Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Najmniej pasuj±cy aktor...
|
|
| Nemesis |
Dodany dnia 22.06.2007 19:26
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 14 Ranga: Mugol Data rejestracji: 20.06.07 |
Nie wiem jak on sie nazywa, ale uwa¿am, ¿e koole¶ graj±cy Lupina nie jest dobrze dopasowany. No i trealawney ta... Ona te¿ mi nie pasuje. Wyobra¿a³am j± sobie, jako nawiedzon±, ³adn± góra trzydzuiesto piêcio latkê, w okukarach w kszt³cie migda³ów, z du¿ym nosem I pace, alone
In a place for the dead Overcome by woe And here, I've grown So fond of dread That I swear it's heaven ... Cradle of Filth- Suicide and other comforts |
|
|
|
| nagini |
Dodany dnia 24.06.2007 01:31
|
![]() Postów: 12 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 208 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 16.06.07 |
Kompletnie nie odpowiada mi Michael Gambon w roli Dumbledore'a. Harris by³ idealny i ¿a³ujê ze tej roli po nim nie zagra³ Max von Sydow, by³oby cudownie. Luna jest za ³adna , Umbridge tez. Do Thewlisa w roli Lupina jaks sie w koncu przekona³am, ale to ³atwe nie by³o. Fleur...to mia³a byc wila, ale daleko jej. Thonks ze zdjêc nie wygl±da na ksi±zkowa Nimfadore. Mog³aby zagrac Bellatricks. |
|
|
|
Clover |
Dodany dnia 04.07.2007 10:13
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 3182 Dom: GryffindorPunkty: 3380 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 14.05.07 |
Mi to ze zdjêæ Zakonu Feniksa nie bardzo podoba siê James i Lily...no bo w ksi±¿ce mia³ czarne,rozczochrane w³osy,a w filmie nie ma,wogóle nie jest przystojny...no a Lily jest blada jak ¶mieræ...No a tak po za tym to zgadzam siê,ze Umbridge powinna byc bardziej ropuchowata Oferuj pomoc tylko wtedy, kiedy mo¿esz to spe³niæ, bo ma³o rzeczy gorszych jest od czczych obietnic. B±d¼ dumny, id¼ z prawd± przez ¿ycie, b±d¼ rozumny - to pozwala byæ na szczycie. |
|
|
|
| Limonka |
Dodany dnia 09.07.2007 07:02
|
![]() Postów: 6322 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 28147 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 26.02.07 |
A ja chcia³am poruszyæ sprawê trzech aktorek. Mianowicie Imeldy Staunton (Dolores), Evanny Lynch (Luna) oraz Helen Bonham Carter (Bellatrix). Gdy po raz pierwszy zobaczy³am zdjêcia promocyjne z nimi, pomy¶la³am: Bo¿e... co za idiota dobiera aktorów do tego filmu. Twardo upiera³am siê, ¿e Imelda wygl±da na zbyt mi³±, Evanna jest zbyt ³adna, a Helena po prostu okropna. Diametralnie zmieni³am pogl±dy, po obejrzeniu pierwszych trailerów i filmików. Teraz uwa¿am, ¿e wszystkie trzy wspomniane przeze mnie aktorki pasuj± do swoich ról znakomicie. Edytowane przez Limonka dnia 09.07.2007 07:03 |
|
|
|
| Kreska |
Dodany dnia 10.07.2007 19:27
|
![]() Postów: 6 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 13 Ranga: Mugol Data rejestracji: 08.07.07 |
Ja sobie inaczej wyobra¿a³am Lupina i tatê Weasleyów(wizualnie), ale jako¶ tam siê przyzwyczai³am... poza tym p. Crouch i Umbridge te¿ mi jako¶ tak nie pasuj±.. A zamie¶ci³ by kto¶ fotkê tons?? strasznei jestem ciekawa jak j± zrobi± Wogóle tyle nowych postaci aaa ja chcê do kina. Ju¿!
|
|
|
|
Anix |
Dodany dnia 11.07.2007 14:41
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 676 Dom: SlytherinPunkty: 4196 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 12.04.07 |
Kto mi nie pasuje? No có¿: *Umbridge- Jezusie, to po prostu tragedia. Zbyt szczup³a, ma zbyt ³adny usmiech, na wybieg z nia a nie do Hogwartu! *Lovegood- Luna powinna mieæ szaleñstwo na buzi, powinna wygl±daæ z twarzy jak ja... *Lupin- kocham Remiego, ale nie w roli Thewlisa. Kto mu da³ ten obrzydliwy w±sik?! Kto w ogóle wybra³ go na Remusa, na lito¶ bosk±?! Przecie¿ to mkoszmar, on wyglada tak samo jak w filmie "Siedem lat w Tybecie" z niejakim Bradem Pittem. *Dumbledore w Trójce i Czwórce.- No nie... tu mnie zawiedli. Bardzo. Omal siê nie pop³aka³am, gdy zobaczy³am Gandalfa Szarego za mównic± dyrektorsk±. Harris wygl±da³ jak dobry dziadek, jak Merlin, mia³ piêkn± bia³± brodê i by³ taki ³agodny, mia³ w sobie 200% dumbledore`owato¶ci, Gambon nie ma nawet 5%. Zachowuje siê jak tyran, jak despota, wygl±da, jakby z dziesiêæ lat spêdzi³ w¶ród wiêzniów Azkabanu. Ma zbyt ostry charakter. *Lestrange- ³oooo maj gad.... jak zobaczy³am toto na trailerze, to klapka opad³a mi po pas, albo i jeszcze ni¿ej. Inaczej ja sobie wyobra¿a³am... bardziej zaniedbana, mocno umalowana, chuda jak ko¶ciotrup... a tu co? A tu jaki¶ totalny wyp³osz, który zaszanta¿owa³ kogo¶ z sekcji Castingów... *Pettigrew- mia³ byc blondynkiem, przy kosci.... a to co zaserwowa³ nam Timothy Spall to po prostu satyra. *Potterowie- zawiedli mnie bardziej niz my¶la³am, ¿e mog± mnie zawie¶æ. Lily powinna mieæ delikatniejsz± i cieplejsz± twarz, James powinien byæ PRZYSTOJNY. I te w³osy powinien miec potargane, nie powinien miec okularów. *Snape- chodzi mi o tego m³odego, z trailerów pi±tki... och normalnie a¿ ¿al serce mi ¶ciska, ¿e zrobili z niego takiego... jakiego¶... nie wiem, wiem, ¿e nie wygl±da on wcale jak Snape. *Longbottom- przez pierwsze dwie czê¶ci wszystko by³o okej, gapowaty i t³u¶ciutki, ale w Trójce... rany, w domu go g³odzili? Przecie¿ jak go zobaczy³am, to go nie pozna³am, dlaczego on tak schud³?! *McGonagall- wyobraza³am j± sobie jako trochê m³odsz± i bez tego kameleonowatego oka. Przyjrzyjcie siê w Jedynce, jak stoi w drzwiach, gdy przy³apuje Trójkê na wracaniu od Hagrida a w chwile pó¼niej wychodzi zza jej pleców Malfoy. *Szalonooki- za gruby, z niski, za bardzo... niedopasowany. Nie le¿y mi w tej roli. *Diggory- Cedrik chyba mia³ byæ przystojny... *Delacour- tu mam chyba najwiêksze pretensje. Fleur mia³a byæ PIÊKNA, mieæ d³ugie blond w³osy, byæ po porstu BOGINI¡, a to co dali to ¿enada... Clemence w ogóle nie nadaje siê do tej roli, ju¿ ta Gabrielle by³a ³adniejsza.... *Krum- Krum mia³ byc raczej brzydalem, powinien kaczkowato chodzic, byæ zamkniêty w sobie... a tu co? Dali jakiego wysportowanego bysiora w dresach. Tylko kij bejsbolowy mu daæ i na mecz Legii wys³aæ. *Black- najbardziej zawiod³o mnie w nim to, ¿e mia³ zbyt powa¿n± twarz, zero w nim tego, co powinno w nim byæ-zaciêto¶ci, odwagi i resztki takiej... jak to uj±æ... ³obuziakowato¶ci, takiego buntu... *Maxime- czy ona nie mia³a byæ grubsza? Bardziej majestatyczna? Bo ja wiem... bardziej olbrzymkowata? Z takich postaci, które mi tylko troszkê nie pasuj±, to Trelawney i Flitwick. Ale siê rozpisa³am, wymieni³am chyba ca³± obsadê ^^ Edytowane przez Anix dnia 11.07.2007 14:51
|
|
|
|
| rose |
Dodany dnia 17.07.2007 22:06
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 12 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 161 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 21.11.06 |
Dolores - wogóle inaczej sobie j± wyobra¿a³am, ale ujdzie w t³oku luna - nie wiem czy w ksia¿ce co¶ pisze na temat jej w³osów ale czy ona na serio jest blondynk± bo wydawa³o mi sie ¿e pisa³o ¿e ma br±zowe w³osy?? Haa.....only in my dreams kochanie!!!
|
|
|
|
| dylkaa_emma |
Dodany dnia 21.07.2007 16:09
|
![]() Postów: 158 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 429 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 12.05.07 |
Mi sie wydaw³o ,ze Moody bedzie szczuplejszy i to mi nie psaowa³o ,pozniej Umbrige dla mnie tez nie pasuje bo w ksiazce opisywano ja jak jakiegos wieloryb a w filmie wcale nie jest jakas gruba. Cedrik podobno by³ takim przystojniakiem ,a uwazam ,ze tak w filmie nie by³o a do reszty chyba ok. g³upol, krêtacz, bufon..^^.
kochÓm <3*; uwielbiam <3*; ubÓstwiam <3*; Alan Rickman.<3;* mai low forewer;* ¦miejecie siê ze mnie, bo jestem inny. Ja siê ¶miejê z was, bo wszyscy jeste¶cie tacy sami. - Jonathan Davis |
|
|
|
| czarli lestrange |
Dodany dnia 22.07.2007 19:23
|
![]() Postów: 71 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 113 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 21.06.07 |
Ginny. Ona mia³± byæ ³±dna, mieli na ni± lecieæ a odtwórczyni jej roli wygl±da jak przez okno. Syriusz. My¶la³±m, ¿e jest jaki¶ taki przystojniejszy. Peter Pettigrew. Mia³ byæ mniejszy i w ogóle. blee. Sev, maj hiro³! [s]Oh, I forgot we'll be hunting down Voldemort in a mobile library.[/s] |
|
|
|
| Nice_Destruction |
Dodany dnia 22.07.2007 19:45
|
![]() Postów: 13 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 332 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 07.07.07 |
POST I Ja mia³am zupe³nie inne wyobra¿enie Syriusza, Lupina i profesor Trelawney. Oczywi¶cie z czasem przyzwyczai³am siê do aktorów, którzy ich graj±, ale jednak czytaj±c ksi±¿ki widzê SWOJE postacie (: Miêdzy innymi za to kocham ksi±¿ki. Pole popisu dla wyobra¼ni ^^. POST II Ahh, zapomnia³am o Szalonookim. I Fleur. Clémence Poésy jest ³adn± i dobr± aktork±, ale jest za bardzo normalna, za bardzo zwyczajna jak na Fleur. Pamiêtamy, ¿e jest ona pó³wil±, czyli powinna byæ na prawdê powalaj±ca... no i niestety nie wysz³o. Krum te¿ powinien byæ bardziej gburowaty. Edytowane przez Limonka dnia 09.08.2007 17:24 |
|
|
|
| syllwiaaa |
Dodany dnia 24.07.2007 11:34
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 295 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 608 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 17.07.07 |
Jak dla kompletn± pora¿k± jest Voldemort. wcale nie jest straszny. Przypomina clowna z tym sp³aszczonym nosem. Luna te¿ jest taka trochê przymu³owata, a Syriusz taki jaki¶ mi nie pasuje. Reszta spoko . no, mo¿e jeszcze Lupin by³ inny ni¿ sobie wyobra¿a³am, ale po obejrzeniu filmu przyzwyczai³am siê do tej twarzy. "Och, wspaniale, Potter - przerwa³ mu Snape, krzywi±c wargi w drwi±cym u¶miechu. - Tak, to mi³e, ¿e nauczy³e¶ siê czego¶ przez prawie sze¶æ lat. DUCHY S± PRZEZROCZYSTE. |
|
|
|
| roo |
Dodany dnia 26.07.2007 02:15
|
![]() Postów: 9 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 24 Ranga: Mugol Data rejestracji: 25.07.07 |
LUNA jejku zawiod³am siê.te sztuczne blond w³osy!masakra! SYRIUSZ mia³ byæ przystojniejszy i z charakterem ![]() FRED I GEORGE ca³kiem inaczej sobie ich wyobra¿a³am M£ODY SNAPE BILL (wiem, ¿e jeszcze nie by³o go w filmie, ale widzia³am gdzie¶ aktora , który ma go graæ.je¶li to bêdzie on,to....)Bill mia³ byæ przystojnym d³ugow³osym.
|
|
|
|
| Litha |
Dodany dnia 30.07.2007 14:49
|
![]() Postów: 16 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 22 Ranga: Mugol Data rejestracji: 21.07.07 |
Ale to jest film i nigdy nie bêdzie tak, ¿e z wygl±du bêd± idealnie pasowaæ aktorzy do swoich ról. W Harry'm Potterze gra ca³a masa genialnych aktorów i to jest ich atut, a to, ¿e jeden jest za chudy, a drugi za gruby to w sumie normalne, bo to film. Gary Oldman, Meggie Smith, Emma Thompson, Alan Rickman czy Helena Bonham-Carter to naprawdê ¶wietni aktorzy z wielkim do¶wiadczeniem i mas± nagród na swoim koncie i ja co do ich gry nie mam ¿adnych zastrze¿eñ. |
|
|
|
| Sharkuzzi |
Dodany dnia 02.08.2007 11:59
|
![]() Postów: 9 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 16 Ranga: Mugol Data rejestracji: 02.08.07 |
Jak pierwszy raz zobaczy³em Lunê, to... ehh, wogóle inaczej Rowling opisywa³a j± w ksi±¿ce. Ale jednak... spojrza³em na to z innej perspektywy i... teraz uwielbiam j±.(co widaæpo avku) Ale niektórzy zupe³nie nie pasuj±, np.- Umbridge - Trelawney - Fred i George Weasley No, ale nigdy nie mo¿na znale¼æ aktorów, którzy wygl±daliby dok³adnie tak, jak je opisuje autorka, (np. Fred i George powinni byæ niscy, a s± wysocy, Ron mia³ im dorównywaæ wzrostem,a w filmie jest inaczej) wiêc trzeba siê przyzwyczaiæ!
|
|
|
|
| radcliffe7 |
Dodany dnia 02.08.2007 19:08
|
![]() Postów: 5 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 26 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 02.08.07 |
POST I Do filmu kompletnie nie pasuje Luna Lovegood, wyobra¿a³am sobie j± zupe³nie inaczej... Albo Umbridge, w filmie za s³odka, w ksi±¿ce za bardzo wied¼mowata. Wiem, ¿e to dziwna teoria, ale po prostu z opisów w ksi±¿ce w ¿yciu bym nie powiedzia³a, ¿e Umbridge to... Umbridge! :lol: POST II Aha... Nie pasowa³a mi jeszcze Fleur. W ksi±¿ce Rowling opisa³a j± jako jakie¶ bóstwo, ¿e niby ma babkê willê itd. A ona wcale piêkna nie jest... no, ale wiadomo, ka¿dy ma inne wyobra¿enia postaci po przeczytaniu ksi±¿ek. Dlatego najpierw czytam ksi±¿ki a potem ogl±dam filmy. Odwrotnie jest bez sensu! Po³±czy³am posty. Li. Edytowane przez Limonka dnia 20.08.2007 23:17 ~~Znajomi~~
^Son^ ^Klauudusia2^ ^James_Riddle^ ^Syriusz_Harry_Remus^ ^Olsio^ ^Shanti^ ~~Uwielbiam~~ ^Alana Rickmana^ ^Emmê Watson^ ^Katie Leung^ ^Maggie Smith^ ^Toma Feltona^ ^Nataliê Tenê^ |
|
|
|
| Ravenhood |
Dodany dnia 02.08.2007 23:14
|
![]() Postów: 7 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 5 Ranga: Mugol Data rejestracji: 25.07.07 |
Mo¿e niektórym wada siê to dziwne, ale moim zdaniem aktorka graj±ca GINNY nie pasuje do GINNY Jest ona moim zdaniem za ma³o sza³owa, no i nie jest jaka¶ ol¶niewaj±co piêkna, jak± sobie Ginny wyobra¿am czytaj±c HPA co do osoby, która napisa³a ¿e Oldman ¼le gra Syriusza- Garry Oldman jest ¶wietnym aktorem i uwa¿am ¿e Syriusza gra znakomicie, szczególnie w ZF. Nie zapominajmy ¿e Syriusz by³ przez 14 lat w Azkabanie. Ciekawe jak ty by¶ wygl±da³, gdyby¶ przez 14 lat popija³ herbatkê, plotkowa³ i opowiada³ dowcipy dementorom Edytowane przez Ravenhood dnia 02.08.2007 23:20 Je¶li s±dzisz, ¿e w dobie komputerów sztuka czytania zanik³a, zw³aszcza w¶ród dzieci, to niezawodny znak, i¿ jeste¶ MUGOLEM
|
|
|
|
| roo |
Dodany dnia 03.08.2007 11:47
|
![]() Postów: 9 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 24 Ranga: Mugol Data rejestracji: 25.07.07 |
teraz przyzwyczai³am sie ju¿ do Syriusza i nie wyobra¿am sobie innego. By³ super, zw³aszcza w ZF To nie chodzi o to czy Oldman ¼le gra czy nie, bo wiadomo ¿e gra ¶wietnie, bo to ¶wietny aktor. Po prostu czytaj±c ksi±¿kê inaczej wyobra¿a³am sobie Syriusza z wygl±du. BTW nie wiem czemu wszystkim doczepiaja te w±sy (Lupin, Syriusz). Tak czy siak u mnie niedobranym aktorem nr 1 jest Richard Fish http://www.verita...fish.shtml.Przynajmniej na razie.
|
|
|
|
| Kathleen |
Dodany dnia 15.08.2007 18:31
|
![]() Postów: 9 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 108 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 13.08.07 |
Moim zdaniem Ginny jest od nich m³odsza i jak dot±d siê nie malowa³a wiêc piêkno¶ci± nie by³a, ale teraz jak patrze na jej nowe zdjêcia wydaje mi siê coraz ³adniejsza i akurat w nastêpnych czê¶ciach bêdzie pasowaæ. a nie pasuje? Wszyscy pasuj±. |
|
|
|
| Mitzi Caspar |
Dodany dnia 21.08.2007 16:19
|
![]() Postów: 83 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 245 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 19.08.07 |
Hm..nie wiem, czy pisalam ju¿ tutaj, czy nie, a nie chce mi siê sprawdzaæ ![]() A wiêc...Trelawney jest moim zdaniem totalnie przerysowana. Bonnie Wright wygl±da natomiast na nie¶mia³± i cich±, a przecie¿ Ginny ( teraz) jest zupe³nie inna David Thewlis jako Lupin nadal mnie nie przekonuje... Fleur, to te¿ nie by³o to. Jej uroda to raczej typu szara myszka...ale co gust, to gust. "From childhood's hour I have not been
As others were: I have not seen As others saw..." /Edgar A. Poe/ |
|
|
|
| volta |
Dodany dnia 22.08.2007 10:37
|
![]() Postów: 201 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 422 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 19.08.07 |
na pocz±tku by³am zawiedziona Syriuszem. w ksia¿ce wyobra¿a³am go soie jako zaniedbanego wiê¼nia o twarzy J.Deppa. chcia³ab by mia³ d³ugie potargane w³osy, brodê, by³ chudy i mia³ siñce pod oczami. taki... Jack Sparrow. ale Gary Oldman zagra³ genialnie i wygl±du ju¿ siê nie czepiam. Gambon mnie te¿ wkurza³, gdy go zobaczy³am. Moodiego sobie inaczej wyobra¿a³am (jako chudszego i wy¿szego. wygl±daj±cego jak dementor) zupe³nie inaczej wyobra¿a³am sobie Percy'ego, Molly i Artura Weasley :/ gdy posz³am do kina na kamieñ filozoficzny, strasznie siê zawiod³am. reszta pó¼niej, bo za d³ugi post bêdzie ;) i belong to here where no-one cares and no-one loves a place called hate the city of fear |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Gryffindor
Wogóle tyle nowych postaci aaa ja chcê do kina. Ju¿!
Anix
Slytherin

. no, mo¿e jeszcze Lupin by³ inny ni¿ sobie wyobra¿a³am, ale po obejrzeniu filmu przyzwyczai³am siê do tej twarzy.
Jest ona moim zdaniem za ma³o sza³owa, no i nie jest jaka¶ ol¶niewaj±co piêkna, jak± sobie Ginny wyobra¿am czytaj±c HP