Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Kto po zabiciu Voldemorta bêdzie najgro¼niejszym czarodziejem na ¶wiecie?
|
|
askaeddie |
Dodany dnia 17.05.2016 06:32
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 3 Postów: 1058 Dom: SlytherinPunkty: 6070 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 10.01.15 |
Nie dostrzegam nikogo takiego kogo by¶my znali z serii. Mo¿liwe, ¿e na Ziemi zosta³ kto¶ taki, ale o kim nie s³yszeli¶my. Bo seria opiera³a siê g³ównie na Anglii, a czarodzieje i czarodziejki zamieszkiwali ca³y glob. ![]() Nikogo nie bêdê typowa³a z tych co znamy, bo siê nie nadaj±, nawet jakbym chcia³a naci±gn±æ prawdê to a¿ tak siê nie da. Nikt z tych pozosta³ych nie mia³ takiej mocy, zdolno¶ci, charyzmy by byæ "najgro¼niejszym". ![]() |
|
|
|
ania919 |
Dodany dnia 17.05.2016 12:13
|
![]() Pochwa³y: 11 Postów: 1231 Dom: RavenclawPunkty: 39464 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 09.10.15 |
Ja uwa¿am, ¿e przez d³ugi czas nie bêdzie nikogo kto zagra¿a³by ¶wiatu czarodziejów. Nie musi przecie¿ stale trwaæ wojna, mo¿e byæ okres pokoju kiedy ¿aden czarodziej nie bêdzie gro¼ny dla ¶wiata. W serii wed³ug mnie nie pojawi³a siê osoba, która mog³aby byæ gro¼na. Reszta ¶miercio¿erców pewnie trafi do azkabanu, a je¶li siê pojawi kto¶ z³y to równie¿ trafi do azkabanu. ¯eby czarodziej by³ gro¼ny musia³by byæ i z³y i potê¿ny. Uwa¿am, ¿e kto¶ równie gro¼ny jak Voldemort nie pojawi siê ju¿ nigdy (chocia¿ kto wie), natomiast zapewne bêd± siê pojawiaæ czarodzieje na miarê powiedzmy Grindelwalda - czyli gro¼ni, ale nie a¿ tak jak Voldemort, którzy prêdzej czy pó¼niej zostan± pokonani i skutki ich dzia³alno¶ci nie bêd± tak dotkliwe jak za czasów Voldemorta. Ale póki co takiej osoby w serii nie widzê, pewnie pojawi siê po latach. Kto ma olej w g³owie, temu do¶æ po s³owie. W Ravenclawie tylko ci, których umys³ piêknem l¶ni. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Animag37 |
Dodany dnia 17.05.2016 15:08
|
![]() Postów: 212 Dom: RavenclawPunkty: 3149 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 22.04.15 |
A ja, moim jak¿e skromnym zdaniem, my¶lê, ¿e to bêdzie... nikt. Nikt nie zostanie najniebezpieczniejszym czarodziejem na ¶wiecie. Oczywi¶cie bêd± jacy¶ mniejsi bandyci i ogó³em typy spod ciemnej gwiazdy, które za gar¶æ galeonów bêd± zabijaæ i torturowaæ. Ale ¿e ¶wiat? Ka¿dy czarodziej bez wyj±tku pozna historiê Voldemorta, a jak czêsto siê mówi - "Historii uczy siê aby nie pope³niæ b³êdu w przysz³o¶ci". Czy wiêc kto¶ bêdzie chcia³ rzuciæ siê na ów ¶wiat, wiedz±c, ¿e Czarny Pan zrobi³ dok³adnie to samo z u¿yciem prawie ¿e wszystkich mo¿liwo¶ci i pomys³ów, by spe³niæ swój misterny plan? I wszystko zakoñczy³o siê fiaskiem przez 17-latka. Skoro jego pokona³ nastolatek, to w czym jeszcze mo¿e byæ lepszy nowy Dyktator? Oczywi¶cie mo¿e pope³niaæ mniej b³êdów, nie zwlekaæ, mieæ nos... Ale czy to co¶ da? I tak stoczy siê na dno, bo tych drugich, dobrych, uwa¿aj±cych jego re¿im za okrucieñstwo, zawsze bêdzie wiêcej. Przyk³ad jest w ¦miercio¿ercach, ich naprawdê by³o du¿o, a i tak przegrali. Wiêc je¶li ju¿ ma siê kto¶ taki znale¼æ, to od pocz±tku bêdzie skazany na pora¿kê, bowiem ¶wiat nie zeszed³ jeszcze kompletnie na przys³owiowe psy, powstanie ruch oporu, dalej historia jest ju¿ znana. Deja vu. Taki kto¶ jest g³upi, albo szalony. Dwie wielkie wojny czarodziejów skoñczy³y siê dobrze, a trzecia ma byæ czym¶ nowym? W±tpiê. I nie znajdujê nastêpcy Voldemorta. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 17.05.2016 18:43
|
![]() Pochwa³y: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 15.07.07 |
Ja bym ogólnie nie rozpatrywa³a tego w kategoriach szukania jakich¶ nastêpców. W normalnym ¶wiecie te¿ siê zdarzaj± na¶ladowcy najokrutniejszych i najs³ynniejszych morderców, to po pierwsze, a po drugie ¶wirów nie brakuje. Dlatego na pewno trudno wskazaæ tak± osobê w¶ród bohaterów, których znamy dziêki Rowling, ale te¿ mi siê wydaje, jak kto¶ ju¿ pisa³, ¿e na pewno mo¿na by by³o poszukaæ takiej osoby w innym miejscu ¶wiata. Wrêcz wydaje mi siê, ¿e na sto procent istnieje taka gro¼na osoba i to nie jedna - problem jest w tym, ¿e niekoniecznie ta jej moc czy zagro¿enie dla ¶wiata czarodziejów musia³oby siê ujawniæ zaraz po upadku Voldemorta. Ka¿dy ¶wir by³ kiedy¶ dzieckiem, szaleñstwo jako¶ tam w ludziach dojrzewa, chocia¿ mo¿e tkwiæ od dzieciêcych lat. Dlatego ogólnie stawiam, ¿e takich Voldemortów mog³o byæ na pêczki, bo na dobr± sprawê ka¿da epoka ma takiego kogo¶. Dla nas najbli¿ej siêgaj±c to bêdzie Hitler, czy Stalin, a bli¿ej siêgaj±c to do niedawna jeszcze Bin Laden. Dlatego nawet, je¶li nikt konkretny nie przychodzi nikomu do g³owy, to na pewno taka postaæ w ¶wiecie magii by siê spokojnie mog³a pojawiæ. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
BumSzakalaka |
Dodany dnia 17.05.2016 20:06
|
![]() Pochwa³y: 9 Postów: 1359 Dom: RavenclawPunkty: 17304 Ranga: Pogromca Parchatego Trolla Data rejestracji: 30.11.15 |
fuerte bardzo ³adnie obali³a teoriê, ¿e niby nikt nie zajmie miejsca Voldemorta. Jednak przyszed³ mi na my¶l Neville. Czemu? Bo jest niewinny, a pó¼niej pokazuje swoj± gryfoñsk± czê¶æ siebie. A mo¿e jemu nagle zachcia³oby siê byæ Panem magicznego ¶wiata? ania919 napisa³(a): ¯eby czarodziej by³ gro¼ny musia³by byæ i z³y i potê¿ny. Ooch nie do koñca. Potê¿ny, tak, zgadza siê, ale z³y? Nie musisz byæ po ciemnej stronie mocy, ¿eby okazaæ siê gro¼nym dla innych. Mo¿esz byæ gro¼ny, ale pozytywnie. We¼my np. Stra¿ników Galaktyki. Zgadza siê, pocz±tkowo byli ¼li, ale pó¼niej im siê odmieni³o i stali siê postrachem dla tych zagra¿aj±cych ³adowi i sk³adowi ca³ej galaktyki. 03.01.2019 r. - Pogromca Parchatego Trolla ![]() W Hogwarcie: Madison Dixie ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587. - My name is OLIVER QUEEN. ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem? - Jeste¶ czym¶ wiêcej, Ciri. Czym¶ wiêcej. ![]() _____________________~*~_____________________ BumSzakalaka Przyjació³ko ma najdro¿sza! Pisaæ wiersze sprawa "prosta" W dniu mi³o¶ci co¶ wypada, Prawie g³owa mi odpada... Gdzie¶ zniknê³a¶, takie ¿ycie.. I na pewno nie w Madrycie. Nasz rysunek gdzie¶ zgubi³em, Jestem Ci go jednak winien. Szko³a chyba ciê wykañcza, Jednak lepsza ni¿ szarañcza ;D Kwa¶ne ¿elki mam pod biurkiem, Nie otworze ich wiêc z hukiem, Bo z têsknoty ju¿ usycham I w te k±ty je upycham. Wszêdzie ró¿u, kiczu schy³ki ¯ycie, zabierz Walentynki. Ps. Z tym obrazkiem to serio ![]() XOXO ~ Erynia. Wielkie serducho ![]() |
|
|
|
Animag37 |
Dodany dnia 17.05.2016 20:20
|
![]() Postów: 212 Dom: RavenclawPunkty: 3149 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 22.04.15 |
Czemu? Bo jest niewinny, a pó¼niej pokazuje swoj± gryfoñsk± czê¶æ siebie. A mo¿e jemu nagle zachcia³oby siê byæ Panem magicznego ¶wiata? Taa, a czemu nie Hanna Abott albo inna, przyznajmy, zwyczajna osoba? Ooch nie do koñca. Potê¿ny, tak, zgadza siê, ale z³y? Nie musisz byæ po ciemnej stronie mocy, ¿eby okazaæ siê gro¼nym dla innych. Mo¿esz byæ gro¼ny, ale pozytywnie. We¼my np. Stra¿ników Galaktyki. Zgadza siê, pocz±tkowo byli ¼li, ale pó¼niej im siê odmieni³o i stali siê postrachem dla tych zagra¿aj±cych ³adowi i sk³adowi ca³ej galaktyki. A co zrobi± z tymi, którzy nie bêd± chcieli nowego Pana? Ten czyn po¶wiadczy o ich z³u... ![]() W normalnym ¶wiecie te¿ siê zdarzaj± na¶ladowcy najokrutniejszych i najs³ynniejszych morderców, to po pierwsze, a po drugie ¶wirów nie brakuje No... Ale oni nie s± dyktatorami na ca³y ¶wiat, jak Voldemort na ¶wiat czarodziejów. Wyj±tek to Hitler, ale powtórzenie jego czynu w tych czasach jest wrêcz niemo¿liwe, bo ludzie pamiêtaj± co takiego zrobi³ wódz trzeciej rzeszy i raczej nie popr± nowego typa tak licznie jak wtedy. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
BumSzakalaka |
Dodany dnia 17.05.2016 20:28
|
![]() Pochwa³y: 9 Postów: 1359 Dom: RavenclawPunkty: 17304 Ranga: Pogromca Parchatego Trolla Data rejestracji: 30.11.15 |
Animag37 napisa³(a): A co zrobi± z tymi, którzy nie bêd± chcieli nowego Pana? Ten czyn po¶wiadczy o ich z³u... ![]() Ten kto¶ nowy powinien potrafiæ tak w³adaæ, aby ka¿dy go chcia³. Pisa³am to ju¿, gdzie¶, ¿e do takiej powa¿nej roli, potrzeba umiejêtno¶ci w³adczych. ;D Taa, a czemu nie Hanna Abott albo inna, przyznajmy, zwyczajna osoba? Ale przecie¿ nie mówiê, ¿e nie mo¿e to byæ jaka¶ inna osoba. Po prostu Neville to pierwsza osóbka, która przysz³a mi na my¶l ;D Mo¿e to byæ równie dobrze ciocia Hania z Podlasia byleby by³a potê¿na i posiada³a umiejêtno¶æ odpowiedniego radzenia sobie z tymi, którzy nie chc± jej rz±dów. 03.01.2019 r. - Pogromca Parchatego Trolla ![]() W Hogwarcie: Madison Dixie ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587. - My name is OLIVER QUEEN. ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem? - Jeste¶ czym¶ wiêcej, Ciri. Czym¶ wiêcej. ![]() _____________________~*~_____________________ BumSzakalaka Przyjació³ko ma najdro¿sza! Pisaæ wiersze sprawa "prosta" W dniu mi³o¶ci co¶ wypada, Prawie g³owa mi odpada... Gdzie¶ zniknê³a¶, takie ¿ycie.. I na pewno nie w Madrycie. Nasz rysunek gdzie¶ zgubi³em, Jestem Ci go jednak winien. Szko³a chyba ciê wykañcza, Jednak lepsza ni¿ szarañcza ;D Kwa¶ne ¿elki mam pod biurkiem, Nie otworze ich wiêc z hukiem, Bo z têsknoty ju¿ usycham I w te k±ty je upycham. Wszêdzie ró¿u, kiczu schy³ki ¯ycie, zabierz Walentynki. Ps. Z tym obrazkiem to serio ![]() XOXO ~ Erynia. Wielkie serducho ![]() |
|
|
|
Animag37 |
Dodany dnia 17.05.2016 20:35
|
Ten kto¶ nowy powinien potrafiæ tak w³adaæ, aby ka¿dy go chcia³. Pisa³am to ju¿, gdzie¶, ¿e do takiej powa¿nej roli, potrzeba umiejêtno¶ci w³adczych. ;D To rzeczywi¶cie d³ugo bêd± czekaæ na tego¿ czarnoksiê¿nika (czyt. nigdy siê nie doczekaj±). No to co, oni chc± byæ ¼li jak Voldi, czy prowadziæ rz±dy by siê wszystkim podoba³o? Ale przecie¿ nie mówiê, ¿e nie mo¿e to byæ jaka¶ inna osoba. Po prostu Neville to pierwsza osóbka, która przysz³a mi na my¶l ;D Mo¿e to byæ równie dobrze ciocia Hania z Podlasia byleby by³a potê¿na i posiada³a umiejêtno¶æ odpowiedniego radzenia sobie z tymi, którzy nie chc± jej rz±dów. Ta, i co taka ciocia powie jej przeciwnikom? B±d¼cie ze mn± i ju¿? Prêdzej siêgnê³aby po Imperiusa. x) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
BumSzakalaka |
Dodany dnia 17.05.2016 20:44
|
To rzeczywi¶cie d³ugo bêd± czekaæ na tego¿ czarnoksiê¿nika (czyt. nigdy siê nie doczekaj±). No to co, oni chc± byæ ¼li jak Voldi, czy prowadziæ rz±dy by siê wszystkim podoba³o? Na dobrego w³adce d³ugo siê czeka, ale s±dzê, ¿e ¶wiat magii nie mia³by z tym problemów. My¶lê, ¿e znalaz³oby siê kilkoro ludzi, którzy chêtnie przyjêliby przydomek "najgro¼niejszego". Ale nie rozumiem, dlaczego wszyscy stawiaj±, ¿e Ci ¼li s± najgro¼niejsi. Wcale nie prawda! Ja gdybym mia³a takie mo¿liwo¶ci, opanowa³abym ca³y ¶wiat. To tylko kwestia mocy. c; A co do tej cioci. Kurdebelek zrozum, ¿e posiadanie umiejêtno¶ci w³adczych nie polega na mówieniu "hehe chod¼ ze mn± bêdzie fajnie", tylko na, mo¿na by powiedzieæ, sprytnej manipulacji. 03.01.2019 r. - Pogromca Parchatego Trolla ![]() W Hogwarcie: Madison Dixie ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587. - My name is OLIVER QUEEN. ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem? - Jeste¶ czym¶ wiêcej, Ciri. Czym¶ wiêcej. ![]() _____________________~*~_____________________ BumSzakalaka Przyjació³ko ma najdro¿sza! Pisaæ wiersze sprawa "prosta" W dniu mi³o¶ci co¶ wypada, Prawie g³owa mi odpada... Gdzie¶ zniknê³a¶, takie ¿ycie.. I na pewno nie w Madrycie. Nasz rysunek gdzie¶ zgubi³em, Jestem Ci go jednak winien. Szko³a chyba ciê wykañcza, Jednak lepsza ni¿ szarañcza ;D Kwa¶ne ¿elki mam pod biurkiem, Nie otworze ich wiêc z hukiem, Bo z têsknoty ju¿ usycham I w te k±ty je upycham. Wszêdzie ró¿u, kiczu schy³ki ¯ycie, zabierz Walentynki. Ps. Z tym obrazkiem to serio ![]() XOXO ~ Erynia. Wielkie serducho ![]() |
|
|
|
Animag37 |
Dodany dnia 17.05.2016 20:51
|
Na dobrego w³adce d³ugo siê czeka, ale s±dzê, ¿e ¶wiat magii nie mia³by z tym problemów. My¶lê, ¿e znalaz³oby siê kilkoro ludzi, którzy chêtnie przyjêliby przydomek "najgro¼niejszego". Ale nie rozumiem, dlaczego wszyscy stawiaj±, ¿e Ci ¼li s± najgro¼niejsi. Wcale nie prawda! Ja gdybym mia³a takie mo¿liwo¶ci, opanowa³abym ca³y ¶wiat. To tylko kwestia mocy. c; Bo najgro¼niejszy sieje grozê! I jest przez to z³y. A co do tej cioci. Kurdebelek zrozum, ¿e posiadanie umiejêtno¶ci w³adczych nie polega na mówieniu "hehe chod¼ ze mn± bêdzie fajnie", tylko na, mo¿na by powiedzieæ, sprytnej manipulacji. Nic dwa razy siê nie zdarza i nie zdarzy. ;v Manipulacja jest stosowana na co dzieñ, a ¶wiat nie jest opanowany przez pozornie zwyk³ego cz³owieka, który manipuluje tak, aby staæ siê najgro¼niejszym. No chyba ¿e podejrzewasz o to kogo¶ z ówczesnych w³adz x) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 17.05.2016 21:58
|
![]() Pochwa³y: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 14.05.09 |
My¶le, ¿e Hagrid. Wiêkszo¶æ czarodziejów mia³a go za nieokrzesanego olbrzyma, wiêc dlaczego nie? Nigdy nie pokaza³ co tak naprawdê umie. A umie na pewno wiele. Z pewno¶ci± odziedziczy³ niesamowite zdolno¶ci po rodzicach. Wiecie, olbrzymka wielka jak sosna i cz³owiek metr siedemdziesi±t maj± dziecko... Do tego trzeba olbrzymich magicznych umiejêtno¶ci, albo i nie olbrzymich... Ale ok, Hagrid jest dobry, jednak co by by³o jakby sta³ siê z³y? Powiedzmy, ¿e zabito by na jego oczach Harry'ego albo co gorsza jakiego¶ smoka i wtedy Hagrid przeszed³by na ciemn± stronê mocy niczym Anakin Skylwalker. Magicznie zap³adnia³by olbrzymy i ludzi, staj±c siê tym samym najgro¼niejszym czarodziejem po Voldemorcie. ![]() Christian. ![]() Bo liczy siê to, co masz w ¶rodku. ![]() Ale czasami warto za³o¿yæ maskê. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikujê jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszê fanficka ducha, ¿e tak to ujmê, czyli takiego, którego nie ma" "po czê¶ci trudny jêzyk wynika z za³o¿eñ p³omieñ odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzêdniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartê I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 17.05.2016 22:10
|
![]() Pochwa³y: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 15.07.07 |
dlaczego wszyscy stawiaj±, ¿e Ci ¼li s± najgro¼niejsi Tutaj nie chodzi nawet o to, ¿e kto¶ od pocz±tku chce byæ z³y. Mo¿na mieæ dobre zamiary na pocz±tku, ale z drugiej strony ka¿dy naprawdê dobry chyba zdaje sobie sprawê, ¿e w³adza zmienia cz³owieka. Kiedy ma siê kontrolê nad wszystkimi i wszystkim, to strasznie ³atwo o skierowanie tej w³adzy w stronê, która w efekcie bêdzie innym zagra¿aæ. Kto¶ dobry i potê¿ny mo¿e byæ zagro¿eniem dla innych, ale chyba nie na wielk± skalê. Przyk³adowo taki Dumbledore - by³ zagro¿eniem dla Voldemorta, ¦miercio¿erców i wszystkich tych, którzy ich popierali. Natomiast wszyscy zwykli ludzie, którzy chcieli po prostu spokojnie ¿yæ raczej stanêliby za Albusem, wiêc dla nich nie stanowi³ zagro¿enia, w przeciwieñstwie do Voldemorta. Wiêc w tym kontek¶cie trzeba by by³o jednak wskazywaæ kogo¶, kto siê znajduje po z³ej stronie mocy. Dlatego ja bym nie typowa³a Neville'a, przynajmniej nie jako postaci dobrej, któr± znamy z ksi±¿ek. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
ania919 |
Dodany dnia 18.05.2016 13:50
|
![]() Pochwa³y: 11 Postów: 1231 Dom: RavenclawPunkty: 39464 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 09.10.15 |
Na dobrego w³adce d³ugo siê czeka, ale s±dzê, ¿e ¶wiat magii nie mia³by z tym problemów. My¶lê, ¿e znalaz³oby siê kilkoro ludzi, którzy chêtnie przyjêliby przydomek "najgro¼niejszego". Ale nie rozumiem, dlaczego wszyscy stawiaj±, ¿e Ci ¼li s± najgro¼niejsi. Wcale nie prawda! Ja gdybym mia³a takie mo¿liwo¶ci, opanowa³abym ca³y ¶wiat. To tylko kwestia mocy. c; Bo jak kto¶ jest dobry to nie jest gro¼ny. Natomiast ludzie, którzy s± dobrzy pod wp³ywem w³adzy zmieniaj± siê, maj± pocz±tkowo dobre intencje, ale w d±¿eniu do nich robi± brutalne rzeczy wiêc ogólnie staj± siê ¼li. A wiêc najgro¼niejsz± osob± mo¿e byæ osoba uwa¿ana wcze¶niej za dobr±. Animag37 napisa³(a): A co zrobi± z tymi, którzy nie bêd± chcieli nowego Pana? Ten czyn po¶wiadczy o ich z³u... ![]() Ten kto¶ nowy powinien potrafiæ tak w³adaæ, aby ka¿dy go chcia³. Pisa³am to ju¿, gdzie¶, ¿e do takiej powa¿nej roli, potrzeba umiejêtno¶ci w³adczych. ;D Ale nigdy nie bêdzie tak, ¿e ka¿dy go bêdzie chcia³, zawsze, ale to ZAWSZE znajdzie siê grupka ludzi, którym siê to nie bêdzie podoba³o i którzy bêd± siê sprzeciwiaæ. A je¶li ju¿ za³o¿ymy, ¿e ka¿dy go bêdzie chcia³ to znaczy, ¿e on nie jest z³y i gro¼ny, no bo komu zagra¿a skoro wszyscy go chc±? Nikomu, a skoro nikomu to znaczy, ¿e nie jest gro¼ny. My¶le, ¿e Hagrid. Wiêkszo¶æ czarodziejów mia³a go za nieokrzesanego olbrzyma, wiêc dlaczego nie? Nigdy nie pokaza³ co tak naprawdê umie. A umie na pewno wiele. Z pewno¶ci± odziedziczy³ niesamowite zdolno¶ci po rodzicach. My¶lê, ¿e to na pewno nie bêdzie Hagrid, nie potrafi tak manipulowaæ lud¼mi ¿eby zdobyæ odpowiednio du¿e poparcie. No i nie ma a¿ tak du¿ej mocy ¿eby pokonaæ przeciwników. Wed³ug mnie czarodzieje sobie z nim poradz± je¶li zacz±³by im zagra¿aæ. Kto ma olej w g³owie, temu do¶æ po s³owie. W Ravenclawie tylko ci, których umys³ piêknem l¶ni. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
kospirre |
Dodany dnia 18.05.2016 15:37
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 652 Dom: SlytherinPunkty: 5045 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 18.04.16 |
A ja siê nie zgadzam, z opini±, ¿e nikogo ju¿ nie bêdzie. Zawsze jest kto¶ kogo skusi mrok i w³adza. Po za tym, jak kto¶ tu wspomnia³, mo¿e byæ to kto¶ z zupe³nie innej beczki, strony ¶wiata. Sama J.K Rowling pisa³a o Afryce i ich ogromnej zdolno¶ci o Transmutacji. Wspomina³a te¿ o tym, ¿e mieszka tam mag, potê¿niejszy od Dumbledora. Taki czarodziej, gdyby przeszed³ na z³± stronê (zalecia³o StarWarsami hehe) móg³by byæ naprawdê godnym i mro¿±cym krew w ¿y³ach przeciwnikiem, nawet dla samego Harrego Pottera. Bo skoro Dumbledor, by³ tak potê¿ny, i¿ ba³ siê go sam Lord Voldemort, to co dopiero ten tajemniczy Afrykanin? Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, je¶li nie wiesz, gdzie jest jego mózg. ![]() ![]() ![]() infj|aquarius|xvii|ravenclaw ~~~ there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life ~~~ ![]() ![]() Natka Potter, Lilyatte Chcia³am równie¿ podziêkowaæ wszystkim kochanym ¦lizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3 ![]() |
|
|
|
Animag37 |
Dodany dnia 18.05.2016 16:10
|
Taki czarownik powinien te¿ nie mieæ oporów przed stworzeniem horkruksów. A raczej jednego, bo Vold musia³ byæ taki "m±dry" i stworzyæ wszystkie w jak¿e niepozornych miejscach ;v No ale taki li¶æ w lesie... Albo ¼d¼b³o trawy ;D ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
kospirre |
Dodany dnia 18.05.2016 16:13
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 652 Dom: SlytherinPunkty: 5045 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 18.04.16 |
Animag37 napisa³(a): Taki czarownik powinien te¿ nie mieæ oporów przed stworzeniem horkruksów. A raczej jednego, bo Vold musia³ byæ taki "m±dry" i stworzyæ wszystkie w jak¿e niepozornych miejscach ;v No ale taki li¶æ w lesie... Albo ¼d¼b³o trawy ;D Dok³adnie, Voldemort zachowywa³ siê pochopnie, gdyby kto¶ umie¶ci³ horkruksa w na przyk³ad takim ziarnku piasku na dnie morza, to ¿yczê powodzenia. Mo¿na rzec, ¿e by³by niezniszczalny. Pamiêtamy o 5 linijkach, je¶li chcemy aby post zaliczy³ siê do TZT! Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, je¶li nie wiesz, gdzie jest jego mózg. ![]() ![]() ![]() infj|aquarius|xvii|ravenclaw ~~~ there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life ~~~ ![]() ![]() Natka Potter, Lilyatte Chcia³am równie¿ podziêkowaæ wszystkim kochanym ¦lizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3 ![]() |
|
|
|
|
Dodany dnia 18.05.2016 18:09
|
|
![]() You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '' at line 1You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '' at line 1 Postów: Dom: Brak przydzia³u Punkty: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '' at line 10 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.01.70 |
Niby jedno pytanie, a ja mam dwie odpowiedzi. Osoba, która za³o¿y³a temat mówi³a o "pa³eczce" w¶ród z³ych. Natomiast temat mówi o najgro¼niejszy. Na pytanie z pierwszego posta jest bardzo trudno odpowiedzieæ, co nie wiemy nic o tym co po upadku Voldzia-Mordzia sta³o siê z tymi "z³ymi". Jednak je¿eli mia³oby doj¶æ do jakiego¶ przewrotu to stawia³bym na... Rona. Serio. Zawsze by³ postaci± drugoplanow±(no mo¿e z wyj±tkiem 6 tomu gdzie sobie prefektowa³), a kto bardziej nienawidzi ni¿ ten, który kocha³? Nie chodzi mi o to, ¿e Ron by³ osob± homoseksualn±, a bardziej o to ile dzieli przyja¼ñ i mi³o¶æ, a mi³o¶æ i nienawi¶æ. W koñcu Ron musia³ siê zem¶ciæ, wybuchn±æ. Harry zdecydowanie nie mia³ aspiracji do bycia najsilniejszym, mia³ po prostu szczê¶cie i m±drych przyjació³. Draco i Snape mieli racjê. Co, by siê sta³o gdyby Ron i Harry stali siê wrogami? Który¶ by zgin±³. Stawiam na Harry'ego. |
|
|
|
Animag37 |
Dodany dnia 18.05.2016 18:26
|
Pamiêtamy o 5 linijkach, je¶li chcemy aby post zaliczy³ siê do TZT! I trzeba zgadzaj±c siê pisaæ co ¶lina na jêzyk przyniesie, by by³o 5 linijek? Na pytanie z pierwszego posta jest bardzo trudno odpowiedzieæ, co nie wiemy nic o tym co po upadku Voldzia-Mordzia sta³o siê z tymi "z³ymi". No, nie takie nic, wiêkszo¶æ trafi³a do Azkabanu, inni zginêli. Nie wiem czy Jo co¶ nowego wnosi³a, ale z domys³ów mo¿na wywnioskowaæ taki obrót spraw po Wojnie. Jednak je¿eli mia³oby doj¶æ do jakiego¶ przewrotu to stawia³bym na... Rona. Serio. Zawsze by³ postaci± drugoplanow±(no mo¿e z wyj±tkiem 6 tomu gdzie sobie prefektowa³), a kto bardziej nienawidzi ni¿ ten, który kocha³? Nie chodzi mi o to, ¿e Ron by³ osob± homoseksualn±, a bardziej o to ile dzieli przyja¼ñ i mi³o¶æ, a mi³o¶æ i nienawi¶æ. W koñcu Ron musia³ siê zem¶ciæ, wybuchn±æ. Harry zdecydowanie nie mia³ aspiracji do bycia najsilniejszym, mia³ po prostu szczê¶cie i m±drych przyjació³ Tak, Ron z piêcioma zaklêciami na krzy¿ i brakiem jakiegokolwiek instynktu przywódcy ma zostaæ najgro¼niejszym czarodziejem na ¶wiecie. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
Dodany dnia 18.05.2016 18:31
|
|
![]() You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '' at line 1You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '' at line 1 Postów: Dom: Brak przydzia³u Punkty: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '' at line 10 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.01.70 |
Tak, Ron z piêcioma zaklêciami na krzy¿, brakiem jakiegokolwiek instynktu przywódcy ma zostaæ najgro¼niejszym czarodziejem na ¶wiecie. Zosta³ aurorem wiêc musi co¶ umieæ. Przecie¿ jako¶ przeszed³ te testy, a Harry pewnie mia³ taryfê ulgow±. O jego talentach nic nie wiemy, bo to Harry dowodzi³. Tylko dlatego, bo mia³ my¶l±c± matkê. Harry by³ s³awny z dwóch powodów: a) mia³ inteligentn± matkê; b) mia³ inteligentnych przyjació³. Harry bez Rona i Hermiony by³by nikim. A Ron pomimo bycia postaci± pierwszoplanow± by³ zawsze drugi o ile nie trzeci. Ka¿dy na jego miejscu, by siê wkurzy³. Zemsta jest najlepsz± si³±, a Ron w furii to potêga. |
|
|
|
Animag37 |
Dodany dnia 18.05.2016 18:39
|
Zosta³ aurorem wiêc musi co¶ umieæ. Przecie¿ jako¶ przeszed³ te testy, a Harry pewnie mia³ taryfê ulgow±. Niby czemu? Nie wierzê, ¿e Harry pozwoli³by na tak± taryfê. O jego talentach nic nie wiemy, bo to Harry dowodzi³ Ja to tam za najwiêkszy talent widzê u niego chyba tylko szachy czarodziejów. A talenty znamy, a raczej ich brak... Prymusem nie by³, a Harry w OPCM nie mia³ sobie równych. Tylko dlatego, bo mia³ my¶l±c± matkê. Harry by³ s³awny z dwóch powodów: a) mia³ inteligentn± matkê; b) mia³ inteligentnych przyjació³. Osób, których matka i przyjaciele s± inteligentni jest masa. Ca³y ¶wiat. I nie wszyscy s± znani. Harry jest znany przez przypadek, bo prze¿y³ atak najgro¼niejszego czarodzieja. :v ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

askaeddie

Slytherin

Ravenclaw

Hufflepuff