Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Strona 1 z 2: 12
|
|
Zawody czarodziejskie!
|
|
| Lilianne_ |
Dodany dnia 05.04.2007 14:00
|
![]() Postów: 32 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 21 Ranga: Mugol Data rejestracji: 05.04.07 |
Jaki zawód w ¶wiecie czarodziejów chcieliby¶cie wykonywaæ? Ja osobi¶cie chcia³abym byæ Uzdrowicielem. :) Je¶li taki temat ju¿ jest to przepraszam. :) Edytowane przez Limonka dnia 08.12.2007 17:06 Kiedy patrzymy na ¶mieræ lub ciemno¶æ, boimy siê tylko nieznanego, niczego wiêcej...
|
|
|
|
| Her-mio-na 13 |
Dodany dnia 14.04.2007 10:34
|
![]() Postów: 1494 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1650 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 20.03.07 |
Moim marzeniem ¿yciowym jest zostaæ Dementorem... :D A tak na serio to albo Aurorem, albo ¦miercio¿erc±, ale raczej to pierwsze. Je¶li za¶ nic z tych rzeczy to nauczycielem eliksirów, OPCM lub opieki nad magicznymi stworzeniami. ;) Edytowane przez Limonka dnia 08.12.2007 17:06 |
|
|
|
| Lilly__Evans |
Dodany dnia 01.05.2007 09:01
|
![]() Postów: 15 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 26 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 30.04.07 |
Tak jak wiêkszo¶æ chcia³abym byæ aurorem. Ale fajowo by³oby równie¿ prowadziæ sklep z bli¼niakami Fredem i Georgem. Je¶li chodzi o nauczycieli to mog³abym byæ nauczycielk± transmutacji i obrony przed czarn± magi±, no i numerologii. Edytowane przez Limonka dnia 08.12.2007 17:07 Lilly__Evans
|
|
|
|
| jetinajt |
Dodany dnia 20.11.2007 21:43
|
![]() Postów: 371 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 778 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 06.08.07 |
Ja bym chcia³ zostaæ sprz±taczem. Zawód ciekawy, zapewniaj±cy ogromne emocje, daj±cy dostêp do najwiêkszych tajemnic. Pozwalaj±cy tak¿e wykszta³ciæ ca³kiem ciekawe umiejêtno¶ci. Niestety wymaga ogromnego samozaparcia, ¿eby znale¼æ swoj± "drogê". Kto mi nie wierzy, niech czyta, ale co macie przeczytaæ, musicie dowiedzieæ siê ju¿ sami. http://www.harry-potter.net.pl/forum/viewthread.php?forum_id=23&thread_id=1717&rowstart=0
http://www.youtube.com/watch?v=xAybf5yo9YY [quote]Ridcully mlasn±³ z satysfakcj±. - My w Ankh-Morpork wiemy, z czego siê robi piwo - stwierdzi³. Magowie pokiwali g³owami - rzeczywi¶cie wiedzieli. Dlatego pili gin z tonikiem. [/quote] http://www.youtube.com/watch?v=I5i5t2J7w1s [quote]Harry shouted, "Crucio!" ...)"I see what Bellatrix meant," said Harry, the blood thundering through his brain, "you need to really mean it."...a potem (...) ¶ci±³ ³odygê fasoli, dodaj±c morderstwo i ekologiczny wandalizm do wspomnianych wcze¶niej przestêpstw kradzie¿y, oszustwa i wtargniêcia na cudzy teren. Usz³o mu to jednak na sucho; ¿y³ d³ugo i szczê¶liwie, bez ¶ladu wyrzutów sumienia z powodu tego, co uczyni³. Co dowodzi, ¿e je¶li cz³owiek jest bohaterem, to w³a¶ciwie wszystko zostanie mu wybaczone, bo nikt mu wtedy nie zadaje niewygodnych pytañ. [/quote] |
|
|
|
| Patronus Smok |
Dodany dnia 06.01.2008 13:21
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Postów: 146 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 284 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 31.12.07 |
Ja chcia³bym byæ za³o¿ycielem,kapitanem i szukaj±cym mojej dru¿yny Quidditcha ,,Czerwone Smoki Stegna'' je¶li siê pomyli³em w nazwie tego od Znicza to mi o tego chodzi³o),albo nauczycielem Opieki Nad Magicznymi Stworzeniami lub Aurorem.
|
|
|
|
FleurEvans |
Dodany dnia 17.01.2008 18:14
|
![]() Postów: 960 Dom: HufflepuffPunkty: 1352 Ranga: Doros³y czarodziej Data rejestracji: 10.01.08 |
Ja chêtnie podjê³abym siê pracy w departamencie Magicznych Wypadków I Katastrof w wydziale czarodziejskiego Pogotowia Ratunkowego albo w Zarz±dzie Klubu Gargulkowego, który znajdujê siê w Departamencie Czarodziejskich Gier I Sportów. Ogólnie chcia³abym pracowaæ w Ministerstwie Magii. |
|
|
|
Enid |
Dodany dnia 04.02.2008 09:40
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 1065 Dom: SlytherinPunkty: 1597 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 01.02.08 |
Najlepiej to szukaj±c± w jakiej¶ dobrej drurzynie np.B³ugarii (z Krumem) a jak nie to pracowaæ na jakim¶ wysokin stanowisku w Departamencie Magicznych Gier i Sportów albo w Departamêcie Miêdzynarodowej Wspu³pracy Czarodziejów.:smilewinkgrin: A je¿eli nie uda³o by mi siê ani to ani to to mog³a bym pracowaæ na Nokturnie (ewentualnie na Pok±tnej) Edytowane przez Enid dnia 19.03.2008 15:56
|
|
|
|
Filemona |
Dodany dnia 19.03.2008 13:51
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 1077 Dom: RavenclawPunkty: 2089 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 10.03.07 |
Najlepsza by³aby praca nauczycielki w Hogwarcie. Chcia³abym nauczac transmutacji, poniewa¿ bardzo podoba mi siê ten przedmiot. Zadziwia mnie i fascynuje. Albo opieka nad magicznymi stworzeniami. Ewentualnie praca w Ministerstwie Magii. |
|
|
|
| Fidelisa |
Dodany dnia 19.03.2008 15:01
|
![]() Postów: 278 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 511 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 23.02.08 |
Ja chcia³abym pracowaæ w Hogwarcie... Mog³abym byæ nauczycielk± OPCM, ale to chyba nie takie ³atwe, bior±c pod uwagê, ile osób poza mn± widzi siê na tym stanowisku Ewentualnie zadowoli³abym siê opiek± nad magicznymi stworzeniami, chocia¿ nie wiem, czy bym nie zwariowa³a, musz±c co roku od pocz±tku opowiadaæ o tak fascynuj±cych zjawiskach jak np. gumoch³ony ![]() A je¶li nie Hogwart... Hmmm... Mo¿e auror? Puchonka przydzielona do Slytherinu
![]() ![]() ![]() ![]() *** Slytherin przyjmuje takich, Co maj± czyst± krew, Co maj± wiêcej sprytu Od uczniów domów trzech. *** A mo¿e w Hufflepuffie, Gdzie sami prawi mieszkaj±, Gdzie wierni i sprawiedliwi Hogwarta szko³y s± chwa³±. *** Dom: Slytherin Ró¿d¿ka: leszczyna, 12 1/4 cala, od³amek smoczego k³a Ulubiony przedmiot: Obrona przed czarna magi± Ulubiony nauczyciel: prof. Remus Lupin Patronus: Lis Animag: Wilczyca Metamorfomag *** Cz³onkini FunClubu Remusa Lupina ![]() *** ![]() *** Kilka s³ów wyja¶nienia, co do mojego ¶lizgoñstwa: Po pierwsze- to, ¿e kto¶ jest ¦lizgonk± i fank± swojego domu nie znaczy wcale, ¿e wielbi Draco Malfoya. Po drugie-to, ¿e jestem ¦lizgonk± nie znaczy, ¿e mam aspiracje na jadka Po trzecie i najwa¿niejsze- jestem Puchonk± o ¶lizgoñskich zachowaniach, takie przypadki te¿ siê zdarzaj±, wiêc nie wyobra¿ajcie sobie, ¿e jestem niewiadomo jak "z³a" (albo, ¿e siê za tak± uwa¿am)... Koniec wywodu, dziêkujê za uwagê *** Gdzie skarb Wasz, tam i serce Wasze... *** Things we lose have a way of coming back to us in the end. If not always in the way we expect... *** Pochylê siê nad ró¿±, choæby na moich oczach mial sp³on±æ las... Bo wszystko jest niczym, a co¶ mo¿e byæ wszystkim... Zawsze inna, zawsze taka sama... |
|
|
|
NavHeera |
Dodany dnia 16.05.2008 14:29
|
![]() Postów: 137 Dom: HufflepuffPunkty: 221 Ranga: Pomocna d³oñ Data rejestracji: 14.05.08 |
Ja chêtnie podjê³abym siê pracy w Ministerstwie Magii w departamencie Kontroli Nad Magicznymi stworzeniami. Uwielbiam pracê ze zwierzêtami, a z fantastycznymi to ju¿ w ogóle. Je¶li nie w MM, to mo¿e za³o¿y³abym jak±¶ hodowlê magicznych ro¶lin lub zwierz±t. |
|
|
|
| karolakhp |
Dodany dnia 22.05.2008 14:18
|
![]() Postów: 110 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 529 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 24.03.08 |
Hmmm... Ja aurorem bo to taka ciekawa praca albo prowadziæ sklep z Magicznymi Dowcipami Weslayów uwielbiam ich dlatego wydaje mi siê ¿e prowadzenie takiego sklepu sprawialo by mi przyjemno¶æ ewentualnie nauczaæ w Hogwarcie OPCM to jedyny przedmiot który mnie tak bardzo zainteresowa³ no i teraz sobie pomy¶la³am ¿e mieæ jak±¶ ma³± dru¿ynê Quidditcha ;d. No ale najbardziej chcia³a bym byæ aurorem. "-... A teraz zwracam siê do ciebie, Harry Potterze. Pozwoli³e¶ by twoi przyjaciele zginêli za ciebie,zamiast
otwarcie stawiaæ mi czo³o. Bêdê na ciebie czeka³ w Zakazanym Lesie. Przez godzinê.Je¶li siê tam pojawisz,je¶li siê nie poddasz, bitwa znowu rozgorzeje,ale tym razem ja sam ruszê do boju, Harry Potterze odnajdê ciê i ukarzê ka¿dego mê¿czyznê,kobietê i dziecko, którzy bêd± próbowali ukryæ ciê przede mn±.Masz godzinê" ^^^^ "-By³e¶ taki dzielny. Nie móg³ mówiæ. Poch³ania³ j± wzrokiem,my¶l±c,¿e móg³by tak staæ i patrzeæ na ni± wiecznie. Tylko patrzeæ,nic wiêcej. -Jeste¶ ju¿ blisko-powiedzia³ James.-Bardzo blisko.Jeste¶my ciebie tacy dumni. -Czy to boli ? To dziecinne pytanie wymknê³o mu siê z ust, za nim zdo³a³ je powstrzymaæ. -Umieranie?Nie,w ogóle nie boli- odrzek³ Syriusz-To takie co¶ jak za¶niêcie, tylko jest szybsze i ³atwiejsze. -A on bêdzie chcia³ zrobiæ to szybko. ¯eby ju¿ by³o po wszystkim-odezwa³ siê Lupin. -Nie chcia³em,¿eby¶cie umarli- powiedzia³ Harry,a te s³owa te¿ wyrwa³y mu siê bez udzia³u woli.-¯adne z was. Przepraszam..." ^^^^ "-Zostaniecie ze mn±? -Do samego koñca-odrzek³ James. -Nie zobacz± was ? -Jeste¶my czê¶ci± ciebie- powiedzia³ Syriusz.-Nikt inny nie mo¿e nas zobaczyæ. Harry spojrza³ na swoj± matkê. -B±d¼ blisko mnie-szepn±³. I wszed³ w mroczny las." ^^^^ |
|
|
|
Anix Malfoy |
Dodany dnia 05.07.2008 18:14
|
![]() Postów: 249 Dom: SlytherinPunkty: 850 Ranga: Wa¿na osobowo¶æ Data rejestracji: 17.03.08 |
Hm.. Ja bym mog³a byæ ¶miercio¿erczyni± Heh... Nie no dobra, to nie zawód. Myslê, ¿e spisa³abym siê jako zawodnik quidditcha, jako ¶cigaj±ca. To mog³oby byæ do¶æ ciekawe... |
|
|
|
| Cho Chang 321 |
Dodany dnia 28.07.2008 11:59
|
![]() Postów: 5 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 360 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 06.07.08 |
Czyli tak: -nauczyciel w Hogwarcie i uczyæ Zaklêæ -Auror ![]() -Gracz Qudditcha na pozycji szukaj±ca -Pracownik Ministerstwa Magii Harry Potter t moje ¿ycie , Harry Potter to ja . Dziêkujê J.K. Rowling
|
|
|
|
| Katara |
Dodany dnia 11.12.2009 18:03
|
![]() Postów: 7 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 17 Ranga: Mugol Data rejestracji: 04.12.09 |
jetinajt napisa³/a: Ja bym chcia³ zostaæ sprz±taczem.[...] to siê nazywa "konserwator powierzchni p³askich" ;0 ![]() a tak co do tematu to: mog³abym pracowaæ w Departamencie Tajemnic, Hogwarcie, (OPCM) lub w innym miejscu pe³nym tajemnic
|
|
|
|
YourSmile |
Dodany dnia 28.04.2013 19:48
|
![]() Pochwa³y: 13 Postów: 1328 Dom: GryffindorPunkty: 29744 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 13.01.13 |
Ja chcia³abym byæ szefem Departamentu Miêdzynarodowej Wspó³pracy Czarodziejów albo Departamentu Przestrzegania Prawa Czarodziejów. A potem obj±æ stanowisko Ministra Magii. ;D Podoba mi siê tak¿e praca w Hogwarcie jako nauczycielki transmutacji i oczywi¶cie opiekuna Gryfonów! Edytowane przez YourSmile dnia 21.10.2013 17:48
|
|
|
|
Tascha Moon |
Dodany dnia 03.06.2013 21:19
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 1 Postów: 27 Dom: RavenclawPunkty: 193 Ranga: Mol ksi±¿kowy Data rejestracji: 12.04.13 |
Ja chêtnie podjê³abym siê hodowli nad magicznymi zwiêrzêtami. Jestem bardzo zwi±zana ze zwiêrzêtami i patrzeæ jak powoli rosn±. W przysz³o¶ci chcia³abym zostaæ weterynarzem albo prowadziæ jaki¶ rezerwat. |
|
|
|
Narcissa |
Dodany dnia 12.07.2013 23:32
|
![]() Pochwa³y: 4 Postów: 647 Dom: SlytherinPunkty: 8673 Ranga: Praktykant w ¦w Mungu Data rejestracji: 29.06.13 |
Wysokie stanowisko w Ministerstwie Magii np takie jakie piastowa³ Lucjuszek, i mieæ w gar¶ci tych urzêdasów.Albo Ministrem Magii,tak to zawód dla mnie.A z nauczycieli to mo¿e eliksiry. Edytowane przez Narcissa dnia 12.07.2013 23:56
Od cnót Gryfonów kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-w³asnej-wszechwiedzy Krukonów chroñ nas Slytherinie
**** ![]() |
|
|
|
Sheeby |
Dodany dnia 12.07.2013 23:52
|
![]() Pochwa³y: 9 Postów: 512 Dom: HufflepuffPunkty: 5239 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 24.02.13 |
Ja chcia³abym byæ magomedykiem. W sensie, ¿e po Londynie je¼dziæ i leczyæ, b±d¼ uzdrowicielem w szpitalu, ale to ju¿ gorsza wersja. ;p Aurory, MM, ¦miercio¿ercy, nauczyciele mnie nie interesuj± (w sensie prac) Edytowane przez Sheeby dnia 13.07.2013 11:36
![]() Julia part smart ![]() |
|
|
|
zuzanna100 |
Dodany dnia 16.07.2013 11:26
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 26 Dom: HufflepuffPunkty: 919 Ranga: Wzór do na¶ladowania Data rejestracji: 19.01.12 |
Chcia³abym pracowaæ w Ministerstwie Magii w Departamencie Miêdzynarodowej Wspó³pracy Czarodziejów to by³oby bardzo ciekawe.. lub w Departamencie Magicznych Gier i Sportów pilnowa³abym sklep Weasleyów na Pok±tnej Prawdziwa magia ukryta jest wg³êbi cz³owieka i potrzeba mocnego uczucia, aby j± stamt±d uwolniæ.
|
|
|
|
Xeri |
Dodany dnia 21.10.2013 17:43
|
![]() Pochwa³y: 9 Postów: 1380 Dom: SlytherinPunkty: 9223 Ranga: Dystrybutor s³odyczy Weasleyów Data rejestracji: 26.05.13 |
Z chêci± zosta³abym uzdrowicielem, jak te¿ w realu. Taka praca mnie krêci, bo zawsze s± inne przypadki i nie jest nudno. Gdybym nie podo³a³a jednak takiej do¶æ skomplikowanej pracy, pewnie otworzy³abym ksiêgarniê, albo bibliotekê w Hogsmeade ;D ![]() Czy chcesz, czy chcesz pod drzewem skryæ siê? Tu zawis³ ten, co troje zginê³o z jego mocy. Dziwnie ju¿ tutaj bywa³o, nie dziwniej wiêc by siê sta³o, gdyby¶my siê spotkali pod wisielców drzewem o pó³nocy. Czy chcesz, czy chcesz pod drzewem skryæ siê? Choæ trup ze mnie ju¿, uwolniê ciê od przemocy. Dziwnie ju¿ tutaj bywa³o, nie dziwniej wiêc by siê sta³o, gdyby¶my siê spotkali pod wisielców drzewem o pó³nocy. Czy chcesz, czy chcesz pod drzewem skryæ siê? Tu do mnie mia³a¶ zbiec, ¿eby unikn±æ przemocy. Dziwnie ju¿ tutaj bywa³o, nie dziwniej wiêc by siê sta³o, gdyby¶my siê spotkali pod wisielców drzewem o pó³nocy. Czy chcesz, czy chcesz pod drzewem skryæ siê te¿? W naszyjniku ze sznura u boku mego nie czekaj pomocy. Dziwnie ju¿ tutaj bywa³o, nie dziwniej wiêc by siê sta³o, gdyby¶my siê spotkali pod wisielców drzewem o pó³nocy. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
Strona 1 z 2: 12
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Hufflepuff
Enid
Slytherin
Ravenclaw