Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
26.07.2026 20:12
Jako tako, nawet mi siê sb dzi¶ ¶ni³o xD

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Najmniej pasuj±cy aktor...
Nemesis
Nie wiem jak on sie nazywa, ale uwa¿am, ¿e koole¶ graj±cy Lupina nie jest dobrze dopasowany.
No i trealawney ta... Ona te¿ mi nie pasuje. Wyobra¿a³am j± sobie, jako nawiedzon±, ³adn± góra trzydzuiesto piêcio latkê, w okukarach w kszt³cie migda³ów, z du¿ym nosem xD
I pace, alone
In a place for the dead
Overcome by woe
And here, I've grown
So fond of dread
That I swear it's heaven ...
Cradle of Filth- Suicide and other comforts

nagini
Kompletnie nie odpowiada mi Michael Gambon w roli Dumbledore'a. Harris by³ idealny i ¿a³ujê ze tej roli po nim nie zagra³ Max von Sydow, by³oby cudownie.
Luna jest za ³adna , Umbridge tez.
Do Thewlisa w roli Lupina jaks sie w koncu przekona³am, ale to ³atwe nie by³o.
Fleur...to mia³a byc wila, ale daleko jej.
Thonks ze zdjêc nie wygl±da na ksi±zkowa Nimfadore. Mog³aby zagrac Bellatricks.

Prefix u¿ytkownikaClover
Mi to ze zdjêæ Zakonu Feniksa nie bardzo podoba siê James i Lily...no bo w ksi±¿ce mia³ czarne,rozczochrane w³osy,a w filmie nie ma,wogóle nie jest przystojny...no a Lily jest blada jak ¶mieræ...No a tak po za tym to zgadzam siê,ze Umbridge powinna byc bardziej ropuchowata xD
Oferuj pomoc tylko wtedy, kiedy mo¿esz to spe³niæ,
bo ma³o rzeczy gorszych jest od czczych obietnic.
B±d¼ dumny, id¼ z prawd± przez ¿ycie,
b±d¼ rozumny - to pozwala byæ na szczycie.

Limonka
A ja chcia³am poruszyæ sprawê trzech aktorek. Mianowicie Imeldy Staunton (Dolores), Evanny Lynch (Luna) oraz Helen Bonham Carter (Bellatrix). Gdy po raz pierwszy zobaczy³am zdjêcia promocyjne z nimi, pomy¶la³am: Bo¿e... co za idiota dobiera aktorów do tego filmu. Twardo upiera³am siê, ¿e Imelda wygl±da na zbyt mi³±, Evanna jest zbyt ³adna, a Helena po prostu okropna. Diametralnie zmieni³am pogl±dy, po obejrzeniu pierwszych trailerów i filmików. Teraz uwa¿am, ¿e wszystkie trzy wspomniane przeze mnie aktorki pasuj± do swoich ról znakomicie.
Edytowane przez Limonka dnia 09.07.2007 07:03

Kreska
Ja sobie inaczej wyobra¿a³am Lupina i tatê Weasleyów(wizualnie), ale jako¶ tam siê przyzwyczai³am... poza tym p. Crouch i Umbridge te¿ mi jako¶ tak nie pasuj±.. A zamie¶ci³ by kto¶ fotkê tons?? strasznei jestem ciekawa jak j± zrobi± :D Wogóle tyle nowych postaci aaa ja chcê do kina. Ju¿! :D

Prefix u¿ytkownikaAnix
Kto mi nie pasuje? No có¿:

*Umbridge- Jezusie, to po prostu tragedia. Zbyt szczup³a, ma zbyt ³adny usmiech, na wybieg z nia a nie do Hogwartu!

*Lovegood- Luna powinna mieæ szaleñstwo na buzi, powinna wygl±daæ z twarzy jak ja...

*Lupin- kocham Remiego, ale nie w roli Thewlisa. Kto mu da³ ten obrzydliwy w±sik?! Kto w ogóle wybra³ go na Remusa, na lito¶ bosk±?! Przecie¿ to mkoszmar, on wyglada tak samo jak w filmie "Siedem lat w Tybecie" z niejakim Bradem Pittem.

*Dumbledore w Trójce i Czwórce.- No nie... tu mnie zawiedli. Bardzo. Omal siê nie pop³aka³am, gdy zobaczy³am Gandalfa Szarego za mównic± dyrektorsk±. Harris wygl±da³ jak dobry dziadek, jak Merlin, mia³ piêkn± bia³± brodê i by³ taki ³agodny, mia³ w sobie 200% dumbledore`owato¶ci, Gambon nie ma nawet 5%. Zachowuje siê jak tyran, jak despota, wygl±da, jakby z dziesiêæ lat spêdzi³ w¶ród wiêzniów Azkabanu. Ma zbyt ostry charakter.

*Lestrange- ³oooo maj gad.... jak zobaczy³am toto na trailerze, to klapka opad³a mi po pas, albo i jeszcze ni¿ej. Inaczej ja sobie wyobra¿a³am... bardziej zaniedbana, mocno umalowana, chuda jak ko¶ciotrup... a tu co? A tu jaki¶ totalny wyp³osz, który zaszanta¿owa³ kogo¶ z sekcji Castingów...

*Pettigrew- mia³ byc blondynkiem, przy kosci.... a to co zaserwowa³ nam Timothy Spall to po prostu satyra.

*Potterowie- zawiedli mnie bardziej niz my¶la³am, ¿e mog± mnie zawie¶æ. Lily powinna mieæ delikatniejsz± i cieplejsz± twarz, James powinien byæ PRZYSTOJNY. I te w³osy powinien miec potargane, nie powinien miec okularów.

*Snape- chodzi mi o tego m³odego, z trailerów pi±tki... och normalnie a¿ ¿al serce mi ¶ciska, ¿e zrobili z niego takiego... jakiego¶... nie wiem, wiem, ¿e nie wygl±da on wcale jak Snape.

*Longbottom- przez pierwsze dwie czê¶ci wszystko by³o okej, gapowaty i t³u¶ciutki, ale w Trójce... rany, w domu go g³odzili? Przecie¿ jak go zobaczy³am, to go nie pozna³am, dlaczego on tak schud³?!

*McGonagall- wyobraza³am j± sobie jako trochê m³odsz± i bez tego kameleonowatego oka. Przyjrzyjcie siê w Jedynce, jak stoi w drzwiach, gdy przy³apuje Trójkê na wracaniu od Hagrida a w chwile pó¼niej wychodzi zza jej pleców Malfoy.

*Szalonooki- za gruby, z niski, za bardzo... niedopasowany. Nie le¿y mi w tej roli.

*Diggory- Cedrik chyba mia³ byæ przystojny...

*Delacour- tu mam chyba najwiêksze pretensje. Fleur mia³a byæ PIÊKNA, mieæ d³ugie blond w³osy, byæ po porstu BOGINI¡, a to co dali to ¿enada... Clemence w ogóle nie nadaje siê do tej roli, ju¿ ta Gabrielle by³a ³adniejsza....

*Krum- Krum mia³ byc raczej brzydalem, powinien kaczkowato chodzic, byæ zamkniêty w sobie... a tu co? Dali jakiego wysportowanego bysiora w dresach. Tylko kij bejsbolowy mu daæ i na mecz Legii wys³aæ.

*Black- najbardziej zawiod³o mnie w nim to, ¿e mia³ zbyt powa¿n± twarz, zero w nim tego, co powinno w nim byæ-zaciêto¶ci, odwagi i resztki takiej... jak to uj±æ... ³obuziakowato¶ci, takiego buntu...

*Maxime- czy ona nie mia³a byæ grubsza? Bardziej majestatyczna? Bo ja wiem... bardziej olbrzymkowata?

Z takich postaci, które mi tylko troszkê nie pasuj±, to Trelawney i Flitwick.

Ale siê rozpisa³am, wymieni³am chyba ca³± obsadê ^^
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaAnix dnia 11.07.2007 14:51

rose
Dolores - wogóle inaczej sobie j± wyobra¿a³am, ale ujdzie w t³oku
luna - nie wiem czy w ksia¿ce co¶ pisze na temat jej w³osów ale czy ona na serio jest blondynk± bo wydawa³o mi sie ¿e pisa³o ¿e ma br±zowe w³osy??
Haa.....only in my dreams kochanie!!!

dylkaa_emma
Mi sie wydaw³o ,ze Moody bedzie szczuplejszy i to mi nie psaowa³o ,pozniej Umbrige dla mnie tez nie pasuje bo w ksiazce opisywano ja jak jakiegos wieloryb a w filmie wcale nie jest jakas gruba. Cedrik podobno by³ takim przystojniakiem ,a uwazam ,ze tak w filmie nie by³o a do reszty chyba ok.
g³upol, krêtacz, bufon..^^.

kochÓm <3*;

uwielbiam <3*;

ubÓstwiam <3*;

Alan Rickman.<3;* mai low forewer;*

¦miejecie siê ze mnie, bo jestem inny.
Ja siê ¶miejê z was, bo wszyscy jeste¶cie tacy sami. - Jonathan Davis

czarli lestrange
Ginny. Ona mia³± byæ ³±dna, mieli na ni± lecieæ a odtwórczyni jej roli wygl±da jak przez okno.
Syriusz. My¶la³±m, ¿e jest jaki¶ taki przystojniejszy.
Peter Pettigrew. Mia³ byæ mniejszy i w ogóle. blee.
Sev, maj hiro³!

[s]Oh, I forgot we'll be hunting down Voldemort in a mobile library.[/s]

Nice_Destruction
POST I
Ja mia³am zupe³nie inne wyobra¿enie Syriusza, Lupina i profesor Trelawney. Oczywi¶cie z czasem przyzwyczai³am siê do aktorów, którzy ich graj±, ale jednak czytaj±c ksi±¿ki widzê SWOJE postacie (: Miêdzy innymi za to kocham ksi±¿ki. Pole popisu dla wyobra¼ni ^^.

POST II
Ahh, zapomnia³am o Szalonookim. I Fleur. Clémence Poésy jest ³adn± i dobr± aktork±, ale jest za bardzo normalna, za bardzo zwyczajna jak na Fleur. Pamiêtamy, ¿e jest ona pó³wil±, czyli powinna byæ na prawdê powalaj±ca... no i niestety nie wysz³o.
Krum te¿ powinien byæ bardziej gburowaty.
Edytowane przez Limonka dnia 09.08.2007 17:24

www.nicedestruction.mylog.pl
syllwiaaa
Jak dla kompletn± pora¿k± jest Voldemort. wcale nie jest straszny. Przypomina clowna z tym sp³aszczonym nosem. Luna te¿ jest taka trochê przymu³owata, a Syriusz taki jaki¶ mi nie pasuje. Reszta spoko :). no, mo¿e jeszcze Lupin by³ inny ni¿ sobie wyobra¿a³am, ale po obejrzeniu filmu przyzwyczai³am siê do tej twarzy.
"Och, wspaniale, Potter - przerwa³ mu Snape,
krzywi±c wargi w drwi±cym u¶miechu. - Tak, to mi³e,
¿e nauczy³e¶ siê czego¶ przez prawie sze¶æ lat.
DUCHY S± PRZEZROCZYSTE.

roo
LUNA jejku zawiod³am siê.te sztuczne blond w³osy!masakra!
SYRIUSZ mia³ byæ przystojniejszy i z charakterem:)
FRED I GEORGE ca³kiem inaczej sobie ich wyobra¿a³am
M£ODY SNAPE
BILL (wiem, ¿e jeszcze nie by³o go w filmie, ale widzia³am gdzie¶ aktora , który ma go graæ.je¶li to bêdzie on,to....)Bill mia³ byæ przystojnym d³ugow³osym.;)

Litha
Ale to jest film i nigdy nie bêdzie tak, ¿e z wygl±du bêd± idealnie pasowaæ aktorzy do swoich ról.
W Harry'm Potterze gra ca³a masa genialnych aktorów i to jest ich atut, a to, ¿e jeden jest za chudy, a drugi za gruby to w sumie normalne, bo to film. Gary Oldman, Meggie Smith, Emma Thompson, Alan Rickman czy Helena Bonham-Carter to naprawdê ¶wietni aktorzy z wielkim do¶wiadczeniem i mas± nagród na swoim koncie i ja co do ich gry nie mam ¿adnych zastrze¿eñ.

Sharkuzzi
Jak pierwszy raz zobaczy³em Lunê, to... ehh, wogóle inaczej Rowling opisywa³a j± w ksi±¿ce. Ale jednak... spojrza³em na to z innej perspektywy i... teraz uwielbiam j±.(co widaæpo avku) :D :D Ale niektórzy zupe³nie nie pasuj±, np.
- Umbridge
- Trelawney
- Fred i George Weasley

No, ale nigdy nie mo¿na znale¼æ aktorów, którzy wygl±daliby dok³adnie tak, jak je opisuje autorka, (np. Fred i George powinni byæ niscy, a s± wysocy, Ron mia³ im dorównywaæ wzrostem,a w filmie jest inaczej) wiêc trzeba siê przyzwyczaiæ! :D

radcliffe7
POST I
Do filmu kompletnie nie pasuje Luna Lovegood, wyobra¿a³am sobie j± zupe³nie inaczej... Albo Umbridge, w filmie za s³odka, w ksi±¿ce za bardzo wied¼mowata. Wiem, ¿e to dziwna teoria, ale po prostu z opisów w ksi±¿ce w ¿yciu bym nie powiedzia³a, ¿e Umbridge to... Umbridge! :lol:

POST II
Aha... Nie pasowa³a mi jeszcze Fleur. W ksi±¿ce Rowling opisa³a j± jako jakie¶ bóstwo, ¿e niby ma babkê willê itd. A ona wcale piêkna nie jest... no, ale wiadomo, ka¿dy ma inne wyobra¿enia postaci po przeczytaniu ksi±¿ek. Dlatego najpierw czytam ksi±¿ki a potem ogl±dam filmy. Odwrotnie jest bez sensu!

Po³±czy³am posty. Li.
Edytowane przez Limonka dnia 20.08.2007 23:17
~~Znajomi~~
^Son^
^Klauudusia2^
^James_Riddle^
^Syriusz_Harry_Remus^
^Olsio^
^Shanti^

~~Uwielbiam~~
^Alana Rickmana^
^Emmê Watson^
^Katie Leung^
^Maggie Smith^
^Toma Feltona^
^Nataliê Tenê^

www.londyn22.blox.pl
Ravenhood
Mo¿e niektórym wada siê to dziwne, ale moim zdaniem aktorka graj±ca GINNY nie pasuje do GINNY :( Jest ona moim zdaniem za ma³o sza³owa, no i nie jest jaka¶ ol¶niewaj±co piêkna, jak± sobie Ginny wyobra¿am czytaj±c HP

A co do osoby, która napisa³a ¿e Oldman ¼le gra Syriusza- Garry Oldman jest ¶wietnym aktorem i uwa¿am ¿e Syriusza gra znakomicie, szczególnie w ZF. Nie zapominajmy ¿e Syriusz by³ przez 14 lat w Azkabanie. Ciekawe jak ty by¶ wygl±da³, gdyby¶ przez 14 lat popija³ herbatkê, plotkowa³ i opowiada³ dowcipy dementorom
Edytowane przez Ravenhood dnia 02.08.2007 23:20
Je¶li s±dzisz, ¿e w dobie komputerów sztuka czytania zanik³a, zw³aszcza w¶ród dzieci, to niezawodny znak, i¿ jeste¶ MUGOLEM

roo
teraz przyzwyczai³am sie ju¿ do Syriusza i nie wyobra¿am sobie innego. By³ super, zw³aszcza w ZF:) To nie chodzi o to czy Oldman ¼le gra czy nie, bo wiadomo ¿e gra ¶wietnie, bo to ¶wietny aktor. Po prostu czytaj±c ksi±¿kê inaczej wyobra¿a³am sobie Syriusza z wygl±du. BTW nie wiem czemu wszystkim doczepiaja te w±sy:D (Lupin, Syriusz). Tak czy siak u mnie niedobranym aktorem nr 1 jest Richard Fish http://www.verita...fish.shtml.Przynajmniej na razie.

Kathleen
Moim zdaniem Ginny jest od nich m³odsza i jak dot±d siê nie malowa³a wiêc piêkno¶ci± nie by³a, ale teraz jak patrze na jej nowe zdjêcia wydaje mi siê coraz ³adniejsza i akurat w nastêpnych czê¶ciach bêdzie pasowaæ.

a nie pasuje? Wszyscy pasuj±.

Mitzi Caspar
Hm..nie wiem, czy pisalam ju¿ tutaj, czy nie, a nie chce mi siê sprawdzaæ xD

A wiêc...Trelawney jest moim zdaniem totalnie przerysowana.
Bonnie Wright wygl±da natomiast na nie¶mia³± i cich±, a przecie¿ Ginny ( teraz) jest zupe³nie inna
David Thewlis jako Lupin nadal mnie nie przekonuje...

Fleur, to te¿ nie by³o to. Jej uroda to raczej typu szara myszka...ale co gust, to gust.
"From childhood's hour I have not been
As others were: I have not seen
As others saw..."

/Edgar A. Poe/

volta
na pocz±tku by³am zawiedziona Syriuszem. w ksia¿ce wyobra¿a³am go soie jako zaniedbanego wiê¼nia o twarzy J.Deppa. chcia³ab by mia³ d³ugie potargane w³osy, brodê, by³ chudy i mia³ siñce pod oczami. taki... Jack Sparrow.
ale Gary Oldman zagra³ genialnie i wygl±du ju¿ siê nie czepiam.

Gambon mnie te¿ wkurza³, gdy go zobaczy³am.
Moodiego sobie inaczej wyobra¿a³am (jako chudszego i wy¿szego. wygl±daj±cego jak dementor)

zupe³nie inaczej wyobra¿a³am sobie Percy'ego, Molly i Artura Weasley :/ gdy posz³am do kina na kamieñ filozoficzny, strasznie siê zawiod³am.
reszta pó¼niej, bo za d³ugi post bêdzie ;)

i belong to here where
no-one cares and no-one loves

a place called hate
the city of fear

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: