Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Jak zaczê³a siê Wasza przygoda z HP?
|
|
| Karciia |
Dodany dnia 04.11.2007 20:04
|
![]() Ostrze¿enia: 3 Postów: 7 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 261 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 08.10.07 |
Ja posz³am kiedy¶ z mam± do biblioteki, bo mama wypo¿ycza³a ksi±¿ki i pani z biblioteki mi da³a ksi±¿kê. Na pocz±tku nie chcia³am my¶la³am, ¿e jest g³upie. Ale to nieprawda. To cudowna ksi±¿ka <3 Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 16:21
|
|
|
|
| Ginny150 |
Dodany dnia 14.11.2007 19:50
|
![]() Postów: 11 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 378 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 11.11.07 |
Ja muszê siê przyznaæ, ¿e na pocz±tku ogl±da³am jednak filmy... a¿ mi wstyd ![]() Ale kiedy posz³am na Zakon Feniksa s³ysza³am wiele negatywnych komentarzy, ¿e prawie wszystko wyciêli wiêc postanowi³am przeczytaæ ksi±¿kê no i do tego czasu przeczyta³am wszystkie wiêcej ni¿ raz Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 16:22
|
|
|
|
| The DOS |
Dodany dnia 19.11.2007 06:49
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 5 Ranga: Mugol Data rejestracji: 16.11.07 |
Heh... ja ma³o czyta³em i mia³em CO¦ przeczytaæ... no i dosta³em HPiKF pod choinkê i tak przez pó³ roku siê zabiera³em do czytania. A jak zacz±³em, to w 4 godziny pierwszy tomik ³ykn±³em... No i tak to idzie... Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 15:47
Gdyby Harry Potter by³ mugolem nikt by o nim nie czyta³...
|
|
|
|
| michase |
Dodany dnia 19.11.2007 12:58
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 4 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 31 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 18.11.07 |
Moja przygoda z t± ksi±¿k± zaczê³a siê przypadkowo. Mój kolega za³o¿y³ siê ze mn± o 10 z³, ¿e w 3 dni nie przeczytam pierwszej czê¶ci HP. Zak³ad wygra³em HP mnie wci±gn±³. Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 15:48
|
|
|
|
| Profesor-Snape |
Dodany dnia 05.01.2008 19:51
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 1 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 26 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 05.01.08 |
Wiêc tak... Moja kuzynka, jak mia³em 9 lat po¿yczy³a mi grê HP i Kamieñ Filozoficzny i od razu mnie wci±gnê³a. Pragn±³em wiêcej i wiêcej. W koñcu uda³o mi siê namówiæ mamê, aby mi kupi³a ksi±¿kê, i tak siê zaczê³o! Teraz po przeczytaniu czê¶ci 1-6 czekam na siódemkê!!! I oto ca³a historia. Mam nadzieje, ¿e wam siê podoba³a. Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 15:51
Na moich lekcjach nie bêdzie rzucania zaklêæ i bezcelowego machania ró¿d¿kami!!!
Zrozumiano??? |
|
|
|
Goszka |
Dodany dnia 05.01.2008 20:43
|
![]() Pochwa³y: 4 Postów: 619 Dom: SlytherinPunkty: 15017 Ranga: ¯ywa Legenda Data rejestracji: 09.11.07 |
Kiedy¶ nie lubi³am Harry'ego Pottera... Ba³am siê tego, po obejrzeniu filmu! By³am ma³a i g³upia! Do przeczytania ksi±¿ki namówi³a mnie przyjació³ka. Marysia. Kiedy¶ te¿ uwa¿a³a, ¿e ksi±¿ka jest g³upia, ale nie wiem jakim cudem przeczyta³a ksi±¿kê. Siêgnê³am po HP, maj±c nadziejê, ¿e gdy skoñczê j± czytaæ to z czystym sercem powiem, ¿e to bzdura i nikt siê nie bêdzie czepiaæ. Niestety, a mo¿e stety, ksi±¿ka okaza³a siê fantastyczna! Musia³am przyznaæ racjê kumpeli. Zrobi³am to ze smutkiem, bo siê pomyli³am, a jak powiedzia³ kiedy¶ Dumbledore..."Ludzie o wiele ³atwiej wybaczaj± innym omy³ki, ni¿ to, ¿e mieli racje". Siêgnê³am po nastêpne tomy. Teraz jestem zagorza³± fank± HP i... co tu du¿o mówiæ... zakocha³am siê w tej ksi±¿ce! Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 15:52
![]() ![]() |
|
|
|
| motterpoter |
Dodany dnia 06.01.2008 16:46
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 2 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 22 Ranga: Mugol Data rejestracji: 26.12.07 |
Ja, gdy obejrza³em pierwsz± czê¶æ Harry'ego nic nie zrozumia³em... ale gdy mia³em 9 lat poprosi³em tatê ¿eby mi kupi³ pierwsz± czê¶æ Harry'ego Pottera. No i zacz±³em czytaæ. Wci±gnê³o mnie i w rekordowym czasie j± przeczyta³em. Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 15:53
|
|
|
|
| Ania 95 |
Dodany dnia 06.01.2008 17:28
|
![]() Postów: 1235 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1635 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 26.12.07 |
Te¿ bym chcia³a byæ potteromaniaczk± w wieku 9 lat... Ja Harry'ego zaczê³am czytaæ w pi±tej klasie, wiêc mia³am chyba 12 lat. A jak siê zaczê³a moja przygoda? Zawsze bardzo lubi³am czytaæ i czêsto odwiedza³am szkoln± bibliotekê. Pewnego dnia do biblioteki przywieziono nowe ksi±¿ki. By³ w¶ród nich HP. Na pocz±tku nie chcia³am tego wypo¿yczyæ. Chcia³am "Opowe¶ci z Narni" (ale by³am g³upia). Ale bibliotekarka mnie namówi³a i wypo¿yczy³am HP i Wiê¼nia Azkabanu. W domu z nudów zaczê³am czytaæ... i od tej pory jestem potteromaniaczk±. Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 15:53
|
|
|
|
Goszka |
Dodany dnia 06.01.2008 18:41
|
![]() Pochwa³y: 4 Postów: 619 Dom: SlytherinPunkty: 15017 Ranga: ¯ywa Legenda Data rejestracji: 09.11.07 |
No i tak to zwykle jest... Mnie namówi³y kole¿anki i teraz w obecno¶ci wszystkich ¶wiadków na forum chcia³abym o¶wiadczyæ, ¿e je kocham! Gdyby nie namówi³y to nie wiem co bym zrobi³a! Kocham te dwie wariatki!!! Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 15:54
![]() ![]() |
|
|
|
| martafun |
Dodany dnia 06.01.2008 20:55
|
![]() Postów: 18 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 20 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.01.08 |
Ja dosyæ pó¼no zaczê³am czytaæ i ¿a³ujê i to jak. Moja siostra i jej przyjació³ki strasznie lubi³y Harry'ego! Po¿yczy³am ksi±¿kê no i zaczê³am czytaæ pierwsz± czê¶æ (12lat) strasznie mi siê nie podoba³a, znudzi³a mi siê po 4 rozdzia³ach. Oczywi¶cie ogl±da³am wszystkie filmy. Wtedy to akurat tylko 2. No i zabra³am siê drugi raz do ksi±¿ki, i znowu nie wypali³o. Trzeciej czê¶ci nie obejrza³am. Pó¼niej siostra namówi³a mnie do pój¶cia do kina na 4 czê¶æ. Posz³am chêtnie. W ogóle nic nie kapowa³am nie wiedzia³am o co chodzi w tym filmie. Po wyj¶ciu obieca³am sobie, ¿e przeczytam! No i przeczyta³am szybko w zadziwiaj±cym tempie. Nie wiedzia³am ¿e umiem tak szybko czytaæ. Obejrza³am 3 cze¶æ. No i teraz uwielbiam go czytaæ, przeczyta³am go ju¿ ponad 50 razy i jeszcze nie mam dosyæ. Teraz szaleje na punkcie Harry'ego czekam na 7:oTrochê zagmatwa³am Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 15:56
By³y dwie siostry - Noc i ¶mieræ, ¶mieræ wiêksza a Noc mniejsza, Noc by³a piêkna jak sen, a ¶mieræ... ¶mieræ by³a jeszcze piêkniejsza.
|
|
|
|
| Ginewra Wesly5 |
Dodany dnia 07.01.2008 17:33
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Postów: 7 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 96 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 25.11.07 |
Moja przygoda zaczê³a siê rok temu, kiedy to dosta³am grê, pt. ,, Harry Potter i Komnata Tajemnic '' Po miesi±cu przyszed³ czas aby obejrzeæ film. Pokocha³am go. Ogl±da³am po 2 razy dziennie ;) . Pó¼niej kupi³am nastêpn± grê i jeszcze jedn± i jeszcze jedn±. Ale postanowi³am to zmieniæ - wypo¿yczy³am w szkolnej bibliotece ksi±¿kê i nie mog³am siê od niej oderwaæ. Je¶li kto¶ z was nie przeczyta³ jeszcze ¿adnej ksi±¿ki to zachêcam. Pozdrawiam. www.myslodsiewnia.lua.pl www.myslodsiewnia.lua.pl www.myslodsiewnia.lua.pl www.myslodsiewnia.lua.pl Hej. Wspólnie z przyjació³mi za³o¿y³am strone o tematyce Potterowskiej. Jest to kontynuacja strony www.huncwoci.lua.pl. Z powodu awarii musieli¶my za³o¿yæ now±. Adres do niej to: http://www.Myslod...ia.lua.pl/. Z góry dziêki za rejestracjê. Pozdrawiam=* |
|
|
|
| Ania 95 |
Dodany dnia 07.01.2008 20:49
|
![]() Postów: 1235 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1635 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 26.12.07 |
Oj, Goszka by¶ siê zdziwi³a. Niektórzy obejrzeli tylko filmy i uwa¿aj± siê za potteromaniaków. Ja sama do nich nie nale¿ê. Przeczyta³am i ogl±dnê³am wszystkie czê¶ci HP i mogê spokojnie nazywaæ siebie potteromaniaczk±.:smilewinkgrin: |
|
|
|
Goszka |
Dodany dnia 08.01.2008 07:06
|
Ania95, jestem 100% pewna, ¿e do nich nie nale¿ê, ale nie przczytaæ Harrego Pottera i nazywaæ siê potteromaniakiem to jest totalna ¿enada, ¿a³o¶æ i wstyd! ![]() ![]() |
|
|
|
| Andrzejk1k |
Dodany dnia 09.01.2008 16:38
|
![]() Postów: 10 Dom: Brak przydzia³u Punkty: -11 Ranga: Irytek Data rejestracji: 22.07.07 |
Kiedy¶ nie wiedzia³em o istnieniu Harry'ego Potter'a do puki nie ukaza³ siê film. Film bardzo mi siê spodoba³. Nie wiedzia³em nawet ¿e s± ksi±¿ki! Potem obejrza³em 2, 3 i 4 czê¶æ. Po wyj¶ciu z kina po czwartej czê¶ci rodzice powiedzieli mi, ¿e s± ksi±¿ki. Chcia³em dowiedzieæ siê co bêdzie dalej, a nie wiedzia³em o istnieniu V tomu, wiêc przeczyta³em VI. Od kolegi dowiedzia³em siê o V tomie. Wiêc go przeczyta³em. To wszystko tak mi siê tak spodoba³o, ¿e przeczyta³em ca³± seriê od pocz±tku. Podsumowanie: Najpierw przeczyta³em VI tom Potem V Potem I Potem II Potem III Potem IV Potem znowu V Potem znowu VI Teraz czekam na VII Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 15:58
Za¶piewajcie razem ze mn± hymn Hogwartu:
Hogwart, Hogwart, Pieprzo-Wieprzy Hogwart, Naucz nas choæ trochê czego¶! Czy kto m³ody z ¶wierzbem ostrym, Czy kto stary z ³bem ³ysego, Mo¿esz wypchaæ nasze g³owy Farszem czego¶ ciekawego, Bo powietrze je wype³nia, Muchy zdech³e, kurzu we³na. Naucz nas co porzyteczne, Pamiêæ wzrusz, co ledwie zipie, My za¶ bêdziem wkuwaæ wiecznie, A¿ siê w próchno mózg rozsypie! |
|
|
|
Goszka |
Dodany dnia 09.01.2008 19:33
|
Royal, to raczej niemo¿liwe, bo bym wygra³a... Ale tak na serio, to jest bardzo du¿o wspania³ych osób, które mog³yby wygraæ konkurs... Pytaj siê administaratorów. Najlepiej Limonki ![]() ![]() |
|
|
|
Ana93 |
Dodany dnia 11.01.2008 22:09
|
![]() Postów: 21 Dom: HufflepuffPunkty: 227 Ranga: Pomocna d³oñ Data rejestracji: 30.12.07 |
Teraz to mi ju¿ troszkê przesz³o, ale jeszcze kilka lat temu zna³am wszystkie zaklêcia, ro¶liny, nawet przepisy eliksirów, które by³y opisane w ksi±¿kach. Pamiêæ niestety zawodzi i dlatego czytam seriê od nowa (nie pytajcie który raz z rzêdu ) Gra³am tylko w jedn± grê, a ogl±da³am filmy, bo uwa¿a³am, ¿e jest to mój obowi±zek jako potteromaniakalnej wariatki... Nie twierdze, ¿e mi siê nie podoba³y... Na pierwszych trzech czê¶ciach by³am w kinie, przy kolejnych jako¶ siê nie uk³ada³o... A ksi±¿ki czytam praktycznie od pocz±tku... "Praktycznie" bo 1 i 2 tom przeczyta³am kiedy wydali 2 (oczywi¶cie po kolei xP). No i to by by³o na tyle B) P.S. Nie by³am na filmach w kinie, ale wszystkie mam na kasetach (1 i 2) b±d¼ p³ytach (3, 4, 5) Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 15:59
|
|
|
|
| herma_007 |
Dodany dnia 12.01.2008 18:27
|
![]() Postów: 264 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 4776 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 18.06.07 |
Ja muszê przyznaæ, ¿e moja przygoda z HP zaczê³a siê do¶æ pó¼no. Mniej wiêcej jakie¶ 3-4 lata temu. Moja kole¿anka ju¿ od dawna czyta³a HP, jednak o tym nie rozmawia³y¶my, zreszt± ja nie lubi³am ksi±¿ek, a raczej ich czytaæ. W koñcu, kiedy¶ wypo¿yczy³am sobie, I tom, sama nie wiem dlaczego. Zaczê³am go czytaæ. By³a to jedna z pierwszych ksi±¿ek jakie przeczyta³am, nie licz±c lektur. Po prostu tak siê cieszy³am, ¿e potrafiê przeczytaæ inn± ksi±¿kê, to zapocz±tkowa³o moj± przygodê. I tak po kolei, przeczyta³am ca³± seriê kilka razy. Mo¿e to dlatego, ¿e tak pó¼no zaczê³am siê interesowaæ to by³am tylko na premierze V czê¶ci. A nie! O matko, teraz sobie przypomnia³am, ¿e by³am kiedy¶ z bratem w kinie, ale to tak dawno, ¿e nie pamiêtam czy to by³ film 'Komnata Tajemnic", czy "Kamieñ Filozoficzny" ... Teraz ju¿ to kino nie istnieje i to by³o jeszcze, za nim zaczê³am czytaæ. Kiedy¶ kupiê nó¿ i powy¿ynam wszystkich wko³o Kupiê nó¿, zostawiê nas dwoje Bo ja kocham Bukê! |
|
|
|
| Nacia |
Dodany dnia 12.01.2008 18:37
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 1 Postów: 3664 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 3252 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 27.08.07 |
To nie by³o tak dawno, bo na wakacjach. W lipcu pojecha³am do kumpeli,z e starych lat. Nie wiedzia³am, ¿e z niej a¿ taka Potteromaniaczka. Ja wtedy masakrycznie tego nie lubi³am. Wiêc pojecha³am do niej na noc. Akurat wieczorem lecia³a 1 czê¶æ HP. Nie chcia³am ogl±daæ, ale ona i jej mama mnie jako¶ namówi³y. Po raz pierwszy mog³am naprawdê skupiæ siê przy ogl±daniu tego filmu. Wci±gnê³am siê, wiêc chcia³am wiêcej i tak dalej. Sami widzicie, ¿e wszystko zaczê³o siê od filmu. A ¿a³ujê, ¿e wcze¶niej nie zaczê³am czytaæ. Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 16:00
Life is wasted on the living ![]() |
|
|
|
| hermionaginny |
Dodany dnia 13.01.2008 16:42
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Postów: 55 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 202 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 17.04.07 |
Mia³am 8 lat i zobaczy³am, ¿e u mojej siostry ciotecznej stoj± dwa HP po angielsku na pó³ce. Tyle ¿e wtedy nie umia³am za dobrze angielskiego, wiêc przeczyta³am po polsku. Nastêpne czê¶ci czyta³am ju¿ po ang. Aczkolwiek moja siostra mówi³a, ¿e to dla mnie za bardzo przera¿aj±ce. Edytowane przez Christina dnia 12.02.2014 16:01
Auror to ja
![]() S³ucham: Matalliki Nirvany Odpowiednik w HP: Hermiona Dom: Gryffindor Patronus: Kot Animag: Kot Zwierzê: Krzywo³ap i Hedwiga Nazywam siê Kasia . |
|
|
|
| herma_007 |
Dodany dnia 18.01.2008 14:29
|
![]() Postów: 264 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 4776 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 18.06.07 |
U mnie w klasie te¿ s± takie osoby. Co prawda jest ich bardzo ma³o ale to ju¿ zawsze co¶. Tylko po nich tego nie mo¿na poznaæ, ja siê dowiedzia³am jeszcze w podstawówce, kiedy to pani od j. polskiego kaza³a nam zak³adaæ dzienniczki ksi±¿ek przeczytanych w wolnym czasie. Ale mam jeszcze nauczyciela od matematyki, który bardzo lubi tê sagê. Kiedy¶ nawet podyktowa³ nam zadanie o ksi±¿kach HP .... Kiedy¶ kupiê nó¿ i powy¿ynam wszystkich wko³o Kupiê nó¿, zostawiê nas dwoje Bo ja kocham Bukê! |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Christina

Slytherin

Hufflepuff
)