Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Kulinarny Grudzieñ!
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 30.11.2018 08:38
|
![]() Pochwa³y: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzeda¿y Data rejestracji: 09.04.15 |
![]() Witajcie cze¶æ i czo³em! Zapraszam Was na Kulinarny Grudzieñ zabawê, w której bêdziecie mogli zdobyæ punkty, pochwa³ê i poszerzyæ swoje zdolno¶ci kulinarne! O co chodzi? Przez piêæ lat dzielili¶my siê w tym temacie swoimi przepisami i odkryciami kulinarnymi. W tym miesi±cu mamy okazjê siê wykazaæ swoimi zdolno¶ciami i poznaæ nowe smaki. Kiedy? Zaczynamy 01 grudnia 2018 i koñczymy wraz z koñcem tego roku czyli 31 grudnia 2018. Co trzeba zrobiæ? Wystarczy, ¿e wykonacie dowolny przepis z powy¿szego tematu Gotowanie i przepisy lub z K±cika Kulinarnego, który znajduje siê w naszym Proroku Niecodziennym i wstawicie tutaj fotki dokumentuj±ce Wasze dzie³o. Konieczne jest wskazanie strony i autora przepisu, który wykorzystali¶cie. Oczywi¶cie drobne modyfikacje s± dozwolone, wszak w kuchni mo¿na byæ kreatywnym. Co do wygrania? Punkty za ka¿dy zrealizowany przepis, do tego przewidujê nagrody specjalne dla osoby, która pogotuje nam najwiêcej, a tak¿e dla osoby, której przepis/y bêd± wykorzystywane najczê¶ciej. Warto te¿ przy³o¿yæ siê do dokumentacji, a dlaczego? Domy¶lcie siê. ( )Bonus Zachêcam równie¿ do dodawania nowych przepisów w tym temacie. Fartuchy w d³oñ, skrzaty domowe do garów i gotujemy! Edytowane przez PaulaSmith dnia 19.12.2018 13:42
![]() ¦ciana uznania i mi³o¶ci ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie k³am, ¿e go nie znasz Harry'ego Pottera zagra³ niektórych nawet nabra³, ¿e ma oczy koloru zielonego a tak naprawdê s± niebieskiego "Tak jak Ron" - wo³a Ulica dziewczyna piêknego lica. Potteromaniak z niej na schwa³ i nie jest to ¿aden wa³. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie ka¿da Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to s³oñce, czy to deszcz W moich my¶lach on wci±¿ jest My¶lê o nim nieustannie Nawet gdy siê k±piê w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak siê to zaczê³o Lecz gdy serce moje drgnê³o Ca³a by³am zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnê Nawet je¶li spotkam bombê Jest to mi³o¶æ jednostronna Ale ¼le to nie wygl±da Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() ¦ciana chwa³y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 30.11.2018 08:45
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 21 Postów: 2007 Dom: RavenclawPunkty: 22743 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Ha! Czujê siê nieco odpowiedzialna za ten pomys³, bo kiedy¶ rzuci³am co¶ takiego na sb Super, ¿e konkurs wystartowa³, a grudzieñ to ¶wietny czas na gotowanie. Pytanie: czy wykonanie w³asnych przepisów siê liczy? ![]() Powodzenia! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 30.11.2018 09:31
|
![]() Pochwa³y: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzeda¿y Data rejestracji: 09.04.15 |
Jasne, ¿e siê liczy, ale g³ównie chodzi o poznanie nowych rejonów, wiêc o ile nie bêdziesz gotowa³a tylko swoich to jak najbardziej ![]() ¦ciana uznania i mi³o¶ci ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie k³am, ¿e go nie znasz Harry'ego Pottera zagra³ niektórych nawet nabra³, ¿e ma oczy koloru zielonego a tak naprawdê s± niebieskiego "Tak jak Ron" - wo³a Ulica dziewczyna piêknego lica. Potteromaniak z niej na schwa³ i nie jest to ¿aden wa³. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie ka¿da Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to s³oñce, czy to deszcz W moich my¶lach on wci±¿ jest My¶lê o nim nieustannie Nawet gdy siê k±piê w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak siê to zaczê³o Lecz gdy serce moje drgnê³o Ca³a by³am zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnê Nawet je¶li spotkam bombê Jest to mi³o¶æ jednostronna Ale ¼le to nie wygl±da Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() ¦ciana chwa³y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 03.12.2018 20:22
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 21 Postów: 2007 Dom: RavenclawPunkty: 22743 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Nie no, jasna sprawa, ¿e nie tylko moje Juz przegl±dam w±tek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 05.12.2018 18:50
|
Kulinarny grudzieñ rozpoczê³am krokietami z pieczarkami i serem. Autor przepisu: Paula Smith. Link do przepisu: http://www.harry-...ost_445361 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 18.12.2018 09:15
|
Halo, co siê obijacie? To¿ to przepyszny konkurs samonagradzaj±cy siê (mo¿na je¶æ), a tu taka cisza. Ja dwa dni temu zrobi³am jedno z pyszniejszych odkryæ naszego forum - zupê soczewicow± z przepisu Pauli. Link: http://www.harry-...ost_439931 Zdjêcie niezbyt piêkne, bo to w koñcu zupa, wiêc za wiele nie zobaczycie... ale by³o dobre ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Roksolana Delakur |
Dodany dnia 18.12.2018 18:20
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 6 Postów: 435 Dom: RavenclawPunkty: 7863 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 12.08.16 |
Skoro Mikasa ju¿ pochwali³a siê dwoma przepisami z naszego wspania³ego tematu na forum ja postawi³am na k±cik kulinarny z ostatniego proroka, link tutaj: http://www.harry-...i2081.html Miko³ajkowe babeczki bardzo rozbudzi³y w sercach moich domowników magiê ¶wi±t (pierwszy raz od paru miesiêcy nie s³ysza³am popo³udniowego narzekania babci na dziadka, albo dziadka na babciê) i poprawi³y ich humorki. Zapach cynamonu i przypraw korzennych rozniós³ siê po ca³ym mieszkanku, dziêki czemu jest nam ra¼niej oczekiwaæ na gwiazdkê! Troszeczkê zmieni³am przepis, poniewa¿ cukier, siê lekko przypali³... ale wszyscy my¶l±, ¿e to palony karmel wiêc cicho sza! Dziêki temu babeczki maj± ciemno br±zowy odcieñ, za to w smaku o dziwo nie czuæ ¿adnej spalenizny. Nie zrobi³am równie¿ masy serowej, bo w mojej ca³ej familii jestem znana z mojej nienawi¶ci do serników (chyba, ¿e na zimno! Sernik na zimno ¿yciem!). Nie nabra³am równie¿ jeszcze wprawy do robienia fantazyjnych wzorków patyczkiem w powid³ach (swoj± drog± domowe, ¶liwko prosto z piwnicy!) ale na szczê¶cie wszystko ³adnie zamaskowa³am bia³ym ¶niegiem, tudzie¿ cukrem pudrem. A tak prezentuj± siê moje wypieki, zdj±tko nie za piêkne, ale wszyscy ju¿ nie mogli siê doczekaæ aby siê nimi nie delektowaæ! Edytowane przez Roksolana Delakur dnia 18.12.2018 18:32
|
|
|
|
Roksolana Delakur |
Dodany dnia 19.12.2018 11:59
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 6 Postów: 435 Dom: RavenclawPunkty: 7863 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 12.08.16 |
Dzisiaj pora na dobre ¶niadanko! Zrobi³am sobie chlebek z jajkiem z przepisu Mikasy, link tutaj: http://www.harry-...owstart=80 ¦niadanko wysz³o przepyszne i wbrew moim pocz±tkowym obawom okaza³o siê proste do wykonania i ma³o czasoch³onne. Co prawda najpierw wbi³am jajko do szklanki, potem dopiero na patelniê, ale za nied³ugo powinnam doj¶æ do wprawy. Zdj±tka: Edytowane przez Roksolana Delakur dnia 20.12.2018 19:13
Jestem NAJBARDZIEJ zakrêconaaaa! Strzeszcie siê ziomeczki ziomunie i innii
![]() Nie, uwielbiam Roks. To kochane dziecko ~ Lilyatte Tak jest! Rue, pamiêtaj! ![]() Rue Riddle, s³uchaj siê Roksolany, to m±dra kobita jest ~ Angelina Johnson ![]() Komplement po burzliwej walce ze skromno¶ci±, zas³uguj±cy na miejsce w podpisie Kto niby jest najbardziej kreatywnym Krukonem na stronie, jak nie Ty? ~ Rue Riddle![]() Roks tam siê niczym nie przejmuje ~ -lavender- Ojjj jest to prawda hihi ![]() Wydaje mi siê, ¿e Roks jest typem cz³owieka który móg³by waln±æ monolog skryby albo ¶redniowiecz to taka epoka byka na ustnej ~ Lilyatte oj tak mog³oby byæ |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 19.12.2018 12:35
|
Roks, ja te¿ zawsze wbijam najpierw do szklanki, jest precyzyjniej Ajj, narobi³a¶ mi ochoty na takie ¶niadanko. Cieszê siê, ¿e smakowa³o! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
_raven_ |
Dodany dnia 19.12.2018 17:44
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 2 Postów: 432 Dom: HufflepuffPunkty: 3314 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 11.04.13 |
Roksolana Delakur napisa³(a): i wbrew moim pocz±tkowym obaw± okaza³o siê proste do wykonania i ma³o czasoch³onne Na Merlina, OBAWOM! :moody: ![]() #FinoAllaFine *** But I'm a creep, I'm a weirdo. What the hell am I doing here? I don't belong here. *** ![]() ![]() ![]() WAVE GOODBYE, WISH ME WELL I've become something else Something else, something else, it's just this world |
|
|
|
ania919 |
Dodany dnia 21.12.2018 10:21
|
![]() Pochwa³y: 11 Postów: 1231 Dom: RavenclawPunkty: 39464 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 09.10.15 |
Ja równie¿ zrobi³am chlebek z jajkiem w ¶rodku z przepisu Mikasy. Co prawda zacz±³ mi siê ju¿ rozwalaæ na etapie wycinania kó³ek z chleba, ale ostatecznie wysz³o nawet ca³kiem spoko. Zrobi³am sobie wersjê z ¿ó³tym serem ![]() Kto ma olej w g³owie, temu do¶æ po s³owie. W Ravenclawie tylko ci, których umys³ piêknem l¶ni. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 06.01.2019 22:48
|
Wyniki Kulinarnego Grudnia! Roksolana Delakur i Mikasa otrzymuj± po 100 punktów na konto, 40 dla domu i specjalne pochwa³y od wybranego bota. ania919 otrzymuje 50 punktów na konto i 20 punktów dla domu. Dziêkujê dziewczyny za zabawê! Dodatkowo za ka¿dy przepis dodany w "Gotowanie i przepisy" od startu zabawy, czyli od 30.11.2018 dostajecie 20 punktów na konto i 8 dla domu. Livka - 112 punktów na konto Nquus - 20 punktów na konto i 8 dla domu Hermionka78 - 20 punktów na konto i 8 dla domu Dziêkujê za udzia³ i do zobaczenia w kolejnym kulinarnym miesi±cu ![]() ¦ciana uznania i mi³o¶ci ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie k³am, ¿e go nie znasz Harry'ego Pottera zagra³ niektórych nawet nabra³, ¿e ma oczy koloru zielonego a tak naprawdê s± niebieskiego "Tak jak Ron" - wo³a Ulica dziewczyna piêknego lica. Potteromaniak z niej na schwa³ i nie jest to ¿aden wa³. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie ka¿da Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to s³oñce, czy to deszcz W moich my¶lach on wci±¿ jest My¶lê o nim nieustannie Nawet gdy siê k±piê w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak siê to zaczê³o Lecz gdy serce moje drgnê³o Ca³a by³am zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnê Nawet je¶li spotkam bombê Jest to mi³o¶æ jednostronna Ale ¼le to nie wygl±da Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() ¦ciana chwa³y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Ravenclaw
)

Super, ¿e konkurs wystartowa³, a grudzieñ to ¶wietny czas na gotowanie. 

~
Hufflepuff