Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
26.07.2026 20:12
Jako tako, nawet mi siê sb dzi¶ ¶ni³o xD

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Drukuj temat
W³adca Pier¶cieni
nindalf_black
Jednym z lepszych filmów jest W³adca Pier¶cieni..._Ta zniewalaj±ca walka..._Super efekty specjalne..._Wspaniali aktorzy..._Wci±gaj±ca fabu³a... i wiele, wiele innych momentów akcji..._Piszcie co s±dzicie o tej trylogii filmowej...
Tak ciê¿ko jest wcisn±æ najwiêkszy klawisz?
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 16.01.2013 19:30

Prefix u¿ytkownikaDezerterka
Ja równie¿... Nigdy nie zapomnê mojej ulubionej sceny z "Powrotu Króla', Kiedy By³y zapalane stosy, ¿eby przes³aæ pro¶bê o pomoc. To by³o niesamowite... poza tym naprawdê dobra gra aktorska... Jednak¿e wkurza³o mnie trochê jak w III czê¶ci Frodo szed³ i szed³... i ca³y czas wygl±da³ jak naæpany...
fuck you very much.

Albus12
lothien napisa³/a:
Ja równie¿... Nigdy nie zapomnê mojej ulubionej sceny z "Powrotu Króla', Kiedy By³y zapalane stosy, ¿eby przes³aæ pro¶bê o pomoc. To by³o niesamowite... poza tym naprawdê dobra gra aktorska... Jednak¿e wkurza³o mnie trochê jak w III czê¶ci Frodo szed³ i szed³... i ca³y czas wygl±da³ jak naæpany...

Lothien bo on by³, jakby to powiedzieæ, pod w³adz± tego pier¶cienia. To by³o dla niego za du¿e brzemie...:)
A mi najbardziej siê podoba³a walka pod Helmowym Jarem i powrót króla, oraz ta ostatnia bitwa.
Gra aktorska po prostu wy¶mientita.
Muzyka, takiej chyba nigdy ¶wiat nie widzia³...Jak w Rohanie...o matko tam to dopiero by³a muzyka...
Scenografaia po prostu odjazdowa
Re¿yser Perter Jakson zajebisty ///sory za przekleñstwo//

FILM JEST NAJLEPSZY OD...ZAWSZE!!
"I have a dream that my four little children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin but by the content of their character."

Martin Luther King

TomV
Fantastyczne filmy, podoba³y mi siê mimo, ¿e nie czyta³em ksi±¿ek jezyk
W "Dru¿ynie" fantastyczni Aragorn, Legolas i Gimli, w "Dwóch wie¿ach" fantastyczna bitwa o Chelmowy Jar i niesamowite zakoñczenie oraz kolejna, jeszcze lepsza bitwa w "Powrocie Króla".

Jednym z moich ulubionych momentów jest jak w 3cz. trylogii orkowie wdzieraj± siê do Minas Tirith i w pewnym momencie ich przywódca i Gandalf zauwa¿aj± to ¶wiat³o nad horyzontem. Spogl±daj± a tam ca³y widnokr±g zape³nia linia je¿d¼ców Rohanu. Król Theoden z lêkiem ocenia sytuacjê, widzi gigantyczn± armiê ciemno¶ci, ale zbiera siê w sobie i rusza wzd³u¿ swoich wojowników. Podnosi miecz, zagrzewa ich do walki. Wszyscy krzycz± "¦MIERÆ!!!". Tymczasme orkowie ustawiaj± siê w szyku obronnym. Król Theoden staje na ¶rodku i z mieczem podniesionym w górê rusza. Fantastyczna muzyka staje na moment. Rohirrimowie ruszaj±. Muzyka (jeszcze lepsza ni¿ poprzednio) te¿. Najpierw pierwsza linia, potem kolejna, linia za lini±, wojownik za wojownikiem, najpierw stêpem, który przechodzi w k³us, bo po chwili rzuciæ siê do szalonego galopu! Z perspektywy Minas Tirith widaæ jak ogromna ilo¶æ je¿d¼ców Rohanu szar¿uje z kilkakrotnie przekraczaj±cych ich liczebnie orków. Stwory ciemno¶ci boj± siê, widaæ to niespokojnie siê poruszaj±. W chwilê przed uderzeniem widaæ przera¿on± twarz dowódcy orków. I GRZMOT!!! Rohirrimowie bez cienia lêku wbijaj± siê w szeregi orków jak w mas³o, tratuj±c pierwsze linie, zabijaj±c orka za orkiem.

Fantastyczna scena!!! B)

Bierz co siê da i nie oddawaj!

mateuszek
Trylogia jest fajna ale tylko pod wzglêdem efektów specjalnych, fabu³a jest marna wiele fajnych momentów zabrak³o np. Spotkanie z tomem bimbadilem dlatego nie za bardzo mi sie ten film podoba³Tak
mat@

czarnoksieznik-powrot_za_grobu
ja widzia³em tylko 1 czesc wychodzilo w kinach podobnie jak harry 1 czesc i tak jak harry zrobil na mnie wspaniale wrazenie tak wladca sie zawiodlem moze ja jestem dziwny albo ten film nie jest az taki wspanialy za jakiego go uwazacie
Edytowane przez czarnoksieznik-powrot_za_grobu dnia 10.05.2007 22:44
Redaktor ¯onglera- Christophe Mortel
Zapraszam wszystkich na nowa strone

Vemyavia
Jak dla mnie to jest najlepszy film razen z Piratami z Karaibów. Swietnie wyre¿yserowany, a HP mu do piêt nie dorasta. Ksi±¿ki Rowling sfilmowali okropnie. Jackson przynajmniej trzyma³ siê fabu³y i wszystkie wa¿ne wydarzenia s± TAK jak W KSI¡¯CE =|

white-dragon
sam wladca pierscieni jes fajny nawet bardzo jak na film powstaly z takiej trylogi to moze jest troszke za bardzo zmieniony ale to juz inna bajka ogolnia oceniam na celujacy widzialem wszystkie i czytam teraz dwie wie¿e
white-dragon

chrapak_kretorogi
filmy tak jak i ksiazka sa swietne
ale w ksiazce nie m atej wspanialej muzyki... bardzo mi siepodobaj± elfy we w³adcy.. no có¿ poprostu cudo!!!!!!!

i jedno mi sie tylko nie podoba nie by³o Toma Bombadila.... buu...
- A mo¿e usma¿ymy nale¶niki?

Alqalonde
Film jest ¶wietny. Widaæ ¿e dobry bo troche oskarów dosta³ (troche). Ale od WP zdecydowanie s± lepsze Dzieci Hurina. Tak by sie chcia³o zobaczyæ Bitwe Nieprzeliczonych £ez w kinie. I strasznie smutn± ¶mieræ króla Fingona.:(
Ulubieni/e.
Aktorzy:
Tom Hanks, Hatden Christensen, Will Smith, Viggo Mortensen
Aktorki:
Jessica Alba, Jeniffer Lopez, Keira Knightley. Emma Watson
Piosenkarze:
50 cent, Snoop Dogg, Eminem, Timberlake
Piosenkarki:
Rihanna, Kelly Clarkson, Avril Lavigne, Nelly Furtado

kilstrit
Film jest ¶wietny, ma gigantyvzny rozmach. S± w nim moje ulubione sceny batalistyczne. Choæ w wielu miejscach nie trzyma sie ksi±¿ki, zachowuje jej klimat, i dlatego siê nie czepiam. A muzyka... Boska. Gorsza tylko od ¶cie¿ki w Star Wars, HP i Piratach z Karaibów.B)B)B)
babble babble bitch bitch rebel rebel party party sex sex sex and don't forget the violence...
Marilyn Manson

jetinajt
Trylogia jest ¶wietna i prawie nie wad, poza dwoma rzeczami. Po pierwsze rola Froda, a mianowicie to, ¿e re¿yser zrobi³ z niego tak± ciotê. Po drugie, Powrót Króla w wersji podstawowej jest trochê nudny. Za du¿o jest w nim p³akania nad sob± Froda, a za ma³o reszty kompanii. Na szczê¶cie w wersji rozszerzonej jest ju¿ spoko. No i ta scena z Sarumanem na samym pocz±tku, najlepsza w ca³ym filmie. Nie wiem jak wcze¶niej mogli j± wyci±æ.
http://www.harry-potter.net.pl/forum/viewthread.php?forum_id=23&thread_id=1717&rowstart=0

http://www.youtube.com/watch?v=xAybf5yo9YY

[quote]Ridcully mlasn±³ z satysfakcj±.
- My w Ankh-Morpork wiemy, z czego siê robi piwo - stwierdzi³.
Magowie pokiwali g³owami - rzeczywi¶cie wiedzieli. Dlatego pili gin z tonikiem.
[/quote]

http://www.youtube.com/watch?v=I5i5t2J7w1s

[quote]Harry shouted, "Crucio!";(...)"I see what Bellatrix meant," said Harry, the blood thundering through his brain, "you need to really mean it."

...a potem (...) ¶ci±³ ³odygê fasoli, dodaj±c morderstwo i ekologiczny wandalizm do wspomnianych wcze¶niej przestêpstw kradzie¿y, oszustwa i wtargniêcia na cudzy teren. Usz³o mu to jednak na sucho; ¿y³ d³ugo i szczê¶liwie, bez ¶ladu wyrzutów sumienia z powodu tego, co uczyni³. Co dowodzi, ¿e je¶li cz³owiek jest bohaterem, to w³a¶ciwie wszystko zostanie mu wybaczone, bo nikt mu wtedy nie zadaje niewygodnych pytañ.
[/quote]

Hermionka_HP
wiec Limonka zobacz te filmy bo sa super...:D

^^ ;* ;* ;* ;*

mnie tez sie bardzo podobaly a najlbardziej 3 czesc:D ksiazek nieczytalam, nigdy mnie do nich nie ciagnelo i nawet teraz nie ciagnie po obejrzeniu filmow, a do Harry'ego mnie ciagnie i do ksiazek i do filmow:D:D:D:D
Edytowane przez Hermionka_HP dnia 29.09.2007 14:32

e-potter.com/images/gryffindor_podpis2.png

Nawet gdyby¶ da³ cz³owiekowi wszystkie wspania³o¶ci ¶wiata, nic mu to nie pomo¿e, je¶li nie ma przyjaciela, któremu mog³by o tym powiedzieæ.

img376.imageshack.us/img376/8049/victoriafrances4gg8.jpg

...friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly... x3

HermionaBlack
OooOOooo... tak! Wladca Pierscieni to... (slow brakuje,zeby opisac,jaki jest ten film Tak )
Zreszta na podstawie swietnej trylogii Tolkiena ;]

Rewelacyjne efekty specjalne, swietna obsada, przepieknie odtworzone Srodziemie ;] lepiej nie mogli tego zrobic ;] i muzyka! idealna! az ciarki przechodza... ;]

Ogladalam trylogie mnostwo razy,ale nie znudzila mi sie i pewnie nigdy nie znudzi! Polecam!!!

-To bardzo wzruszaj±ce, Severusie -powiedzia³ z powag± Dumbledore. -A wiêc w koñcu dojrza³e¶ do tego, by przejmowaæ siê losem tego ch³opca?
-Jego losem? -wykrzykn±³ Snape. -Expecto patronum! [...]
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze...

Domqa
Film jest fantasyczny poprostu (tak jak ksi±¿ki). Prawie wszystko mi siê podoba³o, no w³a¶nie prawie. Jako¶ nudzi mnie kiedy Fordo z Samem id± i id± i siê kompletnie nic nie dzieje, uwielbiam za to bitwy, a najlepsza to jest rywalizacje miedzy Legolasem i Gimlim :D. Pewnie ka¿dy ma za sob± ju¿ ten film, ale polecam :).
Domqa

Adela
Jedne z najlepszych filmów jakie w ¿yciu ogl±da³am (i moje ulubione xD). Co do pominiêæ w filmie, to ja siê cieszê, ¿e z pierwszej czê¶ci wywalili Toma Bombadila, jego w±tek nie by³ szczególnie interesuj±cy. Uciêto tak¿e ca³± koñcówkê trzeciej czê¶ci o pó¼niejszych wydarzeniach w Shire i to jak zgin±³ Saruman. Jednak gdyby umie¶ciæ te wszystkie zdarzenia w filmie, przyznam, ¿e by³by zdecydowanie za d³ugi. Ogólnie filmy zrobiono fantastycznie, a muzyka jest po prostu niesamowita. Ka¿dy kto tego nie czyta³ lub nie ogl±da³ powinnien to zrobiæ, bo naprawdê warto! Ale ja nadal nie wiem co mi siê bardziej podaba: ksi±¿ki czy filmy...
One Ring to rule them all, One Ring to find them.
One Ring to bring them all and in darkness bind them.

img507.imageshack.us/img507/1860/16390it4.png

Kapitan menel
Ksi±¿ka jest lepsza to jest chyba zrozumia³e.

Trylogia Tolkiena bardzo mi siê podoba równie¿ jako film. Szczególnie spodoba³a mi siê czê¶æ "Dwie wie¿e". Jest tam du¿o walki co mi szczególnie siê spodoba³o i zapad³o w pamiêci.
Co do pominiêæ w filmie, to ja siê cieszê, ¿e z pierwszej czê¶ci wywalili Toma Bombadila, jego w±tek nie by³ szczególnie interesuj±cy

Mi w³a¶nie zabrak³o tego w "Dru¿ynie pier¶cienia".Szkoda ¿e nie pokazali jego przygód.
www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszê poprawnie po polsku.<-- A czy Ty mo¿esz powiedzieæ to samo?

Adela
Mi w³a¶nie zabrak³o tego w "Dru¿ynie pier¶cienia".Szkoda ¿e nie pokazali jego przygód.

To mnie akurat trochê znudzi³o. Nie mia³o te¿ wiêkszego znaczenia na przebieg dalszych wydarzeñ. I szczerze mówi± to nie polubili¶my siê z Tomem. :smilewinkgrin:

Ksi±¿ka jest lepsza to jest chyba zrozumia³e.

Zastanawia³am siê trochê nad tym, bo jest naprawdê niewiele ekranizacji filmowych, które by mi siê podoba³y po przeczytaniu ksi±¿ki. A ta jak najbardziej spe³ni³a moje oczekiwania.
One Ring to rule them all, One Ring to find them.
One Ring to bring them all and in darkness bind them.

img507.imageshack.us/img507/1860/16390it4.png

Lady_Nenya
W³adca Pier¶cieni, to najlepszy film oparty na ksi±¿ce! Jak kto¶ nie rozumie o co chodzi, to ju¿ kwestia jego inteligencji, bo w filmie jest wszystko tak wspaniale pokazane, ¿e trudno nie zrozumieæ. Brawa dla Jackson'a, aktorów i ca³ej ekipy!
Po co by³o na kolorowo? Przecie¿ i tak widaæ...
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 16.01.2013 19:32

Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter
Genialna trylogia. Co tu du¿o mówiæ.

Do gry aktoskiej nie mogê siê przyczepiæ bo wszyscy zagrali ¶wietnie. Fabu³a te¶ jako¶ trzyma siê ksi±¿ki. Efekty to mistrzostwo ¶wiata, a sceny batalistyczne, ach, szaleñstwo.
W filmie brakuje mi jednynie Toma Bombadila. Bardzo ciekawa postaæ i szkoda, ¿e nie zosta³a ujêta przez re¿ysera.

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.
i.pinimg.com/originals/02/0b/07/020b0757879bbd8cc21454799bff6f55.gif

Bo liczy siê to, co masz w ¶rodku.
cdn.junglecreations.com/wp/junglecms/2017/12/Christian-Bale-Resized.jpg

Ale czasami warto za³o¿yæ maskê.
pa1.narvii.com/6412/37cb60531dd1e8002b7ec87c8da0ba734a67f9f3_hq.gif

"ja generalnie ten tekst klasyfikujê jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB"
"zmiennokanoniczne"
"piszê fanficka ducha, ¿e tak to ujmê, czyli takiego, którego nie ma"
"po czê¶ci trudny jêzyk wynika z za³o¿eñ p³omieñ odwagi i specyfiki tekstu"

by Cantaris