindelwald "sfa³szowa³" wybory o¿ywiaj±c zwierzê i wygrywa kto inny? Ci sami ludzie akceptuj± ten fakt niewzruszeni. No nie.
Mam równie¿ zastrze¿enia co do tytu³u. Liczy³am na jakie¶ flashbacki do przesz³o¶ci Dumbledore'a, wiêcej w±tków odno¶nie jego relacji z Gellertem. Tutaj te¿ nic. Mo¿e kto¶ mi powie co by³o tymi tajemnicami? Bo ja nie rozumiem.

Film ratuje tylko muzyka. A¿ mi siê ciep³o zrobi³o jak polecia³y motywy znane z potterowych filmów.

Podsumowuj±c. Czy posz³abym na ten film jeszcze raz do kina? Nie. Czy obejrzê go ponownie w internecie przed kolejn± czê¶ci±? Zapewne tak.
confessionsofasomedaysomebody.files.wordpress.com/2015/01/ga-mer-and-christina-dancing.gif

- - -
The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die.
- - -

31.media.tumblr.com/1ca838daf1b7baf7bf54202eafbe7917/tumblr_mr7lzbBN7k1rv3froo1_500.gif

- - -
Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are.
- - -

---
¯yraf masa siê w amoku
Zawodna, mimo tego fiest
Tysi±ce, z tej okazji,
Gryfa córce, redakcyjnej
Tam malunek i do tego
Social media. Wizerunek
Hp-neta tam kreuje, ego
¯yraf pasta.

---

Prefix u¿ytkownikalosiek13
No tajemnice Dumbledore'a s± jakby g³ówn± osi± filmu? xD Po pierwsze, to ¿e Dumbledore i Gellert siê kochali - jakby najwa¿niejsze, bo Dumbledore nigdzie nie og³osi³, ¿e dlatego nie jedzie na solo, a wszyscy od niego tego oczekiwali. Po drugie, historia z Arian± - tutaj jakby trzeba wy³±czyæ wiedzê na ten temat z Insygniów ¦mierci. Po trzecie, totalnie bez sensu, ¿e Aberfort mia³ syna? xD To s± w sumie tajemnice Dumbledore'ów.

Mi film siê bardzo podoba³. Pomijaj±c dziury w fabule i totalne g³upoty, jak
Minerwa bêd±ca ju¿ nauczycielk± w Hogwarcie
ogl±da³o siê to bardzo przyjemnie. Gdyby filmy z serii krêcono teraz, pojedynki i poziom zaklêæ móg³yby byæ na o wiele wy¿szym poziomie. Jednak to co mnie najbardziej rozwali³o, to napisy z t³umaczeniem tekstu o Pokoju ¯yczeñ - kto¶ polecia³ po ca³o¶ci i w ogóle chyba nie skuma³ w jakim uniwersum robi to t³umaczenie. Nie pamiêtam dok³adnie, ale wrzucili jakie¶ randomowe zdanie "Jest potrzeba" :Vs Skis³em z tego mocno. Aha, ja w ogóle nie skuma³em, ¿e przez chocia¿by sekundê byli¶my w Brazylii xD
zapodaj.net/images/edba268d6e942.png

Always

zapodaj.net/images/c4ff56e394964.jpg

Losiek, no dobra, mo¿e to ostatnie faktycznie jest tajemnic± (co prawda nie tego Dumbledore'a, którego ka¿dy ma na my¶li). Ale pozosta³e dwie s± przecie¿ od dawna znane - czy to z postów Rowling czy nawet ksi±¿ek.

Jednak to co mnie najbardziej rozwali³o, to napisy z t³umaczeniem tekstu o Pokoju ¯yczeñ - kto¶ polecia³ po ca³o¶ci i w ogóle chyba nie skuma³ w jakim uniwersum robi to t³umaczenie.

O, to te¿ zauwa¿y³am. Trochê wtedy skis³am. Z tego co pamiêtam to by³o co¶ w styulu
- Co to za pomieszczenie?
- Nam potrzebne
xD

- - -
- - -

- - -
- - -

---
¯yraf masa siê w amoku
Zawodna, mimo tego fiest
Tysi±ce, z tej okazji,
Gryfa córce, redakcyjnej
Tam malunek i do tego
Social media. Wizerunek
Hp-neta tam kreuje, ego
¯yraf pasta.

---

Prefix u¿ytkownikalosiek13
Dlatego mówiê, no trzeba wy³±czyæ wiedzê i wtedy tytu³ styka. Dobrze, ¿e Rowling nie odlecia³a jeszcze bardziej, chocia¿ kto wie, co nas czeka w dwóch kolejnych filmach...

O w³a¶nie, jest potrzeba xDdddddddd Nie wiem, co za mózg to t³umaczy³ xD
zapodaj.net/images/edba268d6e942.png

Always

zapodaj.net/images/c4ff56e394964.jpg

Takoizu
Podoba³o mi siê.
Sz³am do kina totalnie nie nastawiaj±c siê na nic. Po poprzednich dwóch czê¶ciach wiedzia³am ¿e jakie¶ b³êdy w fabule i odstêpstwa mog± siê zdarzyæ. Losiek ja te¿ nie zauwa¿y³am ¿e byli¶my w Brazylii! xD
Co do Madsa w roli Grindenwalda - nie pasuje mi. No nie mog³am siê przestawiæ na innego aktora. I tak samo jak monciakund mi te¿ strasznie siê myli³ z tym Niemcem i na samym pocz±tku filmu by³am przekonana, ¿e to on. Bardzo podoba³ mi siê w±tek z powrotem do Hogwartu oraz wprowadzenie nowej bohaterki Lali (?) nie pamiêtam dok³adnie jak siê nazywa³a. Bardzo mnie ujê³o to szczê¶liwe zakoñczenie dla Quennie i Jackoba!
Co do samego tytu³u to ja faktycznie nie widzê tych tajemnic Dumbledore'a jako przewodniej ¶cie¿ki filmu. Chocia¿ mo¿e dla osoby, która nie do koñca odnajduje siê w Uniwersum tajemnic± bêdzie mi³o¶æ Albusa i Gellerta i ¶mieræ Ariadny. Co mnie zaskoczy³o to fakt, ¿e Credence jest synem Aberfortha.

Ogólnie nie ¿a³ujê wydanych pieniêdzy ;)!
33.media.tumblr.com/4389ee5493c85321bd37937172d5c1a0/tumblr_n2hmj3ZZNl1tqs1heo1_250.gif

Prefix u¿ytkownikaNicram_93
Szczerze przyznam, ¿e po czê¶ci drugiej w ogóle nie ci±gnie mnie do kolejnych filmów z tej serii. Z pewno¶ci± obejrzê jak pojawi siê na HBO Max, ale do kina siê nie wybieram. Czytaj±c opinie bez spoilerów, widzê, ¿e zdania s± bardzo podzielone, ale ogólnie podej¶cie mam raczej dobre, ¿e nie ma czego dobrego za bardzo siê spodziewaæ. Lepiej siê pozytywnie zaskoczyæ, ale po czê¶ci drugiej spodziewam siê bardziej, ¿e ten nowy film spowoduje ju¿ definitywnie, ¿e Fantastyczne Zwierzêta wyl±duj± u mnie na pó³ce obok Przeklêtego Dziecka, a wiêc fanfików, których do kanonu za bardzo nie zaliczam, bo obok HP nawet nie sta³y.

Nie ukrywam, ¿e najbardziej dra¿ni± mnie rozbie¿no¶ci, zmiany w stosunku do tego co wiedzieli¶my z siedmiu tomów Harry'ego Pottera. Ten brak konsekwencji u Rowling przeszkadza³ mi zawsze, ale im dalej w las, tym tego coraz wiêcej. Dla mnie ju¿ niestety za du¿o. A¿ siê bojê co zobaczê w Tajemnicach Dumbledore'a, a po czê¶ci drugiej mam ku temu powody.

Ta seria nie zaczê³a siê ¼le, wiadomo by³o, ¿e Potterowi nie dorówna, ale gdzie¶ nawi±zywa³a do magicznego ¶wiata, by³a lu¼no powi±zana, poza wstawk± z Grindelwaldem, która tam mi nie wadzi³a. Druga czê¶æ to ju¿ brniêcie w stronê relacji Dumbledore-Grindelawald i zmiana wielu faktów znanych nam do tej pory, dodatkowo sam film bardzo s³aby. Co bêdzie tu? Obawiam siê, ¿e film bêdzie zbli¿ony do Zbrodni Grindelwalda, co tylko utwierdzi mnie w przekonaniu, ¿e najlepiej by³oby dla tego ¶wiata, gdyby Rowling zostawi³a go ju¿ w spokoju, a tak to HP skoñczy jak Gwiezdne Wojny pod szyldem Disneya. Oprócz tego dobór re¿ysera tutaj te¿ pozostawia du¿o do ¿yczenia, gdy¿ od zawsze uwa¿a³em, ¿e David Yates to najgorszy re¿yser filmów "magicznego ¶wiata", ju¿ za czasów HP i nie mogê zrozumieæ fenomenu, ¿e pomimo tego, a nie jestem w tej kwestii odosobniony (choæ wiem, ¿e s± osoby maj±ce odmienne zdanie), nadal pozostaje re¿yserem kolejnych filmów, gdzie ka¿dy z trójki: Columbus, Newell, Cuaron bili go na g³owê. Potrafili daæ co¶ dodatkowego do tego ¶wiata, zachowaæ jego magiê, urok, mimo, ¿e koncepcje mieli odmienne; czego jednak Yates nie potrafi.

St±d moim zdaniem g³ówne problemy tej serii, s³aby re¿yser, Rowling, która najlepsze lata ma ju¿ za sob± i której brakuje ju¿ pomys³ów na ten ¶wiat, a ma³o tego sama nie raz jest niekonsekwentna w stosunku do tego co sama pisa³a. Sama seria FZ przypomina mi w³a¶nie pomys³ na sequele GW - a wiêc kompletny brak pomys³u i improwizacja z filmu na kolejny film.

Liczê po cichu, ¿e pozytywnie siê zaskoczê, ale nadziei sobie du¿ej nie robiê.
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnews2020.jpg

Dom

Gryffindor

78.media.tumblr.com/tumblr_lqra1k0UNn1qa8ir9o1_r5_250.gif

"Mo¿e w Gryffindorze,
Gdzie kwitnie mêstwa cnota,
Gdzie króluje odwaga
I do wyczynów ochota."

Postaæ w Hogwarcie

www.harry-potter.net.pl/infusions/hogwart/images/avatars/1_12.jpg

Natalie Swan

(Prefekt Gryffindoru)

Harry, Ron, Hermiona - czyli przyja¼ñ, która przetrwa wszystko

78.media.tumblr.com/5ca244c2b4120254d6676b75e59020f5/tumblr_mr9voaoDyY1suuepho1_500.gif

i.gifer.com/llT.gif

78.media.tumblr.com/e2e051649d617fa14188e82aecbadf3d/tumblr_mv3jzf0LbI1qew2ypo3_500.gif

Severus Snape, czyli cz³owiek zagadka

i1.kwejk.pl/k/obrazki/2012/07/789bf784107070ed4bcbc391742c8c34.gif

Kluby pi³karskie

i.pinimg.com/originals/a0/96/32/a096320fec0651f3ad30db0a085872d0.jpg

Juventus F.C.

www.sofw.pl/wp-content/uploads/2014/09/215.jpg

Wis³a Kraków

polskielogo.net/wp-content/uploads/2016/01/106-korona-kielce-ikona.jpg

Korona Kielce

d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/00/26/5e08d9d07bf05_o_medium.jpg

AKS 1947 Busko-Zdrój

Filmy:

66.media.tumblr.com/tumblr_m7nmgbwdez1ry1l11o1_500.gif

Harry Potter

media3.giphy.com/media/7guVjhMF9qBKE/giphy.gif

Gwiezdne Wojny

thumbs.gfycat.com/FamiliarThunderousBarasinga-size_restricted.gif

W³adca Pier¶cieni

i.gifer.com/3Np8.gif

Piraci z Karaibów

media.giphy.com/media/dCBZMlXEstaQE/giphy.gif

Indiana Jones

i.makeagif.com/media/9-17-2015/yTHEA2.gif

Kiler

i.imgur.com/EGm1gJS.gif

Mistrz kierownicy ucieka

Muzyka

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c8/Modern_Talking.svg/1280px-Modern_Talking.svg.png

Prefix u¿ytkownikaMikasa
By³am na filmie wczoraj wieczorem. Ogólnie, bez spoilerów: film zdecydowanie lepszy ni¿ druga czê¶æ, ale nadal przekombinowany. Natomiast, kiedy pojawia³ siê Hogwart/muzyka z HP, to mia³am ciarki i ogromnie siê cieszê z tego, ¿e ta magia nadal dzia³a... Bardzo te¿ podoba³ mi siê humor w tym filmie, taki znajomo-rowlingowy, na plusik. Ponadto, jestem absolutnie ZACHWYCONA pomys³owo¶ci± na magiczne stworzenia, ich wygl±dem, funkcjonalno¶ci±, mocami, oraz tym, ¿e w tym filmie rzeczywi¶cie odegra³y znacz±c± rolê, nie odbieraj±c jednocze¶nie z powagi sytuacji. Wyobra¼nia Rowling to dar dla ¶wiata. Teraz trochê szczegó³ów:

By³am bardzo otwarta na nowego Grindelwalda i niestety mnie rozczarowa³... Facet by³ zupe³nie nieprzekonywuj±cy w swojej roli, po prostu nie widzia³am tam Gellerta, a ja mam trochê s³abo¶æ do tej postaci.
Przez jakie¶ 3/4 filmu mia³am wra¿enie, ¿e to pocz±tek i ¿e dopiero zasiewane s± nasiona jakich¶ w±tków, które zostan± rozwiniête pó¼niej... a tu nagle koniec filmu. To trochê popsu³o odbiór.
Akceptujê wybrniêcie z sytuacji "Credence to rodzina Dumbledore'a", nigdy nie przesta³am wierzyæ, ¿e Grindelwald k³ama³ o braterstwie, ale ujawniony w filmie stopieñ pokrewieñstwa jest do przyjêcia jezyk
Jedn± z najbardziej absurdalnych scen by³a dla mnie scena przedstawienia Lally Hicks (profesorki, która zwerbowa³a Jacoba), poniewa¿ ca³y wysi³ek "dobrej strony" jest skierowany na to, ¿eby Grindelwald nie ujawni³ ¶wiata czarodziejów, po czym widzimy otwart± magiê na ¶rodku mugolskiej ulicy Nowego Jorku, no troche pora¿ka.

Na gor±co to tyle. Ogólnie obawia³am siê tego filmu, ale nie by³o ¼le, mo¿e bêdê mia³a jakie¶ g³êbsze przemy¶lenia, ale na ten moment cieszê siê, ¿e mog³am wróciæ do tego ¶wiata i znowu poczuæ to co¶.
zapodaj.net/images/5fc92f2c1a6a1.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgaw2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/guruforummikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgawedziarzmikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/maruda.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najpowazniejszy_uzytkownik.png

Smierciojadek
Jestem ju¿ po seansie i mi³o siê zaskoczy³am. Przypomnia³am sobie dwie poprzednie czê¶ci i my¶lê, ¿e to te¿ du¿o pomog³o, bo jednak minê³y cztery lata! :o

1. Mam wra¿enie, ¿e w tej czê¶ci da³o siê najbardziej poczuæ tak± typow±, potterow± magiê. By³o sporo Hogwartu, Hogsmeade, wspomnienia wraca³y. Do tego muzyka to totalny kosmos. Natomiast Credence wygl±daj±cy jak Snape i scena z rAlwaysr1;, to jednak by³ dla mnie delikatny cringe. jezyk W±tek z walizkami natomiast nasun±³ skojarzenie do siedmiu Potterów.
2. By³am zdziwiona, ¿e praktycznie nie by³o w filmie Tiny. Dopiero pó¼niej doczyta³am, ¿e aktorka by³a hospitalizowana i st±d jej nik³y udzia³. Natomiast tego w±tku mi brakowa³o. Mo¿e i tandetny - cukierkowy, ale czujê niedosyt, ¿e w tej kwestii nic siê nie posunê³o do przodu.
3. Dobrze, ¿e nie zatracono g³ównej idei dotycz±cej zwierz±t. Mimika Picketta superowa. Qulin-sarenka s³odki. Humorystycznie nawet te kraby ujd±.
4. Dla mnie tam jest za du¿o postaci. Mamy siê skupiæ na Newcie, Albumie, Credence, Tinie, Queenie, Jacobie, Yusufie, Tezeuszu, Gellercie. Przy takiej ilo¶ci rznacz±cychr1; postaci trudno siê ze wszystkimi uto¿samiaæ i wszystkimi interesowaæ.
5. Mads aktorsko siê na pewno spisa³, chocia¿ wydajê mi siê, ¿e mroczniej prezentowa³ siê Depp. Nie do koñca rozumiem, dlaczego Vogel wygl±da³ jak brat Grindelwalda. Na pocz±tku to by³o mocno myl±ce.
6. Idei ¶lubu nie poczu³am. Moim zdaniem to za szybko i nie na tê czê¶æ.
7. Akcja mia³a siê dziaæ w Brazylii. Gdzie ta Brazylia? Chodzi o ten pocz±tek z qilinem? S³abo.

Film oceniam najlepiej z trzech czê¶ci. Plus tak¿e za delikatny humor.

media2.giphy.com/media/6qdkSaKx2MfMA/giphy.gif

Nie mo¿na zap³aciæ za co¶, co nie ma ceny. Niektórzy twierdz±, ¿e ka¿da, absolutnie ka¿da rzecz na ¶wiecie ma swoj± cenê. To nieprawda. S± rzeczy, które ceny nie maj±, s± bezcenne. Naj³atwiej poznaæ takie rzeczy po tym, ¿e raz utracone, s± utracone na zawsze.

66.media.tumblr.com/d139938a33b1b4a6e9d05302028f7545/tumblr_nwp9a04Ew81qdp7auo3_500.gif

Nie wiesz, co pamiêtasz, dopóki nie spróbujesz tego opowiedzieæ. I nie wiesz, co tak naprawdê s±dzisz na dany temat, dopóki nie zaczniesz siê o to z kim¶ k³óciæ. W samotno¶ci nie jeste¶ nawet ¶wiadomy swoich sprzeczno¶ci.

media.tumblr.com/3ad8106e3bbe79c5eb59d42068d27812/tumblr_inline_ncezf4w8z41spqcq1.gif

Pamiêtaj. W ¶nie nie da siê szeptaæ.

38.media.tumblr.com/aafd9a4ade7ecf23ca4f3335aeabfaf9/tumblr_n5nak092R91sai67qo1_500.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-wydarzenie1.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najadm2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnick20202.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/pieko.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najlepszy_newsman.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najoryginalniejszy_nick_jadek.png
www.harry-potter.net.pl/images/najoryginalniejszy_nick.png

Syriusz32
Dobra, bo obieca³em, ¿e siê wypowiem.
Przed napisaniem tego musia³em sobie przypomnieæ o czym w ogóle by³ ten film. My¶lê, ¿e to ju¿ wiele mówi na jego temat.

Pocz±tek mocny, scena z tym po¶cigiem mi siê podoba³a, pó¼niejsze zabicie go przez Grindelwalda te¿, ale nie rozumiem dlaczego maj±c Newta praktycznie bezbronnego, zwolennicy (nie pamiêtam czy mieli jakie¶ imiona) G. nie postanowili go zabiæ. Mordowanie dzieci? git. Mordowanie potencjalnego przeciwnika? po co.

Dalej nie do koñca pamiêtam co siê dzia³o, szczerze przyznajê xD
Jako¶ na pocz±tku by³a jeszcze scena z wprowadzeniem tej nowej postaci od zaklêæ, to ca³kiem w porz±dku by³o, gdyby nie to, ¿e tak bardzo na widoku siê dzia³o. Ogólnie dobór aktorów jest wed³ug mnie dobry i dzia³a na korzy¶æ serii, ale do tego jeszcze wrócê pó¼niej.

Oburzy³o mnie to, ¿e gdy Lally(?) przemie¶ci³a siê do poci±gu gdzie by³a reszta "dru¿yny", to dzia³a³o to jak teleportacja, wylecieli z kominka jak przy sieci fiuu, a babka mówi, ¿e to ¶wistoklik. Po co takie co¶ xD?

Pó¼niej ich planem by³ brak planu i to chyba tyczy³o ca³ego filmu, bo by³o to giga chaotyczne.
Po co Jacobowi by³a ró¿d¿ka? W sensie pó¼niej Lally rzuci³a zaklêcie tak, by ludzie my¶leli, ¿e to Jacob czaruje, ale po co by³a ca³a ta scena, jaki by³ profit, bo nie rozumiem xD Jak kto¶ wie, to mo¿e mi wyt³umaczyæ, bo nie wiem w jakim celu Kowalski mia³ byæ uznany za zamachowca xD Grindelwald siê chyba ani razu do tego nie odniós³, ca³a reszta te¿ poza scen±, gdzie Jacob siê tym chwali. Chyba ¿e mia³o to po prostu przerwaæ ca³± imprezê.

Ogólnie to spotkanie wydaje mi siê bez sensu ca³kiem, pozwolili Grindelwaldowi wzi±æ udzia³ w wyborach, a zosta³o to rozci±gniête do nie wiadomo czego. Kojarzy mi siê jeszcze, ¿e by³y w ogóle dwa spotkania tam, ale zlewaj± mi siê w jedno, to piszê jak o jednym xD Ale nie myli³em Vogla z Grindelwaldem, wiêc nie wiem trochê sk±d to siê wziê³o wszystkim.

W miêdzyczasie Tezeusz zostaje zamkniêty w jakiej¶ z³ej dziurze, po ca³kiem bezsensownej próbie aresztowania. Co to mia³o byæ? Wysoko postawiony go¶æ rzuca siê na grupê morderców i prosi o poddanie siê, no bez jaj. Pó¼niej ca³a akcja w dziurze spoko, chocia¿ mantikora trochê odbiega od mojego wyobra¿enia o niej xD

Totalnie nie wiem czy walka Dumbledore'a z Credencem by³a przed czy po, ale bardzo mi siê podoba³y efekty. To, ¿e pó¼niej okaza³o siê, ¿e ta walka nie mia³a faktycznie miejsca i Albus rozwali³ Credence'a zanim siê zaczê³a by³o jeszcze
lepsze xD I pamiêtam ¿e na pocz±tku tej sceny co¶ by³o takiego, ¿e zapamiêta³em, ¿e Albus oplu³ Credence'a. Tak dos³ownie. Muszê sobie przypomnieæ co siê tam dok³adniej sta³o jak ju¿ bêdzie w internecie film.

Gdzie¶ tam w czasie jeszcze by³o zamawianie ilu¶ walizek do "skopiowania". Czemu nie mo¿na by³o zrobiæ tego zaklêciem? Znowu mi co¶ umknê³o czy zapomnieli o tym, ¿e maj± ró¿d¿ki? Ale sam w±tek z walizkami fajny, te¿ z siedmioma Potterami siê kojarzy³.

W fina³owej walce te¿ mi siê efekty podoba³y, ale uwa¿am, ¿e rozwalenie tego ma³ego-zdalnego wiert³a by³o nieco tandetne. Zaklêcia siê zderzy³y pod ukosem, a nie czo³owo, wiêc to nie by³a walka. Ale teraz mo¿ecie zderzaæ ju¿ sobie zaklêcia jak wam siê podoba.

No i przej¶cie Queenie na stronê G. mog³o byæ jednym z najlepszych w±tków w ca³ej serii, a zosta³o oplute. Zmienimy j± na kilkadziesi±t minut z g³ówn± z³± ze 101 dalmatyñczyków, ale pó¼niej bêdzie znowu dobra ¿eby Jacobowi nie by³o przykro. Serio, to mia³o tyle potencja³u, a wszystko siê posz³o waliæ. Najgorsza by³a jednak scena ¶lubu na koñcu. Serio? Babka pomaga najgro¼niejszemu czarnoksiê¿nikowi wszechczasów, zapewne przyczyniaj±c siê do mnóstwa zgonów, ale decyduje, ¿e jednak jej siê nie podoba, postanawia wróciæ i nikt nie ma nic przeciwko, ¿adnych w±tpliwo¶ci. Nic, zero, null.

Chocia¿ chyba tam ¶luby niewiele znacz±. Tezeusz by³ chwilê przed ¶lubem w poprzedniej czê¶ci. Leta Lestrange, pamiêtacie w ogóle tê postaæ? Zero ¿a³oby, zero czegokolwiek, jej imiê pojawia siê chyba raz przez ca³y film. Drug± tak± pere³k± jest Yusuf Kama, postaæ ca³kowicie nijaka. Pojawia siê tylko dlatego, ¿e nie ma co z nim zrobiæ, a zabiæ by³o chyba szkoda. Jedna scena gdzie rozwala kilku z³ych go¶ci i ju¿ bêdzie git? Otó¿ nie. Nie mówi±c o tym, ¿e w poprzedniej czê¶ci pojawi³ siê tylko po to ¿eby narobiæ syfu z w±tkiem narodzin-¶mierci-zamiany bobasów. Bo jakby kto¶ za bardzo ogarnia³, to by doszed³ do wniosku, ¿e by³ to w±tek zbêdny i ca³kowicie gówniany xD

Ogólnie ta seria cierpi na tragiczne zarz±dzanie bohaterami. My¶lê, ¿e Yusuf Kama, Leta Lestrange i Lally mogliby byæ z³o¿eni w jedn± postaæ i te¿ by to dobrze wysz³o, po prostu czê¶æ pustych akcji z ich udzia³em by siê wyciê³o. Taki Flamel siê pojawi³ w poprzedniej czê¶ci na chwilê, mrugniêcie okiem do fanów i po¿egnanie go. I by³o spoko. Podobnie z nauczycielami w HP - zmiana co roku i nara. Pó¼niej siê bêd± pojawiaæ co jaki¶ czas, ale nie na pierwszym planie.

Ale wiem dlaczego produkcja zajê³a 4 lata - ¿eby wszyscy zapomnieli o w±tku Nagini. Przyznajcie siê, te¿ zapomnieli¶cie.

Zapomnia³em te¿ o w±tku "Tajemnic Dumbledore'a". Jakby Grindelwald nie sk³ama³, ¿e Credence jest bratem Albusa tylko ¿e go Dumbledorzy zostawili bo s± bucami, to by Credence siê nie czepia³, ¿e zosta³ ok³amany. Po co by³o to k³amstwo w ogóle o braciach? Nie czajê.

Jeszcze odno¶nie Grindelwalda, spodziewa³em siê, ¿e bardzo mi bêdzie psu³a seans zmiana aktora, ale wyj±tkowo dobrze by³o wed³ug mnie. Co prawda zmienili¶my Grindelwalda z takiego porywaj±cego t³umy lidera na z³owieszczego, samotnego dowódcê, ale obie wersje mnie przekonuj±. Szkoda ¿e dostajemy je wymieszane z filmu na film, no ale nie mamy nic innego. Mo¿e przez to, ¿e w pierwszej czê¶ci te¿ mieli¶my innego Grindelwalda, to mnie to a¿ tak nie ruszy³o.

O, w wyborach wygra³ Grindelwald? Super. O, kilka minut pó¼niej okazuje siê, ¿e Grindelwald "sfa³szowa³" wybory o¿ywiaj±c zwierzê i wygrywa kto inny? Ci sami ludzie akceptuj± ten fakt niewzruszeni. No nie.

Dok³adnie. Totalnie bez sensu to by³o. Jak dla mnie film móg³ siê skoñczyæ tak, ¿e Grindelwald by³by wybrany. Jakby ca³y film d±¿y³ do umocnienia jego pozycji, a tu nagle pobite gary, trzeba by³o nie oszukiwaæ to by¶my ciê wybrali. Nie kupujê tego. No i to ¿e mówili jak to osoby wybrane przez Qilina s± wyj±tkowe, tak rzadko siê to dzieje itd., a sobie Qilin podchodzi do dwóch osób, które akurat siê w jednym miejscu zebra³y.

Odniosê siê jeszcze do tego co pisa³a Mikasa:
"jestem absolutnie ZACHWYCONA pomys³owo¶ci± na magiczne stworzenia" w sumie niewiele jest tych stworzeñ tam nowych. Qilin nie jest wymy¶lony przez Rowling, mantikora te¿, kraby nie wiem, one w sumie niewiele robi³y. Ale ¶miesznie nadymaj±cy siê ptak spoko, rozbawi³o mnie to xD

Podsumujê to jeszcze w krótkiej li¶cie dla tych, którzy nie chc± s³uchaæ be³kotu cz³owieka zmêczonego.
Plusy:
+ Efekty specjalne
+ Dobór aktorów
+ Fantastyczne zwierzêta
Minusy:
- Du¿o pustych akcji
- Postacie-zapychacze
- Planem na film by³ brak planu
- Ten film d±¿y³ do braku happy-endu, a jednak go dostali¶my w tak cukierkowej formie, ¿e masakra

Jak dla mnie najs³abszy dotychczasowej trójki. Z ka¿d± czê¶ci± poziom spada. Zarówno poziom wystêpuj±cych fantastycznych zwierz±t jak poziom samego filmu xD
www.harry-potter.net.pl/images/articles/syriuszwielkawojnaff.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/tajemnicamini.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-zarlok.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-zasluzony.png

"Syriusz przejmujesz siê mniej swoj± matur± ni¿ ¶lizgoni wygraniem Pucharu, a to jest jakie¶ osi±gniêcie xD" ~ Anton

Takoizu
Syriusz mam teoriê odno¶nie Twojego pytania wiec poni¿ej w spojlerze na nie odpowiadam xD
Po co Jacobowi by³a ró¿d¿ka? W sensie pó¼niej Lally rzuci³a zaklêcie tak, by ludzie my¶leli, ¿e to Jacob czaruje, ale po co by³a ca³a ta scena, jaki by³ profit, bo nie rozumiem xD Jak kto¶ wie, to mo¿e mi wyt³umaczyæ, bo nie wiem w jakim celu Kowalski mia³ byæ uznany za zamachowca xD Grindelwald siê chyba ani razu do tego nie odniós³, ca³a reszta te¿ poza scen±, gdzie Jacob siê tym chwali. Chyba ¿e mia³o to po prostu przerwaæ ca³± imprezê.

Otó¿ - Jackob jako mugol wkracza do Hogwartu, a pó¼niej na te wszystkie magiczne spotkania i moj± teori± jest to ¿e 1). Albus nie chcia³ ¿eby ktokolwiek z osób niewtajemniczonych wiedzia³, ¿e Jackob jest mugolem. Pewnie sprowadzi³oby to na niego spore problemy, ¿e wprowadza go do zamku i wtajemnicza w te wszystkie sprawy i ró¿d¿ka prawdopodobnie mia³a na sobie jakie¶ zaklêcia, które sprawi³y, ¿e nie dzia³³aby na niego te wszystkie antymugolskie zaklêcia na³o¿one na Hogwart ( dlatego mia³ siê z ni± nie rozstawaæ o czym zosta³ poinformowany). 2). Na tych wszystkich magicznych spotkaniach Jackob mia³ siê nie wyró¿niaæ, dlatego te¿ Lally(?) sprawi³a, ¿e wygl±da³o tak jakby Jackob rzuca³ zaklêcia.

Mam nadziejê, ¿e pomog³am xD
33.media.tumblr.com/4389ee5493c85321bd37937172d5c1a0/tumblr_n2hmj3ZZNl1tqs1heo1_250.gif

Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind
Mnie ogólnie nie przypad³a do gustu ¿adna z czê¶ci Fantastycznych Zwierz±t. Pierwsz± zaczyna³am ogl±daæ trzykrotnie, bo mnie nudzi³a i odk³ada³am j± na pó¼niej, lub zasypia³am. Drug± obejrza³am, ale nie umiem sobie przypomnieæ o czym by³a, wiêc to te¿ o czym¶ ¶wiadczy. Na trzeciej by³am w kinie, wiêc chc±c niechc±c zobaczy³am j± za pierwszym razem, jednak równie¿ uwa¿am j± za dosyæ nudn±.
Temat jest o ostatniej, wiêc tu wypada napisaæ nieco wiêcej zdañ... mo¿e napiszê co mi siê podoba³o, bêdzie ³atwiej.

Najwiêkszym plusem tej czê¶ci jest pokazanie Hogwartu, przy akompaniamencie mojej ukochanej melodii, a¿ mia³am gêsi± skórkê i marzy³am, by bohaterowie ju¿ stamt±d nie wychodziliSerce
Podoba³a mi siê scena ucieczki w niemieckim Ministerstwie, ten moment w zwolnionym tempie z bieganiem po kartkach. By³a te¿ scena, która mnie zmrozi³a i podesz³o mi jedzenie go gard³a, a mianowicie kiedy Newt ratowa³ brata z "wiêzienia" i ten wielki stwór wypluwa³ flaki, a te ma³e kraby je zjada³y bleeee, ciekawe co ma³e dzieci na to xD.
Czy co¶ jeszcze...chyba nie.

Jak widaæ, nie jest tego du¿o. Moim zdaniem nie wiele siê dzia³o tak na prawdê, a jak ju¿ siê dzia³o, to jako¶ tak "z dupy". W±tek Queene i Jakoba móg³ byæ mega ciekawy, mia³ du¿y potencja³, ale nie zosta³ do koñca wykorzystany. A Grindelwald...nie ukrywam, ¿e Depp du¿o bardziej mnie przekonywa³ w tej roli, by³ wroczniejszy, bardziej namacalny, widaæ by³o ukryte w nim szaleñstwo i z³o. A tutaj, Gellert wygl±da³ jak ponury dziadek, o wiecznie tej samej minie.

W³a¶ciwie to po poprzednich dwóch czê¶ciach nie nastawi³am siê na jaki¶ hit...a jednak jestem troszkê zawiedziona.
i.ibb.co/8DTZnrV/Hogwarts-Houses.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-pedzel.png

naforum.zapodaj.net/thumbs/f427d4baf088.png

naforum.zapodaj.net/thumbs/b3f1629c56b2.jpg

naforum.zapodaj.net/thumbs/3b5d5b75c61c.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/klaudia.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/klaudialindomensmierci.jpg

O tym zawsze pogadam:D

*rysowanie*ksi±¿ki*anime*wiedza ezoteryczna*Saga o Ludziach LoduSerce*zdrowie*nauka*blogi*góry*konie*dinozaury*rêkodzie³o

Znajdziesz mnie na:

blogu:https://sagaoludz...gspot.com/
instagramie:http://www.pictam...5597626476

mrauuuu Love Ulubione anime - Noragami

media0.giphy.com/media/tBpYqkMgAPaWA/giphy.gif

Ulubione filmy - seria Jurrasic

akns-images.eonline.com/eol_images/Entire_Site/201553/rs_500x272-150603111143-rs_500x272-150522100555-giphy.gif

[color=#ffff00]Ukochane bajki

m.gifmania.com.mx/Gifs-Animados-Walt-Disney/Gif-Animadas-Peliculas-Walt-Disney/Imagenes-Animadas-Bella-Bestia/Personajes-Bella-Bestia/Rosa-Encantada-75560.gif

i1.kwejk.pl/k/obrazki/2011/10/045f0cf3c2a06cb7076a1e0e0cb5aaec.gif

Dziêki za odwiedziny ^^[/color]

www.sagaoludziachlodu-rysunki.blogspot.com
Po d³u¿szym czasie w koñcu i mi uda³o siê obejrzeæ now± czê¶æ Fantastycznych Zwierz±t. Na wstêpie nie bêdê owija³ w bawe³nê i powiem wprost. Tak, film jest s³aby, nawet bardzo s³aby. Jednak mimo to, ogl±da³o mi siê go i tak lepiej ni¿ Zbrodnie Grindelwalda. Nie jest to jednak kolosalna ró¿nica. Dalej uwa¿am, ¿e czê¶æ pierwsza jak do tej pory by³a najlepsza z serii, choæ mam tak samo jak Klaudia napisa³a powy¿ej - nigdy ta seria mnie specjalnie nie porwa³a.

Wracaj±c jednak do Tajemnic Dumbledore'a. Mia³em trochê wra¿enie, ¿e ogl±dam kolejne Gwiezdne Wojny od Disneya, a mianowicie film, na który tak naprawdê nie by³o specjalnego pomys³u, byle go wydaæ. Pomys³ na fabu³ê? Brak pomys³u, co w pewien sposób zapowiadaj± na pocz±tku sami bohaterowie.

Bohaterowie s± bardzo ¼le napisani, s± tak sztuczni, ¿e naprawdê ciê¿ko siê kim¶ bardziej zainteresowaæ. W±tek Quennie i Jacoba moim zdaniem w du¿ej mierze zmarnowany. Newt jak to on, zawsze mia³em mieszane uczucia co do niego, mo¿e to wina aktora. O reszcie w ogóle ciê¿ko wspominaæ, mo¿e jeszcze Hicks wybija siê trochê na tle reszty. Reszta s³abiutko.

Credence równie¿ dla mnie zmarnowany. Nie ukrywam, odetchn±³em z ulg±, ¿e to jednak nie zaginiony brat Albusa, ale jako syn Aberfortha jest dla mnie dalej bardzo naci±gany. Po prostu mi osobi¶cie nie pasuje do Aberfotha, jego charakteru i roli w kwestii Ariany przedstawionej w Insygniach ¦mierci. Trochê ten w±tek psuje mi postrzeganie tej postaci. Ale to i tak trochê lepsze od tego na co siê zanosi³o ;)

Je¶li chodzi o Mikkelsena... S³abo, w porównaniu do Deppa bardzo s³abo. Taki nijaki w ca³ym filmie. Je¶li chodzi o sam wygl±d to jestem na tak, bo charakteryzacja Deppa jako Grindelwada nigdy mi siê nie podoba³a, ale sama gra jak i okazywany charakter oraz potêga, tu zdecydowanie wygrywa Depp i szkoda dla serii, ¿e zosta³ wyrzucony (po czasie dodatkowo okazuje siê, ¿e bezpodstawnie).

Sam w±tek wiêzów krwi dla mnie ¶redni, a dodatkowo samo rozwi±zanie go w koñcówce filmu tym bardziej nie do koñca sensowne. Jako¶ mi to nie pasowa³o. Trzeba zerwaæ te wiêzy i ju¿. Nawi±zanie do zwi±zku Grindelwalda i Dumbledore'a przemilczê, bo po prostu ja jestem ju¿ zdecydowanie zmêczony poprawno¶ci± polityczn± wstawian± na si³ê w filmach. Udajê, ¿e tych w±tków nie s³ysza³em, nie widzia³em, dla mnie to po prostu niesmaczne, wstawione... bo wypada, bo Rowling kiedy¶ tak wymy¶li³a, ¿eby siê podlizaæ pewnym grupom.

Nadmiar efektów specjalnych, które s± a¿ do przesady. Jedni to lubi±, drugich jak mnie to rozk³ada na ³opatki i ¿enuje. Voldek w takim wypadku to nikt w porównaniu do niektórych postaci z tej serii.

No i oczywi¶cie jak to u Rowling, jak zwykle brak konsekwencji w wielu przypadkach w odniesieniu do serii HP. Tak na szybko wspomnê tylko o McGonagall i Pokoju ¯yczeñ.

Ale mo¿e czas w koñcu na plusy. Nie ma ich wiele, ale przede wszystkim sceny w Hogwarcie. Mi³o robi³o siê na serduszku, a jeszcze w po³±czeniu z muzyk± z HP, zapiera³o dech w piersiach. To zdecydowanie najlepsze momenty tego filmu.

Podsumowuj±c, bo na dok³adniejszy opis, trzeba by po¶wiêciæ jeszcze wiêcej czasu; film jest s³aby, niemniej mimo wielu wad wymienionych powy¿ej, jest delikatnie lepiej ni¿ w czê¶ci drugiej. Ogólnie natomiast utwierdza w przekonaniu, ¿e ca³a seria Fantastycznych Zwierz±t jest do¶æ marna i nie ma na ni± za bardzo pomys³u. Dla mnie osobi¶cie to taki dodatek jak Przeklête Dziecko, nie wpisuj±ce siê w mój osobisty kanon. Czy jeszcze kiedy¶ obejrzê? Na pewno, w koñcu to jednak w jakiej¶ mierze fragment magicznego ¶wiata, ale przy serii HP te filmy nawet nie sta³y.

Dom

Gryffindor

"Mo¿e w Gryffindorze,
Gdzie króluje odwaga
I do wyczynów ochota."

Postaæ w Hogwarcie

Natalie Swan

(Prefekt Gryffindoru)

78.media.tumblr.com/5ca244c2b4120254d6676b75e59020f5/tumblr_mr9voaoDyY1suuepho1_500.gif

i.gifer.com/llT.gif

78.media.tumblr.com/e2e051649d617fa14188e82aecbadf3d/tumblr_mv3jzf0LbI1qew2ypo3_500.gif

Kluby pi³karskie

Juventus F.C.

Wis³a Kraków

Korona Kielce

AKS 1947 Busko-Zdrój

Filmy:

Harry Potter

Gwiezdne Wojny

W³adca Pier¶cieni

i.gifer.com/3Np8.gif

Piraci z Karaibów

Indiana Jones

Kiler

i.imgur.com/EGm1gJS.gif

Mistrz kierownicy ucieka

Muzyka

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c8/Modern_Talking.svg/1280px-Modern_Talking.svg.png

Prefix u¿ytkownikaSharllottka
S±dz±c o tym jak opisujecie film, to ogl±daj±cy musz± mieæ masê rozterek. Osobi¶cie obejrza³am dwie pierwsze czê¶ci, i sama nie wiem co o nich my¶leæ. S± bardzo pomys³owe, ale jednak nie czujê tego "czego¶". Momentami filmy by³y drêtwe i nudne, a akcje które mog³yby byæ bardzo fajnie zekranizowane, zosta³y sprowadzone do parteru :/. Postacie wydaj± mi siê byæ takie bezosobowe, mam wra¿enie ¿e aktorzy nie oddali w pe³ni charakteru postaci i je sp³ycili. Nie mogê jednak zaprzeczyæ, ¿e sama oprawa graficzna filmów wymaga³a masy pracy i widaæ tego efekty, choæby patrz±c na same stworzonka :) Zakoñczenia obu filmów by³y fajne i bardzo trafiaj±ce do serducha, a postaæ Grindelwalda skrad³a moje serce na amen. Jest postaci± wrêcz cudn± i ekstrawaganck±, fajnie pokazali jego manipulacje oraz ambicje. Wci±¿ czekam a¿ znajdê trochê czasu by obejrzeæ trzeci± czê¶æ i sama siê przekonaæ jaka bêdzie w rzeczywisto¶ci :)
i.pinimg.com/originals/3f/dd/bc/3fddbcaba45b729bfae9edfd57ebf2df.jpg

Zwariowany mól ksi±¿kowy! Gdy czytam ksi±¿kê bez kija nie podchod¼! Nom! jak ju¿ czujesz siê ostrze¿ony, to zapraszam do poznania z bliska mej zar±biaszczej osoby :)

Ogólnie uwielbiam uniwersum Harrego Pottera jak i jego fandomy :)

Uwielbiam te¿ anime!!! To Druga rzecz zaraz po HP i Ksi±¿kach któr± kocham!! Moim Love jest -Tales of Zestiria!

Jak ka¿da czaruj±ca m³oda adeptka magii mam specjalizacjê! Mianowicie? Quilling! I inne wyroby rêczne takie jak rysowanie i malowanie ;) Kusudama te¿ siê gdzie¶ tam znajdzie razem z origami modu³owym :)

Czê¶æ moich wyrobów mo¿ecie obserwowaæ na HPnetowym Discordzie! Czêsto siê chwalê w trakcie sklejania i kompletowania!
Je¿eli s± zwi±zane z uniwersum HP oczywi¶cie trafiaj± na stronkê jako FanArt ;)

P.S. Du¿o osób zna/³o, mnie pod Puchoñskim kolorkiem jako CharlottePotter! Suprise!! Prawda? Niezbadane s± moce HPneta, co stworzy potrafi te¿ znikn±æ! Konta nie nale¿± do wyj±tków najwidoczniej... Wiê HPnet uznaj±c ¿e jest za nudno, sprawi³ mi niesamowit± niespodziankê urodzinow±! Znikn±³ moje konto! ;) Najwidoczniej doszed³ tak¿e do wniosku ¿e si³y w Pucharze Domów s± niewyrównane, wiêc mo¿ecie wyobraziæ sobie jakie¿ by³o wielkie me zdziwienie, jak po ceremonii przydzia³u, me szaty zmieni³y kolor na zielony! Tak wiêc oto sta³am siê Puchoñskim Wê¿ykiem! Cieszê siê bardzo ¿e dotrwali¶cie do koñca mojego opisu! Wsiadam wiêc na moj± miot³ê i zasuwam pisaæ komentarze pod postami! Bayo! Mi³ego dnia wam ¿yczê ;) I cudnej zabawy podczas odkrywania magii HPneta! Kto wie co on jeszcze skrywa...

themarkwilkinson
Czy kto¶ mo¿e mi pomóc, jak mogê ogl±daæ to online, z jakiego¶ powodu nie mogê chodziæ do kina z powodu pracy....

Póki co legalnie jeszcze nigdzie ;) Z tego co jednak dzisiaj czyta³em, to 30 maja ma pojawiæ siê na HBO Max, wiêc ju¿ nied³ugo, je¶li akurat subskrybujesz.

Dom

Gryffindor

"Mo¿e w Gryffindorze,
Gdzie króluje odwaga
I do wyczynów ochota."

Postaæ w Hogwarcie

Natalie Swan

(Prefekt Gryffindoru)

i.gifer.com/llT.gif

Kluby pi³karskie

Juventus F.C.

Wis³a Kraków

Korona Kielce

AKS 1947 Busko-Zdrój

Filmy:

Harry Potter

Gwiezdne Wojny

W³adca Pier¶cieni

i.gifer.com/3Np8.gif

Piraci z Karaibów

Indiana Jones

Kiler

i.imgur.com/EGm1gJS.gif

Mistrz kierownicy ucieka

Muzyka

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: