Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Przemiany aktorów
|
|
Penelope |
Dodany dnia 04.11.2014 21:06
|
![]() Pochwa³y: 13 Postów: 1729 Dom: RavenclawPunkty: 17625 Ranga: Poraniona Data rejestracji: 27.02.08 |
Jak w temacie, co my¶licie o zmianach aktorów? W koñcu wiêkszo¶æ z nich poznali¶my jako dzieci, a teraz s± ju¿ doros³ymi lud¼mi. Wielu starszych aktorów przez te kilka lat równie¿ sporo siê zmieni³o. Który z aktorów zmieni³ siê najbardziej? Która zmiana jest dla Was najwiêkszym szokiem? A mo¿e kto¶ prawie w ogóle siê nie zmieni³? Zachêcam do wstawiania zdjêæ "before - after" Ode mnie Emma Watson: ![]() Jak dla mnie ona zmieni³a siê najbardziej, z dziewczynki o ¶redniej urodzie wyros³a na piêkn± kobietê. Do dzi¶ nie mogê uwierzyæ w tak potê¿n± zmianê. ![]() ![]() W kategorii Najlepsza Seria Obyczajowa, wygrywa Penelope - Trudny Wybór ![]() Wiersz mojej ulubionej poetki i to jeszcze o mnie ![]() Sonet Dziêkczynno-pochwalny Jest taka osoba, co piêknie s³owa plecie. Entuzjazmu pe³na, w ka¿dej chwili mi³a, Z potoku b³ahych s³ów siê przy mnie wynurzy³a I pomaga mi przetrwaæ w liter srogim ¶wiecie. Któ¿ to taki? To Pene! Wszyscy dobrze wiecie! Có¿ ja bym kochana bez Ciebie zrobi³a? Co tu du¿o gadaæ... Pewnie wci±¿ bym ¿y³a. Ale ¿y³abym tutaj jak zgubione dzieciê. Bezczynnie bym siedzia³a w beznamiêtnej toni. Czy cokolwiek bym zrobi³a gdyby nie Twa g³owa? Czy cokolwiek bym stworzy³a bez Twej boskiej d³oni. Wiêc dziêkujê Ci Królowo, za Twe wielkie s³owa, ¯e jeste¶ tutaj, ¿e piszesz, chocia¿ czas Ciê goni, I ¿e dziêki Tobie, znowu zaczê³am od nowa... I love Smaug ![]() ![]() ![]() - O czym marzysz?- zapyta³ w koñcu. - Marzê o lepszym ¿yciu. O tym, by ludziom bardziej zale¿a³o na ludziach, ni¿ na pieni±dzach, by mieli honor i nie ³amali obietnic. Marzê o tym, by przyja¼ñ by³a prawdziwa, a mi³o¶æ nie bola³a. - Odpowiedzia³a bez zastanowienia. - A je¶li ci powiem, ¿e mogê ci to daæ, pójdziesz ze mn±? - Wyraz jego twarzy nie zdradza³ uczuæ, ale w oczach tli³a siê iskierka nadziei. - Pójdê. Dlatego, ¿e bêdê chcia³a uwierzyæ w to, ¿e mówisz prawdê. Szkoda tylko, ¿e taki ¶wiat nie istnieje. - Istnieje, a ja ci go poka¿ê, je¿eli tylko zechcesz otworzyæ oczy. - Nieznajomy wyci±gn±³ do niej rêkê, a ona j± ujê³a, po raz pierwszy wierz±c, ¿e mo¿e byæ szczê¶liwa.[/color] Dedykacja dla mnie od pewnej bardzo sympatycznej osoby ;] Jest takie miejsce na oceanie, gdzie pewna wyspa siê mie¶ci, nierzadko kto siê na niej pojawia, bo zw± j± wysp± bole¶ci. Zamek potê¿ny na niej góruje, co w dawnych czasach wzniesiony przez w³adcê wyspy Odysa, dla Penelopy - ¿ony. Wiele ju¿ lat w domu nie bywa³, a ona têskni wci±¿ szczerze, co dzieñ wychodzi w bezkres spogl±daæ, czy wraca na swej galerze. Smutek w jej sercu, samotno¶æ w duszy, kiedy to wreszcie ustanie, rozmy¶la nieustannie czy jeszcze szansa bêdzie ujrzeæ go w ¿ywym stanie. Odys na krañcach l±dów przebywa, tu³aczka go bowiem czeka³a na d³ugie lata, przez bosk± karê ta sytuacja siê sta³a. Wspomnienie ¿ony cierniem mu w sercu siê sta³o, ach jak¿e trudne bez niej ¿ycie byæ musia³o. ![]() ![]() Nie ma zbyt wiele czaÂsu, by byæ szczê¶liÂwym. Dni przeÂmijaj± szybÂko. ¯ycie jest krótkie. W ksiêdze naszej przysz³o¶ci wpiÂsujeÂmy marzeÂnia, a jaÂka¶ niewidzialÂna rêka nam je przekÂre¶la. Nie maÂmy wteÂdy ¿adÂneÂgo wyÂboru. Je¿eli nie jesÂte¶my szczê¶liÂwi dzi¶, jak potÂraÂfimy byæ niÂmi jutro? WyÂkorzysÂtaj ten dzieñ dziÂsiejÂszy. Obiema rêkoÂma obejÂmij go. PrzyjÂmij ochoczo, co niesie ze sob±: ¶wiat³o, poÂwietÂrze i ¿ycie, jeÂgo u¶miech, p³acz, i ca³y cud teÂgo dnia. Wyjd¼ mu napÂrzeÂciw. Wiersz Anciol, mój ulubiony ![]() Syrenka z ³azienki prefektów Po¶ród szklanej toni, U¶miecham siê skromnie. Stojê tu na stra¿y, Wielu ludzkich wspomnieñ. O czym chcesz bym ¶piewa³a? Znam historii wiele. Wiem czym jest wierno¶æ, I kim s± przyjaciele. Potrafiê powiedzieæ, O morskich przygodach. Strasznych wodnych stworach, Walecznych za³ogach. Do skarbów sekretnych, Jedyne znam drogi. Do wysp tych magicznych, I prze³êczy trwogi. Popro¶ mnie o s³owa, Od dawna tu czekam... Nie znam swoich braci, I serce mam cz³owieka. Nie zapominaj o mnie! Nie chcê byæ tu sama! Utrwalona na szkle... A ca³kiem zapomniana... Robak gne ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 04.11.2014 21:15
|
![]() Pochwa³y: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 14.05.09 |
Jak dla mnie to ona po prostu doros³a. Na pocz±tku by³a robiona na ksi±¿kow± Hermie, która jest przeciêtniaczk± i to by³o bardzo fajne. Pó¼niej dostrze¿ono w niej ¶liczn± dziewczynê i wykorzystano to w filmie - by³o to troszkê bez sensu, bo nie powinna tak wygl±daæ. W tych czasach technika makija¿u osi±gnê³a taki poziom, ¿e z ³atwo¶ci± mo¿na by³o siê pobawiæ jej wygl±dem. Tak czy siak Emma zawsze by³a ³adne tylko pó¿niej ogarnêli jej w³osy i brwi. Amen. ![]() Christian. ![]() Bo liczy siê to, co masz w ¶rodku. ![]() Ale czasami warto za³o¿yæ maskê. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikujê jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszê fanficka ducha, ¿e tak to ujmê, czyli takiego, którego nie ma" "po czê¶ci trudny jêzyk wynika z za³o¿eñ p³omieñ odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzêdniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartê I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Sherlocked |
Dodany dnia 04.11.2014 21:18
|
![]() Postów: 149 Dom: GryffindorPunkty: 759 Ranga: Bohater Hogwartu Data rejestracji: 17.09.14 |
![]() Ta przemiana bêdzie mnie zawsze szokowaæ. Ale czego siê dziwiæ, skoro, woko³o pe³no specjalistów od wygl±du. Trochê wiêcej pieniêdzy i ³abêdziem byæ ![]() ![]() "-Jak siê czujesz Georgie? - szepnê³a pani Weasley. Pomaca³ sobie g³owê. -Jak uduchowiony - wymamrota³. -Co mu siê sta³o? - wychrypia³ Fred z przera¿on± min±. - Mózg ma uszkodzony? -Jak uduchowiony - powtórzy³ George, otwieraj±c oczy i patrz±c na brata. - Widzisz.. jestem trochê uduchowiony. ODUCHOWIONY, Fred, ³apiesz teraz?" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 06.11.2014 17:19
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 21 Postów: 2007 Dom: RavenclawPunkty: 22743 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Jak mówi± Indianie... Bitch, please. Neville jest prawdziwym królem metamorfozy, z totalnej ³ajzy sta³ siê najprzystojniejszym absolwentem Hogwartu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Katherine_Pierce |
Dodany dnia 06.11.2014 17:47
|
![]() Pochwa³y: 29 Postów: 5926 Dom: GryffindorPunkty: 47342 Ranga: Cz³onek Rady Strachu Data rejestracji: 31.10.14 |
Emma siê nie tyle zmieni³a ile doros³a. By³a ³adn± dziewczynk±, sta³a siê piêkn± kobietk± nic dziwnego. Choæ szkoda, ¿e w pewnym momencie przestano j± robiæ ksi±¿kowo, a postawiono na to jak dobrze wygl±da. No Neville bardzo siê zmieni³. Zdecydowanie najbardziej siê "wylaszczy³" Moja chrisowa TOP5 ![]() 1. Always&Forever Chris Wood ![]() 2. Chris Hemsworth ![]() 3. Chris Evans ![]() 4. Chris Pratt ![]() 5. Chris Pine ![]() Maybe, you don't know Katherine at all. Did it ever occur to you that you have no idea who I really am? [/center]![]() Mam talenty ró¿ne, lecz nie nale¿y do nich poezja staram siê kleciæ s³owa aby by³a w tym finezja. Obietnice z³o¿y³am, wiêc spe³niæ j± nale¿y admin co nie dotrzymuje s³owa? Kto mu uwierzy? Z przeprosinami do Ciebie Kath pêdze aby nie popa¶æ w wieczna nêdzê. Kiedy Mafia siê z wielk± pomp± rozpoczê³±, nie chcia³am aby osoba z miasta zginê³a. Choæ pocz±tkowo w mych oczach by³a¶ podejrzana, wymówka z brakiem czasu, zdawa³a siê odgrzewana. Gdy za¶ ufaæ zaczê³am w twe piêkne s³owa, mafia nie pozwoli³a, by lekka sta³a siê ma g³owa. Rozkazali g³osowaæ wbrew mojej woli, musia³am siê pilnowaæ aby nie wyj¶æ z roli. Swojego s³owa broniæ mia³am zaciêcie, najlepiej tak aby w¶ród innych mia³o ono wziêcie. Przepraszam najszczerzej, lecz nie ca³a moja jest wina, g³osu bym na Ciebie nie odda³a, gdyby nie mafii kpina. Gra³a¶ zacnie, choæ nie ka¿dy to potrafi³ doceniæ, szkoda, ¿e losów miasta nie uda³o nam siê zmieniæ. Z najszerszymi przeprosinami, Tako. Có¿ to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa I z dupy ³zy ¶miechu rozlewaj±c rzêsiste Wci±¿ sunie w dó³ si³± ty³ków rozpêdzone Ciemno¶æ nag³± powitaæ co siê jej nie spodziewa To z trzech czê¶ci ca³o¶æ misternie z³o¿ona Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi I bucha wci±¿ gdy w dó³ tak pokracznie z³azi Zielonym d³ugim poddupcem po³±czona A ka¿dy cz³on tego przedziwnego bytu Nie przez Boga do ¿ycia powo³anego Lecz przez wyobra¼nie chore i ³yki p³ynu czystego Zdaje siê niczym wobec wspania³o¶ci swego odbytu Bo piêkny on niczym moszna na niebosk³onie M±dry jak ¿adna ze stóp co na ¶wiat zrodzona A zabawna tak, ¿e a¿ strach Oto jest Kath Gne - Twoje przedty³cze <3 O³tarzyk uwielbienia Chrisa ![]() Autorstwa piêknej i utalentowanej Gne <3 Chris to dupa jakich wiele, Mêski facet w fajnym ciele, Serial o nim Kath ogl±da, Lecz na ty³ek wci±¿ spogl±da. Na nic próby oderwania Wzroku od s³odkiego drania, U¶miech jego mówi wiele A¿ mam ciarki na ca³ym ciele! By Sam Quest ![]() The wasted years, the wasted youth The pretty lies, the ugly truth And the day has come where I have died Only to find, I've come alive ~Teen idle ![]() I was angry with my friend; I told my wrath, my wrath did end. I was angry with my foe: I told it not, my wrath did grow. And I waterd it in fears, Night & morning with my tears: And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. And it grew both day and night. Till it bore an apple bright. And my foe beheld it shine, And he knew that it was mine. And into my garden stole, When the night had veild the pole; In the morning glad I see; My foe outstretched beneath the tree. Do hymnu! Katherine jak ten kwiat wykwit³a na stronie, Katherine zostanie z nami po wsze czas. Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwa³a, bo serce jej ogromne niczym g³owa Andrzeja. Refren: Chwa³a Ci nasza, Katherino! Filmowcu najlepszy, kochana userko! Znajomo¶æ TVD najwiêksz± masz! Chwa³a Ci, nasz pierniczku! Twa s³awa siê ci±gnie za Tob± niczym smród. Lecz nie martw siê tym, bo oznacza on Twój trud. Ka¿dy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia. Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Ciê kto¶! Refren. Upija³a¶ siê w Karczmie, szala³a¶ w Hogwarcie, lecz by³a¶ w stanie pokonaæ Parchatego Trolla. Dzielnie walczy³a¶ w konkursie literackim, w redakcji Proroka zasiad³a¶ niczym król. Refren x2 ~ Pszemek - ³osiek <3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Teodora |
Dodany dnia 08.11.2014 21:58
|
![]() Postów: 43 Dom: RavenclawPunkty: 2374 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 28.08.14 |
Zgadzam siê z Ulk± co do Emmy. W filmach pod koniec zupe³nie niepotrzebnie przesta³a byæ ksi±¿kow± Hermion±. Matthew Lewis faktycznie wyrós³ na niez³e ciacho. Mnie zadziwi³a równie¿ przemiana Dudleya (Harry Melling). Nie jest mo¿e takim amantem jak Matthew ale nie zosta³o w nim nic z wcze¶niejszego prosiaczka. Z kolei je¶li chodzi o doros³ych filmowych aktorów to urzek³a mnie charakteryzacja Emmy Tompson. Nie mog³am uwierzyæ ¿e Sybilla to w³a¶nie ona. Mistrzostwo! dobrze jest mieæ swój w³asny magiczny ¶wiat... w ka¿dym wieku Kto ma olej w g³owie, temu do¶æ po s³owie. W Ravenclawie tylko ci, których umys³ piêknem l¶ni. ![]() Zaginiona Nie wszystko jest jasne na pierwszy rzut oka - dedykacja dla pewnej osoby, która pewnie bêdzie zaskoczona. ------------------------------------------------------- Od pierwszej chwili, gdy go ujrza³am, sta³ siê mi bliski, choæ nadmiar jego troski jest denerwuj±cy. Kiedy trafili¶my do Gryffindoru, sytuacja niewiele siê zmieni³a, opiekuje siê mn±, zabieraj±c na ró¿ne przyjêcia i spotkania. Jestem w koñcu jeszcze dosyæ m³oda, ale nic przyjemnego je¿eli nie mogê mieæ nawet chwili dla siebie. Kiedy udaje mi siê na jaki¶ czas uwolniæ od jego blisko¶ci, jestem szczê¶liwa. Mo¿e jakim¶ cudem da mi wreszcie ¶wiêty spokój, bo ile¿ mo¿na to znosiæ. Ca³e szczê¶cie, ¿e mnie nie przytula i ca³uje, bo pewnie bym oszala³a. U¶miecham siê w duchu, widz±c jak biega po szkole, pytaj±c kolegów czy mnie nie widzieli. - Nareszcie ciê znalaz³em, Teodoro! - wykrzykn±³ zadowolony z siebie Neville. Autor: Finnigan |
|
|
|
Jadis |
Dodany dnia 22.07.2015 12:57
|
![]() Postów: 9 Dom: RavenclawPunkty: 33 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 16.07.15 |
Emma po prostu doros³a. Moim zdaniem producenci zauwa¿yli, ¿e wyrasta na piêkno¶æ i postanowili... no odbiec od pierwowzoru panny Granger. Filmowy Neville... Mistrz metamorfozy jak to kto¶ powiedzia³! Normalnie uwierzyæ nie mog³am jak on siê zmieni³.A ja dodam, ¿e na piêkne zmieni³ siê Tom Felton.. Chocia¿ z drugiej strony on ju¿ w pierwszej czê¶ci by³ s³odkim ch³opczykiem. Pamiêtam, ¿e gdy do kin wesz³a pierwsza czê¶æ o HP to zakocha³am siê w Draco (Jak wiêkszo¶æ dziewczyn chyba). KRUKONKA z powo³ania
KRUKONKAz zami³owania do ksi±¿ek ![]() GRYFONKA z odwagi ![]() ¦LIZGONKA ze sprytu ![]() PUCHONKA ze sprawiedliwo¶ci ![]() POTTERHEAD forever ![]() Ale zawsze KRUKONKA ![]() |
|
|
|
MonicMalfoyWeasley |
Dodany dnia 31.10.2015 16:16
|
![]() Postów: 51 Dom: RavenclawPunkty: 204 Ranga: Mol ksi±¿kowy Data rejestracji: 29.09.15 |
Najwiêksz± zmianê prze¿y³ Matthew Lewis! W pierwszych czê¶ciach pokocha³am tego pulchnego ch³opca Neville'a a jak zobaczy³am ju¿ doros³ego Matt'a to nie mog³am uwierzyæ, ¿e to ten sam ch³opec co w pierwszych filmach. Emma Watson te¿ wyros³a na piêkno¶æ. Tom Felton. Jejku jak ja go kocham! Draco jako ulizany 11-letni ch³opczyk by³ ¶liczny, ale jak zobaczy³am doros³ego Tom'a to a¿ mi dech w piersiach zapar³o W Ravenclawie tylko ci Których umys³ piêknem l¶ni. "Prawda to cudowna i straszliwa rzecz, wiêc trzeba siê z ni± obchodziæ ostro¿nie." ~ Albus Dumbledore "Czasem trzeba byæ w ¿yciu ofiar±, ¿eby kiedy¶ staæ siê zwyciêzc±." ~ Autor Nieznany "Telewizja to tylko zastêpcza rozrywka dla mózgu, kto nie czyta, ten w³a¶ciwie nie potrzebuje ju¿ g³owy, nie mówi±c oczywi¶cie o wyobra¼ni i fantazji" Billie Joe |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 22.06.2017 17:00
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Najbardziej siê zmieni³ pan Argus Filch - raczej aktor go graj±cy. A serio, to nie bêdê oryginalny i te¿ napiszê, ¿e Neville - czyli Matthew Lewis. Na samym pocz±tku jak go widzimy w pierwszym filmie, to mamy do czynienia z takim ma³ym, wystraszonym grubaskiem, bardzo zreszt± ciapowatym. Nic mu nie wychodzi, wszystko gubi, zapomina, no jest niezdarny i nic nie umie. Jednak tak do ostatnich dwóch filmów mamy ju¿ najodwa¿niejszego czarodzieja, walecznego, ambitnego, rycerskiego, lojalnego. Wydoro¶la³, zmê¿nia³, pokaza³, ¿e jest jak super bohater ^^ Ta przemiana jest a¿ nazbyt widoczna, ¿eby jej nie móc dostrzec. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Ravenclaw

Hufflepuff

Gryffindor

nic dziwnego. Choæ szkoda, ¿e w pewnym momencie przestano j± robiæ ksi±¿kowo, a postawiono na to jak dobrze wygl±da.