Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
26.07.2026 20:12
Jako tako, nawet mi siê sb dzi¶ ¶ni³o xD

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Jak zaczê³a siê Wasza przygoda z HP?
Tom
Oj dawno to by³o dawno... O Harrym wiele opowiada³a mi o rok m³odsza ode mnie kole¿anka. Jej siostra jest druhn± w ZHP i na obozach czytali wieczorami przy ognisku Harry'ego Pottera. Ania (tak ma na imiê moja kole¿anka) opowiada³a mi ksi±¿kê z tak± pasj±, z takim zapa³em i ciekawo¶ci±, ¿e poprosi³em j± ¿eby po¿yczy³a od siostry ksi±¿kê na kilka dni. Po nieca³ym tygodniu mia³em ksi±¿kê w domu. Na pocz±tku le¿a³a sobie bo jeszcze wtedy nie mia³em ochoty jej czytaæ. Wieczorem, kiedy po³o¿y³em siê do ³ó¿ka co¶ mnie tknê³o ¿eby zajrzeæ do ksi±¿ki. I tak zarwa³em ca³± noc, ale przeczyta³em od deski do deski...
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:08
http://www.cortez.fmperfumy.pl/

http://www.cortez.fmperfumy.pl/
Hermiona Weasley
U mnie by³o tak, ¿e mój tata poprosi³ mamê ¿eby wypo¿yczy³a mu W³adcê Pier¶cieni, a moja mama, która nie widzia³a wtedy ró¿nicy pomiêdzy WP, a HP wypo¿yczy³a mu HP, ja wtedy m³oda i g³upia w ogóle siê nim nie zainteresowa³am. Dopiero na nastêpny dzieñ kiedy moje kole¿anki zaczê³y gadaæ o tym, ¿e HP jest najlepsz± ksi±¿k± jak± czyta³y, postanowi³am ja przeczytaæ. Kiedy zaczê³am nie mog³am siê oderwaæ i cala noc czyta³am, a rano symulowa³am chorobê ¿eby nie musieæ przerywaæ. I tak przez jakie¶ dwa tygodnie przeczyta³am pierwsze 4 tomy, a pó¼niej to ju¿ jako¶ lecia³o :D
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:06

Prefix u¿ytkownikaKate
Ja zaczê³am czytaæ po programie o ksi±¿kach HP. Osobi¶cie nie lubiê ksi±¿ek fantasty, ale to by³o inne. Dopóki nie przeczyta³am jednej ksi±¿ki siedzia³am nad ni±, a¿ dosz³am do koñca. Ale naprawdê wci±gnê³am siê po obejrzeniu wiê¼nia, po przes³uchaniu muzyki z filmu. Dosz³am równie¿ do poziomu dosyæ szybkiego czytania, dziêki ¶lêczeniu nad tymi ksi±¿kami...:lol:
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:09
the phoenix cried fat tears of pearl
while the dragon snapped up his best girl
and the billywig forgot to twirl
when his sweetheart left him cold

www.plushenko.fora.pl
majuneczka77
Moje pierwsze spotkanie z HP zaczê³o siê ciekawie..:) Mia³am mo¿e z 10 lat. By³am na wakacjach i u swojej kole¿anki zobaczy³am pierwsz± cze¶æ przygód o HP. Przeczyta³am pierwszy rozdzia³, który bardzo mi siê spodoba³. Poczu³am, ¿e co¶ mnie z nim ³±czy. Mo¿liwe, ¿e ta samotno¶æ w rodzinie itp. BARDZO DZIÊKUJE !!..:D Martynie, kole¿ance, która zostawi³a ksi±¿kê o HP na pomo¶cie!!..:D Dziêki niej do dzi¶ dnia wiem wszystko o przygodach m³odego czarodzieja...:)
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 11.02.2014 20:56
Mam na imiê Paulina..:)
Dom: Gryfindor
Animag: tygrysica
Patronus: lampart

Od tchórzostwa ¦lizgonów, kujonostwa Krukonów i niechêci do walki Puchonów chroñ nas Gryffindorze!

"Nie obchodzi mnie czyj¶ gniew,p³ynie we mnie moja krew"

To normalne zgubiæ siê w biegu, zacznij i¶æ..jeszcze raz..=)

"Gdzie skarb wasz tam i serce wasze"

"¦mieræ bêdzie ostatnim wrogiem, który zostanie zniszczony"

"--To jest ta dobra strona tego z³ego... a tak d³ugo jej szuka³am -- szepnê³a, a po chwili ju¿ ca³owa³a go tak, jak jeszcze nigdy nie ca³owa³a, a Harry ca³owa³ j±, zapominaj±c o ca³ym ¶wiecie...(...)"

Moja ró¿d¿ka:

Palma kokosowa- gor±ce wyspy(lubiê ciep³o)
W³os tygrysa- jestem odwa¿na, silna, przebieg³a
W³ókno kokosowe- wytrzyma³e i trwa³e
Ró¿d¿ka jest nasi±kniêta moj± krwi± i rozpuszczonymi w niej ³zami feniksa
7 cali

Nimfadora Tonks
Ja posz³am pewnego dnia do kole¿anki. Zaczê³a mi opowiadaæ o Harrym. Nauczy³a mnie imion postaci itp. Kilka dni pó¼niej mama kupi³a mi 1 i 4 czê¶æ. Gdy przeczyta³am 1 nie chcia³am zaczynaæ 4 tylko czeka³am na 2 i 3. W koñcu przeczyta³am wszystkie. Ci±gle do nich wracam, a teraz czekam z niecierpliwo¶ci± na 7 czê¶æ....

Ginny13
Moja przygoda z Harrym Potterem zaczê³a siê, gdy ciocia przynios³a mi do poczytania 4 czê¶æ. Po przeczytaniu kilku stron stwierdzi³am, ¿e ksi±¿ka zapowiada siê beznadziejnie. Innym razem, ciocia usi³owa³a czytaæ 1 czê¶æ, z ciekawo¶ci wziê³am i sama zaczê³am czytaæ, bardzo mi siê podoba³a. Potem przeczyta³am 4 czê¶æ, 5,6,2,3 ( trochê nie w kolejno¶ci ale...) :smilewinkgrin:
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 11.02.2014 20:53
Ginny13

Ajsza
Ja zaczê³am czytaæ niewinnie i przypadkowo. W bibliotece zobaczy³am ksi±¿kê, któr± chcia³a wypo¿yczyæ moja kole¿anka, ale nie by³o jej w szkole. :smilewinkgrin: Wziê³am do domu i zaczê³am z ciekawo¶ci czytaæ. Nastêpnego dnia zaczê³am szukaæ w bibliotece reszty czê¶cijezyk
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 11.02.2014 20:54
Pozdrawiam :)

Marta
U mnie to by³o tak:

Chodzi³am wtedy do której¶ z klas I-III w podstawówce (ale do której, to niestety nie pamiêtam:D). Moja mama gdzie¶ us³ysza³a o Harrym Potterze, a ¿e pierwszy tom by³ akurat w sprzeda¿y w którym¶ z okolicznych sklepów, zakupi³a, jak na mola ksi±¿kowego przysta³o :) No i hojnie podarowa³a mi tê ksi±¿kê. Pamiêtam, ¿e na pocz±tku by³o to strasznie nudne, wiêc Potter powêdrowa³ na pó³kê. Ca³± ksi±¿kê przeczyta³am na wakacjach i tak mnie wci±gnê³o, ¿e za¿±da³am natychmiast kolejnych czê¶ci. Na szczê¶cie w tej miejscowo¶ci, w której byli¶my na wakacjach, by³a ksiêgarnia, wiêc nie by³o problemu z kupieniem 2. i 3. czê¶ci (chcia³am kupiæ te¿ 4., ale jeszcze nie wysz³a :D). I w³a¶nie tak zaczê³a siê moja potteromania. Dodam, ¿e moja mama nigdy Harry'ego nie przeczyta³a (pomimo swojego zami³owania do ksi±¿ek) - twierdzi, ¿e jej "obrzydzi³am" te ksi±¿ki - ci±gle tylko s³ysza³a (i dalej s³yszy...) o Potterze. ;)
Edytowane przez Marta dnia 04.04.2007 17:21
http://www.pokemonomstop.fasthost.pl
http://www.bykom-stop.avx.pl
http://dziecineo.prv.pl
http://www.antyspam.pl

Koniecznie wejd¼...

Lilianne_
Ja dosta³am HPiKF od mojej ciotki chrzestnej. Wtedy o tej ksi±¿ce nie by³o tak g³o¶no, a moja ciocia jest znana z tego, ¿e zawsze daje mi jakie¶ nudy-na-pudy:) Ale tym razem mia³a nosa. Zaczê³am czytaæ i zakocha³am siê!! jezyk
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 11.02.2014 20:58
Kiedy patrzymy na ¶mieræ lub ciemno¶æ, boimy siê tylko nieznanego, niczego wiêcej...

buffy92
Moja przygoda z HP, zaczê³a siê ju¿ dawno...

By³am chyba w III klasie szko³y podstawowej (chyba..). Moja s±siadka z naprzeciwka, o rok starsza ju¿ przeczyta³a I tom i ci±gle mi o niej opowiada³a. Pokaza³a mi te¿ I film. Bardzo mi siê podoba³. Zaczê³y¶my odgrywaæ fragmenty ksi±¿ek (Musia³am wtedy odgrywaæ Pottera albo Draco xD), a ona Hermionê i Rona. Efekt by³ taki, ¿e zanim przeczyta³am ksi±¿kê zna³am na pamiêæ prawie wszystkie wypowiedzi Draco i ró¿ne formu³ki zaklêæ czy tre¶æ zagadki logicznej Severusa :D Potem poprosi³am rodziców o ksi±¿ki. Chcia³am kupiæ wtedy wszystkie, które siê ukaza³y, ale nie by³o czy co¶... Mama po¿yczy³a mi wtedy od kogo¶ resztê ksi±¿ek. Przeczyta³am, a nawet wch³onê³am je xDxD Za jaki¶ czas znowu kupi³am resztê. Pojecha³y¶my ju¿ razem do kina na "HP i KT", "HP i WA". Niestety nasza przyja¼ñ potem leg³a w gruzach i nie mam za bardzo z kim gadaæ o HP ;( Mam jedn± kumpelkê, ale ona takiego mocnego bzika na punkcie ksi±¿ek za bardzo nie ma. W klasie tylko ogl±dali filmy, ale do ksi±¿ek nie umiem ich zachêciæ. Niestety. Za grube i za nudne s± podobno dla nich xP
'Ja czarnym myd³em dot±d my³em rêce.
Hodowlê wê¿y mia³em te¿ w ³azience.
Herbatê pi³em z fili¿anki z czaszk±,
Lecz przy mi³o¶ci mojej wszystko to jest fraszk±.
[...]

'Dziewczyna ¦miercio¿ercy' - by Toroj

Andromada
U mnie zaczê³a siê dosyæ normalnie... S³ychaæ by³o du¿o o ksi±¿ce w mediach, wiêc uda³am siê do biblioteki i wypo¿yczy³am.. Na pocz±tku my¶la³am, ¿e ksi±¿ka jest diabelnie gruba i jej nie przeczytam, ale bardzo mnie wci±gnê³o i od 5 lat jestem fank± ksi±¿ek Harry'ego Pottera...
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 11.02.2014 20:42

Shaman
Ja pierwszy raz spotka³em siê z Harrym Potterem w 2001 roku. Pamiêtam ¿e by³em chory no i mi siê cholernie nudzi³o. S±siad przyniós³ mi pierwsz± czê¶æ i powiedzia³ ¿e obowi±zkowo muszê to przeczytaæ. Bardzo mnie to zdziwi³o bo on wcze¶niej chyba ani jednej ksi±¿ki nie przeczyta³. Kamieñ filozoficzny przeczyta³em w dwa dni i ju¿ chcia³em nastêpne czê¶ci, no wiêc wys³a³em mamê do ksiêgarni. Od tego czasu jestem zagorza³ym fanem Pottera i nie mogê sobie wyobraziæ co bêdê robi³ jak seria siê skoñczy.

Fred19
Kiedy¶ wypo¿yczy³em sobie 1 czê¶æ, przeczyta³em parê stron i siê znudzi³a Sleep Pó¼niej by³a to lektura szkolna ze 3-4 lata temu. Ksi±¿kê musia³em przeczytaæ, wiêc po 30 stronie nie mog³em siê od niej oderwaæ a¿ w koñcu zacz±³em czytaæ nastêpne czê¶ci :lol::DB);)
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 11.02.2014 20:46

Prefix u¿ytkownikagryfka
Moja przygoda z HP: kiedy¶, jak mia³am chyba z 8 lat, mój brat po¿yczy³ ksi±¿kê od kolegi. Ja zaczê³am j± czytaæ, ale nawet nie dokoñczy³am 1 rozdzia³u, tak mi siê znudzi³o... W 6 klasie grono kole¿anek, którymi siê otacza³am by³y wielkimi fankami HP i bardzo czêsto o nim gada³y, a ja nie wiedzia³am o co chodzi, nie by³am w temacie i postanowi³am jeszcze raz spróbowaæ tej ksi±¿ki, po czym tak siê wci±gnê³am, ¿e w bardzo krótkim czasie przeczyta³am cala kolekcje i zosta³am wielk± fank± Pottera.
Fajnie jak kto¶ nam czyta ksi±¿kê.. Jêzor a ja siê cieszê, ¿e mnie to wci±gnê³o... Strasznie uwielbiam przygody HP, jak to czytam to tak jakbym by³a w tamtym ¶wiecie.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 11.02.2014 20:51

beatus
A¿ g³upio siê przyznaæ, ale mnie zmusi³y moje przyjació³ki, zagrozi³y mi i, gdy nastêpnym razem do nich przyjecha³am przeczytane mia³am 4 tomy:) Film za bardzo mnie nie wci±gn±³, zw³aszcza jedynka, wiêc na dwójkê nie posz³am, ale po przeczytaniu zda³am sobie sprawê, ¿e potrafiê sobie to wszystko wyobraziæ i tak siê wci±gnê³am:) Ksi±¿ki s± naprawdê ¶wietne, no i do tej pory dziêkuje moim friends za to wymuszenie na mnie;p A teraz mam wszystkie czê¶ci filmów i ksi±¿ek i wszystkie dodatki tak mnie mania ogarnê³a:) A teraz przymierzam siê do kupna oryginalnych wersji, po angielsku przeczyta³am jak na razie 5 i 6 i uwa¿am, ¿e s± o wiele lepsze ani¿eli t³umaczone:) teraz z niecierpliwo¶ci± czekam na 7;) i 5 film;p
Edytowane przez beatus dnia 14.04.2007 09:12

Chopin
Moja przygoda z HP zaczê³a siê dosyæ banalnie. Na pocz±tku, gdy wyszed³ Kamieñ Filozoficzny nawet nie my¶la³em ¿eby to przeczytaæ. Dopiero pó¼niej, gdy w Teleexpresie zobaczy³em jak ludzie szturmuj± ksiêgarnie pomy¶la³em: ''mo¿e jednak?'' I poszed³em do kolegi (jego ciocia prowadzi ksiêgarnie) czy nie móg³by mi za³atwiæ ksi±¿ki. Zgodzi³ siê. Od tamtego czasu przeczyta³em wszystkie czê¶ci po 4 razy i mam ochotê na wiêcej:D
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:10

CzaryMary
Moja przygoda z HP zaczê³a siê ju¿ do¶æ dawno, by³am w jakiej¶ 3 klasie podstawówki kiedy moja mama kupi³a na urodziny HPiKF mojemu kuzynowi. Przez przypadek dowidzia³a siê jednak ¿e on ju¿ ma t± ksi±¿kê i pierwszy tom by³ u mnie w domu. Lubi³am czytaæ i chocia¿ ksi±¿ka wydawa³a mi siê strasznie d³uga to po jakim¶ miesi±cu stania na pó³ce wreszcie po ni± siêgnê³am. Wci±gnê³o mnie na maxa, dzi¶ ka¿d± cze¶æ przeczyta³am po kilkadziesi±t razy i nigdy nie mam do¶æ nie mogê sobie wyobraziæ ¶wiata bez HP:) a jeszcze jedno - jako dziewiêcioletnie dziecko przeczyta³am HPiKF w 4 dni, a pozosta³e tomy jeszcze szybciej, teraz mam ju¿ 15 latek i jestem pewna ¿e nigdy nie wyrosnê z magiijezyk

Lister
Zawsze lubi³em czytaæ ksi±¿ki wiêc pewnego razu mama przysz³a do domu nios±c 2 ksi±¿ki (HP 1 i 2) powiedzia³a mi ¿e to bardzo fajne ksi±¿ki i ¿e teraz m³odzie¿ to czyta. Na pocz±tku pomy¶la³em ¿e to jaka¶ tandeta ale mi siê spodoba³o i przeczyta³em ka¿da z czê¶æ HP z 5 razy.

Lira Snape
buffy92 napisa³/a:
Niestety. Za grube i za nudne s± podobno dla nich xP

No w³a¶nie u mnie te¿ tak jest :) Poprostu masakra, teraz to (przynajmniej w moim otoczeniu) tylko nieliczni czytaj± ksi±¿ki, a co dopiero "takie grube" ...
Moja przygoda z HP zaczê³a siê...hmm... dawno temu jezyk Moja (jeszcze wtedy) przyjació³ka mnie nak³oni³a do przeczytania. Przeczyta³am i teraz za to bardzo jej dziêkujê :) Film obejrza³am tylko "HP i Kamieñ Filozoficzny" i uzna³am, ¿e wolê ksi±¿kê :)

B)
Nie rozpalaj ognia przeciwko twemu nieprzyjacielowi tak bardzo, ¿e sam móg³by¶ siê spaliæ.

autor: William Shakespeare

ewcia16
Moja historia y Harzzm Potter'em zaczê³a siê tak: W iweku 9 lat posz³am do kina na pierwsza czê¶æ,potem na drug±. Tak mi sie to spodoba³o ze szuka³am we wszelkich ¼ród³ach informacji o tym ze filmie, a¿ w koñcu dosta³am na zakoñczenie chyba 5 klasy szko³y podstawowej ca³y zestaw ksi±¿ek od 1 tomu do 5 przeczyta³am je kilka razy az do czasu sprzed dwóch lat kiedy to okaza³a sie szósta czê¶æ Harry Potter i Ksi±¿ê Pó³krwi. Przeczyta³am j± trzy razy. Tearz tylko czekam na film (HPiZF)i na now± ksi±¿kê.Moja sytuacja trwa ju¿ ok 8 lat do bardzo du¿o i nadal mnie to krêci, choæ nie tam bardzo jak kiedy¶.Zawsze przed wyj¶ceim nowego filmu i ksi±¿ki jestem taka zakrêcona ze chcia³abym miec juz.A raczej toniemo¿liwe.
Pozdrowionka dla wszystkich Potteromaniaków.;)

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: