Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Podsumowanie Wielkanocy 2023
|
|
|
Dodany dnia 22.04.2023 12:11
|
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 1 Postów: 8 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 118 Ranga: Weso³ych ¦wi±t! Data rejestracji: 21.11.12 |
Potrzebowa³em kilku dni odpoczynku po przekicaniu ca³ego globu, ale wracam do was z wynikami konkursów! W przygotowanych zabawach wziê³o udzia³ 7 (najbardziej magiczna cyfra!) osób, które zostan± odpowiednio nagrodzone za swój udzia³ w utrzymaniu wiosennej atmosfery na stronie! Zaczniemy od poszukiwañ wiosennych kwiatów, których podjêli siê wszyscy ¶mia³kowie. S± to: Wioletta, która otrzymuje 150 punktów na konto, 75 punktów dla domu oraz bonus w postaci kolejnych 30 punktów na konto i 15 dla domu za znalezienie wszystkich kwiatów Sam Quest, której równie¿ przys³uguje 150 punktów na konto i 75 punktów dla domu + bonus ania919,, tak¿e z nagrod± jak u¿ytkowniczki powy¿ej - 150 i 75 punktów kolejno na konto i dla domu oraz bonus Sharllottka, która jako jedyna walczy na chwa³ê Slytherinu i zdoby³a dla niego 75 punktów (a tak¿e 150 punktów na konto i bonus) Zestawienie osób z maksymaln± nagrod± za to zadanie zamyka monciakund, te¿ ze 150/75 punktami i bonusem. Nieco mniejsze nagrody za 60% odnalezionych znajdziek otrzymuj± Liliana2194 i blad logiczny. W obu przypadkach jest to 90 punktów na konto i 45 punktów dla domu. Czekaj±cych na wyniki konkursów fanart i fanfiction proszê o jeszcze chwilê cierpliwo¶ci, jeszcze dzi¶ lub jutro przykicam do was z wynikami i punktami ![]() Miejmy nadziejê, ¿e nie bêdzie wiêcej opó¼nieñ XD ![]() ![]() |
|
|
|
|
Dodany dnia 25.04.2023 14:39
|
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 1 Postów: 8 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 118 Ranga: Weso³ych ¦wi±t! Data rejestracji: 21.11.12 |
Królicze "jutro" jest trochê pó¼niej ni¿ ludzkie, st±d mog³a wyst±piæ niecierpliwo¶æ w¶ród u¿ytkowników. Wracam jednak do was z przedstawieniem prac konkursowych Bez zbêdnego przed³u¿ania, og³aszam, ¿e ex aequo pierwsze miejsce otrzymuj± ania919 oraz Sam Quest! Ka¿da z nich zostanie jeszcze dzisiaj nagrodzona 150 punktami na konto oraz 75 punktami dla domu. Poni¿ej zamieszczam obie prace. Praca nr 1 - O niesprawiedliwo¶ci ¿ycia w 100 s³owach autorstwa Sam Quest Spoiler :: - Ciê¿kie jest ¿ycie Zaj±czka Wielkanocnego. Jeste¶ symbolem ¶wi±t, o których nikt nie pamiêta, dopóki nie przyjd± gdzie¶ wczesn± wiosn±. Daleko ci do mi³ego, starszego pana z torb± pe³n± prezentów. Gdy tylko mog±, przeganiaj± ciê z ogródka star± miot³±. Jeste¶ ma³ym, uroczym futrzakiem z czekoladow± ¿ab± za pazuch±. Niektórzy uwa¿aj±, ¿e jak jeste¶ stworzeniem s³odszym od niuchacza to mo¿na ciê tarmosiæ za uszy bez pytania. Nikogo nie obchodzi, ¿e nie masz na to ochoty, ¿e ¿ona ciê zostawi³a dla innego, a w ¶wiêta, zamiast odpoczywaæ, ty musisz harowaæ niczym skrzat domowy. - Syriusz, wystarczy ju¿ Ognistej - powiedzia³ James, klepi±c przyjaciela po ramieniu. - * - * - * - * - * - * - Praca nr 2 - Wiosenna przygoda skrzata domowego autorstwa ani919 Spoiler :: Dla wszystkich stworzeñ ziemi - wiosna - to jest pora roku radosna. ¦wiat budzi siê wreszcie do ¿ycia, zwierzêta wychodz± z ukrycia. Skrzat domowy chodnik zamiata, podziwia piêkno tego ¶wiata. Cieszy siê z wiosennej pogody i czeka na nowe przygody. A przygoda szybko zbli¿a siê, bo niuchacz do pracy te¿ siê rwie. Uda³o mu siê wej¶æ do domu, bo go pilnowaæ nie ma komu. Najcenniejszy skarb stamt±d zabra³, do torby sporo monet nabra³. I uciek³ z tym na dach wysoko, no i skrzat wystraszy³ siê srogo, bo on boi siê wysoko¶ci, gdy patrzy w dó³ dostaje md³o¶ci. A tu na dach trzeba szybko wej¶æ i ze z³ym niuchaczem potem zej¶æ. Wszed³ skrzat na górê po drabinie, a niuchacz siedzi na kominie. Miot³± skrzat szybko siê zamachn±³ i na chwilê w walce zab³ysn±³. Bowiem niuchacz spad³ z komina, lecz nadlecia³a Angelina. Na sw± miot³ê stworzenie wziê³a, ³up ten wraz z niuchaczem przejê³a. Szybko odlecieli wysoko, skrzat otworzy³ oczy szeroko. Nic ju¿ nie móg³ w tej sprawie zrobiæ, postanowi³ sam siebie pobiæ. I tak siê pobi³ strasznie, ¿e spad³ i na zawsze gdzie¶ biedak przepad³. Zachêcam do komentowania tych wspania³ych wielkanocnych dzie³ w tym temacie i do zobaczenia za rok! ![]() ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 25.04.2023 17:50
|
![]() Pochwa³y: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzeda¿y Data rejestracji: 09.04.15 |
Cieszê siê, ¿e wreszcie s± wyniki chocia¿ jestem rozczarowana brakiem prac plastycznych. Szkoda, ¿e nikt nic nie stworzy³. Przyznam, ¿e nie by³o mi ³atwo napisaæ te drabble, bo jestem kiepska w pisaniu pod temat. Nawet mam zaczêt± miniaturkê, ale musia³am j± porzuciæ bo bym siê nie wyrobi³a i przerobi³am je na drabble ![]() Odno¶nie wiersza Ani to jest w jej stylu, trochê Brzechwa vibe i to lubiê w jej wierszach, bo mi siê dobrze kojarz± historia jest zabawna, chocia¿ zakoñczenie dramatyczne. By³y chyba z dwa momenty gdzie mi rytm uciek³, na pewno tutaj: "Miot³± skrzat szybko siê zamachn±³ i na chwilê w walce zab³ysn±³." Aczkolwiek szanuje pomys³ na t± zabawn± historie i wykonanie. No i gratulujê I miejsca! Krukoni gór±! ![]() ¦ciana uznania i mi³o¶ci ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie k³am, ¿e go nie znasz Harry'ego Pottera zagra³ niektórych nawet nabra³, ¿e ma oczy koloru zielonego a tak naprawdê s± niebieskiego "Tak jak Ron" - wo³a Ulica dziewczyna piêknego lica. Potteromaniak z niej na schwa³ i nie jest to ¿aden wa³. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie ka¿da Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to s³oñce, czy to deszcz W moich my¶lach on wci±¿ jest My¶lê o nim nieustannie Nawet gdy siê k±piê w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak siê to zaczê³o Lecz gdy serce moje drgnê³o Ca³a by³am zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnê Nawet je¶li spotkam bombê Jest to mi³o¶æ jednostronna Ale ¼le to nie wygl±da Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() ¦ciana chwa³y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
ania919 |
Dodany dnia 26.04.2023 18:22
|
![]() Pochwa³y: 11 Postów: 1231 Dom: RavenclawPunkty: 39464 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 09.10.15 |
No i czemu nikt nie komentuje?!? Nie wiem czy mam wstawiaæ do dzia³u ff ten wiersz tak jak jest czy najpierw go spróbowaæ udoskonaliæ. A ³adnie mi wysz³o w ka¿dym wersie po 9 sylab ![]() A zakoñczenie jest dramatyczne bo to nudne, ¿e ka¿da historia zawsze siê dobrze koñczy ![]() Gratulacje dla Sam za zajêcie pierwszego miejsca. Drabble mi siê podoba, jest ³adnie napisane i pomys³ ciekawy. Kto ma olej w g³owie, temu do¶æ po s³owie. W Ravenclawie tylko ci, których umys³ piêknem l¶ni. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Christina

Ravenclaw