Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Ulubiona postaæ...
|
|
| Hermiona1334 |
Dodany dnia 03.07.2008 17:58
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 77 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 787 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 09.03.08 |
Tak w ogóle to lubiê wszystkich jednakMoimi ulubionymi postaciami s± Albus Dumbledore,a na II miejscu lokuje siê Hermiona Granger.Dlaczego akurat tych dwoje?Wiêc tak: Lubiê Albusa,bo po pierwsze jest cz³owiekiem bardzo m±drym i odpowiedzialnym o silnym harcie ducha.Stara siê wszystkim pomagaæ i mimo swojej jak¿e wielkiej mocy,która przera¿a nawet Voldemorta nigdy siê nie puszy³ ani nie pragn±³ w³adzy.Bardzo rzadko zdarzaj± siê ludzie,którzy kiedy odnios± jaki¶ sulces s± skromni i nie rozg³aszaj± tego na ca³y ¶wiat.To wielka jego zaleta.Poza tym imponuje mi swoj± wielk± moc± i dobroci±.Niejednokrotnie uratowa³ Harry'emu ¿ycie.Ma poczucie humoru jest honorowy i lojalny.Przyznam ¿e gdy czyta³am w KP opis jego pogrzebu rycza³am jak bóbr przez pó³ godziny. A Hermiona?No có¿,choæ wielu ma j± za kujonkê to jest ona na swój sposób fajna.Imponuje mi logicznym my¶leniem i inteligencj±(czasem a¿ za du¿±).Jest do mnie bardzo podobna:tak jak ja czasem lubi siê pom±drowaæ i porz±dziæ innymi.Kocham te¿ jej"Czy to nie oczywiste?".Jest na II miejscu,bo nikt nie przebije Albusa. . "Wygl±dasz bardzo zdrowo Potter,wiêc wybacz mi,ale nie zwolniê ciê z obowi±zku odrobienia pracy domowej.
Chyba ¿eby¶ umar³,wtedy mo¿esz ¶mia³o czuæ siê zwolniony" "Bêdziemy na tyle silni,na ile bêdziemy zjednoczeni i na tyle s³abi na ile bêdziemy podzieleni" "Co ma byæ to bêdzie a jak ju¿ bêdzie to trzeba siê z tym zmierzyæ" |
|
|
|
| Acan |
Dodany dnia 06.07.2008 11:38
|
![]() Postów: 3 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 137 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 05.07.08 |
Najbardziej to lubiê g³ówna trójkê czyli Harrego, Hermionê i Rona, ale nie moge oprzeæ sie Lunie Lovegood, jaki ona ma g³osik w polskim dubbingu H&H
|
|
|
|
| emigratka |
Dodany dnia 06.07.2008 15:06
|
![]() Postów: 70 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 321 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 20.04.08 |
Strasznie du¿o postaci w Harrym jest super![]() A trzy pierwsze miejsca u mnie zajmuj±: I oczywi¶cie g³ówna trójka (Harry, Hermiona i Ron), bo gdyby nie oni to tej ksi±¿ki w ogóle by nie by³o ![]() II Zgredek, bo jest strasznie zabawny a poza tym podoba mi siê jego oddanie Harry'emu ![]() III Albus Dumbledore, poniewa¿ imponuje mi swoj± m±dro¶ci± i inteligencj± a tak¿e tym, ¿e pomimo ma wielk± si³ê nigdy nie stara³ siê zdobyæ w³adzy. Jednym s³owem woda sodowa nie uderzy³a mu do g³owy. Dlatego nie podoba mi siê to, ¿e w I¦ ju¿ nie wydaje siê taki idealny
|
|
|
|
| Patryk McKinnon |
Dodany dnia 30.07.2008 18:11
|
![]() Postów: 7 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 51 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 17.07.08 |
Ja uwielbiam Freda i Georga Weasleyów oraz Irytka. Lubiê ich dlatego, ¿e robi± masê dowcipów. Czasami doprowadzaj± mnie do ³ez. Bli¼niacy podes³ali raz Percyemu smocze ³ajno itp. |
|
|
|
| madzia777 |
Dodany dnia 01.08.2008 20:15
|
![]() Postów: 48 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 104 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 31.03.08 |
#Draco Malfoy - wygl±d 20%, styl 20%, charakter 60% = stuprocentowo najlepsza postaæ w HP. #Luna Lovegood - sympatyczna dziewczyna, + za inny od reszty charakter. #Nimfadora Tonks - dobra by by³a z niej kumpela. Czujê, ¿e mog³abym z ni± o wszystkim pogadaæ bez nara¿ania siê na ¶miechy i krytykê. |
|
|
|
| olka2605 |
Dodany dnia 07.08.2008 11:56
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 47 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 06.08.08 |
hmm... to ja mam podobnie. tyle ze u mnie jest: 1. fred i george w. 2 syrek (syriusz b.) 3. neville l. 4. sexi lucek (lucjusz m.) 5. luna l. 6. smarkerus (s. snape) |
|
|
|
mumilka |
Dodany dnia 08.08.2008 23:11
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 9 Dom: GryffindorPunkty: 210 Ranga: Pogromca chochlików Data rejestracji: 14.08.07 |
A ja i tak najbardziej lubie Stworka - Dudley'a ![]() - Tonks :smilewinkgrin: - Snape'a :lol: - Freda i Georga B)B) - Pana Weasley'a ![]() - Lunê - bo dziêki niej ju¿ wiem jak siê pozbyæ gnêbiwtrysków. ![]() - i Graupa. ![]() A na serio nie lubiê: - Percy'ego - bo to idiota :rip: - Fleur :o - Pani Weasley - bo jest nadopiekuñcza - i Moody'ego. :confused: |
|
|
|
gne |
Dodany dnia 09.08.2008 08:19
|
![]() Pochwa³y: 24 Postów: 3001 Dom: RavenclawPunkty: 23582 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 29.08.07 |
- Lunê - bo dziêki niej ju¿ wiem jak siê pozbyæ gnêbiwtrysków. Jaka¶ sugestia? xD Ulubiona postaæ yto oczywi¶cie Severus Snape. Za sarkazm i ironiê oraz za to, ¿e mia³ serce po dobrej stronie. I za to, ¿e nigdy nie dowiem sie jaki by³ naprawdê. -Profesor McGonagall - ¦wietna postaæ. Za jej podej¶cie do uczniów i ca³okszta³t. Za ogromna energie jak na swoje lata. -Luna - Za to, ¿e jest marzycielk± i dodaje ksi±¿ce humoru. Za jej przywi±zanie do przyjació³. -Remus Lupin - Za emanujace od niego ciep³o i mi³o¶æ^^ -Gilderoy Lockhart - Wiem, ¿e to dziwne, ¿e wypisujê tu tego idiotê. Jednak mam jaki¶ sentyment do tej postaci. Za to, ¿e chce mi siê ¶miac gdy czytam 'Harry, Harry, Harry...' lub 's³awa to s³awa Harry, zapamiêtaj to sobie'. Postaæ dobrze oddana przez JO. No i za Orderu Merlina Trzeciej Klasy i piêciokrotn± nagrodê tygodnika "Czarownica" za Najbardziej Czaruj±cy U¶miech. xD Edytowane przez gne dnia 11.08.2008 09:11
![]() |
|
|
|
| Ginny_Potter-Weasley |
Dodany dnia 13.08.2008 23:33
|
![]() Postów: 9 Dom: Brak przydzia³u Punkty: -50 Ranga: Irytek Data rejestracji: 08.08.08 |
LUPIN . chcialabym miec go za nauczyciala. 2 jean granger jest madra ,twarda i ma swoje zdanie 3 molly weasle - nie ma to jak dobry obiad lubie tez snapea ,harrego ,rona , belle i wielle wielle innych osob Jestem , jak Voldemort-Niezniszczlna , ale kiedys sie zlamie
Jestem jak ¶miercio¿erca-gotowa s³u¿yæ jednemu na wieki Jestem jak Avada-lepiej mnie nie spotkaæ... |
|
|
|
| Son Goku Potter |
Dodany dnia 24.08.2008 22:57
|
![]() Postów: 5 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 154 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 04.08.08 |
Ja jestem wielk± fank± Huncwotów ( oprócz Glizdogona)Rowling mog³aby wiêcej opisaæ ich przygód albo ¿eby Syriusz lub Lupin przynajmniej jakie¶ poszczególne w±tki z ich pobytu w Hogwarcie wspomnieli. Tylko szkoda ¿e wszyscy zginêli . Ale lubiê te¿ bardzo postacie bli¼niaków i te¿ jest mi szkoda ¿e Fred zgin± . W ogóle du¿o lubiê postaci ale te chyba przewa¿aj± . Najpe³niejsza wdziêku jest nie¶mia³o¶æ @---
Ksi±¿ka Rowling pojawi³a siê w momencie, gdy krytycy og³osili koniec gatunku literatury m³odzie¿owej. Sukces HP obali³ ten pogl±d!! - Gazeta Wyb. 29.07.2000 |
|
|
|
Harry Potter 33 |
Dodany dnia 26.08.2008 17:31
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 39 Dom: RavenclawPunkty: 106 Ranga: Mol ksi±¿kowy Data rejestracji: 07.04.08 |
1) Harry Potter G³ówny bohater, najdzielsza postaæ z sagi, Gryfon, uczciwy, wierny. Imponuje mi. 2) Ron Weasley Poczucie humoru ma niebywa³e... i jest fajny, i tyle. 3) Hermiona Granger Te¿ j± lubiê. Za co? Nie wiem... mo¿e dlatego, ¿e imponuje mi uczciwo¶ci±, odwag±, swoj± "Gryfonsko¶ci±"? I przypomina mnie, o tak, w wielu sprawach... Tyle ¿e ja lubiê sport. 4) Rubeus Hagrid Spoko go¶æ. I koniec -.- 5) Geogre Weasley (niegdy¶ i Fred, który teraz...) Poczucie humoru! Uwielbiam go, strasznie mnie roz¶miesza. Edytowane przez Harry Potter 33 dnia 26.08.2008 17:35
|
|
|
|
mimid |
Dodany dnia 28.08.2008 16:22
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 1285 Dom: SlytherinPunkty: 2614 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 07.05.07 |
Albus Dumbledore - Bardzo lubiê ciekawe, pe³ne tajemnic postaci, a on w³a¶nie taki by³. Podoba³y mi siê jego metody, ogólnie na ¿ycie i to, ¿e by³ zwariowany. Te jego upodobania co do dropsów i innych ³akoci^^. Ah... I ta jego ¶wietna broda oraz w³osy xPP. Severus Snape - On za¶ ca³kowicie ró¿ni siê od Dumbledora. Jednak maj± jedn± wspóln± cechê - s± bardzo ciekawymi osobami. Ironia, aura tajemniczo¶ci, wzbudza³ powszechny strach w¶ród swoich uczniów, ¶wietna postaæ. Draco Malfoy - Nie ceniê go tak jak dwóch powy¿szych postaci, jednak równie¿ jest bardzo fajny. Sarkastyczny, przystojny blondyn z ostrym charakterkiem, jakiej ¶lizgonce by siê nie spodoba³?^^ Edytowane przez mimid dnia 28.08.2008 16:23
|
|
|
|
| niezapominajka |
Dodany dnia 30.08.2008 23:19
|
![]() Postów: 10 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 41 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 30.08.08 |
Ja najbardziej lubiê profesor Minerwê McGonagall poniewa¿ jest ona stanowcza i wymagaj±ca, a przy tym niezwykle sprawiedliwa i serdeczna. Troszczy siê o uczniów i mimo, ¿e z pozoru wydaje siê byæ sroga, to zawsze mo¿na na ni± liczyæ, jest pomocna no i bardzo dzielna W³a¶nie tacy powinni byæ nauczyciele - trzymaæ dyscyplinê a jednocze¶nie pozwoliæ siê lubiæ ![]() Poza tym lubiê te¿ Hagrida, bo to "cholibka" bardzo bezpo¶redni, równy go¶æ ![]() No i odk±d przeczyta³am "Insygnia ¦mierci" to wielk± sympati± zapa³a³am te¿ do Severuska... |
|
|
|
| Carmell |
Dodany dnia 08.12.2009 17:12
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 902 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 29.10.09 |
Mam dwie ulubione postacie mêskie. ; } Pierwsza jest Draco Malfoy. Kiedy¶ za nim nie przepada³am, ale siê to zmieni³o, chyba pod wp³ywem fickami. Uwielbiam jego w³osy, charakter, sarkazm, uszczypliwo¶æ, oraz oczywiscie za to, ¿e jest przystojny. Tak w³a¶ciwie, to o wiele bardziej wolê go z w³a¶nie ficków. W oryginale jest... dziwny, przedstawiony w bardzo z³ym ¶wietle. nie podoba mi siê to. Kocham za to ficki z Draco, ostatnio bardzo takie "niby niby" drarry. Pokocha³am "Z herbaciarni± w tle". Idealne, kocham takie ficki, z Draco nawijaj±cym, z tym swoim ¶wietnym humorem oraz z Potterem, jak zwykle zaskakuj±cym nas swoj± elokwencj± (Eee... Yyy...). Drug± postaci± jest... Severus. ; } I podobnie - nie przepada³am za nim, polubi³am do w siódmej czêsci, ale je¶li teraz siê tak zastanowiê, to lubi³am good zawsze. Siódma czê¶æ mnie wzruszy³a, ta scena z Sevem, ale w³a¶ciwie najbardziej kocham jego sarkazm i charakter. Szczególnie mnie zainteresowa³ po przeczytaniu "Trylogii Enahmy". Cudeñko. |
|
|
|
| ania1 |
Dodany dnia 01.02.2010 20:37
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 31 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 22 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.08.07 |
Zdecydowanie Severus Snape. Zdoby³ moje serce i duszê. Ju¿ od pierwszego tomu, wiedzia³am, ¿e nie bêdzie zwyk³ym profesorem i pó¼niej aby potwierdzi³a siê moja teza. Praktycznie rzecz bior±c, to w³a¶nie dziêki Severusowi przeczyta³am ca³± seriê. |
|
|
|
| LadyofLake |
Dodany dnia 27.02.2010 19:36
|
![]() Postów: 9 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 3289 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 28.12.08 |
Moja ulubiona postaæ? Mog³abym wymieniaæ w nieskoñczono¶æ. Zaczynaj±c od Lily Evans (mam do niej sentyment - kiedy¶, bardzo dawno temu pisa³am fanficka o tematyce Lily/James) i Jamesa Pottera, który urzek³ mnie swoj± mi³o¶ci± do Lily, poprzez Huncwotów, których kocham mi³o¶ci± nieograniczon± za ca³okszta³t (oprócz Petera Pettigrew, oczywi¶cie), a wiêc: Syriusz Black i Remus Lupin (nasz ukochany 'wujcio wilcio'; brat Syriusza, Regulus, równie¿ wydaje mi siê bardzo tajemnicz± i ciekaw± osob±). Je¶li za¶ chodzi o m³odsze pokolenie, zdecydowanie bracia Weasley'owie, Fred i George. Ich teksty wymiataj±. Nie wiem, ile razy bola³ mnie brzuch ze ¶miechu, czytaj±c ich wypowiedzi. Lubiê równie¿ Hermionê Granger i Lunê Lovegood. Harry te¿ jest niczego sobie, jest w koñcu g³ównym bohaterem i chc±c nie chc±c siê z nim z¿y³am. Nie mogê zapomnieæ o Draconie Malfoy'u, którego kocham ze wzglêdu na jego sarkazm, cynizm, niewyparzon± gêbê i który jest bezapelacyjnym Namberem £an. Mog³abym wymieniæ jeszcze Dumbledore'a, Hagrida, Severusa Snape'a i profesor McGonagall, ale szczerze mówi±c, nie mam na to si³y ani chêci. Zreszt±, przed chwil± i tak to zrobi³am. Dziêkujê za uwagê i mam ogromn± nadziejê, ¿e tym razem uda mi siê zamie¶ciæ post bez ¿adnych usterek. 'Mimo to kocha³a go nadal, bo - po raz pierwszy w ¿yciu - pozna³a, co to wolno¶æ. Mog³a go kochaæ, choæby mia³ siê o tym nigdy nie dowiedzieæ, nie potrzebowa³a jego pozwolenia, by niepokoiæ siê tym, co ludzie knuj± przeciwko niemu. To w³a¶nie by³a wolno¶æ - czuæ to, czego pragnê³o jej serce, nie bacz±c na to, co pomy¶l± inni.' - Paulo Coelho, 'Pi±ta Góra'
![]() (c) pottermoviesandbooks.blog.onet |
|
|
|
yasmin46 |
Dodany dnia 20.09.2012 18:40
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 279 Dom: HufflepuffPunkty: 1362 Ranga: Doros³y czarodziej Data rejestracji: 25.08.10 |
Osobi¶cie mam kilka ulubionych postaci. S± to m.in.: Snape <3, Ginny, Draco Malfoy, Fred i George, Flitwick, Luna, Tonks, Lupin oraz Hermiona. Oczywi¶cie mam tych ulubionych postaci zdecydowanie wiêcej, ale to s± te najbardziej ulubione
|
|
|
|
Veis |
Dodany dnia 01.01.2013 16:44
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 1 Dom: SlytherinPunkty: 1 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.01.13 |
Witam wszystkich, to mój pierwszy koment na tym forum ![]() Ja wrêcz uwieliam Bellatrix Lestrange, zwariowana kobieta o umy¶le psychopatki, kochaj±ca zabijaæ i torturowaæ. Lubiê takie barwne postacie. No i gra aktorska w filmie te¿ mnie urzek³a ![]() No i jeszcze Minerwa McGonagall, surowa aczkolwiek pomagaj±ca opiekunka Gryffindoru, ju¿ od samego pocz±tku wiedzia³em ¿e bêdzie fajn± postaci±, po prostu ot tak j± polubi³em. Szkoda tylko ¿e te postacie wystêpuj± tak pokrótce, jednak dla mnie ka¿dy moment z nimi przyjemnie siê czyta i ogl±da. |
|
|
|
Sasume |
Dodany dnia 08.01.2013 16:15
|
![]() Pochwa³y: 6 Postów: 81 Dom: RavenclawPunkty: 3238 Ranga: Praktykant w Ministerstwie Magii Data rejestracji: 07.09.08 |
Ukochana postaæ od pocz±tku.. oczywi¶cie Harry Potter! :) ¯ycie potrafi³o nie¼le skopaæ mu dupê, ale nie podda³ siê, by³ sob± od pocz±tku do koñca. Brzmi dziecinnie, ale ta postaæ zawsze bêdzie mia³a swoje miejsce w moim sercu jak i ca³y ten czarodziejski ¶wiat Jo. Edytowane przez Christina dnia 17.01.2013 22:30
|
|
|
|
Solembum |
Dodany dnia 17.01.2013 10:48
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 1 Dom: SlytherinPunkty: 18 Ranga: Mugol Data rejestracji: 17.01.13 |
Moja najukochañsza postaæ to Syriusz Black. Jest idea³em mê¿czyzny. Chocia¿ z krwi i ko¶ci jestem ¶lizgonk± uwielbiam tego gryfona, ale nie przeczê bardziej bym go widzia³a w Slytherinie. Bardzo poruszy³a mnie jego ¶mieræ , ale taka decyzja Rowling mia³a to na celu - trafiæ w serce. Podsumowuj±c Syriusz jest genialny pod ka¿dym wzglêdem. Edytowane przez Christina dnia 17.01.2013 22:31
|
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

. 

Gryffindor

Ravenclaw
mimid
Slytherin
W³a¶nie tacy powinni byæ nauczyciele - trzymaæ dyscyplinê a jednocze¶nie pozwoliæ siê lubiæ 

Hufflepuff