Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Strona 1 z 2: 12
|
|
W³adca Pier¶cieni
|
|
| nindalf_black |
Dodany dnia 22.04.2007 17:22
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Postów: 101 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 788 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 03.04.07 |
Jednym z lepszych filmów jest W³adca Pier¶cieni..._Ta zniewalaj±ca walka..._Super efekty specjalne..._Wspaniali aktorzy..._Wci±gaj±ca fabu³a... i wiele, wiele innych momentów akcji..._Piszcie co s±dzicie o tej trylogii filmowej... Tak ciê¿ko jest wcisn±æ najwiêkszy klawisz? Edytowane przez Christina dnia 16.01.2013 19:30
|
|
|
|
Dezerterka |
Dodany dnia 22.04.2007 19:17
|
![]() Postów: 2786 Dom: SlytherinPunkty: 5375 Ranga: Praktykant w Ministerstwie Magii Data rejestracji: 19.02.07 |
Ja równie¿... Nigdy nie zapomnê mojej ulubionej sceny z "Powrotu Króla', Kiedy By³y zapalane stosy, ¿eby przes³aæ pro¶bê o pomoc. To by³o niesamowite... poza tym naprawdê dobra gra aktorska... Jednak¿e wkurza³o mnie trochê jak w III czê¶ci Frodo szed³ i szed³... i ca³y czas wygl±da³ jak naæpany... fuck you very much.
|
|
|
|
| Albus12 |
Dodany dnia 22.04.2007 19:35
|
![]() Ostrze¿enia: 3 Postów: 1733 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 2405 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 17.03.07 |
lothien napisa³/a: Ja równie¿... Nigdy nie zapomnê mojej ulubionej sceny z "Powrotu Króla', Kiedy By³y zapalane stosy, ¿eby przes³aæ pro¶bê o pomoc. To by³o niesamowite... poza tym naprawdê dobra gra aktorska... Jednak¿e wkurza³o mnie trochê jak w III czê¶ci Frodo szed³ i szed³... i ca³y czas wygl±da³ jak naæpany... Lothien bo on by³, jakby to powiedzieæ, pod w³adz± tego pier¶cienia. To by³o dla niego za du¿e brzemie... ![]() A mi najbardziej siê podoba³a walka pod Helmowym Jarem i powrót króla, oraz ta ostatnia bitwa. Gra aktorska po prostu wy¶mientita. Muzyka, takiej chyba nigdy ¶wiat nie widzia³...Jak w Rohanie...o matko tam to dopiero by³a muzyka... Scenografaia po prostu odjazdowa Re¿yser Perter Jakson zajebisty ///sory za przekleñstwo// FILM JEST NAJLEPSZY OD...ZAWSZE!! "I have a dream that my four little children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin but by the content of their character."
Martin Luther King |
|
|
|
| TomV |
Dodany dnia 23.04.2007 19:25
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 115 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 3128 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 23.12.06 |
Fantastyczne filmy, podoba³y mi siê mimo, ¿e nie czyta³em ksi±¿ek ![]() W "Dru¿ynie" fantastyczni Aragorn, Legolas i Gimli, w "Dwóch wie¿ach" fantastyczna bitwa o Chelmowy Jar i niesamowite zakoñczenie oraz kolejna, jeszcze lepsza bitwa w "Powrocie Króla". Jednym z moich ulubionych momentów jest jak w 3cz. trylogii orkowie wdzieraj± siê do Minas Tirith i w pewnym momencie ich przywódca i Gandalf zauwa¿aj± to ¶wiat³o nad horyzontem. Spogl±daj± a tam ca³y widnokr±g zape³nia linia je¿d¼ców Rohanu. Król Theoden z lêkiem ocenia sytuacjê, widzi gigantyczn± armiê ciemno¶ci, ale zbiera siê w sobie i rusza wzd³u¿ swoich wojowników. Podnosi miecz, zagrzewa ich do walki. Wszyscy krzycz± "¦MIERÆ!!!". Tymczasme orkowie ustawiaj± siê w szyku obronnym. Król Theoden staje na ¶rodku i z mieczem podniesionym w górê rusza. Fantastyczna muzyka staje na moment. Rohirrimowie ruszaj±. Muzyka (jeszcze lepsza ni¿ poprzednio) te¿. Najpierw pierwsza linia, potem kolejna, linia za lini±, wojownik za wojownikiem, najpierw stêpem, który przechodzi w k³us, bo po chwili rzuciæ siê do szalonego galopu! Z perspektywy Minas Tirith widaæ jak ogromna ilo¶æ je¿d¼ców Rohanu szar¿uje z kilkakrotnie przekraczaj±cych ich liczebnie orków. Stwory ciemno¶ci boj± siê, widaæ to niespokojnie siê poruszaj±. W chwilê przed uderzeniem widaæ przera¿on± twarz dowódcy orków. I GRZMOT!!! Rohirrimowie bez cienia lêku wbijaj± siê w szeregi orków jak w mas³o, tratuj±c pierwsze linie, zabijaj±c orka za orkiem. Fantastyczna scena!!! B) Bierz co siê da i nie oddawaj!
|
|
|
|
| mateuszek |
Dodany dnia 29.04.2007 18:44
|
![]() Postów: 20 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 72 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 28.04.07 |
Trylogia jest fajna ale tylko pod wzglêdem efektów specjalnych, fabu³a jest marna wiele fajnych momentów zabrak³o np. Spotkanie z tomem bimbadilem dlatego nie za bardzo mi sie ten film podoba³ mat@
|
|
|
|
| czarnoksieznik-powrot_za_grobu |
Dodany dnia 10.05.2007 22:43
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 1648 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 2065 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 08.05.07 |
ja widzia³em tylko 1 czesc wychodzilo w kinach podobnie jak harry 1 czesc i tak jak harry zrobil na mnie wspaniale wrazenie tak wladca sie zawiodlem moze ja jestem dziwny albo ten film nie jest az taki wspanialy za jakiego go uwazacie Edytowane przez czarnoksieznik-powrot_za_grobu dnia 10.05.2007 22:44 |
|
|
|
| Vemyavia |
Dodany dnia 16.05.2007 19:15
|
![]() Postów: 24 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 35 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 29.04.07 |
Jak dla mnie to jest najlepszy film razen z Piratami z Karaibów. Swietnie wyre¿yserowany, a HP mu do piêt nie dorasta. Ksi±¿ki Rowling sfilmowali okropnie. Jackson przynajmniej trzyma³ siê fabu³y i wszystkie wa¿ne wydarzenia s± TAK jak W KSI¡¯CE =| |
|
|
|
| white-dragon |
Dodany dnia 11.06.2007 13:31
|
![]() Postów: 5 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 3 Ranga: Mugol Data rejestracji: 09.06.07 |
sam wladca pierscieni jes fajny nawet bardzo jak na film powstaly z takiej trylogi to moze jest troszke za bardzo zmieniony ale to juz inna bajka ogolnia oceniam na celujacy widzialem wszystkie i czytam teraz dwie wie¿e white-dragon
|
|
|
|
| chrapak_kretorogi |
Dodany dnia 25.06.2007 10:20
|
![]() Postów: 199 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 622 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 06.05.07 |
filmy tak jak i ksiazka sa swietne ale w ksiazce nie m atej wspanialej muzyki... bardzo mi siepodobaj± elfy we w³adcy.. no có¿ poprostu cudo!!!!!!! i jedno mi sie tylko nie podoba nie by³o Toma Bombadila.... buu... - A mo¿e usma¿ymy nale¶niki?
|
|
|
|
| Alqalonde |
Dodany dnia 13.08.2007 13:58
|
![]() Postów: 30 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 68 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 10.08.07 |
Film jest ¶wietny. Widaæ ¿e dobry bo troche oskarów dosta³ (troche). Ale od WP zdecydowanie s± lepsze Dzieci Hurina. Tak by sie chcia³o zobaczyæ Bitwe Nieprzeliczonych £ez w kinie. I strasznie smutn± ¶mieræ króla Fingona. Ulubieni/e.
Aktorzy: Tom Hanks, Hatden Christensen, Will Smith, Viggo Mortensen Aktorki: Jessica Alba, Jeniffer Lopez, Keira Knightley. Emma Watson Piosenkarze: 50 cent, Snoop Dogg, Eminem, Timberlake Piosenkarki: Rihanna, Kelly Clarkson, Avril Lavigne, Nelly Furtado |
|
|
|
| kilstrit |
Dodany dnia 20.08.2007 18:28
|
![]() Postów: 245 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 512 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 08.06.07 |
Film jest ¶wietny, ma gigantyvzny rozmach. S± w nim moje ulubione sceny batalistyczne. Choæ w wielu miejscach nie trzyma sie ksi±¿ki, zachowuje jej klimat, i dlatego siê nie czepiam. A muzyka... Boska. Gorsza tylko od ¶cie¿ki w Star Wars, HP i Piratach z Karaibów.B)B)B) babble babble bitch bitch rebel rebel party party sex sex sex and don't forget the violence...
Marilyn Manson |
|
|
|
| jetinajt |
Dodany dnia 26.09.2007 19:28
|
![]() Postów: 371 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 778 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 06.08.07 |
Trylogia jest ¶wietna i prawie nie wad, poza dwoma rzeczami. Po pierwsze rola Froda, a mianowicie to, ¿e re¿yser zrobi³ z niego tak± ciotê. Po drugie, Powrót Króla w wersji podstawowej jest trochê nudny. Za du¿o jest w nim p³akania nad sob± Froda, a za ma³o reszty kompanii. Na szczê¶cie w wersji rozszerzonej jest ju¿ spoko. No i ta scena z Sarumanem na samym pocz±tku, najlepsza w ca³ym filmie. Nie wiem jak wcze¶niej mogli j± wyci±æ. http://www.harry-potter.net.pl/forum/viewthread.php?forum_id=23&thread_id=1717&rowstart=0
http://www.youtube.com/watch?v=xAybf5yo9YY [quote]Ridcully mlasn±³ z satysfakcj±. - My w Ankh-Morpork wiemy, z czego siê robi piwo - stwierdzi³. Magowie pokiwali g³owami - rzeczywi¶cie wiedzieli. Dlatego pili gin z tonikiem. [/quote] http://www.youtube.com/watch?v=I5i5t2J7w1s [quote]Harry shouted, "Crucio!" ...)"I see what Bellatrix meant," said Harry, the blood thundering through his brain, "you need to really mean it."...a potem (...) ¶ci±³ ³odygê fasoli, dodaj±c morderstwo i ekologiczny wandalizm do wspomnianych wcze¶niej przestêpstw kradzie¿y, oszustwa i wtargniêcia na cudzy teren. Usz³o mu to jednak na sucho; ¿y³ d³ugo i szczê¶liwie, bez ¶ladu wyrzutów sumienia z powodu tego, co uczyni³. Co dowodzi, ¿e je¶li cz³owiek jest bohaterem, to w³a¶ciwie wszystko zostanie mu wybaczone, bo nikt mu wtedy nie zadaje niewygodnych pytañ. [/quote] |
|
|
|
| Hermionka_HP |
Dodany dnia 29.09.2007 14:31
|
![]() Postów: 29 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 136 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 06.08.07 |
wiec Limonka zobacz te filmy bo sa super... ^^ ;* ;* ;* ;* mnie tez sie bardzo podobaly a najlbardziej 3 czesc ksiazek nieczytalam, nigdy mnie do nich nie ciagnelo i nawet teraz nie ciagnie po obejrzeniu filmow, a do Harry'ego mnie ciagnie i do ksiazek i do filmow![]() ![]() ![]() Edytowane przez Hermionka_HP dnia 29.09.2007 14:32 Nawet gdyby¶ da³ cz³owiekowi wszystkie wspania³o¶ci ¶wiata, nic mu to nie pomo¿e, je¶li nie ma przyjaciela, któremu mog³by o tym powiedzieæ. ...friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly... x3 |
|
|
|
| HermionaBlack |
Dodany dnia 31.12.2007 20:30
|
![]() Postów: 135 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1859 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 23.09.07 |
OooOOooo... tak! Wladca Pierscieni to... (slow brakuje,zeby opisac,jaki jest ten film Zreszta na podstawie swietnej trylogii Tolkiena ;] Rewelacyjne efekty specjalne, swietna obsada, przepieknie odtworzone Srodziemie ;] lepiej nie mogli tego zrobic ;] i muzyka! idealna! az ciarki przechodza... ;] Ogladalam trylogie mnostwo razy,ale nie znudzila mi sie i pewnie nigdy nie znudzi! Polecam!!! *** -To bardzo wzruszaj±ce, Severusie -powiedzia³ z powag± Dumbledore. -A wiêc w koñcu dojrza³e¶ do tego, by przejmowaæ siê losem tego ch³opca? -Jego losem? -wykrzykn±³ Snape. -Expecto patronum! [...] -Przez te wszystkie lata?... -Zawsze... |
|
|
|
| Domqa |
Dodany dnia 10.01.2008 19:05
|
![]() Postów: 3 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 16 Ranga: Mugol Data rejestracji: 10.01.08 |
Film jest fantasyczny poprostu (tak jak ksi±¿ki). Prawie wszystko mi siê podoba³o, no w³a¶nie prawie. Jako¶ nudzi mnie kiedy Fordo z Samem id± i id± i siê kompletnie nic nie dzieje, uwielbiam za to bitwy, a najlepsza to jest rywalizacje miedzy Legolasem i Gimlim . Pewnie ka¿dy ma za sob± ju¿ ten film, ale polecam . Domqa
|
|
|
|
| Adela |
Dodany dnia 04.04.2008 11:49
|
![]() Postów: 112 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 197 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 25.02.08 |
Jedne z najlepszych filmów jakie w ¿yciu ogl±da³am (i moje ulubione ). Co do pominiêæ w filmie, to ja siê cieszê, ¿e z pierwszej czê¶ci wywalili Toma Bombadila, jego w±tek nie by³ szczególnie interesuj±cy. Uciêto tak¿e ca³± koñcówkê trzeciej czê¶ci o pó¼niejszych wydarzeniach w Shire i to jak zgin±³ Saruman. Jednak gdyby umie¶ciæ te wszystkie zdarzenia w filmie, przyznam, ¿e by³by zdecydowanie za d³ugi. Ogólnie filmy zrobiono fantastycznie, a muzyka jest po prostu niesamowita. Ka¿dy kto tego nie czyta³ lub nie ogl±da³ powinnien to zrobiæ, bo naprawdê warto! Ale ja nadal nie wiem co mi siê bardziej podaba: ksi±¿ki czy filmy... |
|
|
|
| Kapitan menel |
Dodany dnia 04.04.2008 15:27
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Postów: 190 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 388 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 14.09.07 |
Ksi±¿ka jest lepsza to jest chyba zrozumia³e. Trylogia Tolkiena bardzo mi siê podoba równie¿ jako film. Szczególnie spodoba³a mi siê czê¶æ "Dwie wie¿e". Jest tam du¿o walki co mi szczególnie siê spodoba³o i zapad³o w pamiêci. Co do pominiêæ w filmie, to ja siê cieszê, ¿e z pierwszej czê¶ci wywalili Toma Bombadila, jego w±tek nie by³ szczególnie interesuj±cy Mi w³a¶nie zabrak³o tego w "Dru¿ynie pier¶cienia".Szkoda ¿e nie pokazali jego przygód. |
|
|
|
| Adela |
Dodany dnia 08.04.2008 14:14
|
![]() Postów: 112 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 197 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 25.02.08 |
Mi w³a¶nie zabrak³o tego w "Dru¿ynie pier¶cienia".Szkoda ¿e nie pokazali jego przygód. To mnie akurat trochê znudzi³o. Nie mia³o te¿ wiêkszego znaczenia na przebieg dalszych wydarzeñ. I szczerze mówi± to nie polubili¶my siê z Tomem. :smilewinkgrin: Ksi±¿ka jest lepsza to jest chyba zrozumia³e. Zastanawia³am siê trochê nad tym, bo jest naprawdê niewiele ekranizacji filmowych, które by mi siê podoba³y po przeczytaniu ksi±¿ki. A ta jak najbardziej spe³ni³a moje oczekiwania. |
|
|
|
| Lady_Nenya |
Dodany dnia 14.05.2008 09:43
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 12 Ranga: Mugol Data rejestracji: 08.05.08 |
W³adca Pier¶cieni, to najlepszy film oparty na ksi±¿ce! Jak kto¶ nie rozumie o co chodzi, to ju¿ kwestia jego inteligencji, bo w filmie jest wszystko tak wspaniale pokazane, ¿e trudno nie zrozumieæ. Brawa dla Jackson'a, aktorów i ca³ej ekipy! Po co by³o na kolorowo? Przecie¿ i tak widaæ... Edytowane przez Christina dnia 16.01.2013 19:32
|
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 05.05.2013 20:10
|
![]() Pochwa³y: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 14.05.09 |
Genialna trylogia. Co tu du¿o mówiæ. Do gry aktoskiej nie mogê siê przyczepiæ bo wszyscy zagrali ¶wietnie. Fabu³a te¶ jako¶ trzyma siê ksi±¿ki. Efekty to mistrzostwo ¶wiata, a sceny batalistyczne, ach, szaleñstwo. W filmie brakuje mi jednynie Toma Bombadila. Bardzo ciekawa postaæ i szkoda, ¿e nie zosta³a ujêta przez re¿ysera. ![]() Christian. ![]() Bo liczy siê to, co masz w ¶rodku. ![]() Ale czasami warto za³o¿yæ maskê. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikujê jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszê fanficka ducha, ¿e tak to ujmê, czyli takiego, którego nie ma" "po czê¶ci trudny jêzyk wynika z za³o¿eñ p³omieñ odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzêdniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartê I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
Strona 1 z 2: 12
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Christina

Slytherin

Hufflepuff