Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Czy tak wyobra¿ali¶cie sobie postacie z HP jak s± ukazane w filmach??
|
|
| Asik |
Dodany dnia 12.09.2007 19:40
|
![]() Postów: 30 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 384 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 04.08.07 |
Trójca jest dobrana doskonale, Snape i Draco to prawdziwy strza³ w 10 i chyba nie potrafi³abym sobie wyobraziæ ich lepiej. Katie te¿ ¶wietnie pasuje do roli Cho. Evannka ogólnie spoko, ale jako¶ tak za ma³o w niej "Pomyluny" Tonks...nie, nie ,nie sama nie wiem czego mi w niej brakuje... Umbrige kolejne rozczarowanie, to mia³a byæ stara, wredna ropucha a nie sympatyczna babunia Lupin, on by³a moim najwiêkszym rozczarowaniem 3 filmu. Teraz ju¿ siê pryzwyczai³am i nie potrafie wyobraziæ go sobie inaczaj, ale wtedy by³ dla mie jaki¶ bezbarwny, wymoczkowaty, md³y. Flora- ona mia³a byæ super piêkno¶ci± zapieraj±c± dech w piersiach a nie przeciêtn± niewyró¿niaj±c± siê panienk± Glizdogon, ja rozumiem, ¿e mia³ byæ "szczurkowaty" ale bez przesady Cedrik by³ jednym z najprzystojniejszych ludzi w Hogwarcie a uroda, bezbarwno¶æ i md³a gra Roberta jako¶ mnie nie przekonuj± aha jeszcze lucjusz, chyba jedna z najlepiej dobranych postaci, ten ch³ód i pogarda w oczach... oto w³a¶nie mi chodzi³o No rozpisa³am siê troszkê ![]() Asik
|
|
|
|
| rogacz13 |
Dodany dnia 13.09.2007 14:31
|
![]() Postów: 3 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 12 Ranga: Mugol Data rejestracji: 31.08.07 |
mi nie podobal sie moody wygladal jak jakis flinston a nie tak jak go w ksiazce opisali ; / dziadzio dumbledore w ostatnich czesciach by³ lepszy luna to w ksi±¿ce to by³a taka ¶wiruska a tu druga hermiona ; / animag - kary pegaz
posioadacz testrala o imieniu Aeglos cz³onek Klubu Aurorów cz³onek Stowarzyszenia Metamorfomagów |
|
|
|
| Mafalda |
Dodany dnia 05.10.2007 20:10
|
![]() Postów: 73 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 142 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 26.04.07 |
Trochê zaskoczy³ mnie Lupin - ale po jakim¶ czasie stwierdzi³am, ¿e lepszy byæ nie móg³. Luna mia³a byæ przede wszystkim wielk± dziwaczk±, z której wszyscy siê ¶miej±. A tu co? Ca³kiem niez³a laska ;D |
|
|
|
| Fallon |
Dodany dnia 06.10.2007 14:55
|
![]() Postów: 6 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 16 Ranga: Mugol Data rejestracji: 03.10.07 |
Dla mnbie postacie s± bardzo dobrze dobrane np Draco wygl±da bosko :lol: w sumie nie podoba mi siê tylko nie wiem czemu postaæ Lupina...jako¶ inaczej j± sobie wyobra¿a³am...po pierwsze d³u¿sze jasne w³osy, blada umêczona twarz...no nie wiem...ale ten w filmie te¿ jest okej < Fallon oddala siê od komputera bw obawie przed zemst± Moony Alex > In my dreams, I am not so, far away from home...
Serce nigdy nie zawodzi - to rozum ¼le wybiera Najfajniejsi :Peeves- jeszcze jej nie znam, ale poznam :*Fanclub-uwielbiam z ni± gadaæ, fan, fan, sialala :* Moony Alex-znana mi najd³u¿ej, osoba z bajeranckim kolorem w³osów :* Oliwkax -równie¿ JESZCZE mi nie znana, ale mnie co¶ trafi jak jej nie poznamLimonka-za nicka ( limonki rulzez ) i za bycie Draco Malfoy Lover;-)Bellê i Cyziê-za to, ¿e jest i wszystkich, których mój biedny umys³ spamiêtaæ |
|
|
|
| Sirith Lestrange |
Dodany dnia 12.10.2007 19:32
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 3 Ranga: Mugol Data rejestracji: 12.10.07 |
Bellatriks by³a rewelacyjna! ¦wietna charakteryzacja i gra aktorki. Tak samo Tonks mimo ¿e nie pokazali jej duzo to uda³o siê uchwyciæ jej charakterek. Natomiast Lupin i Syriusz to totalna pora¿ka. Szczególnie pan Black. Bez obrazy ale Gary Oldman nie pasuje do roli Syriusza. |
|
|
|
| Blubottle |
Dodany dnia 27.10.2007 11:32
|
![]() Postów: 7 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 21 Ranga: Mugol Data rejestracji: 25.10.07 |
Moja wyobra¼nia jest bardzo wymagaj±ca- czytaj±c, wobra¿a³am sobie najdrobniejsze szczegó³y, niejednokrotnie tak¿e rysuj±c sylwetki bohaterów i poszczególne sceny, przerzycaj±ce siê podczas Kamienia Filozoficznego. ¦wiêta Trójca, czê¶ciowo odpowiada³a rysopisowi, ale od moich wobra¿eñ by³a odmienna. Draco Malfoy, tak¿e absolutnie nie wpasowa³ siê w moje wymagania. Najbardziej podoba³ mi siê Hagrid oraz domowe skrzaty, a tak¿e kilka ról drugoplanowych. Ale np. Fleur Delacur, albo Cho? Absolutnie nie! Nie ma dobra i z³a, jest tylko w³adza i potêga. A mi³o¶æ ma zapach krusz±cego siê szk³a. |
|
|
|
| Kik_C |
Dodany dnia 28.10.2007 16:29
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 20 Ranga: Mugol Data rejestracji: 25.10.07 |
Harry, Ron, Hermiona, Weasleyowie, Draco, nauczyciele i Treawley s± spoko dok³adnie tak jak mo¿na ich sobie wyobraziæ . . . Ale co do Umbrigde mam zastrze¿enia . . . Wyobra¿a³am j± sobie jako star±, pomarszczon± blondynkê, chud± i okropnie ubran± . Ale ona nie by³a taka jak± mia³am przed oczami gdy czyta³am ksi±¿kê D .. . Moody te¿ nie przypad³ mi do gustu . Inaczej mo¿naby by³o go zrobiæ . . . I Crouch w czwartej czê¶ci. . . Te¿ mi siê nie spodoba³ :lol: ³osz, ja tez sie rozpisa³am Kik'C
|
|
|
|
| Carola3000 |
Dodany dnia 30.10.2007 14:47
|
![]() Postów: 507 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 947 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 13.03.07 |
Kompletnie inaczej wyobra¿a³am sobie Moody'ego!! Kompletnie!! In my imagination by³ wysoki, szczup³y z bardzo ciemnymi br±zowymi w³osami d³ugimi. Mia³ byæ nieco mroczny i dziwny a tymczasem jest rudzielec pogodny i grubiutki! Kompletny niewypa³! Lune zope³nie inaczej sobie wyobra¿a³am. W mej g³owie nie mia³a w³osów d³ugich i prostych ale pó³d³ugie i krêcone.... no i ten g³os, kompletnie do niej nie pasuje;/ Za to strza³em w 10 by³a Harmiona i Ron... Co co Harryego mam ma³e zastrze¿enia ale ujdzie w t³oku
|
|
|
|
| startbm |
Dodany dnia 03.11.2007 17:23
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1 Ranga: Mugol Data rejestracji: 19.10.07 |
Jak dla mnie wszyscy aktorzy s± ¶wietnie dobrani Harry by³ idealny w I II III i IV czê¶ci ¶wietnie. W V MI sie TROCHÊ NIE PODOBA ALE NIC. Czas leci a ludzie siê zmieniaj±. Dobrze ¿e od II zmienili Dumblendora bo tamten by³ trochê za stary![]() ![]() Ale ogólnie wszyscy s± ¶wietni B) Edytowane przez Xeri dnia 30.10.2013 20:45
(-_(-_(-_(-_(-_-)_-)_-)_-)_-)
tak du¿o nas kocha ksi±¿ki o Harrym Potterze |
|
|
|
| Jasmine |
Dodany dnia 28.11.2007 09:47
|
![]() Postów: 41 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 146 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 23.11.07 |
Na to pytanie musia³abym odpowiedzieæ zaraz po ogl±dniêciu mojego pierwszego filmu o HP Teraz ju¿ tak siê przyzwyczai³am do postaci, ¿e historia... Wed³ug mnie Snape jest najlepszy i kropka. Aktor idealny do tej roli, no i ten g³os... Dumby by³ du¿o lepszy w dwóch pierwszych czê¶ciach. Dok³adnie tak go sobie wyobra¿a³am. Albus w pozosta³ych ekranizacjach jest dla mnie beznadziejny... Nie mnie juu¿ tu
![]() |
|
|
|
| Hermi007 |
Dodany dnia 01.12.2007 13:15
|
![]() Postów: 6 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 57 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 25.05.07 |
Ja to bym w ogóle filmu nie chcia³a widzieæ, ale ju¿ niestety widzia³am. Przed ogl±dniêciem filmu wszystkie praktycznie osoby widzia³am inaczej. Hagrida wyobra¿a³am sobie jako tego grubego z lost, Harry'ego.... nie wiem no ale Harry by³ dok³adnie opisany. ...¿aden dzieñ siê nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy, dwóch tych samych poca³unków, dwóch jednakich spojrzeñ w oczy... W.Szymborska http://kulisy-slawy.xx.pl |
|
|
|
| PinkSlip |
Dodany dnia 02.12.2007 12:24
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.12.07 |
Mi chyba najbardziej ze wszystkich nie pasowa³y niektóre osoby z CzO., zw³aszcza Krum i Fleur. Fleur mia³a byæ ol¶niewaj±co piêkna a tu co? Zwyk³a dziewczyna. Krum jest za wysoki jak na moje wyobra¿enia. Tak samo inaczej wyobra¿a³am sobie Lorda V. Ró¿owo...
|
|
|
|
| Luna_9 |
Dodany dnia 02.12.2007 21:09
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 297 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 545 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 02.12.07 |
Ja prawie tak samo wyobra¿a³am sobie zamek malfo by³ odrobine inny,hermiona ,Harry i Ron s± bardzo podobni do wytworu mojej wyobra¼ni ale zupe³nie inny jest szalonooki.ale ogulnie s± podobni.![]() |
|
|
|
| Which he Her |
Dodany dnia 24.01.2008 21:35
|
![]() Postów: 15 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 9 Ranga: Mugol Data rejestracji: 23.12.07 |
Mi te¿ siê wydaje ¿e re¿yser dobra³ dobrych aktorów i przede wszystkim podobnych. Osobicie najbardziej mnie wku¿a blizna Harry'ego która w ksi±¿ce jest na ¶rodku czo³a a nie na boku jak to zrobiliw filmie. Ca³a reszta jest zno¶na.:rip: |
|
|
|
| Bilbao |
Dodany dnia 28.01.2008 22:47
|
![]() Postów: 13 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 15 Ranga: Mugol Data rejestracji: 14.01.08 |
A mnie najbardziej, najbardziej na ¶wiecie wpieni³a Hermiona. Teraz ju¿ luz. Przyzwyczai³am siê, ale za 1 razem co to w ogóle ma byc? Hermiona w ksi±¿ce ma krêcone w³osy NATURALNE, a filmowa? Jakie¶ kiepskie kudle - pudle i jeszcze prosta grzywka. Bez sensu. Zapraszam na stronkê. Uwaga serial! www.waga.tivi.pl. Czarodziejka z Wenus
|
|
|
|
| Bellatriss |
Dodany dnia 30.01.2008 23:22
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 16 Ranga: Mugol Data rejestracji: 14.01.08 |
Mi nie pasowali: -Lupin-wyobra¿a³am go sobie przystojniejszego;p -Harry-powinien byæ mniejszy -Draco-Tom Felton jest za przystojny! Ludzie, ja sobie przypominam, jakoby Rowling opisywa³a go jako go¶cia ze szczurz± mord±! Obsadzili za ³adnego aktora w tej roli i tego efektem s± te wszystkie love stories Draco&Hermiona/Ginny/jakakolwiek potterowska laska pNo i kto¶ jeszcze, ale w tej chwili nie pamiêtam
|
|
|
|
ulan1989 |
Dodany dnia 03.02.2008 15:31
|
![]() Postów: 12 Dom: GryffindorPunkty: 468 Ranga: Nieustraszony Gryfon Data rejestracji: 14.10.07 |
raczej w wiêkszo¶ci tak, niezgadza mi siê tylko parê osób. dumbledore by³ fajny w 1 i 2 czê¶ci (szkoda, ¿e aktor zmar³), ten pó¼niejszy terz jest niczego sobie ale wola³em tamtego, tonks inaczej sobie wyobra¿a³em, my¶la³em, ¿e harry z ronem bêd± chudsi i ron bêdzie mia³ piegi, petunia powinna byæ blondynk± a vernon mia³ mieæ czarne w±sy, dydley nie by³ terz tak spa¶ony jak oczekiwa³em. my¶la³em terz, ¿e moody bêdzie chudszy, bardziej obli¼niony, starszy z krótk± brod± i, ¿e to oko nie bêdzie na jakiejs takiej opasce... O! Quam dulce et decorum est pro patria mori!
|
|
|
|
| ElderWand |
Dodany dnia 03.02.2008 16:18
|
![]() Postów: 23 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 32 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 03.02.08 |
Najwieksza porazka to Alastor Moody. Koles zupelnie nie pasuje do moich wyobrazen. Snape- w porzadku. Dumbledore, pierwotny byl lepszy, ale na tego tez nie narzekam. Hermiona powinna miec bujniejsza szope i bardziej królicze zêby Ron krótsze w³osy i pieeeegi Pozostali ca³kiem ok. Podoba³ mi sie dobor roli Minerwy McGonagall- super! szkoda, ze blizniacy do opisu z ksiazki pasuja tylko pod tym wzgledem, za s± rudzi! mieli byæ krêpi Ale i tak najlepsza jest Bella! ha! ona pasuje idelanie pomyslec ze ta aktorka wyglada tak w real Edytowane przez Xeri dnia 30.10.2013 20:46
Dla Wiêkszego Dobra
|
|
|
|
| MadziiaLL |
Dodany dnia 03.02.2008 17:05
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 24 Ranga: Mugol Data rejestracji: 03.02.08 |
Ka¿dego wyobra¿a³am sobie inaczej. Przecie¿ to oczywiste, ¿e autorzy filmu nie my¶leli o nich tak jak ja i nie pokazali ich moimi wyobra¿eniami. Wiele osób bardziej mi siê podoba³o w filmie ni¿ w mojej wyobra¼ni. By³y to raczej g³ówne postacie takie jak Harry, Ron, Hermiona, Hagrid, Dumbledore i Snape. Niestety niektóre bardzo zawiod³y moje oczekiwania. Syriusza wyobra¿a³am sobie bardziej potê¿nego i silnego. Fleur wyobra¿a³am sobie jak jak±¶ mega piêkno¶æ, a w filmie jaka¶ zwyk³a dziewczyna. Nie bêdê siê rozpisywa³a o wszystkich aktorach, poniewa¿ bym siê za bardzo rozpisa³a. Pozdrawiam wszystkich
|
|
|
|
| Aberrant |
Dodany dnia 17.02.2008 16:01
|
![]() Postów: 872 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1047 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 09.01.08 |
Hmmm. Jak dla mnie to Umbridge jako¶ tak po prostu dobrze wysz³a ![]() No i trio chocia¿ Hermiona powinna mieæ te w³osy inaczej... Syriusza i Lupina sobie troche inaczej wyobra¿a³am. Draco bez zastrze¿eñ ;] Po prostu ¶wietny ![]() I Snape...te w³osy jego w filmie mi nie pasuj±...nie potrafie powiedzieæ dlaczego. Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-w³asnej-wszechwiedzy Krukonów, chroñ nas Slytherinie!
*** Kiedy my¶lê i nic nie wymy¶lê to sobie my¶lê po co ja tyle my¶la³em aby nic nie wymy¶liæ. Przecie¿ mog³em nic nie my¶leæ i tyle samo bym wymy¶li³. Gdyby mê¿czyzna nawet potrafi³ zrozumieæ co my¶li kobieta i tak by w to nie uwierzy³. [Dorothy Parker] Dzi¶ mê¿czyzna uchodzi ju¿ za d¿entelmena, kiedy wyjmuje papierosa z ust, zanim poca³uje kobietê. [Barbara Streisand] Je¶li potrafisz ¶miaæ siê z siebie - to najlepszy dowód, ze masz poczucie humoru. [Molier] Nic tak nie odm³adza, jak prawdziwie niedorzeczny kawa³. W³a¶nie najg³upsze prawa natury s± najbardziej smakowite. [Witold Gombrowicz] Je¶li czasem Polka siê Panu Bogu uda, to ju¿ mówi±c po prostu, klêkajcie narody! [Henryk Sienkiewicz] Dzieñ, w którym siê nie ¶mia³e¶, jest dniem straconym. [Phil Bosmans] *** ![]() Naj, naj: Norie-14 le¶niczówka, terrorystka ![]() Mój grzybek^^ Jest niepowtarzalna, uwielbiam z ni± rozmawiaæ (szczególnie o lesie ). Ma wspania³e poczucie humoru ;]Draco i tak jest mój ![]() Ania 95 Za nasze skojarzenia^^ Jest po prostu niemo¿liwa ![]() Ma ¶wietne poczucie humoru, uwielbiam z ni± rozmawiaæ... I w ogóle... Jest jedn± z najlepszych... Kochana Anix ;* Najlepszy tekst: "A Rudy je gumki" ( inne na koñcu podpisu^^) miszel14 Szelka ![]() Ma ¶wietne poczucie humoru, uwielbiam z ni± rozmawiaæ. Ma fajnego (?) s±siada ![]() Myszaaa ;* pocisk Obojniaczka taka sama jak ja. Klub Obojniaków ![]() Ma du¿e poczucie humoru ;] Qin Terrorystka, zabawka ![]() Fajnie siê z ni± gada, mo¿na z ni± po¿artowaæ ( bez skojarzeñ )Kochana Fiszka ;* ;] Evi-Lyn Hmm... Jest mi³a, sympatyczna Sama nie wiem za co j± lubiê. KaputDraconis Za jej troske o moje w³osy...^^ Ha! Jest powalona...^^ I dobrze DMateusz Dumbledore Za genialne teksty, przez które umieram ![]() Esey Za poczucie humoru, ¶wietne teksty, mi³e rozmowy^^ inne nie znaczy gorsze, inne znaczy zboczone lesniczowki smiley Nacia1234 Za to, ¿e zawsze mówi to co my¶li, jest ¶lizgonk±, fajnie siê z ni± gada^^. Lubie j± DKarolcia_potteromaniaczka Za mi³e rozmowy, poczucie humoru... ;* Uwielbiam z ni± rozmawiaæ Utilisateur Utilek^^ Jest mi³y, mo¿na z nim po¿artowaæ. ^^ Klaudia@Harry Potter Fajnie siê z ni± rozmawia... I... w ogóle jest super d*** By Ania 95 ! D Proszê nie umieraæ...Abi i Nori by³y w lesie! W nocy... w domku... A tu: Domek z piernika! Abi i Norie oblewa³y Dzieñ Kobiet na swój sposób... W domku z piernika -Abi kocha las. Las kocha Abi. A Abi i Norie s± w lesie! Rudy=Gumkopo¿eracz Ja: ja pieje.... DAnia: Kogut! kura jajko p³ód nowe ¿ycie "Psze pani, psze pani, bo on je gumki"... buhha Znaczy siê gumy... "A sk±d ten wytrysk?" "Util, nie wiem dlaczego ale twoj avek kojarzy mi sie z pedofilem, ktory chce komus to zrobic przez ekran..." Zgon... zgony... zgoñ go, zgoñ... Dobrze, ¿e nie powiedzia³am "zgol go, zgol"... buahah "A Abi bedzie ogladac Norie" "Ty nie wiesz co to sa gumki?" "Ty pedofilu, nie jedz tego dywanu!" Do Teletubisia - królika)Abi, od dzisiaj nazywasz sie "Gumeczka" |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Harry by³ idealny w I II III i IV czê¶ci ¶wietnie. W V MI sie TROCHÊ NIE PODOBA ALE NIC. Czas leci a ludzie siê zmieniaj±. Dobrze ¿e od II zmienili Dumblendora bo tamten by³ trochê za stary
Xeri

Gryffindor