Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
We¼ ksi±¿kê
|
|
| _HEDWISIA_ |
Dodany dnia 09.03.2008 13:01
|
![]() Postów: 112 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 107 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 17.02.08 |
podrêczny s³ownik polsko-angielski wojewoda m hist voivode s 819 werset18 |
|
|
|
| Nacia |
Dodany dnia 09.03.2008 13:17
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 1 Postów: 3664 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 3252 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 27.08.07 |
Niektóre ksi±¿ki nie maj± a¿ tylu stron, wiêc bierzmy ostatni±, jak± mamy. "...Piêtaszek odwraza siê, odwraca siê bez koñca..." Strona 98, wers 4 Life is wasted on the living ![]() |
|
|
|
E-Vaire |
Dodany dnia 09.03.2008 13:20
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 2 Postów: 1391 Dom: RavenclawPunkty: 5150 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 19.08.06 |
"...lat uczy³ siê Magii od rodziców." - Angie Sage 'Smoczy Lot'. Z serii Septimus Heap. Nawet polecam ;D Strona 47, wers przedostatni. |
|
|
|
| hemcia |
Dodany dnia 09.03.2008 13:20
|
![]() Postów: 1788 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 5216 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 06.08.07 |
"Fabian westchn±³" Bardzo d³ugi ten wers .strona 127, werset 10 |
|
|
|
| Nacia |
Dodany dnia 09.03.2008 13:23
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 1 Postów: 3664 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 3252 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 27.08.07 |
"...czy w³a¶nie dlatego moja historia by³a tak nudna? Dla-..." J.M. Coetzee - Foe Wers 4 na stronie 88 Life is wasted on the living ![]() |
|
|
|
E-Vaire |
Dodany dnia 09.03.2008 13:26
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 2 Postów: 1391 Dom: RavenclawPunkty: 5150 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 19.08.06 |
Ja mam obok komputera pe³no ksi±¿ek i chyba nie odpadnê tak szybko ![]() "- Jeden z nich przechwala³ siê wczoraj Mornowi, ¿e ca³y odzia³ wybra-" Christopher Paolini - Najstarszy Strona 212, wers 10 |
|
|
|
Mistrzyni_Afrytow |
Dodany dnia 09.03.2008 13:27
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 461 Dom: RavenclawPunkty: 702 Ranga: Prefekt Ravenclawu Data rejestracji: 04.03.08 |
"...Które zawsze mia³ ze sob±, i na pieñ wygiêty" A.Mickiewicz - Pan Tadeusz, czyli Ostatni Zajazd na Litwie strona 54 wers 12 "Powsta³em z nico¶ci, obra³em drogê ku wolno¶ci..."
Bóg mu ju¿ nie ufa Nie dotrzyma³ obietnicy Nie stoi w szeregach anielskich Sta³ siê nikim Sta³ siê cz³owiekiem. ![]() Mam maniê: To ci±g³e s³ów kompletowanie. Tak by³o, jest i tak zostanie... ![]() Focusmok, Magik[*], Rahim - Paktofonika Do tych nale¿y jutrzejszy dzieñ, Co nowych ³akn± zdobyczy. Kto siê usuwa w ciszê i cieñ, Ten siê do ¿ywych nie liczy. A. Asnyk Mówimy NIE stereoptypom. Nie rozmawiam z osobami poni¿ej 150 IQ^^ Nie napiszê "Pisze Poprawnie Po Polsku", bo to chyba widaæ. Gra pozorów. To co¶ co lubie. Chcesz mnie poznaæ? Powodzenia... Wiesz co siê liczy? ![]() Dew neh loh moh na wszystkich zatwardzia³ych w swych przekonaniach. Dam ci jedno takie s³owo i jeden taki dzieñ Mam ogieñ który p³onie i rozrywa cieñ, Znam chwile co jak nó¿ przecinaj± sznur, Dam ci jedno takie s³owo które zburzy mur... Odciêli anio³om skrzyd³a bo dawa³y wolno¶æ. Odarli z ich szat gdy¿ za piêkne by³y. Obrzucili je b³otem bo bia³± skórê mia³y Teraz stoj± Ranne, nagie, brudne lecz nadal doskona³e... ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ "Bo nie si³a lecz charakter daje nam przewagê..." Marcelina Bekeczna Adrian Agnieszka Angela Burzowa Chmurka^^ Clover Dominika Karolina Krzysiu Madzia Marta Micha³ Natalia Ola Sebastian To nie lista przyjació³. To osoby, które na d³ugo utkwi± w mej pamiêci... =* ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ![]() Bo ja jestem Bogiem U¶wiadom to sobie Ty te¿ jeste¶ Bogiem Tylko wyobra¼ to sobie S³yszysz s³owa od których w³os je¿y siê na g³owie... O rany rany Jestem niepokonany $skromny i bystry $Szczery do bólu $¯e a¿ przezroczysty $W pe³ni poczytalny $Za czyny swe odpowiedzialny $Jak Ty nieprzemakalny $Wyprzedza ¶wiat realny $Da przep³yw momentalny, Energiê, cios werbalny $Eksperymentalny $W sposób niekonwencjonalny g³oszê tre¶ci, s³uchaj proszê $Trafiam ciê w punkt centralny $Wiedz ¿e niepewno¶ci sp³oszê $Gniew boski jest nieobliczalny $Unoszê ciê, bo z góry widok kapitalny.... $Widzê, widzê, widzê. Wiêcej wiem wiêcej. Tak to jest mniej wiêcej $ Lekko jak hel nape³niam trwog±, i zapewniam jak wrogom kontakt z pod³og±. Tw± dozgonn± chêæ dorównania swym bogom ![]() Bo¿e, ludzie starzej± siê, marzenia nikn± Ja chce tylko swoim bliski zapewniæ wszystko. Mam jedn± sprawê ca³kiem osobist± Czasem ju¿ nie potrafiê ¿yæ z t± my¶l± To czego pragnê od lat to dla mnie wszystko Bo¿e, my¶lê ¿e mogê nazwaæ to modlitw±... Co przysz³o odejdzie, upadnie co powsta³o Jutro bêdzie du¿o tego czego dzi¶ jest ma³o Ja i ¶wiat t± ca³o¶æ mam I co by siê nie dzia³o dalej gram Oddajmy ho³d Królowi polskiego Hip-Hopu. Magik - Ha I Pe Ha O Pe bez reszty oddany... http://pl.youtube.com/watch?v=LUMULYGN710&feature=relatedjestem jebanym debilem - Kto¶ tu mi siê na profil w³ama³, MIMID! |
|
|
|
| Nacia |
Dodany dnia 09.03.2008 13:29
|
Krecik w mie¶cie - Zdenek Miler "Trrrrach! Bum! Lesna polana w jednej chwili zamieni³a siê w ¿a³o¶nie..." Strona 100, ostatni wers. Life is wasted on the living ![]() |
|
|
|
| hemcia |
Dodany dnia 09.03.2008 13:36
|
![]() Postów: 1788 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 5216 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 06.08.07 |
Janusz Korczak - "Król Maciu¶ I" ![]() 'Ministrowie po¿yczyli dla siebie, a teraz ja chcê po¿yczyæ dla siebie.' Strona 1, wers 1
|
|
|
|
E-Vaire |
Dodany dnia 09.03.2008 13:55
|
"Pani Ma³gorzata Linde mieszka³a tu¿ przy g³ównym trakcie..." Lucy Mand Montgomery - Ania z Zielonego Wzgórza Strona 100 wers 10 |
|
|
|
| Nacia |
Dodany dnia 09.03.2008 14:01
|
"...nasza krz±tanina, oraz Alojzemu wyci±gniêtemu nieruchomo na..." Jan Brzechwa - Akademia Pana Kleksa Dowolna strona, 8 linijka Life is wasted on the living ![]() |
|
|
|
| Bido |
Dodany dnia 09.03.2008 14:06
|
![]() Postów: 58 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 81 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 08.02.08 |
'... Nie kopniesz m n i e w brzuch, kopniesz brzuch - i nic...' wers 21, strona 89 Ferdydurke - Gombrowicz du¿ym obrazkom w podpisach mówimy stanowczo: 'nie!' |
|
|
|
| Vayamess |
Dodany dnia 09.03.2008 14:10
|
![]() Postów: 718 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1822 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 29.11.07 |
"... z nienawi¶ci± patrz±c na afisz przez okulary w rogowej... " Micha³ Bu³hakow Mistrz i Ma³gorzata str. 112, wers 7 |
|
|
|
| Renaemma |
Dodany dnia 09.03.2008 14:55
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 1095 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 2369 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 05.05.07 |
"... Saruman, nawet gdyby go oceniaæ jak zwyk³ego wodza i w³adcê..." - J.R.R Tolkien W³adca Pier¶cieni Dwie wie¿e str. 77 wers 7 ![]() Zawsze ¶mieje siê, nawet kiedy ca³± ziemie przykry³ ciemny p³aszcz. Kiedy wszyscy pogr±¿eni s± w rozpaczy nigdy nie tracê swego serca które rozja¶nia mi drogê w ciemno¶ci. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ "Nie wiedzia³ dlaczego to robi, dlaczego podchodzi do umieraj±cego mê¿czyzny, nie wiedzia³, co naprawdê czuje, patrz±c na bia³oszar± twarz Snape'a i jego palce, próbuj±ce wymacaæ krwawi±c± ranê na szyi. Zdj±³ pelerynê-niewidkê i spojrza³ na cz³owieka, którego tak nienawidzi³, którego szeroko rozwarte czarne oczy patrzy³y teraz na niego i który porusza³ wargami, jakby chcia³ co¶ powiedzieæ. Pochyli³ siê nad nim, a Snape chwyci³ go za szatê na piersiach i przyci±gn±³ bli¿ej. Z jego gard³a wydoby³ siê straszny charkot. - We¼... to... we¼... to. Co¶ z niego wyciek³o i nie by³a to tylko krew. Z jego ust, uszu i oczu wydoby³o siê co¶ srebrzystoniebieskiego, co¶, co nie by³o ani gazem, ani ciecz±... a Harry wiedzia³, co to jest, lecz nie mia³ pojêcia, co robiæ... Hermiona wcisnê³a mu do trzês±cej siê rêki wyczarowan± przez siebie butelkê. Przeniós³ ró¿d¿k± srebrzyst± substancjê do butelki. Kiedy by³a pe³na, uchwyt Snape'a zel¿a³, a on sam wygl±da³, jakby ju¿ ca³kowicie siê wykrwawi³. - Spójrz... na... mnie - wyszepta³. Zielone oczy odnalaz³y czarne oczy, ale po chwili co¶ w tych czarnych oczach znik³o, sta³y siê nieruchome, puste i martwe. Rêka trzymaj±ca szatê Harry'ego opad³a z g³uchym stukiem na pod³ogê i Snape ju¿ siê wiêcej nie poruszy³." ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ "..Kocham ziemiê, po której On st±pa, powietrze nad jego g³ow±; wszystko, czego dotknie jego rêka, ka¿de jego s³owo, ka¿de spojrzenie, ka¿dy postêpek i Jego ca³ego bez zastrze¿eñ.." ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ - Bêdê jak ska³a: twarda i niezniszczalna. - Ska³y s± twarde, ale z czasem kruszej±. - To czym mam byæ? - Kim. B±d¼ sob±. - Nie. Nie mogê byæ kim¶, kogo ju¿ nie ma. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ - ... naprawdê mi na Tobie zale¿y. - uciê³a nagle. - Powiedzia³a¶... ¿e Ci na mnie zale¿y? - uniós³ szybko wzrok i patrywa³ siê w ni± oczami, które zdawa³y siê mieæ barwê i wyraz jakich jeszcze nigdy w ¿yciu Ona nie widzia³a. - Nie. - odpowiedzia³a po¶piesznie - Chcia³am tylko sprawdziæ, czy mnie s³uchasz. |
|
|
|
| filis |
Dodany dnia 09.03.2008 14:58
|
![]() Postów: 414 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 451 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 09.03.08 |
'do nastêpnego dnia ' Olga Tokarczuk 'Dom dzienny, Dom nocny' str. 305, wers 20 |
|
|
|
| hemcia |
Dodany dnia 09.03.2008 15:31
|
W tej ksi±¿ce nie ma tylu stron wiêc dam z ostatniej strony wers 20: -to ja czekam na ciebie pod teatrem za czterdzie¶ci piêæ minut... Meg Cabot - "Pamiêtnik ksiê¿niczki 8; ksiê¿niczka w rozpaczy." strona 188, wers 11 |
|
|
|
| Expecto Patronum |
Dodany dnia 09.03.2008 18:45
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Postów: 852 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1455 Ranga: Doros³y czarodziej Data rejestracji: 18.09.07 |
,,...popêtanych towarzyszów wspiê³y siê na zadnich nogach po... Lektura - W pustyni i w puszczy. strona 95, wers 5 ![]() ¦miercio¿erca Auuuu wilko³aczki auuuu ! DCiemny loch Gor±cy proch Trochê krwi W oddali drzwi ![]() |
|
|
|
| martafun |
Dodany dnia 09.03.2008 19:01
|
![]() Postów: 18 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 20 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.01.08 |
"przeprowadza siê specjalistyczne badania.." Matematyka na co dzieñ ![]() Ostatni wers w ksi±¿ce. By³y dwie siostry - Noc i ¶mieræ, ¶mieræ wiêksza a Noc mniejsza, Noc by³a piêkna jak sen, a ¶mieræ... ¶mieræ by³a jeszcze piêkniejsza.
|
|
|
|
| DracoMalfoyowy |
Dodany dnia 09.03.2008 19:38
|
![]() Postów: 116 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 136 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 27.02.08 |
www.zielonasowa.pl strona 123 wers 12 |
|
|
|
mimid |
Dodany dnia 09.03.2008 20:09
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 1285 Dom: SlytherinPunkty: 2614 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 07.05.07 |
'...barach i bujnej brodzie. Wiêcej nie mogê wam powie-... ' J.R.R Tolkien - Hobbit czyli tam i z powrotem 478 strona, 8 wers
|
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Christina

Ravenclaw

Slytherin