Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Ulubiona postaæ...
|
|
| natus276 |
Dodany dnia 30.03.2008 19:56
|
![]() Postów: 6 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 19 Ranga: Mugol Data rejestracji: 28.03.08 |
hm ja lubie Harrego choc przyznam ¿e czêsto by³ denerwuj±cy... poza tym Lune za to, ¿e nie przejmuje sie ¿yciem, Hermione za jej inteligencje, Rona za poczucie humoru, Albusa ogólnie za ca³okszta³t i podej¶cie do uczniów... (oj przyda³by siê taki dyrektor;D) Minerwa jest te¿ w porz±dku choæ trochê sztywna czasami. Lupina, Syriusza oczywi¶cie, po przeczytaniu 7 cze¶ci polubi³am nawet Severusa kto by tu jeszcze... tylu ich jest, ¿e to szok aaaa Hagrid ;D ma taki boski styl mówienia holibka no to tacy naj naj naj bardziej ;D
|
|
|
|
| Laurelome |
Dodany dnia 30.03.2008 20:01
|
![]() Postów: 9 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 15 Ranga: Mugol Data rejestracji: 30.03.08 |
Hmm, no je¶li ju¿ o Harrym mowa to najbardziej zniesmaczona by³am jego zachowaniem po ¶mierci Syriusza. Ja rozumiem szok i tak dalej, ale demolka w gabinecie Dumbledore'a? W³a¶ciwie Harry w pi±tej czê¶ci to by³ nieustanny wrzask. Je¶li mia³o to go uczyniæ typowym nastolatkiem to... pff. No có¿. Dobrze, ¿e to tylko jedna taka czê¶æ. (: |
|
|
|
| Sev1302 |
Dodany dnia 10.04.2008 18:22
|
![]() Postów: 420 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 761 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 23.02.08 |
Oczywi¶cie Severus Snape. Nie zawsze go lubi³am, z wiadomych przyczyn. Lecz po lekturze I¦ okaza³ siê "bohaterem". Przez te wszystkie lata, mimo wszystko, pomaga³ Harremu, nawet ratowa³ mu ¿ycie, a to wszystko dlatego bo kocha³ jego matkê... Ogólnie motyw mi³o¶ci Snape'a do Lily bardzo mi siê podoba³a...Jaka¶ taka... ¶ciskaj±ca za serce... Chcia³abym wszystkim zakomunikowaæ, ¿e jestem dziewczyn± ;]
******** "Snape milcza³ przez chwilê, patrz±c na niego, a potem wychrypia³: - Wiêc ukryj ich gdzie¶. Ukryj j±... Ich wszystkich. W jakim¶... bezpiecznym miejscu. B³agam. - A co mi dasz w zamian, Severusie? - W zamian? - Snape wytrzeszczy³ oczy na Dumbledore'a (...) - Wszystko. ******** "Szpiegowa³em dla ciebie, k³ama³em dla ciebie, nara¿a³em dla ciebie ¿ycie, a wszystko to robi³em, by zapewniæ bezpieczeñstwo synowi Lily. A teraz mówisz mi, ¿e hodowa³e¶ go jak ¶winiaka na rze¼... - To bardzo wzruszaj±ce, Severusie - (...) - A wiêc w koñcu dojrza³e¶ do tego, by przejmowaæ siê losem tego ch³opca? -Jego losem? - wykrzykn±³ Snape. - Expecto patronum! Z koñca jego ró¿d¿ki wystrzeli³a srebna ³ania. Wyl±dowa³a na pod³odze, przebieg³a przez pokój i wyskoczy³a przez okno. Dumbledore patrzy³, a¿ jej srebrna po¶wiata zniknê³a w ciemno¶ci, a potem odwróci³ siê do Snape'a. Oczy mia³ pe³ne ³ez. - Przez te wszystkie lata?... - Zawsze. |
|
|
|
Patka-wariatka |
Dodany dnia 11.04.2008 19:28
|
![]() Postów: 552 Dom: HufflepuffPunkty: 715 Ranga: Prefekt Hufflepuffu Data rejestracji: 23.03.08 |
Severus Snape .. Za to, ¿e okaza³ sie tak dzielnym, odwa¿nych, dobrym i wiernym ( a¿ do koñca) cz³owiekiem.. Ca³e jego ¿ycie, smutne dzieciñstwo, wyszydzenie przez rówie¶ników, nieszczêsliwa mi³o¶æ do Lily Evans itd. Jak wy by¶cie to przyjêli na jego miejscu ? Co by¶cie zrobili.. ? Jak by¶cie siê zachowali..? .... Ja my¶lê, ¿e zachowanie Snape'a jest godne podziwu. Luna Lovegood ¶wietna postaæ. Cudowna dziewczyna, z ogromn± wyobra¼ni±. Orginalna, wesola, pogodna, nie przejmuje sie krytyk±. Marzycielka. Optymistka. Trochê inna, dziwna , szalona i nienoramlna.. ale to jest ca³y jej urok.. a najwazniejsze, ze jest sob±...! Zawsze jest sob±. To w niej ceniê najbardziej...Po prostu uwielbiam Lunê.. ![]() Oprócz tych dwóch postaci wymieniê jeszcze: Draco Malfoy'a, Ginny, Hermionê, Dumbledore'a i Syriusza. Edytowane przez Patka-wariatka dnia 11.04.2008 19:39
![]() Bo ¦wiat ma wiele odcieni .. *** ¯yj z ca³ych si³ i u¶miechaj siê do ludzi Bo nie jeste¶ sam ¦pij, noc± ¶nij Niech z³y sen ciê nigdy wiêcej nie obudzi, Teraz ¶pij .. Niech dobry Bóg zawsze ciê za rêkê trzyma Kiedy ciemny wiatr porywa spokój, Siej±c smutek i zw±tpienie Pamiêtaj, ¿e .. Jak na deszczu ³za, ca³y ten ¶wiat nie znaczy nic, o nic .. Chwila która trwa, mo¿e byæ najlepsz± z twoich chwil .. Najlepsz± z twoich chwil .. Id¼ w³asn± drog±, bo w tym ca³y sens istnienia, ¯eby umieæ ¿yæ Bez znieczulenia, bez niepotrzebnych niespe³nienia my¶li z³ych.. *** ![]() Ben Barnes, czyli Ksi±¿ê Kaspian <3 ![]() Prince Caspian <3. *** Lubiê, uwielbiam, kocham, podziwiam .. - ZHP, przygody, muzykê, moj± gitarê, ksi±¿ki. -Pi³kê no¿n±, lizaki, gumy balonowe, delfiny. - Czarne koty, sok pomarañczowy, trampki, czasami burzê.. (; -Las, wakacje, przyrodê, lenistwo, morze, góry.. -Severus'a Snape'a, Lunê Lovegood i Draco Malfoy'a (Tom'a Felton'a równie¿ ;*). *** ![]() `Czy wiesz czemu wilk tak wyje w ksiê¿ycow± noc .. ? *** |
|
|
|
| Fidelisa |
Dodany dnia 13.04.2008 00:36
|
![]() Postów: 278 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 511 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 23.02.08 |
No to teraz moje ulubione postacie... 1.Remus Lupin- postaæ, która wkroczy³a w grono moich ulubionych jako jedna z ostatnich i natychmiast wyl±dowa³a na pierwszym miejscu. Przez bardzo d³ugi czas jego los obchodzi³ mnie mniej wiêcej tak samo, jak los statysty z Mistrzostw Quidditcha, ale có¿... Jak to mawia³a moja kole¿anka "to by³o dawno... a ja by³am m³oda i g³upia" (nie mog³am siê powstrzymaæ, ¿eby tego nie napisaæ). Prawda jest taka, ¿e maj±c 10 lat chyba nie do koñca da siê wszystko zrozumieæ. W ka¿dym razie teraz Remus jest moj± ukochan± postaci±, ze wzglêdu na ca³oszta³t. I tyle. 2.Nimfadora Tonks- za to, ¿e bywa tak± urocz± oferm± (mówi osoba, która niedawno urz±dzi³a ceramiczn± masakrê w Kukartce), za jej ró¿owe w³osy (bo najchêtniej te¿ bym takie mia³a, gdybym nie miewa³a wizji reakcji mojej mamy), za to), za to, jaka by³a zabawna, za jej ca³± "uroczo¶æ" ("urok" jako¶ mi tu nie pasuje) i za to, ¿e kiedy siê zakocha³a, nie ba³a siê konsekwencji. Za wszystkie moje cechy, które w niej znalaz³am ![]() 3.Bellatrix Lestrange- w tym momencie wiele osób otwiera szeroko oczy, wpatruj±c siê we mnie z min± a'la "wszystko okej?", po czym pyta, czy aby na pewno nie chodzi³o mi o Andromedê, bo w koñcu by³y podobne . A ja po prostu kocham czytaæ fragmenty, w których ona wystêpuje... Trudno to opisaæ. Bo chyba g³upio bêdzie brzmieæ, je¶li powiem, ¿e uwielbiam j± za to specyficzne oddanie Voldemortowi, za wrêcz chor± pewno¶æ siebie etc... (I dalej nie pogodzi³am siê z my¶l±, ¿e zginê³a z rêki Molly...)4. Luna Lovegood- tak, jak w przypadku Dory, za wszystkie moje cechy, które w niej znalaz³am. Za to, ¿e by³a wyj±tkowa, zawsze inna ni¿ wszyscy i nigdy siê nie zmieni³a. Samotna, dopóki nie znalaz³a prawdziwych przyjació³. No i przezabawna ze swoimi cudownymi uwagami typu "choróbsko przegrywaj±cego", czy "Och, popatrz! (...) Ale siê ciesz±!". 5.Syriusz Black- dawno, dawno temu moja ukochana postaæ. Cudnie by³o ¶ledziæ z przyjació³k± czarnego psa s±siadki... I w³a¶nie g³ównie za takie wspomnienia z nim zwi±zane go lubiê.Narazie to tyle. Jest pó¿no, wiêc ju¿ ¶rednio my¶lê, ale wszystkich najbardziej ulubionych chyba wymieni³am. Je¶li nie, to najwy¿ej pó¼niej dopiszê. Edytowane przez Fidelisa dnia 13.04.2008 15:19 Puchonka przydzielona do Slytherinu
![]() ![]() ![]() ![]() *** Slytherin przyjmuje takich, Co maj± czyst± krew, Co maj± wiêcej sprytu Od uczniów domów trzech. *** A mo¿e w Hufflepuffie, Gdzie sami prawi mieszkaj±, Gdzie wierni i sprawiedliwi Hogwarta szko³y s± chwa³±. *** Dom: Slytherin Ró¿d¿ka: leszczyna, 12 1/4 cala, od³amek smoczego k³a Ulubiony przedmiot: Obrona przed czarna magi± Ulubiony nauczyciel: prof. Remus Lupin Patronus: Lis Animag: Wilczyca Metamorfomag *** Cz³onkini FunClubu Remusa Lupina ![]() *** ![]() *** Kilka s³ów wyja¶nienia, co do mojego ¶lizgoñstwa: Po pierwsze- to, ¿e kto¶ jest ¦lizgonk± i fank± swojego domu nie znaczy wcale, ¿e wielbi Draco Malfoya. Po drugie-to, ¿e jestem ¦lizgonk± nie znaczy, ¿e mam aspiracje na jadka Po trzecie i najwa¿niejsze- jestem Puchonk± o ¶lizgoñskich zachowaniach, takie przypadki te¿ siê zdarzaj±, wiêc nie wyobra¿ajcie sobie, ¿e jestem niewiadomo jak "z³a" (albo, ¿e siê za tak± uwa¿am)... Koniec wywodu, dziêkujê za uwagê *** Gdzie skarb Wasz, tam i serce Wasze... *** Things we lose have a way of coming back to us in the end. If not always in the way we expect... *** Pochylê siê nad ró¿±, choæby na moich oczach mial sp³on±æ las... Bo wszystko jest niczym, a co¶ mo¿e byæ wszystkim... Zawsze inna, zawsze taka sama... |
|
|
|
| cho@chang |
Dodany dnia 14.04.2008 16:46
|
![]() Postów: 35 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 47 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 31.03.08 |
Ja bardzo lubiê Cho Chang. Jest ³adna, spokojna...i ogólnie bardzo j± polubi³am. Jest ciep³a i przyjazna. Lubiê te¿ Syriusza Blacka. Jest, a raczej by³, bardzo oddany swoim przyjacio³om, lubi³ ryzyko. By³ szalony. To tylko dwie z wielu osób, które przypad³y mi do gustu (Fleur, Oliver Wood, Cedrik Diggory-uwielbiam go-Luna). ![]() Slytherin przyjmuje takich, co maj± czyst± krew, co maja wiêcej sprytu od uczniów domów trzech ![]() MAM OBSESJÊ NA PUNKCIE CEDRIKA:* [color=red] Mi³o¶æ cierpliwa jest, ³askawa jest. Mi³o¶æ nie zazdro¶ci, nie szuka poklasku, nie unosi siê pych±; nie dopuszcza siê bezwstydu, nie szuka swego, nie unosi siê gniewem, nie pamiêta z³ego; nie cieszy siê z niesprawiedliwo¶ci, lecz wspó³weseli siê z prawd±. |
|
|
|
| Im_Ginny |
Dodany dnia 24.04.2008 15:19
|
![]() Postów: 737 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 896 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 21.08.07 |
Fred & George- Sama nie wiem czy wole tych ksi±¿kowych czy tych z filmu bo oba duety s± bezkonkurencyjne i te ich teksty, po prostu Muah :* Teddy "Ted" Lupin- Syn Remcia i Tonks, w ksi±¿ce za du¿o o nim nie ma po za faktem ¿e ob¶ciskiwa³ siê z Victoire, ale po rodzicach wyobra¿am go sobie do¶æ wyra¼nie. Draco Malfoy- Ach, Draco . Co tu du¿o mówiæ...No lubiê go i ju¿. James Potter & Syriusz Black- Dwójka dominuj±cych Huncwotów.Lubie ich, wrêcz kocham .Przypominaj± mi Weasleyów starszego pokolenia I'm... Im
We don't need no education. We don't need no thought control. No dark sarcasm in the classroom. Teacher, leave those kids alone. Hey, Teacher, leave those kids alone! All in all it's just another brick in the wall. All in all you're just another brick in the wall. [ Pink Floyd - Another brick in the wall (part II)] ![]() *Angel Witch *Saxon *Megadeth *Alice In Chains * Iron Maiden *Radiohead *D¿em *Metallica *Led Zeppelin *Queen *Pink Floyd *Van Halen *W.A.S.P *Mercyful Fate Alternatywno-rockowa trójca na tej stronie: *mimid *Im *Claire |
|
|
|
Juliet |
Dodany dnia 24.04.2008 17:03
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 318 Dom: RavenclawPunkty: 455 Ranga: Chodz±ca biblioteka Data rejestracji: 23.04.08 |
Draco Malfoy.Nie bêdê siê rozpisywaæ, po prostu lubiê takich 'zbuntowanych'. Z wierzchu taki twardy, a jednak nie do koñca taki jest ;]. Fred i George Weasley.Za humor w ksi±¿ce, czyli za to co z grubsza ka¿dy. Przyznam siê nawet, ¿e podkochiwa³am siê we Fredzie ;]]. Severus Snape.Za to co ka¿dy ( z grubsza) kto czyta³ Insygnia ¦mierci. Podobnie jak Draco - z wierzchu twardy, a jednak nie do koñca tak jest. Luna Lovegood.Z pocz±tku by³a taka... dziwna, ale pó¼niej to mnie zafascynowa³a. By³a sob±, nie zwraca³a uwagê na modê i tego typu rzeczy. To bêdzie na tyle. Dziêkujê, Juliet. |
|
|
|
| SaraSnape |
Dodany dnia 25.04.2008 09:13
|
![]() Postów: 29 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 55 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 25.04.08 |
Ja w sumie to lubiê kilkana¶cie ale coraz bardziej Severusa bo to by³ takli tajemniczy charakter panów Malfoyów ...... Zaczyna mnie wkurzaæ Dumbledore bo on ca³y czas ¶ciemnia³.....B) |
|
|
|
| teagan |
Dodany dnia 01.05.2008 19:11
|
![]() Postów: 5 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 100 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 03.03.08 |
Bli¼niacy - humor, pomys³owo¶æ, przebieg³o¶æ, dystans do wszystkiego i wszystkich... no i ten niepowtarzalny, zawadiacki urok; Luna - wprost przepadam za dziwakami, a je¶li jeszcze s± 'pozytywnie odjechani' - w to mi graj Snape - nie wydaje mi siê, ¿ebym musia³a zbyt du¿o dopowiadaæ - pewnie wszystko co trzeba zosta³o powiedziane ju¿ gdzie¶ wcze¶niej (CIS, tajemniczo¶æ, niejednoznaczno¶æ, tragizm etc, etc...) Hagrid - wspania³o¶æ. Taki du¿y, niezbyt b³yskotliwy, ale przesympatyczny, kud³aty misiek z serduchem o wielko¶ci adekwatnej do rozmiarów jego sylwetki. Uwielbiam. Dalej sam Harry Potter, McGonagall, Molly Weasley... Ale, ¿e temat to "Ulubiona postaæ", mo¿e tu siê zatrzymam "Masz karabin, zamiast gitary
ja kieszenie pe³ne czere¶ni" Ave polish rock |
|
|
|
| Klaudia@Harry Potter |
Dodany dnia 01.05.2008 21:19
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 636 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1840 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 13.02.08 |
1. Syriusz Black - ja najbardziej go lubie ze wszystkich postaci z HP. Ale jest mi bardzo przykro, ¿e Rowling go u¶mierci³a w 5 czê¶ci. 2. Harry, Hermiona,Ron - bez nich ksi±¿ki nie mia³y sensu. S± g³ównymi postaciami. Harry'ego lubie za ca³okszta³t, jest odwa¿ny. Ron, bo jest ¶mieszny, ma fajny charakter. Hermiona jest fajnym kujonem. Podziwiam j± w 4 tomie za t± wytrwa³o¶æ gdy przeklêta Skeeter takie bzdury pisa³a. 3. Severus Snape - na pocz±tku go nienawidzi³am, bo by³ nieprzyjemny i wszystkim Gryfonom dawa³ w ko¶æ. Ale w 7 tomie zmieni³am zdanie. Podziwia³am go za t± odwage, ¿e ukrywa³ przed Voldemortem tyle tajemnic. 4. Remus Lupin - rozumia³ uczniów. Doskonale uczy³ obrony przed czarn± magi±. I w 3 tomie w Wrzeszcz±cej Chacie nie wypiera³ siê, ¿e jest wilko³akiem, po prostu by³ szczery. 5. Fred i George - kocham ich za to, ¿e byli ¶mieszni. Przykro mi z tego powodu, ¿e Fred zmar³. Wdziêczna im jestem za to, ¿e dokopali Umbrige w 5 tomie. 6. Draco Malfoy - na pocz±tku nienawidzi³am go dlatego, ¿e wszystkim dokucza³. Ale w 6 tomie dojrza³. To zaj¶cie w ³azience bardzo mnie zaskoczy³o i zmieni³o moje podej¶cie do tej postaci. To chyba na tyle. Reszte bohaterów lubie tak samo. I wszyscy s± idealni na swój sposób. Moje nowe konto to: Lotien.
|
|
|
|
NavHeera |
Dodany dnia 14.05.2008 13:23
|
![]() Postów: 137 Dom: HufflepuffPunkty: 221 Ranga: Pomocna d³oñ Data rejestracji: 14.05.08 |
Ja najbardziej lubiê Fleur Delacour (za urodê), Draco Malfoy (za cwaniactwo), Nimfadorê Tonks (za humor i ta jej s³odka niezdarno¶æ) i Bellatriks Lestrange (za jej rz±dzenie siê i pewno¶æ siebie). |
|
|
|
| knedelus |
Dodany dnia 29.05.2008 20:01
|
![]() Postów: 5 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 23 Ranga: Mugol Data rejestracji: 29.05.08 |
Harry Potter oczywiscie hehehehehe WW Gryffndorze a33;kwitnie mêstwa cnota, króluje odwaga i do wyczynów ochotaa33;. Wie¿a Gryfonów znajduje siê na siódmym piêtrze, wej¶cie do ¶rodka znajduje siê za olbrzymim obrazem przedstawiaj±cym "Grub± Damê". Po podaniu jej has³a ukazuje nam siê pokój wspólny Gryffindoru: przytulne, okr±g³e pomieszczenie pe³ne sto³ów, kominków i wysiedzianych foteli. Na szczycie spiralnych schodów znajduj± siê dormitoria a33; komnaty sypialne z piêcioma ³o¿ami, ka¿de z kolumienkami w rogach, miêdzy którymi wisz± aksamitne, ciemnoczerwone zas³ony. Uczniowie przydzieleni do Gryffindoru maj± w za³o¿eniu posiadaæ i rozwijaæ cnoty przypisywane swemu patronowi.
|
|
|
|
| Malicious Lady |
Dodany dnia 30.05.2008 19:25
|
![]() Postów: 260 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 347 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 29.05.08 |
To tak: - Harry, lubiê go za wszystko, mo¿e nawet i kocham ;) - Nimfadora Tonks, wydaje siê byæ bardzo u¶miechniêta i weso³a - Lupin, od pocz±tku czu³am do niego jak±¶ "miêtê" ;) - Ksi±¿ê Pó³krwi, Snape, na pocz±tku nie darzy³am go sympati±, ale teraz wiem, ¿e jest bardzo odwa¿n± i uczciw± osob±, dlatego go lubiê. To by by³o chyba na tyle, oczywi¶cie lubiê wiêcej postaci, ale te s± dla mnie góru :) |
|
|
|
NavHeera |
Dodany dnia 10.06.2008 20:54
|
![]() Postów: 137 Dom: HufflepuffPunkty: 221 Ranga: Pomocna d³oñ Data rejestracji: 14.05.08 |
Bartekpotter, mo¿e nie wiesz, ale to jest SPAM ( za którego zreszt± masz ju¿ dwa ostrze¿enia). Jeszcze wczoraj na SB czyta³am, jak mówi³e¶ o swojej rzekomej poprawie. Puste s³owa, a dwa warny to dla ciebie za ma³o. |
|
|
|
| Lunatyczka95 |
Dodany dnia 16.06.2008 21:01
|
![]() Postów: 13 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 40 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 16.06.08 |
Ulubiona postaæ? Brak jednoznacznej odpowiedzi. Lubiê: * wiêkszo¶æ ¦lizgonów (pomin±wszy Pansy i jej przyjació³eczki) * Fred&George i Ginny Weasley * kujonkê etatow±, pannê Wiem-To-Wszystko-Granger * niezdran± pannê aurorkê, ulubionego metamorfomaga z awersj± do w³asnego imienia - Nimfadorê Tonks * Mistrza Eliksirów i znawcê CISu - Severusa Snape'a. _______________________________________________ Jestem pó³ ¦lizgonk± - pó³ Krukonk±. Edytowane przez Lunatyczka95 dnia 16.06.2008 21:04 |
|
|
|
| Czerwona Sonja |
Dodany dnia 18.06.2008 18:13
|
![]() Postów: 3 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 10 Ranga: Mugol Data rejestracji: 18.06.08 |
Bezapelacyjnie moja ulubiona postaci± jest Bellatrix Lestrange. Jej psychopatyczna i zwichrowana natura jest idealnym polem do rozwa¿añ. Poza tym podoba mi siê jej oddanie sprawie, jej okrucieñstwo. Jest prawdziw± ¦miercio¿erczyni± i pomimo, ¿e w realnym ¶wiecie nigdy bym jej nie popar³a - jako postaæ ksi±¿kowa fascynuje mnie. No man may have me, unless he's beaten me in a fair fight.
|
|
|
|
| Arry |
Dodany dnia 18.06.2008 19:54
|
![]() Postów: 36 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 468 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 05.06.08 |
No, mam kilka postaci, mo¿e wymienie ; Harry , na pewno bo lubie w nim te ciekawo¶æ, wra¿liwo¶æ, ¿e potrafi byæ zabawny, ¿e szanuje swoich najbli¿szych, a gdy kogo¶ nie lubi to pokazuje, uwa¿am, ¿e jest fajn± postaci±, nawet jak siê myli i pope³nia b³êdy mo¿na mu wybaczyæ. Hermiona, od pocz±tku j± lubi³am. Jej m±dro¶æ, pomys³owo¶æ, ¿e jest taka oczytana wzbudzaj± we mnie wielki do niej szacunek . Poza tym jest sympatyczna, przyjacielska (!), pomaga innym w potrzebie i to jak k³óci siê z Ronem, albo sprzecza z Harrym jeszcze bardziej lubie jest ¶wietn± postaci±.Hagrid, lubie go za to , ¿e zawsze mo¿na na niego liczyæ . ¯e uwielbia Harrego, Rona, Hermione i jest ich oddanym przyjacielem. Jest zabawny. To tyle, lubie te¿ Ginny (chocia¿ mnie czasami denerwuje ) i Rona który te¿ mnie doprowadza do w¶ciek³o¶ci swoim zachowaniem, ale ogólnie jest w porz±dku , lubie ¿arty Freda i Georga. Lubiê Fleur za to, ¿e jest piêkna i denerwuje innych swoj± postaw± zbyt "wynios³±' ![]() Luna jest inna, ale fajna.Przyjacielks i oddana Edytowane przez Arry dnia 18.06.2008 19:57 |
|
|
|
| madzia14 |
Dodany dnia 19.06.2008 20:40
|
![]() Postów: 6 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 37 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 19.06.08 |
Moje ulubione postacie to: 1. Harry Potter- Z³oty Ch³opiec Gryffindoru; Ch³opiec-Który-Prze¿y³; i...eee nie wiem co mog³abym jeszcze wymy¶liæ. A tak na serio to najfajniejsza postaæ w tej serii 2. Hermiona Granger- Chodz±ca Encyklopedia Hogwartu aczkolwiek bardzo fajna postaæ 3. Neville Longbottom- Trochê niezdarny mi³o¶nik wszystkich ro¶linek; bardzo sympatyczna postaæ ![]() 4. Draco Malfoy- zimny i cyniczny ¶lizgon, a zarazem strasznie przystojny ch³opak
|
|
|
|
| Delivered |
Dodany dnia 30.06.2008 18:30
|
![]() Postów: 5 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 13 Ranga: Mugol Data rejestracji: 28.06.08 |
A mnie siê podobaj± postacie, które nie nale¿± do ¿adnego domu. Mianowicie: Fleur & Victor. Niewiem dlaczego. Od tak. No i cosie z Hogwartu: Mo¿e yyy... niech pierwsza bêdzie Hermiona. No a na 2 miejscu bêdzie...yyy...yyy...lól...pomys³u nie mam...Ok niech bêdzie Neville, Ginny & Hagrid. 3 to grupa wybranych przezemnie nauczycieli m.in. Dumbledore & MacGonnagal(niewiem czy dobrze napisane) I extra 4 miejsce: Miano Misstera photo otrzymuje Draco .Specjalnie dla limonki!!! Uwielbiam twoje wypowiedzi. :smilewinkgrin: <ale lizus> Edytowane przez Xeri dnia 04.11.2013 21:19
|
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

kto by tu jeszcze... tylu ich jest, ¿e to szok
aaaa Hagrid ;D ma taki boski styl mówienia holibka
no to tacy naj naj naj bardziej ;D

Hufflepuff
¶wietna postaæ. Cudowna dziewczyna, z ogromn± wyobra¼ni±. Orginalna, wesola, pogodna, nie przejmuje sie krytyk±. Marzycielka. Optymistka. Trochê inna, dziwna , szalona i nienoramlna.. ale to jest ca³y jej urok.. a najwazniejsze, ze jest sob±...! Zawsze jest sob±. To w niej ceniê najbardziej...

Ravenclaw
Xeri