Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
26.07.2026 20:12
Jako tako, nawet mi siê sb dzi¶ ¶ni³o xD

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Czy tak wyobra¿ali¶cie sobie postacie z HP jak s± ukazane w filmach??
Asik
Trójca jest dobrana doskonale, Snape i Draco to prawdziwy strza³ w 10 i chyba nie potrafi³abym sobie wyobraziæ ich lepiej. Katie te¿ ¶wietnie pasuje do roli Cho. Evannka ogólnie spoko, ale jako¶ tak za ma³o w niej "Pomyluny"
Tonks...nie, nie ,nie sama nie wiem czego mi w niej brakuje...
Umbrige kolejne rozczarowanie, to mia³a byæ stara, wredna ropucha a nie sympatyczna babunia
Lupin, on by³a moim najwiêkszym rozczarowaniem 3 filmu. Teraz ju¿ siê pryzwyczai³am i nie potrafie wyobraziæ go sobie inaczaj, ale wtedy by³ dla mie jaki¶ bezbarwny, wymoczkowaty, md³y.
Flora- ona mia³a byæ super piêkno¶ci± zapieraj±c± dech w piersiach a nie przeciêtn± niewyró¿niaj±c± siê panienk±
Glizdogon, ja rozumiem, ¿e mia³ byæ "szczurkowaty" ale bez przesady
Cedrik by³ jednym z najprzystojniejszych ludzi w Hogwarcie a uroda, bezbarwno¶æ i md³a gra Roberta jako¶ mnie nie przekonuj±
aha jeszcze lucjusz, chyba jedna z najlepiej dobranych postaci, ten ch³ód i pogarda w oczach... oto w³a¶nie mi chodzi³oTak
No rozpisa³am siê troszkê:)

Asik

rogacz13
mi nie podobal sie moody wygladal jak jakis
flinston a nie tak jak go w ksiazce opisali ; /
dziadzio dumbledore w ostatnich czesciach
by³ lepszy
luna to w ksi±¿ce to by³a taka ¶wiruska
a tu druga hermiona ; /
animag - kary pegaz
posioadacz testrala o imieniu Aeglos
cz³onek Klubu Aurorów
cz³onek Stowarzyszenia Metamorfomagów

Mafalda
Trochê zaskoczy³ mnie Lupin - ale po jakim¶ czasie stwierdzi³am, ¿e lepszy byæ nie móg³.
Luna mia³a byæ przede wszystkim wielk± dziwaczk±, z której wszyscy siê ¶miej±. A tu co? Ca³kiem niez³a laska ;D

www.blablablablabla.eblog.pl
Fallon
Dla mnbie postacie s± bardzo dobrze dobrane np Draco wygl±da bosko :lol: w sumie nie podoba mi siê tylko nie wiem czemu postaæ Lupina...jako¶ inaczej j± sobie wyobra¿a³am...po pierwsze d³u¿sze jasne w³osy, blada umêczona twarz...no nie wiem...ale ten w filmie te¿ jest okej < Fallon oddala siê od komputera bw obawie przed zemst± Moony Alex >;)
In my dreams, I am not so, far away from home...

Serce nigdy nie zawodzi - to rozum ¼le wybiera

Najfajniejsi xD:

Peeves- jeszcze jej nie znam, ale poznam xD:*
Fanclub-uwielbiam z ni± gadaæ, fan, fan, sialala :*
Moony Alex-znana mi najd³u¿ej, osoba z bajeranckim kolorem w³osów :*
OliwkaxxD-równie¿ JESZCZE mi nie znana, ale mnie co¶ trafi jak jej nie poznam
Limonka-za nicka ( limonki rulzez xD) i za bycie Draco Malfoy Lover;-)
Bellê i Cyziê-za to, ¿e jest
i wszystkich, których mój biedny umys³ spamiêtaæ

Sirith Lestrange
Bellatriks by³a rewelacyjna! ¦wietna charakteryzacja i gra aktorki.
Tak samo Tonks mimo ¿e nie pokazali jej duzo to uda³o siê uchwyciæ jej charakterek.
Natomiast Lupin i Syriusz to totalna pora¿ka. Szczególnie pan Black. Bez obrazy ale Gary Oldman nie pasuje do roli Syriusza.

Blubottle
Moja wyobra¼nia jest bardzo wymagaj±ca- czytaj±c, wobra¿a³am sobie najdrobniejsze szczegó³y, niejednokrotnie tak¿e rysuj±c sylwetki bohaterów i poszczególne sceny, przerzycaj±ce siê podczas Kamienia Filozoficznego.

¦wiêta Trójca, czê¶ciowo odpowiada³a rysopisowi, ale od moich wobra¿eñ by³a odmienna. Draco Malfoy, tak¿e absolutnie nie wpasowa³ siê w moje wymagania.
Najbardziej podoba³ mi siê Hagrid oraz domowe skrzaty, a tak¿e kilka ról drugoplanowych.

Ale np. Fleur Delacur, albo Cho?
Absolutnie nie!
Nie ma dobra i z³a, jest tylko w³adza i potêga. A mi³o¶æ ma zapach krusz±cego siê szk³a.

www.huncwockie-zapiski.blog.onet.pl
Kik_C
Harry, Ron, Hermiona, Weasleyowie, Draco, nauczyciele i Treawley s± spoko xD dok³adnie tak jak mo¿na ich sobie wyobraziæ . . . Ale co do Umbrigde mam zastrze¿enia . . . Wyobra¿a³am j± sobie jako star±, pomarszczon± blondynkê, chud± i okropnie ubran± . Ale ona nie by³a taka jak± mia³am przed oczami gdy czyta³am ksi±¿kê xDD .. . Moody te¿ nie przypad³ mi do gustu . Inaczej mo¿naby by³o go zrobiæ . . . I Crouch w czwartej czê¶ci. . . Te¿ mi siê nie spodoba³ :lol: ³osz, ja tez sie rozpisa³am ;)
Kik'C

www.lily-evans-story--james.blog.onet.pl
Carola3000
Kompletnie inaczej wyobra¿a³am sobie Moody'ego!! Kompletnie!! In my imagination by³ wysoki, szczup³y z bardzo ciemnymi br±zowymi w³osami d³ugimi. Mia³ byæ nieco mroczny i dziwny a tymczasem jest rudzielec pogodny i grubiutki! Kompletny niewypa³! Lune zope³nie inaczej sobie wyobra¿a³am. W mej g³owie nie mia³a w³osów d³ugich i prostych ale pó³d³ugie i krêcone.... no i ten g³os, kompletnie do niej nie pasuje;/ Za to strza³em w 10 by³a Harmiona i Ron... Co co Harryego mam ma³e zastrze¿enia ale ujdzie w t³okujezyk

startbm
Jak dla mnie wszyscy aktorzy s± ¶wietnie dobrani:D Harry by³ idealny w I II III i IV czê¶ci ¶wietnie. W V MI sie TROCHÊ NIE PODOBA ALE NIC. Czas leci a ludzie siê zmieniaj±. Dobrze ¿e od II zmienili Dumblendora bo tamten by³ trochê za staryWstydni¶Wstydni¶Wstydni¶ Ale ogólnie wszyscy s± ¶wietni B)
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaXeri dnia 30.10.2013 20:45
(-_(-_(-_(-_(-_-)_-)_-)_-)_-)
tak du¿o nas kocha ksi±¿ki o Harrym Potterze

Jasmine
Na to pytanie musia³abym odpowiedzieæ zaraz po ogl±dniêciu mojego pierwszego filmu o HP xD Teraz ju¿ tak siê przyzwyczai³am do postaci, ¿e historia... xD
Wed³ug mnie Snape jest najlepszy i kropka. Aktor idealny do tej roli, no i ten g³os... xD Dumby by³ du¿o lepszy w dwóch pierwszych czê¶ciach. Dok³adnie tak go sobie wyobra¿a³am. Albus w pozosta³ych ekranizacjach jest dla mnie beznadziejny... :(
Nie mnie juu¿ tu :D

Hermi007
Ja to bym w ogóle filmu nie chcia³a widzieæ, ale ju¿ niestety widzia³am. Przed ogl±dniêciem filmu wszystkie praktycznie osoby widzia³am inaczej. Hagrida wyobra¿a³am sobie jako tego grubego z lost, Harry'ego.... nie wiem no ale Harry by³ dok³adnie opisany.
...¿aden dzieñ siê nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy,
dwóch tych samych poca³unków,
dwóch jednakich spojrzeñ w oczy...
W.Szymborska

http://kulisy-slawy.xx.pl

PinkSlip
Mi chyba najbardziej ze wszystkich nie pasowa³y niektóre osoby z CzO., zw³aszcza Krum i Fleur. Fleur mia³a byæ ol¶niewaj±co piêkna a tu co? Zwyk³a dziewczyna. Krum jest za wysoki jak na moje wyobra¿enia.
Tak samo inaczej wyobra¿a³am sobie Lorda V. :)
Ró¿owo...

www.rozowe-gumki.blog.pl
Luna_9
Ja prawie tak samo wyobra¿a³am sobie zamek malfo by³ odrobine inny,hermiona ,Harry i Ron s± bardzo podobni do wytworu mojej wyobra¼ni ale zupe³nie inny jest szalonooki.ale ogulnie s± podobni.:)

www.horses.dbv.pl
Which he Her
Mi te¿ siê wydaje ¿e re¿yser dobra³ dobrych aktorów i przede wszystkim podobnych. Osobicie najbardziej mnie wku¿a blizna Harry'ego która w ksi±¿ce jest na ¶rodku czo³a a nie na boku jak to zrobiliw filmie. Ca³a reszta jest zno¶na.:rip:

Bilbao
A mnie najbardziej, najbardziej na ¶wiecie wpieni³a Hermiona. Teraz ju¿ luz. Przyzwyczai³am siê, ale za 1 razem co to w ogóle ma byc? Hermiona w ksi±¿ce ma krêcone w³osy NATURALNE, a filmowa? Jakie¶ kiepskie kudle - pudle i jeszcze prosta grzywka. Bez sensu.

Zapraszam na stronkê. Uwaga serial! www.waga.tivi.pl.
Czarodziejka z Wenus

Bellatriss
Mi nie pasowali:
-Lupin-wyobra¿a³am go sobie przystojniejszego;p
-Harry-powinien byæ mniejszy
-Draco-Tom Felton jest za przystojny! Ludzie, ja sobie przypominam, jakoby Rowling opisywa³a go jako go¶cia ze szczurz± mord±! Obsadzili za ³adnego aktora w tej roli i tego efektem s± te wszystkie love stories Draco&Hermiona/Ginny/jakakolwiek potterowska laskajezykp
No i kto¶ jeszcze, ale w tej chwili nie pamiêtam;)

Prefix u¿ytkownikaulan1989
raczej w wiêkszo¶ci tak, niezgadza mi siê tylko parê osób. dumbledore by³ fajny w 1 i 2 czê¶ci (szkoda, ¿e aktor zmar³), ten pó¼niejszy terz jest niczego sobie ale wola³em tamtego, tonks inaczej sobie wyobra¿a³em, my¶la³em, ¿e harry z ronem bêd± chudsi i ron bêdzie mia³ piegi, petunia powinna byæ blondynk± a vernon mia³ mieæ czarne w±sy, dydley nie by³ terz tak spa¶ony jak oczekiwa³em. my¶la³em terz, ¿e moody bêdzie chudszy, bardziej obli¼niony, starszy z krótk± brod± i, ¿e to oko nie bêdzie na jakiejs takiej opasce...
O! Quam dulce et decorum est pro patria mori!

ElderWand
Najwieksza porazka to Alastor Moody. Koles zupelnie nie pasuje do moich wyobrazen. Snape- w porzadku. Dumbledore, pierwotny byl lepszy, ale na tego tez nie narzekam. Hermiona powinna miec bujniejsza szope i bardziej królicze zêby :D Ron krótsze w³osy i pieeeegi xD Pozostali ca³kiem ok. Podoba³ mi sie dobor roli Minerwy McGonagall- super!
szkoda, ze blizniacy do opisu z ksiazki pasuja tylko pod tym wzgledem, za s± rudzi! mieli byæ krêpi :D

Ale i tak najlepsza jest Bella! ha! ona pasuje idelanie :D pomyslec ze ta aktorka wyglada tak w real :D
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaXeri dnia 30.10.2013 20:46
Dla Wiêkszego Dobra

MadziiaLL
Ka¿dego wyobra¿a³am sobie inaczej. Przecie¿ to oczywiste, ¿e autorzy filmu nie my¶leli o nich tak jak ja i nie pokazali ich moimi wyobra¿eniami. Wiele osób bardziej mi siê podoba³o w filmie ni¿ w mojej wyobra¼ni. By³y to raczej g³ówne postacie takie jak Harry, Ron, Hermiona, Hagrid, Dumbledore i Snape. Niestety niektóre bardzo zawiod³y moje oczekiwania. Syriusza wyobra¿a³am sobie bardziej potê¿nego i silnego. Fleur wyobra¿a³am sobie jak jak±¶ mega piêkno¶æ, a w filmie jaka¶ zwyk³a dziewczyna. Nie bêdê siê rozpisywa³a o wszystkich aktorach, poniewa¿ bym siê za bardzo rozpisa³a. Pozdrawiam wszystkich :)

Aberrant
Hmmm.
Jak dla mnie to Umbridge jako¶ tak po prostu dobrze wysz³a xD
No i trio chocia¿ Hermiona powinna mieæ te w³osy inaczej...
Syriusza i Lupina sobie troche inaczej wyobra¿a³am.
Draco bez zastrze¿eñ ;] Po prostu ¶wietny ;)
I Snape...te w³osy jego w filmie mi nie pasuj±...nie potrafie powiedzieæ dlaczego.

Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-w³asnej-wszechwiedzy Krukonów, chroñ nas Slytherinie!

Kiedy my¶lê i nic nie wymy¶lê to sobie my¶lê po co ja tyle my¶la³em aby nic nie wymy¶liæ. Przecie¿ mog³em nic nie my¶leæ i tyle samo bym wymy¶li³.

Gdyby mê¿czyzna nawet potrafi³ zrozumieæ co my¶li kobieta i tak by w to nie uwierzy³.
[Dorothy Parker]

Dzi¶ mê¿czyzna uchodzi ju¿ za d¿entelmena, kiedy wyjmuje papierosa z ust, zanim poca³uje kobietê.
[Barbara Streisand]

Je¶li potrafisz ¶miaæ siê z siebie - to najlepszy dowód, ze masz poczucie humoru.
[Molier]

Nic tak nie odm³adza, jak prawdziwie niedorzeczny kawa³. W³a¶nie najg³upsze prawa natury s± najbardziej smakowite.
[Witold Gombrowicz]

Je¶li czasem Polka siê Panu Bogu uda, to ju¿ mówi±c po prostu, klêkajcie narody!
[Henryk Sienkiewicz]

Dzieñ, w którym siê nie ¶mia³e¶, jest dniem straconym.
[Phil Bosmans]

img301.imageshack.us/img301/8681/snapetoosexyoq5.gif
Naj, naj:
Norie-14
le¶niczówka, terrorystka xD
Mój grzybek^^
Jest niepowtarzalna, uwielbiam z ni± rozmawiaæ (szczególnie o lesie xD). Ma wspania³e poczucie humoru ;]
Draco i tak jest mój xD
Ania 95
Za nasze skojarzenia^^
Jest po prostu niemo¿liwa xD
Ma ¶wietne poczucie humoru, uwielbiam z ni± rozmawiaæ...
I w ogóle... Jest jedn± z najlepszych... Kochana Anix ;*
Najlepszy tekst:
"A Rudy je gumki"
( inne na koñcu podpisu^^)
miszel14
Szelka xD
Ma ¶wietne poczucie humoru, uwielbiam z ni± rozmawiaæ.
Ma fajnego (?) s±siada xD
Myszaaa ;*
pocisk
Obojniaczka taka sama jak ja.
Klub Obojniaków xD
Ma du¿e poczucie humoru ;]
Qin
Terrorystka, zabawka xD
Fajnie siê z ni± gada, mo¿na z ni± po¿artowaæ ( bez skojarzeñ xD)
Kochana Fiszka ;* ;]
Evi-Lyn
Hmm...
Jest mi³a, sympatyczna xD
Sama nie wiem za co j± lubiê.
KaputDraconis
Za jej troske o moje w³osy...^^ Ha! xD Jest powalona...^^ I dobrze xDD
Mateusz Dumbledore
Za genialne teksty, przez które umieram xD
Esey
Za poczucie humoru, ¶wietne teksty, mi³e rozmowy^^
inne nie znaczy gorsze, inne znaczy zboczone lesniczowki smiley
Nacia1234
Za to, ¿e zawsze mówi to co my¶li, jest ¶lizgonk±, fajnie siê z ni± gada^^. Lubie j± xDD
Karolcia_potteromaniaczka
Za mi³e rozmowy, poczucie humoru... xD ;* Uwielbiam z ni± rozmawiaæ xD
Utilisateur
Utilek^^
Jest mi³y, mo¿na z nim po¿artowaæ. ^^
Klaudia@Harry Potter
Fajnie siê z ni± rozmawia... I... w ogóle jest super xDd

By Ania 95 ! xDD Proszê nie umieraæ...

Abi i Nori by³y w lesie! W nocy... w domku... A tu: Domek z piernika!

Abi i Norie oblewa³y Dzieñ Kobiet na swój sposób... W domku z piernika

-Abi kocha las. Las kocha Abi. A Abi i Norie s± w lesie!

Rudy=Gumkopo¿eracz

Ja: ja pieje....xDD
Ania:
Kogut!
kura
jajko
p³ód
nowe ¿ycie

"Psze pani, psze pani, bo on je gumki"... buhha Znaczy siê gumy...

"A sk±d ten wytrysk?"

"Util, nie wiem dlaczego ale twoj avek kojarzy mi sie z pedofilem, ktory chce komus to zrobic przez ekran..."

Zgon... zgony... zgoñ go, zgoñ...
Dobrze, ¿e nie powiedzia³am "zgol go, zgol"... buahah

"A Abi bedzie ogladac Norie"

"Ty nie wiesz co to sa gumki?"

"Ty pedofilu, nie jedz tego dywanu!";( Do Teletubisia - królika)

Abi, od dzisiaj nazywasz sie "Gumeczka"

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: