Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
26.07.2026 20:12
Jako tako, nawet mi siê sb dzi¶ ¶ni³o xD

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Wasza szko³a
Prefix u¿ytkownikaMoony Alex
Moja szko³a?
Tia, gimnazjum. Jam w pierwszej klasie gimnazjum. Co mogê powiedzieæ? NIENAWIDZÊ TEJ BUDY. Nienawidzê. Nauczyciele- makabra. Uczniowie- ju¿ mam ich do¶æ. I nawet budynek odpycha. Rzekomo to najlepsze gimnazjum w moim mie¶cie, pod wzglêdem poziomu nauczania. Ale ja gwi¿d¿ê na poziom. Id±c tu, liczy³am, ¿e trafiê na fajnych, mi³ych nauczycieli. Przeliczy³am siê. Tutaj wszyscy s± albo wredni, albo pozerzy. Mam do¶æ tych sztucznych u¶miechów. Czujê siê, jakbym mia³a przylepion± etykietkê- ¿e jestem taka i taka i nic tego nie zmieni. To po czê¶ci moja wina, bo mog³am lepiej wystartowaæ. Ale teraz ju¿ nie bêdê mog³a tu zacz±æ od zera. Dyrekcja jest nadêta i wredna. Mówisz "dzieñ dobry"- dyrektorka mierzy Ciê wzrokiem, naburmusza siê i idzie dalej. Pytasz siê o co¶? S³yszysz niemi³± odpowied¼, lub wrêcz dostajesz ochrzan. Na apelu- drze siê bez powodu. Nauczyciele tak jak pisa³am, albo pozerzy, albo wredoty, albo nie potrafi± nauczyæ. Uczniowie- najczê¶ciej nietolerancyjne gnoje- masz inne upodobania, inny wygl±d- to spadaj (wersja light). Uczniów jest oko³o 600 czy nawet 700, a szko³a to ciasna klitka, na przerwach duchota i nie ma siê gdzie podziaæ.
Dlatego ju¿ od marca urabiam mamê, aby pozwoli³a mi przepisaæ siê do innej szko³y. Teraz mam na oku gimnazjum w mniejszym mie¶cie, po³o¿onym niedaleko Ostrowca- musia³abym doje¿d¿aæ jakie¶ 20 minut autobusem. Podobno szko³a dobra, a ja chcê zacz±æ od nowa. Mam nadziejê, ¿e wreszcie wyrwê siê z tej beznadziejnej Jedynki (moje obecne gimnazjum)...
Edytowane przez Smierciojadek dnia 11.04.2014 19:27

TomV
Moja szk*** (chodzi o ten budynek w którym (teoretycznie) cz³owiek siê uczy xP), jak zapewne ka¿da inna, jest do dupy!
Nauczyciele dziel± siê na:
- debili
- idiotów
- patafianów
- i ci najgorsi czyli **** (dowolny wulgaryzm)

Dodatkowo ta szk*** nie ma na nic kasy, wiêc wyposa¿enie to jaki¶ ¿a³osny ¿art. Nigdy nie zapomnê tych kilku WF-ów, meczów pi³ki no¿nej rozegranych flakowat± pi³k± na mokrej trawie (poza naszym "boiskiem";) z bramkami zrobionymi z czterech kamieni/cegie³.

PS Zapomnia³em powiedzieæ, ¿e nauczyciele i wszyscy inni pracownicy (jest jeden wyj±tek, o którym zaraz powiem) to oszu¶ci i ¶winie!!! Wredne paskudy!!! Nie maj± honoru, s± niesprawiedliwi i totalnie poje*ani!!!

Najlepszym doros³ym cz³owiekiem w tej budzie jest nasz wspania³y pan konserwator, który jest SPOKO ZIOMEM!!! Pozdrawiam go ^^
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 10.01.2013 15:01
Bierz co siê da i nie oddawaj!

cho89
ja siê wy³amiê i powiem, i¿ moja szko³a jest ca³kiem fajna xD
panuje w niej fajna atmosfera, czuæ taki specyficzny klimat..
w liceum, przeciwieñstwie do gimnazjum jest ju¿ pewnego rodzaju selekcja :)
te wszystkie debile i kretyni, którzy jeszcze w 3gim mieli problemy z p³ynnym czytaniem, poszli do gorszych szkó³, wiêc w moim otoczeniu s± raczej ludzie 'na poziomie' :D
oczywi¶cie najlepsze s± przerwy, nie da siê ukryæ...
nauczyciele wymagaj±cy, pytaj± zawsze wtedy gdy akurat siê nie nauczê, ci±gle pierdziel± ¿e nied³ugo matura a my siê lenimy i w ogóle siê nie uczymy..
ale i tak lubiê moj± szko³ê i nie zamieni³abym jej na ¿adn± inn± xD (chyba ¿e na jak±¶ w innym mie¶cie albo innym kraju jezyk )

Peeves
No wiêc tak... skoro ju¿ tyle osób siê wypowiedzia³o to i ja naksrobiê co¶ o mojej szkole... tak po krótce, to ja jako sztandarowa idiotka zosta³am przekonana przez moj± "przyjació³kê" do pój¶cia do tego dennego gimnazjum i doje¿dzania codzieñ rano autobusemxP wybór mo¿e i trafny, ale teraz go ¿a³ujê, szczególnie, ¿e moja "przyjació³ka" okaza³a siê kwintesencj± wszystkich znienawidzonych przeze mnie cech no i do tego ona ma mnie do¶æ... zreszt± z wzajemno¶ci±...
Wracaj±c do szko³y, mogê sobie ponarzekaæ czekaj± mnie wniej jeszcze tylko dwa miesi±ce katorgi w niej i jest to ca³kiem pozytywna my¶l... moje gimnazjum jest na zadupiu, obrze¿ach miasta, ju¿ sam jego wygl±d jest odpychaj±cy... szko³a jest nowobyduwana i architekt wymy¶li³ sobie ¿e pomaluje j± w zywe kolory, ca³a szko³a jest be¿owo-pomarañczowo-b³ekitno-zielona... wnêtrze ca³kiem, ca³kiem wszystko nowe i da siê prze¿yæ... Ale porzuæmy budynek, w koñcu szko³a to g³ównie tworz±cy j± ludzie... zacznijmy od personelu szkolnego, sekretariat jest pe³en idiotek stukaj±cych w klawiaturê i b³±dz±cych niewidomym wzrokiem po suficie gdy chcesz co¶ z nimi za³atwiæ, moja dyrektorka to kretynka z kompleksem ni¿szo¶ci, a nawet sprz±taczki gardz± uczniami i staraj± siê im uprzykrzyæ ¿ycie... co do nauczycieli, jest ich 40... podzia³u w prowadzaæ nie bêdê, ale s± tam i m³odzi /patrz moja polonistka 26 lat/ i starzy /mój historyk lat oko³o 60/, s± wkurzaj±cy /moja germanistka/ i s± ca³kiem wporz±dku /mój wuefista z II klasy/, s± inteligentni /nauczyciel WOSu/ s± pseudointeligentni /nauczycielka od geografii xP/ s± ci co mnie nienawidz± /wychowawczyni/ i ci co mnie lubiê /zaraz... hmm... no nie ma takich xD/
Uczniowie to osobny temat, ca³a szko³a to rewia mody dla dziwek, które na ka¿dej przerwie bunkruj± ³±zienki by siê pomalowaæ i wyprostowaæ w³osy, poza tym roi siê tam od metali, którzy na s³owo "nirvana" dostaj± orgazmu, a jak przejdziesz obok nich to nie mo¿esz oddychaæ tak wali alkocholem... kogo my tam jeszcze mamy, dressów trzymaj siê dwa metry od nich bo ci przypalê rêkê kiepem... no i moi ulubieni ludzie emo, pseudo puncy, którzy my¶l±, ¿e s± fajni jak siê potna ¿yletk± i zu¿yj± na jedno oko pó³ czarnej kredki... oczywi¶cie i ludzie w porz±dku tam istniej±, ale s± w mniejszo¶ci i grozi im wymarcie, lub przej¶cie na z³± stronê mocy...
najwa¿niejsze moja klasa... no i tutaj to ju¿ bez komentarza zbiorowisko tumanów, geniuszy, idiotów, pizd, barbie, metali, punków, dresów, ludzi normalnych, kujonów, satanistów i mnie...
Edytowane przez Peeves dnia 07.05.2007 08:15
"Aggressive, tough and defiant may describe me, but that leaves the impression I'm mean and I'm not. People expect me to have fangs."
Joann Jett

TomV
Peeves, powiem Ci, ¿e twój opis (szczególnie gdzie¶ tak od po³owy w dó³) wymiata!!! Powinno siê go opublikowaæ i wydawaæ w formie kieszonkowych poradników o tytule: "Jak ¿ywio³owo co¶ opisaæ u¿ywaj±c barwnego s³ownictwa" :)

Limonka
Peeves... opis rzeczywi¶cie boski... Jak wspomnia³ TomV, szczególnie dolna po³owa xD. Uhm... ja te¿ siê troszkê rozpiszê... Szko³a... miejsce, w którym powinnam byæ w tej chwili, a mnie nie ma, bo jestem totalnie poryt± kretynk±. No ale mniejsza o to. Zacznê od klasy. Klasa zasadniczo zawiera kilka fajnych osób. Ca³a reszta to, nie bêdê cytowaæ Peeves, chocia¿ idealnie by mi to tu pasowa³o, po prostu debile. Tak delikatnie mówi±c. Po³owa klasy ma mnie za narkomankê/alkoholiczkê/dziwkê/kretynkê/itd. Dalej... mam w kochanej klasie wroga^^. By³a przyjació³ka oczywi¶cie, bo jakby inaczej (swoj± drog±, Peeves, kolejne podobieñstwo xP). Wiêc... Ona jest w tej klasie, bo przenios³a siê 'do mnie' z innej szko³y. Ona nienawidzi mnie, a ja jej i tak sobie od pó³tora roku ¿yjemy. Ostatnio siê dowiedzia³am, jakie ciekawe rzeczy o mnie mówi³a^^.
Daaalej... ogólnie ludzie w szkole... wiêkszo¶æ subkultur ju¿ wymar³a/zosta³a wybita. Nie ma emo, nie ma metali, nie ma ca³ej reszty - zosta³y barbie i skejci. Oprócz tego kujoni, normalni, i ja, niezaliczaj±ca siê do ¿adnej grupy. G³ównie dlatego, ¿e opinia o mnie jest dramatycznie ró¿na i nie sposób mnie sklasyfikowaæ.
Nauczyciele... tragedia. Z wyj±tkiem mojej wychowawczyni. Ogólnie - nie cierpi± mnie. Bo jestem bezczelna i zawsze walczy³am o swoje. No to teraz mam, co chcia³am. Reszta pracowników szko³y... kiedy¶ tragedia. Teraz wci±¿, ale dla mnie ju¿ nie.. wykorzysta³am swój wrodzony dar bycia mi³± (czyt. podlizywania siê w sposób wrêcz perfidny) i mam sprz±taczki po swojej stronie. Buahaha... brzmi to kretyñsko, ale u mnie w szkole sprz±taczki s± wysoko postawione/przekonane o w³asnej wielko¶ci/terrorystkami/wszystkie wymienione. Jak cie nie lubi±, to niszcz± ci ¿ycie. Powa¿nie^^. A jak siê zdobêdzie ich sympatiê, to s± cholernie pomocne np. zdarza siê, ¿e ok³amuj± nauczycieli, albo takie rzeczy. KOCHAM SPRZ¡TACZKI! Nie pytajcie, co mi odbija. Sama nie wiem.
A budynek szko³y... ostatnio dobudowali nam salê gimnastyczn±. Za 1,5 mln. zafundowan± przez w³adze miasta. Sala jest olbrzymia, klimatyzowana, z jak±¶ nowoczesn± miêkko-tward± pod³og± i innymi bajerami. I jest ³adnie pomalowana, co sprawia, ¿e do reszty szko³y absolutnie nie pasuje. Wewn±trz nie jest tak ¼le. Chocia¿ troche siê sypie. Ostatnio urwa³am takie co¶, co jest miêdzy ¶cian± i pod³og±. Wcze¶niej wyrwa³am rurê w ³azience. Jeszcze wcze¶niej wyrwa³am inn± rurê, i jak siê spuszcza³o wodê w kiblu, to z rury tryska³o na ludzi xD. A jeszcze wcze¶niej wyrwa³am drzwi od kabiny. I kiedy¶ zwali³am tak± wielk± tablicê ze ¶ciany. I... no trochê jeszcze tego by³o... W sumie to ju¿ chyba nie mam nic do napisania xD.

EDIT: jeszcze mi siê co¶ przypomnia³o... kiedy¶ wyrwa³am okno razem z ram±... To znaczy, samo wylecia³o^^.
Edytowane przez Limonka dnia 07.05.2007 11:31

Flegma
Widzê Limonka, ¿e masz moc niszczycielsk±^^.
Moja szko³a ogólnie jest... fajna. Wiem, ¿e to niemo¿liwe, ale taka jest prawda. Tzn nie jest wspania³a, ale w porównaniu do mojej podstawówki, to ta szko³a jest conajmniej BOSKA. Ogólnie rzecz bior±c, to u mnie jest podobne jak u Limonki- wiêkszo¶æ gatunków wyginê³a, pozosta³y jednynie nieliczne okzay: metali (choæ ich i tak nie jest tak ma³o), niby puncków (patrz--> styl Green Day) i emo (choæ to cholerstwo niestety zaczyna siê szerzyæ, a ja nienawidzê emo), satani¶ci (to ju¿ dos³ownie pojedyncze przypadki). Najwiêcej jest lasek, u których "nie zaczyna siê dupa, a koñczy siê spódnica" i to zazwyczaj one ¶lini± siê pomiêdzy szafkami w zacisznych podziemiach. Ma³o osób ob¶ciskuje siê na korytarzu (dziêki ci Panie), ale jak wiadomo, zawsze s± wyj±tki. S± te¿ których nienawidzê, a ich motto brzmi "b±d¼ mi³a dla ka¿dego, nawet dla wroga swego", ale pod ich mottem ma³ymi literkami napisane jest "ale mo¿esz ich potem obgadywaæ za plecami do woli". Jest te¿ du¿o osób, które my¶l±, ¿e s± wyj±tkowe i maj± "swój styl". Fajne, ¿e taki sam styl ma po³owa mojej szko³y... Spodnie z Lee i kolorowa bluza, choæ s± ci (baaardzo nieliczi), co naparwdê maj± swój styl. Co do ch³opaków, to u mnie wiêkszo¶æ, to ¿ywa reklama Croppa. Spodnie a'la niewydarzony skate i bluza z kapturem. Zazwyczaj ¶mierdz± oni mieszank± Str8'a i papierosów. Oczywi¶cie s± te¿ tacy, co wziêli siê z ksiê¿yca, ale im dajmy spokój. To nie ich wina, ¿e s± jacy s±... S± metale, no wiadomo jak wygl±da metal, ale najgorsi s± ci ju¿ wcze¶niej opisywani i jeszcze maj± jakiego¶ "irokeza", przy czym, to nie jest irokez tylko kupa ¿elu na ³bie. U mnie w szkole wielu ludzi wygl±da jak armia klonów....
Nauczyciele- baardzo ró¿ni. Zaczynaj±c od niewy¿ytego wuefisty, koñcz±c na têpej matematyczce, która ma problem z prostym dzia³aniem. Nie powiem, s± fajni (patrz---> facet od WOSu, jest zajebisty), ale s± te¿ tacy, co nadaj± siê na ulice (nauczycielka od polskiego, zastanawiam siê ilu ju¿ przelecia³a...), ogólnie to mamy w szkole kilku nauczycieli, co nadaj± siê do zak³adu psychiatrycznego... Mnie np. uczy zeschizowana chemiczka, dos³ownie (przyk³ad: tañczy na ¶rodku klasy, otwiera nam klase z dziennikiem na g³owie i zachowuje siê jak sygnalizacja ¶wietlna na ¶rodku ulicy). Dalej, przejd¼my do sprz±taczek- zaskarbi³am sobie ich mi³o¶æ (dos³ownie). U mnie w szkole jest taka zasada- "lubi ciê sorz±taczka, robisz co chcesz". Nie wiem, ale jest tak jak u Limonki xD. Ogólnie co lubiê w tej szkole- nie ma raszizmu. Nie nabijaj± siê z ciebie, mo¿esz (oczywi¶cie, je¿eli nie jeste¶ pod presj± i masz w³asny mózg) mieæ w³asne pogl±dy i styl.
Co do stanu szko³y, to jest mniej wiêcej odremontowana. Przynajmniej na dwóch piêtrach ju¿ nie ma tego obrzydliwego PCV tyko s± normalne p³ytki, ale podziemia wygl±daj± naparwdê starsznie. Mamy wyremontowan± salê, której pod³oga ¶wieci siê jak psu jajca, ale przynajmniej nie ma grzyba na ¶cianach... Ja nie jestem takim CHULIGANEM jak Limonka i nie dewastuje szko³y xD. Jedyn± rzecz±, nad któr± siê znêcamy (razem z siostr±) jest nasza szafka. Mamy tam 9 par butów, jakie¶ stroje na przedstawienia, pojemnik plastikowy, star± dro¿d¿ówkê, 3 bloki (rozmiar A3) i mnóstwo siatek niewiadomego pochodzenia. Kiedy¶ otworzy³am moj± szafkê i ca³a jej zawarto¶æ wylecia³a na MNIE... No có¿- o to moja szko³a xD.

Limonka
Buahaha... Flegma, pad³am xD. A ja nie jestem ¿adnym chuliganem, tylko jestem w niew³a¶ciwym miejscu w niew³a¶ciwym czasie xD. Rury same odpadaj± jak znajdê siê w ich otoczeniu^^. A t± rurê przy kiblu, potem chamsko zostawi³am i polewa³am jak ludzie mokrzy z ³azienki wychodzili ;D. Jestem paskudna. A swoj± drog±... Szkolna Mafia Sprz±taczek, w skrócie SMS, opanowuje Polskê^^.

Brice
Moja szko³a jest kultowa. To najlepsze liceum w moim ma³ym miasteczku. Budynek jest przedwojenny, wtedy by³ tam szpital. Potem by³a to podstawówka, teraz jest liceum. Jednak najlepsze jest to, ¿e... Mogliby u nas krêciæ Harrego Pottera, hiehie...
Mój prywatny Hogwart zniós³ mundurki, bo nie wypada³o w szacie po mie¶cie lataæ. Ale od kiedy odszed³ Albus i zast±pi³a go McGonagall to znowu co¶ szeptali o tych szatach. Pomys³ na razie upad³. Mugolskie ciuchy lepiej nam pasuj±.
W cia³ku pedagogicznym za moich czasów powróci³ prof. Snape. Co prawda dla nie poznaki zmieni³ p³eæ i my¶li, ¿e jak bêdzie uczy³ historii to nikt go nie pozna. Akurat! Znalaz³ sobie Pottera do drêczenia i ciekawie jest na tych lekcjach. Pozostali to starzy wyjadacze. Pupilki Dumbledore'a, widaæ a¿ z kilometra. Obrona przed czarn± magi± dalej jest pod wp³ywem kl±twy i co rok zmieniaj± siê nauczyciele, którzy jej ucz±. Dla niepoznaki nazwali¶my to po mugolsku Przysposobieniem Obronnym. Mugole siê nabrali. Wró¿biarsto nazwali religi± i te¿ siê nikt nie po³apa³, co my tam robimy w tej sali na samej górze w prawym skrzydle. Eliksiry lec± spokojnie, chocia¿ ostatnio trzeba by³o ingrediencje wymieniæ, bo wysz³o na to, ¿e moja mama siê na nich jeszcze uczy³a. Ale spokojnie, wymieni± i dalej bêdziemy tworzyæ. Mamy te¿ tak± psorke od transmutacji, któr± nazwali biologi±, ¿e podejrzwam j± o bliskie pokrewieñstwo ze Snape'em....
Co do uczniów... Staramy siê nie rzucaæ w siebie kl±twami, chocia¿ czasem siê komu¶ wyrwie i bywaj± problemy potem. Uwielbiamy mieszaæ i robic zamieszanie, chocia¿ pierszoroczni teraz jako¶ bardzo ¶lizgoñscy siê zrobili. (Nie ¿ebym nie lubi³ ¶lizgonów, ale co za du¿o to niezdrowo). Moja klasa trzyma w³adzê. Osta³ siê nawet jeden bli¼niak z Weasleyów, który ca³y czas robi jakie¶ figle. Fred, a mo¿e i George, zna szko³e na wylot...
Tajemnych przej¶æ te¿ nie brakuje, ze strychu usunêli Puszka, widzia³em na w³asne oczy. W podziemiach trzymamy Bazyliszka i oczywi¶cie wej¶cie jest dobrze zamkniête. Mo¿na tylko pos³uchaæ jak czasem siê co¶ rusza...

I to by by³o tyle o moim Hogwarcie, hiehie...
"Harry zatrzyma³ siê przed jego stolikiem i spojrza³ z góry na swojego piêtnastoletniego ojca.
Podniecenie eksplodowa³o mu w brzuchu."

Karol_raider
moja szko³a jest mieszank± wybuchow± opisu Limonka Moony Alex peeves poltergeist i troche Brice

a ju¿ siê ba³em ¿e nikt tu nie pisze :)

kto z was by chia³ mundurki w szkole odpowiem jak kto¶ inny odpowie pierwszy

Limonka czytaj±c koniec twojego postu nie jeste¶ taka grzeczna....

Edited by Limonka:
Po³±czy³am 4 posty w jeden xP

Edytowane przez Limonka dnia 07.05.2007 19:43
Cz³onek Gwardii Dementora2
Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-w³asnej-wszechwiedzy Krukonów, chroñ nas Slytherinie!
Kto jest smiercio¿erc±? Ja! Kto¶ o tym wie? Mo¿e rzucê na niego Avada Kedavra?
¦miercio¿erca xD Kto¶ wie?

Peeves
Wiêc tak pokrótce zosta³am "okrzyczana" za to, ¿e nie napisa³am o mojej zacnej szkó³ce tego co powinnam.... tak¿e, napiszê to tutaj, a co mi tam...

Jak wspomina³am zak³ad karny, zwany potocznie szko³± mie¶ci siê na zadupiu i obrze¿ach miasta.... ale mimo to w okó³ niego jest wszystko co mo¿e byæ m³odemu gimnazjali¶cie potrzebne:
* drink bar tu¿ za rogiem
* kafejka internetowana, na tej samej ulicy
* ¶cianka wspinaczkowa, widaæ j± z okna mojej klasy xD
* pizzeria pod strusiem, mimo dennej nazwy, zje¶æ siê da i to ca³kiem przyzwoicie
* burdel, dwie przecznice dalej
* pijalnia piwa, bez komentarza
* kawiarnia, z pyszn± gor±c± czekolad±^^
* dom lodów, najlepsze lody we Wrocku,,,
* kiosk, w którym kobieta jest ¶lepa i sprzeda papierosy nawet pokurczowi z podstawówki
* supermarket i centrum handlowe, ku uciesze zakupoholików...
* a no i przedmiodty cierpienia.... uczniowie z pobliskiej podstawówki

Limonka, Flegma... pad³am przy waszych opisach. A o wandalizm siê nie martw Limonka, ja z koleg± wyrwa³am drzwi od ³azienki dla nauczycieli, wcze¶niej namówi³am jego i kilku innych facetów do nasikania w dozowniki z myd³em w p³ynie xD no i nie mo¿na zapomnieæ, o specjlalnym w tym momencie zatkaniu zlewów i puszczeniu ca³ej wody na maksa... ale mieli¶my ubaw^^
"Aggressive, tough and defiant may describe me, but that leaves the impression I'm mean and I'm not. People expect me to have fangs."
Joann Jett

TomV
Mundurki? G*** mnie to obchodzi, za rok idê do liceum i Great Black Roman mnie mo¿e gdzie¶ poca³owaæ. Bo w liceum s± nieobowi±zkowe, a dyrek nie bêdzie a¿ takim idiot±, ¿eby nas w frajerowate ciuszki wciskaæ =P

Prefix u¿ytkownikaMoony Alex
Mundurki... Mnie to (nie)stety dotyczy, bo koñczê 1 klasê gimnazjum... Ja mam mieszane uczucia. Je¶li mundurki bêd± w miarê ³adne i w miarê tanie, niech bêd±. Ale je¶li mam na nie wydaæ kupê kasy i bêdzie to-to gorzej ni¿ worek po cebuli wygl±da³o, jestem na wielkie NIE.

Prefix u¿ytkownikaDezerterka
To teraz ja siê rozpiszê o mojej szkole. A w³a¶ciwie o szko³ach, bo chcê jeszcze napisaæ o szkole w której powinnam teraz byæ (ale nie jestem, bo jestem tutaj...:/)
W ka¿dym razie.... Moje wspania³e gimnazjum muzyczne (znane bardziej jako Szko³a muzyczna II st. w Krakowie) jest ZAJEBISTE! Szko³a jest w cenrtum Krakowa - jest gdzie pój¶æ, je¶li siê nie idzie na lekcjê xD. Do du¿ych raczej nie nale¿y - eee.... jeden budynek - 2 piêtra (+parter i piwnica/ szatnie xD). Wyposa¿enie jest do dupy - ³awki niczym za komuny, pod³oga - nieciekawa, wszêdzie obrzydliwe z firanki i zielone zas³ony, a o ³azienkach nawet nie wspomnê. W ka¿dej sali za to mo¿na znale¼æ pianino lub fortepian (nie koniecznie nastrojone). Poza tym wielko¶æ niektórych sal jest tak wielka,m ¿e klaustrofobii mo¿na siê nabawiæ.

Mimo wszystko mogê stwierdziæ, ¿e KOCHAM T¡ SZKO£Ê!
Ludzie s± ¶wietni - praktycznie nie jeste¶my podzieleni na jakiekolwiek subkultury - ludzie siê dziel± na trzy grupy 1-Odjazdowi, 2 - Nie-Odjazdowi, 3- Ci, którzy my¶l±, ¿e s± odjazdowi xD W mojej szkole nie spotkasz ¯ADNEJ Lalki Barbie, czy dresa lub Skate'a, za to jest du¿o emo, punków, metali oraz pseudo emo, punków metali. Jest te¿ znaczna grupa ludzi 'normalnych' - je¿eli muzyk wogóle mo¿e byæ normalny... xD

Na przerwach jak i na lekcjach jest zawsze g³o¶no. Na przerwach - wiadomo, a na lekcjach zawsze siê znajdzie kto¶, kto akurat musi wyæwiczyæ etiudê Chopina, sonatê Beethovena czy Preludium i Fugê Bacha...

Poza tym ¶rednio jeden/dwa razy na rok nasza szko³a jest ewakuowana - a to, bo kto¶ pod³o¿y³ bombê, a to bo na korytarzach jest jaki¶ gaz xD

Nauczyciele s± zupe³nie ró¿ni - niscy, wysocy, wredni, mili, starzy, m³odzi, inteligentni, g³upi (!) ale wiêkszo¶æ i tak jest psychiczna...

Teraz moja nowa szkola. Jest wspania³a, piêkna, ¶wietnie wyposa¿ona i DO DUPY!
Nauczyciele s± beznadziejnie mili, a ja sobie wyrobi³am cholern± opinie osoby 'ciê¿ko pracuj±cej i zawsze przygotowanej". Naprawdê nie wiem sk±d to siê wziê³o, bo wogóle siê nie uczê, lekcji nie odrabiam wcale (chyba, ¿e to grafika - ale to po prostu kocham... xD) Naprawde ludzie nie zdajecie sobie sprawy jak wysoki poziom mamy w tych naszych polskich szko³ach...

O budynkach siê nie bêde rozpisywaæ - bo to po prostu nie ma sensu - wszystko 'idealne!

Ale za co nienawidzê tej szko³y - TO LUDZIE!!! Szko³a dzieli siê tylko na lalki barbie, (których jedyn± ambicj± jest zostanie modelk±) oraz niezliczon± ilo¶æ dresów i bóg wie jeszcze co... Emo, s± na wymarciu a punka nie widzia³am ¿adnego. A co dopiero metala! Skoñczona pora¿ka...

To chyba tyle... Bêde szczerze zdziwiona, je¶li ktokolwiek przeczyta to w ca³o¶ci xD
fuck you very much.

Limonka
A jest jeszcze jedna dziwna rzecz... Zawsze jak co¶ w szkole kto¶ co¶ rozwali, to te¿ jest na mnie... A ja zupe³nie nie rozumiem dlaczego... Toæ ja w gruncie rzeczy grzeczna dziewczynka jestem, no nie? xD

Albus12
This is my moment...OK.
Niektórych pewnie to zadziwi, a niektórych nie...ale ja uwielbiam swoj± szko³ê.
"Na naszym forum jest jaki¶ wariat...psychiczny cz³owiek"- pewnie niektórzy z was sobie tak o mnie my¶l±, ale gdyby¶cie zobaczyli i poznali moj± szko³e to od razu zmieni³o by siê wsze nastawienie do mnie.
A wiêc wpierw j± opiszê:
Moja szko³a jest ma³a, mie¶ci siê na ul. D±bskiej 105 na osiedlu "Nad Rudziank±" w miejsowo¶ci Szczecin, wojewód¼two Zachodniopomorskie. Jest to, a zreszt± podam wam pe³n± nazwê..."Szko³a Podstawowa nr 59 im.Boles³awa III Krzywoustego w Szczecinie"...Obecnie ja uczêszczam do szóstej klasy http://www.singer... na tej stronie zobaczycie moj± klasê, byli¶my wtedy w Kowarach ja to ten z d³ugimi w³osami co przykuca...teraz ju¿ nie mam d³ugich w³osów. Doobra przejdê teraz do szko³y...dlaczego j± lubie? Dlatego ¿e wszyscy siê w niej znamy i lubimy nauczyciele sa spox i wogóle....
"I have a dream that my four little children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin but by the content of their character."

Martin Luther King

olusieenkaaa
Powiem tak moja szko³a jest do bani
3 beznadziejne dyrektorki, które nawet porz±dnej imprezy w szkole nie umiej± zorganizowaæ. Udaj±, albo nie widz±, ¿e pal± w ³azienkach papierosy w szatniach pij± piwko, pijani na kacu chodz± po szkole. Wulgaryzmy, zaczepianie. No i oczywi¶cie g³upi nauczyciele, a szczególnie baba od Polaka, która jest psychiczna. Nie do¶æ, ¿e jeszcze jest stara i nie chcê i¶æ na emeryturê to jeszcze jest wybuchowa i je¶li ju¿ j± kto¶ zdenerwuje to apokalipsa gorsza ni¿ u ¦w. Jana., tyle pracy domowej zadaje na poniedzia³ek mamy poæwiczyæ pisaæ rozprawkê w zwi±zku z tym mamy do napisania 2 rozprawki. Baba od Matmy tez ciota.
Teraz wymieniê zalety. Mamy najnowszy sprzêt. £adnie wybudowane sale do æwiczeñ w-fu. Najnowsze komputery w sali od Infy. Du¿o sklepów przy szkole. No i najlepsz± zalet± jest to, ¿e szko³a mam za moim blokiem, wiêc nie muszê, a¿ tak siê spieszyæ i wsze¶cnie wstawaæ :D
KCR ;*

http://www.songo-team.yoyo.pl
Prefix u¿ytkownikaGinny_Weasley12
tak. To moze teraz ja.

Moja szko³a miesci sie na ul. Hiacyntowej 59, Lublin. W ogole ko³o mojej dzielnicy s± takie ul. jak: jagodowa, porzeczkowa, truskawkowa, agrestowa, owocowa, mirtowa itp.
W mojej szkole jest nawet fajna dyra, dosyæ niska, jest cioci± mojej kole¿anki, Nice_Marty teraz nam robi kort na dworze, kort, miasteczko rowerowe, to do tenisa ziemniego i w ogole.

Druga dyra, moze, byc, trzecia est chuda jak szkapa, mowimy na ni± kosmitka.

W szkole narazie ch³opaki maj± nowe ³azienki, my bedziemy miec po wakacjach. Ogolnie szko³a jest teraz odnawiana.\

Nauczyciele? s± spoko. Mamy tak± jedn±, co sie ubiera w jakies spódnice czarne, przypina sobie czarnego koka, ma pierscienie na rêkach iró¿ne branslety, krzywe ¿eby okrone kolczyki i krwistoczerwne usta. Mozna sie niezle przestraszyc, ale jest fajna. Inne nauczycielki i nauczyciele tez s± spoko.

Jesli chodzi o uczniów, to nasz szko³a jest baardzo grzeczna. Chyba nie ma ucznia, który by mia³ naganne. Jest 1 dres, ktory jest dresem i sie zadaje z innymi starszymi, a poza tym to czesto przychodza w dresach, ale s± fajni. Mamy du¿o nagród, miejsc i róznych pucharów. Ja zdoby³am az 3! a w sumie tylko, bo tam mamy tego z 200.

Ogolnie lubie moj± szko³e. Troche mi dokuczaj± chlopaki, ale to normalne a ja to ignoruje
img329.imageshack.us/img329/619/drfyhdrhrehtrherhgdgfbmj5.png
Draco&Hermiona - mówiê NIE! Do³±cz.

Byæ mo¿e istniej± czasy piêkniejsze,
Ale te s± nasze.

Ci±g dalszy w profilu.

Jestem fank± Kurzego Wylotu oraz Brudnego Odbytu. Wiedzcie, ¿e to jedna i ta sama osoba. ;D

[O]ld [G]ood [S]tyle

of

H-P.net

*Angela
*Angelina
*Mimid
*Christina
*¦mierciojadek
*Lestrange
*Essi
*Adzilla
*Wera
*Lenne
*Hemcia
*Nacia
*filis

img218.imageshack.us/img218/7083/scrittaslykv2.gif

Od cnót Gryfonów, Kretynizmu Puchonów, Wiedzy-o-wlasnej-wszechwiedzy Krukonów, chroñ nas Slytherinie!

th03.deviantart.com/fs7/300W/i/2005/210/0/6/Death_Eaters_by_digijohn.png
¦miercio¿erca

mitsurugi.files.wordpress.com/2007/01/las.png
Trzeba ¿yæ, a nie tylko istnieæ.

republika.pl/blog_cy_3256437/3538848/tr/kadziewicz_zdjecia_dnia512.jpg
Mój ulubieniec, a siatkówka to moje ¿ycie!

demelza_robins
Widzê, ¿e ju¿ du¿o osób siê wypowiedzia³o, ja te¿ to zrobiê.
Moja szko³a jest naprawdê g³upia. Nauczyciele bardzo ró¿ni. Wiêc znajdzie siê tam: Fizyk, wyrzucaj±cy za okno zeszyt ucznia, je¿eli nie ma kto¶ zadania, stale rozdra¿niona biologica, wal±cy w ³awkê dziennikiem ksi±dz, prymitywna historyczka, nauczyciel od wf, którego g³os to co¶ po¶redniego miêdzy charkiem a krzykiem, zawsze w¶ciek³a matematyczka i dyrektorka postukuj±ca butami na wysokich obcasach. Uczniowie dziel± siê na s³odkie idiotki, nowoczesnych idiotów s³uchaj±cych techno i hip-hopu, lizuski, kujoni, i w miarê normalnych ludzi. Czujê siê tam jak w wiêzieniu. A Giertych niech siê wypcha z tymi jego mundurkami. Je¿eli dojdzie dojdzie do tego, ¿e mam w tych idiotycznych ultrakrótkich spódniczkach chodziæ, robimy z kole¿ankami strajk. Dla tych, którzy te¿ tak uwa¿aj±, proponujê zagraæ w grê: http://poszkole.p...,1238.html Naprawdê Super!
Placebo...
Cause soulmates never die.

Vemyavia
Mam pytanie... czy u kogo¶ w szkole puszczaj± muzykê na d³ugich przerwach? Bo tak siê zastanawiam czy to ju¿ do¶æ powszechne jest. A jak nie u was czego¶ takiego to warto i¶æ do dyrektorki xD A ja siê nie¼le ubawi³am widz±c jak nauczycielki przytupuj± w rytm muzyki (leci pop i hip hop)
Edytowane przez Vemyavia dnia 14.05.2007 17:47

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: