Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
26.07.2026 20:12
Jako tako, nawet mi siê sb dzi¶ ¶ni³o xD

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Kto po zabiciu Voldemorta bêdzie najgro¼niejszym czarodziejem na ¶wiecie?
Prefix u¿ytkownikaaskaeddie
Nie dostrzegam nikogo takiego kogo by¶my znali z serii. Mo¿liwe, ¿e na Ziemi zosta³ kto¶ taki, ale o kim nie s³yszeli¶my. Bo seria opiera³a siê g³ównie na Anglii, a czarodzieje i czarodziejki zamieszkiwali ca³y glob. ;)
Nikogo nie bêdê typowa³a z tych co znamy, bo siê nie nadaj±, nawet jakbym chcia³a naci±gn±æ prawdê to a¿ tak siê nie da. Nikt z tych pozosta³ych nie mia³ takiej mocy, zdolno¶ci, charyzmy by byæ "najgro¼niejszym".
oi62.tinypic.com/2d593n.jpg

Prefix u¿ytkownikaania919
Ja uwa¿am, ¿e przez d³ugi czas nie bêdzie nikogo kto zagra¿a³by ¶wiatu czarodziejów. Nie musi przecie¿ stale trwaæ wojna, mo¿e byæ okres pokoju kiedy ¿aden czarodziej nie bêdzie gro¼ny dla ¶wiata. W serii wed³ug mnie nie pojawi³a siê osoba, która mog³aby byæ gro¼na. Reszta ¶miercio¿erców pewnie trafi do azkabanu, a je¶li siê pojawi kto¶ z³y to równie¿ trafi do azkabanu. ¯eby czarodziej by³ gro¼ny musia³by byæ i z³y i potê¿ny. Uwa¿am, ¿e kto¶ równie gro¼ny jak Voldemort nie pojawi siê ju¿ nigdy (chocia¿ kto wie), natomiast zapewne bêd± siê pojawiaæ czarodzieje na miarê powiedzmy Grindelwalda - czyli gro¼ni, ale nie a¿ tak jak Voldemort, którzy prêdzej czy pó¼niej zostan± pokonani i skutki ich dzia³alno¶ci nie bêd± tak dotkliwe jak za czasów Voldemorta. Ale póki co takiej osoby w serii nie widzê, pewnie pojawi siê po latach.
Kto ma olej w g³owie, temu do¶æ po s³owie.

W Ravenclawie tylko ci,
których umys³ piêknem l¶ni.

www.harry-potter.net.pl/images/articles/misgal2020.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/mistrzgaleriiania.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/artykul.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/ania.png

i.imgur.com/ZSNVgbV.png

Prefix u¿ytkownikaAnimag37
A ja, moim jak¿e skromnym zdaniem, my¶lê, ¿e to bêdzie... nikt. Nikt nie zostanie najniebezpieczniejszym czarodziejem na ¶wiecie. Oczywi¶cie bêd± jacy¶ mniejsi bandyci i ogó³em typy spod ciemnej gwiazdy, które za gar¶æ galeonów bêd± zabijaæ i torturowaæ. Ale ¿e ¶wiat? Ka¿dy czarodziej bez wyj±tku pozna historiê Voldemorta, a jak czêsto siê mówi - "Historii uczy siê aby nie pope³niæ b³êdu w przysz³o¶ci". Czy wiêc kto¶ bêdzie chcia³ rzuciæ siê na ów ¶wiat, wiedz±c, ¿e Czarny Pan zrobi³ dok³adnie to samo z u¿yciem prawie ¿e wszystkich mo¿liwo¶ci i pomys³ów, by spe³niæ swój misterny plan? I wszystko zakoñczy³o siê fiaskiem przez 17-latka. Skoro jego pokona³ nastolatek, to w czym jeszcze mo¿e byæ lepszy nowy Dyktator? Oczywi¶cie mo¿e pope³niaæ mniej b³êdów, nie zwlekaæ, mieæ nos... Ale czy to co¶ da? I tak stoczy siê na dno, bo tych drugich, dobrych, uwa¿aj±cych jego re¿im za okrucieñstwo, zawsze bêdzie wiêcej. Przyk³ad jest w ¦miercio¿ercach, ich naprawdê by³o du¿o, a i tak przegrali. Wiêc je¶li ju¿ ma siê kto¶ taki znale¼æ, to od pocz±tku bêdzie skazany na pora¿kê, bowiem ¶wiat nie zeszed³ jeszcze kompletnie na przys³owiowe psy, powstanie ruch oporu, dalej historia jest ju¿ znana. Deja vu. Taki kto¶ jest g³upi, albo szalony. Dwie wielkie wojny czarodziejów skoñczy³y siê dobrze, a trzecia ma byæ czym¶ nowym? W±tpiê. I nie znajdujê nastêpcy Voldemorta.
ChmurkaChmurkaChmurkaChmurkaChmurkaChmurkaChmurka

Prefix u¿ytkownikafuerte
Ja bym ogólnie nie rozpatrywa³a tego w kategoriach szukania jakich¶ nastêpców. W normalnym ¶wiecie te¿ siê zdarzaj± na¶ladowcy najokrutniejszych i najs³ynniejszych morderców, to po pierwsze, a po drugie ¶wirów nie brakuje.
Dlatego na pewno trudno wskazaæ tak± osobê w¶ród bohaterów, których znamy dziêki Rowling, ale te¿ mi siê wydaje, jak kto¶ ju¿ pisa³, ¿e na pewno mo¿na by by³o poszukaæ takiej osoby w innym miejscu ¶wiata.
Wrêcz wydaje mi siê, ¿e na sto procent istnieje taka gro¼na osoba i to nie jedna - problem jest w tym, ¿e niekoniecznie ta jej moc czy zagro¿enie dla ¶wiata czarodziejów musia³oby siê ujawniæ zaraz po upadku Voldemorta. Ka¿dy ¶wir by³ kiedy¶ dzieckiem, szaleñstwo jako¶ tam w ludziach dojrzewa, chocia¿ mo¿e tkwiæ od dzieciêcych lat. Dlatego ogólnie stawiam, ¿e takich Voldemortów mog³o byæ na pêczki, bo na dobr± sprawê ka¿da epoka ma takiego kogo¶. Dla nas najbli¿ej siêgaj±c to bêdzie Hitler, czy Stalin, a bli¿ej siêgaj±c to do niedawna jeszcze Bin Laden.
Dlatego nawet, je¶li nikt konkretny nie przychodzi nikomu do g³owy, to na pewno taka postaæ w ¶wiecie magii by siê spokojnie mog³a pojawiæ.

zapodaj.net/images/d147bde5b4314.png

media.giphy.com/media/WS6ABEVwTwWew89CHo/giphy.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzab2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najart2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladrym2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnewsfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladcarymowfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzabawniejfuer.jpg

http://lastfm.pl/user/justyskag
Prefix u¿ytkownikaBumSzakalaka
fuerte bardzo ³adnie obali³a teoriê, ¿e niby nikt nie zajmie miejsca Voldemorta. Jednak przyszed³ mi na my¶l Neville. Czemu? Bo jest niewinny, a pó¼niej pokazuje swoj± gryfoñsk± czê¶æ siebie. A mo¿e jemu nagle zachcia³oby siê byæ Panem magicznego ¶wiata?

ania919 napisa³(a):
¯eby czarodziej by³ gro¼ny musia³by byæ i z³y i potê¿ny.

Ooch nie do koñca. Potê¿ny, tak, zgadza siê, ale z³y? Nie musisz byæ po ciemnej stronie mocy, ¿eby okazaæ siê gro¼nym dla innych. Mo¿esz byæ gro¼ny, ale pozytywnie. We¼my np. Stra¿ników Galaktyki. Zgadza siê, pocz±tkowo byli ¼li, ale pó¼niej im siê odmieni³o i stali siê postrachem dla tych zagra¿aj±cych ³adowi i sk³adowi ca³ej galaktyki.

03.01.2019 r. -
Pogromca Parchatego Trolla
www.harry-potter.net.pl/images/articles/bum.png

W Hogwarcie: Madison Dixie
www.harry-potter.net.pl/infusions/hogwart/images/avatars/ao9yo2no.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkombum.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkom20201.jpg

_____________________~*~_____________________

- I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587.
- My name is OLIVER QUEEN.

66.media.tumblr.com/4363f636607b153051dee48f88fc8d96/tumblr_pi5gvmEQ8N1vq3qe1o2_540.gif
data.whicdn.com/images/216550281/original.gif

- Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem?
- Jeste¶ czym¶ wiêcej, Ciri. Czym¶ wiêcej.

i.pinimg.com/originals/77/1c/bf/771cbf249ac2523f149efe9619045a26.gif

BumSzakalaka

Przyjació³ko ma najdro¿sza!
Pisaæ wiersze sprawa "prosta"
W dniu mi³o¶ci co¶ wypada,
Prawie g³owa mi odpada...
Gdzie¶ zniknê³a¶, takie ¿ycie..
I na pewno nie w Madrycie.
Nasz rysunek gdzie¶ zgubi³em,
Jestem Ci go jednak winien.
Szko³a chyba ciê wykañcza,
Jednak lepsza ni¿ szarañcza ;D
Kwa¶ne ¿elki mam pod biurkiem,
Nie otworze ich wiêc z hukiem,
Bo z têsknoty ju¿ usycham
I w te k±ty je upycham.
Wszêdzie ró¿u, kiczu schy³ki
¯ycie, zabierz Walentynki.

Ps. Z tym obrazkiem to serio Wstydni¶
XOXO ~ Erynia.
Wielkie serducho Love

Czemu? Bo jest niewinny, a pó¼niej pokazuje swoj± gryfoñsk± czê¶æ siebie. A mo¿e jemu nagle zachcia³oby siê byæ Panem magicznego ¶wiata?

Taa, a czemu nie Hanna Abott albo inna, przyznajmy, zwyczajna osoba?
Ooch nie do koñca. Potê¿ny, tak, zgadza siê, ale z³y? Nie musisz byæ po ciemnej stronie mocy, ¿eby okazaæ siê gro¼nym dla innych. Mo¿esz byæ gro¼ny, ale pozytywnie. We¼my np. Stra¿ników Galaktyki. Zgadza siê, pocz±tkowo byli ¼li, ale pó¼niej im siê odmieni³o i stali siê postrachem dla tych zagra¿aj±cych ³adowi i sk³adowi ca³ej galaktyki.

A co zrobi± z tymi, którzy nie bêd± chcieli nowego Pana? Ten czyn po¶wiadczy o ich z³u... :D
W normalnym ¶wiecie te¿ siê zdarzaj± na¶ladowcy najokrutniejszych i najs³ynniejszych morderców, to po pierwsze, a po drugie ¶wirów nie brakuje

No... Ale oni nie s± dyktatorami na ca³y ¶wiat, jak Voldemort na ¶wiat czarodziejów. Wyj±tek to Hitler, ale powtórzenie jego czynu w tych czasach jest wrêcz niemo¿liwe, bo ludzie pamiêtaj± co takiego zrobi³ wódz trzeciej rzeszy i raczej nie popr± nowego typa tak licznie jak wtedy.

Animag37 napisa³(a):
A co zrobi± z tymi, którzy nie bêd± chcieli nowego Pana? Ten czyn po¶wiadczy o ich z³u... :D

Ten kto¶ nowy powinien potrafiæ tak w³adaæ, aby ka¿dy go chcia³. Pisa³am to ju¿, gdzie¶, ¿e do takiej powa¿nej roli, potrzeba umiejêtno¶ci w³adczych. ;D

Taa, a czemu nie Hanna Abott albo inna, przyznajmy, zwyczajna osoba?

Ale przecie¿ nie mówiê, ¿e nie mo¿e to byæ jaka¶ inna osoba. Po prostu Neville to pierwsza osóbka, która przysz³a mi na my¶l ;D Mo¿e to byæ równie dobrze ciocia Hania z Podlasia byleby by³a potê¿na i posiada³a umiejêtno¶æ odpowiedniego radzenia sobie z tymi, którzy nie chc± jej rz±dów.

03.01.2019 r. -

66.media.tumblr.com/4363f636607b153051dee48f88fc8d96/tumblr_pi5gvmEQ8N1vq3qe1o2_540.gif

- Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem?

BumSzakalaka

I w te k±ty je upycham.

XOXO ~ Erynia.
Wielkie serducho Love

Ten kto¶ nowy powinien potrafiæ tak w³adaæ, aby ka¿dy go chcia³. Pisa³am to ju¿, gdzie¶, ¿e do takiej powa¿nej roli, potrzeba umiejêtno¶ci w³adczych. ;D

To rzeczywi¶cie d³ugo bêd± czekaæ na tego¿ czarnoksiê¿nika (czyt. nigdy siê nie doczekaj±). No to co, oni chc± byæ ¼li jak Voldi, czy prowadziæ rz±dy by siê wszystkim podoba³o?
Ale przecie¿ nie mówiê, ¿e nie mo¿e to byæ jaka¶ inna osoba. Po prostu Neville to pierwsza osóbka, która przysz³a mi na my¶l ;D Mo¿e to byæ równie dobrze ciocia Hania z Podlasia byleby by³a potê¿na i posiada³a umiejêtno¶æ odpowiedniego radzenia sobie z tymi, którzy nie chc± jej rz±dów.

Ta, i co taka ciocia powie jej przeciwnikom? B±d¼cie ze mn± i ju¿? Prêdzej siêgnê³aby po Imperiusa. x)

To rzeczywi¶cie d³ugo bêd± czekaæ na tego¿ czarnoksiê¿nika (czyt. nigdy siê nie doczekaj±). No to co, oni chc± byæ ¼li jak Voldi, czy prowadziæ rz±dy by siê wszystkim podoba³o?

Na dobrego w³adce d³ugo siê czeka, ale s±dzê, ¿e ¶wiat magii nie mia³by z tym problemów. My¶lê, ¿e znalaz³oby siê kilkoro ludzi, którzy chêtnie przyjêliby przydomek "najgro¼niejszego". Ale nie rozumiem, dlaczego wszyscy stawiaj±, ¿e Ci ¼li s± najgro¼niejsi. Wcale nie prawda! Ja gdybym mia³a takie mo¿liwo¶ci, opanowa³abym ca³y ¶wiat. To tylko kwestia mocy. c;
A co do tej cioci. Kurdebelek zrozum, ¿e posiadanie umiejêtno¶ci w³adczych nie polega na mówieniu "hehe chod¼ ze mn± bêdzie fajnie", tylko na, mo¿na by powiedzieæ, sprytnej manipulacji.

03.01.2019 r. -

BumSzakalaka

I w te k±ty je upycham.

XOXO ~ Erynia.
Wielkie serducho Love

Na dobrego w³adce d³ugo siê czeka, ale s±dzê, ¿e ¶wiat magii nie mia³by z tym problemów. My¶lê, ¿e znalaz³oby siê kilkoro ludzi, którzy chêtnie przyjêliby przydomek "najgro¼niejszego". Ale nie rozumiem, dlaczego wszyscy stawiaj±, ¿e Ci ¼li s± najgro¼niejsi. Wcale nie prawda! Ja gdybym mia³a takie mo¿liwo¶ci, opanowa³abym ca³y ¶wiat. To tylko kwestia mocy. c;

Bo najgro¼niejszy sieje grozê! I jest przez to z³y.

A co do tej cioci. Kurdebelek zrozum, ¿e posiadanie umiejêtno¶ci w³adczych nie polega na mówieniu "hehe chod¼ ze mn± bêdzie fajnie", tylko na, mo¿na by powiedzieæ, sprytnej manipulacji.

Nic dwa razy siê nie zdarza i nie zdarzy. ;v Manipulacja jest stosowana na co dzieñ, a ¶wiat nie jest opanowany przez pozornie zwyk³ego cz³owieka, który manipuluje tak, aby staæ siê najgro¼niejszym. No chyba ¿e podejrzewasz o to kogo¶ z ówczesnych w³adz x)

Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter
My¶le, ¿e Hagrid. Wiêkszo¶æ czarodziejów mia³a go za nieokrzesanego olbrzyma, wiêc dlaczego nie? Nigdy nie pokaza³ co tak naprawdê umie. A umie na pewno wiele. Z pewno¶ci± odziedziczy³ niesamowite zdolno¶ci po rodzicach. Wiecie, olbrzymka wielka jak sosna i cz³owiek metr siedemdziesi±t maj± dziecko... Do tego trzeba olbrzymich magicznych umiejêtno¶ci, albo i nie olbrzymich... Ale ok, Hagrid jest dobry, jednak co by by³o jakby sta³ siê z³y? Powiedzmy, ¿e zabito by na jego oczach Harry'ego albo co gorsza jakiego¶ smoka i wtedy Hagrid przeszed³by na ciemn± stronê mocy niczym Anakin Skylwalker. Magicznie zap³adnia³by olbrzymy i ludzi, staj±c siê tym samym najgro¼niejszym czarodziejem po Voldemorcie.

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.
i.pinimg.com/originals/02/0b/07/020b0757879bbd8cc21454799bff6f55.gif

Bo liczy siê to, co masz w ¶rodku.
cdn.junglecreations.com/wp/junglecms/2017/12/Christian-Bale-Resized.jpg

Ale czasami warto za³o¿yæ maskê.
pa1.narvii.com/6412/37cb60531dd1e8002b7ec87c8da0ba734a67f9f3_hq.gif

"ja generalnie ten tekst klasyfikujê jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB"
"zmiennokanoniczne"
"piszê fanficka ducha, ¿e tak to ujmê, czyli takiego, którego nie ma"
"po czê¶ci trudny jêzyk wynika z za³o¿eñ p³omieñ odwagi i specyfiki tekstu"

by Cantaris

Ula urzêdniczka
Zarejestruje ci chomiczka
Da mu zielona kartê
I marchewki starte
<muza>

by fuer

Prefix u¿ytkownikafuerte
dlaczego wszyscy stawiaj±, ¿e Ci ¼li s± najgro¼niejsi

Tutaj nie chodzi nawet o to, ¿e kto¶ od pocz±tku chce byæ z³y. Mo¿na mieæ dobre zamiary na pocz±tku, ale z drugiej strony ka¿dy naprawdê dobry chyba zdaje sobie sprawê, ¿e w³adza zmienia cz³owieka. Kiedy ma siê kontrolê nad wszystkimi i wszystkim, to strasznie ³atwo o skierowanie tej w³adzy w stronê, która w efekcie bêdzie innym zagra¿aæ. Kto¶ dobry i potê¿ny mo¿e byæ zagro¿eniem dla innych, ale chyba nie na wielk± skalê. Przyk³adowo taki Dumbledore - by³ zagro¿eniem dla Voldemorta, ¦miercio¿erców i wszystkich tych, którzy ich popierali. Natomiast wszyscy zwykli ludzie, którzy chcieli po prostu spokojnie ¿yæ raczej stanêliby za Albusem, wiêc dla nich nie stanowi³ zagro¿enia, w przeciwieñstwie do Voldemorta. Wiêc w tym kontek¶cie trzeba by by³o jednak wskazywaæ kogo¶, kto siê znajduje po z³ej stronie mocy. Dlatego ja bym nie typowa³a Neville'a, przynajmniej nie jako postaci dobrej, któr± znamy z ksi±¿ek.

zapodaj.net/images/d147bde5b4314.png

media.giphy.com/media/WS6ABEVwTwWew89CHo/giphy.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzab2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najart2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladrym2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnewsfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladcarymowfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzabawniejfuer.jpg

http://lastfm.pl/user/justyskag
Prefix u¿ytkownikaania919

Bo jak kto¶ jest dobry to nie jest gro¼ny. Natomiast ludzie, którzy s± dobrzy pod wp³ywem w³adzy zmieniaj± siê, maj± pocz±tkowo dobre intencje, ale w d±¿eniu do nich robi± brutalne rzeczy wiêc ogólnie staj± siê ¼li. A wiêc najgro¼niejsz± osob± mo¿e byæ osoba uwa¿ana wcze¶niej za dobr±.

Animag37 napisa³(a):

Ale nigdy nie bêdzie tak, ¿e ka¿dy go bêdzie chcia³, zawsze, ale to ZAWSZE znajdzie siê grupka ludzi, którym siê to nie bêdzie podoba³o i którzy bêd± siê sprzeciwiaæ. A je¶li ju¿ za³o¿ymy, ¿e ka¿dy go bêdzie chcia³ to znaczy, ¿e on nie jest z³y i gro¼ny, no bo komu zagra¿a skoro wszyscy go chc±? Nikomu, a skoro nikomu to znaczy, ¿e nie jest gro¼ny.

My¶le, ¿e Hagrid. Wiêkszo¶æ czarodziejów mia³a go za nieokrzesanego olbrzyma, wiêc dlaczego nie? Nigdy nie pokaza³ co tak naprawdê umie. A umie na pewno wiele. Z pewno¶ci± odziedziczy³ niesamowite zdolno¶ci po rodzicach.

My¶lê, ¿e to na pewno nie bêdzie Hagrid, nie potrafi tak manipulowaæ lud¼mi ¿eby zdobyæ odpowiednio du¿e poparcie. No i nie ma a¿ tak du¿ej mocy ¿eby pokonaæ przeciwników. Wed³ug mnie czarodzieje sobie z nim poradz± je¶li zacz±³by im zagra¿aæ.
Kto ma olej w g³owie, temu do¶æ po s³owie.

W Ravenclawie tylko ci,
których umys³ piêknem l¶ni.

www.harry-potter.net.pl/images/articles/misgal2020.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/mistrzgaleriiania.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/artykul.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/ania.png

i.imgur.com/ZSNVgbV.png

Prefix u¿ytkownikakospirre
A ja siê nie zgadzam, z opini±, ¿e nikogo ju¿ nie bêdzie. Zawsze jest kto¶ kogo skusi mrok i w³adza. Po za tym, jak kto¶ tu wspomnia³, mo¿e byæ to kto¶ z zupe³nie innej beczki, strony ¶wiata. Sama J.K Rowling pisa³a o Afryce i ich ogromnej zdolno¶ci o Transmutacji. Wspomina³a te¿ o tym, ¿e mieszka tam mag, potê¿niejszy od Dumbledora. Taki czarodziej, gdyby przeszed³ na z³± stronê (zalecia³o StarWarsami hehe) móg³by byæ naprawdê godnym i mro¿±cym krew w ¿y³ach przeciwnikiem, nawet dla samego Harrego Pottera. Bo skoro Dumbledor, by³ tak potê¿ny, i¿ ba³ siê go sam Lord Voldemort, to co dopiero ten tajemniczy Afrykanin?

Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, je¶li nie wiesz, gdzie jest jego mózg.

orig00.deviantart.net/56d0/f/2016/049/9/c/output_byfnba_1__by_scourgemangastudios-d9s7qxh.gif

64.media.tumblr.com/63ddd495dff33ec7c8f44e35801573be/tumblr_oxbegt8kbQ1rbud4zo1_500.gif

orig00.deviantart.net/56d0/f/2016/049/9/c/output_byfnba_1__by_scourgemangastudios-d9s7qxh.gif

infj|aquarius|xvii|ravenclaw

~~~
there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life
~~~

64.media.tumblr.com/16e929c292fef1869760e896884cf51c/tumblr_oxbegt8kbQ1rbud4zo2_500.gif

Natka Potter, Lilyatte

Chcia³am równie¿ podziêkowaæ wszystkim kochanym ¦lizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3

Taki czarownik powinien te¿ nie mieæ oporów przed stworzeniem horkruksów. A raczej jednego, bo Vold musia³ byæ taki "m±dry" i stworzyæ wszystkie w jak¿e niepozornych miejscach ;v No ale taki li¶æ w lesie... Albo ¼d¼b³o trawy ;D

Prefix u¿ytkownikakospirre
Animag37 napisa³(a):

Taki czarownik powinien te¿ nie mieæ oporów przed stworzeniem horkruksów. A raczej jednego, bo Vold musia³ byæ taki "m±dry" i stworzyæ wszystkie w jak¿e niepozornych miejscach ;v No ale taki li¶æ w lesie... Albo ¼d¼b³o trawy ;D

Dok³adnie, Voldemort zachowywa³ siê pochopnie, gdyby kto¶ umie¶ci³ horkruksa w na przyk³ad takim ziarnku piasku na dnie morza, to ¿yczê powodzenia. Mo¿na rzec, ¿e by³by niezniszczalny.

Pamiêtamy o 5 linijkach, je¶li chcemy aby post zaliczy³ siê do TZT!

Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, je¶li nie wiesz, gdzie jest jego mózg.

64.media.tumblr.com/63ddd495dff33ec7c8f44e35801573be/tumblr_oxbegt8kbQ1rbud4zo1_500.gif

infj|aquarius|xvii|ravenclaw

~~~
there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life
~~~

64.media.tumblr.com/16e929c292fef1869760e896884cf51c/tumblr_oxbegt8kbQ1rbud4zo2_500.gif

Natka Potter, Lilyatte

Chcia³am równie¿ podziêkowaæ wszystkim kochanym ¦lizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3

Niby jedno pytanie, a ja mam dwie odpowiedzi. Osoba, która za³o¿y³a temat mówi³a o "pa³eczce" w¶ród z³ych. Natomiast temat mówi o najgro¼niejszy. Na pytanie z pierwszego posta jest bardzo trudno odpowiedzieæ, co nie wiemy nic o tym co po upadku Voldzia-Mordzia sta³o siê z tymi "z³ymi". Jednak je¿eli mia³oby doj¶æ do jakiego¶ przewrotu to stawia³bym na... Rona. Serio. Zawsze by³ postaci± drugoplanow±(no mo¿e z wyj±tkiem 6 tomu gdzie sobie prefektowa³), a kto bardziej nienawidzi ni¿ ten, który kocha³? Nie chodzi mi o to, ¿e Ron by³ osob± homoseksualn±, a bardziej o to ile dzieli przyja¼ñ i mi³o¶æ, a mi³o¶æ i nienawi¶æ. W koñcu Ron musia³ siê zem¶ciæ, wybuchn±æ. Harry zdecydowanie nie mia³ aspiracji do bycia najsilniejszym, mia³ po prostu szczê¶cie i m±drych przyjació³. Draco i Snape mieli racjê. Co, by siê sta³o gdyby Ron i Harry stali siê wrogami? Który¶ by zgin±³. Stawiam na Harry'ego.

Pamiêtamy o 5 linijkach, je¶li chcemy aby post zaliczy³ siê do TZT!

I trzeba zgadzaj±c siê pisaæ co ¶lina na jêzyk przyniesie, by by³o 5 linijek?
Na pytanie z pierwszego posta jest bardzo trudno odpowiedzieæ, co nie wiemy nic o tym co po upadku Voldzia-Mordzia sta³o siê z tymi "z³ymi".

No, nie takie nic, wiêkszo¶æ trafi³a do Azkabanu, inni zginêli. Nie wiem czy Jo co¶ nowego wnosi³a, ale z domys³ów mo¿na wywnioskowaæ taki obrót spraw po Wojnie.
Jednak je¿eli mia³oby doj¶æ do jakiego¶ przewrotu to stawia³bym na... Rona. Serio. Zawsze by³ postaci± drugoplanow±(no mo¿e z wyj±tkiem 6 tomu gdzie sobie prefektowa³), a kto bardziej nienawidzi ni¿ ten, który kocha³? Nie chodzi mi o to, ¿e Ron by³ osob± homoseksualn±, a bardziej o to ile dzieli przyja¼ñ i mi³o¶æ, a mi³o¶æ i nienawi¶æ. W koñcu Ron musia³ siê zem¶ciæ, wybuchn±æ. Harry zdecydowanie nie mia³ aspiracji do bycia najsilniejszym, mia³ po prostu szczê¶cie i m±drych przyjació³

Tak, Ron z piêcioma zaklêciami na krzy¿ i brakiem jakiegokolwiek instynktu przywódcy ma zostaæ najgro¼niejszym czarodziejem na ¶wiecie.

Tak, Ron z piêcioma zaklêciami na krzy¿, brakiem jakiegokolwiek instynktu przywódcy ma zostaæ najgro¼niejszym czarodziejem na ¶wiecie.

Zosta³ aurorem wiêc musi co¶ umieæ. Przecie¿ jako¶ przeszed³ te testy, a Harry pewnie mia³ taryfê ulgow±. O jego talentach nic nie wiemy, bo to Harry dowodzi³. Tylko dlatego, bo mia³ my¶l±c± matkê. Harry by³ s³awny z dwóch powodów: a) mia³ inteligentn± matkê; b) mia³ inteligentnych przyjació³. Harry bez Rona i Hermiony by³by nikim. A Ron pomimo bycia postaci± pierwszoplanow± by³ zawsze drugi o ile nie trzeci. Ka¿dy na jego miejscu, by siê wkurzy³. Zemsta jest najlepsz± si³±, a Ron w furii to potêga.

Zosta³ aurorem wiêc musi co¶ umieæ. Przecie¿ jako¶ przeszed³ te testy, a Harry pewnie mia³ taryfê ulgow±.

Niby czemu? Nie wierzê, ¿e Harry pozwoli³by na tak± taryfê.
O jego talentach nic nie wiemy, bo to Harry dowodzi³

Ja to tam za najwiêkszy talent widzê u niego chyba tylko szachy czarodziejów. A talenty znamy, a raczej ich brak... Prymusem nie by³, a Harry w OPCM nie mia³ sobie równych.
Tylko dlatego, bo mia³ my¶l±c± matkê. Harry by³ s³awny z dwóch powodów: a) mia³ inteligentn± matkê; b) mia³ inteligentnych przyjació³.

Osób, których matka i przyjaciele s± inteligentni jest masa. Ca³y ¶wiat. I nie wszyscy s± znani. Harry jest znany przez przypadek, bo prze¿y³ atak najgro¼niejszego czarodzieja. :v

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: