Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Pijemy za prawdę II
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 20.01.2017 12:07
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 21 Postów: 2007 Dom: RavenclawPunkty: 22743 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Absolutnie sobie tego nie wyobrażam. W ekstremalnych sytuacjach chyba prędzej poszłabym handlować prochami, a nie własnym ciałem. Bo prostytutką można być rok,ale trauma i upokorzenie zostaje na całe życie. Czy był(a)byś w stanie związać się z kimś o zupełnie odmiennych poglądach politycznych? Czy myślisz, że osoby, które się w sobie zako****ą, w sposób naturalny mają podobny światopogląd? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 20.01.2017 13:15
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 21 Postów: 2007 Dom: RavenclawPunkty: 22743 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Adres, kompletnie nie zrozumiałeś pytania. Pogląd polityczny to nie jest głosowanie na daną partię, ale spojrzenie na kwestie państwa opiekuńczego, prawa dostępu do broni, kary śmierci, aborcji, eutanazji, gospodarki, itd. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 20.01.2017 15:12
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Ja Adersa też kompletnie nie zrozumiałem, więc postaram się "pić za prawdę" dalej z pytaniem o zakochanie, związek i poglądy polityczne ; ) Moim zdaniem jak najbardziej. Ludzie, którzy zako****ą się w sobie w sposób naturalny nie myślą o wybrance/wybranku swojego serca na kogo głosował, jakie ma poglądy, czy popiera związki homoseksualne, in-vitro, legalizację marihuany, podatek dochodowy, ustawę 500+ itd. W zdecydowanej większości ludzie, którzy żyją "między nami" mają w nosie tą cała politykę, ale oczywiście każdy z nas ma jakiś światopogląd wyrobiony. Przykład z życia wzięty ;p Moi rodzice są po ślubie już bardzo długi czas (w lipcu stuknie im 40-lecie), i mają od siebie kompletnie inne poglądy. I mieli takie jeszcze przed ślubem. Odkąd pamiętam mój ojciec identyfikował się i głosował zawsze, ZAWSZE na SLD, w wyborach prezydenckich na Aleksandra Kwaśniewskiego, w Lublinie na Izabelę Sierakowską, uczestniczył w spotkaniach z Leszkiem Millerem, itp. Wciąż powtarzał, że ma serce po lewej stronie ; ) I chodzi tu zarówno o gospodarkę jak i światopogląd szeroko rozumiany (mimo, że ma wszystkie sakramenty "zaliczone", to uważa się za ateistę i niejednokrotnie krytykował Kościół). Mama od lat głosowała na Unię Wolności. Do dnia dzisiejszego ciepło wspomina rządy premiera Tadeusza Mazowieckiego, bardzo lubiła i szanowała Jacka Kuronia, Bronisława Geremka. Dlatego te ideały i poglądy były najbliższe jej sercu. Teraz zagłosowała za to na PiS, ale bardziej w sensie, że przeciwko PO ;p Zresztą, oboje zawsze chodzili na wybory do urny w szkole podstawowej razem. I oddawali głosy na inne opcje polityczne ;p Niejednokrotnie dyskutowali, różnili się, czasem nawet pokłócili o tę czy inną kwestię, ale nikt z tego powodu przez moment nawet o rozwodzie nie pomyślał. I tak żyją, bo polityka jest "gorącym tematem" na jakiś czas, a przecież jest tysiące jeszcze innych kwestii. Wracając do sedna, to myślę, że tak. Wystarczy sobie przypomnieć jaka była atmosfera przed wyborami prezydenckimi w USA. Dziennikarz pyta dwoje młodych ludzi na kogo będą głosować. Chłopak, że na Hilary Clinton, dziewczyna, że na Donalda Trumpa, ale dalej trzymają się za ręce, odchodzą uśmiechnięci. Wiadomo, że bardzo ciężko o zgodę między ludźmi, którzy w fundamentalnych sprawach bardzo się różnią. Tu Ruch Narodowy, tam Ruch Palikota... Ale tym najważniejszym ruchem jest w tym wszystkim głos serca, wzajemne zauroczenie, w końcu miłość i da się to "pokonać". Bardzo często jest przecież tak, że ludzie dopiero po kilku/kilkunastu latach związku, małżeństwa, konkubinatu bardziej precyzyjnie określają swoje poglądy polityczne. Dopiero po jakimś czasie są przekonani co do słuszności swojej idei, głosu swoich polityków, kandydatów, posłów, a "druga połówka" wcale się nie musi z tym godzić. Zależy kto jaką ma hierarchię. Jeżeli będzie na pierwszym miejscu stawiał dobro partnera/partnerki i swoje, wspólny związek, jego rozkwit i dążenie do szczęścia, to uważam, że różnica w poglądach politycznych i zapatrywaniach na otaczający świat jest do ogarnięcia i pogodzenia wszystkiego w imię poszanowania odmienności poglądów ukochanej osoby. Co Twoim zdaniem jest największym nieszczęściem w obecnych czasach? Edytowane przez batalion_88 dnia 20.01.2017 15:35
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Katherine_Pierce |
Dodany dnia 20.01.2017 16:35
|
![]() Pochwały: 29 Postów: 5926 Dom: GryffindorPunkty: 47342 Ranga: Członek Rady Strachu Data rejestracji: 31.10.14 |
Po pierwsze te wszystkie niszczycielskie żywioły. Tornada, trzęsienia ziemi, lawiny, które za jednym razem zabierają życie tak wielu osobom. Po drugie rodzice zabijający (albo znęcający) się nad swoimi dziećmi. To okropne słyszeć co ludzie potrafią robić niewinnym dzieciom. Po trzecie Macierewicz ministrem obrony. Jak wygląda Twoja wizja idealnej randki? Moja chrisowa TOP5 ![]() 1. Always&Forever Chris Wood ![]() 2. Chris Hemsworth ![]() 3. Chris Evans ![]() 4. Chris Pratt ![]() 5. Chris Pine ![]() Maybe, you don't know Katherine at all. Did it ever occur to you that you have no idea who I really am? [/center]![]() Mam talenty różne, lecz nie należy do nich poezja staram się klecić słowa aby była w tym finezja. Obietnice złożyłam, więc spełnić ją należy admin co nie dotrzymuje słowa? Kto mu uwierzy? Z przeprosinami do Ciebie Kath pędze aby nie popaść w wieczna nędzę. Kiedy Mafia się z wielką pompą rozpoczęłą, nie chciałam aby osoba z miasta zginęła. Choć początkowo w mych oczach byłaś podejrzana, wymówka z brakiem czasu, zdawała się odgrzewana. Gdy zaś ufać zaczęłam w twe piękne słowa, mafia nie pozwoliła, by lekka stała się ma głowa. Rozkazali głosować wbrew mojej woli, musiałam się pilnować aby nie wyjść z roli. Swojego słowa bronić miałam zacięcie, najlepiej tak aby wśród innych miało ono wzięcie. Przepraszam najszczerzej, lecz nie cała moja jest wina, głosu bym na Ciebie nie oddała, gdyby nie mafii kpina. Grałaś zacnie, choć nie każdy to potrafił docenić, szkoda, że losów miasta nie udało nam się zmienić. Z najszerszymi przeprosinami, Tako. Cóż to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa I z dupy łzy śmiechu rozlewając rzęsiste Wciąż sunie w dół siłą tyłków rozpędzone Ciemność nagłą powitać co się jej nie spodziewa To z trzech części całość misternie złożona Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi I bucha wciąż gdy w dół tak pokracznie złazi Zielonym długim poddupcem połączona A każdy człon tego przedziwnego bytu Nie przez Boga do życia powołanego Lecz przez wyobraźnie chore i łyki płynu czystego Zdaje się niczym wobec wspaniałości swego odbytu Bo piękny on niczym moszna na nieboskłonie Mądry jak żadna ze stóp co na świat zrodzona A zabawna tak, że aż strach Oto jest Kath Gne - Twoje przedtyłcze <3 Ołtarzyk uwielbienia Chrisa ![]() Autorstwa pięknej i utalentowanej Gne <3 Chris to dupa jakich wiele, Męski facet w fajnym ciele, Serial o nim Kath ogląda, Lecz na tyłek wciąż spogląda. Na nic próby oderwania Wzroku od słodkiego drania, Uśmiech jego mówi wiele Aż mam ciarki na całym ciele! By Sam Quest ![]() The wasted years, the wasted youth The pretty lies, the ugly truth And the day has come where I have died Only to find, I've come alive ~Teen idle ![]() I was angry with my friend; I told my wrath, my wrath did end. I was angry with my foe: I told it not, my wrath did grow. And I waterd it in fears, Night & morning with my tears: And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. And it grew both day and night. Till it bore an apple bright. And my foe beheld it shine, And he knew that it was mine. And into my garden stole, When the night had veild the pole; In the morning glad I see; My foe outstretched beneath the tree. Do hymnu! Katherine jak ten kwiat wykwitła na stronie, Katherine zostanie z nami po wsze czas. Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwała, bo serce jej ogromne niczym głowa Andrzeja. Refren: Chwała Ci nasza, Katherino! Filmowcu najlepszy, kochana userko! Znajomość TVD największą masz! Chwała Ci, nasz pierniczku! Twa sława się ciągnie za Tobą niczym smród. Lecz nie martw się tym, bo oznacza on Twój trud. Każdy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia. Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Cię ktoś! Refren. Upijałaś się w Karczmie, szalałaś w Hogwarcie, lecz byłaś w stanie pokonać Parchatego Trolla. Dzielnie walczyłaś w konkursie literackim, w redakcji Proroka zasiadłaś niczym król. Refren x2 ~ Pszemek - łosiek <3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
losiek13 |
Dodany dnia 27.01.2017 23:06
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 33 Postów: 2832 Dom: RavenclawPunkty: 34217 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 19.06.08 |
Łączą czy Leczą? Nie jestem pewny co napisałeś. Ale pewnie chodzi Ci o to, że Leczą. No więc mnie wyznawanie wiary leczy. Np. jak masz kaca i idziesz do kościoła to od razu lepiej Ci na duszy, prawda? Także tak. Mnie leczy wiara. Chyba, że chodzi Ci o islam to też leczy,. BOli Cię noga? Przejdz na islam i wysadź się w domowym zaciuszu, każdy ból minie ![]() Czy uważasz, że mrowienie stóp jest przyjemne? ![]() Always ![]() |
|
|
|
Margaret Black |
Dodany dnia 28.01.2017 20:54
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 215 Dom: RavenclawPunkty: 9854 Ranga: Praktykant w Św Mungu Data rejestracji: 07.07.15 |
Nie, wcale nie jest przyjemne Wprost tego nienawidzę. Zawsze gdy siedzę, jedną nogę opuszczam na podłogę, a na drugiej siadam, a później nie dość, że boli mnie kostka, to jeszcze stopa mi drętwieje. To jest wprost okropne. Nie jest to co prawda ból, ale jak dla mnie to coś zbliżonego i nigdy nie mogę się doczekać końca ![]() Wyobraź sobie, że jesteś długowieczny - nie nieśmiertelny, ponieważ możesz zginąć. Żadne choroby cię nie dotykają, nie starzejesz się. Czy rozważałbyś samobójstwo? Jeżeli tak, to po ilu latach? "Elficka aura" - to chyba najpiękniejszy komplement, jaki kiedykolwiek otrzymałam, dziękuję <3 ![]() ![]() ![]() ![]() Żeby nie było żadnych wojen W naszym kraju (Wysłuchaj nas panie.) Żeby głód nie dotknął Nas (Wysłuchaj nas panie.) Żeby nikt nie cierpiał Gdy patrzę (Wysłuchaj nas panie.) Żeby wrogowie nasi Zdechli (Wysłuchaj nas panie.) Amen. ![]() ![]() To ja Człowiek agresywny Ze strachu Przepełniony nienawiścią Z bólu Żyjący samotnie Z obawy Szydzący ze słabszych Z niepewności Uśmiechający się Ze zmęczenia Plujący jadem Z zazdrości Zły Bo przeżarty żalem. ![]() ![]() ![]() ![]() Ej ale w sumie to ja lubię Bataliona <3 Dlaczego się tak gościa czepiacie? Sympatyczny jest ![]() ![]() Drugie miejsce to ciągle podium ![]() ![]() ![]() ![]() "Nie no co za żal, jakbym słuchał jakiejś bajki z morałem. Beznadzieja po prostu." |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 04.02.2017 18:22
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Ech, z taką długowiecznością nie chciałbym zbytnio się "zaprzyjaźniać". Przede wszystkim dlatego, że po prostu byłbym świadkiem jak bliscy wokół mnie po kolei umierają, odchodzą... a ja zostaję sam jak palec. Ludzie pewnie w końcu by sami mnie zabili, bo uznaliby, że jestem jakiś przeklęty albo wampirem ;p W sumie ciężkie zagadnienie, ale tak sobie myślę, że pojeździłbym trochę po innych krajach, a pozwiedzał, a potem co? / WIELKA PUSTKA... Takie przebywanie non stop na ziemi nie jest zgodne z odwiecznymi prawami natury i prawem Boga (to taki czyściec miałby być?). D0 80 lat i koniec. No, 90 niech będzie. Przecież zwariować by w końcu można z samotności i braku nadziei na cokolwiek ; ) Czy uważasz, że byłabyś w stanie funkcjonować jak "wampir"? Wstawać w nocy, jeść, kąpać się, pracować, a w dzień spać, nie wychodzić z domu, nie być aktywnym? ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Margaret Black |
Dodany dnia 04.02.2017 18:32
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 215 Dom: RavenclawPunkty: 9854 Ranga: Praktykant w Św Mungu Data rejestracji: 07.07.15 |
Wątpię. Moja rodzina, moi znajomi, wszyscy zorientowaliby się, że coś jest ze mną nie tak, a nie wyobrażam sobie życia w samotności. Żeby mieć jakieś kontakty z innymi ludźmi musiałabym wychodzić w nocy - otwarte byłyby wtedy kluby, sklepy całodobowe, bary... jakoś nie wyobrażam sobie znalezienia tam kogoś z kim mogłabym przebywać dość długo. A poza tym - spanie cały dzień? Nie ma mowy. To przecież marnowanie połowy doby ![]() To będzie nienormalne: Wyobraź sobie, że musisz wybrać: albo umrze najbliższa ci osoba, albo zginie 5 przypadkowych osób. Miałbyś wątpliwości, wyrzuty sumienia, jakiego wyboru byś dokonał? "Elficka aura" - to chyba najpiękniejszy komplement, jaki kiedykolwiek otrzymałam, dziękuję <3 ![]() ![]() ![]() ![]() Żeby nie było żadnych wojen W naszym kraju (Wysłuchaj nas panie.) Żeby głód nie dotknął Nas (Wysłuchaj nas panie.) Żeby nikt nie cierpiał Gdy patrzę (Wysłuchaj nas panie.) Żeby wrogowie nasi Zdechli (Wysłuchaj nas panie.) Amen. ![]() ![]() To ja Człowiek agresywny Ze strachu Przepełniony nienawiścią Z bólu Żyjący samotnie Z obawy Szydzący ze słabszych Z niepewności Uśmiechający się Ze zmęczenia Plujący jadem Z zazdrości Zły Bo przeżarty żalem. ![]() ![]() ![]() ![]() Ej ale w sumie to ja lubię Bataliona <3 Dlaczego się tak gościa czepiacie? Sympatyczny jest ![]() ![]() Drugie miejsce to ciągle podium ![]() ![]() ![]() ![]() "Nie no co za żal, jakbym słuchał jakiejś bajki z morałem. Beznadzieja po prostu." |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 07.02.2017 21:20
|
No to dowaliłaś... Ciężki kawałek chleba do zgryzienia... Oczywiście, że miałbym wątpliwości, bo taki wybór zawsze będzie tragiczny... Najbliższa mi osoba. Patrząc z perspektywy wiary, to gdybym miała pewność, że ta najbliższa osoba mi jest pojednana z Bogiem poprzez sakrament pokuty i pojednania, to chyba wybrałbym ją, bo przecież śmierć na ziemi, a śmierć wieczna po życiu na ziemi to tak jakby porównywać zwichnięty palec u ręki do amputacji wszystkich możliwych kończyn... Nikt nie jest na śmierć gotowy, choć są ludzie, którzy się z nią potrafią pogodzić. Z drugiej strony, to może lepiej te przypadkowe osoby by oddać do "piachu"? O mato... ale zagmatwane - w tym wypadku po prostu nie ma dobrego rozwiązania, ale koniec końców zostawiłbym przy życiu tę najbliższą osobę, JEDNAK... no ale potem pewnie bym się sam zabił, że inni przez mnie zginęli... Dowiadujesz się, że nazajutrz wybuchnie III wojna światowa. Co czujesz? Zamierzasz coś zrobić? (uciekać, ostrzec innych?, szykować się do walki, szukać bezpiecznego schronienia?, gromadzić zapasy?) ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Margaret Black |
Dodany dnia 08.02.2017 11:53
|
Raczej nie jestem typem Gryfona - na pewno nie pchałabym się na pole bitwy, czy też do działalności podziemnej. Zebrałabym raczej najbliższych i uciekła za granicę, chociaż, gdyby wybuchła wojna, obawiam się, że mogłaby pochłonąć znaczną część świata. Zostałabym, gdyby została i moja rodzina, chociaż nie mogłabym nic poradzić na bombę, która w każdej chwili może wparować do mojego domu. Byłabym przerażona, ale zrobiłabym naprawdę wiele żeby przeżyć. Być może jakaś działalność z zagranicy? Kto wie, może zostałabym pisarką, dodającą żołnierzom wiary? Pojawia się przed tobą niesamowita okazja! Możesz zgarnąć dwa miliony, całkowicie za darmo! Och, nie słyszałeś o haczyku? Musisz wyjechać już teraz, bez słowa wyjaśnienia opuścić swoich bliskich na 10 lat. Ale to chyba żaden problem? (twoja reakcja) "Elficka aura" - to chyba najpiękniejszy komplement, jaki kiedykolwiek otrzymałam, dziękuję <3 ![]() ![]() ![]() ![]() Żeby nie było żadnych wojen W naszym kraju (Wysłuchaj nas panie.) Żeby głód nie dotknął Nas (Wysłuchaj nas panie.) Żeby nikt nie cierpiał Gdy patrzę (Wysłuchaj nas panie.) Żeby wrogowie nasi Zdechli (Wysłuchaj nas panie.) Amen. ![]() ![]() To ja Człowiek agresywny Ze strachu Przepełniony nienawiścią Z bólu Żyjący samotnie Z obawy Szydzący ze słabszych Z niepewności Uśmiechający się Ze zmęczenia Plujący jadem Z zazdrości Zły Bo przeżarty żalem. ![]() ![]() ![]() ![]() Ej ale w sumie to ja lubię Bataliona <3 Dlaczego się tak gościa czepiacie? Sympatyczny jest ![]() ![]() Drugie miejsce to ciągle podium ![]() ![]() ![]() ![]() "Nie no co za żal, jakbym słuchał jakiejś bajki z morałem. Beznadzieja po prostu." |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 08.02.2017 16:05
|
Otrzymałeś już odpowiedź poprzednio, więc nie wiem czemu się powtarzasz jak zacięta płyta... Nie satysfakcjonowała cię tamta odpowiedź? Ja odpowiem poprzez własne doświadczenia i napiszę, że ŁĄCZY (serio nigdy już nie zamierzasz używać polskich liter? to męczy...oczy). Znam bardzo dobrze hindusa, ale też i świadka Jehowy (choć może już nim nie jest)... Jeszcze kiedyś znałem dobrze prawosławnego i grekokatolika. Czasem "wchodziło" się na tematy wiary, praktykowania jej, wyznawania, modlitwy itp. i nigdy nie było jakichś wielkich kłótni, dyskusji. Owszem, były różnice, ale w sposób kulturalny się dyskutowało, nikt nikogo nie obrażał (nie mówiąc już o podrzynaniu gardła)... Na koniec rozmowy z optymizmem stwierdziliśmy, że mimo wszystko łączy nas wszystkich wiara w Boga. Można sobie rzecz jasna niekiedy pluć w brodę i pytać: jak to jest, że coś mnie ma łączyć z fundamentalistycznym muzułmaninem, który chce się wysadzać w powietrze zabijając przy tym niewinnych ludzi, ale to są odosobnione przypadki. Przykre, że jest ich coraz więcej... Choć myślę, że nie każdy islamista jak czyta Koran najbardziej sobie do serca bierze akurat fragment "zabijajcie niewiernych gdziekolwiek są..." Czy kiedykolwiek myślałaś/myślałeś o tym jakbyś się zachował widząc kogoś kto chce na Twoich oczach popełnić samobójstwo? ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Margaret Black |
Dodany dnia 10.02.2017 19:34
|
Gdy przeczytało się wiele książek i obejrzało za dużo filmów, trudno nie postawić się w takiej sytuacji. Na pewno bym tego nie zignorowała. Samobójstwa często popełniane są pod wpływem emocji, a nawet wtedy gdy są planowane, zrobiłabym wszystko żeby nie doszły do skutku. Chociaż zależy też w jaki sposób dane samobójstwo miałoby być popełnione i w którym momencie jego realizacji wkroczyłabym do akcji (zabrzmiało okrutnie). Gdyby ktoś chciał zeskoczyć z mostu, mogłabym spróbować zmienić jego zdanie, w tym czasie powiadomić policję/pogotowie i podejść bliżej żeby w razie czego użyć siły (w miarę możliwości, żeby nie pociągnął mnie ze sobą). Niestety gdyby mi się nie udało nie mogłabym zrobić nic więcej niż wołać o pomoc, bo pływać nie umiem, a życia dla samobójcy nie poświęcę :/ Wszystko zależy od sytuacji i moich możliwości, ale na pewno nie przeszłabym obok tego obojętnie. Jak zareagowałbyś gdyby twoja druga połówka powiedziałaby, że w przeszłości popełniła zabójstwo/prostytuowała się/zajmowała się handlem organów . Potrafiłbyś to zaakceptować - "przeszłość to przeszłość", czy zakończyłbyś wasz związek. Gwoi ścisłości dodam, że bardzo się kochacie i jest to coś poważnego. "Elficka aura" - to chyba najpiękniejszy komplement, jaki kiedykolwiek otrzymałam, dziękuję <3 ![]() ![]() ![]() ![]() Żeby nie było żadnych wojen W naszym kraju (Wysłuchaj nas panie.) Żeby głód nie dotknął Nas (Wysłuchaj nas panie.) Żeby nikt nie cierpiał Gdy patrzę (Wysłuchaj nas panie.) Żeby wrogowie nasi Zdechli (Wysłuchaj nas panie.) Amen. ![]() ![]() To ja Człowiek agresywny Ze strachu Przepełniony nienawiścią Z bólu Żyjący samotnie Z obawy Szydzący ze słabszych Z niepewności Uśmiechający się Ze zmęczenia Plujący jadem Z zazdrości Zły Bo przeżarty żalem. ![]() ![]() ![]() ![]() Ej ale w sumie to ja lubię Bataliona <3 Dlaczego się tak gościa czepiacie? Sympatyczny jest ![]() ![]() Drugie miejsce to ciągle podium ![]() ![]() ![]() ![]() "Nie no co za żal, jakbym słuchał jakiejś bajki z morałem. Beznadzieja po prostu." |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 11.02.2017 10:52
|
![]() Pochwały: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzedaży Data rejestracji: 09.04.15 |
No to może się wypowiem. Co do kwestii aborcji nie powiem, że bym zrobiła, ale nie powiem też żebym nie zrobiła. Nie wiem. Wszystko zależy od sytuacji w jakiej bym była. Gdybym miała inne dzieci raczej bym usunęła. Bo może to heroicznej poświęcać życie dla dziecka, ale jeśli masz inne dzieci, osierocic je? To jest trudna kwestia. Ale odpowiedzi jednoznacznej nie udzielę. Nie byłam w takiej sytuacji, nie wiem co bym zrobila. Jeśli zaś chodzi o eutanazję to jak wyżej. Tyle wiemy o sobie na ile nas sprawdzono. Myślę, że to są trudne decyzje i spekulowanie o nich do niczego nie prowadzi. Mogłabym heroicznie napisać, że nie zrobilabym nic takiego. Ale tego nie wiem. Jaka jest Twoja największa wada? Pracujesz nad sobą by ją wyeliminować? Uważasz że powinieneś/powinnaś? ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 11.02.2017 11:15
|
Lenistwo i odkładanie wszystkiego na ostatnią chwilę (jedno z drugim powiązane). Czasami mam tego serdecznie dość i bardzo ciężko muszę ze sobą walczyć, żeby się ogarnąć. Trochę pomogły mi regularne ćwiczenia, ale to już przestało być wyzwaniem pod tytułem "pokonywanie lenistwa". Wciąż są rzeczy, które bardzo chcę zrobić, a do których nie mogę się zabrać i czasami ta sprzeczność spędza mi sen z powiek. Ogólnie zazdroszczę ludziom, którzy są pracowici i bardzo ambitni, ja do nich nigdy specjalnie nie należałam. To może z drugiej strony: z jakiej swojej cechy jesteś naprawdę zadowolony i sądzisz, że najbardziej ułatwia ci życie? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
PaulaSmith |
Dodany dnia 11.02.2017 15:00
|
![]() Pochwały: 23 Postów: 2775 Dom: HufflepuffPunkty: 23034 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 05.01.17 |
W mojej pracy, ale i w życiu najlepszą cechą, która mi pomaga jest otwartość na ludzi. Bardzo często słyszę od klientów, że swoim pozytywnym i otwartym charakterem pomagam rozładować im stres w dniu ślubu/sesji fotograficznej. Dzięki temu też łatwo nawiązuje kontakty towarzyskie i zawodowe. Sama nie wiem skąd to mi się bierze Ale dobrze mi się z tą cechą żyje ![]() Czy byłbyś w stanie zostać wolontariuszem w Domu Dziecka? Czy potrafiłbyś się odnaleźć w trudnych sytuacjach, które by Cię tam spotkały? Przemoc domowa,alkohol? Jak byś próbował pomóc tym dzieciom? |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 14.02.2017 21:36
|
Odpowiadając na pytanie mówię (a raczej piszę), że TAK, jak najbardziej. Nawet byłem (co prawda bardzo krótko) wolontariuszem w takiej szkole, dzieciaki z rodzin patologicznych, biedne, zaniedbane... Grało się w nimi w ping-ponga, pomagało w lekcjach, chodziło na wycieczki i takie tam. Szczera rozmowa, zajęcie im czasu czymś przyjemnym i wspieranie, że będzie lepiej, że kiedyś to się skończy (bo się skończy). Psychologii wyższej do tego nie trzeba. No i wiara i jej przekaz. Poprzez czytanie Słowa Bożego, Eucharystię, która jest centrum życia chrześcijańskiego i modlitwę pokazujemy czym jest chrześcijańska nadzieja, że to wszystko ma sens. Nie chodzi o to, żeby mówić: Bozia cię kocha, to zsyła krzyżyki i takie tam. Nie. Radość, która ma wzorce i która prowadzi do jedności z drugim człowiekiem. Domy Dziecka "Bidule" wcale nie muszą być koszmarnym miejscem, bo jak się spojrzy jaką gehennę przeżywają dzieci w swoich domach, albo te które nie mogą się urodzić, bo mamusi się "nie chce" bawić w macierzyństwo... ech, albo, bo będą chore, więc trzeba je zabić. Ale wracam do pytania - Tak. Wątpię czy jest na tej stronie osoba, która choć w minimalnym stopniu widziała tyle nieszczęść wśród dzieci i przemocy domowej co ja. Co czułabyś/czułbyś gdybyś dowiedziała się/dowiedział, że Twój ojciec nie jest tym biologicznym i jest nim obcy Ci człowiek? Próbowałabyś znaleźć tę osobę? Miałabyś pretensje do matki, że nie powiedziała ci prawdy? ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 09.03.2017 01:25
|
Ech... Moim zdaniem ja nie mam żadnych zalet. Serio. Wiele osób mówi mi, że mam poczcie humoru - tylko tu nie ma chyba tematu o dow****ch (zaraz sprawdzę). Zresztą na stronie zalety innych użytkowników są niezauważalne. Bo jak ktoś może dostrzec w innym jakąś zaletę? Po przeczytaniu komentarza, posta w SB czy na forum? Mam pamięć do nazwisk! O tak. Nikt chyba nie może pochwalić się taką znajomością jak ja (skromność też jest moją zaletą). Jak ktoś nie pamięta nazwiska jakiegoś aktora, polityka, piłkarza, koszykarza, piosenkarza, pisarza, postaci historycznej, a nawet rekolekcjonisty czy nazwiska bohatera serialu, to pyta od razu mnie No i zazwyczaj się nie mylę (tak w 90%). Raz nawet na studiach wykładowcę "zagiąłem" (nie pamiętał nazwiska, inne pomylił). Nie wiem skąd to w sumie mam... Może nie jest to do niczego potrzebne, ale ja mam tak, że np. JEDEN RAZ ktoś podał mi swoje nazwisko 15 lat temu, to ja nadal kojarzę je, pamiętam. Do dziś np. pamiętam WSZYSTKIE nazwiska osób, z którymi chodziłem do szkoły 1-6, Gimnazjum, LO, Policealne Studium, rocznik ze studiów. Może każdy to potrafi ;p nie wiem. A z tych "uniwersalnych zalet", to będzie to... spostrzegawczość oraz punktualność. Zawsze dostrzegam coś czego inni zazwyczaj nie dostrzegają (masło maślane). A jeżeli chodzi o punktualność, to nigdzie się nigdy nie spóźniam. Ostatnie moje spóźnienie mało miejsce lata temu - spóźniłem się na autobus MPK, który miał zawieść mnie do szkoły ;p Czy dla ukochanej osoby byłbyś w stanie zrezygnować z jedzenia mięsa do końca życia? ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 09.03.2017 20:41
|
Zalety/wady... Dżizas Mam mnóstwo wad. I na pewno więcej, niż zalet ;pLenistwo - czasem tak totalnie nic mi się nie chce, że szok... Tyle do zrobienia w domu, na działce (wiosną, latem), wszystko do ogarnięcia, a mi NIC się nie chce. Kompletnie nic. Pewnie gdyby nie ta wada, to moje życie wyglądałoby zupełne inaczej. Chociaż sam nie wiem. No i bywam też łakomy Czasem tak mnie najdzie coś, to nie potrafię siępowstrzymać, choć pewnie wiele mam z tą wadą problem. Jaką masz receptę na skołatane nerwy? Biegasz, palisz, jesteś na luzie cały cza? Melisa? Co robisz, żeby opanować emocje i odzyskać wewnętrzny spokój? ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Katherine_Pierce |
Dodany dnia 09.03.2017 20:58
|
![]() Pochwały: 29 Postów: 5926 Dom: GryffindorPunkty: 47342 Ranga: Członek Rady Strachu Data rejestracji: 31.10.14 |
Zależy do jakiego stopnia. Czasem nie wytrzymuję i ryczę, ale nie na zasadzie popłakkiwania, ale nie jestem w stanie tego w żaden sposób zatrzymać ale jak się wypłaczę to jest lepiej Ale tak to po prostu piszę/dzwonię do przyjaciół i niekoniecznie mówię o sobie, ale słucham co u nich. Skupianie się na kimś pomaga mi zapomnieć o swoich problemach i się uspokajam. Możesz ożywić jedną postać fikcyjną, która miałaby wszystkie swoje moce co w książce/filmie/serialu/komiksie... Kto by to był i jak wykorzystasz jego moce jeśli je posiada? Moja chrisowa TOP5 ![]() 1. Always&Forever Chris Wood ![]() 2. Chris Hemsworth ![]() 3. Chris Evans ![]() 4. Chris Pratt ![]() 5. Chris Pine ![]() Maybe, you don't know Katherine at all. Did it ever occur to you that you have no idea who I really am? [/center]![]() Mam talenty różne, lecz nie należy do nich poezja staram się klecić słowa aby była w tym finezja. Obietnice złożyłam, więc spełnić ją należy admin co nie dotrzymuje słowa? Kto mu uwierzy? Z przeprosinami do Ciebie Kath pędze aby nie popaść w wieczna nędzę. Kiedy Mafia się z wielką pompą rozpoczęłą, nie chciałam aby osoba z miasta zginęła. Choć początkowo w mych oczach byłaś podejrzana, wymówka z brakiem czasu, zdawała się odgrzewana. Gdy zaś ufać zaczęłam w twe piękne słowa, mafia nie pozwoliła, by lekka stała się ma głowa. Rozkazali głosować wbrew mojej woli, musiałam się pilnować aby nie wyjść z roli. Swojego słowa bronić miałam zacięcie, najlepiej tak aby wśród innych miało ono wzięcie. Przepraszam najszczerzej, lecz nie cała moja jest wina, głosu bym na Ciebie nie oddała, gdyby nie mafii kpina. Grałaś zacnie, choć nie każdy to potrafił docenić, szkoda, że losów miasta nie udało nam się zmienić. Z najszerszymi przeprosinami, Tako. Cóż to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa I z dupy łzy śmiechu rozlewając rzęsiste Wciąż sunie w dół siłą tyłków rozpędzone Ciemność nagłą powitać co się jej nie spodziewa To z trzech części całość misternie złożona Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi I bucha wciąż gdy w dół tak pokracznie złazi Zielonym długim poddupcem połączona A każdy człon tego przedziwnego bytu Nie przez Boga do życia powołanego Lecz przez wyobraźnie chore i łyki płynu czystego Zdaje się niczym wobec wspaniałości swego odbytu Bo piękny on niczym moszna na nieboskłonie Mądry jak żadna ze stóp co na świat zrodzona A zabawna tak, że aż strach Oto jest Kath Gne - Twoje przedtyłcze <3 Ołtarzyk uwielbienia Chrisa ![]() Autorstwa pięknej i utalentowanej Gne <3 Chris to dupa jakich wiele, Męski facet w fajnym ciele, Serial o nim Kath ogląda, Lecz na tyłek wciąż spogląda. Na nic próby oderwania Wzroku od słodkiego drania, Uśmiech jego mówi wiele Aż mam ciarki na całym ciele! By Sam Quest ![]() The wasted years, the wasted youth The pretty lies, the ugly truth And the day has come where I have died Only to find, I've come alive ~Teen idle ![]() I was angry with my friend; I told my wrath, my wrath did end. I was angry with my foe: I told it not, my wrath did grow. And I waterd it in fears, Night & morning with my tears: And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. And it grew both day and night. Till it bore an apple bright. And my foe beheld it shine, And he knew that it was mine. And into my garden stole, When the night had veild the pole; In the morning glad I see; My foe outstretched beneath the tree. Do hymnu! Katherine jak ten kwiat wykwitła na stronie, Katherine zostanie z nami po wsze czas. Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwała, bo serce jej ogromne niczym głowa Andrzeja. Refren: Chwała Ci nasza, Katherino! Filmowcu najlepszy, kochana userko! Znajomość TVD największą masz! Chwała Ci, nasz pierniczku! Twa sława się ciągnie za Tobą niczym smród. Lecz nie martw się tym, bo oznacza on Twój trud. Każdy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia. Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Cię ktoś! Refren. Upijałaś się w Karczmie, szalałaś w Hogwarcie, lecz byłaś w stanie pokonać Parchatego Trolla. Dzielnie walczyłaś w konkursie literackim, w redakcji Proroka zasiadłaś niczym król. Refren x2 ~ Pszemek - łosiek <3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Marcus Clinton |
Dodany dnia 09.03.2017 21:08
|
![]() Pochwały: 23 Postów: 1138 Dom: RavenclawPunkty: 30894 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 14.07.16 |
Ożywiłbym Neda Starka i choć nie miał on żadnej mocy to wydaje mi się, że byłaby to najrozsądniejsza decyzja. Wtedy Starkowie mogliby wrócić do walki i Tron z tak wielkim wojownikiem jakim był Eddard. Jon nareszcie dowiedziałby się kto jest jego prawdziwym ojcem, a Westeros zyskałoby ponownie człowieka honorowego, który walczyłby o dobro Królestwa. Dostaniesz miliard dolarów, ale musisz wybrać, który ze zmysłów stracisz na zawsze. Co by to było? Wzrok, słuch, węch, smak? Po prostu Marcin Takie cudo dostałem <3 ![]() Takie miłe słowa mnie spotkały ![]() ![]() Mój ranking najcudowniejszych nóg! 1. Edyta! ![]() 2. Livka! Tu cenzura zdjęcia 3. Scarlett! ![]() https://zapodaj.n...83bd62.jpg Ogłaszam wszem i wobec, iż GiHP to moja siostra bliźniaczka. Dedykuję jej tego gifa Edki, bo mi się podoba i jej też musi się spodobać ![]() Edyta <3 Moja motywatorka! United <3 Śląsk! You laugh at me because I'm different, I laugh at you because you're all the same. "Śmierć będzie ostatnim wrogiem, jaki będzie pokonany" "Każdy ma fanów, ale ja mam najlepszych fanów, ja to wiem. Tak się stało, że moja muzyka odnalazła najpiękniejsze, najfajniejsze, najbardziej szlachetne i wartościowe serca. " - Edyta Górniak |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię 

Ravenclaw

Gryffindor

Hufflepuff