Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
10.08.2026 14:25
Oho widze ze polskie znaki tez juz opuszczaja HPneta :v

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Ulubiona postaæ...
Hermiona1334
Tak w ogóle to lubiê wszystkich jednakMoimi ulubionymi postaciami s± Albus Dumbledore,a na II miejscu lokuje siê Hermiona Granger.Dlaczego akurat tych dwoje?Wiêc tak:
Lubiê Albusa,bo po pierwsze jest cz³owiekiem bardzo m±drym i odpowiedzialnym o silnym harcie ducha.Stara siê wszystkim pomagaæ i mimo swojej jak¿e wielkiej mocy,która przera¿a nawet Voldemorta nigdy siê nie puszy³ ani nie pragn±³ w³adzy.Bardzo rzadko zdarzaj± siê ludzie,którzy kiedy odnios± jaki¶ sulces s± skromni i nie rozg³aszaj± tego na ca³y ¶wiat.To wielka jego zaleta.Poza tym imponuje mi swoj± wielk± moc± i dobroci±.Niejednokrotnie uratowa³ Harry'emu ¿ycie.Ma poczucie humoru jest honorowy i lojalny.Przyznam ¿e gdy czyta³am w KP opis jego pogrzebu rycza³am jak bóbr przez pó³ godziny.

A Hermiona?No có¿,choæ wielu ma j± za kujonkê to jest ona na swój sposób fajna.Imponuje mi logicznym my¶leniem i inteligencj±(czasem a¿ za du¿±).Jest do mnie bardzo podobna:tak jak ja czasem lubi siê pom±drowaæ i porz±dziæ innymi.Kocham te¿ jej"Czy to nie oczywiste?".Jest na II miejscu,bo nikt nie przebije Albusa.:D.

"Wygl±dasz bardzo zdrowo Potter,wiêc wybacz mi,ale nie zwolniê ciê z obowi±zku odrobienia pracy domowej.
Chyba ¿eby¶ umar³,wtedy mo¿esz ¶mia³o czuæ siê zwolniony"
"Bêdziemy na tyle silni,na ile bêdziemy zjednoczeni i na tyle s³abi na ile bêdziemy podzieleni"
"Co ma byæ to bêdzie a jak ju¿ bêdzie to trzeba siê z tym zmierzyæ"

www.huncwots-world.blog.onet.pl
Acan
Najbardziej to lubiê g³ówna trójkê czyli Harrego, Hermionê i Rona, ale nie moge oprzeæ sie Lunie Lovegood, jaki ona ma g³osik w polskim dubbingu :D
H&H

emigratka
Strasznie du¿o postaci w Harrym jest superjezyk
A trzy pierwsze miejsca u mnie zajmuj±:
I oczywi¶cie g³ówna trójka (Harry, Hermiona i Ron), bo gdyby nie oni to tej ksi±¿ki w ogóle by nie by³o;)
II Zgredek, bo jest strasznie zabawny a poza tym podoba mi siê jego oddanie Harry'emu:D
III Albus Dumbledore, poniewa¿ imponuje mi swoj± m±dro¶ci± i inteligencj± a tak¿e tym, ¿e pomimo ma wielk± si³ê nigdy nie stara³ siê zdobyæ w³adzy. Jednym s³owem woda sodowa nie uderzy³a mu do g³owy. Dlatego nie podoba mi siê to, ¿e w I¦ ju¿ nie wydaje siê taki idealny:(

Patryk McKinnon
Ja uwielbiam Freda i Georga Weasleyów oraz Irytka. Lubiê ich dlatego, ¿e robi± masê dowcipów. Czasami doprowadzaj± mnie do ³ez. Bli¼niacy podes³ali raz Percyemu smocze ³ajno itp.

madzia777
#Draco Malfoy - wygl±d 20%, styl 20%, charakter 60% = stuprocentowo najlepsza postaæ w HP.
#Luna Lovegood - sympatyczna dziewczyna, + za inny od reszty charakter.
#Nimfadora Tonks - dobra by by³a z niej kumpela. Czujê, ¿e mog³abym z ni± o wszystkim pogadaæ bez nara¿ania siê na ¶miechy i krytykê.

olka2605
hmm... to ja mam podobnie. tyle ze u mnie jest:
1. fred i george w.
2 syrek (syriusz b.)
3. neville l.
4. sexi lucek (lucjusz m.)
5. luna l.
6. smarkerus (s. snape)

Prefix u¿ytkownikamumilka
A ja i tak najbardziej lubie StworkaTakTakTak! Sama nie wiem czemu. Bo jest fajny i potrafi ugotowaæ zupê cebulow±. No a poza tym to lubie

- Dudley'a Wstydni¶
- Tonks :smilewinkgrin:
- Snape'a :lol:
- Freda i Georga B)B)
- Pana Weasley'a :D
- Lunê - bo dziêki niej ju¿ wiem jak siê pozbyæ gnêbiwtrysków. Du¿e oczy
- i Graupa. jezyk

A na serio nie lubiê:

- Percy'ego - bo to idiota :rip:
- Fleur :o
- Pani Weasley - bo jest nadopiekuñcza Nie
- i Moody'ego. :confused:

Prefix u¿ytkownikagne
- Lunê - bo dziêki niej ju¿ wiem jak siê pozbyæ gnêbiwtrysków.

Jaka¶ sugestia? xD

Ulubiona postaæ yto oczywi¶cie Severus Snape. Za sarkazm i ironiê oraz za to, ¿e mia³ serce po dobrej stronie. I za to, ¿e nigdy nie dowiem sie jaki by³ naprawdê.

-Profesor McGonagall - ¦wietna postaæ. Za jej podej¶cie do uczniów i ca³okszta³t. Za ogromna energie jak na swoje lata.

-Luna - Za to, ¿e jest marzycielk± i dodaje ksi±¿ce humoru. Za jej przywi±zanie do przyjació³.

-Remus Lupin - Za emanujace od niego ciep³o i mi³o¶æ^^

-Gilderoy Lockhart - Wiem, ¿e to dziwne, ¿e wypisujê tu tego idiotê. Jednak mam jaki¶ sentyment do tej postaci. Za to, ¿e chce mi siê ¶miac gdy czytam 'Harry, Harry, Harry...' lub 's³awa to s³awa Harry, zapamiêtaj to sobie'. Postaæ dobrze oddana przez JO. No i za Orderu Merlina Trzeciej Klasy i piêciokrotn± nagrodê tygodnika "Czarownica" za Najbardziej Czaruj±cy U¶miech. xD
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikagne dnia 11.08.2008 09:11
www.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_C9HW0VT8HWB4j5ioQty4pa6Ex9wMeLs6.jpg

Ginny_Potter-Weasley
LUPIN . chcialabym miec go za nauczyciala.
2 jean granger jest madra ,twarda i ma swoje zdanie
3 molly weasle - nie ma to jak dobry obiad
lubie tez snapea ,harrego ,rona , belle i wielle wielle innych osob
Jestem , jak Voldemort-Niezniszczlna , ale kiedys sie zlamie

Jestem jak ¶miercio¿erca-gotowa s³u¿yæ jednemu na wieki

Jestem jak Avada-lepiej mnie nie spotkaæ...

Son Goku Potter
Ja jestem wielk± fank± Huncwotów ( oprócz Glizdogona)Rowling mog³aby wiêcej opisaæ ich przygód albo ¿eby Syriusz lub Lupin przynajmniej jakie¶ poszczególne w±tki z ich pobytu w Hogwarcie wspomnieli. Tylko szkoda ¿e wszyscy zginêli . Ale lubiê te¿ bardzo postacie bli¼niaków i te¿ jest mi szkoda ¿e Fred zgin± . W ogóle du¿o lubiê postaci ale te chyba przewa¿aj± .:D
Najpe³niejsza wdziêku jest nie¶mia³o¶æ @---

Ksi±¿ka Rowling pojawi³a siê w momencie, gdy krytycy og³osili koniec gatunku literatury m³odzie¿owej. Sukces HP obali³ ten pogl±d!! - Gazeta Wyb. 29.07.2000

Prefix u¿ytkownikaHarry Potter 33
1) Harry Potter
G³ówny bohater, najdzielsza postaæ z sagi, Gryfon, uczciwy, wierny. Imponuje mi.
2) Ron Weasley
Poczucie humoru ma niebywa³e... i jest fajny, i tyle.
3) Hermiona Granger
Te¿ j± lubiê. Za co? Nie wiem... mo¿e dlatego, ¿e imponuje mi uczciwo¶ci±, odwag±, swoj± "Gryfonsko¶ci±"? I przypomina mnie, o tak, w wielu sprawach... Tyle ¿e ja lubiê sport.
4) Rubeus Hagrid
Spoko go¶æ. I koniec -.-
5) Geogre Weasley (niegdy¶ i Fred, który teraz...)
Poczucie humoru! Uwielbiam go, strasznie mnie roz¶miesza.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaHarry Potter 33 dnia 26.08.2008 17:35

www.pilkarz.ad2.pl
Prefix u¿ytkownikamimid
Albus Dumbledore - Bardzo lubiê ciekawe, pe³ne tajemnic postaci, a on w³a¶nie taki by³. Podoba³y mi siê jego metody, ogólnie na ¿ycie i to, ¿e by³ zwariowany. Te jego upodobania co do dropsów i innych ³akoci^^. Ah... I ta jego ¶wietna broda oraz w³osy xPP.

Severus Snape - On za¶ ca³kowicie ró¿ni siê od Dumbledora. Jednak maj± jedn± wspóln± cechê - s± bardzo ciekawymi osobami. Ironia, aura tajemniczo¶ci, wzbudza³ powszechny strach w¶ród swoich uczniów, ¶wietna postaæ.

Draco Malfoy - Nie ceniê go tak jak dwóch powy¿szych postaci, jednak równie¿ jest bardzo fajny. Sarkastyczny, przystojny blondyn z ostrym charakterkiem, jakiej ¶lizgonce by siê nie spodoba³?^^
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikamimid dnia 28.08.2008 16:23

niezapominajka
Ja najbardziej lubiê profesor Minerwê McGonagall poniewa¿ jest ona stanowcza i wymagaj±ca, a przy tym niezwykle sprawiedliwa i serdeczna. Troszczy siê o uczniów i mimo, ¿e z pozoru wydaje siê byæ sroga, to zawsze mo¿na na ni± liczyæ, jest pomocna no i bardzo dzielna :) W³a¶nie tacy powinni byæ nauczyciele - trzymaæ dyscyplinê a jednocze¶nie pozwoliæ siê lubiæ :)
Poza tym lubiê te¿ Hagrida, bo to "cholibka" bardzo bezpo¶redni, równy go¶æ :)
No i odk±d przeczyta³am "Insygnia ¦mierci" to wielk± sympati± zapa³a³am te¿ do Severuska...

Carmell
Mam dwie ulubione postacie mêskie. ; }
Pierwsza jest Draco Malfoy. Kiedy¶ za nim nie przepada³am, ale siê to zmieni³o, chyba pod wp³ywem fickami. Uwielbiam jego w³osy, charakter, sarkazm, uszczypliwo¶æ, oraz oczywiscie za to, ¿e jest przystojny. Tak w³a¶ciwie, to o wiele bardziej wolê go z w³a¶nie ficków. W oryginale jest... dziwny, przedstawiony w bardzo z³ym ¶wietle. nie podoba mi siê to. Kocham za to ficki z Draco, ostatnio bardzo takie "niby niby" drarry. Pokocha³am "Z herbaciarni± w tle". Idealne, kocham takie ficki, z Draco nawijaj±cym, z tym swoim ¶wietnym humorem oraz z Potterem, jak zwykle zaskakuj±cym nas swoj± elokwencj± (Eee... Yyy...).
Drug± postaci± jest... Severus. ; } I podobnie - nie przepada³am za nim, polubi³am do w siódmej czêsci, ale je¶li teraz siê tak zastanowiê, to lubi³am good zawsze. Siódma czê¶æ mnie wzruszy³a, ta scena z Sevem, ale w³a¶ciwie najbardziej kocham jego sarkazm i charakter. Szczególnie mnie zainteresowa³ po przeczytaniu "Trylogii Enahmy". Cudeñko.

ania1
Zdecydowanie Severus Snape. Zdoby³ moje serce i duszê. Ju¿ od pierwszego tomu, wiedzia³am, ¿e nie bêdzie zwyk³ym profesorem i pó¼niej aby potwierdzi³a siê moja teza. Praktycznie rzecz bior±c, to w³a¶nie dziêki Severusowi przeczyta³am ca³± seriê.

LadyofLake
Moja ulubiona postaæ? Mog³abym wymieniaæ w nieskoñczono¶æ. Zaczynaj±c od Lily Evans (mam do niej sentyment - kiedy¶, bardzo dawno temu pisa³am fanficka o tematyce Lily/James) i Jamesa Pottera, który urzek³ mnie swoj± mi³o¶ci± do Lily, poprzez Huncwotów, których kocham mi³o¶ci± nieograniczon± za ca³okszta³t (oprócz Petera Pettigrew, oczywi¶cie), a wiêc: Syriusz Black i Remus Lupin (nasz ukochany 'wujcio wilcio'; brat Syriusza, Regulus, równie¿ wydaje mi siê bardzo tajemnicz± i ciekaw± osob±). Je¶li za¶ chodzi o m³odsze pokolenie, zdecydowanie bracia Weasley'owie, Fred i George. Ich teksty wymiataj±. Nie wiem, ile razy bola³ mnie brzuch ze ¶miechu, czytaj±c ich wypowiedzi. Lubiê równie¿ Hermionê Granger i Lunê Lovegood. Harry te¿ jest niczego sobie, jest w koñcu g³ównym bohaterem i chc±c nie chc±c siê z nim z¿y³am. Nie mogê zapomnieæ o Draconie Malfoy'u, którego kocham ze wzglêdu na jego sarkazm, cynizm, niewyparzon± gêbê i który jest bezapelacyjnym Namberem £an. Mog³abym wymieniæ jeszcze Dumbledore'a, Hagrida, Severusa Snape'a i profesor McGonagall, ale szczerze mówi±c, nie mam na to si³y ani chêci. Zreszt±, przed chwil± i tak to zrobi³am. Dziêkujê za uwagê i mam ogromn± nadziejê, ¿e tym razem uda mi siê zamie¶ciæ post bez ¿adnych usterek.
'Mimo to kocha³a go nadal, bo - po raz pierwszy w ¿yciu - pozna³a, co to wolno¶æ. Mog³a go kochaæ, choæby mia³ siê o tym nigdy nie dowiedzieæ, nie potrzebowa³a jego pozwolenia, by niepokoiæ siê tym, co ludzie knuj± przeciwko niemu. To w³a¶nie by³a wolno¶æ - czuæ to, czego pragnê³o jej serce, nie bacz±c na to, co pomy¶l± inni.' - Paulo Coelho, 'Pi±ta Góra'

img262.imageshack.us/img262/8425/264262c7.png
(c) pottermoviesandbooks.blog.onet

www.ladyoflake.tumblr.com
Prefix u¿ytkownikayasmin46
Osobi¶cie mam kilka ulubionych postaci. S± to m.in.: Snape <3, Ginny, Draco Malfoy, Fred i George, Flitwick, Luna, Tonks, Lupin oraz Hermiona. Oczywi¶cie mam tych ulubionych postaci zdecydowanie wiêcej, ale to s± te najbardziej ulubione ;)

Prefix u¿ytkownikaVeis
Witam wszystkich, to mój pierwszy koment na tym forum ;)
Ja wrêcz uwieliam Bellatrix Lestrange, zwariowana kobieta o umy¶le psychopatki, kochaj±ca zabijaæ i torturowaæ. Lubiê takie barwne postacie. No i gra aktorska w filmie te¿ mnie urzek³a :)
No i jeszcze Minerwa McGonagall, surowa aczkolwiek pomagaj±ca opiekunka Gryffindoru, ju¿ od samego pocz±tku wiedzia³em ¿e bêdzie fajn± postaci±, po prostu ot tak j± polubi³em.
Szkoda tylko ¿e te postacie wystêpuj± tak pokrótce, jednak dla mnie ka¿dy moment z nimi przyjemnie siê czyta i ogl±da.

Prefix u¿ytkownikaSasume
Ukochana postaæ od pocz±tku.. oczywi¶cie Harry Potter! :)
¯ycie potrafi³o nie¼le skopaæ mu dupê, ale nie podda³ siê, by³ sob± od pocz±tku do koñca.
Brzmi dziecinnie, ale ta postaæ zawsze bêdzie mia³a swoje miejsce w moim sercu jak i ca³y ten czarodziejski ¶wiat Jo.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 17.01.2013 22:30

Prefix u¿ytkownikaSolembum
Moja najukochañsza postaæ to Syriusz Black. Jest idea³em mê¿czyzny. Chocia¿ z krwi i ko¶ci jestem ¶lizgonk± uwielbiam tego gryfona, ale nie przeczê bardziej bym go widzia³a w Slytherinie. Bardzo poruszy³a mnie jego ¶mieræ:(, ale taka decyzja Rowling mia³a to na celu - trafiæ w serce. Podsumowuj±c Syriusz jest genialny pod ka¿dym wzglêdem. jezyk
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 17.01.2013 22:31

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: