Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Jak zaczê³a siê Wasza przygoda z HP?
|
|
| Tom |
Dodany dnia 01.04.2007 08:00
|
![]() Postów: 416 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 577 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 26.03.07 |
Oj dawno to by³o dawno... O Harrym wiele opowiada³a mi o rok m³odsza ode mnie kole¿anka. Jej siostra jest druhn± w ZHP i na obozach czytali wieczorami przy ognisku Harry'ego Pottera. Ania (tak ma na imiê moja kole¿anka) opowiada³a mi ksi±¿kê z tak± pasj±, z takim zapa³em i ciekawo¶ci±, ¿e poprosi³em j± ¿eby po¿yczy³a od siostry ksi±¿kê na kilka dni. Po nieca³ym tygodniu mia³em ksi±¿kê w domu. Na pocz±tku le¿a³a sobie bo jeszcze wtedy nie mia³em ochoty jej czytaæ. Wieczorem, kiedy po³o¿y³em siê do ³ó¿ka co¶ mnie tknê³o ¿eby zajrzeæ do ksi±¿ki. I tak zarwa³em ca³± noc, ale przeczyta³em od deski do deski... Edytowane przez Christina dnia 11.02.2014 21:08
http://www.cortez.fmperfumy.pl/
|
|
|
|
| Hermiona Weasley |
Dodany dnia 01.04.2007 09:30
|
![]() Postów: 8 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 99 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 27.03.07 |
U mnie by³o tak, ¿e mój tata poprosi³ mamê ¿eby wypo¿yczy³a mu W³adcê Pier¶cieni, a moja mama, która nie widzia³a wtedy ró¿nicy pomiêdzy WP, a HP wypo¿yczy³a mu HP, ja wtedy m³oda i g³upia w ogóle siê nim nie zainteresowa³am. Dopiero na nastêpny dzieñ kiedy moje kole¿anki zaczê³y gadaæ o tym, ¿e HP jest najlepsz± ksi±¿k± jak± czyta³y, postanowi³am ja przeczytaæ. Kiedy zaczê³am nie mog³am siê oderwaæ i cala noc czyta³am, a rano symulowa³am chorobê ¿eby nie musieæ przerywaæ. I tak przez jakie¶ dwa tygodnie przeczyta³am pierwsze 4 tomy, a pó¼niej to ju¿ jako¶ lecia³o Edytowane przez Christina dnia 11.02.2014 21:06
|
|
|
|
Kate |
Dodany dnia 01.04.2007 09:43
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 1951 Dom: HufflepuffPunkty: 4173 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 13.03.07 |
Ja zaczê³am czytaæ po programie o ksi±¿kach HP. Osobi¶cie nie lubiê ksi±¿ek fantasty, ale to by³o inne. Dopóki nie przeczyta³am jednej ksi±¿ki siedzia³am nad ni±, a¿ dosz³am do koñca. Ale naprawdê wci±gnê³am siê po obejrzeniu wiê¼nia, po przes³uchaniu muzyki z filmu. Dosz³am równie¿ do poziomu dosyæ szybkiego czytania, dziêki ¶lêczeniu nad tymi ksi±¿kami...:lol: Edytowane przez Christina dnia 11.02.2014 21:09
the phoenix cried fat tears of pearl
while the dragon snapped up his best girl and the billywig forgot to twirl when his sweetheart left him cold |
|
|
|
| majuneczka77 |
Dodany dnia 01.04.2007 15:46
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 1289 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 2038 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 01.04.07 |
Moje pierwsze spotkanie z HP zaczê³o siê ciekawie.. Mia³am mo¿e z 10 lat. By³am na wakacjach i u swojej kole¿anki zobaczy³am pierwsz± cze¶æ przygód o HP. Przeczyta³am pierwszy rozdzia³, który bardzo mi siê spodoba³. Poczu³am, ¿e co¶ mnie z nim ³±czy. Mo¿liwe, ¿e ta samotno¶æ w rodzinie itp. BARDZO DZIÊKUJE !!.. Martynie, kole¿ance, która zostawi³a ksi±¿kê o HP na pomo¶cie!!.. Dziêki niej do dzi¶ dnia wiem wszystko o przygodach m³odego czarodzieja... Edytowane przez Christina dnia 11.02.2014 20:56
Mam na imiê Paulina..
![]() Dom: Gryfindor Animag: tygrysica Patronus: lampart Od tchórzostwa ¦lizgonów, kujonostwa Krukonów i niechêci do walki Puchonów chroñ nas Gryffindorze! "Nie obchodzi mnie czyj¶ gniew,p³ynie we mnie moja krew" To normalne zgubiæ siê w biegu, zacznij i¶æ..jeszcze raz..=) "Gdzie skarb wasz tam i serce wasze" "¦mieræ bêdzie ostatnim wrogiem, który zostanie zniszczony" "--To jest ta dobra strona tego z³ego... a tak d³ugo jej szuka³am -- szepnê³a, a po chwili ju¿ ca³owa³a go tak, jak jeszcze nigdy nie ca³owa³a, a Harry ca³owa³ j±, zapominaj±c o ca³ym ¶wiecie...(...)" Moja ró¿d¿ka: Palma kokosowa- gor±ce wyspy(lubiê ciep³o) W³os tygrysa- jestem odwa¿na, silna, przebieg³a W³ókno kokosowe- wytrzyma³e i trwa³e Ró¿d¿ka jest nasi±kniêta moj± krwi± i rozpuszczonymi w niej ³zami feniksa 7 cali |
|
|
|
| Nimfadora Tonks |
Dodany dnia 02.04.2007 20:40
|
![]() Postów: 297 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 334 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 26.03.07 |
Ja posz³am pewnego dnia do kole¿anki. Zaczê³a mi opowiadaæ o Harrym. Nauczy³a mnie imion postaci itp. Kilka dni pó¼niej mama kupi³a mi 1 i 4 czê¶æ. Gdy przeczyta³am 1 nie chcia³am zaczynaæ 4 tylko czeka³am na 2 i 3. W koñcu przeczyta³am wszystkie. Ci±gle do nich wracam, a teraz czekam z niecierpliwo¶ci± na 7 czê¶æ.... |
|
|
|
| Ginny13 |
Dodany dnia 02.04.2007 21:06
|
![]() Postów: 5 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 94 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 01.04.07 |
Moja przygoda z Harrym Potterem zaczê³a siê, gdy ciocia przynios³a mi do poczytania 4 czê¶æ. Po przeczytaniu kilku stron stwierdzi³am, ¿e ksi±¿ka zapowiada siê beznadziejnie. Innym razem, ciocia usi³owa³a czytaæ 1 czê¶æ, z ciekawo¶ci wziê³am i sama zaczê³am czytaæ, bardzo mi siê podoba³a. Potem przeczyta³am 4 czê¶æ, 5,6,2,3 ( trochê nie w kolejno¶ci ale...) :smilewinkgrin: Edytowane przez Christina dnia 11.02.2014 20:53
Ginny13
|
|
|
|
| Ajsza |
Dodany dnia 03.04.2007 20:47
|
![]() Postów: 16 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 71 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 22.03.07 |
Ja zaczê³am czytaæ niewinnie i przypadkowo. W bibliotece zobaczy³am ksi±¿kê, któr± chcia³a wypo¿yczyæ moja kole¿anka, ale nie by³o jej w szkole. :smilewinkgrin: Wziê³am do domu i zaczê³am z ciekawo¶ci czytaæ. Nastêpnego dnia zaczê³am szukaæ w bibliotece reszty czê¶ci Edytowane przez Christina dnia 11.02.2014 20:54
Pozdrawiam
![]() |
|
|
|
| Marta |
Dodany dnia 04.04.2007 17:19
|
![]() Postów: 210 Dom: Brak przydzia³u Punkty: -1667 Ranga: Wiêzieñ Azkabanu Data rejestracji: 07.07.06 |
U mnie to by³o tak: Chodzi³am wtedy do której¶ z klas I-III w podstawówce (ale do której, to niestety nie pamiêtam ). Moja mama gdzie¶ us³ysza³a o Harrym Potterze, a ¿e pierwszy tom by³ akurat w sprzeda¿y w którym¶ z okolicznych sklepów, zakupi³a, jak na mola ksi±¿kowego przysta³o No i hojnie podarowa³a mi tê ksi±¿kê. Pamiêtam, ¿e na pocz±tku by³o to strasznie nudne, wiêc Potter powêdrowa³ na pó³kê. Ca³± ksi±¿kê przeczyta³am na wakacjach i tak mnie wci±gnê³o, ¿e za¿±da³am natychmiast kolejnych czê¶ci. Na szczê¶cie w tej miejscowo¶ci, w której byli¶my na wakacjach, by³a ksiêgarnia, wiêc nie by³o problemu z kupieniem 2. i 3. czê¶ci (chcia³am kupiæ te¿ 4., ale jeszcze nie wysz³a ). I w³a¶nie tak zaczê³a siê moja potteromania. Dodam, ¿e moja mama nigdy Harry'ego nie przeczyta³a (pomimo swojego zami³owania do ksi±¿ek) - twierdzi, ¿e jej "obrzydzi³am" te ksi±¿ki - ci±gle tylko s³ysza³a (i dalej s³yszy...) o Potterze. Edytowane przez Marta dnia 04.04.2007 17:21 http://www.pokemonomstop.fasthost.pl
http://www.bykom-stop.avx.pl http://dziecineo.prv.pl http://www.antyspam.pl Koniecznie wejd¼... |
|
|
|
| Lilianne_ |
Dodany dnia 05.04.2007 09:30
|
![]() Postów: 32 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 21 Ranga: Mugol Data rejestracji: 05.04.07 |
Ja dosta³am HPiKF od mojej ciotki chrzestnej. Wtedy o tej ksi±¿ce nie by³o tak g³o¶no, a moja ciocia jest znana z tego, ¿e zawsze daje mi jakie¶ nudy-na-pudy Ale tym razem mia³a nosa. Zaczê³am czytaæ i zakocha³am siê!! Edytowane przez Christina dnia 11.02.2014 20:58
Kiedy patrzymy na ¶mieræ lub ciemno¶æ, boimy siê tylko nieznanego, niczego wiêcej...
|
|
|
|
| buffy92 |
Dodany dnia 06.04.2007 15:10
|
![]() Postów: 380 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 809 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 24.03.07 |
Moja przygoda z HP, zaczê³a siê ju¿ dawno... By³am chyba w III klasie szko³y podstawowej (chyba..). Moja s±siadka z naprzeciwka, o rok starsza ju¿ przeczyta³a I tom i ci±gle mi o niej opowiada³a. Pokaza³a mi te¿ I film. Bardzo mi siê podoba³. Zaczê³y¶my odgrywaæ fragmenty ksi±¿ek (Musia³am wtedy odgrywaæ Pottera albo Draco ), a ona Hermionê i Rona. Efekt by³ taki, ¿e zanim przeczyta³am ksi±¿kê zna³am na pamiêæ prawie wszystkie wypowiedzi Draco i ró¿ne formu³ki zaklêæ czy tre¶æ zagadki logicznej Severusa Potem poprosi³am rodziców o ksi±¿ki. Chcia³am kupiæ wtedy wszystkie, które siê ukaza³y, ale nie by³o czy co¶... Mama po¿yczy³a mi wtedy od kogo¶ resztê ksi±¿ek. Przeczyta³am, a nawet wch³onê³am je ![]() Za jaki¶ czas znowu kupi³am resztê. Pojecha³y¶my ju¿ razem do kina na "HP i KT", "HP i WA". Niestety nasza przyja¼ñ potem leg³a w gruzach i nie mam za bardzo z kim gadaæ o HP Mam jedn± kumpelkê, ale ona takiego mocnego bzika na punkcie ksi±¿ek za bardzo nie ma. W klasie tylko ogl±dali filmy, ale do ksi±¿ek nie umiem ich zachêciæ. Niestety. Za grube i za nudne s± podobno dla nich xP 'Ja czarnym myd³em dot±d my³em rêce.
Hodowlê wê¿y mia³em te¿ w ³azience. Herbatê pi³em z fili¿anki z czaszk±, Lecz przy mi³o¶ci mojej wszystko to jest fraszk±. [...] 'Dziewczyna ¦miercio¿ercy' - by Toroj |
|
|
|
| Andromada |
Dodany dnia 06.04.2007 17:34
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 3 Ranga: Mugol Data rejestracji: 06.04.07 |
U mnie zaczê³a siê dosyæ normalnie... S³ychaæ by³o du¿o o ksi±¿ce w mediach, wiêc uda³am siê do biblioteki i wypo¿yczy³am.. Na pocz±tku my¶la³am, ¿e ksi±¿ka jest diabelnie gruba i jej nie przeczytam, ale bardzo mnie wci±gnê³o i od 5 lat jestem fank± ksi±¿ek Harry'ego Pottera... Edytowane przez Christina dnia 11.02.2014 20:42
|
|
|
|
| Shaman |
Dodany dnia 08.04.2007 13:08
|
![]() Postów: 606 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1421 Ranga: Doros³y czarodziej Data rejestracji: 07.04.07 |
Ja pierwszy raz spotka³em siê z Harrym Potterem w 2001 roku. Pamiêtam ¿e by³em chory no i mi siê cholernie nudzi³o. S±siad przyniós³ mi pierwsz± czê¶æ i powiedzia³ ¿e obowi±zkowo muszê to przeczytaæ. Bardzo mnie to zdziwi³o bo on wcze¶niej chyba ani jednej ksi±¿ki nie przeczyta³. Kamieñ filozoficzny przeczyta³em w dwa dni i ju¿ chcia³em nastêpne czê¶ci, no wiêc wys³a³em mamê do ksiêgarni. Od tego czasu jestem zagorza³ym fanem Pottera i nie mogê sobie wyobraziæ co bêdê robi³ jak seria siê skoñczy. |
|
|
|
| Fred19 |
Dodany dnia 10.04.2007 11:17
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1 Ranga: Mugol Data rejestracji: 10.04.07 |
Kiedy¶ wypo¿yczy³em sobie 1 czê¶æ, przeczyta³em parê stron i siê znudzi³a Pó¼niej by³a to lektura szkolna ze 3-4 lata temu. Ksi±¿kê musia³em przeczytaæ, wiêc po 30 stronie nie mog³em siê od niej oderwaæ a¿ w koñcu zacz±³em czytaæ nastêpne czê¶ci :lol: B) Edytowane przez Christina dnia 11.02.2014 20:46
|
|
|
|
gryfka |
Dodany dnia 10.04.2007 19:11
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 105 Dom: SlytherinPunkty: 261 Ranga: Najsprytniejszy wsród ¦lizgonów Data rejestracji: 10.04.07 |
Moja przygoda z HP: kiedy¶, jak mia³am chyba z 8 lat, mój brat po¿yczy³ ksi±¿kê od kolegi. Ja zaczê³am j± czytaæ, ale nawet nie dokoñczy³am 1 rozdzia³u, tak mi siê znudzi³o... W 6 klasie grono kole¿anek, którymi siê otacza³am by³y wielkimi fankami HP i bardzo czêsto o nim gada³y, a ja nie wiedzia³am o co chodzi, nie by³am w temacie i postanowi³am jeszcze raz spróbowaæ tej ksi±¿ki, po czym tak siê wci±gnê³am, ¿e w bardzo krótkim czasie przeczyta³am cala kolekcje i zosta³am wielk± fank± Pottera. Fajnie jak kto¶ nam czyta ksi±¿kê.. Jêzor a ja siê cieszê, ¿e mnie to wci±gnê³o... Strasznie uwielbiam przygody HP, jak to czytam to tak jakbym by³a w tamtym ¶wiecie. Edytowane przez Christina dnia 11.02.2014 20:51
|
|
|
|
| beatus |
Dodany dnia 14.04.2007 09:09
|
![]() Postów: 12 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 680 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 10.04.07 |
A¿ g³upio siê przyznaæ, ale mnie zmusi³y moje przyjació³ki, zagrozi³y mi i, gdy nastêpnym razem do nich przyjecha³am przeczytane mia³am 4 tomy Film za bardzo mnie nie wci±gn±³, zw³aszcza jedynka, wiêc na dwójkê nie posz³am, ale po przeczytaniu zda³am sobie sprawê, ¿e potrafiê sobie to wszystko wyobraziæ i tak siê wci±gnê³am Ksi±¿ki s± naprawdê ¶wietne, no i do tej pory dziêkuje moim friends za to wymuszenie na mnie;p A teraz mam wszystkie czê¶ci filmów i ksi±¿ek i wszystkie dodatki tak mnie mania ogarnê³a A teraz przymierzam siê do kupna oryginalnych wersji, po angielsku przeczyta³am jak na razie 5 i 6 i uwa¿am, ¿e s± o wiele lepsze ani¿eli t³umaczone teraz z niecierpliwo¶ci± czekam na 7 i 5 film;p Edytowane przez beatus dnia 14.04.2007 09:12 |
|
|
|
| Chopin |
Dodany dnia 28.04.2007 19:34
|
![]() Postów: 4 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 4 Ranga: Mugol Data rejestracji: 28.04.07 |
Moja przygoda z HP zaczê³a siê dosyæ banalnie. Na pocz±tku, gdy wyszed³ Kamieñ Filozoficzny nawet nie my¶la³em ¿eby to przeczytaæ. Dopiero pó¼niej, gdy w Teleexpresie zobaczy³em jak ludzie szturmuj± ksiêgarnie pomy¶la³em: ''mo¿e jednak?'' I poszed³em do kolegi (jego ciocia prowadzi ksiêgarnie) czy nie móg³by mi za³atwiæ ksi±¿ki. Zgodzi³ siê. Od tamtego czasu przeczyta³em wszystkie czê¶ci po 4 razy i mam ochotê na wiêcej Edytowane przez Christina dnia 11.02.2014 21:10
|
|
|
|
| CzaryMary |
Dodany dnia 01.05.2007 20:11
|
![]() Postów: 3 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 264 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 30.04.07 |
Moja przygoda z HP zaczê³a siê ju¿ do¶æ dawno, by³am w jakiej¶ 3 klasie podstawówki kiedy moja mama kupi³a na urodziny HPiKF mojemu kuzynowi. Przez przypadek dowidzia³a siê jednak ¿e on ju¿ ma t± ksi±¿kê i pierwszy tom by³ u mnie w domu. Lubi³am czytaæ i chocia¿ ksi±¿ka wydawa³a mi siê strasznie d³uga to po jakim¶ miesi±cu stania na pó³ce wreszcie po ni± siêgnê³am. Wci±gnê³o mnie na maxa, dzi¶ ka¿d± cze¶æ przeczyta³am po kilkadziesi±t razy i nigdy nie mam do¶æ nie mogê sobie wyobraziæ ¶wiata bez HP a jeszcze jedno - jako dziewiêcioletnie dziecko przeczyta³am HPiKF w 4 dni, a pozosta³e tomy jeszcze szybciej, teraz mam ju¿ 15 latek i jestem pewna ¿e nigdy nie wyrosnê z magii
|
|
|
|
| Lister |
Dodany dnia 01.05.2007 21:47
|
![]() Postów: 4 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 19 Ranga: Mugol Data rejestracji: 23.04.07 |
Zawsze lubi³em czytaæ ksi±¿ki wiêc pewnego razu mama przysz³a do domu nios±c 2 ksi±¿ki (HP 1 i 2) powiedzia³a mi ¿e to bardzo fajne ksi±¿ki i ¿e teraz m³odzie¿ to czyta. Na pocz±tku pomy¶la³em ¿e to jaka¶ tandeta ale mi siê spodoba³o i przeczyta³em ka¿da z czê¶æ HP z 5 razy. |
|
|
|
| Lira Snape |
Dodany dnia 02.05.2007 12:38
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 16 Ranga: Mugol Data rejestracji: 07.12.06 |
buffy92 napisa³/a: Niestety. Za grube i za nudne s± podobno dla nich xP No w³a¶nie u mnie te¿ tak jest Poprostu masakra, teraz to (przynajmniej w moim otoczeniu) tylko nieliczni czytaj± ksi±¿ki, a co dopiero "takie grube" ... Moja przygoda z HP zaczê³a siê...hmm... dawno temu Moja (jeszcze wtedy) przyjació³ka mnie nak³oni³a do przeczytania. Przeczyta³am i teraz za to bardzo jej dziêkujê Film obejrza³am tylko "HP i Kamieñ Filozoficzny" i uzna³am, ¿e wolê ksi±¿kê ![]() B) Nie rozpalaj ognia przeciwko twemu nieprzyjacielowi tak bardzo, ¿e sam móg³by¶ siê spaliæ.
autor: William Shakespeare |
|
|
|
| ewcia16 |
Dodany dnia 02.05.2007 15:30
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydzia³u Punkty: -63 Ranga: Wiêzieñ Azkabanu Data rejestracji: 01.02.07 |
Moja historia y Harzzm Potter'em zaczê³a siê tak: W iweku 9 lat posz³am do kina na pierwsza czê¶æ,potem na drug±. Tak mi sie to spodoba³o ze szuka³am we wszelkich ¼ród³ach informacji o tym ze filmie, a¿ w koñcu dosta³am na zakoñczenie chyba 5 klasy szko³y podstawowej ca³y zestaw ksi±¿ek od 1 tomu do 5 przeczyta³am je kilka razy az do czasu sprzed dwóch lat kiedy to okaza³a sie szósta czê¶æ Harry Potter i Ksi±¿ê Pó³krwi. Przeczyta³am j± trzy razy. Tearz tylko czekam na film (HPiZF)i na now± ksi±¿kê.Moja sytuacja trwa ju¿ ok 8 lat do bardzo du¿o i nadal mnie to krêci, choæ nie tam bardzo jak kiedy¶.Zawsze przed wyj¶ceim nowego filmu i ksi±¿ki jestem taka zakrêcona ze chcia³abym miec juz.A raczej toniemo¿liwe. Pozdrowionka dla wszystkich Potteromaniaków.
|
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Christina

Hufflepuff
Mia³am mo¿e z 10 lat. By³am na wakacjach i u swojej kole¿anki zobaczy³am pierwsz± cze¶æ przygód o HP. Przeczyta³am pierwszy rozdzia³, który bardzo mi siê spodoba³. Poczu³am, ¿e co¶ mnie z nim ³±czy. Mo¿liwe, ¿e ta samotno¶æ w rodzinie itp. BARDZO DZIÊKUJE !!..

Pó¼niej by³a to lektura szkolna ze 3-4 lata temu. Ksi±¿kê musia³em przeczytaæ, wiêc po 30 stronie nie mog³em siê od niej oderwaæ a¿ w koñcu zacz±³em czytaæ nastêpne czê¶ci :lol:
Slytherin