Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Kara ¶mierci
|
|
| ishar |
Dodany dnia 20.05.2008 22:00
|
![]() Postów: 243 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1645 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 26.08.07 |
Ró¿nica? Miêdzy z³odziejem, a cz³owiekiem, który bestialsko, z premedytacj± gwa³ci, æwiartuje i zjada kobietê w ci±¿y, jak najbardziej. Ciê¿ko by mi by³o doszukaæ siê u tego drugiego cz³owieczeñstwa. Zaznaczam, ¿e w³a¶nie o takie chore akty mi chodzi³o. Rozumiem, ¿e to groteskowy przyk³ad, ale niewiele gorsze siê zdarzaj±, nie tak rzadko wcale. Rozumiem, ¿e czasem cz³owiek, w porywie dopuszcza siê strasznych rzeczy i ¿a³uje ich potem, ale karê ponie¶æ musi, ale dla takiego wypadku nie sugerowa³bym egzekucji. Ale ciê¿ko mówiæ o ¿alu, chêci poprawy u cz³owieka, który zabi³ 6 osób w d³u¿szym okresie sczasu? |
|
|
|
E-Vaire |
Dodany dnia 20.05.2008 22:09
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 2 Postów: 1391 Dom: RavenclawPunkty: 5150 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 19.08.06 |
Kurde, o to mi te¿ chodzi³o. Z czym teraz wyskoczysz, Lady? ¯e nie rozumiemy o co ci chodzi? Chyba na odwrót. Ale ciê¿ko mówiæ o ¿alu, chêci poprawy u cz³owieka, który zabi³ 6 osób w d³u¿szym okresie sczasu? Tacy ludzie zas³uguj± na najwiêksz± karê, nie s±dzê, ¿eby ¶mieræ ni± by³a, ale szybkie pozbycie siê takiego 'cz³owieka' by³oby w porz±dku. I nie uwa¿am te¿, ¿e 'Tylko Bóg ma prawo zabieraæ ¿ycie' czy jak to tam lecia³o? Jakie to ju¿ nudne. Gdzie wy ¿yjecie? Przecie¿ nie wa¿ne, ¿e siê ZABIJE, istotne kogo, jak i dlaczego. Edytowane przez E-Vaire dnia 20.05.2008 22:09
|
|
|
|
Mistrzyni_Afrytow |
Dodany dnia 21.05.2008 09:15
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 461 Dom: RavenclawPunkty: 702 Ranga: Prefekt Ravenclawu Data rejestracji: 04.03.08 |
I zaczê³o siê^^ Jestem ciekawa w jaki sposób mia³aby u nas byæ wprowadzona kara ¶mierci, podczas gdy do wiêzienia mo¿na trafiæ za zabójstwo w obronie osobistej. A przecie¿ takie morderstwo powinno byæ uzasadnione. Nastêpnie takich zwyrodnialców jak nam piêknie opisa³ Casanova, jest malutko. Skoro wpierw skupiacie siê jedynie na ogóle to na ogóle zostañcie. Dlaczego mia³oby siê zmieniaæ prawo dla paru z 38 mln? I najwa¿niejsze. Dlaczego mamy siê upodabniaæ do takich psychopatów, zabijaj±c z zimn± krwi±? Bo trzeba? Jako¶ na razie nikt "z góry" nie domy¶li³ siê, ¿e trzeba. A przestêpcy siedz± w wiêzieniach. Swoj± drog± maj± tam za dobrze, tu siê zgodzê. Ale zabijanie nawet najokropniejszego zwyrodnialca jest rzecz± niezwykle trudn± dla kogo¶ kto morderc± nie jest. A po Waszych zmianach i wprowadzeniu kary ¶mierci paru ludzi by siê musia³o takimi staæ. Choæby w pogoni za zarobkami. Teraz ³atwo jest powiedzieæ komu¶, ¿e zabiæ nawet takiego morderce jest ³atwo. Nie jestem pewna, czy tak samo by¶ Casanova mówi³, gdyby przysz³o co do czego. I radzê sobie przypomnieæ, ¿e to niewinna dyskusja "Powsta³em z nico¶ci, obra³em drogê ku wolno¶ci..."
Bóg mu ju¿ nie ufa Nie dotrzyma³ obietnicy Nie stoi w szeregach anielskich Sta³ siê nikim Sta³ siê cz³owiekiem. ![]() Mam maniê: To ci±g³e s³ów kompletowanie. Tak by³o, jest i tak zostanie... ![]() Focusmok, Magik[*], Rahim - Paktofonika Do tych nale¿y jutrzejszy dzieñ, Co nowych ³akn± zdobyczy. Kto siê usuwa w ciszê i cieñ, Ten siê do ¿ywych nie liczy. A. Asnyk Mówimy NIE stereoptypom. Nie rozmawiam z osobami poni¿ej 150 IQ^^ Nie napiszê "Pisze Poprawnie Po Polsku", bo to chyba widaæ. Gra pozorów. To co¶ co lubie. Chcesz mnie poznaæ? Powodzenia... Wiesz co siê liczy? ![]() Dew neh loh moh na wszystkich zatwardzia³ych w swych przekonaniach. Dam ci jedno takie s³owo i jeden taki dzieñ Mam ogieñ który p³onie i rozrywa cieñ, Znam chwile co jak nó¿ przecinaj± sznur, Dam ci jedno takie s³owo które zburzy mur... Odciêli anio³om skrzyd³a bo dawa³y wolno¶æ. Odarli z ich szat gdy¿ za piêkne by³y. Obrzucili je b³otem bo bia³± skórê mia³y Teraz stoj± Ranne, nagie, brudne lecz nadal doskona³e... ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ "Bo nie si³a lecz charakter daje nam przewagê..." Marcelina Bekeczna Adrian Agnieszka Angela Burzowa Chmurka^^ Clover Dominika Karolina Krzysiu Madzia Marta Micha³ Natalia Ola Sebastian To nie lista przyjació³. To osoby, które na d³ugo utkwi± w mej pamiêci... =* ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ![]() Bo ja jestem Bogiem U¶wiadom to sobie Ty te¿ jeste¶ Bogiem Tylko wyobra¼ to sobie S³yszysz s³owa od których w³os je¿y siê na g³owie... O rany rany Jestem niepokonany $skromny i bystry $Szczery do bólu $¯e a¿ przezroczysty $W pe³ni poczytalny $Za czyny swe odpowiedzialny $Jak Ty nieprzemakalny $Wyprzedza ¶wiat realny $Da przep³yw momentalny, Energiê, cios werbalny $Eksperymentalny $W sposób niekonwencjonalny g³oszê tre¶ci, s³uchaj proszê $Trafiam ciê w punkt centralny $Wiedz ¿e niepewno¶ci sp³oszê $Gniew boski jest nieobliczalny $Unoszê ciê, bo z góry widok kapitalny.... $Widzê, widzê, widzê. Wiêcej wiem wiêcej. Tak to jest mniej wiêcej $ Lekko jak hel nape³niam trwog±, i zapewniam jak wrogom kontakt z pod³og±. Tw± dozgonn± chêæ dorównania swym bogom ![]() Bo¿e, ludzie starzej± siê, marzenia nikn± Ja chce tylko swoim bliski zapewniæ wszystko. Mam jedn± sprawê ca³kiem osobist± Czasem ju¿ nie potrafiê ¿yæ z t± my¶l± To czego pragnê od lat to dla mnie wszystko Bo¿e, my¶lê ¿e mogê nazwaæ to modlitw±... Co przysz³o odejdzie, upadnie co powsta³o Jutro bêdzie du¿o tego czego dzi¶ jest ma³o Ja i ¶wiat t± ca³o¶æ mam I co by siê nie dzia³o dalej gram Oddajmy ho³d Królowi polskiego Hip-Hopu. Magik - Ha I Pe Ha O Pe bez reszty oddany... http://pl.youtube.com/watch?v=LUMULYGN710&feature=relatedjestem jebanym debilem - Kto¶ tu mi siê na profil w³ama³, MIMID! |
|
|
|
| Kapitan menel |
Dodany dnia 21.05.2008 12:37
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Postów: 190 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 388 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 14.09.07 |
A jak by¶cie ocenili tych którzy s± mordecami poprzez zabijanie jazd± samochodem? Czasem przez potr±canie kogokolwiek mo¿na komu¶ odebraæ ¿ycie (nie w sensie zabiæ). Czy tacy ludzie zas³uguj± na karê ¶mierci?Nie tylko osoby które morduj± ludzi przy u¿yciu narzêdzi s± zabójcami.Ci tak zwani "Piraci drogowi" te¿ powinni zas³u¿yæ na ¶mieræ je¿eli "zwykli" mordercy maj± na ni± zas³u¿yæ. |
|
|
|
E-Vaire |
Dodany dnia 21.05.2008 14:37
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 2 Postów: 1391 Dom: RavenclawPunkty: 5150 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 19.08.06 |
Dalej? Menel, chyba nie rozumiesz, ¿e nie chodzi o ludzi, którzy siê upij± i zabij± albo zabij± przez przypadek! Porównujesz psychopatów i morderców, którzy maj± na koncie gwa³ty, morderstwa i inne? Oni ca³y czas z tym ¿yj± i zabij± dalej, ich powinna spotkaæ taka kara. Kogo obchodz± jacy¶ 'piraci'? W±tpiê, ¿e jest taki pirat, który co wieczór jedzie po mie¶cie i potr±ca ludzi, dopiero takiego mo¿na by zabiæ. Jak siê go¶æ upije, zabije to dla niego jest co¶ nazywane 'wiêzieniem'. Mo¿na go winiæ za zabicie, ale zrobi³ to pod wp³ywem alkoholu. Upi³ siê jak WIELU, ha, ale pó¼niej nie wiedzia³ co robi. Wyobra¼ sobie, ¿e ty imprezujesz, wypi³e¶ cholernie du¿o, pó¼niej budzisz siê z dziurami w pamiêci, potem policja, s±d, wyrok - ¶mieræ. A ty ledwo pamiêtasz, ¿e do samochodu wchodzi³e¶. Chcesz ¿eby takich ludzi zabijano? Powali³o? Edytowane przez E-Vaire dnia 21.05.2008 14:37
|
|
|
|
Sunshine |
Dodany dnia 21.05.2008 19:52
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Pochwa³y: 1 Postów: 363 Dom: SlytherinPunkty: 470 Ranga: Najsprytniejszy wsród ¦lizgonów Data rejestracji: 16.09.07 |
Erm.. ciekawy pomys³ mia³ niejaki 'Pi³a' (pomiñmy, ¿e fikcyjny ..). Ja bym proponowa³a zamkn±æ takiego delikwenta w pokoju bez okien i drzwi, z jak±¶ machin± ¶mierci na g³owie i kazaæ mu sobie d³ubaæ w oku no¿em a¿ znajdzie kluczyk do tego ustrojstwa, albo przypi±æ nogi kajdankami (nie ró¿owymi, nie) i niech sobie je utnie jak chce siê stamt±d wydostaæ ;p I wtedy mia³by cham jeden karê. Jak to ³adnie Pi³a uj±³ "To nie jest morderstwo. Dajemy im wybór, czy chc± ¿yæ, czy nie" ;p (to tylko zmuszanie do samobójstwa ;p) |
|
|
|
| Kapitan menel |
Dodany dnia 22.05.2008 10:34
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Postów: 190 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 388 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 14.09.07 |
Dalej? Menel, chyba nie rozumiesz, ¿e nie chodzi o ludzi, którzy siê upij± i zabij± albo zabij± przez przypadek! Porównujesz psychopatów i morderców, którzy maj± na koncie gwa³ty, morderstwa i inne? Oni ca³y czas z tym ¿yj± i zabij± dalej, ich powinna spotkaæ taka kara. Kogo obchodz± jacy¶ 'piraci'? W±tpiê, ¿e jest taki pirat, który co wieczór jedzie po mie¶cie i potr±ca ludzi, dopiero takiego mo¿na by zabiæ. Jak siê go¶æ upije, zabije to dla niego jest co¶ nazywane 'wiêzieniem'. Mo¿na go winiæ za zabicie, ale zrobi³ to pod wp³ywem alkoholu. Upi³ siê jak WIELU, ha, ale pó¼niej nie wiedzia³ co robi. Wyobra¼ sobie, ¿e ty imprezujesz, wypi³e¶ cholernie du¿o, pó¼niej budzisz siê z dziurami w pamiêci, potem policja, s±d, wyrok - ¶mieræ. A ty ledwo pamiêtasz, ¿e do samochodu wchodzi³e¶. Chcesz ¿eby takich ludzi zabijano? Powali³o? Porównujê ich ,poniewa¿ oni pij± z pe³n± ¶wiadomo¶ci± tego co robi±, a pó¼niej zasiadaj± za kó³ka i zabijaj± ludzi.Masz filmik mo¿e to Ci przemówi do rozumu: http://www.maxior..._wypadkow. |
|
|
|
E-Vaire |
Dodany dnia 22.05.2008 10:47
|
Nie bêdê nic ogl±daæ, bo wiêkszo¶æ ludzi pije, nawet okazyjnie. I w³a¶nie czêsto siê tak zdarza, ¿e kto¶ na imprezie siê nawali. Sk±d oni maj± wiedzieæ co zrobi± po pijaki? No sk±d? To nie jest ca³kowicie ich wina. Zostañ sobie politykiem czy czym¶ i zaka¿ picia alkoholu, twoja sprawa, ale dopóki picie alkoholu jest dozwolone, bêd± wypadki i absolutnie nie nale¿y zwalaæ ca³ej winy na cz³owieka, który zabi³, nie wiedz±c co robi. Co z tego, ¿e siê upi³? Móg³. Skoro móg³ to zrobiæ to pó¼niej, po pijaku, móg³ zabiæ. Czy twoja wyobra¼nia jest tak ograniczona? Wyobra¼ sobie, ¿e ty imprezujesz, wypi³e¶ cholernie du¿o, pó¼niej budzisz siê z dziurami w pamiêci, potem policja, s±d, wyrok - ¶mieræ. A ty ledwo pamiêtasz, ¿e do samochodu wchodzi³e¶. Nie umiesz siê postawiæ na miejscu kogo¶ takiego? A chcesz wszystkich pijaków pozabijaæ? Pozabijac te¿ normaln± czê¶æ spo³eczeñstwa, która pójdzie na niez³e wesele i siê napije, pó¼niej nie mog±c siê kontrolowaæ i upije? Nie wszyscy s± tak 'silni' ¿eby sobie odmówiæ. A, tak, zapomnia³am, ty przecie¿ jeste¶ tym co pieprzy 'Ja nie mam zamiaru piæ nigdy w swoim ¿yciu, bo nie jestem taki jak inni' i w ogóle nie my¶li o innych! |
|
|
|
| Ameryka_Poludniowa |
Dodany dnia 22.05.2008 13:43
|
![]() Postów: 107 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 114 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 02.12.07 |
Sk±d oni maj± wiedzieæ co zrobi± po pijaki? No sk±d? To nie jest ca³kowicie ich wina. To jest ca³kowicie ich wina. Nie mo¿na usprawiedliwiæ takiej osoby. Kto normalny siada pijany do samochodu maj±c zamiar prowadziæ? ;] ale dopóki picie alkoholu jest dozwolone, bêd± wypadki i absolutnie nie nale¿y zwalaæ ca³ej winy na cz³owieka, który zabi³, nie wiedz±c co robi. To co, mo¿e mam mu jeszcze wspó³czuæ? Powiedz mi jak to mam nie zwalaæ winy na cz³owieka, który przypu¶æmy jad±c po pijanemu zabi³ dziecko przechodz±ce na zielonym ¶wietle? Edytowane przez Ameryka_Poludniowa dnia 22.05.2008 13:45 'Odczekaæ 6 godzin, albo kilka dni, pare miesiêcy, rok. Potem znów za¶wieci s³oñce.'
Nicole Muller |
|
|
|
| ishar |
Dodany dnia 22.05.2008 14:04
|
![]() Postów: 243 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1645 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 26.08.07 |
To jest totalny brak wyobra¼ni i odpowiedzialno¶ci. A tak w ramach ciekawostki, czyta³em gdzie¶, ¿e odsetek osób pod wp³ywem alkoholu, które powoduj± wypadki, jest ni¿szy, ni¿ u osób trze¼wych
|
|
|
|
Mistrzyni_Afrytow |
Dodany dnia 22.05.2008 14:57
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 461 Dom: RavenclawPunkty: 702 Ranga: Prefekt Ravenclawu Data rejestracji: 04.03.08 |
Burzowa Chmurko ogranicz telewizje do minimum ![]() Ameryko zgadzam siê z Tob± w kwestii pijañstwa. Ka¿dy jest kowalem w³asnego losu, pij±c zdajemy sobie sprawê, ¿e mo¿emy wpa¶æ w stañ upojenia alkoholowego a gdy ju¿ upici chcemy jechaæ mimo, ¿e ma³o kojarzymy jeste¶my w stanie poj±æ, ¿e czeka Nas ciê¿ka jazda. Wszystko. Casanova sk±d to wzi±³e¶? Je¶li to prawda zastanawia mnie jaki jest powód tego... "Powsta³em z nico¶ci, obra³em drogê ku wolno¶ci..."
Bóg mu ju¿ nie ufa Nie dotrzyma³ obietnicy Nie stoi w szeregach anielskich Sta³ siê nikim Sta³ siê cz³owiekiem. ![]() Mam maniê: To ci±g³e s³ów kompletowanie. Tak by³o, jest i tak zostanie... ![]() Focusmok, Magik[*], Rahim - Paktofonika Do tych nale¿y jutrzejszy dzieñ, Co nowych ³akn± zdobyczy. Kto siê usuwa w ciszê i cieñ, Ten siê do ¿ywych nie liczy. A. Asnyk Mówimy NIE stereoptypom. Nie rozmawiam z osobami poni¿ej 150 IQ^^ Nie napiszê "Pisze Poprawnie Po Polsku", bo to chyba widaæ. Gra pozorów. To co¶ co lubie. Chcesz mnie poznaæ? Powodzenia... Wiesz co siê liczy? ![]() Dew neh loh moh na wszystkich zatwardzia³ych w swych przekonaniach. Dam ci jedno takie s³owo i jeden taki dzieñ Mam ogieñ który p³onie i rozrywa cieñ, Znam chwile co jak nó¿ przecinaj± sznur, Dam ci jedno takie s³owo które zburzy mur... Odciêli anio³om skrzyd³a bo dawa³y wolno¶æ. Odarli z ich szat gdy¿ za piêkne by³y. Obrzucili je b³otem bo bia³± skórê mia³y Teraz stoj± Ranne, nagie, brudne lecz nadal doskona³e... ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ "Bo nie si³a lecz charakter daje nam przewagê..." Marcelina Bekeczna Adrian Agnieszka Angela Burzowa Chmurka^^ Clover Dominika Karolina Krzysiu Madzia Marta Micha³ Natalia Ola Sebastian To nie lista przyjació³. To osoby, które na d³ugo utkwi± w mej pamiêci... =* ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ![]() Bo ja jestem Bogiem U¶wiadom to sobie Ty te¿ jeste¶ Bogiem Tylko wyobra¼ to sobie S³yszysz s³owa od których w³os je¿y siê na g³owie... O rany rany Jestem niepokonany $skromny i bystry $Szczery do bólu $¯e a¿ przezroczysty $W pe³ni poczytalny $Za czyny swe odpowiedzialny $Jak Ty nieprzemakalny $Wyprzedza ¶wiat realny $Da przep³yw momentalny, Energiê, cios werbalny $Eksperymentalny $W sposób niekonwencjonalny g³oszê tre¶ci, s³uchaj proszê $Trafiam ciê w punkt centralny $Wiedz ¿e niepewno¶ci sp³oszê $Gniew boski jest nieobliczalny $Unoszê ciê, bo z góry widok kapitalny.... $Widzê, widzê, widzê. Wiêcej wiem wiêcej. Tak to jest mniej wiêcej $ Lekko jak hel nape³niam trwog±, i zapewniam jak wrogom kontakt z pod³og±. Tw± dozgonn± chêæ dorównania swym bogom ![]() Bo¿e, ludzie starzej± siê, marzenia nikn± Ja chce tylko swoim bliski zapewniæ wszystko. Mam jedn± sprawê ca³kiem osobist± Czasem ju¿ nie potrafiê ¿yæ z t± my¶l± To czego pragnê od lat to dla mnie wszystko Bo¿e, my¶lê ¿e mogê nazwaæ to modlitw±... Co przysz³o odejdzie, upadnie co powsta³o Jutro bêdzie du¿o tego czego dzi¶ jest ma³o Ja i ¶wiat t± ca³o¶æ mam I co by siê nie dzia³o dalej gram Oddajmy ho³d Królowi polskiego Hip-Hopu. Magik - Ha I Pe Ha O Pe bez reszty oddany... http://pl.youtube.com/watch?v=LUMULYGN710&feature=relatedjestem jebanym debilem - Kto¶ tu mi siê na profil w³ama³, MIMID! |
|
|
|
| ishar |
Dodany dnia 22.05.2008 15:34
|
Naprawdê nie pamiêtam, na pewno gdzie¶ w necie przeczyta³em, ale to by³o z 2 lata temu. Mo¿e jest to spowodowane tym, i¿ jednak rzadko kto siada za kó³kiem w stanie skrajnego upojenia, co faktycznie jest cholernie niebezpieczne. Ale po 1,-3 piwach, rozs±dny cz³owiek (ciê¿ko tak nazwaæ cz³owieka siadaj±cego po alkoholu za kó³kiem, ale...) po spo¿yciu zwyczajnie je¼dzi ostro¿niej. Wydaje siê s³uszne, bo to raczej brawura zazwyczaj prowadzi do najgorszych kolizji
|
|
|
|
Sunshine |
Dodany dnia 22.05.2008 17:36
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Pochwa³y: 1 Postów: 363 Dom: SlytherinPunkty: 470 Ranga: Najsprytniejszy wsród ¦lizgonów Data rejestracji: 16.09.07 |
S³ony paluszku. Ja tylko podajê taki przyk³ad przecie¿ ;( chamstwo .. Co do tych wypadków, to mog³abym nawet stwierdziæ, ¿e wiêkszo¶æ jest powodowana przez facetów ze zbyt du¿± ilo¶ci± testosteronu ;p Chc± siê popisaæ, co potrafi ich autko, albo zwyczajnie strasznie siê gdzie¶ spiesz±, wiêc kto to widzia³ jechaæ normalnie, zgodnie z przepisami. Fige. Zapieprza na ³eb na szyjê, w ogóle nie obmy¶laj±c sytuacji ani nawet chwilê siê nad ni± nie zastanawiaj±c. Nie dziwota, ¿e pó¼niej s± wypadki. Sama by³am ¶wiadkiem 3 wypadków, z czego 2 to by³y raczej ma³e kolizje, i jeden ju¿ znacznie powa¿niejszy. Wszystkie trzy spowodowane przez m³odych mê¿czyzn, w wypucowanych brykach. Jedzie taki na dwukierunkowej ulicy, oczywi¶cie, strasznie siê spiesz±c. Na pewno widzia³ auto nadje¿d¿aj±ce z naprzeciwka, ale komu to szkodzi? Wyprzedza 3 samochody jad±ce przed nim, w tym nas. Mój ojciec, który akurat prowadzi³ samochód, widocznie wiedzia³ ¿e co¶ siê zaraz stanie, bo zacz±³ zje¿d¿aæ w bok. Tamten facet te¿ wyczu³, ¿e raczej nie zd±¿y, zacz±³ siê zastanawiaæ gdzie zjechaæ. My¶la³ widocznie za wolno, i w rezultacie by³a "piêkna" czo³óweczka, idealnie obok naszego samochodu, i pech chcia³, ¿e obok mojej szyby. Pamiêtam tylko, ¿e s³ychaæ by³o pisk opon, uderzenie, i na chwilê urwa³ mi siê film. W ka¿dym razie, facet, który spowodowa³ wypadek chyba prze¿y³, nie wiem nawet, za to rodzina, która by³a w drugim samochodzie znacznie bardziej ucierpia³a. Kierowcy raczej nic siê powa¿niejszego nie sta³o, za to dwójka dzieci (ok 5-6 lat) w szoku, i z po³amanymi ¿ebrami na pewno, oraz ich matka, w najgorszym stanie, by³a zawiniêta na dywaniku pod siedzeniem, a g³owê mia³a gdzie¶ pod samochodem.. przez co z pocz±tku nie by³o jej nawet widaæ. Chyba zmar³a, ale nie jestem pewna. Nie cierpiê do tego wracaæ, ale to takie ma³e nawi±zanie, je¶li chodzi o wypadki samochodowe ;) Edytowane przez Sunshine dnia 22.05.2008 17:41
|
|
|
|
E-Vaire |
Dodany dnia 22.05.2008 17:51
|
Kto normalny siada pijany do samochodu maj±c zamiar prowadziæ? ;] A ty pewnie decydujesz siê co robiæ po PIJAKU? No niee, ludzie. To co, mo¿e mam mu jeszcze wspó³czuæ? Powiedz mi jak to mam nie zwalaæ winy na cz³owieka, który przypu¶æmy jad±c po pijanemu zabi³ dziecko przechodz±ce na zielonym ¶wietle? Nie masz wspó³czuæ, nie masz nie zwalaæ winy. Ale taka osoba nie zas³uguje na ¶mieræ. |
|
|
|
| Ameryka_Poludniowa |
Dodany dnia 22.05.2008 17:57
|
![]() Postów: 107 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 114 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 02.12.07 |
A ty pewnie decydujesz siê co robiæ po PIJAKU? No niee, ludzie. Nie decydujê, ale wiedz±c wcze¶niej, ¿e jadê na imprezê gdzie jest alkohol albo go nie pijê, albo samochód zostawiam w domu. Proste. Moja decyzja. Nie masz wspó³czuæ, nie masz nie zwalaæ winy. Ale taka osoba nie zas³uguje na ¶mieræ. A czy powiedzia³am, ¿e taka osoba powinna ponie¶æ karê ¶mierci? ;] 'Odczekaæ 6 godzin, albo kilka dni, pare miesiêcy, rok. Potem znów za¶wieci s³oñce.'
Nicole Muller |
|
|
|
E-Vaire |
Dodany dnia 22.05.2008 18:02
|
A ja nie ka¿ê wspó³czuæ, ja próbujê napisaæ Menelowi dlaczego nie zas³uguj± na ¶mieræ, ale co¶ nie wychodzi. Do niektórych nie dociera. |
|
|
|
| Kapitan menel |
Dodany dnia 23.05.2008 00:13
|
http://www.maxior..._wypadkow. Odsy³am do filmiku. Obejrzyj proszê tu nie chodzi tylko o pijañstwo. |
|
|
|
E-Vaire |
Dodany dnia 23.05.2008 10:09
|
Ale przestañ mnie odsy³aæ do jakiego¶ filmiku! Tylko na tym siê opierasz, nic innego nie masz? Obejrza³e¶ filmik i od razu '¦MIERÆ PIRATOM DROGOWYM!!!!!!!!!!!!!!!!'. Co¶ z tob± nie tak? |
|
|
|
| Miss Bagwell |
Dodany dnia 23.05.2008 11:45
|
![]() Postów: 869 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 2954 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 12.04.07 |
Nie ma lito¶ci dla skur******w. Do pewnego stopnia mogê zrozumieæ gderanie wkurzonego na ca³y ¶wiat cz³owieka, ale to ju¿ jest przegiêcie nie tylko z punktu widzenia regulaminu tej strony. Jak kto¶ tak bardzo ci zaszkodzi³ to wy¿yj siê na nim , zabij i przestañ zrzêdziæ na wszystko wokó³ bo rzygaæ mi siê o chce jak to czytam. Wtedy pogadamy czy warto by³o. Moja matka zginê³a z winy a mo¿e i z g³upoty pewnego cz³owieka którego nie znam. I mo¿esz mi wierzyæ b±d¼ nie- NIGDY nie ¿yczy³am mu ¶mierci ani tego by prze¿y³ i czu³ co ja wtedy czu³am. Bo cz³owiek wyzwala w sobie tak negatywne uczucia tylko wtedy kiedy sam otwiera im drzwi. Z³o¶æ rodzi nienawi¶ci a nie ma bardziej haniebnego uczucia ni¿ nienawi¶ci. Nie wiem sk±d w tobie tyle z³ych uczuæ i bojê siê co by by³o gdyby¶ rzeczywi¶cie straci³ kogo¶ bardzo bliskiego z r±k innego cz³owieka. Zabi³by¶ go? Powodzenia i krzy¿ na drogê. Sam sobie kopiesz dó³, cz³owieku. A im g³êbszy on jest , tym trudniej bêdzie ci z niego wyj¶æ. Edytowane przez Miss Bagwell dnia 23.05.2008 11:46 Bjork ![]() All Is Full Of Love You'll be given love you'll be taken care of you'll be given love you have to trust it maybe not from the sources you've poured yours into maybe not from the directions you are staring at twist your head around it's all around you all is full of love all around you all is full of love you just ain't receiving... Siobhan Donaghy ![]() Ghost Full mug my friends certainly familiar Ah, hear that glitch say search the orbs Tree-ann said it his seize the circus Ram's wool that cause way a cricus Full mug my friends certainly familiar Warmy funny Anna say say maluska Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Phwoar so spirit smother me in Ah, hear that glitch fought and ought Fuel full fat her glass of milk Warm sitting here, sitting in bed Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Sworn under an oath to war Fever Ray If I Hard A Heart This will never end cause I want more More give me more give me more This will never end cause I want more More give me more give me more If I had a heart I could love you If I had a voice I would sing After the night when I wake up Ir17;ll se what tomorrow brings Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah If I had a voice I would sing Dangling feet from window frame Will they ever ever reach the floor More give me more give me more Cushion filled with all I found Underneath and inside just to come around More give me more give me more Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah Ah ah ah ah ah ah ah If I had a voice I would sing ![]() The Knife - Heartbeats One night to be confused One night to speed up truth We had a promise made Four hands and then away Both under influense We had demons in To know what to say Mind is a razorblade To call for hands of above To lean on Wouldn't be good enough For me, no One night of magic rush The start of simple touch One night to push and scream And make believes. Ten days of perfect tunes The colors red and blue We had a promise made We were in love |
|
|
|
| ishar |
Dodany dnia 23.05.2008 12:01
|
Z³o¶æ rodzi nienawi¶ci a nie ma bardziej haniebnego uczucia ni¿ nienawi¶ci. Mo¿esz sobie darowaæ te pseudo umoralniaj±ce frazesy ![]() Smutne, ¿e straci³a¶ matkê, ale to co ty czu³a¶, to tylko twoja sprawa. Ludzie s± ró¿ni i ró¿nie reaguj±, nie dyktuj innym, jak maj± siê czuæ poprzez pryzmat twoich do¶wiadczeñ, które zazwyczaj bêd± zgo³a inne ![]() Nie wiem, gdzie ty tu widzisz gderanie? To twoja kolejna, odmienna od ogólnie przyjêtej, definicja? Przekl±³em, fakt, warn siê nale¿y ![]() Nie, raczej bym go nie zabi³, bo nie jestem na tyle ob³±kany, ¿eby zniszczyæ sobie ¿ycie w ramach zemsty. Za bardzo je szanujê. Chocia¿, gdyby system prawny mi na to pozwala³, chyba w pewnej sytuacji bym siê nie zawaha³ ![]() Po za tym, jeste¶ kolejn± osob±, która czyta i widzi tylko to, co chce widzieæ. Nie mówiê o karze ¶mierci dla ludzi którzy zabili innych, z powodu braku odpowiedzialno¶ci, ale o seryjnych mordercach i zwyrodnialcach. Edytowane przez ishar dnia 23.05.2008 12:04 |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Ravenclaw

Sunshine
Slytherin