Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Filmy, na których p³akali¶cie
|
|
Nessa Laime |
Dodany dnia 25.09.2014 19:02
|
![]() Postów: 292 Dom: RavenclawPunkty: 3116 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 21.08.14 |
No to tak: - wiêkszo¶æ czê¶ci Harry'ego Pottera (oczywi¶cie ),- Gwiazd naszych wina, - Igrzyska ¶mierci, - Nie opuszczaj mnie ![]() ![]() ![]() Kto ma olej w g³owie, temu do¶æ po s³owie. W Ravenclawie tylko ci, których umys³ piêknem l¶ni. ![]() ![]() ![]() ![]() Harry jest jak... na przyk³ad czekolada. Je¶li spróbowa³o siê czekolady, nigdy siê nie zapomina jej smaku. Tak samo z Harrym. Nigdy siê nie zapomni magii, która z niego p³ynie, magii, która ciê zaczarowa³a. ~ania potter ![]() - Ginny, nie nazywaj Rona palantem, nie jeste¶ kapitanem dru¿yny... - No wiesz, tak czêsto sam nazywa³e¶ go palantem, ¿e chcia³am ciê wyrêczyæ. Kto ci podbi³ oko, Granger? Chcê mu pos³aæ kwiaty. Irytek odlecia³ rechocz±c i wrzeszcz±c: - Pottu¶ kocha Pomulun±! - To mi³e, ¿e nikomu o tym nie powiesz - mrukn±³ Harry. - Tak, Quirrell to by³ ¶wietny nauczyciel -powiedzia³ g³o¶no Harry. - Mia³ tylko jedna wadê: z tylu g³owy wystawa³ mu Lord Voldemort. - Granger, odejmujê Gryffindorowi piêæ punktów za chamskie wyra¿anie siê o naszej nowej dyrektor... Macmillan te¿ piêæ, bo mi siê sprzeciwiasz... Potter piêæ, bo ciê nie lubiê... Weasley, koszulka ci wy³azi za to te¿ piêæ punktów... Dajcie mi znaæ, jak ju¿ pokonacie Voldemorta, dobrze? - Wiesz co, Weasley, to bardzo dobry pomys³ - rzek³ Lockhart. - Powinienem pój¶æ przygotowaæ siê do mojej nastêpnej lekcji. I odszed³ szybkim krokiem. - Przygotowaæ siê do lekcji- prychn±³ za nim Ron. - Raczej zakrêciæ sobie loki. - Nie s±dzê, by to mia³o jakie¶ znaczenie- o¶wiadczy³a ch³odno profesor McGonagall - chyba ¿e za drzwiami czeka jaki¶ szaleniec z siekier±, ¿eby zamordowaæ pierwsz± osobê która wyjdzie z Wielkiej Sali. - Pó¼niej go poszukam, na pewno znajdê go gdzie¶ na górze, wyp³akuj±cego sobie oczy nad starymi pantoflami mojej matki albo nad czym¶ podobnym. Oczywi¶cie, móg³ te¿ wczo³gaæ siê do szybu wentylacyjnego i tam zdechn±æ, ale to chyba z³udna nadzieja. - Gdyby mózg by³ ze z³ota, by³by¶ biedniejszy nawet od Weasleya. - Mo¿e jest chory! - szepn±³ Ron z nadziej±. - Mo¿e sam odszed³ - mrukn±³ Harry - bo znowu nie dali mu obrony przed czarn± magi±! - Albo mo¿e go wylali! - zawo³a³ Ron. - Przecie¿ nikt go nie znosi, wiêc... - A mo¿e - rozleg³ siê lodowaty g³os tu¿ za nimi - czeka, ¿eby us³yszeæ, dlaczego wy dwaj nie przyjechali¶cie poci±giem razem z innymi. Znasz swoj± matkê, Malfoy, prawda? - powiedzia³ Harry. - Ma minê, jakby jej kto¶ podsun±³ ³ajno pod nos... Czy ona zawsze ma taki wyraz twarz, czy mo¿e tylko wtedy, kiedy ty jeste¶ w pobli¿u? A co bêdzie, je¶li machnê ró¿d¿k± i nic siê nie stanie? Ja wiem? Mo¿e j± rzucisz i r±bniesz go w nos - zaproponowa³ Ron. - Na co oni tak siê gapi±? - zapyta³ Albus, który razem z Rose wystawi³ g³owê przez okno przedzia³u. - Nie przejmuj siê - odrzek³ Ron. - Na mnie. Jestem bardzo s³awny. ![]() |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 25.09.2014 19:10
|
![]() Pochwa³y: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 14.05.09 |
O, akurat dzisiaj po raz trzeci ogl±da³am film "Niemo¿liwe" z Naomi Watts i Evanem McGrogorem. Nie sposób by nie polecia³a chocia¿ jedna ³za przy tym seansie. Jest to prawdziwa historia rodziny, która prze¿y³a uderzenie fali tsunami (w 2003 roku?) Strasznie graj± tam na emocjach kiedy ma³e dzieciaczki zostaj± rozdzielone ze swoimi rodzicami, itp. Naprawdê wzruszaj±cy film. Okropne, jak silna jest natura i jak bardzo bezradni jeste¶my wobec niej. ![]() Christian. ![]() Bo liczy siê to, co masz w ¶rodku. ![]() Ale czasami warto za³o¿yæ maskê. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikujê jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszê fanficka ducha, ¿e tak to ujmê, czyli takiego, którego nie ma" "po czê¶ci trudny jêzyk wynika z za³o¿eñ p³omieñ odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzêdniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartê I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Ishija |
Dodany dnia 25.09.2014 21:22
|
![]() Postów: 35 Dom: RavenclawPunkty: 809 Ranga: Alfa i Omega Data rejestracji: 30.08.14 |
- "Tomorrow, when the war began" - Ten film musia³ siê pojawiæ, obowi±zkowo. P³aka³am i na ksi±¿ce, i na filmie. Z niecierpliwo¶ci± czekam na drug± czê¶æ. OOO jak dobrze wiedzieæ, ¿e nie jestem sama z t± niecierpliwo¶ci± i oczywi¶cie p³akaniem Gdy czyta³am ksi±¿kê p³aka³am ca³y czas ale film te¿ bardzo mnie wzruszy³ (UWAGA SPOILER) jedna z ostatnich scen, gdy Ellie (nie wiem czy to dobrze pisze, dawno nie czyta³am ksi±¿ki) wpada w ramiona Lee ochhh rozp³ywam siê
|
|
|
|
Sherlocked |
Dodany dnia 25.09.2014 22:58
|
![]() Postów: 149 Dom: GryffindorPunkty: 759 Ranga: Bohater Hogwartu Data rejestracji: 17.09.14 |
"Pamiêtnik" , "Szko³a uczuæ" (ogl±dana sto razy i za ka¿dym razem przep³akana , tak jak ksi±¿ka),"Bez mojej zgody","Gwiazd naszych wina","Ósmoklasi¶ci nie p³acz±", "Zostañ, je¶li kochasz", "Król Lew" - tak to film animowany, ale kto na nim nie p³aka³?,"Terminal","Szansa na sukces", No i oczywi¶cie HARRY. Ka¿da ¶mieræ bliskich doprowadza³a do ³ez. Filmów by³o oczywi¶cie du¿o wiêcej, ale nie wszystkie potrafiê sobie przypomnieæ. Jezu u¶wiadomi³am sobie, ¿e jestem beksa ![]() ![]() "-Jak siê czujesz Georgie? - szepnê³a pani Weasley. Pomaca³ sobie g³owê. -Jak uduchowiony - wymamrota³. -Co mu siê sta³o? - wychrypia³ Fred z przera¿on± min±. - Mózg ma uszkodzony? -Jak uduchowiony - powtórzy³ George, otwieraj±c oczy i patrz±c na brata. - Widzisz.. jestem trochê uduchowiony. ODUCHOWIONY, Fred, ³apiesz teraz?" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
SkarletAuror23991 |
Dodany dnia 26.09.2014 11:23
|
![]() Postów: 8 Dom: RavenclawPunkty: 182 Ranga: Mol ksi±¿kowy Data rejestracji: 16.09.14 |
"Skazani na Shawshank" znowu siê pojawiaj±:], ale có¿ poradziæ ja ten film uwielbiam i ju¿;]. Zawsze p³aczê na zakoñczeniu ale nie dlatego, ¿e jest smutne bo nie jest, ale jest piêkne ."Waleczne serce" oczywi¶cie, fina³ "Skazanego na ¦mieræ", "Gladiator", "W³adca Pier¶cieni - Powrót Króla". To tyle tak na gor±co
|
|
|
|
yersinia |
Dodany dnia 30.09.2014 22:18
|
![]() Pochwa³y: 4 Postów: 328 Dom: GryffindorPunkty: 3481 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 29.07.11 |
Aktualizacja ![]() - "Kraina lodu" - wiadomo, na której scenie. Strasznie emocjonalnie podesz³am do tematu, prawdopodobnie dlatego, ¿e sama mam siostrê, a relacja Anny i Elsy w wielu momentach przypomina nasz±. - "Jak wytresowaæ smoka2" - rycza³am jak dziecko. Nie chcê tu wrzucaæ spojlerów, je¶li kto¶ nie ogl±da³, a jak ogl±da³, to i tak wie o jak± scenê chodzi. Po pierwszym obejrzeniu mia³am pó³-depresjê do koñca dnia. |
|
|
|
Neterin |
Dodany dnia 30.09.2014 22:44
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 2 Postów: 270 Dom: SlytherinPunkty: 6381 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 09.09.14 |
* HP i Insygnia ¶mierci - wspomnienia Severusa. * Now is Good - Tessa dowiaduje siê ile ¿ycia jej zosta³o i pó¼niej demoluje pokój. * Niemo¿liwe ![]() ![]() |
|
|
|
zipi78 |
Dodany dnia 01.10.2014 12:46
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 110 Dom: SlytherinPunkty: 4680 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 24.04.13 |
Z regu³y filmy raczej tak na mnie nie dzia³aj±, ale pamiêtam, ¿e chyba jedynym, podczas którego uda³o mi siê uroniæ nie jedna ³zê by³ niesamowity film Zielona mila, kiedy ogl±da³am go po raz pierwszy. To by³o dobre parê lat temu. LUNATYCZKA |
|
|
|
Ginewra Molly Wesley |
Dodany dnia 08.11.2014 14:49
|
![]() Postów: 12 Dom: RavenclawPunkty: 70 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 07.11.14 |
Rycza³am na filmie ''Zielona mila'' , ''Harry Potter i Ksi±¿e Pó³krwi'' podczas ¶mierci Dumbledora i Zgredka ( ale to ju¿ nastêpna czê¶c),) troszkê na ''Tytaniku'' ale to jak by³am m³odsza :-)
|
|
|
|
Ginewra Molly Wesley |
Dodany dnia 08.11.2014 14:54
|
![]() Postów: 12 Dom: RavenclawPunkty: 70 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 07.11.14 |
I jeszcze na filmie o jakim¶ psie japoñskiej rasy, który przywi±za³ siê do swego w³a¶ciciela,. Gdy wyczu³ ¿e jego pan umrze zacz±³ aportowaæ, czego wcze¶niej nie chcia³ robiæ :-) wcze¶niej zawsze go odprowadza³ i czeka³ przed stacj± a¿ wróci do domu... Ne pamiêtam tytu³u.... |
|
|
|
Ana_Black |
Dodany dnia 08.11.2014 15:43
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 8 Postów: 4391 Dom: GryffindorPunkty: 24016 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 06.02.10 |
I jeszcze na filmie o jakim¶ psie japoñskiej rasy, który przywi±za³ siê do swego w³a¶ciciela,. Gdy wyczu³ ¿e jego pan umrze zacz±³ aportowaæ, czego wcze¶niej nie chcia³ robiæ :-) wcze¶niej zawsze go odprowadza³ i czeka³ przed stacj± a¿ wróci do domu... Ne pamiêtam tytu³u.... Mój przyjaciel Hachiko? ![]() Loki: Do¶æ tego! Wszyscy stoicie ni¿ej ode mnie! Patrzysz na boga, szkaradny stworze! I nie godzê siê, aby pomiata³ mn±... Hulk: Wielki mi bóg. ![]() ![]() Hulk ziewaæ ~ £apa ![]() Uwielbiam te¿ jak dostajesz sza³u i zamieniasz siê w tê wielk± zielon± bestiê.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zdradzê ci moj± tajemnicê. Zawsze jestem z³y. ![]() ![]() Nie¼le. Chc± mnie zamkn±æ w metalowym pudle i zanurzyæ w wodzie. Nie. Jest gorzej ni¿ my¶la³em. ![]() No bo czym jeste¶my? Zespo³em? Nie, nie, nie. Mieszank± wybuchow± nios±c± chaos. *** ![]() Nie b±d¼ jeleñ, nie fikaj. ![]() Matka wie ¿e ukrad³e¶ jej szaty? ![]() - Jarvis, znasz przypowie¶æ o Jonaszu? - Traktowa³bym j± raczej jako metaforê. - Thor walczy na 6. - Nie zaprosi³ mnie? ![]() Co, stawali¶cie na siusiu? ![]() Niech wyskakuje z ciuchów. Przenoszê imprezê do was. ![]() We¼ mnie nie strasz. Co to by³o, robi³ mi usta usta? ![]() Phil? Ale on ma na imiê Agent! ![]() J.A.R.V.I.S: Dostêpne 400% mocy. Iron-Man: Dziêki. ![]() Nie gniewam siê, p±czuszku. Masz niez³y prosty. ![]() Ta wied¼ma miesza ci w g³owie. Jeste¶ od niej silniejszy, m±drzejszy. Jeste¶ Banner. ![]() On jest szefem. Ja tylko za wszystko p³acê, wszystko budujê i dbam ¿eby¶my byli cool. ![]() Stark! Potrzebny jest plan ataku! Mam plan: atakowaæ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() - Ja bym sobie odpu¶ci³a, to faceci nie z tego ¶wiata, bogowe czy co¶. - Bóg jest tylko jeden! I g³owê dam, ¿e tak siê nie ubiera. ![]() - No jasne. Z³oty ch³opiec w z³otej zbroi. Co zostanie jak j± zdejmiesz? - Geniusz, miliarder, playboy, filantrop. A co? (...) A kto jest [prawdziwym bohaterem]? Ty? Jeste¶ wynikiem eksperymentów na ludziach. Tyle w tobie bohatera, ile zmie¶ci³o siê do probówki. *** Zabijesz mnie? Ustaw siê w kolejce. ![]() Kto znajdzie ten m³ot i oka¿e siê go godny posi±dzie moc Thora. ![]() Thor: Loki mo¿e i jest nieobliczalny, ale jest Asgardczykiem i moim bratem. Natasha: Zabi³ 80 ludzi w ci±gu dwóch dni. Thor: By³ adoptowany. - Nie bêdê z tob± walczy³ bracie. - Nie jeste¶my braæmi. ![]() Piek³o rozbrzmiewa jêkami jego ofiar. ![]() - O, kontratakuj±. - No wiesz, m³odzi s±. - Do stu piorunów, szanuj mowê ojczyst± - D³ugo mi tego nie wybacz±. ![]() To bardzo, bardzo ciekawa teoria, ale ja mam prostsz±. Nie jeste¶cie godni. ![]() - A jakby wsadziæ m³ot do windy? Uniesie j±. - Winda nie jest godna. ![]() Zobaczy³em co¶ we ¶nie. Muszê to wyja¶niæ. Tutaj siê nie da. ![]() - Jak tam kosmos? - Kosmos ma siê dobrze. ![]() - I my¶lisz, ¿e mo¿esz mi zaufaæ? - Nie ufam ci. Matka ci ufa³a. W przesz³o¶ci. Nawet mimo naszych ci±g³ych sporów. Zawsze mia³a nadziejê, ¿e gdzie¶ w tobie nadal jest iskierka mojego brata. Ta nadzieja ju¿ nie istnieje i ju¿ ciê nie chroni. ![]() Mojego ¿ycia... Tato, nie nadajê siê na króla. Bêdê broniæ Asgardu i innych ¶wiatów do ostatniego tchu... ale nie mogê tego robiæ z tronu. Mimo swego szaleñstwa Loki rozumia³ w³adzê w taki sposób, jakiego ja nigdy nie osi±gnê. *** ![]() O nie, bêdê ¿y³ wiecznie i bêdê ca³y z plastiku. ![]() ![]() Kto oka¿e siê godzien moc m³ota posi±dzie. Bez jaj, stary, to sztuczka. ![]() Rekalibracja kognitywna... Zdzieli³am ciê w czaszkê ![]() Mam go spowolniæ? Czy wy¶lesz mu wiêcej sparingpartnerów? ![]() Lepiej wydaj rozkaz, bo zaczynam mu kibicowaæ. ![]() Have you ever had someone take your brain and play? Pull you out and stuff something else in? Do you know what it's like to be unmade? ![]() Przerabia³em hipnozê. Nie lubiê. *** Stoimy w obliczu globalnej katastrofy. ![]() Hej malutki. S³onko ju¿ zachodzi. ![]() Cicho blaszak, ja nie mam rakiety w ty³ku. ![]() - Steve nie lubi takiego s³ownictwa. - A kopn±æ ciê w t±... ![]() Nie jest taki z³y, tylko trochê nerwus. Drugiego takiego nie ma na ca³ym ¶wiecie. Wszyscy lubi± wygrywaæ, a ten mój facet robi co mo¿e by walki unikn±æ, bo wie ¿e walkê wygra. ![]() - Co ci siê ¶ni³o? - ¯e jestem Avengersem, ¿e jestem kim¶ wiêcej ni¿ tylko pos³uszn± maszynk± do zabijania. ![]() Kocha to siê dzieci, ja mam u niego d³ug. *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Wst±p do T.A.R.C.Z.Y, poznaj dalekie kraje, niezwyk³ych ludzi... i zabij ich. ![]() ![]() Ja siê nie pocê. Ja b³yszczê. ![]() Thor móg³by choæ raz przys³aæ boga sprz±tania po sobie. Na pewno ma jak±¶ magiczn± miot³ê. ![]() ![]() Zawsze nosisz whisky? ![]() Ten dom mia³ wytrzymaæ si³ê Hulka. ![]() - Jak nas znale¼li? - Zaprosi³em ich. ![]() Nie poddam siê. Odzyskam Skye i T.A.R.C.Z.Ê, ale jeep od Eddiego to za ma³o. ![]() Nasza kiepska opcja. Grant Ward. *** ![]() Bez ciebie nie ma T.A.R.C.Z.Y. ![]() - S³u¿ysz Coulsonowi czy T.A.R.C.Z.Y? - To to samo. ![]() Kogo jak kogo, ale Coulsona nie zlikwidujesz. ![]() Dyrektor T.A.R.C.Z.Y zawsze ma tajemnice. *** Nie wierzê w strach. Wierzê w zaufanie. ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() I was able to hack S.H.I.E.L.D. from my van. You're gonna show me something new. ![]() Nie by³am w waszym durnym "S.H.I.E.L.D. Hogwarcie". ![]() ![]() *** ![]() ![]() Nie jestem dobrym cz³owiekiem, Skye. ![]() Long time to see. ![]() Jestem Agent Grant Ward. ![]() *** ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Je¶li to jeszcze aktualne, to poproszê tego drinka. ![]() - ¯o³nierzyk. Postaæ nie z tej epoki. Ale za to z tej planety. ![]() Nigdy nie chcia³em tronu. Chcia³em byæ równym tobie. ![]() - A ty co? B³yskawic siê boisz? - Nie darzê mi³o¶ci± tego, co zwiastuj±. - Chcesz zabraæ mi ukochan± planetê w odwecie za rzekom± zniewagê? Nie. Sprawujê nad ni± opiekê. - No rzeczywi¶cie, wspaniale siê ni± opiekujesz. Ludzie wy¿ynaj± siê milionami, a ty palcem nie kiwniesz. Zaprowadzê tu porz±dek. Kto mnie powstrzyma? ![]() - Jeste¶ potworem. - O nie. Potwór jest w¶ród was. - A, Banner. To twój plan. ![]() ¯e urodzi³em siê by zostaæ królem. ![]() No dobrze. To mo¿e wolisz kogo¶ ze swoich nowych przyjació³? Wydaje siê, ¿e jeste¶ do nich podobny. No i to jest o wiele lepsze! Mój strój jest taki sobie. Ale ile niesie ze sob± cnót! Jaki¿ to wielki zaszczyt! Czujê, ¿e a¿ szalejê od sprawiedliwo¶ci. Chcesz us³yszeæ mowê o prawdzie, honorze i patrioty¼mie? Bo¿e chroñ Amer... Zaufaj mojemu gniewowi. Nie zrobi³em tego dla niego. Uuuu. A by³a ju¿ na wyci±gniêcie rêki. Dziêki Tesseractowi mogli¶cie mieæ w³adzê, nieograniczon± moc. A wy co? Ciep³o i ¶wiat³o dla wszystkich ludzi? Dopiero przekonacie siê, co znaczy prawdziwa w³adza. ![]() Przynoszê wam dobr± nowinê. Czeka was wyzwolenie. *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Nie mia³em prawa ciê winiæ. Wiem, ¿e chcia³e¶ mi pomóc, chroniæ mnie. Od tego s± przyjaciele. Mo¿emy ¿yæ z godno¶ci± - nie mo¿emy z ni± umrzeæ. Cz³owiek jest najgorszym ¼ród³em prawdy o sobie. Wszystko siê zmienia. To nie znaczy, ¿e na lepsze. Trzeba sprawiæ, by by³o lepiej. Nie mo¿na tylko gadaæ i mieæ nadziejê, ¿e samo siê poprawi. |
|
|
|
Lumos123 |
Dodany dnia 08.11.2014 21:51
|
![]() Postów: 203 Dom: HufflepuffPunkty: 3008 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 18.10.14 |
Dzi¶ ogl±da³am film pt. "Siedem dusz" porycza³am siê pod koniec ![]() Wed³ug mnie najbardziej smutny film to "Zielona mila" - p³aka³am prawie ca³y film. "Nad ¿ycie" - p³aka³am gdy Agata umiera³a A mo¿e w Hufflepuffie,
Gdzie sami prawi mieszkaj±, Gdzie wierni s± sprawiedliwi Hogwartu szko³y s± chwa³±. ![]() Wiersz o mnie :Lumos nasza jest kochana M±dra, zdolna, uwielbiana A przynajmniej tak my¶li... Có¿, nie widzi nienawi¶ci Zadaje wredne zadania w butelce I co my¶li? Ja piszê wiersze? Mimo tego pewien respekt - Mimo, ¿e ona nie prefekt ¦wietny medal dla kluch stworzy³a Najlepszym, oczywi¶cie, go wrêczy³a To mia³a byæ mi³a rymowanka, Lecz niech bêdzie niespodzianka! ;D ![]() To, ¿e twoja wra¿liwo¶æ uczuciowa mie¶ci siê w ³y¿eczce od herbaty, nie ¶wiadczy o tym, ¿e wszyscy s± tak upo¶ledzeni. ![]() - Diabelskie sid³a, diabelskie sid³a... Co mówi³a profesor Sprout?... ¯e to lubi ciemno¶æ i wilgoæ... - Wiêc zapal co¶! - wykrztusi³ Harry. - Tak... no jasne... ale tu nie ma drewna! - krzyknê³a Hermiona, wykrêcaj±c sobie rêce. - CZY TY ZWARIOWA£A¦? - zawy³ Ron. - JESTE¦ CZARODZIEJK¡ CZY NIE? -Brat Zachariasz- powiedzia³a Isabelle. -Ciacho wszystkich miesiêcy od stycznia do grudnia w kalendarzu Cichych Braci. Co on tu robi? -A istnieje kalendarz Cichych Braci? - zainteresowa³ siê Alec. -Sprzedaj± go? - Och, jeste¶ prefektem, Percy? - zdziwi³ siê jeden z bli¼niaków. - Dlaczego nam nie powiedzia³e¶? Nie mieli¶my pojêcia. - Daj spokój, przecie¿ pamiêtam, ¿e co¶ o tym wspomina³ - powiedzia³ drugi bli¼niak. - Raz... - Albo dwa... - Chwilê temu... - Przez ca³e lato... -Lubiê kaczki - wtr±ci³ dyplomatycznie Jem. - Zw³aszcza te z Hyde Parku. - Zerkn±³ z ukosa na przyjaciela. Obaj siedzieli na brzegu wysokiego sto³u, z nogami zwieszonymi nad pod³og±. - Pamiêtasz, jak próbowa³e¶ kiedy¶ mnie namówiæ, ¿ebym rzuci³ im piróg nadziewany miêsem, bo chcia³e¶ sprawdziæ, czy uda siê wyhodowaæ rasê kaczek kanibali? -I zjad³y go - przypomnia³ Will. - Krwio¿ercze ma³e bestie. Nigdy nie ufaj kaczkom. |
|
|
|
Liliana2194 |
Dodany dnia 08.11.2014 22:08
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 20 Postów: 1283 Dom: HufflepuffPunkty: 20246 Ranga: O choinka! Data rejestracji: 18.06.14 |
A ja rzadko p³aczê przy filmach, przy ksi±¿kach czê¶ciej... Mo¿e to dlatego, ¿e nie lubiê dramatów i rzadko zdarza mi siê je ogl±daæ. Trochê chyba pop³aka³am, gdy umiera³ Zgredek w HP i I¦ 1... No i zdziwiê was, nie ogl±da³am wiêkszo¶ci z wymienianych tu filmów, nawet Titanica. ;p Wszyscy siê dziwi±, jak s³ysz±, ¿e nie widzia³am tego filmu ;p Edytowane przez Liliana2194 dnia 02.07.2018 12:04
![]() ![]() - - W Hogwarcie: - - 2) Valerie Adams 2.06.2019 - ![]() ![]() ![]() Karta postaci: tutaj1) Liliana Williams 18.06.2014 - 31.05.2019 ~ moja ulubienica spo¶ród tej dwójki ~ ![]() ![]() ![]() Karta postaci: 1. Lijka2. Poboczne - - Za 2017/2018: - - ![]() - - INBJN - - Ten little Indian Boys went out to dine One choked his little self and then there were nine. ![]() Nine little Indian Boys sat up very late One overslept himself and then there were eight. Eight little Indian Boys travelling in Devon One said he'd stay there and then there were seven. Seven little Indian Boys chopping up sticks One chopped himself in halves and then there were six. ![]() Six little Indian Boys playing with a hive A bumblebee stung one and then there were five. Five little Indian Boys going in for law One got in Chancery and then there were four. Four little Indian Boys going out to sea A red herring swallowed one and then there were three. Three little Indian Boys walking in the zoo A big bear hugged one and then there were two. Two little Indian Boys sitting in the sun One got frizzled up and then there was one. One little Indian Boy left all alone He went out and hanged himself and then there were none. ![]() ![]() - - - - ![]() |
|
|
|
tomparker |
Dodany dnia 14.11.2014 21:19
|
![]() Postów: 128 Dom: RavenclawPunkty: 1142 Ranga: Prefekt Naczelny Ravenclawu Data rejestracji: 07.09.14 |
I jeszcze p³aka³am przy filmie ''Forest Gump''. Nie wiem czemu, ale tak jako¶ mnie nasz³o. monciakund, ja te¿ siê wzruszy³am na tym filmie. Matko, jak ja becza³am na samym koñcu. "Forrest Gump" to najbardziej wzruszaj±cy film(wed³ug mnie oczywi¶cie) jaki dotychczas widzia³am. Oczywi¶cie p³aka³am te¿ na innych filmach, lecz ten zrobi³ na mnie najwiêksze wra¿enie. Mo¿e dotknê³o mnie to, ¿e ten facet by³ chory psychicznie i nie by³ przez wiêkszo¶æ ludzi akceptowany. Po prostu oddane realia tego ¶wiata
|
|
|
|
tomparker |
Dodany dnia 14.11.2014 21:27
|
![]() Postów: 128 Dom: RavenclawPunkty: 1142 Ranga: Prefekt Naczelny Ravenclawu Data rejestracji: 07.09.14 |
"Waleczne serce" oczywi¶cie, fina³ "Skazanego na ¦mieræ", "Gladiator", "W³adca Pier¶cieni - Powrót Króla". To tyle tak na gor±co Tez rycza³am na "Brave Heart" i na "Gladiatorze", a je¶li juz jeste¶my przy filmach historycznych, to na "300 Spartan" i "Spartakusie" te¿. No i jeszcze wojenne: "Kamienie na Szaniec" i "Pianista". Ponadto "Zielona Mila" i "Titanic"![]() pewnie jak wiêkszo¶æ). O dziwo nie p³aka³am na "Skazani na Shawshank", mimo ¿e w recenzjach du¿o by³o o ³zach. Ka¿dego wzrusza co innego
|
|
|
|
luna99 |
Dodany dnia 04.05.2015 21:21
|
![]() Postów: 25 Dom: RavenclawPunkty: 751 Ranga: Alfa i Omega Data rejestracji: 20.02.15 |
Dot±d p³aka³am na (uwaga!) jednym filmie!!! Wow, a¿ mi g³upio o tym mówiæ, ale nikt chyba o nim nie napisa³. Rozwali³ mnie "Hobbit Bitwa Piêciu Armii". Po ¶mierci Filego moje oczy zrobi³y siê mokre a obraz zamazany. Po ¶mierci Kilego polecia³a mi ³ezka. Ale na dobre rozchlipa³am siê dopiero po ¶mierci THORINA!!! Przez ca³± noc p³aka³am jeszcze w poduszkê. Z uwagi, ¿e sama bêdê scenarzyst±, mo¿e nie nied³ugo, ale za jakie¶ 20 lat mam nadziejê, ¿e wspomnicie tu o moich filmach Niech ¿yje Thorin!!!A raczej niech nie ¿yje ![]() ![]() ![]() W Ravenclawie tylko ci, których umys³ piêknem l¶ni ![]() ![]() ![]() ![]() Avatar <3 |
|
|
|
Beatrice |
Dodany dnia 01.06.2015 20:31
|
![]() Postów: 45 Dom: GryffindorPunkty: 203 Ranga: Pogromca chochlików Data rejestracji: 31.05.15 |
Pop³aka³am siê na filmach: /Zostañ je¶li kochasz - na momencie kiedy lekarz mówi ,¿e nie uda³o siê uratowaæ Teddiego i ogólnie na ca³ym filmie. /Mój przyjaciel Hachiko - p³aka³am jak ma³e dziecko ![]() /Król lew - jak ka¿dy ![]() Beatrice. Gryffindor
_________________________________________________________ _________________________________________________________ ![]() _________________________________________________________ |
|
|
|
Bellatrix L |
Dodany dnia 01.06.2015 21:34
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 299 Dom: RavenclawPunkty: 7101 Ranga: Morderca Paj±ków Data rejestracji: 18.04.15 |
A wiêc, nie wytrzyma³am emocjonalnie na: - Titanicu. Zawsze p³aczê tylko w jednym, tym samym momencie - kiedy Rose wsiada do szalupy i leci ta muzyczka. - Król lew. Oczywi¶cie na ¶mierci Mufasy ![]() - HP i Insygnia ¦mierci. W momentach gdy leci Lily's Theme Nie mogê sobie przypomnieæ wiêcej tytu³ów, ale ja jestem p³aczek i na wielu filmach p³aczê ღ ღ ღ ![]() ღ ღ ღ ![]() ღ ღ ღ W Hogwarcie Ellen Ripley. Od 27.07.2015 (14. edycja) dumna pani prefekt Ravenclawu Redaktorka w 3. numerze Proroka Niecodziennego, wakacje 2015 Korektor w 13. numerze Proroka Niecodziennego, wakacje 2017 |
|
|
|
yersinia |
Dodany dnia 01.06.2015 22:04
|
![]() Pochwa³y: 4 Postów: 328 Dom: GryffindorPunkty: 3481 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 29.07.11 |
Te¿ p³aka³am na filmie "Mój przyjaciel Hachiko", co nie zmienia faktu, ¿e dalej uwa¿am, ¿e ten facet zrobi³ krzywdê swojemu psu i to jego wina, ¿e pies tak strasznie siê przywi±za³ do niego, przez co potem cierpia³ po ¶mierci w³a¶ciciela. |
|
|
|
Elizabeth_ |
Dodany dnia 01.06.2015 22:06
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 5 Postów: 850 Dom: SlytherinPunkty: 12302 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 23.05.15 |
Ostatni film, na którym p³aka³am to Marley i ja. Piêkna historia cz³owieka i psa. Generalnie zawsze jako¶ te filmy ze zwierzêtami mnie wzruszaj±. Uca³owanka dla Elki. Niech moc Sznejpa bêdzie z Tob±! ~ Sam Quest
Noszê z dum± ![]() Totalnie Zielona W swoim podpisie wita Was Elizabeth Lili Prince-Baudelaire. Oda do Elizabeth by Sam Quest (trzymajcie siê mocno) Elizabeth, Ty jeste¶ jak zdrowie, Jak mocno mo¿na kochaæ ten tylko siê dowie Kto wie, jak Wielbisz Zielony i Snarry lub Drarry O zgrozo te¿ Lucarry! Uwielbiasz czytaæ o Harrym Co rodzic ma dzieci i my¶lisz sobie O rety! Niestety nie ka¿dy mia³ okazjê W blasku twej chwa³y siê tarzaæ, Jak koty które ubóstwiasz Po szafach twoich skakaæ. Lecz wiedz o najlepsza, ¿e Chocia¿ pisaæ nie umiem, To wierzê, ¿e mój wiersz, Nie zniknie nigdy w t³umie. - Harry, mam ci co¶ wa¿nego do powiedzenia, nie wiem jak zareagujesz... - Dumbledore odchrz±kn±³. - Harry - profesor Snape jest twoim ojcem. - Naprawdê? - Nie. Ale zawalasz Eliksiry. Postaraj siê pracowaæ nieco sumienniej, dobrze? Fanfik którego imienia nie wolno wymawiaæ ![]() ![]() ![]() Siedzi w gabinecie! - wyrzuci³ z siebie Harry z wyra¼nym niesmakiem. - Dlaczego? Nie powinien byæ teraz na lekcjach? - A to ³obuz - podsumowa³ Ron. - Co on robi w swoim w³asnym gabinecie? Trylogia Draco by Cassandra Clare Piszê: Dziesiêæ lat trudniej [1/10] Historia Pewnych ¦lizgonów [2/12] Hogwart po pó³nocy [wstrzymane] Momenty z ¿ycia Snape'a w trzech aktach [10/10] S³owniczek x Harry [2/4] Pojednanie [3/12] Sprawa to jasna, ¿e Puchar Domów Najlepiej wygl±da w rêkach ¦lizgonów Why do you think I'm calling you? Just to say hello? Hello sick people. ![]() It's my own gallery of Gregory House: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Why I love him so much? ![]() ![]() Gregory House in black&white ![]() Three truths in life: ![]() ![]() ![]() ![]() Fanka snarry, lucarry, drarry, mpreg, severitusów & SmH. Harry spojrza³ na niego zirytowany. - Nastêpnym razem, gdy prze¶piê siê z twoim ojcem, poinformujê ciê o tym - wyplu³ i niemal natychmiast tego po¿a³owa³, bo Draco spojrza³ na niego w czystym szoku. - Nie chcê z tob± o tym rozmawiaæ - doda³ pospiesznie, czuj±c narastaj±c± panikê. - Masz brata. Jest bezpieczny. Teraz jest was trzech, gratulujê. Nas jest piêcioro, przyzwyczaj siê do tej matematyki. Powinno¶ci by euphoria814 Zerkn±³ w dó³ i ujrza³ medalion. Spojrza³ na Toma, znów stoj±cego przed nim, i uniós³ brew. - Dobrze na tobie wygl±da. - Tylko tyle powiedzia³ Tom, nim z powrotem usiad³. Harry popatrzy³ na niego z niedowierzaniem. Chwilê pó¼niej zacz±³ chichotaæ. - Wkrótce bêdê mia³ wiêcej kawa³ków twojej duszy, ni¿ ty sam - za¿artowa³. - Nie mog³y trafiæ w lepsze rêce. Takiej odpowiedzi siê nie spodziewa³. - Bardziej s³u¿ê jako cel do æwiczeñ - mrukn±³ Barty, patrz±c na Harry'ego z czu³o¶ci± w oczach, na wskutek czego Tom musia³ zacisn±æ zêby. Absolutnie gardzi³ tym, jak jego ¶miercio¿erca by³ blisko Harry'ego. Jednak wiedzia³, ¿e nie móg³ nic na to poradziæ. Przynajmniej na razie. Barty podniós³ wzrok i ich oczy siê spotka³y. Tom zobaczy³ w nich wszystko, czego potrzebowa³. Jego ¶miercio¿erca siê nie wycofa. A on nie zmusi go do poddania. Z³o¶liwy u¶miech wyp³yn±³ na jego usta i ponownie spojrza³ na Harry'ego. Ch³opak bêdzie jego. Poza nim, nikt nie by³ wystarczaj±co dobry dla Harry'ego. To by³o takie proste. Syn ¦mierci by Little.Miss.Xanda Dziesi±ty Severus spojrza³ na Harry'ego spod uniesionych brwi, z niechêtnym podziwem. - Dosta³e¶ Wybitny z Eliksirów na SUMach? Harry u¶miechn±³ siê rado¶nie. - Da³em egzaminatorowi autograf. Snape jêkn±³. Jedena¶cie razy by Horcerxhexer Severus Snape. Being a hero doesn't always mean being a saint. ![]() |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Ravenclaw
),

Hufflepuff

Gdy czyta³am ksi±¿kê p³aka³am ca³y czas
Gryffindor