Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
26.07.2026 20:12
Jako tako, nawet mi siê sb dzi¶ ¶ni³o xD

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Niedoceniane postacie
Prefix u¿ytkownikafuerte
A ja o Kingsleyu nie chcia³abym czytaæ wiêcej. Zosta³ ministrem, ale czy by³ jako¶ super ciekawy? No nie wiem. Dlatego nie s±dzê, ¿e zosta³ niedoceniony. Po prostu nie by³ zbyt ciekawy (nie mówiê, ¿e nudny). A Knot bardzo interesowa³ swoj± osob± i uwielbiam wszystkie wzmianki jakie s± o nim w ksi±¿ce, dla tego tez nie jest przeceniony,. Jest intersuj±cy.

Nie no we¼, znaczenie Knota siê w sumie ujawni³o dopiero w pi±tym tomie. Wcze¶niej i tak pracowa³ na opiniê dupka, ale wydawa³ siê nieszkodliwy. Ja go osobi¶cie nie lubi³am od pierwszych stron i nie p³aka³abym, gdyby by³o o nim mniej w ksi±¿kach. Chocia¿ jestem w stanie jego czêst± obecno¶æ zrozumieæ, bo to budowa³o poniek±d jego obraz i mia³o znaczenie wówczas, kiedy w pi±tym tomie by³ ju¿ dupkiem do kwadratu. Kilka stron wiêcej o Kinsgleyu mog³o siê znale¼æ chocia¿by dla przeciwwagi dla durnowatego Knota. Nawet w ostatnim tomie.

zapodaj.net/images/d147bde5b4314.png

media.giphy.com/media/WS6ABEVwTwWew89CHo/giphy.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzab2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najart2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladrym2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnewsfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladcarymowfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzabawniejfuer.jpg

http://lastfm.pl/user/justyskag
Prefix u¿ytkownikaNatka Potter
Nie no we¼, znaczenie Knota siê w sumie ujawni³o dopiero w pi±tym tomie. Wcze¶niej i tak pracowa³ na opiniê dupka, ale wydawa³ siê nieszkodliwy. Ja go osobi¶cie nie lubi³am od pierwszych stron i nie p³aka³abym, gdyby by³o o nim mniej w ksi±¿kach.

Ca³kowicie siê z Tob± zgadzam, równie¿ nie lubi³am Knota. Wed³ug mnie by³o o nim tyle, ile powinno. Wiêcej o Kingsleyu jako¶ mi specjalnie nie potrzebne, mog³oby byæ, a mog³oby nie byæ.
Co najwy¿ej dodam jeszcze, ¿e nie chcia³abym wiêcej informacji o Filchu, czy Snapie, bo za tymi postaciami nigdy nie przepada³am.
A z niedocenianych postaci to mo¿e przypad³by mi do gustu jaki¶ fragmencik o Charlie'em, czy Billu.
zapodaj.net/images/e3ed400370e7d.png

Jedyna taka Ki¶lowa Ksiê¿niczka!

funkyimg.com/i/2JV6T.png

Witam w moim podpisie!

Lilyatte <3 kospirre <3 Lav <3

Lilyatte - moja najukochañsza, najwspanialsza pyra oraz wspó³pracownik Józef. Loffciam Ciê, ziemnioku! <3

kospirre - teraz mój ukochany mato³ek wróci³ i mo¿e zostanie! <3 Kochana towarzyszka d³ugich rozmów. Proszê mi siê wiêcej nie gubiæ! <3

-lavender-, najlepszy, najwspanialszy i najukochañszy lud¼ na tej planecie i poza ni±, który ola³ stronê, ale i tak jest najlepszy! <3

owls.ovh/upload_files/001NatkaPotter.jpg

"Natka, ty jeste¶ tak pozytywna, jak wyniki dopingu u Ruskich" - Wika Herondale.

Wierszyk o mnie:

Jest sobie na HPnecie dziewczyna,
ona Natka siê nazywa.
Zbiera punkty zawziêcie,
i zdoby³a ju¿ 4 miejsce!
Goni mnie ci±gle i chwali,
takiego zachowania nikt nie zgani.
Mo¿na na niej polegaæ,
i mi³o¶æ swoj± przelewaæ.
Czasem trochê po marudzi,
ale kto by siê zapamiêtaniem tego trudzi³.
By Wioletta.

10 powodów, za które kocham HPneta:

1. Na sb mo¿na porozmawiaæ o wszystkim. Dos³ownie. Chocia¿ czasami tylko po 22.
2. Zawsze znajdzie siê kto¶, kto ci pomo¿e. A przynajmniej spróbuje. Zazwyczaj.
3. Za wspania³ych u¿ytkowników, jeste¶cie kochani! <3
4. Za reklamowanie pewnego... interesu Only, zak³adu pogrzebowego "Czy to ju¿?" oraz wszystkie inne dyskusje.
5. Za genialn± redakcjê, która wspaniale siê spisuje. Szczególnie Krico.
6. Za przelewanie mojej mi³o¶ci na Kath oraz za ró¿owego pacana, który (chyba on) da³ mi na chwilê kolorowy nick.
7. Za kochane awarie sb, które daj± mo¿liwo¶æ nowego ciu³ania po¶cików <3
8. Za b³êdy ortograficzne niektórych userów, które mogê poprawiaæ <3
9. Za tematy do rozmów w realu. Co z tego, ¿e nikt mnie nie s³ucha ani nie rozumie.
10. I za wszystko inne.
Dziêkujê HPnecie! Love Love Love

Wiersz o mnie (autorstwa Shanti Black)

Najlepsza na HPnecie
Oraz w ca³ym naszym ¶wiecie
Jest Natka Potter.

Powinna byæ SA tej strony,
Werdykt jest postanowiony
To Natka Potter

Pomogê jej Angelinê wykopaæ
Ewentualnie w lesie zakopaæ
Natce Potter.

Bêdzie szefem wspania³ym
Królowaæ bêdzie nad HPnetem ca³ym
Natka Potter!

Wierszyk Wiki Herondale dla prefektów:
Ju¿ otwarta kolejna furtka Twej kariery,
Zniknê³y wszelkie do Twej samorealizacji bariery.
Ju¿ mo¿esz rozwin±æ swoje skrzyd³a
I oby nowa praca tak szybko Ci nie zbrzyd³a.
Mam nadziejê, ¿e nied³ugo sama awansujê
A dzi¶ w³a¶nie tego Ci serdecznie gratulujê!

"Nadzieja jest jedyn± rzecz±, silniejsz± od strachu"

s5.ifotos.pl/img/ajpg_sssxeah.jpg

"The Hanging Tree"

Are you, are you
Coming to the tree
Where they strung up a man they say who murdered three.
Strange things did happen here
No stranger would it be
If we met at midnight in the hanging tree.

Are you, are you
Coming to the tree
Where dead man called out for his love to flee.
No stranger would it be

Are you, are you
Coming to the tree
Where I told you to run, so we'd both be free.
No stranger would it be

Are you, are you
Coming to the tree
Wear a necklace of rope, side by side with me.
No stranger would it be
If we met up at midnight in the hanging tree.

Diabelska szósteczka:
s5.ifotos.pl/mini/punktypng_sqeehea.png
Szczê¶liwa siódemka:
s10.ifotos.pl/mini/screen-po_aprpphp.png

I szalona trójeczka:

s10.ifotos.pl/mini/pkt-3333p_arxswsq.png

Prefix u¿ytkownikaBumSzakalaka
KONIEC TYGODNIA Z TEMATEM

03.01.2019 r. -
Pogromca Parchatego Trolla
www.harry-potter.net.pl/images/articles/bum.png

W Hogwarcie: Madison Dixie
www.harry-potter.net.pl/infusions/hogwart/images/avatars/ao9yo2no.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkombum.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkom20201.jpg

_____________________~*~_____________________

- I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587.
- My name is OLIVER QUEEN.

66.media.tumblr.com/4363f636607b153051dee48f88fc8d96/tumblr_pi5gvmEQ8N1vq3qe1o2_540.gif
data.whicdn.com/images/216550281/original.gif

- Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem?
- Jeste¶ czym¶ wiêcej, Ciri. Czym¶ wiêcej.

i.pinimg.com/originals/77/1c/bf/771cbf249ac2523f149efe9619045a26.gif

BumSzakalaka

Przyjació³ko ma najdro¿sza!
Pisaæ wiersze sprawa "prosta"
W dniu mi³o¶ci co¶ wypada,
Prawie g³owa mi odpada...
Gdzie¶ zniknê³a¶, takie ¿ycie..
I na pewno nie w Madrycie.
Nasz rysunek gdzie¶ zgubi³em,
Jestem Ci go jednak winien.
Szko³a chyba ciê wykañcza,
Jednak lepsza ni¿ szarañcza ;D
Kwa¶ne ¿elki mam pod biurkiem,
Nie otworze ich wiêc z hukiem,
Bo z têsknoty ju¿ usycham
I w te k±ty je upycham.
Wszêdzie ró¿u, kiczu schy³ki
¯ycie, zabierz Walentynki.

Ps. Z tym obrazkiem to serio Wstydni¶
XOXO ~ Erynia.
Wielkie serducho Love

Prefix u¿ytkownikaViolet-Horde
W serii jest bardzo du¿o niedocenianych postaci, o których mo¿na by napisaæ kolejn±, odrêbn± sagê. W ksi±¿ce przywija³o siê tyle postaci, ¿e trudno by by³o wszystkie równo poopisywaæ. Jednak je¶li chodzi o fandom zarzucê kilkoma nazwiskami postaci, które wed³ug mnie powinny zas³u¿yæ na du¿o wiêcej uwagi ze strony fanów: Brown, Chang, Zabini, Greengrass, Nott i uwielbiane przeze mnie - Parkinson i Lestrange. Halo, ci bohaterowie s± cudownie wykreaowani, a w ksi±¿ce tak naprawdê ich nie ma! Ile headcannonów, opowiadañ i miniaturek mo¿na o nich napisaæ!

Lavender i Cho do niedawna by³y przeze mnie tak bardzo nielubiane i w moich oczach prostu g³upie, a tak naprawdê, dlaczego Cho mia³a wtedy nie p³akaæ, skoro umar³ jej ch³opak? Chcia³a zapomnieæ o Cedriku, a Harry tak naprawdê poszed³ jej na rêkê. Chcia³a siê otrz±sn±æ ze ¶mierci Puchona, zacz±æ normalnie funkcjonowaæ. A Lavender? By³a zakochana. Mo¿e g³upia, ale zakochana na zabój...

Teraz przejd¼my do ¦lizgonów.

Blaise Zabini, czyli osoba, o której mieli¶my dwa razy wspomniane. W fan fiction zawsze opisywany jako rozrywkowy, zabawny naczelny imprezowicz Slytherinu i przyjaciel Dracona. Pojawia siê dopiero w szóstym tomie i mimo ¿e zostaje wtedy tak naprawdê wsadzony do paczki Malfoya i Klubu ¦limaka, gdzie nie chce siedzieæ. W sumie kto by chcia³ (Chyba, ¿e ze wzglêdu na deserki)? Z nikim tak naprawdê nie parowany, ewentualnie hardo z Ginny, ale tylko w tle Dramione lub Hansy. I jeszcze historia matki, która odziedziczy³a ogromny spadek po umieraj±cych w dziwnych okoliczno¶ciach mê¿ach. Kl±twa? Trucizny? Nad tym te¿ mo¿na spekulowaæ! Ile mo¿na tutaj stworzyæ ró¿nych scenariuszy, rozpatrywaæ uczucia Blaise'a, patrz±cego na kolejnych mê¿czyzn swojej rodzicielki...

Astoria Greengrass, znana jedynie z tego, ¿e ci±¿y³ na niej urok przechodz±cy z pokolenia na pokolenie i by³a kochaj±c± ¿on± i matk±. Zosta³a stworzona tylko dlatego, ¿e Jo nie lubi³a Pansy i nie chcia³a by za ni± wyszed³ Draco. I mo¿e dobrze zrobi³a, bo Astoria to jedna z najcudowniejszych postaci ¿eñskich. Mi³a, próbuj±ca zmieniæ Draco na lepsze, wychowaæ godnie potomka na tolerancjnego cz³owieka i dobrego czarodzieja. Kompletnie ³ami±ca stareotypy i wizerunek czarownicy, który wyobra¿ali sobie Narcyza i Lucjusz, wysy³aj±c do o³tarza syna.

Teodor Nott , postaæ p o m i j a n a na ka¿dym kroku! Jest idelany do wszelkich fan fiction bohater x oc, ale pasuje te¿ idealnie na partnera siostry Astorii - Dafne. Niby wspominany, niby obecny, niby kogo¶ znamy z jego rodziny, ale pozostaje jedn± wielk± zagadk±. Widzia³ ¶mieræ matki, a ojciec na jego szóstym roku nauki zosta³ zes³any do Azkabanu za czynne ¶miercio¿erstwo. Przez Harry'ego Pottera, które wszystkie nazwiska jakie spamiêta³ poda³ w wywiadzie dla ¯onglera. I pó¼niej siê dziwiæ, ¿e ¦lizgoni Wybrañca wrêcz nienawidzili... Nie trudno siê dziwiæ. Zawsze sta³ na uboczu, by³ chorowity, nie nale¿a³ do ¿adnej paczki. Typowy samotnik, krocz±cy w³asnymi ¶cie¿kami.

Pansy Parkinson - moja najdro¿sza buba, o której mog³abym siê rozpisywaæ jak nie wiem, wiêc poszukam najprawdopodobniej tematu lub za³o¿ê w³asny do dyskusji. Uwielbiam j±, mimo ¿e w serii by³a ukazywana jako typowa wredna dziewczyna i laska, na ka¿de zawo³anie Dracona...

Bellatrix Lestrange, której wykreowanie jest idealne. Czuæ w niej czyste szaleñstwo, w filmie idealnie przedstawione przez Helenê. Jej mi³o¶æ do Czarnego Pana, ucieczka z Azkabanu i szaleñczy ¶miech to po prostu majstersztyk. Perfekcyjna w roli psychopatki. M±¿, który zosta³ jej podsuniêty przez rodzinê. Zawód zaraz po jej urodzeniu, bo wkoñcu mia³a byæ ch³opcem. Ambicje, przelewane przez rodziców na jej osobê, ¿eby godnie prezentowa³a siê jako przedstawicielka rodziny Black...
Z DNIA 2018-12-20

NAGRANIE ZNALEZIONE DNIA 2019-01-11

PLAY.

[ 00:45:32 ]

[ W TLE CICHA MUZYKA, ODG£OS STUKANIA PAZNOKCIAMI O BLAT. ]

Zawieszenie sprzêtu, na którym nagrywam zaczyna³y byæ irytuj±ce. Ekran ¶nie¿y, sztuczna inteligencja resetuje siê, tnie. Zg³oszenia do serwisu dokona³am poprzedniego dnia. Aktualnie staram zaj±æ siê dokumentacj± tej usterki.

[ PRZEWINIÊCIE DO POCZ¡TKU. ]

[ 00:02:05 ]

Chwilowo ustalam nadawcê wiadomo¶ci, która zawirusowa³a system androida. Z powodu pewnego usuniêcia danych z dysku, staram siê przedstawiæ najwa¿niejsze fakty na tej kasecie. Nazywam siê Violet, nale¿ê do dystryktu Hufflepuff, w którym zajmujê siê g³ównie pisaniem tekstów i grafik±. W wolnym czasie od spe³niania obowi±zków dobrego obywatela HP-neta, zag³êbiam siê w wiekowe artyku³y o warto¶ci historycznej lub udzielam siê w ¶wiecie równoleg³ym, postaci± o numerze 5768SteRRav2018p (Spike Rees). Planujê wiêkszy wk³ad w ¿ycie kraju. Uwa¿am, ¿e sztuczna inteligencja...

[ ZACIÊCIE OBRAZU. ]

SYSTEM ERROR. SWITCHING TO AUTOMATIC CONTROL

[ 01:03:28 ]

[ SZUM. ]

[ STRZA£. ]

[ PIK PIK. ]

Z tej strony g³ówna sztuczna inteligencja. Violet nie mo¿e podej¶æ do odbiornika. Zarz±dzenie: wprowadzenie nowego cz³onka spo³eczeñstwa z powody usuniêcia dotychczasowego. Powód usuniêcia: przeszukiwanie. Powód usuniêcia: nieznany.

END OF THE RECORDING.

www.harry-potter.net.pl/images/articles/podpisviolet.jpg

pfp cr: Giulia Valente

Prefix u¿ytkownikaAneta02
Doda³abym do listy jeszcze Petuniê Dursley. Jest o niej trochê wzmianek, no ale jednak za ma³o. Ciekawie by³oby poznaæ relacjê z Lily z innej perspektywy. Co czu³a, co my¶la³a.

Bellatrix Lestrange, której wykreowanie jest idealne. Czuæ w niej czyste szaleñstwo, w filmie idealnie przedstawione przez Helenê. Jej mi³o¶æ do Czarnego Pana, ucieczka z Azkabanu i szaleñczy ¶miech to po prostu majstersztyk. Perfekcyjna w roli psychopatki. M±¿, który zosta³ jej podsuniêty przez rodzinê. Zawód zaraz po jej urodzeniu, bo wkoñcu mia³a byæ ch³opcem. Ambicje, przelewane przez rodziców na jej osobê, ¿eby godnie prezentowa³a siê jako przedstawicielka rodziny Black...

Zgadzam siê ca³kowicie Love
i.pinimg.com/originals/b0/de/82/b0de82da6d68b257040b5c632f9bb88c.gif

W ezoteryce Wunjo wskazuje na szczê¶cie, które osi±gamy szczerymi intencjami, ¿yczliwo¶ci± i zdrowymi relacjami. To dobra karma, która wraca w najlepszym dla nas momencie. Aby dzia³aæ zgodnie z energi± runy, dobrze jest otaczaæ siê dobrymi lud¼mi, którzy wznosz± nas do góry, zamiast ¶ci±gaæ na dó³. Szczê¶cie i rado¶æ mno¿y siê, kiedy siê je dzieli, dlatego dbaj o relacje i dziel siê dobrymi wibracjami z tymi, których kochasz.

Chlubne i niechlubne osi±gniêcia

i.ibb.co/VDvT8Ym/2021-komentator.png

i.ibb.co/MGBXgg3/zaginionyaneta.jpg

https://www.wattpad.com/user/Lavender_Potter
Prefix u¿ytkownikaViolet-Horde
Doda³abym do listy jeszcze Petuniê Dursley. Jest o niej trochê wzmianek, no ale jednak za ma³o. Ciekawie by³oby poznaæ relacjê z Lily z innej perspektywy. Co czu³a, co my¶la³a.

Petunia te¿ jest bardzo dobr± postaci± i równie czêsto pomijan±. No bo powiedzmy sobie szczerze, dla zwyk³ej mugolki, fakt, ¿e jej siostra sta³a siê lepsza od niej, bo wykazuje zdolno¶ci magiczne, w przeciwieñstwie do niej by³o jak cios. Przecie¿ one mia³y do tego czasu dobre relacje. A teraz, boom, dowidzenia, wyje¿d¿am na prawie ca³y rok. I na sto procent Petuniê bola³o, gdy Lily opowiada³a cudowne historie o ¶wiecie magii, który by³ tak blisko niej, a nie mog³a do niego wej¶æ...
Z DNIA 2018-12-20

NAGRANIE ZNALEZIONE DNIA 2019-01-11

PLAY.

[ 00:45:32 ]

[ W TLE CICHA MUZYKA, ODG£OS STUKANIA PAZNOKCIAMI O BLAT. ]

Zawieszenie sprzêtu, na którym nagrywam zaczyna³y byæ irytuj±ce. Ekran ¶nie¿y, sztuczna inteligencja resetuje siê, tnie. Zg³oszenia do serwisu dokona³am poprzedniego dnia. Aktualnie staram zaj±æ siê dokumentacj± tej usterki.

[ PRZEWINIÊCIE DO POCZ¡TKU. ]

[ 00:02:05 ]

Chwilowo ustalam nadawcê wiadomo¶ci, która zawirusowa³a system androida. Z powodu pewnego usuniêcia danych z dysku, staram siê przedstawiæ najwa¿niejsze fakty na tej kasecie. Nazywam siê Violet, nale¿ê do dystryktu Hufflepuff, w którym zajmujê siê g³ównie pisaniem tekstów i grafik±. W wolnym czasie od spe³niania obowi±zków dobrego obywatela HP-neta, zag³êbiam siê w wiekowe artyku³y o warto¶ci historycznej lub udzielam siê w ¶wiecie równoleg³ym, postaci± o numerze 5768SteRRav2018p (Spike Rees). Planujê wiêkszy wk³ad w ¿ycie kraju. Uwa¿am, ¿e sztuczna inteligencja...

[ ZACIÊCIE OBRAZU. ]

SYSTEM ERROR. SWITCHING TO AUTOMATIC CONTROL

[ 01:03:28 ]

[ SZUM. ]

[ STRZA£. ]

[ PIK PIK. ]

Z tej strony g³ówna sztuczna inteligencja. Violet nie mo¿e podej¶æ do odbiornika. Zarz±dzenie: wprowadzenie nowego cz³onka spo³eczeñstwa z powody usuniêcia dotychczasowego. Powód usuniêcia: przeszukiwanie. Powód usuniêcia: nieznany.

END OF THE RECORDING.

www.harry-potter.net.pl/images/articles/podpisviolet.jpg

pfp cr: Giulia Valente

Prefix u¿ytkownikaJakub Scamander
Violet-Horde napisa³(a):

Petunia te¿ jest bardzo dobr± postaci± i równie czêsto pomijan±. No bo powiedzmy sobie szczerze, dla zwyk³ej mugolki, fakt, ¿e jej siostra sta³a siê lepsza od niej, bo wykazuje zdolno¶ci magiczne, w przeciwieñstwie do niej by³o jak cios. Przecie¿ one mia³y do tego czasu dobre relacje. A teraz, boom, dowidzenia, wyje¿d¿am na prawie ca³y rok. I na sto procent Petuniê bola³o, gdy Lily opowiada³a cudowne historie o ¶wiecie magii, który by³ tak blisko niej, a nie mog³a do niego wej¶æ...

Ja na miejscu Petuni zachowa³bym siê chyba nawet tak samo. No bo objêtnie, jak dok³adnie Lily by jej opowiada³a o jej prze¿yciach w Hogwarcie, zaklêciami i magicznych istotach, to Petunia i tak by nie mog³a tego zobaczyæ. Ja podziwiam j± nawet za to, ¿e zgodzi³a siê przyj±æ Harry'ego pod jej dach, wiedz±c, ¿e którego¶ dnia on równie¿ wyjedzie do Hogwartu i bêdzie móg³ wiec ¿ycie, o jakim ona mog³aby tylko poma¿yæ.
We¼ sobie ciasteczko, Potter.

http://pl.harrypotter.wikia.com/wiki/U¿ytkownik:32
Prefix u¿ytkownikaSarahis
Ja na miejscu Petuni zachowa³bym siê chyba nawet tak samo. No bo objêtnie, jak dok³adnie Lily by jej opowiada³a o jej prze¿yciach w Hogwarcie, zaklêciami i magicznych istotach, to Petunia i tak by nie mog³a tego zobaczyæ. Ja podziwiam j± nawet za to, ¿e zgodzi³a siê przyj±æ Harry'ego pod jej dach, wiedz±c, ¿e którego¶ dnia on równie¿ wyjedzie do Hogwartu i bêdzie móg³ wiec ¿ycie, o jakim ona mog³aby tylko poma¿yæ.

Pls, jak trzeba byæ bez serca, ¿eby dzieciakowi, niemowlakowi, takie ¿ycie zafundowaæ? Nawet je¿eli nie cierpi siê rodziców, to jest to tylko dziecko. Odk³adasz swoje sprawy na bok i w to go nie mieszasz. A ona znêca³a siê na Harrym psychicznie. I to ze szczególnym okrucieñstwem. Ja naprawdê ¶rednio przepadam za dzieæmi, a nigdy bym tak nie post±pi³a na jej miejscu. Petuni± kierowa³a czysta nienawi¶æ, nawet po ¶mierci Lily.

>>>*<<<

66.media.tumblr.com/1d42d09131d8d71cafbee63f044368e7/tumblr_oukgjqSPGu1ukld20o4_640.png

~~*~~

66.media.tumblr.com/b7dce6f4a8eaff8a995dbf5f8cfc1cec/tumblr_oukgjqSPGu1ukld20o5_640.png

~~*~~

66.media.tumblr.com/6f1f5dc3e260beb42dadeb04c6e15902/tumblr_oukgjqSPGu1ukld20o1_640.png

~~*~~

66.media.tumblr.com/b11e2eb6e8bfa6bce3f8301f39685e40/tumblr_oukgjqSPGu1ukld20o6_640.png

~~*~~

66.media.tumblr.com/063bb7066e4e38e248da610a8e49e1ad/tumblr_oukgjqSPGu1ukld20o3_640.png

~~*~~

this world is a school

no one expects to stay in school forever

>>>*<<<
78.media.tumblr.com/775ebb82085ee128133cb573033c7888/tumblr_inline_onlmcmkN1H1ts9x2a_540.gif

>>>*<<<

data.whicdn.com/images/241071402/original.gif

78.media.tumblr.com/43c3f6cb80688fffc89b4d017dbeea45/tumblr_nvs2z09uuH1siohmeo1_500.gif

media.giphy.com/media/12fgztS23saCVa/giphy.gif

>>>*<<<

data.whicdn.com/images/187528943/original.gif

>>>*<<<

data.whicdn.com/images/101292005/original.gif

>>>*<<<

i.gifer.com/c28.gif

>>>*<<<

media.giphy.com/media/kdYhNomVFvgfC/giphy.gif

>>>*<<<

24.media.tumblr.com/ea98170b338630aa6c997ba637966a44/tumblr_mli99lsGay1qd7lyko1_400.gif

>>>*<<<

66.media.tumblr.com/591048ab9fa8e6dd1fe207d863379d7d/tumblr_oqdakqraui1vz54q7o1_r1_500.gif

66.media.tumblr.com/546f0f7fc90e4a7a2fd70ab8d714d6d5/tumblr_inline_p0vbscWj591tg9fg6_250.gif

>>>*<<<

I just decided by the grace of the God Poseidon

that you're so dead to me I dug a hole for you to lie in

>>>*<<<

whatever feeds your fear is closer than you think

i.gifer.com/12qG.gif

>>>*<<<

media.giphy.com/media/9U1eND52C37S8/source.gif

>>>*<<<

66.media.tumblr.com/5bea28b680dda6347611519e29514b3a/tumblr_o7e29wmyX31v2xrtuo1_400.gif

>>>*<<<

<3

;___;

i.gifer.com/YLdp.gif

66.media.tumblr.com/546f0f7fc90e4a7a2fd70ab8d714d6d5/tumblr_inline_p0vbscWj591tg9fg6_250.gif

Sarahis napisa³(a):

Pls, jak trzeba byæ bez serca, ¿eby dzieciakowi, niemowlakowi, takie ¿ycie zafundowaæ? Nawet je¿eli nie cierpi siê rodziców, to jest to tylko dziecko. Odk³adasz swoje sprawy na bok i w to go nie mieszasz. A ona znêca³a siê na Harrym psychicznie. I to ze szczególnym okrucieñstwem. Ja naprawdê ¶rednio przepadam za dzieæmi, a nigdy bym tak nie post±pi³a na jej miejscu. Petuni± kierowa³a czysta nienawi¶æ, nawet po ¶mierci Lily.

A moim zdaniem Petunia traktowa³a Harry'ego tak tylko dlatego, bo chcia³a mu mo¿e pokazaæ, ¿e ona jako mugolka mo¿e mieæ w³adzê nad kim¶, kto ma w swoich ¿y³ach magiê. Nad Lily nie mia³a takiej w³adzy i tego, czego nie osi±gnê³a za czasów dzieñcstwa, próbowa³a nadrobiæ, znêcaj±c siê niestety na Harry'm.

Prefix u¿ytkownikaSarahis
Jakub Scamander napisa³(a):

Sarahis napisa³(a):

A moim zdaniem Petunia traktowa³a Harry'ego tak tylko dlatego, bo chcia³a mu mo¿e pokazaæ, ¿e ona jako mugolka mo¿e mieæ w³adzê nad kim¶, kto ma w swoich ¿y³ach magiê. Nad Lily nie mia³a takiej w³adzy i tego, czego nie osi±gnê³a za czasów dzieñcstwa, próbowa³a nadrobiæ, znêcaj±c siê niestety na Harry'm.

To jest ca³kiem mo¿liwe, ale nadal nie nazwa³abym jej dobr± osob±. Ja te¿ czasem zazdroszczê ludziom rzeczy, których nigdy nie bêdê mieæ, ale nadal nie przek³ada³abym mojej niechêci do nich na ich dzieci. Mo¿e nie sprawia³by mi przyjemno¶ci kontakt z ich purchlakami, ale na pewno bym siê nad nimi nie pastwi³a z tego powodu, ¿e ich rodzice s± lepsi ode mnie. Jaka zawi¶æ musia³a ni± kierowaæ, ¿eby skazywaæ Harry'ego na g³ód? ¯eby zamykaæ dzieciaka w ciemnej komórce? Przecie¿ to s± tortury z najgorszych patologicznych rodzin. A¿ dziwne, ¿e w ksi±¿kach Jo nie poruszy³a problemu psychiki Harry'ego i jak "wychowanie" Petunii siê na nim odbi³o.

>>>*<<<

66.media.tumblr.com/1d42d09131d8d71cafbee63f044368e7/tumblr_oukgjqSPGu1ukld20o4_640.png

~~*~~

66.media.tumblr.com/b7dce6f4a8eaff8a995dbf5f8cfc1cec/tumblr_oukgjqSPGu1ukld20o5_640.png

~~*~~

66.media.tumblr.com/6f1f5dc3e260beb42dadeb04c6e15902/tumblr_oukgjqSPGu1ukld20o1_640.png

~~*~~

66.media.tumblr.com/b11e2eb6e8bfa6bce3f8301f39685e40/tumblr_oukgjqSPGu1ukld20o6_640.png

~~*~~

66.media.tumblr.com/063bb7066e4e38e248da610a8e49e1ad/tumblr_oukgjqSPGu1ukld20o3_640.png

~~*~~

this world is a school

no one expects to stay in school forever

>>>*<<<
78.media.tumblr.com/775ebb82085ee128133cb573033c7888/tumblr_inline_onlmcmkN1H1ts9x2a_540.gif

>>>*<<<

data.whicdn.com/images/241071402/original.gif

78.media.tumblr.com/43c3f6cb80688fffc89b4d017dbeea45/tumblr_nvs2z09uuH1siohmeo1_500.gif

media.giphy.com/media/12fgztS23saCVa/giphy.gif

>>>*<<<

data.whicdn.com/images/187528943/original.gif

>>>*<<<

data.whicdn.com/images/101292005/original.gif

>>>*<<<

i.gifer.com/c28.gif

>>>*<<<

media.giphy.com/media/kdYhNomVFvgfC/giphy.gif

>>>*<<<

24.media.tumblr.com/ea98170b338630aa6c997ba637966a44/tumblr_mli99lsGay1qd7lyko1_400.gif

>>>*<<<

66.media.tumblr.com/591048ab9fa8e6dd1fe207d863379d7d/tumblr_oqdakqraui1vz54q7o1_r1_500.gif

>>>*<<<

I just decided by the grace of the God Poseidon

that you're so dead to me I dug a hole for you to lie in

>>>*<<<

whatever feeds your fear is closer than you think

i.gifer.com/12qG.gif

>>>*<<<

media.giphy.com/media/9U1eND52C37S8/source.gif

>>>*<<<

66.media.tumblr.com/5bea28b680dda6347611519e29514b3a/tumblr_o7e29wmyX31v2xrtuo1_400.gif

>>>*<<<

<3

;___;

i.gifer.com/YLdp.gif

Sarahis napisa³(a):

Jakub Scamander napisa³(a):

Sarahis napisa³(a):

To jest ca³kiem mo¿liwe, ale nadal nie nazwa³abym jej dobr± osob±. Ja te¿ czasem zazdroszczê ludziom rzeczy, których nigdy nie bêdê mieæ, ale nadal nie przek³ada³abym mojej niechêci do nich na ich dzieci. Mo¿e nie sprawia³by mi przyjemno¶ci kontakt z ich purchlakami, ale na pewno bym siê nad nimi nie pastwi³a z tego powodu, ¿e ich rodzice s± lepsi ode mnie. Jaka zawi¶æ musia³a ni± kierowaæ, ¿eby skazywaæ Harry'ego na g³ód? ¯eby zamykaæ dzieciaka w ciemnej komórce? Przecie¿ to s± tortury z najgorszych patologicznych rodzin. A¿ dziwne, ¿e w ksi±¿kach Jo nie poruszy³a problemu psychiki Harry'ego i jak "wychowanie" Petunii siê na nim odbi³o.

A co ciekawe: tematyka psychiki Harry'ego nigdy nie by³a poruszana. Dlaczego na przyk³ad nie powiedzia³ Harry ¿adnemu nauczycielowi, jak traktuj± go w domu? Nie skar¿y³ siê, bo ¿y³o mu siê dobrze? Poza tym, Harry jest dzieckiem teoretycznie przez Dursley'ów adoptowanym. Z tego powodu te¿ powinni byæ dla niego mi³o. Raz na jaki¶ czas chyba kto¶ przychodzi³, aby sprawdziæ, jak mu siê u nich ¿yje.

Prefix u¿ytkownikaSofia Romano
Jak wiele osób wy¿ej za niedocenian± postaæ uwa¿am Neville'a. W ksi±¿ce nie¶mia³y i pomijany, w filmie ukazany jako fajt³apa, meh. Dopiero w ostatniej czê¶ci pokaza³ na co go staæ, jednak oddanym przyjacielem by³ przez wszystkie czê¶ci i jak na moje powinno siê go czê¶ciej braæ pod uwagê.
Przecenion± postaci± jest Harry. Ch³opak jest odwa¿ny i waleczny tak samo jak jego przyjaciele, jednak po¶wiêcenie jego matki zapewni³o mu s³awê.

Paul59
Hej,

Zgadzam siê z tob± co do Fleur i Neville'a. Fleur rzeczywi¶cie mia³a ciê¿ko, ale nie da³a siê zraziæ i pokaza³a, ¿e ma serce. A co do Neville'a, jego przemiana to jedna z najbardziej epickich rzeczy w ca³ej serii.

A teraz co do Draco...naprawdê nie kumam tych fanki, co go usprawiedliwiaj±. Typ by³ zwyk³ym zarozumialcem, a te wszystkie "on siê zmieni³" to dla mnie ¶miech na sali. Przepraszam, ale nie podoba mi siê, jak kto¶ jest dupkiem, to pozostaje dupkiem, a Draco mia³ tego w sobie sporo. Ta sprawa z Hermion±, skoro kto¶ ciê ratuje, to chocia¿by drobnym "dziêki" nie zaszkodzi. Totalnie zgadzam siê z tob±, ¿e to nie jest postaæ godna przeceniania.
Edytowane przez Paul59 dnia 25.04.2024 13:12
Pozdrawiam, Paul 😊

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: