Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Jak zaczê³a siê Wasza przygoda z HP?
|
|
| paula_fanka_hp |
Dodany dnia 02.05.2007 19:28
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 41 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 02.05.07 |
A moja zaczê³a siê tak: Moja mam kiedy¶ posz³a razem ze swoj± klas± do kina na 1 czê¶æ HP. Powiedzia³a mi, ¿e to bardzo fajny film. Potem "Kamieñ Filozoficzny" wyszed³ na VHS i sobie kupi³am. Od razu mi siê spodoba³o i przy pierwszej okazji kupi³am sobie ksi±¿kê. Potem ju¿ na³ogowo kupowa³am ka¿d± kolejn± czê¶æ ksi±¿ki, chodzi³am do kina na kolejne czê¶ci i szuka³am czego siê da o Hp... I tak do dzi¶ Edytowane przez Christina dnia 11.02.2014 21:17
|
|
|
|
Angie Davis |
Dodany dnia 02.05.2007 20:24
|
![]() Pochwa³y: 12 Postów: 4033 Dom: SlytherinPunkty: 19297 Ranga: ¯ywa Legenda Data rejestracji: 01.05.07 |
U mnie to by³o tak: dosta³am grê Harry Potter i Kamieñ Filozoficzny. W pierwszej klasie bardzo mi siê spodoba³a... Pó¼niej w 3 klasie wypo¿yczy³am ksi±¿kê w bibliotece, bo us³ysza³am, ¿e takowa jest i tak mnie wci±gnê³a, ¿e ka¿d± nastêpn± kupowa³am, a nie wypo¿ycza³am Edytowane przez Christina dnia 11.02.2014 21:18
![]() ¦lizgonka Sawyer ![]() ![]() ![]() ![]() Kto jest smiercio¿erc±? Ja! Kto¶ o tym wie? Mo¿e rzucê na niego Avada Kedavra? Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-w³asnej-wszechwiedzy Krukonów, chroñ nas Slytherinie! Fanka: ~Lost (Zagubionych) ~Naruto ~Roofi'ego ~Marcina Mroziñskiego ~Kuby Werela ~Chada Michaell'a Murray'a ~Josha Holloway'a ~Justin'a Timberlake'a ~Sean'a Paul'a ~Patryka Ró¿nieckiego ~Avril Lavigne ~Draco Malfoy'a ~Regulusa Black'a ~Syriusza Black'a ~Jacoba Black'a ~Jazz Jackrabbit'a 2 ~Gothic'a ![]() ![]() |
|
|
|
KaMcIa |
Dodany dnia 03.05.2007 10:27
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 2350 Dom: HufflepuffPunkty: 3033 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 11.03.07 |
Hyymm u mnie to by³o tak. Jak wesz³a pierwsza czê¶æ Harry'ego Pottera do kin to szczerze powiedziawszy mia³am to g³êboko gdzie¶ Moja przyjació³ka by³a na niej w kinie i zosta³a przez niego opêtana. Ca³y czas o nim pierdzieli³a, zbiera³a ró¿ne gad¿ety itd. Okropnie mnie to denerwowa³o i w³a¶nie przez to nienawidzi³am wtedy HP;/ Kiedy wchodzi³a 2 czê¶æ do kin to szko³a organizowa³a taki seans tylko taniej. Bilet chyba 8z³ kosztowa³. Wiêkszo¶æ mojej klasy sz³a, wiêc ja te¿ by³am zmuszona siê zgodziæ. Potem jednak okaza³o siê, ¿e odwo³ali to wyj¶cie, bo ma³o dzieci siê zg³osi³o. By³am jednym s³owem ZBULWERSOWANA! Nastawi³am siê na to, ¿e pójdê do tego kina i ogl±dnê ten film, wiêc postanowi³am, ¿e siê sama wybiorê. No i posz³am. . .Po seansie by³am w takim szoku, ¿e przez ca³± noc nie mog³am zasn±æ! Tak okropnie mi siê spodoba³ ten film i... Harry , czyli Daniel. Potem po¿yczy³am sobie od kumpelki "Kamieñ Filozoficzny" ogl±dnê³am go i moja reakcja wygl±da³a podobnie jak poprzednia Zaczê³am czytaæ ksi±¿ki w kó³ko i zrobi³am sobie nawet takie 2 zeszyty o Harrym, które naprawdê mi³o jest mi ogl±daæ. Chcê zrobiæ sobie jeszcze 3 taki. Moja przyjació³ka, ta która mia³a bzika na jego punkcie to ju¿ dawno, dawno temu jej to przesz³o, a mi jeszcze nie. I normalnie kocham J.K.Rowling za jej piêkn± wyobra¼niê. To chyba moja ca³a historia Edytowane przez Christina dnia 11.02.2014 21:20
![]() |
|
|
|
| jagoda1116 |
Dodany dnia 03.05.2007 12:46
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 2 Ranga: Mugol Data rejestracji: 02.05.07 |
Ja natomiast mia³am to jako lekturê w pi±tej klasie. Przeczyta³am czê¶æ pierwsz±, potem drug± itd. teraz ka¿d± ksi±¿kê czyta³am ju¿ po siedem razy, i wci±¿ po nie siêgam, czytam od nowa i czekam na HP i DH. Edytowane przez Christina dnia 11.02.2014 21:21
|
|
|
|
kajablack |
Dodany dnia 04.05.2007 10:45
|
![]() Postów: 1345 Dom: SlytherinPunkty: 3215 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 17.03.07 |
Ja mia³am tak samo jak ty, Limonko - tak¿e nie chcia³o mi siê na pocz±tku czytaæ tych wszystkich ksi±g, ale gdy przeczyta³am ju¿ pierwsz± stronê to nie mog³em siê po prostu oderwaæ=) Edytowane przez Christina dnia 11.02.2014 21:22
|
|
|
|
| cho89 |
Dodany dnia 04.05.2007 11:33
|
![]() Postów: 261 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 501 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 24.04.07 |
By³am w 5 albo 6 klasie podstawówki, ju¿ nie pamiêtam dok³adnie. Mój 3lata starszy brat, który nigdy niczego nie czyta³ (oprócz 'Ch³opców z placu broni' i 'Automaniaka' ) dosta³ od babci pod choinkê HP i KF. Na pocz±tku po³o¿y³ ksi±¿kê na pó³kê i w ogóle jej nie rusza³. Jednak kiedy¶ musia³o mu siê baaardzo nudziæ, gdy¿ przypomnia³o mu siê o tej ksi±¿ce. Jak zacz±³ czytaæ to nie móg³ siê oderwaæ by³am w szoku i stwierdzi³am, ¿e to musi byæ naprawdê ¶wietna ksi±¿ka skoro taki nieoczytany g³upek tak siê wci±gn±³. Jak tylko skoñczy³, dorwa³am siê do niej ja B) Brat przeczyta³ jeszcze HP i KT i na tym zakoñczy³ swoj± przygodê z Harrym. Ja przeczyta³am, a w³a¶ciwie poch³onê³am, wszystkie czê¶ci =)
|
|
|
|
| panna Swierzak |
Dodany dnia 04.05.2007 20:15
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 2 Ranga: Mugol Data rejestracji: 04.05.07 |
Moja przygoda zaczê³a siê jaki¶ miesi±c temu. Wspó³lokatorka po¿yczy³a mi Zakon Feniksa. Pomimo, ¿e nigdy nie lubi³am ksi±¿ek i filmów tego typu, postanowi³am spróbowaæ. Po jakich¶ trzech rozdzia³ach mia³am d³u¿sz± przerwê, ale dziêki d³ugiemu weekendowi wróci³am do ksi±¿ki i straci³am poczucie czasu Mam zamiar przeczytaæ pozosta³e czê¶ci, zaczynaj±c od pierwszej i ju¿ nie mogê siê doczekaæ!! Edytowane przez Christina dnia 11.02.2014 21:23
|
|
|
|
| Brice |
Dodany dnia 07.05.2007 11:54
|
![]() Postów: 6 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 11 Ranga: Mugol Data rejestracji: 07.05.07 |
Moja historia na swój sposób chyba jest ciekawa. Jestem z rocznika, który dorasta³ wraz z Harrym, mo¿na by rzec. Mia³em 11 lat, kiedy to klasowo wybrali¶my siê na pierwszy film. Bola³o mnie to, bo nie mog³em znie¶æ potterowskiej manii. Przesiedzia³em tam jak pod dzia³aniem Cruciatusa co najmniej. Próbowano mnie namówiæ do czytania, a ja przeczyta³em parê stron i stwierdzi³em: "Nie dziêki, nie zniosê jej stylu, to chyba nie dla mnie" (dalej go nie znoszê). Jestem cz³owiekiem, który ma wstrêt do tego, co jest powszechnie lubiane i do komercji. Potter doprowadza³ mnie do sza³u. I tak minê³o sporo lat, dzi¶ jestem prawie doros³ym cz³owiekiem. Dlaczego teraz? Skoñczy³y siê fanfiki z moich ulubionych serii, a ja by³em na g³odzie. Widz±c ponad setkê szajsu (bez urazy dla nikogo, Potter szajsem by³ dla mnie sam w sobie) powiedzia³em sobie, ¿e bêdê twardy. Zacz±³em czytaæ jak lecia³o. Poczyta³em tydzieñ i nawet mi siê spodoba³o, choæ by³em ¶wiadom, ¿e fani to ulepszyli (wiêkszo¶æ Harrych by³a mroczna). Ale po¿yczy³em od znajomych Tezaurusa i Zakon, który wch³on±³em w tydzieñ nie bez bólu. Przez d³ugi weekend w trzy dni wch³on±³em Ksiêcia, mówi±c sobie: "Byle do kolejnej lekcji z Dumbledore'm". Nawet zacz±³em czytaæ angielski Zakon. Ostatnio nadrobi³em te¿ stracone filmy (WA mnie ominê³o) i zg³êbi³em kilka innych zagadnieñ. Edytowane przez Christina dnia 11.02.2014 21:24
"Harry zatrzyma³ siê przed jego stolikiem i spojrza³ z góry na swojego piêtnastoletniego ojca.
Podniecenie eksplodowa³o mu w brzuchu." |
|
|
|
| Piana |
Dodany dnia 15.05.2007 13:42
|
![]() Postów: 34 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 42 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 15.05.07 |
Wszystko zaczê³o siê od pocz±tku pierwszej klasy. Polonistka zaczê³a wypisywaæ lektury szkolne, w¶ród nich Harry Potter i Kamieñ Filozoficzny. Wypo¿yczy³am z biblioteki i przeczyta³am w dwa i pó³ dnia. Wci±gnê³o mnie, do tego stopnia, ¿e zauwa¿yli to rodzice. Kupili mi na Wigiliê Komnatê Tajemnic. A na urodziny, czwartego marca, dosta³am tyle forsy, ¿e kupi³am Wiêzieñ Azkabanu. Moja kupelka Alice - Potteromaniaczka - po¿yczy³a mi Czarê Ognia. Za pozosta³± forsê, która zosta³a mi z urodzin, kupi³am Zakon Feniksa. Alice to zauwa¿y³a i gdy skoñczy³am czytaæ, po¿yczy³a mi z w³asnej woli Ksi±¿ê Pó³krwi! Skoñczy³am go czytaæ niedawno, a nadal jestem w pi±tej klasie! :smilewinkgrin: |
|
|
|
Lily Potter |
Dodany dnia 19.05.2007 00:22
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 4 Dom: SlytherinPunkty: 51 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 12.05.07 |
U mnie to siê zaczê³o jak mia³am 11 lat Kilka osób z mojej klasy czyta³o t± ksi±¿kê i bardzo j± chwalili. W koñcu sama po ni± siêgnê³am i bardzo mi siê spodoba³a. Teraz ci±gle czytam wszystkie czê¶ci w nadziei, ¿e odkryjê co¶ nowego. Pozdrawiam Edytowane przez Christina dnia 11.02.2014 21:26
|
|
|
|
| Ginny363 |
Dodany dnia 20.05.2007 17:42
|
![]() Postów: 30 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 103 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 20.05.07 |
No có¿, najpierw jak wyszed³ Harry i pó¼niej ró¿ne gad¿ety, to stwierdzi³am znów ten g³upi Potter! Ale kiedy mia³am 9 urodziny i ciotka przynios³a mi film Kamieñ Filozoficzny to tak mi siê spodoba³o, ¿e zaczê³am czytaæ. Ogólnie przeczyta³am wszystkie czê¶ci 2 razy. Chcia³aby jeszcze dodaæ, ¿e zanim zaczê³am to czytaæ, to ja nienawidzi³am czytaæ, natomiast dziêki HP kocham czytaæ!! Edytowane przez Christina dnia 11.02.2014 21:27
Nigdy Nie Pozwól By Strach Przed Dzia³aniem Wykluczy³ Ciê Z Gry...
|
|
|
|
| Gruba Dama |
Dodany dnia 24.05.2007 20:39
|
![]() Postów: 324 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 2106 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 15.04.07 |
Zaczê³o siê od obejrzenia filmu w kinie... Wtedy jeszcze nie by³ popularny. Raczej tak sobie. Jednak spodoba³o mi siê. Potem obejrza³am wszystkie inne czê¶ci. A dopiero pó¼niej po kilkukrotnym obejrzeniu filmów postanowi³am przeczytaæ ksi±¿kê i wcale nie ¿a³ujê. Wrêcz przeciwnie, ksi±¿ki s± lepsze od filmów, bo w filmach du¿o brakuje... Edytowane przez Christina dnia 11.02.2014 21:28
"No wychod¼ Harry... Wy³a¼ i walcz... To bêdzie szybkie, mo¿e nawet bezbolesne... Nie wiem... Nigdy nie umiera³em... " ![]() "Lepiej umrzeæ, ni¿ zdradziæ swoich przyjació³..." - Syriusz Black |
|
|
|
| cho17 |
Dodany dnia 27.05.2007 19:23
|
![]() Postów: 8 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 11 Ranga: Mugol Data rejestracji: 09.05.07 |
Moja przygoda z HP zaczê³a siê kiedy w podstawówce poszli¶my ca³± klas± do kina na HPiKF. Nie mia³am wtedy ani internetu ani kompa, wiêc drugi film obejrza³am du¿o pó¼niej. Nastêpnie wysz³y kolejne czê¶ci filmu i musia³am obowi±zkowo je obejrzeæ. Z pol roku temu ¶ci±gnê³am wszystkie 6 ksi±¿ek i od tamtej pory nie mogê siê od nich oderwæ. Ka¿d± czê¶æ czyta³am po 6 razy, tak mnie zafascynowa³y. Oczywi¶cie niecierpliwie czekam na 7 tom. Edytowane przez Christina dnia 11.02.2014 21:30
|
|
|
|
| Madziex |
Dodany dnia 27.05.2007 20:23
|
![]() Postów: 8 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 15 Ranga: Mugol Data rejestracji: 27.05.07 |
Szczerze mówi±c... lubi³am filmy HP, ale nie chcia³am ich czytaæ. Denerwowa³a mnie ta ca³a potteromania i postanowi³am, ¿e sama nie bêdê czytaæ, nie bêdê robiæ tego co robi± wszyscy. 2 czê¶ci filmu ju¿ by³y w kinach. A¿ pewnego dnia, na me urodziny, dosta³am prezent. Ksi±¿ka! A pó¼niej patrzê ¿e dwie czê¶ci ;P. No to czyta³am... i siê wci±gnê³am. 1 czê¶æ przeczyta³am prawie w jeden dzieñ. Zaczê³am wieczorem, a na nastêpny dzieñ zosta³ tylko jeden rozdzia³. No i drug± zaczê³am czytaæ Edytowane przez Christina dnia 11.02.2014 21:34
![]() Dla niej ¿yæ, dla niej umieraæ ;] SMG ;-* Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-w³asnej-wszechwiedzy Krukonów, chroñ nas Slytherinie! |
|
|
|
| Narcyza |
Dodany dnia 28.05.2007 12:37
|
![]() Postów: 24 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 109 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 29.04.07 |
Hmm moja przygoda zaczê³a siê do¶æ dziwnie bo: Na HP i WA by³am w kinie, potem w Tv obejrza³am Hp i KT a HP i KF u kuzyna, czyli od koñca :lol: Przyznam warto by³o, a pó¼niej czyta³am ksi±¿ki i tak zosta³am pottermaniakiem. Edytowane przez Christina dnia 11.02.2014 21:40
Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy-o-w³asnej-wszechwiedzy Krukonów, chroñ nas Slytherinie!
http://harrypotter.vdd.pl/ |
|
|
|
mk |
Dodany dnia 28.05.2007 19:13
|
![]() Postów: 47 Dom: HufflepuffPunkty: 386 Ranga: Ulubieniec nauczycieli Data rejestracji: 24.01.07 |
Có¿ ja przeczyta³am to dziêki kuzynom dali mi i powiedzieli czytaj bo fajne, no i zaczê³am ale dosz³am do po³owy i mi siê znudzi³o, przerwa³am i pó¼niej postanowi³am, ¿e do 3 razy sztuka bo co¶ musi byæ w tym Potterze, skoro wszystkim siê podoba. Skoñczy³am, ale to dawno by³o, teraz jest to moja ulubiona ksi±¿ka i nie mogê siê doczekaæ VII tomu. Az siê wzruszy³am od tych wspomnieñ Edytowane przez Christina dnia 11.02.2014 21:43
Trzeba sie ¶miaæ,
Wariatkê graæ, Szalonym byæ I z ¿ycia drwiæ!!! |
|
|
|
| Hermi007 |
Dodany dnia 29.05.2007 13:54
|
![]() Postów: 6 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 57 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 25.05.07 |
Ja nie dawno zaczê³am czytaæ, tak po prostu posz³am do biblioteki, ¿eby co¶ po¿yczyæ, szuka³am na dolnych pó³kach, bo ju¿ z górnych wszystko przeczyta³am zobaczy³am Harry'ego tom pierwszy i z my¶l±, ¿e ani jednego rozdzia³u nie przeczytam ,przeczyta³am ca³± i pyta³am o nastêpne. Teraz ju¿ czytam trzeci raz WA, a ka¿d± inn± czê¶æ przeczyta³am po dwa razy. Czekam na tom7 Edytowane przez Christina dnia 11.02.2014 21:45
|
|
|
|
Christina |
Dodany dnia 30.05.2007 17:47
|
![]() Pochwa³y: 15 Postów: 3325 Dom: SlytherinPunkty: 25495 Ranga: Niezwyciê¿ony Mag Data rejestracji: 27.05.07 |
Ja po¿yczy³am kiedy¶ ksi±¿kê od kuzyna. No i mnie strasznie wci±gnê³o. W tydzieñ po przeczytaniu pierwszego tomu mia³am ju¿ tomy od I do III. A teraz z niecierpliwo¶ci± czekam na ka¿dy nowy tom. Szczerze powiem, ¿e przed Potterem nie lubi³am czytaæ, ale teraz potrafiê przeczytaæ trzy grube ksi±¿ki na tydzieñ. Zabawnie poprawia siê swoje w³asne posty z okresu dzieciñstwa ^^ Edytowane przez Christina dnia 11.02.2014 21:46
![]() That's all they really want ![]() Some fun ![]() When the working day is done ![]() All girls - they want to have fun ![]() ![]() ![]() ![]() Nagroda za Najlepsz± Miniaturkê Wojenn± - Niebo po¶rodku piek³a Nagroda za Najlepsz± Seriê o Ciemnej Stronie - Krwawy Zmierzch ![]() |
|
|
|
| biffyclyro |
Dodany dnia 09.06.2007 11:33
|
![]() Postów: 14 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 141 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 08.06.07 |
Ja dosta³am na gwiazdkê ![]() Nie chcia³o mi siê czytaæ, ale na ok³adce by³ tekst: "Je¿eli uwa¿asz, ¿e w dobie komputerów sztuka czytania zanika u dzieci, to niezawodny znak, ¿e jeste¶ mugolem". A ja chcia³am siê dowiedzieæ co to jest mugol. I jak przeczyta³am to siê dowiedzia³am Edytowane przez Christina dnia 11.02.2014 21:48
Niepowstrzymana Têpicielka Tandety
|
|
|
|
| Lara |
Dodany dnia 09.06.2007 22:21
|
![]() Postów: 90 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1032 Ranga: Prefekt Naczelny Data rejestracji: 09.06.07 |
Hmm. Pierwszy raz to tak naprawdê gdy wyjechali¶my z klas± do kina i by³a to w³a¶nie premiera Harry'ego Pottera i Kamienia Filozoficznego. Mia³am wtedy 11 lat, wiêc tyle co Harry w 1 czê¶ci Bardzo mi siê film spodoba³ i kupi³am wszystkie 4 ksi±¿ki po jakim¶ czasie. Zaczê³am czytaæ 1, pó¼niej 2,3,4 itd. Jednak nigdy po filmie HP nie by³am w pe³nie usatysfakcjonowana, poniewa¿ wg mnie wiele brakowa³o do ksi±¿ki. Edytowane przez Christina dnia 11.02.2014 21:49
|
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Christina
Slytherin

Hufflepuff