Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
26.07.2026 20:12
Jako tako, nawet mi siê sb dzi¶ ¶ni³o xD

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Jak zaczê³a siê Wasza przygoda z HP?
paula_fanka_hp
A moja zaczê³a siê tak: Moja mam kiedy¶ posz³a razem ze swoj± klas± do kina na 1 czê¶æ HP. Powiedzia³a mi, ¿e to bardzo fajny film. Potem "Kamieñ Filozoficzny" wyszed³ na VHS i sobie kupi³am. Od razu mi siê spodoba³o i przy pierwszej okazji kupi³am sobie ksi±¿kê. Potem ju¿ na³ogowo kupowa³am ka¿d± kolejn± czê¶æ ksi±¿ki, chodzi³am do kina na kolejne czê¶ci i szuka³am czego siê da o Hp... I tak do dzi¶:)
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:17

Prefix u¿ytkownikaAngie Davis
U mnie to by³o tak: dosta³am grê Harry Potter i Kamieñ Filozoficzny. W pierwszej klasie bardzo mi siê spodoba³a... Pó¼niej w 3 klasie wypo¿yczy³am ksi±¿kê w bibliotece, bo us³ysza³am, ¿e takowa jest i tak mnie wci±gnê³a, ¿e ka¿d± nastêpn± kupowa³am, a nie wypo¿ycza³am :D
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:18
www.harry-potter.net.pl/images/najwiekszy_potteromaniak2.png

¦lizgonka

Sawyer

www.lost-online.pl/karta-2654.png

img199.imageshack.us/img199/2085/logo17x.png

img175.imageshack.us/img175/4876/1180643101confdltn0.jpg
i42.tinypic.com/vqmtk1.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/818.jpg

Kto jest smiercio¿erc±? Ja! Kto¶ o tym wie? Mo¿e rzucê na niego Avada Kedavra?

Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-w³asnej-wszechwiedzy Krukonów, chroñ nas Slytherinie!

Fanka:

~Lost (Zagubionych)
~Naruto
~Roofi'ego
~Marcina Mroziñskiego
~Kuby Werela
~Chada Michaell'a Murray'a
~Josha Holloway'a
~Justin'a Timberlake'a
~Sean'a Paul'a
~Patryka Ró¿nieckiego
~Avril Lavigne
~Draco Malfoy'a
~Regulusa Black'a
~Syriusza Black'a
~Jacoba Black'a
~Jazz Jackrabbit'a 2
~Gothic'a

images34.fotosik.pl/263/4d9084e6ce40a60c.jpg

republika.pl/blog_ug_4368259/6313353/sz/team_jacob_by_lizzabeth.gif

www.angieir.fbl.pl
Prefix u¿ytkownikaKaMcIa
Hyymm u mnie to by³o tak.
Jak wesz³a pierwsza czê¶æ Harry'ego Pottera do kin to szczerze powiedziawszy mia³am to g³êboko gdzie¶:D Moja przyjació³ka by³a na niej w kinie i zosta³a przez niego opêtana. Ca³y czas o nim pierdzieli³a, zbiera³a ró¿ne gad¿ety itd. Okropnie mnie to denerwowa³o i w³a¶nie przez to nienawidzi³am wtedy HP;/ Kiedy wchodzi³a 2 czê¶æ do kin to szko³a organizowa³a taki seans tylko taniej. Bilet chyba 8z³ kosztowa³. Wiêkszo¶æ mojej klasy sz³a, wiêc ja te¿ by³am zmuszona siê zgodziæ. Potem jednak okaza³o siê, ¿e odwo³ali to wyj¶cie, bo ma³o dzieci siê zg³osi³o. By³am jednym s³owem ZBULWERSOWANA! Nastawi³am siê na to, ¿e pójdê do tego kina i ogl±dnê ten film, wiêc postanowi³am, ¿e siê sama wybiorê. No i posz³am. . .
Po seansie by³am w takim szoku, ¿e przez ca³± noc nie mog³am zasn±æ! Tak okropnie mi siê spodoba³ ten film i... Harry:), czyli Daniel. Potem po¿yczy³am sobie od kumpelki "Kamieñ Filozoficzny" ogl±dnê³am go i moja reakcja wygl±da³a podobnie jak poprzednia:) Zaczê³am czytaæ ksi±¿ki w kó³ko i zrobi³am sobie nawet takie 2 zeszyty o Harrym, które naprawdê mi³o jest mi ogl±daæ. Chcê zrobiæ sobie jeszcze 3 taki. Moja przyjació³ka, ta która mia³a bzika na jego punkcie to ju¿ dawno, dawno temu jej to przesz³o, a mi jeszcze nie. I normalnie kocham J.K.Rowling za jej piêkn± wyobra¼niê. To chyba moja ca³a historia:D
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:20
s2.favim.com/orig/28/lol-penny-sheldon-cooper-the-big-bang-theory-Favim.com-237738.gif

jagoda1116
Ja natomiast mia³am to jako lekturê w pi±tej klasie. Przeczyta³am czê¶æ pierwsz±, potem drug± itd. teraz ka¿d± ksi±¿kê czyta³am ju¿ po siedem razy, i wci±¿ po nie siêgam, czytam od nowa i czekam na HP i DH.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:21

Prefix u¿ytkownikakajablack
Ja mia³am tak samo jak ty, Limonko - tak¿e nie chcia³o mi siê na pocz±tku czytaæ tych wszystkich ksi±g, ale gdy przeczyta³am ju¿ pierwsz± stronê to nie mog³em siê po prostu oderwaæ=)
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:22

cho89
By³am w 5 albo 6 klasie podstawówki, ju¿ nie pamiêtam dok³adnie. Mój 3lata starszy brat, który nigdy niczego nie czyta³ (oprócz 'Ch³opców z placu broni' i 'Automaniaka' :D ) dosta³ od babci pod choinkê HP i KF. Na pocz±tku po³o¿y³ ksi±¿kê na pó³kê i w ogóle jej nie rusza³. Jednak kiedy¶ musia³o mu siê baaardzo nudziæ, gdy¿ przypomnia³o mu siê o tej ksi±¿ce. Jak zacz±³ czytaæ to nie móg³ siê oderwaæ :D by³am w szoku i stwierdzi³am, ¿e to musi byæ naprawdê ¶wietna ksi±¿ka skoro taki nieoczytany g³upek tak siê wci±gn±³. Jak tylko skoñczy³, dorwa³am siê do niej ja B) Brat przeczyta³ jeszcze HP i KT i na tym zakoñczy³ swoj± przygodê z Harrym. Ja przeczyta³am, a w³a¶ciwie poch³onê³am, wszystkie czê¶ci =)

panna Swierzak
Moja przygoda zaczê³a siê jaki¶ miesi±c temu. Wspó³lokatorka po¿yczy³a mi Zakon Feniksa. Pomimo, ¿e nigdy nie lubi³am ksi±¿ek i filmów tego typu, postanowi³am spróbowaæ. Po jakich¶ trzech rozdzia³ach mia³am d³u¿sz± przerwê, ale dziêki d³ugiemu weekendowi wróci³am do ksi±¿ki i straci³am poczucie czasu :) Mam zamiar przeczytaæ pozosta³e czê¶ci, zaczynaj±c od pierwszej :) i ju¿ nie mogê siê doczekaæ!!
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:23

Brice
Moja historia na swój sposób chyba jest ciekawa.

Jestem z rocznika, który dorasta³ wraz z Harrym, mo¿na by rzec. Mia³em 11 lat, kiedy to klasowo wybrali¶my siê na pierwszy film. Bola³o mnie to, bo nie mog³em znie¶æ potterowskiej manii. Przesiedzia³em tam jak pod dzia³aniem Cruciatusa co najmniej. Próbowano mnie namówiæ do czytania, a ja przeczyta³em parê stron i stwierdzi³em: "Nie dziêki, nie zniosê jej stylu, to chyba nie dla mnie" (dalej go nie znoszê). Jestem cz³owiekiem, który ma wstrêt do tego, co jest powszechnie lubiane i do komercji. Potter doprowadza³ mnie do sza³u.
I tak minê³o sporo lat, dzi¶ jestem prawie doros³ym cz³owiekiem. Dlaczego teraz? Skoñczy³y siê fanfiki z moich ulubionych serii, a ja by³em na g³odzie. Widz±c ponad setkê szajsu (bez urazy dla nikogo, Potter szajsem by³ dla mnie sam w sobie) powiedzia³em sobie, ¿e bêdê twardy. Zacz±³em czytaæ jak lecia³o. Poczyta³em tydzieñ i nawet mi siê spodoba³o, choæ by³em ¶wiadom, ¿e fani to ulepszyli (wiêkszo¶æ Harrych by³a mroczna). Ale po¿yczy³em od znajomych Tezaurusa i Zakon, który wch³on±³em w tydzieñ nie bez bólu. Przez d³ugi weekend w trzy dni wch³on±³em Ksiêcia, mówi±c sobie: "Byle do kolejnej lekcji z Dumbledore'm". Nawet zacz±³em czytaæ angielski Zakon.
Ostatnio nadrobi³em te¿ stracone filmy (WA mnie ominê³o) i zg³êbi³em kilka innych zagadnieñ.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:24
"Harry zatrzyma³ siê przed jego stolikiem i spojrza³ z góry na swojego piêtnastoletniego ojca.
Podniecenie eksplodowa³o mu w brzuchu."

Piana
Wszystko zaczê³o siê od pocz±tku pierwszej klasy. Polonistka zaczê³a wypisywaæ lektury szkolne, w¶ród nich Harry Potter i Kamieñ Filozoficzny. Wypo¿yczy³am z biblioteki i przeczyta³am w dwa i pó³ dnia. Wci±gnê³o mnie, do tego stopnia, ¿e zauwa¿yli to rodzice. Kupili mi na Wigiliê Komnatê Tajemnic. A na urodziny, czwartego marca, dosta³am tyle forsy, ¿e kupi³am Wiêzieñ Azkabanu. Moja kupelka Alice - Potteromaniaczka - po¿yczy³a mi Czarê Ognia. Za pozosta³± forsê, która zosta³a mi z urodzin, kupi³am Zakon Feniksa. Alice to zauwa¿y³a i gdy skoñczy³am czytaæ, po¿yczy³a mi z w³asnej woli Ksi±¿ê Pó³krwi! Skoñczy³am go czytaæ niedawno, a nadal jestem w pi±tej klasie! :smilewinkgrin:

Prefix u¿ytkownikaLily Potter
U mnie to siê zaczê³o jak mia³am 11 lat :) Kilka osób z mojej klasy czyta³o t± ksi±¿kê i bardzo j± chwalili. W koñcu sama po ni± siêgnê³am i bardzo mi siê spodoba³a. Teraz ci±gle czytam wszystkie czê¶ci w nadziei, ¿e odkryjê co¶ nowego. Pozdrawiam :)
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:26

Ginny363
No có¿, najpierw jak wyszed³ Harry i pó¼niej ró¿ne gad¿ety, to stwierdzi³am znów ten g³upi Potter! Ale kiedy mia³am 9 urodziny i ciotka przynios³a mi film Kamieñ Filozoficzny to tak mi siê spodoba³o, ¿e zaczê³am czytaæ. Ogólnie przeczyta³am wszystkie czê¶ci 2 razy. Chcia³aby jeszcze dodaæ, ¿e zanim zaczê³am to czytaæ, to ja nienawidzi³am czytaæ, natomiast dziêki HP kocham czytaæ!!
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:27
Nigdy Nie Pozwól By Strach Przed Dzia³aniem Wykluczy³ Ciê Z Gry...

Gruba Dama
Zaczê³o siê od obejrzenia filmu w kinie... Wtedy jeszcze nie by³ popularny. Raczej tak sobie. Jednak spodoba³o mi siê. Potem obejrza³am wszystkie inne czê¶ci. A dopiero pó¼niej po kilkukrotnym obejrzeniu filmów postanowi³am przeczytaæ ksi±¿kê i wcale nie ¿a³ujê. Wrêcz przeciwnie, ksi±¿ki s± lepsze od filmów, bo w filmach du¿o brakuje...
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:28
"No wychod¼ Harry... Wy³a¼ i walcz... To bêdzie szybkie, mo¿e nawet bezbolesne... Nie wiem... Nigdy nie umiera³em... "

hemsidor.torget.se/users/b/boatman/pictures/oldman.jpg

"Lepiej umrzeæ, ni¿ zdradziæ swoich przyjació³..."

- Syriusz Black

cho17
Moja przygoda z HP zaczê³a siê kiedy w podstawówce poszli¶my ca³± klas± do kina na HPiKF. Nie mia³am wtedy ani internetu ani kompa, wiêc drugi film obejrza³am du¿o pó¼niej. Nastêpnie wysz³y kolejne czê¶ci filmu i musia³am obowi±zkowo je obejrzeæ. Z pol roku temu ¶ci±gnê³am wszystkie 6 ksi±¿ek i od tamtej pory nie mogê siê od nich oderwæ. Ka¿d± czê¶æ czyta³am po 6 razy, tak mnie zafascynowa³y. Oczywi¶cie niecierpliwie czekam na 7 tom.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:30

Madziex
Szczerze mówi±c... lubi³am filmy HP, ale nie chcia³am ich czytaæ. Denerwowa³a mnie ta ca³a potteromania i postanowi³am, ¿e sama nie bêdê czytaæ, nie bêdê robiæ tego co robi± wszyscy. 2 czê¶ci filmu ju¿ by³y w kinach. A¿ pewnego dnia, na me urodziny, dosta³am prezent. Ksi±¿ka! A pó¼niej patrzê ¿e dwie czê¶ci ;P. No to czyta³am... i siê wci±gnê³am. 1 czê¶æ przeczyta³am prawie w jeden dzieñ. Zaczê³am wieczorem, a na nastêpny dzieñ zosta³ tylko jeden rozdzia³. No i drug± zaczê³am czytaæ :D
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:34
img517.imageshack.us/img517/6842/1024x768029ffffol7.jpg

Dla niej ¿yæ, dla niej umieraæ ;]
SMG ;-*

Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-w³asnej-wszechwiedzy Krukonów, chroñ nas Slytherinie!

Narcyza
Hmm moja przygoda zaczê³a siê do¶æ dziwnie bo:
Na HP i WA by³am w kinie, potem w Tv obejrza³am Hp i KT a HP i KF u kuzyna, czyli od koñca :lol:
Przyznam warto by³o, a pó¼niej czyta³am ksi±¿ki i tak zosta³am pottermaniakiem.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:40

http://harrypotter.vdd.pl/

http://www.blogi.pl/blog.php?blog=la_rive
Prefix u¿ytkownikamk
Có¿ ja przeczyta³am to dziêki kuzynom dali mi i powiedzieli czytaj bo fajne, no i zaczê³am ale dosz³am do po³owy i mi siê znudzi³o, przerwa³am i pó¼niej postanowi³am, ¿e do 3 razy sztuka bo co¶ musi byæ w tym Potterze, skoro wszystkim siê podoba. Skoñczy³am, ale to dawno by³o, teraz jest to moja ulubiona ksi±¿ka i nie mogê siê doczekaæ VII tomu.

Az siê wzruszy³am od tych wspomnieñ;)
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:43
Trzeba sie ¶miaæ,
Wariatkê graæ,
Szalonym byæ
I z ¿ycia drwiæ!!!

Hermi007
Ja nie dawno zaczê³am czytaæ, tak po prostu posz³am do biblioteki, ¿eby co¶ po¿yczyæ, szuka³am na dolnych pó³kach, bo ju¿ z górnych wszystko przeczyta³am zobaczy³am Harry'ego tom pierwszy i z my¶l±, ¿e ani jednego rozdzia³u nie przeczytam ,przeczyta³am ca³± i pyta³am o nastêpne. Teraz ju¿ czytam trzeci raz WA, a ka¿d± inn± czê¶æ przeczyta³am po dwa razy. Czekam na tom7:D
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:45

Prefix u¿ytkownikaChristina
Ja po¿yczy³am kiedy¶ ksi±¿kê od kuzyna. No i mnie strasznie wci±gnê³o. W tydzieñ po przeczytaniu pierwszego tomu mia³am ju¿ tomy od I do III. A teraz z niecierpliwo¶ci± czekam na ka¿dy nowy tom.
Szczerze powiem, ¿e przed Potterem nie lubi³am czytaæ, ale teraz potrafiê przeczytaæ trzy grube ksi±¿ki na tydzieñ.

Zabawnie poprawia siê swoje w³asne posty z okresu dzieciñstwa ^^
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:46
i65.tinypic.com/2d7bmkw.jpg
That's all they really want
i63.tinypic.com/fc8xht.jpg
Some fun
i65.tinypic.com/1zgcchl.jpg
When the working day is done
i64.tinypic.com/68xamr.jpg
All girls - they want to have fun
i66.tinypic.com/24o5d1j.jpg

i64.tinypic.com/214waz4.png
i64.tinypic.com/258waba.png
zapodaj.net/images/d9840e51c9400.png

Nagroda za Najlepsz± Miniaturkê Wojenn± - Niebo po¶rodku piek³a
Nagroda za Najlepsz± Seriê o Ciemnej Stronie - Krwawy Zmierzch
oi66.tinypic.com/n36vcy.jpg

http://xchristix.tumblr.com
biffyclyro
Ja dosta³am na gwiazdkê :D
Nie chcia³o mi siê czytaæ, ale na ok³adce by³ tekst:
"Je¿eli uwa¿asz, ¿e w dobie komputerów sztuka czytania zanika u dzieci, to niezawodny znak, ¿e jeste¶ mugolem".
A ja chcia³am siê dowiedzieæ co to jest mugol.
I jak przeczyta³am to siê dowiedzia³am :D
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:48
Niepowstrzymana Têpicielka Tandety

Lara
Hmm. Pierwszy raz to tak naprawdê gdy wyjechali¶my z klas± do kina i by³a to w³a¶nie premiera Harry'ego Pottera i Kamienia Filozoficznego. Mia³am wtedy 11 lat, wiêc tyle co Harry w 1 czê¶ci xD Bardzo mi siê film spodoba³ i kupi³am wszystkie 4 ksi±¿ki po jakim¶ czasie. Zaczê³am czytaæ 1, pó¼niej 2,3,4 itd. Jednak nigdy po filmie HP nie by³am w pe³nie usatysfakcjonowana, poniewa¿ wg mnie wiele brakowa³o do ksi±¿ki.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 11.02.2014 21:49

b1ala.znajomi.interia.pl

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: