Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
26.07.2026 20:12
Jako tako, nawet mi siê sb dzi¶ ¶ni³o xD

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Jak zaczê³a siê Wasza przygoda z HP?
Karciia
Ja posz³am kiedy¶ z mam± do biblioteki, bo mama wypo¿ycza³a ksi±¿ki i pani z biblioteki mi da³a ksi±¿kê.
Na pocz±tku nie chcia³am my¶la³am, ¿e jest g³upie.
Ale to nieprawda.
To cudowna ksi±¿ka <3
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 12.02.2014 16:21

hogsmeade.pl/button/gryffindor.jpg

www.potterowo.bloog.pl
Ginny150
Ja muszê siê przyznaæ, ¿e na pocz±tku ogl±da³am jednak filmy... a¿ mi wstyd :)
Ale kiedy posz³am na Zakon Feniksa s³ysza³am wiele negatywnych komentarzy, ¿e prawie wszystko wyciêli wiêc postanowi³am przeczytaæ ksi±¿kê no i do tego czasu przeczyta³am wszystkie wiêcej ni¿ raz :)
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 12.02.2014 16:22

The DOS
Heh... ja ma³o czyta³em i mia³em CO¦ przeczytaæ... no i dosta³em HPiKF pod choinkê i tak przez pó³ roku siê zabiera³em do czytania. A jak zacz±³em, to w 4 godziny pierwszy tomik ³ykn±³em... No i tak to idzie...;)
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 12.02.2014 15:47
Gdyby Harry Potter by³ mugolem nikt by o nim nie czyta³...

michase
Moja przygoda z t± ksi±¿k± zaczê³a siê przypadkowo. Mój kolega za³o¿y³ siê ze mn± o 10 z³,
¿e w 3 dni nie przeczytam pierwszej czê¶ci HP.
Zak³ad wygra³em HP mnie wci±gn±³.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 12.02.2014 15:48

Profesor-Snape
Wiêc tak...
Moja kuzynka, jak mia³em 9 lat po¿yczy³a mi grê HP i Kamieñ Filozoficzny i od razu mnie wci±gnê³a. Pragn±³em wiêcej i wiêcej. W koñcu uda³o mi siê namówiæ mamê, aby mi kupi³a ksi±¿kê, i tak siê zaczê³o!
Teraz po przeczytaniu czê¶ci 1-6 czekam na siódemkê!!!
I oto ca³a historia. Mam nadzieje, ¿e wam siê podoba³a.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 12.02.2014 15:51
Na moich lekcjach nie bêdzie rzucania zaklêæ i bezcelowego machania ró¿d¿kami!!!
Zrozumiano???

http://spoko.kolo.jestmistrzem.pl/
Prefix u¿ytkownikaGoszka
Kiedy¶ nie lubi³am Harry'ego Pottera... Ba³am siê tego, po obejrzeniu filmu! By³am ma³a i g³upia! Do przeczytania ksi±¿ki namówi³a mnie przyjació³ka. Marysia. Kiedy¶ te¿ uwa¿a³a, ¿e ksi±¿ka jest g³upia, ale nie wiem jakim cudem przeczyta³a ksi±¿kê. Siêgnê³am po HP, maj±c nadziejê, ¿e gdy skoñczê j± czytaæ to z czystym sercem powiem, ¿e to bzdura i nikt siê nie bêdzie czepiaæ. Niestety, a mo¿e stety, ksi±¿ka okaza³a siê fantastyczna! Musia³am przyznaæ racjê kumpeli. Zrobi³am to ze smutkiem, bo siê pomyli³am, a jak powiedzia³ kiedy¶ Dumbledore..."Ludzie o wiele ³atwiej wybaczaj± innym omy³ki, ni¿ to, ¿e mieli racje". Siêgnê³am po nastêpne tomy. Teraz jestem zagorza³± fank± HP i... co tu du¿o mówiæ... zakocha³am siê w tej ksi±¿ce!
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 12.02.2014 15:52

68.media.tumblr.com/fc2672d87f07e294d318933ac747d7f0/tumblr_ogyzlc3sGg1t0amgdo2_500.jpg

68.media.tumblr.com/1247c5965fe4e3bf9a88f2bfbed35765/tumblr_ogyzlc3sGg1t0amgdo3_500.jpg

http://www.filmweb.pl/user/Goszka_
motterpoter
Ja, gdy obejrza³em pierwsz± czê¶æ Harry'ego nic nie zrozumia³em... ale gdy mia³em 9 lat poprosi³em tatê ¿eby mi kupi³ pierwsz± czê¶æ Harry'ego Pottera. No i zacz±³em czytaæ. Wci±gnê³o mnie i w rekordowym czasie j± przeczyta³em.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 12.02.2014 15:53

Ania 95
Te¿ bym chcia³a byæ potteromaniaczk± w wieku 9 lat... Ja Harry'ego zaczê³am czytaæ w pi±tej klasie, wiêc mia³am chyba 12 lat. A jak siê zaczê³a moja przygoda? Zawsze bardzo lubi³am czytaæ i czêsto odwiedza³am szkoln± bibliotekê. Pewnego dnia do biblioteki przywieziono nowe ksi±¿ki. By³ w¶ród nich HP. Na pocz±tku nie chcia³am tego wypo¿yczyæ. Chcia³am "Opowe¶ci z Narni" (ale by³am g³upia). Ale bibliotekarka mnie namówi³a i wypo¿yczy³am HP i Wiê¼nia Azkabanu. W domu z nudów zaczê³am czytaæ... i od tej pory jestem potteromaniaczk±.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 12.02.2014 15:53

Prefix u¿ytkownikaGoszka
No i tak to zwykle jest... Mnie namówi³y kole¿anki i teraz w obecno¶ci wszystkich ¶wiadków na forum chcia³abym o¶wiadczyæ, ¿e je kocham! Gdyby nie namówi³y to nie wiem co bym zrobi³a! Kocham te dwie wariatki!!!
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 12.02.2014 15:54

68.media.tumblr.com/fc2672d87f07e294d318933ac747d7f0/tumblr_ogyzlc3sGg1t0amgdo2_500.jpg

68.media.tumblr.com/1247c5965fe4e3bf9a88f2bfbed35765/tumblr_ogyzlc3sGg1t0amgdo3_500.jpg

martafun
Ja dosyæ pó¼no zaczê³am czytaæ;( i ¿a³ujê i to jak. Moja siostra i jej przyjació³ki strasznie lubi³y Harry'ego! Po¿yczy³am ksi±¿kê no i zaczê³am czytaæ pierwsz± czê¶æ (12lat) strasznie mi siê nie podoba³a, znudzi³a mi siê po 4 rozdzia³ach. Oczywi¶cie ogl±da³am wszystkie filmy. Wtedy to akurat tylko 2. No i zabra³am siê drugi raz do ksi±¿ki, i znowu nie wypali³o. Trzeciej czê¶ci nie obejrza³am. Pó¼niej siostra namówi³a mnie do pój¶cia do kina na 4 czê¶æ. Posz³am chêtnie. W ogóle nic nie kapowa³am nie wiedzia³am o co chodzi w tym filmie. Po wyj¶ciu obieca³am sobie, ¿e przeczytam! No i przeczyta³am szybko w zadziwiaj±cym tempie. Nie wiedzia³am ¿e umiem tak szybko czytaæ. Obejrza³am 3 cze¶æ. No i teraz uwielbiam go czytaæ, przeczyta³am go ju¿ ponad 50 razy i jeszcze nie mam dosyæ. Teraz szaleje na punkcie Harry'ego czekam na 7:o

Trochê zagmatwa³am;)
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 12.02.2014 15:56
By³y dwie siostry - Noc i ¶mieræ, ¶mieræ wiêksza a Noc mniejsza, Noc by³a piêkna jak sen, a ¶mieræ... ¶mieræ by³a jeszcze piêkniejsza.

Ginewra Wesly5
Moja przygoda zaczê³a siê rok temu, kiedy to dosta³am grê, pt. ,, Harry Potter i Komnata Tajemnic '' Po miesi±cu przyszed³ czas aby obejrzeæ film. Pokocha³am go. Ogl±da³am po 2 razy dziennie ;) . Pó¼niej kupi³am nastêpn± grê i jeszcze jedn± i jeszcze jedn±. Ale postanowi³am to zmieniæ - wypo¿yczy³am w szkolnej bibliotece ksi±¿kê i nie mog³am siê od niej oderwaæ. Je¶li kto¶ z was nie przeczyta³ jeszcze ¿adnej ksi±¿ki to zachêcam. Pozdrawiam.
www.myslodsiewnia.lua.pl
www.myslodsiewnia.lua.pl
www.myslodsiewnia.lua.pl
www.myslodsiewnia.lua.pl

Hej. Wspólnie z przyjació³mi za³o¿y³am strone o tematyce Potterowskiej. Jest to kontynuacja strony www.huncwoci.lua.pl. Z powodu awarii musieli¶my za³o¿yæ now±. Adres do niej to: http://www.Myslod...ia.lua.pl/. Z góry dziêki za rejestracjê. Pozdrawiam=*

http://www.myslodsiewnia.lua.pl/
Ania 95
Oj, Goszka by¶ siê zdziwi³a. Niektórzy obejrzeli tylko filmy i uwa¿aj± siê za potteromaniaków. Ja sama do nich nie nale¿ê. Przeczyta³am i ogl±dnê³am wszystkie czê¶ci HP i mogê spokojnie nazywaæ siebie potteromaniaczk±.:smilewinkgrin:

Prefix u¿ytkownikaGoszka
Ania95, jestem 100% pewna, ¿e do nich nie nale¿ê, ale nie przczytaæ Harrego
Pottera i nazywaæ siê potteromaniakiem to jest totalna ¿enada, ¿a³o¶æ i wstyd!

Andrzejk1k
Kiedy¶ nie wiedzia³em o istnieniu Harry'ego Potter'a do puki nie ukaza³ siê film. Film bardzo mi siê spodoba³. Nie wiedzia³em nawet ¿e s± ksi±¿ki! Potem obejrza³em 2, 3 i 4 czê¶æ. Po wyj¶ciu z kina po czwartej czê¶ci rodzice powiedzieli mi, ¿e s± ksi±¿ki. Chcia³em dowiedzieæ siê co bêdzie dalej, a nie wiedzia³em o istnieniu V tomu, wiêc przeczyta³em VI. Od kolegi dowiedzia³em siê o V tomie. Wiêc go przeczyta³em. To wszystko tak mi siê tak spodoba³o, ¿e przeczyta³em ca³± seriê od pocz±tku.

Podsumowanie:
Najpierw przeczyta³em VI tom
Potem V
Potem I
Potem II
Potem III
Potem IV
Potem znowu V
Potem znowu VI
Teraz czekam na VII
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 12.02.2014 15:58
Za¶piewajcie razem ze mn± hymn Hogwartu:

Hogwart, Hogwart, Pieprzo-Wieprzy Hogwart,
Naucz nas choæ trochê czego¶!
Czy kto m³ody z ¶wierzbem ostrym,
Czy kto stary z ³bem ³ysego,
Mo¿esz wypchaæ nasze g³owy
Farszem czego¶ ciekawego,
Bo powietrze je wype³nia,
Muchy zdech³e, kurzu we³na.
Naucz nas co porzyteczne,
Pamiêæ wzrusz, co ledwie zipie,
My za¶ bêdziem wkuwaæ wiecznie,
A¿ siê w próchno mózg rozsypie!

Prefix u¿ytkownikaGoszka
Royal, to raczej niemo¿liwe, bo bym wygra³a...xD Ale tak na serio, to jest bardzo du¿o wspania³ych osób, które mog³yby wygraæ konkurs... Pytaj siê administaratorów. Najlepiej Limonki ;)

Prefix u¿ytkownikaAna93
Teraz to mi ju¿ troszkê przesz³o, ale jeszcze kilka lat temu zna³am wszystkie zaklêcia, ro¶liny, nawet przepisy eliksirów, które by³y opisane w ksi±¿kach. Pamiêæ niestety zawodzi i dlatego czytam seriê od nowa (nie pytajcie który raz z rzêdu :D)
Gra³am tylko w jedn± grê, a ogl±da³am filmy, bo uwa¿a³am, ¿e jest to mój obowi±zek jako potteromaniakalnej wariatki... Nie twierdze, ¿e mi siê nie podoba³y... Na pierwszych trzech czê¶ciach by³am w kinie, przy kolejnych jako¶ siê nie uk³ada³o... A ksi±¿ki czytam praktycznie od pocz±tku... "Praktycznie" bo 1 i 2 tom przeczyta³am kiedy wydali 2 (oczywi¶cie po kolei xP). No i to by by³o na tyle B)

P.S. Nie by³am na filmach w kinie, ale wszystkie mam na kasetach (1 i 2) b±d¼ p³ytach (3, 4, 5) :D
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 12.02.2014 15:59

herma_007
Ja muszê przyznaæ, ¿e moja przygoda z HP zaczê³a siê do¶æ pó¼no. Mniej wiêcej jakie¶ 3-4 lata temu.
Moja kole¿anka ju¿ od dawna czyta³a HP, jednak o tym nie rozmawia³y¶my, zreszt± ja nie lubi³am ksi±¿ek, a raczej ich czytaæ. W koñcu, kiedy¶ wypo¿yczy³am sobie, I tom, sama nie wiem dlaczego. Zaczê³am go czytaæ. By³a to jedna z pierwszych ksi±¿ek jakie przeczyta³am, nie licz±c lektur. Po prostu tak siê cieszy³am, ¿e potrafiê przeczytaæ inn± ksi±¿kê, to zapocz±tkowa³o moj± przygodê. I tak po kolei, przeczyta³am ca³± seriê kilka razy. Mo¿e to dlatego, ¿e tak pó¼no zaczê³am siê interesowaæ to by³am tylko na premierze V czê¶ci. A nie! O matko, teraz sobie przypomnia³am, ¿e by³am kiedy¶ z bratem w kinie, ale to tak dawno, ¿e nie pamiêtam czy to by³ film 'Komnata Tajemnic", czy "Kamieñ Filozoficzny" ... Teraz ju¿ to kino nie istnieje i to by³o jeszcze, za nim zaczê³am czytaæ.
Kiedy¶ kupiê nó¿ i powy¿ynam wszystkich wko³o
Kupiê nó¿, zostawiê nas dwoje

Bo ja kocham Bukê!

Nacia
To nie by³o tak dawno, bo na wakacjach. W lipcu pojecha³am do kumpeli,z e starych lat. Nie wiedzia³am, ¿e z niej a¿ taka Potteromaniaczka. Ja wtedy masakrycznie tego nie lubi³am. Wiêc pojecha³am do niej na noc. Akurat wieczorem lecia³a 1 czê¶æ HP. Nie chcia³am ogl±daæ, ale ona i jej mama mnie jako¶ namówi³y. Po raz pierwszy mog³am naprawdê skupiæ siê przy ogl±daniu tego filmu. Wci±gnê³am siê, wiêc chcia³am wiêcej i tak dalej. Sami widzicie, ¿e wszystko zaczê³o siê od filmu. A ¿a³ujê, ¿e wcze¶niej nie zaczê³am czytaæ.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 12.02.2014 16:00
Life is wasted on the living

i49.tinypic.com/282m7op.jpg

hermionaginny
Mia³am 8 lat i zobaczy³am, ¿e u mojej siostry ciotecznej stoj± dwa HP po angielsku na pó³ce. Tyle ¿e wtedy nie umia³am za dobrze angielskiego, wiêc przeczyta³am po polsku. Nastêpne czê¶ci czyta³am ju¿ po ang. Aczkolwiek moja siostra mówi³a, ¿e to dla mnie za bardzo przera¿aj±ce.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 12.02.2014 16:01
Auror to ja xD

S³ucham:
Matalliki
Nirvany

Odpowiednik w HP: Hermiona
Dom: Gryffindor
Patronus: Kot
Animag: Kot
Zwierzê: Krzywo³ap i Hedwiga
Nazywam siê Kasia :).

herma_007
U mnie w klasie te¿ s± takie osoby. Co prawda jest ich bardzo ma³o ale to ju¿ zawsze co¶. Tylko po nich tego nie mo¿na poznaæ, ja siê dowiedzia³am jeszcze w podstawówce, kiedy to pani od j. polskiego kaza³a nam zak³adaæ dzienniczki ksi±¿ek przeczytanych w wolnym czasie. Ale mam jeszcze nauczyciela od matematyki, który bardzo lubi tê sagê. Kiedy¶ nawet podyktowa³ nam zadanie o ksi±¿kach HP ....
Kiedy¶ kupiê nó¿ i powy¿ynam wszystkich wko³o
Kupiê nó¿, zostawiê nas dwoje

Bo ja kocham Bukê!

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: