Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
|
Instrumenty
|
|
Bellatrix L |
Dodany dnia 25.06.2015 20:51
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 299 Dom: RavenclawPunkty: 7101 Ranga: Morderca Paj±ków Data rejestracji: 18.04.15 |
Ja umiem stworzyæ tylko podstawowe O ¿adnych sus7 czy add-co¶tam nie ma mowy.Szczerze powiedziawszy, to ma³o mnie interesuje znajomo¶æ tych akordów. Pewnie, mo¿e warto znaæ, ale to jest przydatne, gdy kto¶ gra na weselach itd. na keyboardach. Ja jestem zainteresowana graniem muzyki klasycznej na FORTEPIANIE, a nie na tym beznadziejnym keyboardzie... ღ ღ ღ ![]() ღ ღ ღ ![]() ღ ღ ღ W Hogwarcie Ellen Ripley. Od 27.07.2015 (14. edycja) dumna pani prefekt Ravenclawu Redaktorka w 3. numerze Proroka Niecodziennego, wakacje 2015 Korektor w 13. numerze Proroka Niecodziennego, wakacje 2017 |
|
|
|
Nessa Laime |
Dodany dnia 01.08.2015 19:38
|
![]() Postów: 292 Dom: RavenclawPunkty: 3116 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 21.08.14 |
Ju¿ sporo czasu minê³o, wiêc mam pytanie do Belli. Zdecydowa³a¶ siê w koñcu na szko³ê muzyczn±? By³a¶ na egzaminie? Chyba siê jeszcze nie chwali³am, ale jaki¶ czas temu dosta³am list ze SM, ¿e zosta³am przyjêta W poniedzia³ek wybieram siê do sklepu muzycznego po instrument i ju¿ mam ogromny zaciesz z tego powodu ![]() ![]() ![]() Kto ma olej w g³owie, temu do¶æ po s³owie. W Ravenclawie tylko ci, których umys³ piêknem l¶ni. ![]() ![]() ![]() ![]() Harry jest jak... na przyk³ad czekolada. Je¶li spróbowa³o siê czekolady, nigdy siê nie zapomina jej smaku. Tak samo z Harrym. Nigdy siê nie zapomni magii, która z niego p³ynie, magii, która ciê zaczarowa³a. ~ania potter ![]() - Ginny, nie nazywaj Rona palantem, nie jeste¶ kapitanem dru¿yny... - No wiesz, tak czêsto sam nazywa³e¶ go palantem, ¿e chcia³am ciê wyrêczyæ. Kto ci podbi³ oko, Granger? Chcê mu pos³aæ kwiaty. Irytek odlecia³ rechocz±c i wrzeszcz±c: - Pottu¶ kocha Pomulun±! - To mi³e, ¿e nikomu o tym nie powiesz - mrukn±³ Harry. - Tak, Quirrell to by³ ¶wietny nauczyciel -powiedzia³ g³o¶no Harry. - Mia³ tylko jedna wadê: z tylu g³owy wystawa³ mu Lord Voldemort. - Granger, odejmujê Gryffindorowi piêæ punktów za chamskie wyra¿anie siê o naszej nowej dyrektor... Macmillan te¿ piêæ, bo mi siê sprzeciwiasz... Potter piêæ, bo ciê nie lubiê... Weasley, koszulka ci wy³azi za to te¿ piêæ punktów... Dajcie mi znaæ, jak ju¿ pokonacie Voldemorta, dobrze? - Wiesz co, Weasley, to bardzo dobry pomys³ - rzek³ Lockhart. - Powinienem pój¶æ przygotowaæ siê do mojej nastêpnej lekcji. I odszed³ szybkim krokiem. - Przygotowaæ siê do lekcji- prychn±³ za nim Ron. - Raczej zakrêciæ sobie loki. - Nie s±dzê, by to mia³o jakie¶ znaczenie- o¶wiadczy³a ch³odno profesor McGonagall - chyba ¿e za drzwiami czeka jaki¶ szaleniec z siekier±, ¿eby zamordowaæ pierwsz± osobê która wyjdzie z Wielkiej Sali. - Pó¼niej go poszukam, na pewno znajdê go gdzie¶ na górze, wyp³akuj±cego sobie oczy nad starymi pantoflami mojej matki albo nad czym¶ podobnym. Oczywi¶cie, móg³ te¿ wczo³gaæ siê do szybu wentylacyjnego i tam zdechn±æ, ale to chyba z³udna nadzieja. - Gdyby mózg by³ ze z³ota, by³by¶ biedniejszy nawet od Weasleya. - Mo¿e jest chory! - szepn±³ Ron z nadziej±. - Mo¿e sam odszed³ - mrukn±³ Harry - bo znowu nie dali mu obrony przed czarn± magi±! - Albo mo¿e go wylali! - zawo³a³ Ron. - Przecie¿ nikt go nie znosi, wiêc... - A mo¿e - rozleg³ siê lodowaty g³os tu¿ za nimi - czeka, ¿eby us³yszeæ, dlaczego wy dwaj nie przyjechali¶cie poci±giem razem z innymi. Znasz swoj± matkê, Malfoy, prawda? - powiedzia³ Harry. - Ma minê, jakby jej kto¶ podsun±³ ³ajno pod nos... Czy ona zawsze ma taki wyraz twarz, czy mo¿e tylko wtedy, kiedy ty jeste¶ w pobli¿u? A co bêdzie, je¶li machnê ró¿d¿k± i nic siê nie stanie? Ja wiem? Mo¿e j± rzucisz i r±bniesz go w nos - zaproponowa³ Ron. - Na co oni tak siê gapi±? - zapyta³ Albus, który razem z Rose wystawi³ g³owê przez okno przedzia³u. - Nie przejmuj siê - odrzek³ Ron. - Na mnie. Jestem bardzo s³awny. ![]() |
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 02.08.2015 00:24
|
![]() Postów: 697 Dom: GryffindorPunkty: 1813 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Kiedy¶ gra³am na skrzypcach, chodzi³am po lekcjach na zajêcia wieczorowe do szko³y muzycznej, po czym by³am tak przetyrana, ¿e po 3 latach powiedzia³am, ¿e ju¿ nigdy nie wezmê smyczka do rêki. Teraz ¿a³ujê, bo chcia³abym graæ dalej, ale nie mam ju¿ skrzypiec, w dodatku mia³am po³amane wszystkie palce, wiêc my¶lê, ¿e by³oby mi bardzo trudno, nawet gdybym nie mia³a 12-letniej przerwy. "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
|
Fantha Ameria |
Dodany dnia 26.08.2015 20:54
|
![]() Postów: 52 Dom: SlytherinPunkty: 159 Ranga: Postrach pierwszaków Data rejestracji: 21.08.15 |
Niestety,jestem kompletnie niemuzykalna ju¿ flet prosty by³ dla mnie ogromnym wyzwaniem.Aczkolwiek bardzo bym chcia³a umieæ dobrze graæ na skrzypcach lub wiolonczeli. Od cnót Gryfonów kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-w³asnej-wszechwiedzy Krukonów chroñ nas Slytherinie!
Harry to fajny ch³opczyk, troche niedorozwiniêty umys³owo. Posiada wiele przyjació³, wrogów, adidasów, fanek i w³osów(na g³owie). Lubi machaæ do kamery i karmiæ gumoch³ony. ![]() |
|
|
|
Bellatrix L |
Dodany dnia 26.08.2015 21:10
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 299 Dom: RavenclawPunkty: 7101 Ranga: Morderca Paj±ków Data rejestracji: 18.04.15 |
Nessa Laime Nie. Nie posz³am na egzaminy. Ale to by³o przecie¿ do przewidzenia. A z reszt±, dosz³am do wniosku, ¿e nie chcê wi±zaæ mojej przysz³o¶ci z muzyk±, wiêc nie widzê sensu uczêszczania do niej. Chcê siê skupiæ na czym¶ innym. ღ ღ ღ ![]() ღ ღ ღ ![]() ღ ღ ღ W Hogwarcie Ellen Ripley. Od 27.07.2015 (14. edycja) dumna pani prefekt Ravenclawu Redaktorka w 3. numerze Proroka Niecodziennego, wakacje 2015 Korektor w 13. numerze Proroka Niecodziennego, wakacje 2017 |
|
|
|
Erudieth |
Dodany dnia 26.08.2015 21:15
|
![]() Pochwa³y: 4 Postów: 1317 Dom: GryffindorPunkty: 14924 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 29.12.14 |
![]() A ja ostatnio stwierdzi³am, ¿e grê na gitarze bêdê doskonaliæ sama. Chcia³am co¶ zmieniæ. Nie za du¿o, ale jednak. Nagle mnie ol¶ni³o i zapisa³am siê na... ukulele. ![]() Wszyscy moi 'znajomi' zaczêli siê ze mnie ¶miaæ (do czego ju¿ przywyk³am). Trudno. Jak zrobiê karierê graj±c na ukulele w zespole metalowym, to im szczeny opadn±. ![]() |
|
|
|
EmilyWright |
Dodany dnia 26.08.2015 21:27
|
![]() Pochwa³y: 10 Postów: 1126 Dom: RavenclawPunkty: 11036 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 18.12.14 |
NON, dok³adnie ![]() A co do mojej muzykalno¶ci, to raczej kiepsko. Chodzi³am na ¶piewy przez dwa lata i wystêpowa³am w Domu Kultury. I wci±¿ lubiê ¶piewaæ, mam szóstkê z muzyki, ale jak siebie s³ucham to siê dziwiê, jakim cudem No i naturalnie od dwóch lat uczê siê graæ na gitarze. Kompletnie nie mam s³uchu ani wyczucia rytmu, a jednak co¶ nieco¶ umiem zagraæ. No i generalnie bardzo lubiê muzykê, ale przysz³o¶ci z ni± raczej nie wi±¿ê ![]() |
|
|
|
TheWarsaw1920 |
Dodany dnia 27.08.2015 00:03
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 4 Postów: 134 Dom: SlytherinPunkty: 1850 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 06.06.13 |
Moje dzieci. "Pamiêtajcie o ogrodach - Czy tak trudno byæ poet±? W ¿ar epoki nie u¿yczy wam ch³odu ¯aden schron, ¿aden beton!" ~ Jonasz Kofta ![]() "¦wiecie nasz - daj nam, Daj nam wreszcie zgodê, Spokój daj - zgubê we¼, Zabierz j±, odprowad¼." ~ Marek Grechuta ![]() "Tak nas Panie obdarzasz, w¿dy nam zawsze ma³o - Za nic mamy - co mamy, wiêcej by siê chcia³o." ~ Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Inga Clinton |
Dodany dnia 27.08.2015 10:11
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 6 Postów: 835 Dom: SlytherinPunkty: 7802 Ranga: ¯ywy worek treningowy Data rejestracji: 08.02.15 |
£adne masz te dzieci Ja te¿ ¶piewam w styczniu na miêdzynarodowym festiwalu kolêd i Pastoralek w Bêdzinie zajê³am Wyró¿nienie tylko dlatego bo dodatkowo gra³am na skrzypcach a ten konkurs jest dla amatorów. I miejsce zajê³a dziewczynka która nie za bardzo ¶piewa³ i zajê³a je tylko dlatego bo ¶piewa³a acapella czyli bez podk³adu. A graund prix 17 nastolatka, która wystêpowa³a w The Voice of Poland. I to mnie wkurzy³o. Edytowane przez Inga Clinton dnia 27.08.2015 10:17
|
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
Strona 2 z 2: 12
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Christina

Ravenclaw
O ¿adnych sus7 czy add-co¶tam nie ma mowy.

W poniedzia³ek wybieram siê do sklepu muzycznego po instrument i ju¿ mam ogromny zaciesz z tego powodu

Gryffindor
Slytherin
ju¿ flet prosty by³ dla mnie ogromnym wyzwaniem.