Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Wasza szko³a
|
|
Moony Alex |
Dodany dnia 05.05.2007 21:04
|
![]() Postów: 1059 Dom: HufflepuffPunkty: 3278 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 24.02.07 |
Moja szko³a? Tia, gimnazjum. Jam w pierwszej klasie gimnazjum. Co mogê powiedzieæ? NIENAWIDZÊ TEJ BUDY. Nienawidzê. Nauczyciele- makabra. Uczniowie- ju¿ mam ich do¶æ. I nawet budynek odpycha. Rzekomo to najlepsze gimnazjum w moim mie¶cie, pod wzglêdem poziomu nauczania. Ale ja gwi¿d¿ê na poziom. Id±c tu, liczy³am, ¿e trafiê na fajnych, mi³ych nauczycieli. Przeliczy³am siê. Tutaj wszyscy s± albo wredni, albo pozerzy. Mam do¶æ tych sztucznych u¶miechów. Czujê siê, jakbym mia³a przylepion± etykietkê- ¿e jestem taka i taka i nic tego nie zmieni. To po czê¶ci moja wina, bo mog³am lepiej wystartowaæ. Ale teraz ju¿ nie bêdê mog³a tu zacz±æ od zera. Dyrekcja jest nadêta i wredna. Mówisz "dzieñ dobry"- dyrektorka mierzy Ciê wzrokiem, naburmusza siê i idzie dalej. Pytasz siê o co¶? S³yszysz niemi³± odpowied¼, lub wrêcz dostajesz ochrzan. Na apelu- drze siê bez powodu. Nauczyciele tak jak pisa³am, albo pozerzy, albo wredoty, albo nie potrafi± nauczyæ. Uczniowie- najczê¶ciej nietolerancyjne gnoje- masz inne upodobania, inny wygl±d- to spadaj (wersja light). Uczniów jest oko³o 600 czy nawet 700, a szko³a to ciasna klitka, na przerwach duchota i nie ma siê gdzie podziaæ. Dlatego ju¿ od marca urabiam mamê, aby pozwoli³a mi przepisaæ siê do innej szko³y. Teraz mam na oku gimnazjum w mniejszym mie¶cie, po³o¿onym niedaleko Ostrowca- musia³abym doje¿d¿aæ jakie¶ 20 minut autobusem. Podobno szko³a dobra, a ja chcê zacz±æ od nowa. Mam nadziejê, ¿e wreszcie wyrwê siê z tej beznadziejnej Jedynki (moje obecne gimnazjum)... Edytowane przez Smierciojadek dnia 11.04.2014 19:27 |
|
|
|
| TomV |
Dodany dnia 06.05.2007 18:46
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 115 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 3128 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 23.12.06 |
Moja szk*** (chodzi o ten budynek w którym (teoretycznie) cz³owiek siê uczy xP), jak zapewne ka¿da inna, jest do dupy! Nauczyciele dziel± siê na: - debili - idiotów - patafianów - i ci najgorsi czyli **** (dowolny wulgaryzm) Dodatkowo ta szk*** nie ma na nic kasy, wiêc wyposa¿enie to jaki¶ ¿a³osny ¿art. Nigdy nie zapomnê tych kilku WF-ów, meczów pi³ki no¿nej rozegranych flakowat± pi³k± na mokrej trawie (poza naszym "boiskiem" z bramkami zrobionymi z czterech kamieni/cegie³. PS Zapomnia³em powiedzieæ, ¿e nauczyciele i wszyscy inni pracownicy (jest jeden wyj±tek, o którym zaraz powiem) to oszu¶ci i ¶winie!!! Wredne paskudy!!! Nie maj± honoru, s± niesprawiedliwi i totalnie poje*ani!!! Najlepszym doros³ym cz³owiekiem w tej budzie jest nasz wspania³y pan konserwator, który jest SPOKO ZIOMEM!!! Pozdrawiam go ^^ Edytowane przez Christina dnia 10.01.2013 15:01
Bierz co siê da i nie oddawaj!
|
|
|
|
| cho89 |
Dodany dnia 06.05.2007 19:52
|
![]() Postów: 261 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 501 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 24.04.07 |
ja siê wy³amiê i powiem, i¿ moja szko³a jest ca³kiem fajna ![]() panuje w niej fajna atmosfera, czuæ taki specyficzny klimat.. w liceum, przeciwieñstwie do gimnazjum jest ju¿ pewnego rodzaju selekcja ![]() te wszystkie debile i kretyni, którzy jeszcze w 3gim mieli problemy z p³ynnym czytaniem, poszli do gorszych szkó³, wiêc w moim otoczeniu s± raczej ludzie 'na poziomie' ![]() oczywi¶cie najlepsze s± przerwy, nie da siê ukryæ... nauczyciele wymagaj±cy, pytaj± zawsze wtedy gdy akurat siê nie nauczê, ci±gle pierdziel± ¿e nied³ugo matura a my siê lenimy i w ogóle siê nie uczymy.. ale i tak lubiê moj± szko³ê i nie zamieni³abym jej na ¿adn± inn± (chyba ¿e na jak±¶ w innym mie¶cie albo innym kraju )
|
|
|
|
| Peeves |
Dodany dnia 07.05.2007 08:09
|
![]() Postów: 5424 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 8978 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 06.02.07 |
No wiêc tak... skoro ju¿ tyle osób siê wypowiedzia³o to i ja naksrobiê co¶ o mojej szkole... tak po krótce, to ja jako sztandarowa idiotka zosta³am przekonana przez moj± "przyjació³kê" do pój¶cia do tego dennego gimnazjum i doje¿dzania codzieñ rano autobusemxP wybór mo¿e i trafny, ale teraz go ¿a³ujê, szczególnie, ¿e moja "przyjació³ka" okaza³a siê kwintesencj± wszystkich znienawidzonych przeze mnie cech no i do tego ona ma mnie do¶æ... zreszt± z wzajemno¶ci±... Wracaj±c do szko³y, mogê sobie ponarzekaæ czekaj± mnie wniej jeszcze tylko dwa miesi±ce katorgi w niej i jest to ca³kiem pozytywna my¶l... moje gimnazjum jest na zadupiu, obrze¿ach miasta, ju¿ sam jego wygl±d jest odpychaj±cy... szko³a jest nowobyduwana i architekt wymy¶li³ sobie ¿e pomaluje j± w zywe kolory, ca³a szko³a jest be¿owo-pomarañczowo-b³ekitno-zielona... wnêtrze ca³kiem, ca³kiem wszystko nowe i da siê prze¿yæ... Ale porzuæmy budynek, w koñcu szko³a to g³ównie tworz±cy j± ludzie... zacznijmy od personelu szkolnego, sekretariat jest pe³en idiotek stukaj±cych w klawiaturê i b³±dz±cych niewidomym wzrokiem po suficie gdy chcesz co¶ z nimi za³atwiæ, moja dyrektorka to kretynka z kompleksem ni¿szo¶ci, a nawet sprz±taczki gardz± uczniami i staraj± siê im uprzykrzyæ ¿ycie... co do nauczycieli, jest ich 40... podzia³u w prowadzaæ nie bêdê, ale s± tam i m³odzi /patrz moja polonistka 26 lat/ i starzy /mój historyk lat oko³o 60/, s± wkurzaj±cy /moja germanistka/ i s± ca³kiem wporz±dku /mój wuefista z II klasy/, s± inteligentni /nauczyciel WOSu/ s± pseudointeligentni /nauczycielka od geografii xP/ s± ci co mnie nienawidz± /wychowawczyni/ i ci co mnie lubiê /zaraz... hmm... no nie ma takich / Uczniowie to osobny temat, ca³a szko³a to rewia mody dla dziwek, które na ka¿dej przerwie bunkruj± ³±zienki by siê pomalowaæ i wyprostowaæ w³osy, poza tym roi siê tam od metali, którzy na s³owo "nirvana" dostaj± orgazmu, a jak przejdziesz obok nich to nie mo¿esz oddychaæ tak wali alkocholem... kogo my tam jeszcze mamy, dressów trzymaj siê dwa metry od nich bo ci przypalê rêkê kiepem... no i moi ulubieni ludzie emo, pseudo puncy, którzy my¶l±, ¿e s± fajni jak siê potna ¿yletk± i zu¿yj± na jedno oko pó³ czarnej kredki... oczywi¶cie i ludzie w porz±dku tam istniej±, ale s± w mniejszo¶ci i grozi im wymarcie, lub przej¶cie na z³± stronê mocy... najwa¿niejsze moja klasa... no i tutaj to ju¿ bez komentarza zbiorowisko tumanów, geniuszy, idiotów, pizd, barbie, metali, punków, dresów, ludzi normalnych, kujonów, satanistów i mnie... Edytowane przez Peeves dnia 07.05.2007 08:15 "Aggressive, tough and defiant may describe me, but that leaves the impression I'm mean and I'm not. People expect me to have fangs."
Joann Jett |
|
|
|
| TomV |
Dodany dnia 07.05.2007 09:31
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 115 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 3128 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 23.12.06 |
Peeves, powiem Ci, ¿e twój opis (szczególnie gdzie¶ tak od po³owy w dó³) wymiata!!! Powinno siê go opublikowaæ i wydawaæ w formie kieszonkowych poradników o tytule: "Jak ¿ywio³owo co¶ opisaæ u¿ywaj±c barwnego s³ownictwa" Bierz co siê da i nie oddawaj!
|
|
|
|
| Limonka |
Dodany dnia 07.05.2007 11:28
|
![]() Postów: 6322 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 28147 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 26.02.07 |
Peeves... opis rzeczywi¶cie boski... Jak wspomnia³ TomV, szczególnie dolna po³owa . Uhm... ja te¿ siê troszkê rozpiszê... Szko³a... miejsce, w którym powinnam byæ w tej chwili, a mnie nie ma, bo jestem totalnie poryt± kretynk±. No ale mniejsza o to. Zacznê od klasy. Klasa zasadniczo zawiera kilka fajnych osób. Ca³a reszta to, nie bêdê cytowaæ Peeves, chocia¿ idealnie by mi to tu pasowa³o, po prostu debile. Tak delikatnie mówi±c. Po³owa klasy ma mnie za narkomankê/alkoholiczkê/dziwkê/kretynkê/itd. Dalej... mam w kochanej klasie wroga^^. By³a przyjació³ka oczywi¶cie, bo jakby inaczej (swoj± drog±, Peeves, kolejne podobieñstwo xP). Wiêc... Ona jest w tej klasie, bo przenios³a siê 'do mnie' z innej szko³y. Ona nienawidzi mnie, a ja jej i tak sobie od pó³tora roku ¿yjemy. Ostatnio siê dowiedzia³am, jakie ciekawe rzeczy o mnie mówi³a^^.Daaalej... ogólnie ludzie w szkole... wiêkszo¶æ subkultur ju¿ wymar³a/zosta³a wybita. Nie ma emo, nie ma metali, nie ma ca³ej reszty - zosta³y barbie i skejci. Oprócz tego kujoni, normalni, i ja, niezaliczaj±ca siê do ¿adnej grupy. G³ównie dlatego, ¿e opinia o mnie jest dramatycznie ró¿na i nie sposób mnie sklasyfikowaæ. Nauczyciele... tragedia. Z wyj±tkiem mojej wychowawczyni. Ogólnie - nie cierpi± mnie. Bo jestem bezczelna i zawsze walczy³am o swoje. No to teraz mam, co chcia³am. Reszta pracowników szko³y... kiedy¶ tragedia. Teraz wci±¿, ale dla mnie ju¿ nie.. wykorzysta³am swój wrodzony dar bycia mi³± (czyt. podlizywania siê w sposób wrêcz perfidny) i mam sprz±taczki po swojej stronie. Buahaha... brzmi to kretyñsko, ale u mnie w szkole sprz±taczki s± wysoko postawione/przekonane o w³asnej wielko¶ci/terrorystkami/wszystkie wymienione. Jak cie nie lubi±, to niszcz± ci ¿ycie. Powa¿nie^^. A jak siê zdobêdzie ich sympatiê, to s± cholernie pomocne np. zdarza siê, ¿e ok³amuj± nauczycieli, albo takie rzeczy. KOCHAM SPRZ¡TACZKI! Nie pytajcie, co mi odbija. Sama nie wiem. A budynek szko³y... ostatnio dobudowali nam salê gimnastyczn±. Za 1,5 mln. zafundowan± przez w³adze miasta. Sala jest olbrzymia, klimatyzowana, z jak±¶ nowoczesn± miêkko-tward± pod³og± i innymi bajerami. I jest ³adnie pomalowana, co sprawia, ¿e do reszty szko³y absolutnie nie pasuje. Wewn±trz nie jest tak ¼le. Chocia¿ troche siê sypie. Ostatnio urwa³am takie co¶, co jest miêdzy ¶cian± i pod³og±. Wcze¶niej wyrwa³am rurê w ³azience. Jeszcze wcze¶niej wyrwa³am inn± rurê, i jak siê spuszcza³o wodê w kiblu, to z rury tryska³o na ludzi . A jeszcze wcze¶niej wyrwa³am drzwi od kabiny. I kiedy¶ zwali³am tak± wielk± tablicê ze ¶ciany. I... no trochê jeszcze tego by³o... W sumie to ju¿ chyba nie mam nic do napisania .EDIT: jeszcze mi siê co¶ przypomnia³o... kiedy¶ wyrwa³am okno razem z ram±... To znaczy, samo wylecia³o^^. Edytowane przez Limonka dnia 07.05.2007 11:31 |
|
|
|
| Flegma |
Dodany dnia 07.05.2007 12:15
|
![]() Postów: 1674 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 2392 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 18.03.07 |
Widzê Limonka, ¿e masz moc niszczycielsk±^^. Moja szko³a ogólnie jest... fajna. Wiem, ¿e to niemo¿liwe, ale taka jest prawda. Tzn nie jest wspania³a, ale w porównaniu do mojej podstawówki, to ta szko³a jest conajmniej BOSKA. Ogólnie rzecz bior±c, to u mnie jest podobne jak u Limonki- wiêkszo¶æ gatunków wyginê³a, pozosta³y jednynie nieliczne okzay: metali (choæ ich i tak nie jest tak ma³o), niby puncków (patrz--> styl Green Day) i emo (choæ to cholerstwo niestety zaczyna siê szerzyæ, a ja nienawidzê emo), satani¶ci (to ju¿ dos³ownie pojedyncze przypadki). Najwiêcej jest lasek, u których "nie zaczyna siê dupa, a koñczy siê spódnica" i to zazwyczaj one ¶lini± siê pomiêdzy szafkami w zacisznych podziemiach. Ma³o osób ob¶ciskuje siê na korytarzu (dziêki ci Panie), ale jak wiadomo, zawsze s± wyj±tki. S± te¿ których nienawidzê, a ich motto brzmi "b±d¼ mi³a dla ka¿dego, nawet dla wroga swego", ale pod ich mottem ma³ymi literkami napisane jest "ale mo¿esz ich potem obgadywaæ za plecami do woli". Jest te¿ du¿o osób, które my¶l±, ¿e s± wyj±tkowe i maj± "swój styl". Fajne, ¿e taki sam styl ma po³owa mojej szko³y... Spodnie z Lee i kolorowa bluza, choæ s± ci (baaardzo nieliczi), co naparwdê maj± swój styl. Co do ch³opaków, to u mnie wiêkszo¶æ, to ¿ywa reklama Croppa. Spodnie a'la niewydarzony skate i bluza z kapturem. Zazwyczaj ¶mierdz± oni mieszank± Str8'a i papierosów. Oczywi¶cie s± te¿ tacy, co wziêli siê z ksiê¿yca, ale im dajmy spokój. To nie ich wina, ¿e s± jacy s±... S± metale, no wiadomo jak wygl±da metal, ale najgorsi s± ci ju¿ wcze¶niej opisywani i jeszcze maj± jakiego¶ "irokeza", przy czym, to nie jest irokez tylko kupa ¿elu na ³bie. U mnie w szkole wielu ludzi wygl±da jak armia klonów.... Nauczyciele- baardzo ró¿ni. Zaczynaj±c od niewy¿ytego wuefisty, koñcz±c na têpej matematyczce, która ma problem z prostym dzia³aniem. Nie powiem, s± fajni (patrz---> facet od WOSu, jest zajebisty), ale s± te¿ tacy, co nadaj± siê na ulice (nauczycielka od polskiego, zastanawiam siê ilu ju¿ przelecia³a...), ogólnie to mamy w szkole kilku nauczycieli, co nadaj± siê do zak³adu psychiatrycznego... Mnie np. uczy zeschizowana chemiczka, dos³ownie (przyk³ad: tañczy na ¶rodku klasy, otwiera nam klase z dziennikiem na g³owie i zachowuje siê jak sygnalizacja ¶wietlna na ¶rodku ulicy). Dalej, przejd¼my do sprz±taczek- zaskarbi³am sobie ich mi³o¶æ (dos³ownie). U mnie w szkole jest taka zasada- "lubi ciê sorz±taczka, robisz co chcesz". Nie wiem, ale jest tak jak u Limonki . Ogólnie co lubiê w tej szkole- nie ma raszizmu. Nie nabijaj± siê z ciebie, mo¿esz (oczywi¶cie, je¿eli nie jeste¶ pod presj± i masz w³asny mózg) mieæ w³asne pogl±dy i styl.Co do stanu szko³y, to jest mniej wiêcej odremontowana. Przynajmniej na dwóch piêtrach ju¿ nie ma tego obrzydliwego PCV tyko s± normalne p³ytki, ale podziemia wygl±daj± naparwdê starsznie. Mamy wyremontowan± salê, której pod³oga ¶wieci siê jak psu jajca, ale przynajmniej nie ma grzyba na ¶cianach... Ja nie jestem takim CHULIGANEM jak Limonka i nie dewastuje szko³y . Jedyn± rzecz±, nad któr± siê znêcamy (razem z siostr±) jest nasza szafka. Mamy tam 9 par butów, jakie¶ stroje na przedstawienia, pojemnik plastikowy, star± dro¿d¿ówkê, 3 bloki (rozmiar A3) i mnóstwo siatek niewiadomego pochodzenia. Kiedy¶ otworzy³am moj± szafkê i ca³a jej zawarto¶æ wylecia³a na MNIE... No có¿- o to moja szko³a .
|
|
|
|
| Limonka |
Dodany dnia 07.05.2007 12:24
|
![]() Postów: 6322 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 28147 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 26.02.07 |
Buahaha... Flegma, pad³am . A ja nie jestem ¿adnym chuliganem, tylko jestem w niew³a¶ciwym miejscu w niew³a¶ciwym czasie . Rury same odpadaj± jak znajdê siê w ich otoczeniu^^. A t± rurê przy kiblu, potem chamsko zostawi³am i polewa³am jak ludzie mokrzy z ³azienki wychodzili ;D. Jestem paskudna. A swoj± drog±... Szkolna Mafia Sprz±taczek, w skrócie SMS, opanowuje Polskê^^.
|
|
|
|
| Brice |
Dodany dnia 07.05.2007 12:31
|
![]() Postów: 6 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 11 Ranga: Mugol Data rejestracji: 07.05.07 |
Moja szko³a jest kultowa. To najlepsze liceum w moim ma³ym miasteczku. Budynek jest przedwojenny, wtedy by³ tam szpital. Potem by³a to podstawówka, teraz jest liceum. Jednak najlepsze jest to, ¿e... Mogliby u nas krêciæ Harrego Pottera, hiehie... Mój prywatny Hogwart zniós³ mundurki, bo nie wypada³o w szacie po mie¶cie lataæ. Ale od kiedy odszed³ Albus i zast±pi³a go McGonagall to znowu co¶ szeptali o tych szatach. Pomys³ na razie upad³. Mugolskie ciuchy lepiej nam pasuj±. W cia³ku pedagogicznym za moich czasów powróci³ prof. Snape. Co prawda dla nie poznaki zmieni³ p³eæ i my¶li, ¿e jak bêdzie uczy³ historii to nikt go nie pozna. Akurat! Znalaz³ sobie Pottera do drêczenia i ciekawie jest na tych lekcjach. Pozostali to starzy wyjadacze. Pupilki Dumbledore'a, widaæ a¿ z kilometra. Obrona przed czarn± magi± dalej jest pod wp³ywem kl±twy i co rok zmieniaj± siê nauczyciele, którzy jej ucz±. Dla niepoznaki nazwali¶my to po mugolsku Przysposobieniem Obronnym. Mugole siê nabrali. Wró¿biarsto nazwali religi± i te¿ siê nikt nie po³apa³, co my tam robimy w tej sali na samej górze w prawym skrzydle. Eliksiry lec± spokojnie, chocia¿ ostatnio trzeba by³o ingrediencje wymieniæ, bo wysz³o na to, ¿e moja mama siê na nich jeszcze uczy³a. Ale spokojnie, wymieni± i dalej bêdziemy tworzyæ. Mamy te¿ tak± psorke od transmutacji, któr± nazwali biologi±, ¿e podejrzwam j± o bliskie pokrewieñstwo ze Snape'em.... Co do uczniów... Staramy siê nie rzucaæ w siebie kl±twami, chocia¿ czasem siê komu¶ wyrwie i bywaj± problemy potem. Uwielbiamy mieszaæ i robic zamieszanie, chocia¿ pierszoroczni teraz jako¶ bardzo ¶lizgoñscy siê zrobili. (Nie ¿ebym nie lubi³ ¶lizgonów, ale co za du¿o to niezdrowo). Moja klasa trzyma w³adzê. Osta³ siê nawet jeden bli¼niak z Weasleyów, który ca³y czas robi jakie¶ figle. Fred, a mo¿e i George, zna szko³e na wylot... Tajemnych przej¶æ te¿ nie brakuje, ze strychu usunêli Puszka, widzia³em na w³asne oczy. W podziemiach trzymamy Bazyliszka i oczywi¶cie wej¶cie jest dobrze zamkniête. Mo¿na tylko pos³uchaæ jak czasem siê co¶ rusza... I to by by³o tyle o moim Hogwarcie, hiehie... "Harry zatrzyma³ siê przed jego stolikiem i spojrza³ z góry na swojego piêtnastoletniego ojca.
Podniecenie eksplodowa³o mu w brzuchu." |
|
|
|
| Karol_raider |
Dodany dnia 07.05.2007 18:34
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 196 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 378 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 04.05.07 |
moja szko³a jest mieszank± wybuchow± opisu Limonka Moony Alex peeves poltergeist i troche Brice a ju¿ siê ba³em ¿e nikt tu nie pisze ![]() kto z was by chia³ mundurki w szkole odpowiem jak kto¶ inny odpowie pierwszy Limonka czytaj±c koniec twojego postu nie jeste¶ taka grzeczna.... Edited by Limonka: Po³±czy³am 4 posty w jeden xP Edytowane przez Limonka dnia 07.05.2007 19:43 Cz³onek Gwardii Dementora2
Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-w³asnej-wszechwiedzy Krukonów, chroñ nas Slytherinie! Kto jest smiercio¿erc±? Ja! Kto¶ o tym wie? Mo¿e rzucê na niego Avada Kedavra? ¦miercio¿erca Kto¶ wie? |
|
|
|
| Peeves |
Dodany dnia 08.05.2007 07:32
|
![]() Postów: 5424 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 8978 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 06.02.07 |
Wiêc tak pokrótce zosta³am "okrzyczana" za to, ¿e nie napisa³am o mojej zacnej szkó³ce tego co powinnam.... tak¿e, napiszê to tutaj, a co mi tam... Jak wspomina³am zak³ad karny, zwany potocznie szko³± mie¶ci siê na zadupiu i obrze¿ach miasta.... ale mimo to w okó³ niego jest wszystko co mo¿e byæ m³odemu gimnazjali¶cie potrzebne: * drink bar tu¿ za rogiem * kafejka internetowana, na tej samej ulicy * ¶cianka wspinaczkowa, widaæ j± z okna mojej klasy ![]() * pizzeria pod strusiem, mimo dennej nazwy, zje¶æ siê da i to ca³kiem przyzwoicie * burdel, dwie przecznice dalej * pijalnia piwa, bez komentarza * kawiarnia, z pyszn± gor±c± czekolad±^^ * dom lodów, najlepsze lody we Wrocku,,, * kiosk, w którym kobieta jest ¶lepa i sprzeda papierosy nawet pokurczowi z podstawówki * supermarket i centrum handlowe, ku uciesze zakupoholików... * a no i przedmiodty cierpienia.... uczniowie z pobliskiej podstawówki Limonka, Flegma... pad³am przy waszych opisach. A o wandalizm siê nie martw Limonka, ja z koleg± wyrwa³am drzwi od ³azienki dla nauczycieli, wcze¶niej namówi³am jego i kilku innych facetów do nasikania w dozowniki z myd³em w p³ynie no i nie mo¿na zapomnieæ, o specjlalnym w tym momencie zatkaniu zlewów i puszczeniu ca³ej wody na maksa... ale mieli¶my ubaw^^ "Aggressive, tough and defiant may describe me, but that leaves the impression I'm mean and I'm not. People expect me to have fangs."
Joann Jett |
|
|
|
| TomV |
Dodany dnia 08.05.2007 12:54
|
Mundurki? G*** mnie to obchodzi, za rok idê do liceum i Great Black Roman mnie mo¿e gdzie¶ poca³owaæ. Bo w liceum s± nieobowi±zkowe, a dyrek nie bêdzie a¿ takim idiot±, ¿eby nas w frajerowate ciuszki wciskaæ =P Bierz co siê da i nie oddawaj!
|
|
|
|
Moony Alex |
Dodany dnia 08.05.2007 15:03
|
![]() Postów: 1059 Dom: HufflepuffPunkty: 3278 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 24.02.07 |
Mundurki... Mnie to (nie)stety dotyczy, bo koñczê 1 klasê gimnazjum... Ja mam mieszane uczucia. Je¶li mundurki bêd± w miarê ³adne i w miarê tanie, niech bêd±. Ale je¶li mam na nie wydaæ kupê kasy i bêdzie to-to gorzej ni¿ worek po cebuli wygl±da³o, jestem na wielkie NIE. |
|
|
|
Dezerterka |
Dodany dnia 08.05.2007 22:07
|
![]() Postów: 2786 Dom: SlytherinPunkty: 5375 Ranga: Praktykant w Ministerstwie Magii Data rejestracji: 19.02.07 |
To teraz ja siê rozpiszê o mojej szkole. A w³a¶ciwie o szko³ach, bo chcê jeszcze napisaæ o szkole w której powinnam teraz byæ (ale nie jestem, bo jestem tutaj...:/) W ka¿dym razie.... Moje wspania³e gimnazjum muzyczne (znane bardziej jako Szko³a muzyczna II st. w Krakowie) jest ZAJEBISTE! Szko³a jest w cenrtum Krakowa - jest gdzie pój¶æ, je¶li siê nie idzie na lekcjê . Do du¿ych raczej nie nale¿y - eee.... jeden budynek - 2 piêtra (+parter i piwnica/ szatnie ). Wyposa¿enie jest do dupy - ³awki niczym za komuny, pod³oga - nieciekawa, wszêdzie obrzydliwe z firanki i zielone zas³ony, a o ³azienkach nawet nie wspomnê. W ka¿dej sali za to mo¿na znale¼æ pianino lub fortepian (nie koniecznie nastrojone). Poza tym wielko¶æ niektórych sal jest tak wielka,m ¿e klaustrofobii mo¿na siê nabawiæ.Mimo wszystko mogê stwierdziæ, ¿e KOCHAM T¡ SZKO£Ê! Ludzie s± ¶wietni - praktycznie nie jeste¶my podzieleni na jakiekolwiek subkultury - ludzie siê dziel± na trzy grupy 1-Odjazdowi, 2 - Nie-Odjazdowi, 3- Ci, którzy my¶l±, ¿e s± odjazdowi W mojej szkole nie spotkasz ¯ADNEJ Lalki Barbie, czy dresa lub Skate'a, za to jest du¿o emo, punków, metali oraz pseudo emo, punków metali. Jest te¿ znaczna grupa ludzi 'normalnych' - je¿eli muzyk wogóle mo¿e byæ normalny... ![]() Na przerwach jak i na lekcjach jest zawsze g³o¶no. Na przerwach - wiadomo, a na lekcjach zawsze siê znajdzie kto¶, kto akurat musi wyæwiczyæ etiudê Chopina, sonatê Beethovena czy Preludium i Fugê Bacha... Poza tym ¶rednio jeden/dwa razy na rok nasza szko³a jest ewakuowana - a to, bo kto¶ pod³o¿y³ bombê, a to bo na korytarzach jest jaki¶ gaz ![]() Nauczyciele s± zupe³nie ró¿ni - niscy, wysocy, wredni, mili, starzy, m³odzi, inteligentni, g³upi (!) ale wiêkszo¶æ i tak jest psychiczna... Teraz moja nowa szkola. Jest wspania³a, piêkna, ¶wietnie wyposa¿ona i DO DUPY! Nauczyciele s± beznadziejnie mili, a ja sobie wyrobi³am cholern± opinie osoby 'ciê¿ko pracuj±cej i zawsze przygotowanej". Naprawdê nie wiem sk±d to siê wziê³o, bo wogóle siê nie uczê, lekcji nie odrabiam wcale (chyba, ¿e to grafika - ale to po prostu kocham... ) Naprawde ludzie nie zdajecie sobie sprawy jak wysoki poziom mamy w tych naszych polskich szko³ach...O budynkach siê nie bêde rozpisywaæ - bo to po prostu nie ma sensu - wszystko 'idealne! Ale za co nienawidzê tej szko³y - TO LUDZIE!!! Szko³a dzieli siê tylko na lalki barbie, (których jedyn± ambicj± jest zostanie modelk±) oraz niezliczon± ilo¶æ dresów i bóg wie jeszcze co... Emo, s± na wymarciu a punka nie widzia³am ¿adnego. A co dopiero metala! Skoñczona pora¿ka... To chyba tyle... Bêde szczerze zdziwiona, je¶li ktokolwiek przeczyta to w ca³o¶ci fuck you very much.
|
|
|
|
| Limonka |
Dodany dnia 09.05.2007 15:30
|
A jest jeszcze jedna dziwna rzecz... Zawsze jak co¶ w szkole kto¶ co¶ rozwali, to te¿ jest na mnie... A ja zupe³nie nie rozumiem dlaczego... Toæ ja w gruncie rzeczy grzeczna dziewczynka jestem, no nie?
|
|
|
|
| Albus12 |
Dodany dnia 10.05.2007 18:42
|
![]() Ostrze¿enia: 3 Postów: 1733 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 2405 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 17.03.07 |
This is my moment...OK. Niektórych pewnie to zadziwi, a niektórych nie...ale ja uwielbiam swoj± szko³ê. "Na naszym forum jest jaki¶ wariat...psychiczny cz³owiek"- pewnie niektórzy z was sobie tak o mnie my¶l±, ale gdyby¶cie zobaczyli i poznali moj± szko³e to od razu zmieni³o by siê wsze nastawienie do mnie. A wiêc wpierw j± opiszê: Moja szko³a jest ma³a, mie¶ci siê na ul. D±bskiej 105 na osiedlu "Nad Rudziank±" w miejsowo¶ci Szczecin, wojewód¼two Zachodniopomorskie. Jest to, a zreszt± podam wam pe³n± nazwê..."Szko³a Podstawowa nr 59 im.Boles³awa III Krzywoustego w Szczecinie"...Obecnie ja uczêszczam do szóstej klasy http://www.singer... na tej stronie zobaczycie moj± klasê, byli¶my wtedy w Kowarach ja to ten z d³ugimi w³osami co przykuca...teraz ju¿ nie mam d³ugich w³osów. Doobra przejdê teraz do szko³y...dlaczego j± lubie? Dlatego ¿e wszyscy siê w niej znamy i lubimy nauczyciele sa spox i wogóle.... "I have a dream that my four little children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin but by the content of their character."
Martin Luther King |
|
|
|
| olusieenkaaa |
Dodany dnia 12.05.2007 13:15
|
![]() Postów: 91 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 143 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 22.04.07 |
Powiem tak moja szko³a jest do bani 3 beznadziejne dyrektorki, które nawet porz±dnej imprezy w szkole nie umiej± zorganizowaæ. Udaj±, albo nie widz±, ¿e pal± w ³azienkach papierosy w szatniach pij± piwko, pijani na kacu chodz± po szkole. Wulgaryzmy, zaczepianie. No i oczywi¶cie g³upi nauczyciele, a szczególnie baba od Polaka, która jest psychiczna. Nie do¶æ, ¿e jeszcze jest stara i nie chcê i¶æ na emeryturê to jeszcze jest wybuchowa i je¶li ju¿ j± kto¶ zdenerwuje to apokalipsa gorsza ni¿ u ¦w. Jana., tyle pracy domowej zadaje na poniedzia³ek mamy poæwiczyæ pisaæ rozprawkê w zwi±zku z tym mamy do napisania 2 rozprawki. Baba od Matmy tez ciota. Teraz wymieniê zalety. Mamy najnowszy sprzêt. £adnie wybudowane sale do æwiczeñ w-fu. Najnowsze komputery w sali od Infy. Du¿o sklepów przy szkole. No i najlepsz± zalet± jest to, ¿e szko³a mam za moim blokiem, wiêc nie muszê, a¿ tak siê spieszyæ i wsze¶cnie wstawaæ KCR ;*
|
|
|
|
Ginny_Weasley12 |
Dodany dnia 12.05.2007 19:22
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 5671 Dom: SlytherinPunkty: 7696 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 13.02.07 |
tak. To moze teraz ja. Moja szko³a miesci sie na ul. Hiacyntowej 59, Lublin. W ogole ko³o mojej dzielnicy s± takie ul. jak: jagodowa, porzeczkowa, truskawkowa, agrestowa, owocowa, mirtowa itp. W mojej szkole jest nawet fajna dyra, dosyæ niska, jest cioci± mojej kole¿anki, Nice_Marty teraz nam robi kort na dworze, kort, miasteczko rowerowe, to do tenisa ziemniego i w ogole. Druga dyra, moze, byc, trzecia est chuda jak szkapa, mowimy na ni± kosmitka. W szkole narazie ch³opaki maj± nowe ³azienki, my bedziemy miec po wakacjach. Ogolnie szko³a jest teraz odnawiana.\ Nauczyciele? s± spoko. Mamy tak± jedn±, co sie ubiera w jakies spódnice czarne, przypina sobie czarnego koka, ma pierscienie na rêkach iró¿ne branslety, krzywe ¿eby okrone kolczyki i krwistoczerwne usta. Mozna sie niezle przestraszyc, ale jest fajna. Inne nauczycielki i nauczyciele tez s± spoko. Jesli chodzi o uczniów, to nasz szko³a jest baardzo grzeczna. Chyba nie ma ucznia, który by mia³ naganne. Jest 1 dres, ktory jest dresem i sie zadaje z innymi starszymi, a poza tym to czesto przychodza w dresach, ale s± fajni. Mamy du¿o nagród, miejsc i róznych pucharów. Ja zdoby³am az 3! a w sumie tylko, bo tam mamy tego z 200. Ogolnie lubie moj± szko³e. Troche mi dokuczaj± chlopaki, ale to normalne a ja to ignoruje ![]() Draco&Hermiona - mówiê NIE! Do³±cz. Byæ mo¿e istniej± czasy piêkniejsze, Ale te s± nasze. Ci±g dalszy w profilu. Jestem fank± Kurzego Wylotu oraz Brudnego Odbytu. Wiedzcie, ¿e to jedna i ta sama osoba. ;D [O]ld [G]ood [S]tyle of H-P.net *Angela *Angelina *Mimid *Christina *¦mierciojadek *Lestrange *Essi *Adzilla *Wera *Lenne *Hemcia *Nacia *filis ![]() Od cnót Gryfonów, Kretynizmu Puchonów, Wiedzy-o-wlasnej-wszechwiedzy Krukonów, chroñ nas Slytherinie! ![]() ¦miercio¿erca ![]() Trzeba ¿yæ, a nie tylko istnieæ. ![]() Mój ulubieniec, a siatkówka to moje ¿ycie! |
|
|
|
| demelza_robins |
Dodany dnia 14.05.2007 17:44
|
![]() Postów: 173 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1018 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 24.02.07 |
Widzê, ¿e ju¿ du¿o osób siê wypowiedzia³o, ja te¿ to zrobiê. Moja szko³a jest naprawdê g³upia. Nauczyciele bardzo ró¿ni. Wiêc znajdzie siê tam: Fizyk, wyrzucaj±cy za okno zeszyt ucznia, je¿eli nie ma kto¶ zadania, stale rozdra¿niona biologica, wal±cy w ³awkê dziennikiem ksi±dz, prymitywna historyczka, nauczyciel od wf, którego g³os to co¶ po¶redniego miêdzy charkiem a krzykiem, zawsze w¶ciek³a matematyczka i dyrektorka postukuj±ca butami na wysokich obcasach. Uczniowie dziel± siê na s³odkie idiotki, nowoczesnych idiotów s³uchaj±cych techno i hip-hopu, lizuski, kujoni, i w miarê normalnych ludzi. Czujê siê tam jak w wiêzieniu. A Giertych niech siê wypcha z tymi jego mundurkami. Je¿eli dojdzie dojdzie do tego, ¿e mam w tych idiotycznych ultrakrótkich spódniczkach chodziæ, robimy z kole¿ankami strajk. Dla tych, którzy te¿ tak uwa¿aj±, proponujê zagraæ w grê: http://poszkole.p...,1238.html Naprawdê Super! Placebo...
Cause soulmates never die. |
|
|
|
| Vemyavia |
Dodany dnia 14.05.2007 17:46
|
![]() Postów: 24 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 35 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 29.04.07 |
Mam pytanie... czy u kogo¶ w szkole puszczaj± muzykê na d³ugich przerwach? Bo tak siê zastanawiam czy to ju¿ do¶æ powszechne jest. A jak nie u was czego¶ takiego to warto i¶æ do dyrektorki A ja siê nie¼le ubawi³am widz±c jak nauczycielki przytupuj± w rytm muzyki (leci pop i hip hop) Edytowane przez Vemyavia dnia 14.05.2007 17:47 |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Christina

Hufflepuff
z bramkami zrobionymi z czter

)

Slytherin